abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak jsme jeli do Bruselu - IV

    3. 3. 2005 | Dan Ohnesorg | Různé | 7537×

    Konečně jsme se mohli odebrat do Evropského parlamentu, abychom českým MEPům ukázali, kdo jim to řval bezmála pod okny.

    Evropský parlament očima bleskového návštěvníka

    Byli jsme zde hosty poslance Cabrnocha, který nebyl zrovna přítomen, ale jeho asistentka (viz výše) nás mile přivítala a vyřešila i zpočátku zcela neřešitelný problém. Ochranka nás totiž nechtěla vpustit do budovy s českou vlajkou, ba co hůře nechtěli nás s ní pustit ani do prostoru před vchodem. Ale nakonec se po demontáži vlajky z žerdi podařilo vnutit žerď do úschovy nějakému nesrozumitelně brebentícímu belgickému policistovi a vlajku jsme si vzali sebou dovnitř.

    Při registraci návštěv jsme zjistili překvapivou věc; dvěma nejmladším návštěvníkům bylo jen málo přes šestnáct let. Komunikovat emailem je zrádné. A já jsem notoricky známý tím, že na mé věty typu: "Jé, ty jsi velký, už půjdeš brzo do školy, viď", reagují matky sdělením: "Pepíčkovi je deset, půjde do páté třídy". Tudíž jsem nic zlého netušil a teď jsem v parlamentu znám jako ten, kdo zavléká mladistvé do ciziny a co hůře, na demonstrace. Ale na druhou stranu jim to pomůže, takový referát do občanské nauky "Byl jsem zavlečen na demonstraci a do Evropského parlamentu", zajistí jedničku nejen v pololetí, ale i na konci roku.

    Po proniknutí do parlamentu jsme mohli realizovat plán B, tedy komunikaci s přítomnými poslanci. Bohužel program jednání parlamentu nám nepřál a většina jich byla mimo kanceláře. Ale s tím jsme počítali, protože jsme se pokoušeli předem dohodnout nějaké setkání.

    Protože svět je malý, zvláště pak evropský parlament, narazili jsme po chvíli na staré známé, tedy redaktora České televize s kameramanem. Asi začali mít dojem, že je pronásledujeme. Použili jsme na ně pokročilou techniku sociálního inženýrství, položili jsme jim přímou otázku. A tak jsme seznali, že jdou natáčet rozhovor s poslankyní Hybáškovou, se kterou se nám nepodařilo schůzku sjednat. Předtím však navrhli, že by natočili ještě jeden rozhovor s námi, někde u počítače. A tak vnikl jediný skutečně publikovaný rozhovor, natočený v internetové studovně evropského parlamentu, či co to vlastně bylo.

    Potom se odebrali k poslankyni Hybáškové. Od té chvíle jsme je pronásledovali skutečně. Bohužel málem neúspěšně. V průběhu dlouhého a nudného rozhovoru na kameru se nám totiž část výpravy ve studovně ztratila. Proto se nám nepodařil start a pronásledovaní zmizeli za rohem. Když jsme na roh doběhli, nebylo po nich ani stopy. Pečlivým studiem podlahy a stropu jsme zjistili, že se zřejmě nepropadli o patro níže ani je nevzal čert. Zbývala jediná možnost, vešli do některého jednacího sálu. Než jsme začali zjišťovat, do kterého, a připravovat interní vyšetřování, vedoucí ke zjištění viníka, který je nechal utéct, opět vyšli na chodbu a přivedli paní poslankyni. Nyní byl náš úkol již snadný, stačilo počkat, až ji kamera přestane zabírat a okamžitě ji přepadnout.

    Přepadení se podařilo, stejně tak zahájení diskuze na téma softwarových patentů. Nezjistili jsme nic nového. Pouze to, že paní poslankyně dostává spoustu emailů a že téma sleduje a bude podporovat znění, které zajistí ochranu duševního vlastnictví a nebude mít negativní efekty. V tom se k nám přihnal usměvavý Arab a začal se s námi vehementně loučit. Také jsme se s ním rozloučili a posléze teprve zjišťovali, kdo to byl. Prý ředitel všech arabských televizí. To je dobré, taková známost se může hodit. Tím jsme se posunuli k tématu svobodného přístupu k Internetu v arabských zemích a následně jsme se s paní poslankyní rozloučili.

    Ulovili jsme hned další oběť, parlamentního asistenta českých poslanců a ten se bez problémů nechal přesvědčit, aby nás doprovázel a pomáhal nám hledat kanceláře. Aby se nám mohl věnovat, musel ještě něco zařídit a slíbil nám, že pro nás přijde za dvě minuty. Dvě minuty se poměrně táhly, sice se nám příjemně sedělo u jednacího stolku na chodbě, v křeslech, ale přeci jen adrenalin volal po nějaké akci. Nakonec se nám zdály dvě minuty tak dlouhé, že jsme vyrazili hledat poslance na vlastní pěst. Tím jsme se pro změnu zase my ztratili asistentovi. Byl to takový ztrácecí den. V parlamentu bylo celkem mrtvo, naráželi jsme na samé zamčené dveře. Bloumali jsme tedy chodbami a zjišťovali, zda si vybavujeme, k jaké straně jaký poslanec patří, případně jestli to jméno na dveřích patří vůbec nějakému poslanci. Při této bohulibé činnosti podporující prokrvení mozku nás našel asistent, kterému jsme se ztratili. Potvrdil nám, že dnes není vhodný den na návštěvy a šel se přimluvit, aby nás přijala poslankyně Roithová. Ta souhlasila, že nám může pět minut věnovat.

    Celá delegace tedy nakráčela do kanceláře. To vzbudilo překvapení. Jednak jsme nebyli očekáváni v takovém počtu a paní poslankyně chtěla návštěvu uctít polévkou, která ale zjevně pro šest lidí nemohla stačit a jednak jsme se do kanceláře nemohli vejít. Kanceláře v parlamentu jsou totiž všelijaké, jen ne velké. Leckterý panelákový byt má větší ložnici a majitelé rodinných domů mají větší i koupelnu.

    Když už nevyšla polévka, dostali jsme alespoň brožurku, kterou paní poslankyně sepsala jako pomocníka pro občana při orientaci v EU.

    Nemělo valný smysl diskutovat o patentech, protože stanovisko paní poslankyně je poměrně jasné, ostatně podepsala návrh na nové první čtení. Proto jsme otevřeli téma, které nás trápí stejně a to otázku: "Je EU demokratická?", "Nebo je to banánová republika?" Vylíčení našich trampot a pocitů beznaděje z nemožnosti dobrat se spravedlnosti při projednávání směrnice padlo na úrodnou půdu. Paní poslankyně měla podobnou zkušenost z projednávání směrnice o povinném ručení na motorová vozidla. Probrali jsme aspekty obou případů a dostali jsme se k prvnímu hmatatelnému výsledku naší mise. Tedy ne, že by demonstrace byla neúspěšná, ale to bylo dílo jaksi kolektivní, kdežto tato mise byla už jen naše. Dohodli jsme se, že paní poslankyně podá stížnost, kterou jí pomůžeme připravit, a bude požadovat vyšetřování pochybných postupů při schvalování směrnice. Pokud seženeme podporu pro takovou stížnost u dalších poslanců, budou se obracet na ní a stížnost podají společně.

    Odcházíme asi po půl hodině. Daleko jsme překročili čas, který jsme měli přidělený. Ve skupině panuje povznesená nálada, máme pocit, že s demokracií to ještě není tak zlé a že přece jen existuje i pro běžného člověka možnost, jak bojovat s byrokratickou mašinérií, která se ho chystá převálcovat. A samozřejmě i to, že existují politici, kteří se jsou ochotní za člověka bít i když jim nenabízí půjčku na byt s odloženou splatností.

    Dalším bodem je oběd. Není snad člověka, který by nevěděl, že poslanecká jídelna je prakticky zadarmo. Jediné logické místo k obědu je tedy poslanecká jídelna v parlamentu. Nabídka je tu široká, jen ty ceny bychom považovali za levné, kdyby byly v korunách a ne v Euro. Projevujeme se jako burani a sledujeme, jak se vlastně jídelna "ovládá", nikde žádný manuál. Naštěstí v ní bloudí dostatek strávníků, kteří jsou nám vzorem, a tak se brzy "chytáme". V tom však vyskakuje další problém, personál nemluví jinak než francouzsky a cosi chce. Opatrné anglické dotazy, která že bije, nevedou k úspěchu. Nasadím univerzální výraz typu blbec na procházce a kývám hlavou. Obsluha ztrácí nervy a dává mi talíř. Konečně. Jdeme k pokladně.

    Pokladní zacvaká klávesami a vychrlí nějakou větu. Sebejistě jí dávám kartu, ukazuje se ale, že v televizi jednoznačně lhali, když říkali, že pokud mám embosovanou kartu VISA, nemám problém. Pokladní ji zjevně nechce a ukazuje na to, že na jejím terminálu je nějaké jiné logo. Jsem sice sběratelem kreditek, implementátorem plateb kartou na Internetu a znám hodně kartových asociací, ale takovouhle tedy skutečně ne. Nu což, zaplatím hotově, i když je to proti mému přesvědčení, hlavně kvůli poplatkům za výběr hotovosti. Marcel, který stojí za mnou, mi napovídá, je to sedm deset, kdybys to potřeboval přeložit. To bych tedy skutečně potřeboval. Obracím se na něj, abych vyjádřil podiv nad tím, že s tak výbornou francouzštinou není dávno tlumočníkem výpravy, ale při tom zjišťuji, že stojí u displeje s cenou. Raději nic neříkám a platím. Pokladní stejně už dávno ví, že vidláci zase jednou vyrazili do Evropy. Další platící ji v tom utvrzují.

    Odcházíme jíst. Jídlo není špatné, shodujeme se, že je to taková lepší menza. Rozhodně to nevypadá, že jíme jídlo za cenu, za kterou bychom doma uspořádali večeři pro dva v obstojné restauraci. Kdo že to říkal, že jídlo pro poslance je levné? Ať se těší, až ho potkám.

    Průtahy s obědem nás dostávají do časového presu, máme totiž odjet z Bruselu vlakem ve čtyři hodiny. A tu narážíme na další problém, kolikátý už ten den - nechtějí nás z jídelny pustit. Evidentně vchod a východ jsou různé věci. Vzpomínáme si, jak jsme museli nakupovat ve tmě svítící evakuační nápisy do firmy, ale tady zjevně nic takového nemají. Šlendrián. Uchylujeme se opět k výzvědné sledovací technice a zavěšujeme se za solidně vypadajícího staršího pána. Dobré rozhodnutí, vede nás neomylně kamsi dozadu a pak za roh, procházíme chodbou a ejhle jsme v atriu parlamentu.

    Ještě rychle nakupujeme pohledy, abychom mohli doma ukazovat, kde jsme byli, a úprkem opouštíme parlament. To ale není tak jednoduché: policista hlídající žerď si k ní vybudoval pozitivní vztah a nechce se jí vzdát. A nebo možná nerozumí, co po něm chceme. Následuje válečná porada ukazující, že nikdo z nás neví, jak se taková věc jmenuje v angličtině a nebo francouzštině. Proto zahajujeme vyjednávání v neutrální mimické řeči. To vede k úspěchu, protože scéna zaujme všechny hlídkující a nakonec jeden z přihlížejících pochopí a něco vysvětlí francouzsky policistovi. Ten nám konečně vydává žerď, tedy vlastně v tu chvíli bílé bidlo, protože na něm není vlajka, a můžeme pokračovat na metro.

    Metrem přijíždíme zpět do hostelu. Máme tam totiž v úschově batožinu, protože by se nám s ní těžko demonstrovalo. Úschovna je ve skutečnosti sklepní místnost s elektronickým zámkem, ke kterému nám půjčili kartu. Pozoruhodné je, že v místnosti nefunguje světlo a tím, že je ve sklepě je tam opravdu tma. Zřejmě to dobře funguje proti zlodějům, protože nemůžeme najít ani své věci, natož cizí. Ale nakonec se za pomoci displeje na mobilu daří a spokojeně si odnášíme, co naše jest. Na nádraží se dá dojít pěšky. Po cestě ti z nás, kteří jsou obtíženi dětmi, kupují čokoládu a pralinky, aby alespoň něco přivezli. Jinak jsme neměli ani vteřinu času na nějaké nákupy nebo obhlídku města.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    MaT avatar 3.3.2005 00:46 MaT | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Obrázky
    Dneska žádné obrázky? :-(
    Open source software for open minded people. :-)
    3.3.2005 01:01 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Tentokrat jsem v parlamentu nemel vubec cas fotit, minule jsem sice fotil, ale ani jedna fotka neni publikovatelna. Je tam strasne malo mista, takze pouzitelna fotka by mozna vznikla rybim okem, ale beznym objektivem se da vyfotit maximalne kus steny a potom vypravet, ze nalevo od fotky bylo to, napravo ono, ale to uz se do zaberu neveslo.

    Stejne parlament neni nijak hezky, muzete jit do libovolne nove sklenene budovy a uvidite to same. S nasim se to absolutne neda srovnat.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 01:12 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Musí to být docela nic moc místo, je tam asi i docela dost lidí, co?

    A když musí Evropa (která má paláců a všeho možného víc než ostatní dohromady) narvat parlament do nějaké skleněné příšery…
    Copak toho není dost?
    3.3.2005 01:33 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Obavam se, ze zadny panovnik v minulosti nebyl dostatecne osviceny na to, aby postavil budovu kam se vejde par tisic zamestnancu. Nevim presne kolik lidi tam dela, ale dolni odhad budou tak 3000. Samozrejme pentagon to neni, ale je to dost na to, aby se budova skladala z chodeb sirky 3m, vysky 3m a delky do nedohledna. A po obou stranach jedny dvere vedle druhych.

    Potom jsou tam jednaci saly, ty jsou tak pro 100 lidi a je jich tam hodne. Vedou k nim o neco sirsi chodby a dvere v nich jsou ridsi.

    Ale porad nepotkate nic, co by jste si rekl, jezis tohle musim vyfotit.

    Kdezto u nas kdyz jdete v parlamentu na balkon pro verejnost, tak jdete po bilych 6m sirokych shodech, nad hlavou mate malovany strop z 16. stoleti, prochazite o neco mladsimi dvermi s brousenym secesnim obrazem ve skle. To je neco co stoji za to vyfotit.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 06:57 megadesign
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Tak to ja preferuju skleneny moderni stavby nez tyhle secesni "nadhery".
    3.3.2005 10:57 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Rozhodne to ma vyhodu v tom, ze kdyz delate jeden den u Eurotelu a druhy den u Tmobile, tak si pripadate porad jako doma ;-)
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 15:20 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Jak byste se člověče koukal na to, kdyby náš prezident zítra přesídlil z Hradu do nějakého skleněného výtvoru?
    Copak toho není dost?
    3.3.2005 16:45 Frodo | blog: Frodo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    At se uskromni, pracovat muze kdekoliv a hrad se da vyuzit lepe.
    3.3.2005 17:01 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    K čemu? Vodit po něm turisty? Kde má teda jako prezident sedět? Ne že bych na Hradě současného prezidenta viděl rád ;-), ale furt lepší než vidět českého prezidenta někde v kanclu na okraji Prahy.
    Copak toho není dost?
    4.3.2005 07:38 megadesign
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Koukal bych se na to, jak dela svoji praci a ne na to, kde sedi.
    3.3.2005 09:18 Linear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    Ono totiz ne vsude si poslanci dovoli zabrat nejstarsi pamatkovou zonu (Mala Strana) prakticky celou pro sebe a jeste vybudovat pod stredovekym barakem podzemni garaze :-\
    3.3.2005 11:01 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrázky
    No jo, jenze kdyby tam sidlila nejaka firma X, tak by jste se tam jednak nemel moznost podivat a jednak by ty garaze postavila taky.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 09:11 Martin Beránek | skóre: 33 | blog: mousehouse | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše dalsi zpravodajstvi
    Doufam ze nas budete informovat o tom jak dopadla ta stiznost na nedemokraticke postupy... docela by me to zajimalo (jestli ma vubec jeden poslanec vubec sanci neco udelat)
    never use rm after eight
    3.3.2005 10:56 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dalsi zpravodajstvi
    Nepochybne, ale pri rychlosti unijnich organu necekam, ze bych mel tu moznost drive nez v lete.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 09:11 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše TV rozhovor
    Zdravim

    Je nekde k dispozici ten natoceny rozhovor? XINE uz jsem dokazal prinutit aby prehral ram z ceske televize..

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    3.3.2005 10:56 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: TV rozhovor
    Bylo to ve zpravach na CT1 v sobotu, 19.2.

    Bohuzel pri prehravani jinak nez windows media pl. tam nejak dost blbne zvuk.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    3.3.2005 12:15 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: TV rozhovor
    ja jsem si to na druhy den prehraval MPLayerem a pripadalo mi to v poradku
    3.3.2005 12:16 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: TV rozhovor
    Zdravim

    Asi jsem blbe koukal, videl jsem jen ten prvni rozhovor venku pred/pri/po demonstraci. Mam na mysli ten druhy, v parlamentu u pocuitace. No podivam se ejste jednou.

    Zdenek
    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    3.3.2005 16:00 Michal 'Mišú' Úradník | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Vďaka za super čítanie!
    Fakt super napísané :)
    clipper avatar 3.3.2005 22:13 clipper | skóre: 23 | blog: Nic než tohle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vďaka za super čítanie!
    Jo, fakt!
    Když selžou všechny pokusy uvést zařízení do provozu, je dobré přečíst si návod.
    4.3.2005 12:03 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Obrazky
    Tak abyste neprisli o obrazky, tak jsem prosel disk a nejake jsem vybral. Jsou to takove reportazni fotografie, necekejte fotky, ktere bych nekde ukazoval jako dukaz, ze umim fotit.

    Jsou tam obrazky z obou sidel parlamentu. Z Bruselu i z Strasburku. Strasburk se bude libit, ten staveli franzouzi s umyslem ukazat, jak dobre to umi a ta budova ma prece jen smrnc. Samozrejme na Hradcany to nema, ale podivat se na to da. Kdyz tam jeste nekdy pojedu a budu mit vice nez dve vteriny na fotku, tak asi nejakou koukatelne fotky udelam.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    4.3.2005 12:05 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Obrazky
    Tak abyste neprisli o obrazky, tak jsem prosel disk a nejake jsem vybral. Jsou to takove reportazni fotografie, necekejte fotky, ktere bych nekde ukazoval jako dukaz, ze umim fotit.

    Jsou tam obrazky z obou sidel parlamentu. Z Bruselu i z Strasburku. Strasburk se bude libit, ten staveli franzouzi s umyslem ukazat, jak dobre to umi a ta budova ma prece jen smrnc. Samozrejme na Hradcany to nema, ale podivat se na to da. Kdyz tam jeste nekdy pojedu a budu mit vice nez dve vteriny na fotku, tak asi nejakou koukatelne fotky udelam.

    A jeste URL - http://www.ohnesorg.cz/foto/parlamenty.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    6.3.2005 22:38 Jarda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrazky
    Jsou nekde k videni _vsechny_ fotky, ktere jste v Bruselu nacvakal?
    7.3.2005 01:24 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrazky
    Nejsou, protoze jsem nemel cas je prebrat, orezat, poladit a tak podobne. Je to asi 180 fotek z nichz vetsina je samozrejme ostudna.

    Ale ted po zitrejsim hlasovani az dopadne jak dopadne bude chvili klid a tak to nejak dotahnu a do posledniho dilu dam nejaky odkaz.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    7.3.2005 08:48 Jarda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrazky
    Snad by stacily neorezane a nepoladene, at si je kazdy oreze a poladi, jak se mu zachce, uciti-li potrebu. Shledl bych i ty ostudne, jen tak pro zajimavost.
    8.3.2005 19:18 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Obrazky
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    4.3.2005 17:34 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Kuk na vysledky
    Dneska se jako lavina siri zprava, ze nase demonstrace byla k nicemu a smernice bude v pondeli prijata.

    Nicmene porad jeste jsou lide, na ktere je spolehnuti:

    http://www.roithova.cz/clanek.html?id=31

    https://services.ohnesorg.cz/patenty/software_patents.doc

    http://wiki.ffii.org/Dkparl050304En

    Osobne nemuzu ani uverit, ze neco takoveho je mozne. Snazime se do dostat do novin a televize, kdo muzete pomozte, ale zadne spamovani, kulturne prosim! Vlada si musi uvedomit, ze at uz si mysli o smernici cokoliv, treba i to ze je dobra, tak prosazovat ji takovymto zpusobem bylo mozne tak pred 50 lety.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    7.3.2005 14:40 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kuk na vysledky
    Tak je to tady
    KSAKRU!!!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.