Portál AbcLinuxu, 24. dubna 2024 12:40

Týden na ITBIZ – 31.7.2015

2. 8. 2015 | Redakce
Články - Týden na ITBIZ – 31.7.2015  

Pátý přehled zajímavých článků časopisu ITBiz z minulého týdne.

Bezpečnostní přehled: Otázky po útoku – Kdo vs. Jak

Eskalace oprávnění v Mac OS. Má smysl ztrácet čas zjišťováním, kdo stojí za útokem na firmu? Mimořádná záplata Microsoftu, v Internet Exploreru ale zůstávají neopravené chyby. Zranitelnost v Joomle, na cookies prý bude v EU nahlíženo jako na osobní údaje. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.

Apple a IBM vydali 10 nových firemních aplikací

Společnost Apple ve spolupráci s IBM tento týden představila desítku nových aplikací, které jsou určeny pro firemní uživatele a zaměstnance veřejné správy. Pojďme se na ně podívat blíže.

Datacentra ČRa – kvalita a bezpečnost

České Radiokomunikace otevřely v červenci 2015 nový sál svého datacentra v Praze pod Žižkovskou věží, v pořadí už třetí. Proč se tak stalo, jaké služby a komu ČRa poskytují, jsme se ptali Petra Sichrovského, CCO v ČRa.

Pomocník do kanceláře: Samsung ProXpress C2680FX

Hledáte multifunkční zařízení, které kromě slušné rychlosti tisku a kopírování nabídne i svižný převod běžných dokumentů do elektronické podoby? Samsung ProXpress C2680FX si v takovém případě zaslouží vaši pozornost. Díky rychlému podavači dokumentů dokáže uložit až 60 stran za minutu.

Windows 10 na vlastní kůži a na notebooku Toshiba

Nový operační systém společnosti Windows 10 oficiálně vstoupil na trh a můžete si jej jako upgrade zdarma nainstalovat na počítače s Windows 7 nebo Windows 8.1. K dispozici jsou i první nové počítače s tímto systémem a krabicové verze OS. Instalace se dá zvládnout na pár kliknutí, tak proč to nezkusit...

Termotiskárna Brother PJ-673 – zajímavé řešení pro mobilní tisk

Brother PJ-673 dokáže tisknout na termopapíry formátu A4 nebo dodávané v rolích, zhotoví servisní záznam, protokol o předání, smlouvu a spoustu dalších dokumentů. Dokáže to téměř kdekoliv. Ve vlaku, autě, v kanceláři nebo třeba na pařezu v lese…

BlackBerry ve snaze dosáhnout dalšího růstu sází na prodej bezpečnostního softwaru

Kanadská společnost BlackBerry minulý týden představila novou řadu bezpečnostních produktů, které umí ochránit téměř všechno od citlivých firemních dat až po zdravotnická zařízení připojená k internetu.

Jak optimalizovat web pro SEO - 3. část

Dokonalá optimalizace je chimérou, protože se stejně vše mění: standardy, doporučení vyhledávačů, chování uživatelů, podnikání firmy i jádro sdělení, jímž oslovuje zákazníky. Přesto je třeba se věnovat obsahu, klíčovým slovům a sociálním sítím.

Odkazy a zdroje

Autorem přehledu je Václav Maletínský

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.