Portál AbcLinuxu, 25. dubna 2024 15:02


Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
22.8.2017 09:47 j
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ScienceMag.cz: Krmení černých děr
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Mno ... ad ty samoridici auta, nebal bych se toho, ze se toho doziju ...

Malej priklad. Auto s tzv adaptivnim tempomatem (= umi zpomalit za auto).

1) vidi prekazky tam, kde zadny nejsou = slapne zcela zbytecne (a pomerne prudce) na brzdu 2) kdyz se blizi k jinymu autu, tak misto aby "dal nohu z plynu" a napohodu dojel, tak jede pod plynem a opet az v dany vzdalenosti slape na brzdu, pri vetsim rozdilu rychlosti opet pomerne prudce 3) kdyz uz to auto brzdi, tak se brzdovej pedal chova vyrazne jinak nez normalne (je vyrazne preposilovanej), takze i pomerne jemny seslapnuti vede k prudkymu brzdeni. 4) nefunguje to (nevidi) v desti a snehu (pomerne logicky, 2,4GHz ...).

A to sme u jednoho jedinyho a pomerne hloupyho systemu, na kterym je videt, ze ti dmenti co to navrhnoujou nemaj ani pulku mozku. Zmerit rozdil rychlosti a tomu prizpusobit zpusob dobrzeni je primitivne trivialni.

Opravdu si zive dovedu prestavit tu skvadru nadsenych majitelu automobilu, kterym auto rekne, ze "dneska prsi, nikam se nejede" ...
22.8.2017 13:40 mica
Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ScienceMag.cz: Krmení černých děr
Společnost je taková, jací jsou jedinci, kteří ji tvoří. Víc než spoléhat na Mesiáše "Bude líp", jenž zařídí zázraky, prospěje, když se každý zamyslí nad vlastním chováním a pro začátek aspoň přestane ostatní lidi označovat za dementy, i kdyby se chovali nevím jak hloupě.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.