Portál AbcLinuxu, 14. května 2024 16:35

Týden na ITbiz: Dámské softwarové (ro)boty Soitron

6. 10. 2019 | Redakce
Články - Týden na ITbiz: Dámské softwarové (ro)boty Soitron  

Přehled článků vydaných na webu ITBiz.cz.

Dámské softwarové (ro)boty Soitron

Soitron je česko-slovenským systémovým integrátorem a poskytovatelem outsourcingových služeb. Věnuje se i softwarovým (ro)botům, na které jsme se ptali Viktorie Bracjunové, která je ve společnosti v netypickém dámském oddělení s dalšími kolegyněmi programuje.

Klientům a housingu musíte rozumět

Datové centrum Coolhousing oslavilo v roce 2019 16 let své existence na trhu. V čem se za těch šestnáct let trh změnil u rackhousingových služeb a v čem je Coolhousing unikátní? Na to a na mnoho dalšího jsme se zeptali jeho obchodního zástupce Jiřího Dvořáka.

Business inovace v bankovnictví od Trask Solutions

Trask Solutions představila na své pracovní snídani se zákazníky řešení inovací pro zefektivnění spotřebitelských úvěrů u pobočkové bankovní sítě s pomocí Data Science a analýzy dat. Přednášela Lucie Slavíčková, která přišla do Trask Solutions z GE Money Bank a tuto agendu má na starosti.

Novinky v IBM Cloud včetně zlevňování

Co všechno se událo u IBM od nedávné akvizice společnosti Red Hat a jakou to má spojitost s nabídkou a službami IBM Cloud odpovídal Petr Leština, IBM Cloud Computing.

Automatizace přináší do SAP Services nové specializované pozice

Řada prognóz uvádí počty pracovních míst, která umělá inteligence a automatizace v příštích letech vytvoří, a naopak kolik pracovních míst v důsledku těchto inovací zanikne. Například Světové ekonomické fórum (WEF) odhaduje, že do roku 2022 ve výsledku přibude 58 milionů míst (133 milionů nových míst se vytvoří a 75 milionů zmizí). Jen relativně málo současných zaměstnanců však může automatizace nahradit zcela. Dle SAP Services, jednoho z největších českých center podnikových služeb, se totiž bude na většině pozic náplň práce spíše postupně měnit, protože v praxi k automatizaci dochází na úrovni konkrétních úkolů, nikoliv celých pracovních míst.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.