Portál AbcLinuxu, 15. května 2024 11:17

Týden na ITBiz: Výchozí nastavení a bezpečnost – 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

31. 1. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Výchozí nastavení a bezpečnost – 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat  

Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy. Úskalí digitalizace a výhody open source. WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu. Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak. Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat.

SAP představil platformu pro transformaci podnikání

SAP představil platformu pro přeměnu v inteligentní podnik. Řešení RISE with SAP umožňuje zákazníkům přepracovat stávající procesy a dosahovat díky tomu lepších obchodních výsledků, a to bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace se aktuálně nacházejí. Díky rozsáhlému partnerskému ekosystému umožňuje společnost SAP svým zákazníkům těžit z této transformace rychle, pružně a bez nutnosti velkých počátečních investic.

Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy

Gartner zveřejnil nejdůležitější předpovědi pro oblast zákaznických služeb a podpory pro rok 2021 a další léta. Vyplývá z nich například, že do roku 2025 vymění nativní mobilní aplikace za messaging 80 % organizací zákaznické podpory a služeb, aby tak zlepšily zákaznický zážitek.

Úskalí digitalizace a výhody open source (Red Hat)

Covid je všude kolem nás a naším bezprostředním cílem je chránit životy a živobytí, a to je správně. Jakmile však pandemie ustoupí a vrátíme se do normálního života, začneme se zabývat dalšími dopady, které virus měl. Jedním z nich je zrychlená digitalizace podnikání.

WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu

Společnost Cisco představila svoji novou platformu WAN Edge Platform, která zákazníkům má pomoci přejít přechod do cloudu a zajistit bezpečnou a automatizovanou konektivitu pro přístup k aplikacím běžícím v cloudu, v datových centrech i na okraji sítě. Základním nabídky síťových zařízení řízených záměrem jsou směrovače řady Cisco Catalyst 8000 Edge.

Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak

Pro řadu lidí, zvláště pokud se vám již horší zrak, není 4K rozlišení při čtení a práci s textem úplně příjemné. A tak stejně dochází k úpravám nastavení, jako ke zvětšení fontů nebo ikon. Navíc málokterá kancelářská činnost vyžaduje skutečně 4K rozlišení, a koupě velkého displeje je motivována hlavně velikostí plochy, a nikoliv oním 4K. Dell P3221D s úhlopříčkou 31,5“ a rozlišením QHD (2560 x 1440) je tak velice pragmatickým řešením, které splňuje veškeré požadavky na kancelářský monitor. Proti 4K Dellu U3219Q s UltraSharp panelem je osazen levnějším IPS panelem v matném provedení. Panel má tedy proti špičkovému displeji menší jas a méně ostřejší vykreslení, což byste poznali třeba na práci s drátovým modelem v CAD programech. Je to dáno tím, že dvojnásobně dražší UltraSharp má rozteč pixelů 0,182×0,182 a tedy 140 pixelů na palec (PPI), zatímco P3221D umí rozteč 0,2727 x 0,2727 mm a 98,24 PPI.

Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

To, že výchozí konfigurace, především defaultní jména a hesla, bývají příčinou mnoha bezpečnostních incidentů, je věc dobře známá. Kromě výchozích hesel je ale mnohde pro zajištění bezpečnosti často potřeba měnit i další nastavení. Fungování řady zařízení metodou plug-and-play přímo svádí k tomu je prostě zapojit do sítě a bez dalšího začít používat. Problém může být třeba i v nastavení některých cloudových služeb. Curtis Franklin na webu DarkReading v této souvislosti vypočítává, na co by si měly podniky dávat v této souvislosti největší pozor.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.