Portál AbcLinuxu, 16. května 2024 19:55

Týden na ITBiz: Kvantové počítače a kybernetické hrozby

3.4. | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Kvantové počítače a kybernetické hrozby  

Hewlett Packard Enterprise představuje komplexní portfolio pro generativní umělou inteligenci. Ochrana proti sofistikovaným kybernetickým útokům vyžaduje vícevrstvou obranu. Počítače HP řady Z. Kvantové počítače a kybernetické hrozby.

POZVÁNKA na veletrh HANNOVER MESSE 2024: Vstupenka zdarma

Vážení čtenáři, dovolte, abychom Vás pozvali k návštěvě mezinárodního veletrhu HANNOVER MESSE, na kterém představí v termínu od 22. do 26. dubna 2024 přes 4000 firem novinky a inovace z oblasti strojírenství, elektrotechniky, digitálního průmyslu a energetiky.

Hewlett Packard Enterprise představuje komplexní portfolio pro generativní umělou inteligenci

Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) na konferenci NVIDIA GTC oznámila aktualizaci svého portfolia s nativní umělou inteligencí. Záměrem je podpořit provoz aplikací generativní umělé inteligence (GenAI), deep learningu a strojového učení (ML).

Ochrana proti sofistikovaným kybernetickým útokům vyžaduje vícevrstvou obranu (Sophos)

Podvodníci proměnili počítačovou kriminalitu v sofistikovaný a nebezpečný tanec. Využívají umělou inteligenci (AI) k vylepšování útoků prostřednictvím sociálního inženýrství a k napadání svých cílů mají k dispozici malware poskytovaný formou služby (Malware-as-a-Service, MaaS).

Počítače HP řady Z

Společnost HP Inc. uvedla řadu Z – pracovní stanice, stolní počítače pro maximální výpočetní a grafický výkon, beznástrojovou rozšiřitelnost a notebooky pro hybridní práci.

Kvantové počítače a kybernetické hrozby

Rok 2023 byl pro kybernetickou bezpečnost bouřlivý. V celosvětovém měřítku došlo k několika významným incidentům, které způsobily značné škody z pohledu ztráty dat, financí i dobré pověsti. Analytici společnosti Cybersecurity Ventures očekávají, že kybernetická kriminalita bude do roku 2025 stát svět 10,5 bilionu dolarů ročně. V roce 2021 to přitom bylo „pouze“ 6 bilionů dolarů.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.