abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 563 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    nginx – lehkotonážní webserver

    5. 8. 2009 | Amy Winston, Mark Stopka | Sítě | 11990×

    Spousta z vás jistě používá webový server Apache. Ve chvílích, kdy Apache přestává stíhat, máte v podstatě jen dvě možnosti; buď upgradovat hardware (případně pořídit nějaké load-balancing řešení), nebo zkusit vyměnit težkotonážní Apache za nějaký jiný server, např. nginx. Seznámení s webovým serverem nginx jsme si pro vás v tomto článku připravili.

    Představení

    nginx (vyslovováno engine x) je lehkotonážní webový server/reverzní proxy vydaný pod licencí BSD. Mimo protokolů http/http(s) zvládá i POP3 a IMAP, takže se ve skutečnosti nejedná jen o webový server. Ale na e-mailové vlastnosti tohoto webového serveru se v článku zaměřovat nebudeme.

    Tento webový server umí servírovat veškerý statický obsah (statické HTML, CSS, iso, ...) a určitý typ požadavků směřovat jinam. Nativně webserver neumí PHP, ani Python, Ruby, ... je to jen "hloupá proxy" a webový server pro statický obsah. Avšak důležité je to, že je to i proxy. Pokud si totiž jako pomocníka přivoláme buď FastCGI, nebo jiný webový server (který už mod_php nebo cokoli jiného, po čem toužíme, umí), můžeme nginx použít jako proxy pro servírování tohoto obsahu.

    nginx s FastCGI PHP

    Na svém serveru ism.m4r3k.org používám FastCGI PHP s nginxem. FastCGI PHP je zhruba stejně rychlé jako mod_php, avšak nese sebou větší paměťový overhead, což však u méně náročných webových prezentací nemusí vůbec vadit. Moje konfigurace vypadá následovně:

    user  nginx;
    worker_processes  1;
    
    events {
        worker_connections  1024;
    }
    
    http {
        include       mime.types;
        default_type  application/octet-stream;
    
        sendfile        on;
    
        keepalive_timeout  65;
    
        gzip  on;
    
        server {
            listen       [::]:80;
            server_name  ism.m4r3k.org;
    
            location / {
                root   /srv/www/htdocs/ism.m4r3k.org/;
                index  index.html index.htm index.php;
            }
    
            # redirect server error pages to the static page /50x.html
            error_page   500 502 503 504 50x.html;
            location = /50x.html {
                root   /srv/www/htdocs/ism.m4r3k.org/;
            }
    
            # pass the PHP scripts to FastCGI server listening on 127.0.0.1:9000
    
            location ~ \.php$ {
                root           html;
                fastcgi_pass   127.0.0.1:9000;
                fastcgi_index  index.php;
                fastcgi_param  SCRIPT_FILENAME  /srv/www/htdocs/ism.m4r3k.org/$fastcgi_script_name;
                include        fastcgi_params;
            }
        }
    }
    

    První řádek user říká nginxu, aby po svém startu zahodil rootovská privilegia a začal fungovat pod uživatelem nginx. Start pod uživatelem root je nutný, pokud chcete, aby nginx běžel na portech nižších než 1024, které si může nabindovat jen root.

    Řádek worker_processes říká, kolik má běžet procesů pro obsluhu uživatelských požadavků. Každý worker proces může obsloužit takový počet příchozích spojení, jaký je definován konfiguračním řádkem worker_connections. Důvodem pro zvýšení počtu worker procesů může být například využití více jader/procesorů u serveru s SMP, případně snížení latence způsobené blokacemi z I/O. Pokud si chcete spočítat maximální počet spojení, které je v jednu chvíli váš server schopen obsloužit, docílíte toho tím, že vynásobíte počet worker procesů hodnotou worker spojení (worker_processes * worker_connections), v naší konfiguraci je tedy webový server schopen obsloužit maximálně 1024 klientů.

    V části konfigurace http načítáme soubor mime.types, který obsahuje přiřazení Content-Type k jednotlivým příponám souborů.

    types {
        text/html                             html htm shtml;
        text/css                              css;
        text/xml                              xml;
        image/gif                             gif;
        image/jpeg                            jpeg jpg;
        application/x-javascript              js;
        application/atom+xml                  atom;
        application/rss+xml                   rss;
    }
    

    Parametr gzip udává, zda se budou odchozí soubory komprimovat gzipem, nebo ne. V případě zapnuté gzip komprese můžete konfigurační soubor rozšířit o volby:

    • gzip_min_length - pouze odpovědi větší než zadaná hodnota budou komprimovány gzipem
    • gzip_buffers - velikost bufferů, do kterých bude uložena komprimovaná odpověd; pokud není volba nastavena, použije se velikost stránky, která je v závislosti na platformě 4, nebo 8K
    • gzip_types - jaké mime typy se mají komprimovat; ve výchozím nastavení se komprimují jen text/html

    Více konfiguračních voleb pro modul gzip najdete v dokumentaci.

    Sekce http má podsekci server, ve které už se konfigurují jednotliví virtuální hosté.

    Řádek listen [::]:80; určuje, na jakých adresách a portech má nginx nabindovat svůj socket. Uvedená konfigurace nabidnuje nginx na port 80 na všechny IPv4 a IPv6 adresy; parametr listen může obsahovat adresu, na kterou se má server nabindovat, případně port.

    • 127.0.0.1 - nabinduje nginx na adresu 127.0.0.1 port 80
    • 127.0.0.1:8080 - nabinduje nginx na adresu 127.0.0.1 port 8080
    • 443 default ssl - nabinduje nginx na všech IPv4 adresách na port 443 pro https spojení

    Konfigurační volba server_name se používá pro named virtual hosty. Z každého příchozího HTTP požadavku se vezme hlavička Host a ta je pak porovnávána se server_name. Při první shodě je požadavek obsloužen podle dané konfigurace. Volba server_name může být klasické jméno ism.m4r3k.org, jméno se žolíkovým znakem (wildcard) na začátku či konci (*.ism.m4r3k.org, ism.m4r3k.*) nebo jméno definované regulárním výrazem. server_name může mít více záznamů, v takovém případě se jednotlivé záznamy oddělují mezerou.

    První část location obsahuje pokyny, jak obsloužit všechny HTTP požadavky, volba root určuje cestu k adresáři, kde jsou k nalezení požadovaná data. Na rozdíl od webového serveru Apache nginx nezahazuje matchující se část v location. Budete li tedy chtít mít pro adresář /tmp/ povoleno procházení (autoindexing), musíte vytvořit následující location.

    location /tmp/ {
    	root /srv/www/htdocs/ism.m4r3k.org/;
    	autoindex on;
    }
    

    Tato část konfiguračního souboru zajistí, že každý požadavek http://ism.m4r3k.org/tmp/nejaky-soubor.txt bude směřovat do adresáře /srv/www/htdocs/ism.m4r3k.org/tmp/. A pokud se někdo pokusí otevřít http://ism.m4r3k.org/tmp/, tak se mu zobrazí všechny soubory včetně podadresářů, vizte například tuto stránku.

    Konfigurační volba error_page slouží k nastavení chování chybových kódů HTTP protokolů. Uvedený řádek error_page 500 502 503 504 50x.html; zajistí, aby byly uvedené chybové kódy 500, 502, 503, 504 přesměrovány na statickou stránku 50x.html. Úplně stejně můžete pracovat i s dalšími kódy jako 404 Not found nebo 403 Forbiden. Případně můžete také zajistit změnu chybového kódu, například pokud místo kódu 404 Not found chcete vracet nějaký soubor s kódem 200 OK, můžete do konfiguračního souboru přidat následující řádek error_page 404 =200 vraceny-soubor.html;.

    FastCGI PHP

    Jak jsem již řekl, nginx neumí mod_php, jako to dělá Apache, ale umí FastCGI, což je na většinu použití dostatečné. A pokud FastCGI nestačí, může nám na pozadí běžet Apache a nginx dělat k tomuto webserveru jen proxy. O FastCGI PHP se nám stará poslední část uvedeného konfiguračního souboru, tedy ta začínající location ~ \.php$. Znak ~ označuje regulární výraz, který slouží k identifikaci požadavků, jež mají být zpracovávány pomocí FastCGI. Volba fastcgi_pass specifikuje, kam má nginx předávat své požadavky na zpracování. Může se jednat o IP adresu a port jako v mém případě nebo o Unixový socket - zadáte unix:/cesta-k/socketu.socket. Řádek fastcgi_index index.php; říká, jaké má být jméno zpracovávaného souboru, pokud bude uvedená cesta končit znakem lomítka (/). V našem případě se jedná o FastCGI PHP, takže očekáváme v adresáři soubor index.php. Další řádek je fastcgi_param. Ten slouží k nastavování parametrů pro CGI požadavek, který bude odeslán na cíl podle volby fastcgi_pass. V našem příkladu nastavujeme volbu SCRIPT_FILENAME na cestu k samotnémi CGI skriptu, tedy /srv/www/htdocs/prace.m4r3k.org/$fastcgi_script_name. Jak jistě uhádnete, proměnná $fastcgi_script_name obsahuje všechno, co následuje po / v požadavku GET, který webserver obdržel. Pokud tedy bude požadavek GET vypadat takto: GET /scripts/rss.php HTTP/1.1, tak v proměnné $fastcgi_script_name bude cesta scripts/rss.php.

    Posledním řádkem načítám soubor /etc/nginx/fastcgi_params, který obsahuje následující parametry pro FastCGI:

    fastcgi_param GATEWAY_INTERFACE CGI/1.1;
    fastcgi_param SERVER_SOFTWARE nginx;
    
    fastcgi_param QUERY_STRING $query_string;
    fastcgi_param REQUEST_METHOD $request_method;
    fastcgi_param CONTENT_TYPE $content_type;
    fastcgi_param CONTENT_LENGTH $content_length;
    
    fastcgi_param SCRIPT_NAME $fastcgi_script_name;
    fastcgi_param REQUEST_URI $request_uri;
    fastcgi_param DOCUMENT_URI $document_uri;
    fastcgi_param DOCUMENT_ROOT $document_root;
    fastcgi_param SERVER_PROTOCOL $server_protocol;
    
    fastcgi_param REMOTE_ADDR $remote_addr;
    fastcgi_param REMOTE_PORT $remote_port;
    fastcgi_param SERVER_ADDR $server_addr;
    fastcgi_param SERVER_PORT $server_port;
    fastcgi_param SERVER_NAME $server_name;
    

    Nyní, když jsme donutili nginx předávat požadavky na php soubory někam dále, slušelo by se ještě zajistit, aby tyto požadavky i očekávalo něco, co je následně zpracuje - jinak dostaneme chybovou zprávu 502 Bad gateway. Já osobně jsem se inspiroval tím, jak to dělá lighttpd, a použil jsem program spawn-fcgi k tomu, aby mi vytvořil požadovaný počet procesů php-cgi, nabindoval jim sockety a zahodil rootovská privilegia. spawn-fcgi spouštím s následujícími parametry:

    /usr/bin/spawn-fcgi -C 10 -a 127.0.0.1 -p 9000 -u nginx -f /usr/bin/php-cgi
    

    Parametr -C udává počet instancí, které mají být spuštěny, -a je adresa, na kterou se má php-cgi nabindovat, -p udává port, na který se bude bindovat, -u udává uživatele, pod kterým se má php-cgi spouštět, a -f udává cestu k binárce, která se má spouštět.

           

    Hodnocení: 93 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.8.2009 03:51 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Ve chvílích, kdy Apache přestává stíhat
    To mi v této oblasti přijde už jako klišé. Apache toho zvládne docela hodně, záleží na konfiguraci, přičemž konfigurace "jeden Apache dělá všechno" není zrovna z nejvýkonnějších. Ale je pravda, že servery jako nginx nebo Lighttpd mají nároky (prostředky OS, CPU i paměť) ještě menší a hlavně mají i jednodušší (nebo prostě jen hezčí) konfiguraci.
    je to jen "hloupá proxy"
    Ehm, jak vypadá chytrá proxy? Je mi jasné, že pokud něco neumí out-of-the-box nativně PHP, spousta PHP programátorů to bude považovat za nepotřebný balast a proto je třeba je poučit, ale zacházet až tak daleko :-)
    Důvodem pro zvýšení počtu worker procesů může být například využití více jader/procesorů u serveru s SMP, případně snížení latence způsobené blokacemi z I/O.
    Myšleno je nejspíš diskové I/O, že... Blokující síťové I/O, to by si snad při single-process single-thread architektuře nikdo nedovolil... Vlastně když už jsme u té architektury, jaký že je to ten hlavní rozdíl mezi nginxem a Apachem a proč narozdíl od Apache můžeme s klidným svědomím nechat worker_processes na hodnotě 1? :-) A rozdíl by tu byl ještě jeden :-)
    frEon avatar 5.8.2009 07:52 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    To mi v této oblasti přijde už jako klišé. Apache toho zvládne docela hodně, záleží na konfiguraci, přičemž konfigurace "jeden Apache dělá všechno" není zrovna z nejvýkonnějších. Ale je pravda, že servery jako nginx nebo Lighttpd mají nároky (prostředky OS, CPU i paměť) ještě menší a hlavně mají i jednodušší (nebo prostě jen hezčí) konfiguraci.
    Vim o mistech kde apache nestihal a nginx se flaka
    Vlastně když už jsme u té architektury, jaký že je to ten hlavní rozdíl mezi nginxem a Apachem a proč narozdíl od Apache můžeme s klidným svědomím nechat worker_processes na hodnotě 1?
    epoll/poll/select/rtsignals...
    Talking about music is like dancing to architecture.
    5.8.2009 10:16 ByCzech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    >> A rozdíl by tu byl ještě jeden

     

    Nesmíte věřit všemu co se kde píše. Tyhle věci se dají nastavovat a zpravidla jsou nastaveny správně, aby se podobné věci neděly.

    5.8.2009 11:12 sadfdcvsdbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    V defaultnom nastaveni to funguje na Apache so Suhosinom; aj docela velke obmedzenia sa daju obist tymto utokom.

    5.8.2009 15:48 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Myšleno je nejspíš diskové I/O, že...
    Ano, mysleli jsme samozřejmě diskové I/O.
    5.8.2009 06:57 Lampa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    seberte programatorum .htaccess nebo rewrite, ti budou nadavat
    5.8.2009 09:37 xfwrwe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    bez .htaccess nepouzitelne ;-)

    5.8.2009 15:52 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Ono to umí rewrite, sám mám rewrite na www.m4r3k.org nasazen.
    5.8.2009 11:11 Jan Molič
    Rozbalit Rozbalit vše Opravdu konkurovat Apache znamená, používat kompatibilními konfiguráky
    Setkal jsem se už s celou řadou webserverů, které si dávaly za cíl nahradit Apache. Momentálně například používám Lighttpd. Přesto autoři těchto webserverů opomíjejí základní problémy, které brání většímu nasazení alternativních webserverů:
    1. jiný formát konfiguračního souboru - osobně bych navrhoval načítací hanismus, který by rozuměl jak vlastnímu konfiguráku, tak formátu httpd.conf
    2. uživatelům musí fungovat aspoň základní nastavení v .htaccess - většina lidí používá CMS a vůbec tomu nerozumí; parser .htaccess souvisí s možností načítat formát httpd.conf
    3. mod_rewrite - napsat kompatibilní mod_rewrite by nemělo být těžké; tento modul je snad nejdůležitější pro většinu uživatelů Apache
    Jendа avatar 5.8.2009 12:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Opravdu konkurovat Apache znamená, používat kompatibilními konfiguráky
    1. a 3. - proč by měly být tyto webservery kompatibilní s Apachem? Osobně se mi líbí právě proto, že jdou jinou cestou. [stejně jako Linux] Chápu, že možnost načtení konfiguráku konkurence je výhoda, ale osobně už půl roku jedu na pár strojích lighttpd a k apachí konfiguraci bych se už vrátit nechtěl.

    2. - ano, to je bohužel blocker :-(
    frEon avatar 5.8.2009 12:00 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Limoto avatar 5.8.2009 13:13 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    Ale je nekompatibilní s Apache. Stejně jako v lighttpd...

    frEon avatar 6.8.2009 00:42 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    ake to snad neni problem, ne? imo dulezity je, ze to nabizi stejnou funkcionalitu
    Talking about music is like dancing to architecture.
    6.8.2009 09:58 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    to poznám v tvare "nechcem windows, ale chcem, aby to bolo ako windows"
    5.8.2009 14:40 motyq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    btw pryc jsou doby kdy na nginx byla potreba rustina :)
    aktualni anglicka wikina je uz velice schopna a vseobjimajici

    http://wiki.nginx.org/NginxHttpRewriteModule

    frEon avatar 6.8.2009 00:41 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    pravdu mas, nemoh jsem to v rychlosti najit
    Talking about music is like dancing to architecture.
    Fluttershy, yay! avatar 5.8.2009 12:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Kdo je to Amy Winston?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.8.2009 15:49 Amy | skóre: 6 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver

    To budu asi ja ;)

    Fluttershy, yay! avatar 5.8.2009 15:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Aha, já si říkal, že je to takové typické české jméno. ~_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.8.2009 15:55 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Zhruba stejně typicky české jako Max Devaine (Max).
    Fluttershy, yay! avatar 5.8.2009 15:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    Že jo!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.8.2009 15:57 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    :)
    5.8.2009 20:19 me
    Rozbalit Rozbalit vše nginx X lighttpd

    Chybi mi aspon strucne zduvodneni, proc by jsem mel zkusit nginx  a ne treba lighttpd (ktery je znamejsi). V cem je nginx lespi nez lighttpd?

     

    6.8.2009 02:22 Brud
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx X lighttpd

    Nebo teba boa ?

    Ci jine valstni napsane web servery ?

    Uznavam ze apache2 je na lecktere veci tezsi ...

    ... ale neni to spis o konfiguraci ?

    11.8.2009 17:23 me
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx X lighttpd

    A proc BOA??

    23 Feb 2005 - Version 0.94.14rc21 released!

    ten projekt prakticky skoncil... Jak jej muzete porovnavat s lighttpd?

     

    11.8.2009 17:58 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx X lighttpd
    To ale neznamená, že by Boa nefungoval :-) Boa je tak trochu legenda, je to webserver s pollovací architekturou snad už od roku 1995. Pamatuju si, že na přednášce o sítích na FELu, když se mluvilo o pollování, říkali tomu "ve stylu Boa".

    A nějaký vlastní webserver... o tom snad ani nemá cenu mluvit :-)
    12.5.2021 03:58 betcasino7
    Rozbalit Rozbalit vše IMPACT OF GERMANY’S NEW REGULATIONS ON BOTH LICENSED & UNLICENSED CASINOS
    With an ongoing surge in the number of online casino players, the new Germany Interstate Treaty on Gambling (ISTG) will have a heavy impact on licensed casinos. While the recent amendment or regulations would relax certain restrictions on licensed casinos, it might impact the unlicensed casino market. https://www.betcasino7.com/

    In this article, you will traverse through the impact of Germany’s new regulations on the entire online gambling space.

    H2 - What is a licensed casino in Germany? According to the online gambling laws in Germany, some game of chance falls under being legal and some don’t. A licensed casino in Germany means that any online casino that holds the license of German authorities and adheres to the rules set by them. Though the new laws are still awaited to come into force by July 1, few have started being practiced.

    As per various reports and experts, the conditions or new amendments will be more precise and turn strict on the licensed casinos. Still, licensed casinos in Germany face a state of flux - where a lot of restrictions are into practice, such as Darmstadt sports betting licenses.

    Bookmakers and casino operators hope that the new regulations wouldn’t turn out to be more strict or peculiar than before.

    H3- What is a casino without a license in Germany? One needs to break the myth because many people believe that a casino without a license is illegal. At the same time, some believe that unlicensed casinos aren’t trustworthy. However, both the notions are incorrect because a casino without a license is the one that holds the license of foreign authorities. It is entirely legal to play at a casino without a license, and it provides various opportunities as well, such as bonuses, wagering requirements, playing durations, etc.

    The new ISTG regulations will serve to be both relaxation and tension to unlicensed casinos. After July 1, the bookmakers from outside Germany will also be allowed to acquire German licenses. As per the situation, many players would switch to casinos without licenses because of various advantages such as limitations on deposits, bonuses, more open, and minimal restrictions.

    To dive more profoundly into understanding new regulations in terms of the casino without a license, check out casinoohnelizenzdeutschland.com as it provides a comprehensive guide on the same.

    H3- Expected changes in the new regulations Nobody knows the exact regulations that would come into place from July 1, 2021; experts can foresee a possible future. The experts reiterate specific possible changes such as advertisements, relaxing the ban on online slots and poker games, etc.

    We have compiled a list of some very possible alterations that might take place post-June 30, have a look:

    5-second rules on slots: If you are familiar with the 3-second law of the Swedish license, it might not remain hard for you to understand the 5-second law. German authorities can bring a 5-second wait period after every spin. This situation would remain slightly unfair for punters. Hence, the result might attract casinos without licenses. Jackpot: There might be certain restrictions on the number of players or wagering requirements. The lower amount and limitations can lead to disappointments amongst players. Healthy advertisements: By beneficial promotions, we mean that the German authorities will allow ads in a window of either morning to evening, or vice-versa. But, there are specific implications such as no false promise of higher winning amounts, broadcasting the ads to people below 18 years, etc. Bonuses and rewards: If compared with the unlicensed casino, the bonuses and rewards are lesser at a licensed casino. German authorities are looking forward to making changes in this segment as well. Licensed casinos will be allowed to host more bonuses but with various limitations. Fast withdrawals: Many players face the issue of slow withdrawal. Also, the withdrawal process often leads to crediting lesser amounts at punters’ accounts. The main motive of new regulations is to manage fraudulent activity and cheating. Hence, a fast withdrawal policy is also something that can come in the new regulation.
    8.8.2021 14:30 sa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    i can play scrabble all day long cause i love to play with words and rearrange them for higher points- rent a car in karachi
    10.2.2022 13:53 9 anime
    Rozbalit Rozbalit vše 9 anime
    Chances are you’ll even uncover a solution admirer for there are actually changes inside your like daily life and really like of everyday living – you have certainly not dreamed of, all without excessive effort in your portion! 9 anime ]
    28.10.2022 09:56 카지노게임사이트
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    It is my first visit to your blog, and I am very impressed with the articles that you serve. Give adequate knowledge for me. Thank you for sharing useful material. I will be back for the more great post. 카지노게임사이트 But by chance looking at your post solved my problem! I will leave my blog, so when would you like to visit it?!
    25.11.2022 03:16 casino online
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    I've been searching for hours on this topic and finally found your post. casino online, I have read your post and I am very impressed. We prefer your opinion and will visit this site frequently to refer to your opinion. When would you like to visit my site?
    14.4.2023 11:46 토토사이트먹튀검증
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nginx – lehkotonážní webserver
    This is the perfect post.토토사이트먹튀검증 It helped me a lot. If you have time, I hope you come to my site and share your opinions. Have a nice day.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.