abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server

    2. 2. 2011 | Luboš Doležel | Multimédia | 26062×

    Tentokrát se podíváme na první implementaci DLNA na serverové straně. Je jí PS3 Media Server, multiplatformní aplikace napsaná v Javě.

    Existence PS3 Media Serveru, respektive vůbec název tohoto softwaru, naznačuje, že s DLNA něco není v pořádku. DLNA si sice hlídá, jakým způsobem se mají data dostat ze serveru ke klientovi, ale už vůbec neošetřuje, jaké formáty mají být oficiálně podporovány. Obecně tedy funguje jakýsi „nejmenší společný jmenovatel“, a tím je MPEG-2 video, které dokáže přehrát snad každý DLNA hardwarový klient. Ale samozřejmě aby se všechno převádělo do MPEG-2, to by byla škoda výkonu CPU, škoda zátěže sítě a kdoví čeho ještě. Navíc v takových situacích zapomeňte na to, že by nějaká část spojení mezi serverem a PlayStation probíhala přes WiFi. Taková WiFi vám možná utáhne nerekódované SD ripy, ale už u HD se mohou objevovat problémy u náročnějších scén. Při rekódování 1080p videa do MPEG-2 pak může být téměř saturována i 100 Mb/s síť, pokud chceme udržet kvalitu viditelně nezhoršenou a stíhat to všechno za běhu.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Co PS3 Media Server nabízí

    PS3 Media Server je pochopitelně optimálním řešením pro Sony PlayStation 3, ačkoliv samotná aplikace skrze dodávané konfigurační soubory podporuje nebo spíše plánuje podporovat i další zařízení. Už na první pohled na tyto soubory je ale jasné, že právě PS3 dostalo největší pozornost a podpora dalších zařízení je do značné míry spíše nástřelem. Pokud PS3 Media Server najde na síti nějakého DLNA klienta a není to PS3, ukáže varovný nápis, který mluví za vše. Aplikace je jinak multiplatformní a je psaná v Javě. Honosí se přitom GUI pro snadnou konfiguraci, zájemcům o ruční nastavování ale není nijak bráněno. Přítomnost GUI také nijak nebrání spouštění na serveru. Je to ale trochu bumbrlíček, a tak, pokud nehledáte něco přímo pro PS3, zvolil bych rychlejší a méně paměťově roztahovačné alternativy.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Možnosti nastavení jsou velmi bohaté a jde doladit i síťové podrobnosti jako síťové rozhraní k naslouchání nebo filtr IP adres. Zvolit si adresáře k nasdílení je také otázkou několika kliknutí, vybrané adresáře se pak objeví „v kořenu“ hned po zvolení serveru na PS3 a pak můžete dle potřeby procházet adresářovou strukturou. Lze také umožnit procházení archivů na dálku (včetně ZIP a RAR), případně vypnout vytváření náhledů, což je věc, kterou bych určitě doporučoval. Náhledy videa mi nikdy nepřišly užitečné (nejlepší ještě je, když se to náhledem trefí do nějaké tmavé scény) a velmi zpomalují procházení adresářů.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Další možnosti „štelování“ vám budou jistě jasné ze screenshotů.

    Na co pozor

    Hlavní konfigurační království PS3 Media Serveru se skrývá pod záložkou Transcoding Settings. Je nutné si uvědomit několik věcí:

    • PS3 neumí titulky. Umí je jen v podobě XSUB titulků věstavěných do .avi souborů. XSUB je podivnost vymyšlěná DiVxem: podobá se to DVD titulkům (tj. není to text, nýbrž vyrenderované grafické titulky) a pro Linux jsem nenašel žádný nástroj, který by dokázal nějaké .srt titulky do .avi vyrenderovat. Pod Wine ale dobře funguje AVIAddXSubs, pokud byste si s tím chtěli hrát.

      DLNA - PS3 Media Server

    • Pokud tedy chcete přehrávat něco s titulky, server musí za běhu video dekomprimovat, vyrenderovat do obrazu titulky, video opět zkomprimovat do MPEG-2 a poslat po síti. Ne, že by to musel být pro server výkonnostně až takový problém, ale na zahájení přehrávání si pár sekund počkáte (plnění cache) a na nějaké plynulé nebo spolehlivé posouvání ve filmu raději zapomeňte. Když se najednou ukáže na konzoli "jakýsi error" a přehrávání filmu se ukončí, docela to naštve.
    • PS3 umí MPEG-4 ASP (zjednodušeně řečeno to, co leze z XviDu nebo DivXu) a umí i H.264. Sice jsem viděl náznaky, že nezvládne úplně každé H.264, ale zatím mi to každé přehrálo bez nutnost rekódování.
    • PS3 umí zvuk v MPEG Layer-3 a umí také AAC (zjednodušeně to, co často bývá v souborech .mp4).
    • Protože PlayStation umí přehrávat i DVD, dala by se očekávat podpora AC3. Zde je problém v containerech, které PS3 umí, protože MKV mezi nimi jistě není a se zvukem AC3 se setkáme v ripech nejčastěji právě v MKV.
    • HD ripy, tedy MKV/H.264/AC3, je nutné převádět do containeru MP4. Cpát AC3 do MP4 je přinejmenším divné, obecně se do toho programům nechce, označují to za nepodporované. Do MP4 prostě patří AAC, a tak u HD ripů musí PS3 Media Server nejen měnit container, ale také překódovat zvuk, což už naštěstí není moc náročné.
    • Bez konverze jde přehrát drtivou většinu SD ripů (kombinace AVI/MPEG-4 ASP/MP3). Výjimkou jsou některé Czech-made ripy, v jejichž případě PS3 Media Server mnohdy není schopen odhalit nekompatibilitu. České ripy bývají zákeřné v detailních parametrech, mívají ustřelené BPP videa nebo některý z parametrů zvuku v MP3, takže se soubor pak odmítne přehrát, případně nejde zvuk.

    Video a zase video

    PS3 Media Server umí ke konverzi využívat MPlayer/MEncoder, FFMpeg a také proprietární tsMuxer. Ten je jakožto freeware přibalen v podobě 32bitové binárky k PS3 Media Serveru a jeho výhodou použití je vyšší rychlost náběhu videa, pokud není nutné provádět nějaké složitější konverze a jde v podstatě jen o výměnu kontejneru. Ve výchozím nastavení je v těchto situacích tsMuxer upřednostňován.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    V konfiguračním dialogu jde pomocí šipek změnit priority jednotlivých rekódovacích modulů, ale obecně jsem měl s MEncoderem v kombinaci s tsMuxerem dobré zkušenosti. Jen je dobré nastavit kódování textových titulků na cp1250 a PS3 Media Server si je pak dokáže načíst i ze stejně pojmenovaného .srt souboru. Jde nastavit i velikost titulků, takže jestliže na dálku špatně vidíte, není problém to poladit.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Nejhezčí věcí, tedy takovou „killer feature“, na PS3 Media Serveru jsou pod #TRANSCODE# virtuální složky, kde si pro každý soubor můžete navolit, jakým způsobem s ním chcete naložit. Tedy jestli chcete tentokrát, konfiguraci na serveru navzdory, prohnat či neprohnat soubor před odesláním MEncoderem nebo jestli chcete použít tu a tu zvukovou stopu či (ne)použít titulky. Pokud vám vyhodí PS3 chybovou hlášku o nepodporovaném formátu, je pak velmi rychlé „zkusit to nějak jinak“. Na dálku můžete upravit i vybraná globální nastavení, protože je to ale spíš takový hack, jde hlavně o nastavování typu vypnout/zapnout.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Streamy z Internetu

    Oko uživatele jistě brzy postřehne konfigurační položky týkající se jakéhosi „Web Streaming“. PS3 Media Server umí zprostředkovávat videa z YouTube (i když to je docela zbytečné vzhledem k podpoře PS3 ze strany YouTube), ale také různá streamovaná videa z Internetu. To znělo jako výborná věc a hned jsem se jal toto ozkoušet. Želbohu jsou příslušné konfigurační stránky v GUI prázdné, a tak jsem zabrousil do konfiguračního souboru, který se nazývá WEB.conf. Struktura konfiguračního souboru byla na první pohled jasná, aspoň, že tak, a tak jsem přidal několik položek, abych si mohl na PS3 přehrávat satelitní televizi přes síť:

    videostream.Web,TVs=BBC NEWS,http://hera:3000/S28.2E-2-2013-6704.ts,
    videostream.Web,TVs=France 24,http://hera:3000/S28.2E-2-2411-51032.ts,http://www.france24.com/en/sites/all/themes/france24/en/images/brand.gif
    videostream.Web,TVs=Al Jazeera,http://hera:3000/S28.2E-2-2412-51107.ts,
    videostream.Web,TVs=CBS Reality,http://hera:3000/S28.2E-2-2612-9532.ts,
    

    Protože jsou to všechno MPEG-2 streamy v běžném MPEG Transport Streamu, očekával jsem fungování bez zádrhelů, ale opak byl pravdou. PS3 Media Server si okamžitě spustí MPlayer, VLC nebo něco jiného, co začne dumpovat tento stream do pojmenované roury. Potud je všechno v pořádku. Z neznámého důvodu je ale posílání dat do PS3 zahájeno až po nějakých 30 sekundách, pokud k tomu vůbec dojde – je to trochu věc náhody. Idea, že bych si přepínal mezi stanicemi, byla hned ta tam. Dle různých příspěvků na webu nejsem jediný, kdo takto pohořel, dokonce se zdá, že (ne)fungování se odvíjí od operačního systému, na kterém PS3 Media Server běží, ale nemám to ověřené, takže nebudu moc spekulovat. Zůstávám však přesvědčen, že oprava nemůže být až tak těžká…

    DLNA - PS3 Media Server

    Hudba a fotografie

    Hudba i fotografie fungují také. V případě hudby zapomeňte na Vorbis OGG, ale MP3 a MP4 přehrajete. V případě, že máte v plánu si pouštět hodně hudby na PS3, zvážil tudíž bych místo Vorbis OGG používat právě MP4 (přesněji řečeno AAC): existuje svobodný (de)kodér (faac/faad), kvalita je prakticky stejná (AAC a Vorbis spolu dost soupeří) a hlavním neduhem zůstávaji patenty. Ne že bych byl velký ekolog, ale mít kvůli přehrávání hudby zapnuté PS3 a ještě svítící televizi, mi přijde stupidní, takže tuto funkci využívám tak jednou do roka nejvýš.

    Prohlížení fotek taktéž funguje, ale z pochopitelných výkonnostních důvodů ne v podobě té hezké ozvučené galerie, ve které se ukazují fotky lokálně uložené na disku v PS3, nýbrž jen v podobě procházení adresářů. Je možné spouštět prohlížení v podobě režimu slideshow, ale hlavní ránou do celé věci je nějaká rekomprese, co čile probíhá v PS3 Media Serveru. Vypadá to, že když si PS3 požádá o fotografie, požádá si vždy o několik fotografií najednou, a PS3 Media Server začne v několika vláknech s fotkami cosi dělat natolik intenzivně, že se load na serveru hodně rychle zvedne do nepříjemných výšin. Jasným dopadem je pak naprostá neplynulost při procházení fotografií, kdy několik přepnutí proběhne okamžitě, ale pak vám to zůstane na jedné fotce stát nepříjemně dlouho. Takže funguje to, ale pokud chcete návštěvě ukazovat fotky z dovolené, připravte si nějaké povídání, abyste do trapného ticha nezačali klít, že to přepnutí na další fotku trvá dlouho, zrovna když je tam fotka, kterou moc nechcete, aby si hosté důkladně prohlíželi.

    DLNA - PS3 Media Server DLNA - PS3 Media Server

    Závěr

    PS3 Media Player je to nejlepší řešení, se kterým jsem se pro PlayStation 3 setkal, a v 98 % případů funguje přehrávání filmů dobře. Navíc je jeho konfigurace opravdu snadná díky GUI a jde tedy o program dobrý i na desktop: pokud nemáme domácí server, během pár kliknutí si můžeme na televizi pouštět film, který je streamovaný třeba z notebooku. A aby vám program nepřekážel v liště, můžete jej schovat do oznamovací oblasti.

           

    Hodnocení: 89 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.2.2011 08:17 Lord Vetinari
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server

    Pekny clanok. Ja mam peak buitrate pri full hd 260Mb/s takze skor by som odporucil gigabit ethernet(Obmedzenie som bitrate ale neskusal,dosah na load cpu + kvalitu neviem ).

    Problem som mal s vmnetom: pri starsich verziach nepomohlo ani nastavit sietove rozhranie a ps3 stale nenasiel, posledna verzia najde ale len ako unknow renderer...

    2.2.2011 08:52 Yenya
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Ja mam s PS3 mediaserver relativne spatne zkusenosti:

    - ma straaaaasne pomale natahovani adresaru. Takze kdyz se chcete v adresari se 100 soubory dostat nakonec, zabere to nekolik minut. Co tak pozoruji, nacitaji se tak 3-4 nazvy souboru najednou tak co 3 vteriny. Pritom treba MediaTomb proti te stejne televizi (Sony Bravia) ma vypis o dost rychlejsi.

    - kdyz neco prehraju a vypnu televizi, priste uz se k PS3mediaserveru nepripoji. Musim PS3mediaserver vypnout a zapnout.

    Na druhe strane jako jediny umi prekodovavat a v prekodovanem videu preskakovat na jine pozice (i kdyz obcas spadne).

    Co je ale horsi, ze ani PS3mediaserver, ani MediaTomb neumi prekodovat video s ASS titulky. Problem je v tom, ze to zrejme neumi ani mencoder, ktery na tohle vsichni volaji. Umite nekdo (i klidne mimo svet DLNA) vyrobit z MKV videa s ASS titulky nejaky hardsub, nejlepe primo ve formatu ktery prehraje DLNA televize bez prekodovani?
    Saljack avatar 2.2.2011 09:46 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Já ho také zrovna nemám v oblibě, ale zatím to byl jediný server pro DLNA, který spolupracuje s mojí televizí Samsung. A je to prostě bída, hlavně to nastavení. Pokoušel jsem se posílat titulky spolu s filmem (klasicky srt), jde to protože aplikace od Samsungu to tak dělá, našel jsem patch aplikoval a ono nic tak jsme se koukal do zdrojáků a můžu říct, že větší bordel jsem snad neviděl, po dni hraní a zkoušení jsem to vzdal. Navíc jsme přišel na zajímavou věc a to, že se to pokaždé chová jinak, jednou tam ty web streamy jsou podruhé nejsou. Navíc to nastavení mi nepřijde až zase jako taková sranda pokud si někde nepřečtete, že se pro vaše zařízení musí nastavit jeden konfigurační soubor (většinou už bývá na tom jejich fóru stačí změnit jenom identifikaci). Nepovedlo se někomu na nějakém serveru rozjet to posílání klasických titulků (ty v textovém souboru) společně s filmem?
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Saljack avatar 2.2.2011 09:47 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Jo a to vypisování je tragédie nemusí tam být ani 100 souborů stačí více než 10 a už čekáte.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    svido avatar 2.2.2011 10:17 svido | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Ja sice nemam PS3 ale DLNA jsem odepsal. Mam doma plazmu Panasonic a ikdyz jsem nasel na forech, ze si poradi s MKV a HD, tak opak je pravdou. Transkodovani je nesmysl, srazi kvalitu FullHD na lepsi DivX a nefunguji titulky. Takze opravdu fakt ne. Koupil jsem tedy kabel, propojil PC s TV a jsem naprosto vysmatej... :-)
    Saljack avatar 2.2.2011 10:25 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    No já to taky tak dělám ale štve mě to, protože musím vzít notebook a přenést ho do pokoje tam ho připojit nastavit si výstup videa a zvuku. DLNA mi to stačí spustit server na notebooku vybrat co chci a už koukám. Já jsem asi šťastný člověk rozdíl mezi HD a klasickými ripy moc nevidím a za cenu velikosti souboru mě to nestojí ale to mám i zvuku ;-) (někdy je holt lepší být poloslepí a polohluchý :-D).
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    2.2.2011 11:58 Panda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Pro samsung je nejlepsi http://sourceforge.net/projects/minidlna/. Je napsan v C++. Je hodne minimalisticky a podporije titulky. Jen to neumi prekodovat filmy, ale u samsungu je to vicemene jedno neb prehrajou skoro vsechno.
    Saljack avatar 2.2.2011 18:18 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    No to jsem zkoušel a Samsung to ani nezobrazil, tak nevím zkusím se na to ještě mrknout.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Saljack avatar 2.2.2011 20:12 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    A hele už to jede akorát je tam nějaké špatné kódování u titulků :-(
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    3.2.2011 18:46 Andrej | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    moj Samsung 651 ma problem s 5+1 zvukom. preto zhanam nejaky transcoder co necha na pokoji obraz a zvuk online prevedie z 2+0 / 5+1 na 2+0.
    Any sufficiently advanced magic is indistinguishable from technology. --Larry Niven
    2.2.2011 09:16 Joe Doe | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Díky za pěkný článek. Zajímalo by mě, jaké jsou ve světě open-source alternativy pro streamování multimediálního obsahu pomoci UPnP/DLNA z linuxového serveru (nejen na PS3).

    Mám osobní zkušenost s MediaTomb, ale musím říct, že konfigurace není úplně triviální, webové GUI není nijak user-friendly a přijde mi, že vývoj poněkud ustrnul.

    Dále jsem zkoušel dříve otevřený a dnes komerční Twonky v trial verzi. Ten už se mi líbil o dost více (napojení na webové služby typu Flickr, Picasa, Facebook atp.), ale zase mi přišel strašně pomalý při načítání mé hudební kolekce (cca 800 GB Flac souborů) - jako klienta používám Coherence plugin pro Rhythmbox.

    Nakonec jsem skončil s řešením DAAP (mt-daapd alias firefly, bohužel se už nevyvíjí) pro hudbu a SFTP nebo Samba share pro video a fotky. Má někdo nějaké lepší řešení?
    2.2.2011 10:33 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Taky jsem si s DLNA hrál a závěr pro mě byl, že na fotky ano, na hudbu jak kdy a jak co a na video nepoužitelné. Takže když si někdo vybírá televizi a DLNA s cenou jsou jediný rozdíl, tak radím levnější bez DLNA a ušetřené peníze investovat raději do nějaké krabičky, která zvládne přehrávat přes síť.
    2.2.2011 10:52 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    No… DLNA mě nějak nepřesvědčilo, takže jsem si objednal novou Apple TV (2010) a hodlám tam nainstalovat XBMC.
    2.2.2011 10:58 stn
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Osobne mam s PS3 Media Serverem zrejme lepsi zkusenosti, nez autor clanku. S prohlizenim fotek jsem nikdy zadne problemy nemel, i nekolikamegabytove fotografie se na PS nacitaji prakticky okamzite. Ze by PS3 MS provadel nejakou rekompresi fotek, ktera zveda load a prodluzuje dobu nacitani, jsem si teda vubec nevsiml. U videa ve standardnim rozliseni taky problemy nepozoruji, i pretaceni obema smery funguje bez problemu a to i v pripade ze server provadi rekompresi a pridava titulky.

    Jedine, co je trochu problem, je zrychlene pretaceni videa ve full HD, kde je potreba provadet rekompresi temer vzdy, tam to nema smysl zkouset vic, nez tak 10x normalni rychlosti, jinak dojde k chybe. Ale standardni prehravani opet bez problemu, a nastesti clovek tak casto zrychlene pretacet video nepotrebuje ;-).

    Moje konfigurace je gbit ethernet (to je NUTNOST, pokud to clovek mysli vazne s HD videama) a na serveru je postarsi Core2Duo E8400 3GHz, 4 GB RAM. Pri rekompresi HD videa jsou obe jadra vytizena tak na 80%, takze jakozto minimalni rozumnou konfiguraci pro HD videa bych tipnul tak 2.8 GHz C2D. Java maximum heap mam pro PS 3MS nastaveny na -Xmx1024M, interni buffer je nastaveny na 400 MB.
    2.2.2011 13:20 vlastagf | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    U Sony Bravia je PS3MS rozhodne nejlepsi reseni. S MediaTomb si televize vubec nerozumela a minidlna sice funguje ale neumi transkodovat, cili jsem vsechno musel rucne prekodovat. PMS prehraje naprosto vsechno a bez problemu, obcas je jen uzkym hrdlem sit, ale mam snizenou kvalitu pri transkodovani.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.2.2011 13:22 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    A detekuje to PS3MS jako známý hardware, nebo ukáže takový ten vykřičník?
    5.2.2011 02:06 vlastagf | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Rozpozna ji to jako trosku jiny typ Bravie. Procital jsem starsi fora u PMS a tam podporu tehle televizi prave resili a defaultne je pro ni konfigurak.
    2.2.2011 14:21 lukove
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    chcel by som pridat aj svoj postreh.. skusal som tento ps3media stream server a funguje aj v spojeni z Xbox360. klasicky na pc spustim v linuxe a na xku mozem pozerat filmy, pocuvat hudbu a prezerat obrazky. takze je to fakt uzasna aplikacia. teraz este musim poriesit fileserver kde nahodim tuto app abudem mat vkuse pristup ku vsetkym multimediam.
    2.2.2011 16:53 motyq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    nevyplatilo by se vam na xbox nahodit spise xbmc?
    2.2.2011 19:12 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    XBMC běhalo na původním Xboxu, nikoli 360. A oficiálně už ani Xbox dávno podporovaný není, teď to možná někdo vyvíjí v odděleném projektu.
    3.2.2011 00:26 lukove
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    no ja som myslel ps3stream server nahodit na PC a na Xbox ma svoj vlastny dashboard ktory je ovela lepsi nez XBMC.. fakt xbosacky dasboard by som nemenil.. vydiet ze microsoft je softverova firma.. ale zase aj hardver xka je super. skoda ze uz 6 rokov stary
    17.11.2021 07:25 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Awesome! Learned alot thanks so much keep posting more. Click here
    17.11.2021 07:32 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    THANKS FOR SHARING THIS! NICE POST! male waxing phoenix
    17.11.2021 12:31 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    Well this is great site! Would definitely recommend this to my friends. Love the read long hair
    17.11.2021 12:52 spam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Technologie DLNA na Linuxu v praxi – PS3 Media Server
    I really loved it here but are there any recent updates? Thanks arc welding

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.