Portál AbcLinuxu, 23. říjen 2017 10:05

Nástroje: Začni sledovat (1) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Vložit další komentář
10.4. 09:36 motyq
Rozbalit Rozbalit vše Re: Twibright Registrator: Instalace, odinstalace, test, základní použití
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Sice je ta foto ukázka z 10let starého digitálu, ale pokud bych měl dělat 100fotek a následně takové harakiri, tak se s takovým výsledkem na to radši vyprdnu.

Nešlo by do článku přidávat alespoň nějakou autorem vyrobenou současnou fotku, ze které by bylo vidět, že to má nějaký smysl se s tím takto drbat?

A případně ještě nějakou fotku vedle, která bude prostě jedna, aby bylo vidět zhodnocení scény bez registrator úprav?

díky.
Heron avatar 10.4. 15:14 Heron | skóre: 51 | blog: root_at_heron | Olomouc
Rozbalit Rozbalit vše Re: Twibright Registrator: Instalace, odinstalace, test, základní použití
Hned po prvním díle jsem to zkusil a výsledek je zde.

Je to jen pokus, stativ, foceno za šera, více méně uměle zhoršené podmínky. Výsledek mi přijde fajn. Rozhodně je to způsob, jak z těch fotek vytáhnout trochu víc dat.

Co se mi nepodařilo je udělat superresolution, tedy získat z hromady fotek 2x větší rozlišení. Tam mi z registratoru lezly strašně rozmazané obrázky.

Jinak 100 fotek nemusí být taková hrůza. Nevím, jak rychle fotí kompakty, ale tenhle Canon 50D zvládá cca 6 snímků za sekundu. Těch 15 vstupních obrázků jsem měl hotovo za 3s. To není taková hrůza.
11.4. 17:13 Ziki
Rozbalit Rozbalit vše Re: Twibright Registrator: Instalace, odinstalace, test, základní použití
Slušné kompakty fotí daleko rychleji (nic se mechanicky nepohybuje).
10.4. 17:14 Marek Knápek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Twibright Registrator: Instalace, odinstalace, test, základní použití
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Snažil jsem se o přenositelnost, ale při jaké vzdálenosti od Linuxu Registrator selže, netuším. ... POSIX ...
Hmm, to zní jako akademická výmluva. Na co Linux? Android? POSIX? Stačí používat standardní funkce Céčka a program Vám bude fungovat všude, kde je C compiler. Mě se to podařilo sestavit pomocí Visual Studio 2015 bez větších problémů. A to jsem napřed musel po všech čertech shánět libpng a zlib. Změny, které jsem musel udělat v registrator-bin.c: 1) #include <unistd.h> vypadá na nestandardní header, 2) M_PI není standardní #define, 3) použití konstanty (#define) Z_BEST_COMPRESSION, ale chybí #include na zlib.h.

Vytvořily se mi deconvolve.exe a registrator-bin.exe (pro x86), oba spustit jdou, nespadnou, něco dělají, ale nejsem schopen zjistit, jestli to dělají dobře. Když tak pomůžu s přenositelností.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.