abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 714 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBIZ – 17. 7. 2015

    19. 7. 2015 | Redakce | Různé | 1391×

    Třetí přehled zajímavých článků časopisu ITBiz z posledního týdne.
    Bitdefender GravityZone – až 30% úspora režie a ochrana před „0-day-attacks“

    Bitdefender Gravity Zone se instaluje místo na jednotlivé instance operačních systémů přímo na hypervisor a pracuje bezagentově – jde o netradiční inovativní ochranu před zero-day attacks, navíc až se 30% úsporou režie hypervisoru, a tím celkově chráněného IT prostředí.


    Bezpečnostní přehled: Kolik nabízí FBI za autora malwaru Zeus

    Kauza Hacking Team, následky úspěšného útoku DDoS, podvodné aplikace v Google Play. Je čas vypnout v prohlížečích Flash? Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.


    Facebook začne sdílet příjmy z reklam s tvůrci videí

    Facebook minulý týden oznámil, že se s tvůrci videí začne vůbec poprvé dělit o příjmy z reklam. Podaří se americkému gigantu tímto krokem přetáhnout tvůrce originálního obsahu z YouTube na svou sociální síť?


    Normy v IT - ČSN ISO/IEC 27000

    V oblasti ICT se setkáváme s řadou norem, jejichž označení lidem, kteří s nimi nepracují, mnoho neříká. I když je plnění normy a certifikace považována za konkurenční výhodu a často i povinnost, máme i v případě těch nejznámějších velmi mlhavou představu, jaké oblasti se dotýkají. Proto jsme ve spolupráci s ÚNMZ připravili stručné shrnutí hlavních oblastí.


    Mýty a polopravdy o IBM

    IBM – International Business Machines před zhruba pěti lety prodala svůj PC byznys Lenovu, letos k tomu přibyly servery x86. Proběhly zprávy, které vyvolaly řadu dohadů a mýtů, že slovo „Machines“ začíná být v názvu IBM nadbytečné. Jak je ve skutečnosti, jsme se ptali Petra Havlíka, obchodního ředitele IBM pro komerční sektor.


    Storage Fujitsu Eternus DX8000 S3 jako Chuck Norris

    Když si jde Chuck Norris zaběhat okolo domu, předběhne svůj stín, doběhne sám sebe, a ještě se stihne plácnout po zádech. Tak nějak budí dojem nové systémy storage Fujitsu. Podívejme se, co na otázky IT Bizu odpověděl Aleš Dvorák, Product Manager Storage Fujitsu, který „to“ tam má prostě na starosti.


    Jak optimalizovat web pro SEO - 1. část

    Optimalizace webu pro vyhledávače představuje téma celkem často problematické. O SEO každý něco slyšel a strašné množství lidí si myslí, že právě oni tomu rozumí sami nejlépe. V rámci firemních procesů to může představovat problém, asi podobně, jako když všichni mají nějaký názor na grafiku webu.


    Seminář Bitdefender u IS4 Technologies

    Česká společnost IS4 Technologies seznámila veřejnost s antimalwarem Bitdefender na semináři, kterého se zúčastnili i zástupci tohoto výrobce. Stručně byly představeny také technologie Arcserve, Sophos, Lumension a Artec EMA.


    České IT – Průmyslová výroba je strategický obor

    Pro spoustu IT firem dodávajících primárně do podnikové sféry je výrobní sektor klíčovým oborem, ve kterém někteří generují většinu svého obratu. Jakou mají tito dodavatelé strategii a s čím slaví úspěchy a naplňují očekávání svých zákazníků?


    Kdy věřit podvodníkům aneb Proč se na nás nevalí phishing týkající se Řecka?

    Internet umožňuje různým způsobem spoléhat na „znalost davu“. Můžete nahlédnout do pravopisných pravidel, ale stejně tak se podívat, jaká forma příslušného slova se vyskytuje častěji. Dobře známé je sledování hledaných frází – však se na tomto základě zkouší předpovídat šíření chřipky stejně jako náhlé poklesy cen akcií.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.