Portál AbcLinuxu, 26. dubna 2024 18:33

Týden na ITBIZ – 24. 7. 2015

27. 7. 2015 | Redakce
Články - Týden na ITBIZ – 24. 7. 2015  

Čtvrtý přehled zajímavých článků časopisu ITBiz z minulého týdne.

Seminář Bitdefender u IS4 Technologies

Česká společnost IS4 Technologies seznámila veřejnost s antimalwarem Bitdefender na semináři, kterého se zúčastnili i zástupci tohoto výrobce. Stručně byly představeny také technologie Arcserve, Sophos, Lumension a Artec EMA.

Americký startup příští rok začne prodávat auta vyrobená pomocí 3D tisku

Americká společnost Local Motors by v příštím roce chtěla začít prodávat dva funkční automobily, které budou kompletně vyrobeny za pomoci 3D tiskáren. Bude o ně zájem?

Bezpečnostní přehled: Flash musel být látán několikrát

Dozvuky útoku na společnost Hacking Team. Zřejmě poslední záplaty pro Windows Server 2003. Zneužívaná zero day zranitelnost v Javě. Možnost manipulace s výsledky vyhledávání u Googlu. Jak se Seznam.cz staví k přechodu na protokol https. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet Security.

Digitální transformace? IDC Bitcoiny nepřijímá!

Imperativy současné doby jsou podle IDC mobilita, cloud, big data a analýzy a sociální byznys. Alespoň tak to vyplývá ze závěrů analytické společnosti IDC, která uspořádala v Praze konferenci s panelovou diskuzí. Uvedl ji Dalibor Šidlo, Country Manager IDC pro Českou a Slovenskou republiku.

Brother DS-920DW pro rychlé skenovaní na cestách

Potřebujete v terénu rychle odeslat podepsanou smlouvu nebo naskenovat fakturu a později ji uložit do elektronického archivu? Pomůže vám mobilní skener, který ukládá digitální dokumenty na paměťovou kartu nebo je kabelem či bezdrátově pošle do počítače, tabletu či chytrého telefonu.

Třetí transformace IT podle IDC

Současné IT se podle analytické společnosti International Data Corporation nachází ve fázi tzv. třetí transformace, která znamená přechod k mobilitě, cloudu, vytěžování big data jejich analýzy, a využívání sociálních sítí. Zákazníci sami určují tento směr, nechtějí být vazaly zavedených dodavatelů IT (vendor-lock) a stále více se orientují na open source. Na bližší podrobnosti jsme se ptali Crawforda Del Prete, který je vedoucím analytikem a prakticky druhým člověkem v hierarchii IDC.

Jak optimalizovat web pro SEO - 2. část

Druhá část tématu optimalizace webu je zaměřena na aktivní obsah a správné popisky. Vyhledávače se nejlépe orientují v HTML, ale bez dalších formátů se zřejmě neobejdete.

PC trh zažívá těžké časy, nejhůř dopadl Acer

Podle předběžných výsledků prodejů PC, notebooků a prémiových ultra-mobilních zařízení se trh meziročně výrazně propadl s tím, jak všichni čekají, zda za to Windows 10 budou či nebudou stát.

Odkazy a zdroje

Autorem přehledu je Václav Maletínský

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Fotonické čipy ze stolní tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Model Lambda CDM celkem sedí, ale kosmologická konstanta se může měnit
Týden na ITBiz: Vysokoteplotní supravodivá dioda
Týden na ScienceMag.cz: V kvantovém materiálu objevili částici podobnou gravitonu
Týden na ITBiz: Efektivní podnikání se bez edge computingu neobejde

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.