abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Apple čelí kvůli zpomalování iPhonů desítkám žalob

    4. 4. 2018 | Redakce | Různé | 1311×

    Volba ERP systému. Garance kvality cloudových služeb. Chystá se vláda USA zakročit proti Amazonu?

    Jaké otázky si pokládat při volbě ERP systému?

    Největší výzvou současnosti je změna. Trh je neustále v pohybu a výrobní stejně jako high-tech společnosti se už neobejdou bez kvalitního podnikového software. ERP systémy se tak stávají nezbytnou platformou, která podporuje efektivní fungování společnosti od výroby, obchodu až po servis.

    Pavol Golha z GFI Software: Vy ještě kupujete software?

    Společnost GFI, dodavatel řešení pro bezpečnost podnikových sítí, a jejíž produkty u nás dodává distributor s přidanou hodnotou Zebra systems, prošla v nedávné době řadou změn, které v rozhovoru vysvětlil Pavol Golha, viceprezident pro globální prodej.

    Pohled na AI a chatboty pro byznys (1. díl)

    Pojem AI (artificial intelligence, umělá inteligence) je v současné době asi nejfrekventovanějším výrazem posledních let v oblasti internetu nebo IT vůbec. V třídílném seriálu se podíváme, jak využít AI pro tvorbu chatbota. První díl se věnuje především tomu, co si představit pod AI a jaká je realita.

    Co přinesl E-shop Summit 2018?

    E-shop Summit & Expo 2018 se postupem času vypracoval mezi nejdůležitější e-commerce setkání v ČR, což letos bylo ještě zdůrazněno přesunem z Českých Budějovic do Prahy na holešovické Výstaviště. Dvoudenní program zahrnoval kromě Expa souběžně také několik konferencí s pestrou paletou témat i úrovně prezentací.

    Optimalizace procesů – neznalost, která možná brzdí váš byznys

    Nevíte-li, co je to firemní proces a jak jej optimalizovat, pak máte pravděpodobně vyšší provozní náklady, než byste mohli mít. Firemní procesy se jednak nacházejí v každé firmě bez výjimky, jednak je lze prakticky v každé firmě optimalizovat a tím zvýšit efektivitu jejich fungování a snížit tak náklady. Pokud tedy tento výraz slyšíte poprvé, věřte, že jste narazili na oblast, která vám může pomoci zásadně zlepšit váš byznys.

    Pohled na AI a chatboty pro byznys (2. díl)

    Pojem AI (artificial intelligence, umělá inteligence) je v současné době asi nejfrekventovanějším výrazem posledních let v oblasti internetu nebo IT vůbec. V třídílném seriálu se podíváme, jak využít AI pro tvorbu chatbota. Druhý díl se věnuje především úspěšnost chatbotů, problematice historických dat, kvalitě chatbota a datových vědcům.

    Zprávičky

    Útoky kódů těžících kryptoměny neustávají. Nejčastěji použitým škodlivým kódem k útokům na podniková mobilní zařízení byl v únoru backdoor Triada.

    Do kryptoměn investovala 3 % Čechů, další to zvažují. Zhruba čtvrtina Čechů si myslí, že jde o jednoduchý způsob zbohatnutí.

    Dopad automatizace závisí na technické odbornosti. Robotizace a automatizace ovlivní v příštích letech asi polovinu pracovních pozic v ČR. Nezaměstnanost se ale kvůli tomu zřejmě výrazně nezvýší.

    Jak iPhony zkreslují obchodní deficit USA. Využívání dodavatelů z celého světa americkými společnostmi k výrobě jejich produktů v Číně znamená, že případná obchodní válka zasáhne i další ekonomiky.

    Tísňové volání z aut eCall půjde v dubnu do ostrého provozu. Ve vozidle je instalována jednotka GNSS s vestavěnou SIM kartou a hlasovým telefonem.

    Útoky na průmyslové systémy: vede energetika a strojírenství. Moderní rozvodová elektrická síť je jedním z nejrozsáhlejších systémů s propojenými průmyslovými objekty, i proto útoky nejčastěji směřují právě sem.

    Zásah policie na ministerstvu obrany a vnitra kvůli IT zakázkám. V budovách ministerstva obrany a ministerstva vnitra včera od rána zasahovala policie. Prověřuje vybrané veřejné zakázky, které se resortů týkají.

    Waymo-Google kupuje 20 tisíc jaguarů pro taxislužbu samořízenými vozy. Firmy své plány oznámily týden po nehodě, při níž samořízený automobil konkurenční společnosti Uber zabil chodkyni.

    Oracle nabízí záruky na kvalitu cloudových služeb. Zákazníci v rámci dohody o úrovni služeb očekávají nejen samotnou dostupnost aplikací.

    CETIN loni zvýšil zisk o pětinu na 2,7 miliardy Kč. Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) vlastní a provozuje největší síť elektronických komunikací na území ČR.

    Facebook představil změny ve správě údajů o uživatelích. Nastavení bude centralizováno a soustředí informace, které byly dříve rozesety na asi 20 různých místech.

    Akcie Amazonu prudce klesají kvůli obavám ze zásahu Trumpa. Trump se prý o Facebook nezajímá, jde po Amazonu.

    Red Hat & Intel Infrastructure tour 2018 v Praze. Red Hat a Intel přivážejí do Prahy v rámci své globální Infrastructure tour odborný seminář, na kterém se naučíte používat otevřenou technologii pro automatizaci a správu více virtualizovaných prostředí, zjistíte, jak vytvořit a spravovat hybridní cloud a jak se přizpůsobit neustálým změnám a připravit se na to, co bude dál.

    Apple čelí kvůli zpomalování iPhonů desítkám žalob. Podle analytiků čeká Apple vleklý soudní boj, který by mohl firmu přinutit ke zveřejnění citlivých informací o vývoji softwaru.

    Česko vydalo ruského hackera Nikulina do USA, odletěl v noci [30. března]. USA požádaly o Nikulinovo vydání nótou českému ministerstvu zahraničí 16. listopadu 2016.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.