abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 749 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Bezpapírová kancelář

    27. 1. 2019 | Redakce | Různé | 1999×

    Windows 7 vs. Windows 10. Bankovní trojan speciálně pro ČR. Roboty v českém průmyslu.

    Jak v ČR pokračuje digitalizace v kanceláři?

    Digitalizace je v kancelářích nepřehlédnutelným trendem, přestože by podle mnoha názorů měla být rychlejší. Část uživatelů se ale papíru nechce vzdát, ale především na to ještě řada firem není připravena ani procesně ani duševně. Jak vidí současný stav digitalizace a bezpapírové kanceláře v ČR přední dodavatelé tiskáren a multifunkcí?

    Trendy 2019 podle Canonu: Od decentralizace k umělé inteligenci

    Firmy stojí v každém roce před řadou obtížných rozhodnutí, která mohou razantně ovlivnit jejich budoucnost. Investice do správných technologií mohou zamíchat kartami v rámci odvětví a změnit rozložení sil na trhu. Technologie jsou v rychle se měnícím podnikatelském prostředí klíčem k zajištění budoucí návratnosti investic. Canon nabízí předpovědi stěžejních trendů, které se rýsují pro rok 2019.

    Zprávičky

    Hackathon Paralelní Polis odkryl nedostatky u projektu eObčanka. Funkcionality eObčanky nepřesahují úroveň datových schránek, chybí logické struktury a řešení poskytuje jen omezenou kompatibilitu s produkty dostupnými na českém trhu.

    V USA zvažují rekordní pokutu pro Facebook. Americké dozorčí orgány zvažují, že uloží internetové společnosti Facebook rekordní pokutu za nedostatečnou ochranu osobních údajů.

    Ministerstvo práce selhalo při IT zakázkách, tvrdí NKÚ. Resort podle NKÚ porušil rozpočtovou kázeň za půl miliardy korun.

    Ruský úřad vede správní řízení s Facebookem a Twitterem. Ruské zákony vyžadují, aby údaje o ruských uživatelích byly uchovávány v Rusku.

    Francie vyměřila Googlu pokutu 50 milionů eur. Google si prý nedokázal zajistit adekvátní souhlas uživatelů pro zpracování jejich dat za účelem personalizované reklamy.

    Huawei podle zakladatele během pěti let zdvojnásobí tržby. Podle zakladatele společnosti Huawei firma své nynější potíže předvídala již před deseti lety.

    Roboty v ČR využívají hlavně velké průmyslové firmy. 3D tisk a robotická automatizace jsou nejvíc rozšířeny v elektronickém a automobilovém průmyslu.

    Globální trh se spotřební elektronikou dále roste. Téměř polovina spotřebitelů chce mít raději méně technologických zařízení, ale s prémiovými funkcemi.

    Huawei je ochotna ukázat zařízení pro vývoj produktů. Předseda společnosti Liang Chua uvedl, že firma by se mohla odklonit od zemí, ve kterých čelí restrikcím.

    Svět PC v číslech: Windows 7 vs. Windows 10 a SSD vs. HDD. K nejzastaralejším aplikacím na PC patří Adobe Shockwave, VLC Media Player a Skype.

    Datové centrum ČEZ v Tušimicích je hotové. Kapacita úložiště má být osm petabajtů, z toho dva petabajty provozní kapacita a šest petabajtů zálohová.

    Malware Blockers z Google Play cílí výhradě na elektronické bankovnictví v ČR. Cílení pouze na české uživatele bylo přitom do nedávna poměrně výjimečné.

    Cena baterií do notebooků loni klesla na historické minimum. Letos hodnota poroste v průměru o 6 %.

    Sony přesune své evropské sídlo z Británie do Nizozemska. Podobné rozhodnutí jako Sony již dříve učinil její japonský konkurent Panasonic.

    Žalobci, policie a NÚKIB budou spolupracovat proti kyberzločinu. Forma spolupráce: Pravidelná komunikace na úrovni vedení i expertů, rychlá výměna informací, spolupráce na prevenci.

    Otevře se v Praze první Apple Store ve střední a východní Evropě? V Česku by mohlo vzniknout i podobné centrum pro umělou inteligenci, jaké nyní ve spolupráci s IBM vytváří Francie.

    Vodafone má za čtvrtletí nižší příjmy, výhled ale potvrdil. Společnost rovněž oznámila, že se rozhodla pozastavit instalaci zařízení čínské firmy Huawei do klíčové části své sítě.

    Těžební malware dále dominuje. Výrazným trendem je posun k víceúčelovému malwaru, který může distribuovat další škodlivé kódy.

    Poslanci chtějí trestat omezování svobody projevu na veřejných sociálních sítích. Nový trestný čin nazvaný porušování svobody projevu by se vztahoval na sociální sítě s více než 100 000 uživateli.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    7.2.2019 15:09 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Bezpapírová kancelář
    Rád bych digitalizaci kanceláře.

    Bohužel ukládání protokolů v papírové podobě je jednodušší než procházet různou certifikací použitých programů pro ukládání dat a vytváření pravidel a schvalování akreditační komisí.

    Přitom problém není samotná infrastruktura - stejně jsou všechny dokumenty v elektronické podobě na serveru - ale v náročnosti schvalování v ukládání a archivaci dat v jiné než papírové podobě.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.