abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Bezpečnostní incidenty a elektronizace zdravotnictví

    11. 2. 2019 | Redakce | Různé | 2156×

    Sdílené podnikové služby v ČR. Deloitte Tech Trends 2019. Vývoj kauzy Huawei. Cleverlance mění vlastníka.

    AI, prožitkový marketing a chytré IoT

    V posledním desetiletí významně ovlivnily prakticky všechny sektory průmyslu a služeb trendy jako cloud, datová analytika, blockchain nebo kognitivní a digitální realita. V nadcházejícím období budou podnikový sektor, marketing a služby podstatně měnit umělá inteligence (AI), internet věcí (IoT) propojený 5G sítěmi či nová generace marketingových nástrojů a technik. To jsou klíčové trendy dle nejnovější studie Deloitte Tech Trends 2019.

    Podnikové služby v ČR zaměstnávají 100 tisíc lidí a tvoří 6 % HDP

    Český sektor podnikových služeb vzrostl v roce 2018 o 12 %, v současnosti zaměstnává již 100 000 lidí a na českém HDP se podílí 6 %. Obor se tím stává jedním z nejvýznamnějších odvětví ekonomiky České republiky. Nejrychleji rostou služby v oblasti informačních technologií. Zaměstnanci působící v outsourcingu IT tvoří již 40 % všech zaměstnanců segmentu podnikových služeb. Údaje vyplývají z průzkumu asociace ABSL, která sdružuje poskytovatele sdílených podnikových služeb na českém trhu.

    DataSpring nabízí službu přehledu o událostech v infrastruktuře

    LogDock je služba společnosti DataSpring pro přehled o infrastruktuře zákazníků a LogDock Advanced je jejím rozšířením pro nadstavby, jako například SIEM. Jak tyto služby fungují a pro koho jsou vhodné odpovídal Igor Tomeš, Solution Architect Lead, DataSpring.

    Úkolem IT není okrádat vás o čas

    Čas je pravděpodobně nejvzácnější „komoditou“ na světě. Proto také mají mezi lidmi největší úspěch ta řešení, která drahocenný čas šetří. Platí to jak v osobním, tak v pracovním životě. A zejména v tom pracovním pak rovněž platí, že čas jsou peníze. Kde a jak tedy čas ušetřit? A co by firmy nejvíce ocenily?

    Huawei: vývoj kauzy

    Varování před Huawei vydal bezpečnostní úřad loni před Vánocemi. Výběr informací o kauze kolem varování před používáním výrobků čínských společností Huawei a ZTE (vláda se dnes zabývala reakcí Huawei na varování před jejími technologiemi).

    Zprávičky

    Bezosova Blue Origin a Telesat spustí satelitní internetovou síť. Blue Origin se snaží posílit své postavení na lukrativním, ale také přeplněném trhu.

    EK zvažuje zákaz zařízení Huawei pro sítě páté generace. Svaz GSMA reprezentující zájmy mobilních operátorů navrhl krizovou schůzku.

    MPO vyhlásí 7. února druhou výzvu na čerpání dotací pro internet. První výzvu MPO vypsalo na jaře 2017 a o dotaci z celkového balíku přes 11 miliard Kč požádaly tři firmy v řádu desítek milionů Kč.

    Sony ve čtvrtletí dosáhla rekordního zisku. Převzetí EMI vs. klesající prodej herních konzolí PlayStation 4.

    Po fintechu následuje i insurtech. Startup DOK získal investici 100 milionů korun od skupiny Home Credit.

    Vláda odmítla návrh na delší lhůty pro elektronické přiznání. Již nyní představuje podíl elektronických přiznání u daně z příjmů právnických osob kolem 90 %.

    Čtvrtletní výsledky majitele Googlu překonaly očekávání. Investory ale znepokojil výrazný nárůst nákladů, což vedlo k poklesu ceny akcií.

    Ultimate Software koupí skupina investorů za 11 miliard USD. Hlavními konkurenty Ultimate Software jsou Workday, Automatic Data Processing a Oracle.

    EK chce s USA začít jednat o přístupu k elektronickým důkazům. V současnosti poskytovatelé služeb působící v USA spolupracují s evropskými úřady na dobrovolném základě.

    Falešné dotazníky HTML/Adware.Agent.A byly v lednu největší hrozbou českého internetu. Ke konci měsíce zaplavil Česko trojan PDF/Phishing.

    Služba Spotify vykázala vůbec první provozní zisk. Celkový počet jejích uživatelů, včetně servisu podporovaného reklamami, se v roce 2018 zvýšil na 207 milionů.

    EK vybízí země EU umožnit on-line přístup ke zdravotním záznamům. Systém by měl zajistit, že občané EU budou moci být kvalitně a plně léčeni v každé zemi bloku.

    Náklady na provoz zdravotnických registrů klesly na polovinu. Záměr zákona nepočítá s centrálním skladováním obsahu zdravotní dokumentace.

    Twitter zvýšil příjmy i zisk, má ale méně aktivních uživatelů. Twitter ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil čistý zisk na 255 milionů dolarů z 91 milionů před rokem.

    Systémy MPSV se zabývá NÚKIB, přístup k datům měl třetí subjekt. Ministerstvo práce připravuje nové informační systémy pro vyplácení dávek a agendu zaměstnanosti.

    KKCG kupuje většinu v Cleverlance Enterprise Solutions a AEC. KKCG pokračuje ve své dlouhodobé strategii, jejímž cílem je vybudovat ICT holding zastřešující skupinu specializovaných firem.

    V LibreOffice lze spustit libovolný kód už při otevření dokumentu. Do škodlivého dokumentu je vložen objekt, přes který dále stačí přejet myší.

    Clipper přesměruje adresu pěněženky s kryptoměnami, pronikl i do Google Play. Clippery, tedy malware měnící obsah schránky, zatím cílily na Windows, pro Android se objevovaly jen na neoficiálních fórech.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.