abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Chytrá města

    3. 10. 2018 | Redakce | Různé | 1924×

    Chystá se Czech Space Week. Bankovní malware kradl i v ČR. Google chce předvídat záplavy.

    Budoucnost kancelářské práce má jméno Cognitive Hub

    Máte představu, jak bude vypadat kancelář budoucnosti? Můžete se podílet na její realizaci! Zapojte se do výzkumu společnosti Konica Minolta a máte šanci, že i vy budete mít kancelář šitou na míru. Aktuálně probíhající výzkum i současné trendy v oboru nám přiblížil Matěj Dusík, R&D Strategy and Technology Manager Konica Minolta Laboratory Europe.

    Epson L6190: Extrémně levný inkoust do kanceláře

    Epson se už před několika lety rozhodl vsadit na inkoustovou technologii především v kombinaci s velkokapacitními inkoustovými zásobníky, které nebývalou měrou přispěly k redukci tiskových nákladů v jednotkách haléřů na stránku. Co nabízí aktuálně nejvyšší 4v1 model této řady s označením Epson Ecotank ITS L6190?

    Budoucnost chytrých měst

    IDC v rámci své aktualizované prognózy Smart Cities Spending Guide, odhaduje, že letos se v rámci chytrých měst do souvisejících technologií investuje celosvětově 81 miliard dolarů, přičemž v roce 2022 tyto výdaje vzrostou až na 158 miliard dolarů. Největší podíl výdajů tvoří projekty snažící se vylepšit veřejnou dopravu nebo zvýšit bezpečnost (tedy především dohledové nástroje/kamerové systémy), na třetím místě jsou pak řešení pro osvětlení.

    Czech Space Week bude velkou událostí

    Je Česko zemí, která může vůbec mluvit do kosmického výzkumu? Vypadá to, že ten náš malý „prcek v pupku Evropy“ zase není tak malý a ohledně účasti v kosmickém programu až tak bezvýznamný. Přečtěte si, co na to říká Tereza Kubicová, ředitelka Odboru malých a středních podniků a interních projektů agentury CzechInvest.

    Zprávičky

    Češi více utrácejí v zahraničních e-shopech. U českých zákazníků roste popularita čínských e-shopů. Cena většiny zásilek nepřekročí limit 22 eur.

    Chytré domácnosti ožívají díky hlasovým asistentům. Hlasem ovládané rozhraní na bázi umělé inteligence odstraňuje neprovázanost jednotlivých řešení.

    Slovensko se chystá otevřít trh s hazardními hrami na internetu. Internetové herny a kasina budou moci podle návrhu provozovat na Slovensku firmy se sídlem v EU.

    Policie potřebuje víc expertů na kyberzločin. V celé republice zabývá kybernetickou kriminalitou přes 300 policistů.

    Nakupovat v Amazonu půjde i přes Snapchat. Lidé jen nasměrují fotoaparát aplikace na výrobek nebo čárový kód a na obrazovce se objeví karta Amazonu.

    Bankovní malware pro Android cílí i na ČR. Nebezpečná aplikace QRecorder s hrozbou Android/Spy.Banker.AIX. je ke stažení i v Google Play.

    Evropské technologické firmy požadují zpřísnění zákonů v EU. Návrh EK požaduje, aby platformy poskytovaly více informací o tom, jak fungují jejich vyhodnocovací algoritmy.

    Qualcomm obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství. Od sedmé generace iPhonů začal Apple čipy Qualcommu v některých modelech nahrazovat produkty Intelu.

    Datové schránky si zřizují i nepodnikající osoby. Přes datové schránky podle Českého statistického úřadu proběhlo v loňském roce 102,8 milionu transakcí.

    Devoteam věří v Red Hat. Nadnárodní společnost Devoteam se sídlem ve Francii, která působí i na našem trhu už dvanáct let. Orientuje se na top segment zákazníků z průmyslu, finančního sektoru a telekomunikací. Nedávno získala status Red Hat Premium Partner, a při této příležitosti uspořádala v Praze koncem září 2018 seminář.

    Policie řeší pět případů, kdy pachatel napadl účty přes QRecorder. Zatím neznámý pachatel převedl minimálně v pěti případech z účtů poškozených klientů cca 2 miliony Kč.

    Seznam loni zvýšil zisk o pětinu na rekordních 1,34 miliardy Kč. Loni se dařilo prodeji programatické reklamy, tedy reklamy prodané v aukci a umístěné prostřednictvím služby Sklik nebo RTB.

    IBM otevírá v Praze vývojové laboratoře Watson iLab. Vývojové centrum se zaměřuje na vývoj umělé inteligence a robotických systémů pro společnosti z celého regionu.

    Umělá inteligence Googlu se snaží předpovídat záplavy v Indii. Modely Googlu údajně oproti dosavadním mechanismům přesněji předpovídají čas, místo a rozsah katastrofy.

    Největší firma na trhu kryptoměn Bitmain chce na burzu. Firma je největším provozovatelem seskupení na těžbu bitcoinů a dominantním dodavatelem strojů pro těžbu.

    Sully System, zahrnující Mall Group či Heureku, měla tržby 8 mld.. V Sully System drží Rockaway 20 %, skupina PPF 40 % a Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem 40 %.

    Na Facebooku lze cílit reklamu i přes stínové údaje. Sociální síť účty spojuje i s informacemi, které uživatel neposkytuje přímo pro svůj facebookový profil.

    Nižší pokuty pro obce kvůli osobním údajům Sněmovna asi neschválí. Vládní návrh rovněž stanoví, že děti do 15 let nebudou moci bez souhlasu rodičů povolit zpracování osobních údajů.

    Stovky Rusů stály frontu, prodávaly pořadí na iPhone. Nakonec se však všechna místa ukázala neprodejná. Do prodejny jako vstoupil až držitel lístku číslo 247.

    Facebook přiznal bezpečnostní chybu, ohrozila 50 milionů účtů.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.