abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (66%)
     (11%)
     (2%)
     (21%)
    Celkem 520 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Kancelářský tisk a digitální tranformace

    18. 11. 2018 | Redakce | Různé | 1591×

    Kdo řídí digitální transformaci a jakou roli má mít dnes v podniku šéf IT? Výsledky, akvizice a burzy.

    Kancelářskému tisku se daří. Co patří mezi bestsellery?

    Ekonomická konjunktura, digitalizace, nová bezpečnostní nařízení a rostoucí potřeba barevného tisku v kancelářích patří mezi hlavní faktory, které v letošním roce ovlivňují tento dlouhodobě stabilní sektor. Co přední výrobci považují za své aktuální bestsellery pro kancelářský tisk?

    ESA BIC Space Application Hackathon s IBM

    ESA BIC Prague, jejímž operátorem je CzechInvest, uspořádala při příležitosti události Czech Space Week ve spolupráci s IBM v prostorách Velké modré na jejích technologiích dostupných v prostředí IBM Cloud ve dnech 9. až 10. listopadu 2018 Space Application Hackathon. Cílem opět bylo využití kosmických technologií a dat v běžném životě na Zemi.

    Czech Space Week – naše kosmická událost roku

    Czech Space Week, který pořádá a organizuje CzechInvest a agentura ESA BIC Prague, jejímž je operátorem, byl zahájen 12. listopadu 2018 v prostorách galerie moderního umění DOX v pražských Holešovicích.

    Blue Sky Production používá NAS Synology se službou Presto File Server

    Blue Sky je vertikálně integrovanou filmovou distribuční společností fungující po celém světě, s pobočkami v USA a Africe. Jejich partnery jsou společnosti, které jsou převážně tvůrci obsahu, například velká filmová studia, nezávislí producenti a režiséři.

    Co má dnes vlastně dělat šéf IT?

    Podniky mohou snadno narazit na problém s kompetencemi a organizací. Technologie dnes nejsou podpůrnou složkou podnikání, ale stojí přímo v jeho základu. Kdo má potom řídit digitální transformaci, šéf IT (CIO), nebo výkonný ředitel (CEO) či vedení firmy jako celek? Nebo ještě někdo jiný?

    I výroba aut je postavena na efektivní správě dat

    Kvalita pro společnosti už neznamená jen mít bezvadný produkt, ale zahrnuje například také management nebo výcvik zaměstnanců. Čím dál důležitější je i interní komunikace uvnitř firmy a zajištění a kontrola pohybu dat.

    Zprávičky

    Před 20 lety vznikl čínský internetový obr Tencent Holdings. Loni překonal Tencent co do tržní hodnoty Facebook, když jeho hodnota přesáhla 500 miliard dolarů.

    Sněmovna má dokončit schvalování nových pravidel ochrany soukromí. Při uplatnění práva na výmaz nebo postupovalo jako nyní podle tiskového zákon.

    SoftBank získala povolení pro jednu z největších IPO na světě. Obrovská nabídka akcií přichází v době, kdy investoři začali zpochybňovat výhled japonských telekomunikačních firem.

    SAP kupuje za 8 miliard dolarů analytickou firmu Qualtrics. Obří akvizice souvisí především s konkurenčním bojem mezi SAP a Salesforce na poli cloudových řešení.

    Propad akcií Applu stahuje dolů americké akciové trhy. Dow Jonesův index vykazoval pokles o zhruba 1,6 %, Nasdaq Composite ztrácel dokonce více než 2 %.

    Investiční firma Vista koupí za 1,9 mld. USD softwarovou Apptio. Mezi produkty Apptio patří software pro správu podniku.

    E-shopy čekají rekordní vánoční tržby 44 miliard Kč. Obchodníci letos spustili marketingové kampaně už na přelomu října a listopadu, přestože Černý pátek připadá až na 23. listopadu.

    EY představila prototyp blockchainu pro privátní transakce v platformě Ethereum. Společnosti budou moci bezpečně provádět transakce díky sadě nástrojů a služeb EY Ops Chain Public Edition (PE).

    Vodafone se v pololetí kvůli odpisům a Indii propadl do ztráty. Akcie firmy od začátku letošního roku klesly zhruba o 39 procent.

    Macronova dohoda o zabezpečení kyberprostoru nemá podporu velmocí. MIT: Bylo by lepší začít s užším projektem ve snaze zakázat kyberútoky na klíčovou infrastrukturu.

    Zisk Foxconnu ve čtvrtletí stoupl o 18 %. Apple varoval, že jeho předvánoční tržby budou horší, dodavatelům součástek Applu také hrozí slabší výsledky.

    Rostly ceny smartphonů, počítačů i tiskáren. Trh s technickým spotřebním zbožím zaznamenal podle statistik GfK v České republice ve 3. čtvrtletí roku 2018 ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku nárůst o téměř 6 %.

    Lagardeová: Centrální banky by měly vydávat digitální měny. Některé centrální banky, včetně švédské, kanadské a čínské, již uvažují o emisích digitálních měn veřejnosti.

    Novým generálním ředitelem Autocontu je bývalý šéf Oracle Sameš. Autocont se zaměřuje na poskytování komplexních IT řešení a služeb pro firmy a státní správu.

    Uber ve čtvrtletí prohloubil ztrátu na 1,07 miliardy USD. Uber zvažuje, že posune primární nabídku akcií z druhé poloviny příštího roku na první polovinu.

    BlackBerry koupí za 1,4 miliardy USD Cylance. Cylance vyvíjí produkty na bázi umělé inteligence, které mají zabránit kybernetickým útokům.

    Samsung Exynos 9 řady 9820 pro umělou inteligenci v mobilech. Jádro čtvrté generace a modem LTE Advanced Pro s rychlostí 2,0 Gb/s mají vylepšit rozšířenou a virtuální realitu.

    Podle Check Pointu malware těžící kryptoměny dominuje dál. Objevena byla rozsáhlá kampaň šířící RAT malware FlawedAmmyy.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.