Portál AbcLinuxu, 16. května 2024 19:32

Týden na ITBiz: Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem

20. 12. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem  

Volá vám voicebot? Může jít o zneužití dvoufázového ověření. Metaversum prý může být rájem zločinců. HeliosS iNuvio – řešení pro byznys v terénu. Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem. Proč může modernizace IT selhávat a jak tomu zabránit?

Volá vám voicebot? Může jít o zneužití dvoufázového ověření (Soitron)

Z voicebotů se během posledních let vývoje staly propracované automatizované systémy. Systémy, které dokážou samy vést interakci s lidmi a společnostem zvýšit efektivitu. Dokonce jsou to tak vynikající nástroje, že už je do svého portfolia zařadili i hackeři, kteří nedisponují vynikajícími konverzačními technikami.

Metaversum prý může být rájem zločinců (Cisco)

Nejdiskutovanější vize virtuálního světa zvaná metaversum představuje v prezentacích jejích propagátorů naprostý přelom v našem dosavadním pojetí internetu. Podle předpokladů se má velmi věrně blížit reálnému světu. Rozšířená nebo ryze virtuální realita má přinášet lidem a firmám (avatarům) vynikající prostředí pro budování a udržování kontaktů, zábavu, sdílení obsahu či týmovou práci. Ale také příležitost k nákupům, obchodování a investování.

HeliosS iNuvio – řešení pro byznys v terénu

Výzkumný ústav včelařský byl založen již v roce 1919. Od roku 1997 je soukromou společností, která se zabývá výzkumem, vývojem, výrobou a vzděláváním v oboru chovu včel a včelích produktů. Ústav v roce 2020 potřeboval nový ERP systém, protože ten původní zaostával.

Kvantové počítače se mohou kontrolovat navzájem

Kvantové počítače jsou extrémně citlivé na vnější vlivy, a tudíž náchylné k chybám, které mohou změnit výsledek výpočtu. Představuje to problém hlavně u kvantových výpočtů, které jsou mimo dosah našich důvěryhodných klasických počítačů, tj. tam, kde kde již kvůli výpočetní nadřazenosti (supremacy, „kvantová nadvláda“) kvantových počítačů nemůžeme nezávisle ověřit výsledky pomocí simulace. Těchto případů bude přibývat; ostatně kdybychom museli vše ověřovat na simulátorech, pak by výpočty s kvantovými počítači ani neměly praktický smysl.

Proč může modernizace IT selhávat a jak tomu zabránit? (Red Hat)

Stále je spousta organizací, které nasazují manuálně, automatizace je velmi sporadická, CI/CD a principy DevOps hudbou budoucnosti.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci
Týden na ScienceMag.cz: Kosmologové se opět zkouší vypořádat se s problémem Hubbleovy konstanty
Týden na ITBiz: GenAI má na evropském trhu umělé inteligence zatím jen velmi malý podíl

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.