abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.4. 18:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 125.0.1, první verze z nové řady 125. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vypíchnout lze podporu kodeku AV1 v Encrypted Media Extensions (EME). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 125.0.1 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (66%)
     (11%)
     (2%)
     (21%)
    Celkem 518 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz – Řízený sklad jako součást ERP, jak získat věrohodná data pro řízení výroby, služby Microsoftu proti stínovému IT, v Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři, Start-upy prý čeká ochlazení

    25. 4. 2016 | Redakce | Různé | 1407×

    Auta napojená na internet ohrožují útoky, IBM klesly tržby i zisk, Apple opět omezí výrobu iPhonu, Intel zruší během jednoho roku 11 procent pracovních míst, O2 IT Services otevřelo v Praze centrum kybernetické bezpečnosti.

    Řízený sklad jako součást ERP

    Systémy pro řízení skladu, označované jako WMS, nejsou na první pohled ničím nevídaným. Dnes se však stávají konečně dostupnými také pro menší firmy.

    Jak získat věrohodná data pro řízení výroby?

    Výrobní procesy, zejména ve strojírenství, elektrotechnice, automobilovém průmyslu, ale i v dalších oblastech, jsou stále komplikovanější a složitější. Aby bylo možno je efektivně řídit, je třeba mít k dispozici velké množství údajů o průběhu každého konkrétního procesu.

    Bezpečnostní přehled: Služby Microsoftu proti stínovému IT

    Je vhodné odinstalovat QuickTime. WordPress a HTTPS. Bezpečnostní nástroje pro OS X. Jak se vyvíjí množství zranitelností zero day. TippingPoint součástí Trend Micro.

    Základní rozpory byznysu a IT: Rostoucí potřeba inovací a role IT ve firmách

    Jak vypadá přijímání změn IT ve světě a u nás podle IDC, jaké jsou základní rozpory mezi potřebami organizací a nabídkou IT obecně, a jaké jsou posuny v nabídce Microsoftu a Dellu?

    V Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři. Hlavně ti s jazyky

    Brno jako druhé největší město ČR skýtá adekvátně široké možnosti profesního uplatnění. IT z pohledu nabídek práce k k těm nejperspektivnějším. A to především pro vývojáře se znalostí jazyků.

    Glosa: Start-upy prý čeká ochlazení

    Průzkum CB Insights a KPMG (publikovaný v podobě shrnutí na Phys.org) věští horší časy technologickým firmám, které žádají investory o peníze. Zčásti prý za to může nenasytnost jednorožců...

    Lenovo a Nutanix: Hyperkonvergovaná infrastruktura

    Na sklonku roku 2015 Lenovo oznámilo, že došlo k uzavření strategické spolupráce se společností Nutanix. Cílem je představit novou rodinu konvergovaných řešení, která přinesou alternativu k veřejným cloudům.


    Výběr ze zpráviček

    Školní tiskárny po hackerském útoku chrlily antisemitské spisky

    Napadení svých přístrojů napojených na internet už potvrdilo nejméně sedm vysokých škol v Německu.

    Auta napojená na internet ohrožují útoky, varuje Kasperskij

    Automobily s možností připojení k internetu prý budou náchylné na útoky hackerů celé desetiletí.

    Google a Oracle půjdou k soudu

    Oraclu a Googlu se nepodařilo mimosoudně dohodnout na vyřešení dlouhotrvajícího sporu týkajícího se autorských práv u operačního systému Android.

    Společnosti IBM v prvním čtvrtletí klesly tržby i zisk

    Čistý zisk americké technologické společnosti IBM se v prvním čtvrtletí meziročně snížil o 14 procent. Výsledky podniku nicméně překonaly očekávání analytiků.

    Apple i nadále očekává slabou poptávku po iPhonech

    I v druhém čtvrtletí proto omezí výrobu telefonů iPhone.

    Evropská komise prý chce obvinit Google kvůli aplikacím pro Android

    Google podle EK v licenčních dohodách s výrobci chytrých telefonů zajišťuje nepoctivou výhodu svým vlastním aplikacím pro operační systém Android.

    Intel zruší během jednoho roku 11 procent pracovních míst

    Americký výrobce počítačových čipů zruší 12 tisíc pracovních míst, což odráží urychlení ústupu od dosavadního hlavního zaměření na čipy pro osobní počítače.

    O2 IT Services otevřelo v Praze centrum kybernetické bezpečnosti

    Klientům z řad soukromých firem i státní správy má pomoci snížit či eliminovat rizika spojená s kybernetickými hrozbami.

    Grafen dokáže získávat elektrickou energii z deště

    Mohl by se tak uplatnit při konstrukci solárních článků, které by dokázaly získávat energii nikoliv z mechanické energie kapek vody, ale díky svých elektrochemickým vlastnostem.

    Nový Matlab: Propojení s Raspberry Pi pro podporu Internetu věcí

    Humusoft představil novinky v produktech pro simulace, vědecké a technické výpočty, které distribuuje na českém a slovenském trhu.

    Čtvrtina firem zakazuje využívání internetu k soukromým účelům

    Z šetření Grafton Recruitment vyplynulo, že pouze 47 % českých firem má nastavená pravidla využívání internetu pro soukromé účely zaměstnanců.

    Sněmovna podpořila nový zákon o důvěře v elektronické transakce

    Zavedení zákona souvisí s nařízením EU pod zkratkou eIDAS týkajícím se elektronického ověřování identity občanů unie.

    Český výrobce mikroskopů sestavil supervýkonný počítač

    Brněnská společnost FEI, která vyrábí elektronové mikroskopy, sestrojila supervýkonný cluster.

    Microsoft skončí s výrobou konzole Xbox 360

    Americký softwarový gigant Microsoft po více než deseti letech ukončí výrobu herní konzole.

    O2 a China Telecom budou spolupracovat v datech

    O2 Czech Republic a China Telecom Europe budou kooperovat v roamingových datových službách, zajišťování mezinárodního spojení či v poskytování služeb datových center.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.4.2016 12:21 JB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz – Řízený sklad jako součást ERP, jak získat věrohodná data pro řízení výroby, služby Microsoftu proti stínovému IT, v Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři, Start-upy prý čeká ochlazení
    brno neni druhe nejvetsi mesto, ale nejvetsi. praha totiz neni mesto, ale kraj.
    26.4.2016 16:46 slezan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz – Řízený sklad jako součást ERP, jak získat věrohodná data pro řízení výroby, služby Microsoftu proti stínovému IT, v Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři, Start-upy prý čeká ochlazení
    Brno nemůže být největší město, protože je to vesnice... město má ČR jen jedno a tím je Praha.
    27.4.2016 10:25 BoodOk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz – Řízený sklad jako součást ERP, jak získat věrohodná data pro řízení výroby, služby Microsoftu proti stínovému IT, v Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři, Start-upy prý čeká ochlazení
    Brno není ani město, ani vesnice, Brno je zlatá loď.
    27.4.2016 14:51 Pedobér Blú
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz.cz – Řízený sklad jako součást ERP, jak získat věrohodná data pro řízení výroby, služby Microsoftu proti stínovému IT, v Brně najdou uplatnění v IT zejména vývojáři, Start-upy prý čeká ochlazení
    A hlavne je az v Asii, je tedy pro nas stredoevropany celkem nerelevantni

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.