abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 690 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    5.5.2011 08:32 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vývoj pro Android – vylepšujeme aktivity
    AsyncTask pouzivam velice casto a k nemu se vaze muj dotaz. V metode postExecute potrebuji zobrazit dialog se zpravou o probehle akci. Vse funguje samozrejme v poradku, pokud uzivatel zustane v te same aktivite, ve ktere byl AsyncTask spusten, protoze do konstruktoru AsyncTasku posilam referenci na tu Activitu. Pokud ale uzivatel prejde do jine activity (coz je vice nez pravdepodobne), pak context aktivity uz neni platny a aplikace spadne. Proto misto dialogu pouzivam Toast, nebo popripade vypisuji zpravy do Notifikacniho pruhu. Poradil by mi nekdo, jak docilit toho, aby zobrazeni Dialogu nezpusobilo pad aplikace a aby se dialog pokud mozno zobrazil i na plose (pokud uzivatel opusti uplne aplikaci)?
    5.5.2011 08:37 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vývoj pro Android – vylepšujeme aktivity
    mam samozrejme na mysli onPostExecute()
    tmr avatar 5.5.2011 22:24 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vývoj pro Android – vylepšujeme aktivity

    Tohle je jedna z věcí, kterou má Android naprosto špatně navrženou. Neexistuje žádný standardní postup, jak řešit čistě a bez bugu provádění kódu na pozadí s následným updatem UI. Problémy s AsyncTaskem jsou 2:

    1. AsyncTask má odkaz na Activity. Při otočení telefonu na šířku se Activity restartuje, ale AsyncTask má odkaz na tu starou Activity. Takže v paměti jsou 2 a jedna z nich zbytečně. Když AsyncTask skončí a chce zobrazit výsledek, nefunguje to, protože nemá odkaz na novou Activity.
    2. Dejme tomu, že mám Activity, která zabírá hodně paměti a v onCreate() spustí AsyncTask. Když několikrát převrátím telefon, Activity se několikrát restaruje a vytvoří několik AsyncTasku. Kazdy bude mít odkaz na tu svou Activity, takže se postupně zaplní paměť a skončí to OutOfMemoryError-em.

    Oba problémy se zdaleka netýkají jenom otáčení displeje, to je jenom nejčastější případ.

    Já jsem AsyncTasky přestal používat a pro práci na pozadí používám vlastní třídy Task (obdoba AsyncTask) a AbstractActivity (například udržuje informace o běžících Tascich).

    8.11.2011 16:00 Mira
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vývoj pro Android – vylepšujeme aktivity
    Nenastinil by jsi prosim jak tebou zminovany problem resis, pomoci te sve vlastni tridy?

    Moc dik
    6.5.2011 02:05 Tomáš Kypta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vývoj pro Android – vylepšujeme aktivity
    Pokud chcete dialog, který není vázán na konkrétní aktivitu nebo se umí zobrazit na ploše, budete ho muset vytvořit z vlastní aktivity. Tu zobrazíte s dialogovým stylem.
    8.5.2011 20:22 Jakub
    Rozbalit Rozbalit vše Vlakna jejich stavy
    Zdravim,

    mam banalni dotaz ale ani v dokumentaci jsem nenasel odpoved.

    Je mozne mit v Androidi aplikaci vlakno(extend Thread) a provadet na nem nasledujici 3 veci?
    1. Pozastavit
    2. Spustit(nechat ho pokracovat z pozastaveneho mista)
    3. Dotazat se zda je bezici, pozastavene nebo mrtve?
    Diky moc Kuba.
    tmr avatar 8.5.2011 23:43 tmr | skóre: 17 | blog: Offtopic | Praha 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vlakna jejich stavy

    Nejde to. Muzes ale tomu threadu rict, ze chces aby se pozastavil. A v tom threadu budes cas od casu kontrolovat, jestli je pozadavek na pozastaveni, a kdyz je tak se zastavis. Z jineho threadu potom muzes ten thread zase probudit.

    P.S. Na co to potrebujes?

    10.5.2011 10:09 Jakub
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vlakna jejich stavy
    Ahoj,

    diky za odpoved - kterou jsem nechtel slyset.

    Mam tridu ktera mi spravuje tasky(nacitani obrazku po siti). Porad dokola kontroluje jestli nepribyl novy task, pokud task pribyl zkontroluje jestli je volno(jiny jeste nebezi) a pokud je, tak ho spusti.

    Zpusob jak to resit je, pres zamky. Do toho se mi ale moc nechce :(.

    Je primo v androidovi nejaka komponenta o ktere nevim a pomohla by mi?

    Diky za pomoc.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.