abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 688 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Jaka je instalace programů do Slackware?

    9.6.2007 16:46 Matěj
    Jaka je instalace programů do Slackware?
    Přečteno: 499×
    Bojim se že bude jako v případě jiných distribucí a to že z repozitářů a já chci udělat záložní kopii pro případ kdyby klekl internet či na něj nebylo tolik peněz také mákm limit 12 gb a po snížení aby byl intak levnější budu mít jen 3. Proto bych chtěl instalovat z cd a ani nevím zda je snadné instalovat podporu 3D nebo podporu scanneru HP ScanJet nebo tiskárny Cannon Pixma. Také se mi nedaří instalace Slackwaru z důvodu rozdělení fat vytvořím Ext2 nebo linux ale asi se to musí formátovat ale příkaz formát nikde. také se bojím jako v případě mandrivi 2007 že spálí se grafika vyměním linux naskočí v nouzáku a já to neumím nastavit aby to šlapalo a když v mandrivě chyběla nějaká knihovna a já jí nainstaloval celá mandriva krachla. Zatím se mi tedy slackware zdá nejstabilnější. Linspire je také dobrý ale když mám integrovanou zvukovku tak to prostě nejede padají skype audacity ardour mplayer prostě vše zvukové.

    Odpovědi

    9.6.2007 18:17 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaka je instalace programů do Slackware?
    nepochopil som :-(
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    e.lisak avatar 9.6.2007 21:08 e.lisak | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaka je instalace programů do Slackware?
    zkuste vase stesky rozdelit na vice rozumne formulovanych otazek.

    k tem repozitarum: pokud nebudete delat upgrade z netu - je to sice mozne, ale _jen_ na explicitni vyzadani - tak si Slack automaticky nestahuje naprosto nic. Standartni postup instalace je z CD nebo disku (je podporovana i instalace z netu, ale pisete, ze mate limit) Zaklad Slacku je prvni CD, nebo muzete stahnout vybrane balicky a instalovat z disku. Zalozni kopie systemu: pokud mate instalacni CD, tak by mel stacit seznam balicku + adresar /etc. Vase data (/home + dalsi partisny) predpokladam zalohujete bezne.

    3D podpora zalezi na tom, jaky mate HW. zkuste se podivat tady (na abicku) do sekce hardware.

    s tim spalenim grafiky - budto byly v konfiguraci zadany parametry mimo bezpecny rozsah, nebo grafika neprezila plne zatizeni (spatne chlazeni, mene kvalitni soucastky, spatny navrh HW ... spatna kombinace HW ... temer cokoli)

    scannery jsou podporovany prez Sane (viz manual k programu a dalsi zdroje)

    tiskarna by mohla jit prez CUPS (to same, manual a ostatni zdroje)

    formatovani HD je dalsi krok po rozdeleni disku (instalacni program to automaticky navrhuje) - opatrne !

    Jinak, pripada mi, ze jste vicemene zacatecnik s Linuxem (neberte to spatne, kazdy nejak zacinal), ale distribuce Slackware patri mezi ty "narocnejsi" na znalosti. Pokud je to mozne, tak bych Vam doporucil (pokud chcete vytrvat u Slacku) zkusit najit nekoho pokrocilejsiho, aby vam pomohl s instalaci a v pripadne potreby poradil. Jinak na druhou stranu, po nejake dobe "hrani si se systemem" ty zakladni znalosti ziskate sam. Jinak abych jen nestrasil, sam jsem zacinal se slackem 3.1 z disket. Funkcni system se mi povedlo nastavit asi po tydnu experimentovani - v te dobe nebyly bezne dostupne navody a moje znalosti anglictiny byly nulove.

    Zkousel jste Slax ? (je to slackware modifikovany pro boot z CDROM) Je dobry pro odzkouseni prace se systemem, nebo i jako rescue disk ;-)

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.