abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 707 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: PDF editor

    27.1.2014 22:21 citro
    PDF editor
    Přečteno: 843×
    Ahojte,

    Vie mi prosim niekto poradit SKUTOCNY pdf editor pre Linux, ktory dobre funguje? Vsetky editory, co som doteraz vyskusal boli len take nejake "naplaste" na pdf dokumenty, tzn. ze existujuci text sa nedal prepisovat, ale len bolo mozne pridavat dalsie texty a ine prvky do uz existujuceho textu. Pripadne sa dalo pracovat so strankami ako s celkom (zmena poradia, vymazanie, pridanie...). Uplne dokonaly editor, ktory som skusal bol Infix PDF editor (takze ti ktori ho skusali uz vedia co hladam), ale jednak je len pre Windows a druhak mal som len demo verziu. V kazdom pripade som si v nom ale otvoril pdf subor ako keby som si ho otvoril v nejakom textovom editore a aj tak som s nim narabal. Keby niekto o niecom vedel nech sa ozve.

    Vdaka.

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    Beda0 avatar 27.1.2014 23:11 Beda0 | skóre: 29
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor

    Obávám se, že pro Linux nic neexistuje - taky marně hledám. Podle jejich webu (i podle winehq) by měl Infix fungovat pod Wine.

    28.1.2014 08:29 Filip Jirsák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Skutečný PDF editor (chovající se jako textový procesor) nemůže existovat pro žádný systém, protože PDF není formát určený pro editaci. Infix PDF editor pravděpodobně emuluje chování textového procesoru - na základě PDF vytvoří editovatelný formát, který se co nejvíc blíží původnímu PDF, a po skončení práce zase na základě tohoto formátu vytvoří PDF. Ale vždy záleží i na tom, jak bylo PDF vytvořené – pokud se informace o původním textu nedají z PDF získat ani uhodnout, neporadí si s tím žádný software.

    Jinak editovat PDF tak, že můžete upravovat text, umí Impress z OpenOffice/LibreOffice.
    28.1.2014 13:00 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Výslovně ještě upozorním, že pdf může obsahovat text jako obrázek nebo jako vektory - pak nebude text editovatelný. Nanejvýše bude možno text překrýt jiným textem, ale je to nouzové řešení a původní text v pdf zůstane (byť nebude vidět).

    Pdf skutečně není určeno k editaci - je možné jej anotovat, manipulovat s existujícími objekty apod. ale nikoli volně upravovat dokument jako by to byl textový dokument nějakého kancelářského balíku. Pdf je cílový formát.
    -- OldFrog
    28.1.2014 14:31 potato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Pánové, nepředstírejte, že nechápete otázku. Situace, kdy máme něco jen v PDF a jiný formát už získat nelze, díky takovým výlevům zázračně nezmizí. Zkusím původní dotaz napsat, aby dával smysl i v rámci vaší intelektuální masturbace:

    Jaké jsou nejlepší nástroje na reverse-engineering PDF, tedy vytvoření editovatelného formátu (vektorová grafika, office formáty, ...), který lze pak zase vyrenderovat do PDF k nerozeznání od originálu?

    To samozřejmě někdy jde dobře, jindy špatně, ale ta kdy, jak a čím jsou součástí otázky.
    pavlix avatar 28.1.2014 14:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Pánové, nepředstírejte, že nechápete otázku.
    Pane, nepředstírej, že nechápeš odpověď.
    Zkusím původní dotaz napsat, aby dával smysl.
    To bude fajn :).
    Jaké jsou nejlepší nástroje na reverse-engineering PDF, tedy vytvoření editovatelného formátu (vektorová grafika, office formáty, ...), který lze pak zase vyrenderovat do PDF k nerozeznání od originálu?

    To samozřejmě někdy jde dobře, jindy špatně, ale ta kdy, jak a čím jsou součástí otázky.
    A nějaké doplnění toho, s jakými typy PDF dokumentů potřebuješ pracovat, by nebylo? To je totiž jedna z nejdůležitějších součástí otázky, která chybí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    28.1.2014 21:52 Filip Jirsák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Nenapsal jste, jak ty vstupní soubory vypadají. Pokud potřebujete zpracovávat libovolný PDF, pak mne napadají dva dobré nástroje: Gimp a ImageMagick. Pokud ve vstupním souboru očekáváte dobře vložený text, OpenOffice/LibreOffice Impress, který už jsem jmenoval v předchozím komentáři. Pokud máte třeba naskenovaný text a chcete k němu přidat textovou vrstvu pro vyhledávání, já používám Abbyy FineReader. Ale pokud chcete znát všechny způsoby použití PDF a k nim vhodný software, budeme tady dlouho.
    28.1.2014 21:54 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Otázku chápu jako laický dotaz někoho, kdo přesně nechápe, co pdf vlastně je a chce ho editovat podobně jako Word dokument.

    Pokud by byl dotaz položen na reverse-engineering, asi bych reagoval jinak nebo nereagoval vůbec (necítím se v tom být specialista).

    Původní tazatel by mohl upřesnit, z jaké pozice se táže.
    -- OldFrog
    28.1.2014 09:07 dustin | skóre: 63 | blog: dustin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Příjemně mě překvapil import PDF do inkscapu, objekty se daly docela rozumně upravovat, změnit text (zaktualizovat datum na pozvánce :) ) Samozřejmě není dokonalý, ale to asi žádný.
    28.1.2014 10:58 potato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PDF editor
    Když není k disposici editovatelný formát, jen PDF, tak import do Inkscape taky používám, víceméně úspěšně. Je to tedy spíš na vektorovou grafiku s trochou textu, schémata, ..., nikoli dokumenty. Představa, že na textu (o vzorcích ani nemluvě) vysázeném TeXem budu provádět reflow odstavců v nějakém PDF editoru je ostatně pěkně děsivá.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.