Portál AbcLinuxu, 20. říjen 2019 05:20


www.AutoDoc.Cz

Dotaz: Xorg - po vypnutí a zapnutí TV není obraz

4.1.2018 15:16 pan Klobouk
Xorg - po vypnutí a zapnutí TV není obraz
Přečteno: 124×
Odpovědět | Admin
Ahoj, po reinstalaci Ubuntu (16.04 kvůli LTS) v HTPC mám problém s HDMI výstupem. Po vypnutí a zapnutí TV se neobnoví výstup přes HDMI. Zřejmě nějaké blbě implementované šetřící režimy či co. V logu jádra ani Xorg nic čeho bych se mohl chytit. Grafika je integrovaná (Radeon HD 6310), driver radeon. Jediné čeho jsem se dopátral byla volba Option "Hotplug" "false" podstrčená Xkům (/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-monitor.conf), se kterou si ale Xorg stejně neumí poradit. Když přepnu do konzole, obraz naskočí. Přepnu zpátky do Xek, zase černo. Když restartuju lightdm, Xka opět naběhnou.

Upřímně nevím čím začít... Předem díky za náměty.
Nástroje: Začni sledovat (0) ?Zašle upozornění na váš email při vložení nového komentáře.

Odpovědi

Pavel 'TIGER' Růžička avatar 4.1.2018 18:45 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 48
Rozbalit Rozbalit vše Re: Xorg - po vypnutí a zapnutí TV není obraz
Odpovědět | | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Zkus jako root:
xset dpms 0 0 0
xset s noblank
xset s 0 0
xset s noexpose
Pokud to zabere, tak si to hoď do spouštěcího skriptu a zařiď, aby se spouštěl po startu.
5.1.2018 08:12 pan Klobouk
Rozbalit Rozbalit vše Re: Xorg - po vypnutí a zapnutí TV není obraz
Tak bohužel. Ale díky za pokus.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.