abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?

    3.1.2005 15:38 Petr Fores
    highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Přečteno: 136×
    Dobrý den,

    Právě zkouším přejít z WIndows na Linux a už tu mám jeden z prvních pro mě větších problémů.... Ve windows jsem k vývoji webů používal Homesite, kde jsem si mohl poměrně dost detailně nastavit barevné zobrazování kódu nebo-li highlighting. Na Linuxu jsem zkusil Quantu, která má velice omezenou možnost nastavení barevného zobrazení - alespoň oproti Homesite! Také jsem nikde nenašel, jak tam definovat všechny svoje tagy, které chci zobrazovat pod jinou barvou - zkuste si např. aby HTML značky byly jednou barvou a např. jen table, img a kotva jinou - NEJDE! Nebo ano? Proto taky píšu tenhle "příspěvek" do diskuse, jestli někdo neví jak. Když jsem se podíval na Bluefish, tak tam to vypadá, že to přidat jde, avšak mi to nefunguje. :-( Dokonce ani v přednastaveném php highlighting, kde je u HTML např. jinak table+td+tr+tbody a img+a, tak se obojí zobrazují stejnou barvou, i když jsem to zkusil přenastavit, několikrát vypnout a zapnout a dokonce i restart nic....Osobně se mi více zamlouvá Quanta, ale jak píšu, nemůžu highlighting nastavit tak, jak bych chtěl a v Bluefish mi to nefunguje - ani default (!!!). Zkuste mi prosím poradit co s tím, popř. nějaký jiný další editor, který umí to co potřebuji a nemusím se znovu přeorientovávat ve scriptech, které jsem napsal a luštit, kde co je......nebo od linuxu upustit, což bych velmi nerad.

    předem díky za rady Peet.

    Odpovědi

    3.1.2005 15:56 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Použij (g)vim, tam to určitě jde :-)
    3.1.2005 16:52 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    naprosta vetsina programu v linuxu ma nepreberne moznosti definovat si svou vlastni konfiguraci.... takze kdyz najdes prislusny soubor, ktery definuje zvyrazneni pro dany editor, upravis k obrazu svemu a nactes, voala mas svoje zvyrazneni!
    4.1.2005 15:40 Petr Fores
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Mohl by jste mi poslat nějaký soubor, jak to má vypadat? Ve svém profilu jsem tam našel soubor highlighting (u Bluefish) - ještě před položením dotazu, ale i tato textová změna nebyla funkční (a to podle vzoru od výrobce), proto bych uvítal, když mi píšete, že stačí upravit soubor se zobrazením, tak bych ho rád viděl a hlavně, že to s ním funguje. Pokud na to budete mít čas a náladu, což bych byl upřímně rád, tak zkuste nadefinovat v html highlighting tag table, aby se zobrazoval např. červeně, ale jen tag table. Tím vyzkoušíme, jestli buď nemám nějakou verzi ne zrovna v pořádku (i když jsem zkoušel dva jiné zdroje se stejným výsledkem) a nebo, že to opravdu nefunguje....:-( U bluefish to všechno vypadá, jako že by to šlo, ale jak říkám mě to nefunguje.... Předem díky moc za pomoc, protože by jste mi pomohli vytrhnout pěkně velký trn z paty....Peet
    3.1.2005 16:54 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    jinak, v bluefish, to jde definovat primo v gui... preferences... kdo hleda, najde
    4.1.2005 07:19 Petr Fores
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Když si přečtete můj dotaz, nepopírám, že to nejde - tedy že tam ta možnost je, ale nějak nefunguje :-(
    4.1.2005 21:00 Martin Čížek | skóre: 20 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Quanta se celkem dost rychle vyvíjí. Zkus nejnovější verzi. Pokud to tam nebude, pak bych se podíval, zda to není v Changelogu Bleeding Edge, resp. CVS verze (viz. homepage) a pokud ani tam nebude zmínka, poslal bych feature request vývojářům (určitě tam na to bude i formulář).
    Kdyby dva z nás byli dvěma z nich, všichni z nás by mohli být všemi z nich.
    10.2.2005 09:47 xcv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Bluefish umí vybarvovat i jednotlivá slova, ale je třeba znát regulární výrazy. Verze 1.x nyní přístupná na webu již má odstraněné nestability při definování zvýrazňování syntaxe. (dříve bylo se třeba trefit napoprvé). Quanta je výrazně pomalejší a má omezenější nástroje pro zvýrazňování. Nefunkčnost zvýraznění může být způsobena nízkým zařazením nového pravidla v žebříčku priorit, nebo chybnou syntaxí regulárního výrazu. Třeba stačí posunutí nového nad předdefinované pravidlo.
    10.2.2005 10:37 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: highlighting v bluefish popř. v Quantě -> nedostatečné !?
    Quanta pouziva kate plugin pre editaciu textu. Tomu pluginu sa da nadefinovat highlighting aky chces. Kate samotny ich ponuka desiatky. Sam som si robil highlighting pre VB .NET aby som si mohol pohodlne citat VB zdrojaky a robil som si aj syntax staruckeho borlandu C (zlte pismenka na tmavomodrom pozadi ...) skratka ide to. Len treba chciet. Nesedim teraz pri stroji na ktorom to mam ale ak neponahlas tak mi napis a pohladam to.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.