abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 740 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: freebsd - kompilacia kernelu

    29.1.2006 06:23 mato
    freebsd - kompilacia kernelu
    Přečteno: 73×
    hello people!
    mam na (relativne) slabsom notebook-u (p3 866, 256MB RAM) nainstalovane freebsd. skusam nejake veci s kernelom a teda kazdu chvilku kompilujem kernel. co ma celkom ale stve, ze ked pridam nejaku novu featurinu do configu kernelu, tak zakazdym pri kompilovani kernelu sa najprv vsetko zmaze (teda obdoba make mrproper v linuxe) a potom sa to zacne kompilit od zaciatku. nie je mozne nastavit alebo nejak donutit aby sa kompilovanie kernelu spravalo tak ako v linuxe ? teda ze prebehne make dep - zisti si, ktore casti kernelu treba po zmene prekompilovat a tie sa potom prekompiluju ?
    je sice pravda, ze za normalnych okolnosti sa kernel prekompili raz a pohoda, ale nie som este predsalen tak dlho na fbsd, osvojujem si ho a skusam nove veci. akorat cakat skoro 70 minut kym sa prekope kernel kvoli jednej volbe (napriklad pridanie podpory xfs ) je naozaj dost nepohodlne.
    vdaka za help

    Odpovědi

    29.1.2006 08:35 Daniel Hrotek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    Dobry den.

    Ja odpovim jen na cast, ano? A to jeste nevim, jestli OK :-) Tak se pripadne omlouvam :)

    Kdyz budete kompilovat jadro, muzete si polozky, ktere uzivate pri kompilaci v textaku /usr/src/sys/i386/conf/VAS_KONFIGURACNI_TEXTAK nekam zapsat a nebo samotny textak nekam zalohovat :) Pak jiz nemusite znovu a znovu vypisovat co chcete za volby. Jednoduse pak doplnite a je to :-) (Pokud nejsem nejak mimo. Aspon toto mne napadlo.)

    Snad pomohlo aspon castecne a pokud ne, tak se tu najde jiste nekdo kompetentnejsi k odpovedi na Vas otazku :)

    Dan, www.solaris-os.org
    29.1.2006 14:26 mato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    mno to veru neni to co hladam. v /usr/src/sys/i386/conf/MOJ_CONFIG mam vytvoreny config. problemom je, ked si skompilujem tento kernel (ja osobne to robim formou:
    cd /usr/src && make buildworld KERNCONF=MOJ_CONFIG && make installkernel KERNCONF=MOJ_CONFIG

    kernel nabootujem - vsetko ok. mno ale ked sa znova rozhodnem pre zmenu v configu - teda napr. pridam nejaku new volbu do MOJ_CONFIG a znova spustim horeuvedeny prikaz, tak ako prve co sa spravi je, ze sa zmazu uz skompilovane casti kernelu (teda skompilovane *.o a podobne - obdoba linux make mrproper - teda vyhladi sa strom kernelu ciste do zdrojakov + .config zostane ) a zacne sa vsetko kompilit znovu. a tomu sa chcem vyhnut - teda ak je to vobec vo fbsd mozne.
    29.1.2006 17:32 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    V nasledujcich odkazech mas popsany funkcni a _relativne_ bezpecny postupy viz:odkaz nebo tento odkaz

    Pripadne si jeste muzes upravit make.conf...
    BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...
    Vykook avatar 29.1.2006 22:41 Vykook | skóre: 23 | blog: Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    Za 1/ nastav si v make.conf MODULES_OVERRIDE=jmena modulu co chces oddelena mezerou jinak se kompiluje vsechno me treba staci linux sound ext2fs

    2/nastav si opet v make.conf promenou KERNCONF=JMENO_KONFIGURAKU_JADRA at to nemusis furt psat..

    3/ vyhazel si zbytecnosti z konfiguraku jadra?

    4/ k tve puvodni otazce ti ale moc nereknu, ael myslim ze ten modules_override ti HODNE pomuze
    Nejde nám o dobro druhých. Nejde nám o bohatství. Jde o čisté opojení mocí.
    30.1.2006 01:15 mato
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    jj, zbytocnosti som z kernelu vyhodil (aspon teda tie co som uznal ze naozaj nepotrebujem - este predsalen nemam 100% feeling co vsetko by mal moj book mat a co nie -- BSDdaci ma skoro poslali k zemi, ked sm im povedal ze mi vo fbsd chyba take cosi ako make menuconfig v linuxe =-o
    ale ten bod 1) co si spominal naozaj pomohl - to teda fakt. diiq za help
    to lucky: diques taky za linky - i ked sm uz viackrat cital tie navody (bohuzial nie prave vtedy ked sm kompilil kernel ), nejak sm na to pozabudol. ^_^
    31.1.2006 16:34 hmm | skóre: 13 | blog: BSD bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: freebsd - kompilacia kernelu
    jinak neni potreba prechazet u upgradu do single user modu a ja ani nedelam mergemaster -p, ale spis to chce pozorne citat /usr/src/UPDATING
    BSD is for people who love Unix, Linux is for people who hate Windows...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.