abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 718 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    21.3.2020 02:08 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Ja bych mel take rouskovy komix. Nazval jsem ho "Televizni debata o SARS v prubehu casu".
    Planoval jsem jeste kveten, ale v zajmu udrzeni moralky naroda v tezke chvili jsem ho nakonec neudelal.
    Gréta avatar 21.3.2020 11:24 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška

    supr :D :D :D :D

    bych se jako nebála strčit tam i červen. slyšíš v něm jakoby to samý zviřátko co já žejo :O :D :D ;D

    super :-D
    Gréta avatar 21.3.2020 11:21 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška

    mě dneska za svítání zbudil budík. si asi jako řikáte gréto seš pitomá?? sou křipkovy škola neni ani do práce se nechodí a i kdyby je sobota akorát tak max někde zasedaj krizový štáby. naco si jako nařizuješ budíka? nóóóó sem se rozhodla udělat uplně tajnou výpravu do nebezpečnýho velkýho světa za domovníma dveřma. někdo se jako musí vypravit ven a já jako nesu nejvíc nejmenší riziko přinejhorším zesebe vydávim půlku plic a budu se plazit pozemi jako kripl něž předčasně umřu ale přežiju nóóó tak prostě že pudu já. tajně když ještě uplně všichni spali sem se navlíkla do gumáků respirátoru brejlí sundanejch z mrtvýho o strom na kašičku rozflákanýho lyžaře z prahe rukavic a supr žlutý pláštěnky co je jako jinak jenom na houby. a vydala se na děsně dlouhou výpravu. jako já todle všecko moc dobře znám nejdřiv by mě nechtěli pustit ven protože sem moc cená asi jako cenější než naše kočka co ven muže a pak by mě zase nechtěli pustit zpátky protože bych mohla chytit tamtu čínskou koronakřipku na čtrnáct dní bymě zamknuli v pokojíčku a mamka by mě krmila jenom samejma palačinkama a omeletama nóóó prostě všim co de strčit podedveřma. sem proto udělala všecko děsně tajně ale pppššššššššššš podruhý by mi to jako nemuselo vyjít :O ;D

    venku už svítilo pomaličku jarní sluníčko a zpívali ptáčci skoro jako by se nic nedělo a si myslim že tohleto je právě takový nejděsivější. pořád sem se skrz brejle rozhlížela jestli na mě nebafne nějakej nakaženej bez roušky. ale nic se jako nestalo asi si už všichni v hroznejch bolestech vykašlali plíce a uletěli donebíčka nebo se prostě stahujou do velkejch měst protože jim nemoc přeprogramovává mozky aby koronaviruse jako co nejvíc šířili jako třeba dělá steklina. nevim.

    Nakonec jsem to jako dokázala a došla až k cíli. byl to uplně neuvěřitelnej pocit nedoufala sem že to jako dám ale přece!!!! prostě sem došla po příjezdový cestě až k naši schránce na dopisy a nedočkavě ji otevřela.
    ale nebylo tam co sme jako dlouho čekali!!!! bylo tam hrozný překvapení!!!! sem původně doufala že najdu slibovanej průsvitnej balíček od český pošty plnej chirurgickejch roušek jak vo nich mleli přectavitelé moci. roušky tam samo že nebyly ale to sem jako tak nějak jakoby tušila. todle nebylo tak hrozný s tim sme se i tady už všichni nějak naučili žít že keci sou keci a činy činy starší generace prej maj i praktickou přípravu z minulý totality :O ;D

    tamto děsně hrozný překvapení ze schránky byl nějakej takovej leták od myslim krajský hygieny ve kterým se psalo jak se jako máme chovat za epidemie. leták byl jakoby takovej velkej obrázkovej návod co jako dělat a nedělat a hnedka jak sem ho jako viděla tak mi došlo že sme ztracený a nikdy už nic jako nebude lepší prostě totální konec všeho!!!!!!!!! se tam sice trošičku psalo nazačátku jak nostit ty neexistujíci nedodaný roušky a pak jako přišel horror. dobrejch 50% letáku totiž dělal obrázkovej návod jak si jako mejt ruce!!!!!! :O :O jestli je jako nutný vysvětlovat národu takovou uplnou základní pitomost tak jak to jako mužem zládnout s takovým materiálem se přece jako vubec nedá pracovat ne?????? :O :O :'( :'(

    nóóóó a tak sem ten papír tajně vodnesla domu a pořád jako přemejšlim co snim. jestli ho všem ukážu tak se budou bát jako já že sme ztracený a určitě mě čeká zamknutí v karanténě protože sem jako byla venku. a mužu ho jako vubec neukázat?? třeba se nás budou policajti ptát jestli sme ho jako už viděli?? nebo sou lidi fakt tak blbí ato jako i naši že se jim musí ukazovat jak si jako mejt ruce a bez letáčku mytí rukou jako nedáme?? taky ste našli ve schránce nějakej takovej strašidelnej leták?? :O :O

    Max avatar 21.3.2020 11:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Jo, letáky s tím, jak si mýt ruce, tím předběhli dobu. Nejdříve to chtělo letáky, co budou instruoval lidi, že si po vykonání potřeby mají umýt ruce. Teď to někteří nepobírají a slepě koukají na ten leták a chybí jim ten první krok, jak vlastně začít. Vláda to prostě opět nedomyslela. Se stává...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    21.3.2020 13:22 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Neboj. Leták, jak správně vykonávat potřebu nepochybně bude následovat.
    21.3.2020 15:14 opravdu?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Myslite ze tohle vymysli vlada, ze ma na to vubec cas? Ja bych rekl ze jen zada pozadavek ale vymysli to nekdo vespod a bohuzel to leckdy nedomysli, cili jen vyhozeny penize.
    21.3.2020 20:51 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Ja bych naopak rek, ze presne TOHLE vymysli vlada, protoze nic jinyho nez dementni kraviny vymyslet neumej.

    xsubway avatar 21.3.2020 21:28 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    http://www.bjnews.com.cn/news/2020/02/12/688466.html
    22.3.2020 12:23 ing. Čočkin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Hele, Gréto.
    Jedna věc by mě zajímala. Jak teď se svým vypečeným taťkou a povedenou mamkou řešíte boj proti civilizaci za klima, když hrozí, že vás sežere ta malá kulatá potvora?
    Gréta avatar 22.3.2020 19:54 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška

    se uzavřelo s co2 dočasný příměří a až bude jako povšem se zase bude bojovat ;D

    no atřeba jako ne. třeba jenom lidem chyběl nějakej skutečnej problém k řešení tak si jako vymejšleli pitominy až jako něco dovopravdy přišlo a teďko bude misto nekonečnýho boje vo klima nekonečnej boj s kronavirusama :O ;D tim jako nechci řikat že koronavirus neni nebezpečnej to zase jako ne sou uplně šílený zprávy z frontovejch linií jenže todleto vubec neznamená že toho nejde zneužít :O :O :O :O

    21.3.2020 20:54 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Jinak myslim ze tohle sem naprosto patri, protoze vymyslet neco takovyho, to vazne vyzaduje hlavu vymazanou:

    https://www.vozp.cz/prehledy-osvc-lze-podavat-az-do-3-srpna

    V návaznosti na usnesení vlády ze dne 15. března 2020 č. 225 – Shrnutí daňových opatření v souvislosti s mimořádnou událostí způsobenou šířením koronaviru (SARS-CoV-2) – vyjádření Ministerstva financí ZDE:

    Vláda umožnila fyzickým i právnickým osobám podat přiznání k dani z příjmu až o tři měsíce později, tedy do 1.7. 2020, bez jakýchkoli sankcí. OSVČ má podle zákona povinnost podat Přehled nejpozději do jednoho měsíce ode dne, ve kterém měla podat daňové přiznání za předchozí zdaňovací období. VoZP tedy bude respektovat pozdější podání tohoto Přehledu, rovněž bez udělení pokuty za pozdní podání.

    Podle § 24 odst. 2 zákona č. 592/1992 Sb., však bude nutné postupovat tak, jako by lhůta pro podání Přehledu nebyla posunuta. To znamená, že doplatek za rok 2019 bude splatný v řádných termínech a penále za pozdní úhradu bude vyměřeno. Pokud si však OSVČ následně podá žádost o odstranění tvrdosti zákona, VoZP jí vyhoví a penále promine.

    Doporučujeme také zvážit možnost podání žádosti o snížení zálohy z výše uvedeného důvodu (pro vyřízení takového požadavku využijte elektronickou komunikaci, případně zaslání poštovní zásilkou).
    22.3.2020 16:13 2020
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Nechces se presunout na root.cz? Myslim ze bys to tam pozvedl, tenhle byl fakt dobry... Thumbs up.
    22.3.2020 19:57 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Proč chceš posílat Hovorku na hřbitov?
    Gréta avatar 22.3.2020 19:58 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška

    kašli na root zustaň tady nemaj ani zapnutou diskuzi pod komiksama a ještě ti jako budou kecat dotoho co mužeš/nesmíš malovat :O ;D

    23.3.2020 11:03 billgates | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Rouška
    Root je zumpa a vsetci, co tam prispievaju, maju nasrate v hlave.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.