abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 558 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    27.6.2009 05:46 | Přečteno: 2091× | Zivot a tak | poslední úprava: 27.6.2009 13:44

    Novinky z Bethlehemu, Evropy a souhrn toho co tyden dal.

    Tento zapisek bude ponekud nesourody, je to souhrn veci, ktere mne v poslednim tydnu nejak zaujaly a mam chut se k nim vyjadrit.

    Zacnu minizebrickem nejdebilnejsich zprav a titulku z denniho tisku. Na peknem tretim miste se umistil clanek z lidovek, informujici o prisnem trestu a pokute, ktery ceka nase Slovenske bratry za to, ze se pred Bruselskym diktatem neuklonili dosti rychle a dosud drze nezavedli do svych zakonu predpisy o namorni bezpecnosti. Stourave ideodiverzni centraly a protievropske zivly by mohly drze namitnout, ze Slovensko je stejne jako CR suchozemske a ze s zadnym morem nesousedi, ale takove podryvani evropskych autorit vsak Uhnije nestrpi. Jak clanek doslova rika: "orgán EU vytýká Slovensku, že nezapracovalo do své legislativy směrnici ustanovující společná pravidla pro organizace, které mají oprávnění provádět inspekce a kontroly lodí."

    Pravda, zda se, ze slovensko zadne more nema a proto nemusi mit ani pravidla na to, kdo v jejich vysostnych vodach kontroluje lode. Jiste, dalo by se namitnout, ze se teoreticky muze vyskytnout lod pod slovenskou vlajkou, se slovenskou registraci. Nicmene ani potom ji nebudou kontrolovat slovaci, jeji inspekci budou provadet celnici toho statu, v jehoz vysostnych vodach se takove hypoteticke plavidlo vyskytuje. Samozdejme podle pravidel a predpisu toho statu. Pozadavek je tedy stejne zbytecny, jako ostatni napady Bruselskych komisaru. Ted uz Slovensku zbyva jen aby nechal obsadit Brusel elitni Tatranskou divizi slovenske namorni pechoty, zejmena skvele vycvicenymi brigadami zabich muzu, honosicicimi se jmenem Krivan, Poprad a Rysy :-)

    Druhe misto patri hospodarkam, s jasave blbym titulkem, ze Švédové povedou "evropskou armádu" do boje s krizí i klimatem se radi k legendam. Krome toho, ze v Evrope krome svycarske domobrany neznam zadnou armadu, ktera by se hodila i k necemu jinemu nez do operety, je genialni i vyraz "boj proti klimatu". Kdysi jsem ho na ABC zacal pouzivat jako parodii, ale zda se, ze blbost nezna hranic a eurofilove to ted pouzili umyslne a bez legrace. Inu, boj s klimatem neni sranda. Je to totalni valka! Za sebe mohu rict, ze jsem rad, ze nasi svedsti soudruzi povedou tvrdy boj proti klimatu, je to valka, klima je zradna bestie a nesmime se ohlizet na zadne obeti. Kazdy clovek, kazdy z vas, by mel, za sebe i za svou rodinu prispet k valecnemu snazeni a pochlubit se, co udelal proti klimatu.

    Zlatou medaili dostava nejen clanek, ale i rozhodnuti soudu, ze: Peníze z exekucí sociálních dávek se budou vracet. Cely pripad mne docela zajima. Zda se, ze se, stejne jako u p. Cunka z naprosto nevinne veci udelalo politikum. Priblbli korektnici se evidentne snazi aby v CR skutecne zacal fungovat rasismus. Pokud vim, placeni dluhu nema rasovy podtext, dluznik (zatim) neni rasa, neplatic myslim take (zatim) neni rasa. At jiz s vymahanim dluhu souhlasite ci nikoliv, melo by vas to rasove hodnoceni nasrat. Ne?

    Mimochodem, az mne obvinite z nedostatku soucitu, zkuste navrhnout, jak byste vymohli tech dluznych 240 milionu od vagabundu v Chomutove vy. Jsem jedno ucho.

    Docela zajimavy uvod do problematiky nabizi primatorka Rapkova, osoba, kterou korektnici a bojovnici za oziveni rasismu evidentne dost nenavidi, prestoze zatim asi nikdy nerekla slovo Rom. Je s ni zajimavy rozhovor na Radiozurnalu. Vsem zvanivym idiotum vrele doporucuji si ho napred poslechnout ci precit, teprve potom reagovat. Vcelku jasne je vysvetleno, ze exekutor k nikomu nevpadne jen tak, ze pokud to jde (formalne a fyzicky) snazi se samozdrejme dluh ziskat normalni cestou meststi urednici protoze to je levnejsi, a teprve pote, az vse normalni opakovane selze, nastupuje nekolik vyzev, zaloba, soud, a teprve pote mozna exekuce, ze u tech neplaticu to neni jediny zdroj primu, tim jsou davky vyplacene statem, tyhle davky jsou vyplaceny mestem jako jiste navyseni zivotni urovne.

    Na abicku mne zaujal blogspot: Baader Meinhof Komplex o stejnojmenem filmu. Protoze jsem ho shledl a libil se mi, zaujal mne i tento blog. Pri sledovani filmu jsem mel pomerne vyhranene pocity, presto ho VELICE doporucuji, uz proto, ze autor je pry naprosty fanatik do realisticnosti a detailnosti, natolik, ze pry sedi i pocet vystrelenych naboju pri vrazdach policistu ceskoslovenskymi automatickymi zbranemi levicovych vrahu.

    Jak je uvedeno i v blogu, film zacina scenou, kde se levicovi demonstranti poperou napred s ochrankou problematickeho zahranicniho statnika a pote se jim podari vyprovokovat i rozsahly konflik s nemeckymi policisty. Bitka skoncila smrti Benno Ohnesorga coz bylo pro levicove teroristy rozbuskou. Stalo se to zaminkou k vlne vrazd, loupezi, poprav, unosu letadel a mnohaletemu, socialistickym taborem placenemu, krveproliti. Zajimavosti, odhalenou az PO dokonceni tohoto filmodokumentu je, ze ten "zly" zapadonemecky policista v civilu (K.H. Kurras), ktery zabil demonstranta, byl nejen tajnym clenem komunisticke strany, ale i dlouholetym agentem vychodonemecke tajne policie, Stasi. K dipozici je jak jeho legitimace tak i vazaci akt.

    Cely film je v podstate ukazkou jak bezbranna je demokracie proti bolsevickym teroristum, jak se chyceni vrazi mohou leta otevrene vysmivat justici, jak si uzivaji komfortu, toho, ze "mekky" system, ktery chteji znicit, povoli jejich soudruhum vylety z vezeni na univerzitu, radia a televize na celach, pravo radit se spolu a i z vezeni planovat dalsi zlociny, obsazeni velvyslanectvi, vrazdy a unosy. Jak snadne je bojovat "proti kapitalismu" kdyz podle pravidel hraje jen jedna strana...

    Je take zajimave vsimnout si, jak moc se argumenty tehdejsich bolsevickych teroristu shoduji s tim, co dnes hlasa levice, nejen ve svych bunkach ale i verejne, zde na abicku.

    Co jineho se stalo? Tyden v Bethlehemu byl plny udalosti, konecne jsem podal svoji prvni patentovou prihlasku, kde figuruji jako inventor. Obrannym sektorem financovany projekt, na kterem poslednich 18 mesicu tvrde pracuji konecne zacal prinaset ovoce. Zaroven jsem se sefem podal dalsi grant pro pokracovani, bohuzel je to tentokrat v ramci sirsiho konzorcia, protoze uz nejde jen o "vyzkum" a prototyp a test meho konceptu, ted jde uz spis o konkretni vyvoj, kdy je cilem udelat vyrobek, ktery muze obstat v polnich testech. Jde tedy o rozsahnou spolupraci s prumyslem, ktery si diktuje pravidla, mne vsak bohuzel nemuze zaplatit, protoze jako cizinec nemam sanci ziskat "security clearance" nutnou pro tento projekt. Tim bohuzel zustanu trochu na okraji, a budu testovat nektera dalsi vylepseni a nove koncepty pro muj patentovany detektor.

    No a protoze mam pocit, ze muj plat by mel byt asi tak o 50-100% vyssi, rozhodl jsem se pohovorit se svym sefem na toto tema. Nekolik lidi si na Abicku stezovalo, jak je drti "krize" a jak nemaji sanci na slusnou praci, zda se, ze ja tento problem nemam, spis se mi bude tezko rozhodovat....kam jit. Jiz pred debatou se sefem jsem rozeslal par zivotopisu a vyhral 2 vyberove rizeni, takze mam na stole plnohodnotnou nabidku s platem, ktery je prave o tech 50-100% vyssi nez to, co beru ted. Neco z toho je mimo USA, takze uvidime, kdo mne preplati, kdo mi nabidne lepsi podminky, jistotu, benefity a neco co mne zaujme. Je docela mozne, ze v zari uz budu zase v Evrope. :-)

           

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.6.2009 08:13 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    A zpet do Evropy, do socialistickeho sveta. :-)

    Take se mi libi, jak zduraznujete, ze ti levicovi fanatici pouzivali ceskoslovenske samopaly, a pak pisete o tom, jak pracujete pro zbrojni prumysl. Hezke. Dalsi generace islamskych fanatiku a podobnych silencu budou nadsene, az jim americka vlada doda vase hracky.

    27.6.2009 09:04 mmm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    Odkud jsi človíčku, z jakého regionu? Rád bych totiž věděl, odkud se vzal výraz samozdřejmě.

    27.6.2009 16:30 Krok
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    Samozřejmě z Blbštajnu.

    Darth Phantom avatar 27.6.2009 20:06 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Nee, Faun je z Betlému, tam co se narodil Ježíšek přece :). Já bych spíš zdůraznil to, že Faun je extrémně otravný kokot, co si plete linuxový server s politicko-osvětovou činností. Furt bude točit tou klikou ve flašinetu tu samou písničku :) píčus vylízanej :-)
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.6.2009 21:19 Filip Dominec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    Tento popis by ale bohužel platil na víc lidí píšících na tomto serveru, než jen na p. Čecha, že?

    Co kdybyste už přestali dělat chudákovi Linuxu ostudu a přesunuli svoje politické a osobní boje někam jinam?

    27.6.2009 10:14 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Ad Slovensko a námořní doprava – pak to má v postkomunistických státech k něčemu vypadat, když jejich občani porušování zákonů nejen tolerují, ale dokonce oslavují. Nenapadá mne nic, co by bylo pro společnost zhoubnějšího, než je porušování vzájemně dohodnutých pravidel. A mezi ta pravidla v EU patří, že se některé věci budou řešit společně a budou pak závazné pro všechny členské státy– bez ohledu na to, zda to ten který stát zrovna zajímá, nebo ne. Když se ČR se SR dohadovaly o nějaké Hořické trubičky či co, také by ostatní státy mohly říct, že je to nezajímá a ať si to vyřešíme mezi sebou. Ale jednou se dohodlo, že ochranné známky se budou řešit na úrovni EU, takže se řeší na úrovni EU, i když se to týká jenom dvou členů.
    Grunt avatar 27.6.2009 12:55 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    A číslo patentu?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    JiK avatar 27.6.2009 13:41 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    zatim mam jen # prihlasky, patent z toho bude az za par mesicu a tisic dolaru, az co se nas pravnik bude dohadovat s patentovym urednikem, prepisovat a modifikovat to, zuzovat claimy. Diky bohu to uz neni muj problem a po prepisu z Anglictiny do pravnictiny to uz nebudu muset cist.

    Pochopil jsem to tak, ze nas pravnik bude bojovat za to, aby nase claimy byly co nejobecneji formulovane (napriklad, ze tam da "nanocastice ci nanotrubice nebo kombinace obou") a patentovy urednik bude chtit opak, tedy co nejspecifictejsi a nejuzssi claim (napriklad "nanocastice s prumerem 2-4 nm, z Co, Fe ci Ni, pripravede redukci pri teplote 650-710C")

    I pote je takovy paten vlastne jen ukrutne drahy zaznam vynalezu, my sami si musime vyhledat nekoho, kdo jej porusuje, dokazat mu to a vyhrat soud, zaroven ten nekdo musi byt dosti solventni aby se ta vyhra vubec vyplatila. Pro zeme, kde patentove pravo ignoruji je zverejneny a specificky napsany patent v podstate navod jak neco vyrobit, protoze se jeho porusovani je tam nepostizitelne.
    28.6.2009 06:14 Robo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    no a preto by sa mali patenty zrusit ;) nic to nikomu neprinasa; teda okrem pravnikov, tym to vynasa dost

    28.6.2009 22:08 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Zdá se, že co se patentů týče, mají to technici o dost těžší než firmy patentující software a algoritmy
    Quando omni flunkus moritati
    martin() avatar 27.6.2009 14:21 martin() | skóre: 6 | Prievidza / Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Příloha:
    Ten predpis o namornej bezpecnosti je IMHO z preventivnych dovodov, ak by nahodou Slovensko raz more malo.
    Hovor múdro, nepriateľ načúva ! -- S. J. Lec --
    xxxs avatar 27.6.2009 14:26 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    moze byt. aj slovaci, aj madari by mali mali more.

    27.6.2009 20:11 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Pravda, zda se, ze slovensko zadne more nema a proto nemusi mit ani pravidla na to, kdo v jejich vysostnych vodach kontroluje lode.
    slovensko, ale i CR maji svou oblast oceanu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    xxxs avatar 27.6.2009 21:00 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    ak uz bude nutne tazit konkrecie, tak ani cesko, ani slovensko asi tazit nebudu. mali a slabi mozu sklopit uska a tisko mrncat.

    28.6.2009 20:52 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    Xixi, proc me neprekvapuje, ze vystavni individualista, fasa libertarian, kterej by si od statu ani suchou kurku nevzal, blazene saje z prsu vojenskoprumysloveho komplexu, kterej nedoji nikoho jineho, nez Strycka Sama. Ale rozumim vam, tato osobni obet je vykoupena slastnym pocitem z toho, ze spravedliva ruka americkeho mirotvorce zase rozmazne o neco vic arabaku, divochu z dzungle ci jinych nepratel kapitalismu, kterymi se svet jen hemzi.

    Zaver nechapu vubec. To uvazujete o tom, ze byste se dobrovolne vratil sem k nam, do Evropy, do svetoveho epicentra komunismu a stalinismu? Neprastil jste se ted nekdy o futro? To je nebezpecny, ty americky jsou poradna trzni kvalita, ne jako ten evropsky socansky smejd na kterej jste byl zvyklej, ten nic nevydrzi a pod naporem se hned rozlitne. Uvedomujete si, jak vas tady zdanime, zbyrokratime, zregulujeme a vubec ubijeme vasi prirozenou tvorivost? Kdyz uz nic jineho, pomyslete alespon na sve dite! Preci ho neuvrhenete do zdejsiho bruselskeho zalare!!!

    Snad jen, ze byste se zhledl v osudech Benna Ohnesorga a rozjel se rozlozit evropskou levicovou diktaturu zevnitr? IMHO to neni spatny tah, jak jste prijel do USA, tak se jim tam ten socialismus taky zacal hroutit, snad budete mit stesti i zde.

    JiK avatar 28.6.2009 22:32 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    teda, vy musite mit hodne tezkej a smutnej zivot...
    28.6.2009 23:53 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?

    A tak to vite ze jo, pod buselskym rudym diktatem to ani jinak nejde. Ale taky mam vas a vy mi zivot vzdycky prosvetlite!

    30.6.2009 12:47 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je ted cas rict si o zvyseni platu?
    Je smutné, že autor nepochopil fungování (i) evropského práva.
    Only Sith deals in absolutes.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.