abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Je dnes Svedsko plne fasistu?

    10.2.2016 21:36 | Přečteno: 2252× | Linux | poslední úprava: 10.2.2016 21:49

    Absurdni otazka, ze? Skandinavie je otloukana o hlavu vsem lidem skeptickym k fungovani ruznych socialismu a komunismu, vsem, kteri vyjadri pochybnosti. Nejblahobytnejsi, nejlepsi, nejsvobodnejsi, nejspokojenejsi, nej vsechno.

    A presto, clanek z 8.2.2016, ve velkych svedskych novinach, DN, neboli Dagens Nyheter upozornuje na to, ze politicky zavadne nazory otevrene priznava 40% populace, a nepriznane se objevuji u jeste vetsiho podilu. Prectete si to sami, ifografiku pro nenarocneho ctenare pochopite i s minimalni znalosti jazyka. Desive?!

    40% Svedu se otevrene prihlasilo k tomu, ze imigrace muslimu je podle nich nejvetsi problem Svedska, a klicovy parameter, podle ktereho budou volit. Jeste v Cevnu 2015 bylo toto cislo jen 20% a v roce 2010 jen 5%.

    Zaroven si jen 17% respondentu mysli, ze ministersky predseda Stefan Löfven a jeho socialne demokraticka strana nabizi pouzitelne reseni.

    Tolik data. Je to jiste sokujici, kdyz se naraz z poloviny naroda stanou extremisti. S islamem to ale jiste nesouvisi. A svedove jsou neinformovani, asi. Asi malo znaji muslimy. Nebo se jich zbytecne boji. Bezduvodne.

    Mozna by nam to mistni dobroseri mohli vysvetlit, jak se z tech vzornych a ukazkovych Svedu pres noc stala banda fasistu. Extremista kam se podivas. Mimo schuzi tamnich socdem slunickaru je snad kazdy Sved extremista. Vetsina naroda extemisti, to je pekne popreni definice. Copak asi bude duvodem? Proc asi utekli Zide z Malmö?

    Na kazdy pad, Svedove uz moznost zastavit zmenu sve zeme propasli.

           

    Hodnocení: 40 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.2.2016 21:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    imigrace muslimu je podle nich nejvetsi problem Svedska, a klicovy parameter, podle ktereho budou volit.
    politicky závadné názory
    10.2.2016 21:53 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Je to špatné.

    Politika na úzce zaměřeném, odborném fóru?

    Uměle vyvolaný, neustále se zvyšující tlak na obyvatele už i zde?

    Běžte s tou propagandou někam, nestačilo to za komunistů?
    10.2.2016 22:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Uměle vyvolaný,
    jak a kým uměle?
    10.2.2016 21:45 Miriam | skóre: 3 | blog: zivot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    jsi trapný.
    10.2.2016 23:03 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Podle nekterych je kazdy, kdo nemiluje uprchliky a nevita je s otevrenou naruci, nacista, fasista, neonacista, rasista, atd. Ideologickeho nepritele je totiz potreba nalezite demonizovat a onalepkovat. Rady to delaji zejmena slunickove deti, ktere tyto praktiky minuleho rezimu nikdy nezazily.
    11.2.2016 18:40 kverulant
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Podle nekterych je kazdy, kdo nemiluje uprchliky a nevita je s otevrenou naruci, nacista, fasista, neonacista, rasista, atd. Ideologickeho nepritele je totiz potreba nalezite demonizovat a onalepkovat.
    Jsem rád, že se tím řídíš:
    Rady to delaji zejmena slunickove deti, ktere tyto praktiky minuleho rezimu nikdy nezazily.
    11.2.2016 19:31 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Co je na slunickovych detech demonizujiciho? Deti, ktere nezazily utrapy minuleho rezimu z duvodu data sveho narozeni a maji vsechny rady, jsou slunickove. Neni to nic hanliveho, naopak. ;-)
    16.2.2016 23:43 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    10.2.2016 23:07 Pedro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Nevím, o co ti jde. 40 % lidí říká, že je přílišná imigrace problém. To, že je to politicky závadný názor a že jsou fašisti, do toho vkládáš jenom ty. Chudáku.
    10.2.2016 23:13 Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    nejak si nejsem jisty, jestli jsi spravne pochopil, co chtel autor sdelit, ale mozna proto, ze se porad opakuje uz si to nejak sam chybne interpretuji.
    10.2.2016 23:21 Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    osobne jsem trochu prepadly z toho, ze i od lidi , kteri maji vysokoskolske vzdelani a neco ze sveta videli, prichazeji jen narky a stiznosti. Analyza toho, co je pricinou soucasne kriticke situace a jak to na zaklade vyhodnocenych poznatku resit - nikde nic. To je podle mne mnohem vetsi katastrofa.
    11.2.2016 00:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    jak to na zaklade vyhodnocenych poznatku resit
    Trumpem
    11.2.2016 07:05 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    střílet na veřejnosti náhodné kolemjdoucí? to mě nenapadlo, pomůže to?
    15.2.2016 12:13 nyan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Pokud si spravne vyberes misto, ano ;-)
    pavlix avatar 11.2.2016 07:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Ve které době zaručovalo vysokoškolské vzdělání kvalitiní analýzu politické situace nebo snad dokonce politický optimismus?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.2.2016 13:49 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Příčinou je mísení neslučitelných kultur. Muslimové prostě žijí a myslí jinak než my. Ostatně i různé větve Islámu se navzájem liší natolik, že jejich příznivci jsou schopní spolu válčit. Současná válka v Sýrii ostatně není nic jiného. Vidím tři možnosti dalšího vývoje:

    1) Vzájemné soužití za cenu velkých ústupků na obou stranách. Abychom mohli žít společně, musíme se vzájemně přizpůsobit. Musíme si (my i oni) vyjít vstříc, změnit svůj styl života, obětovat svoje tradice a vytvořit společnou kulturu postavenou na směsi křesťanství, eurosocialismu, lidských právech a zároveň i na islámu a právu šaría. 2) Žít daleko od sebe, jako to bylo dřív. Tedy migranty vrátit do země původu, případně vystěhovat do států s kompatibilní kulturou. To ale předpokládá odstranit prvotní příčiny, proč se vlastně migranti vydali na cestu do Evropy. Tedy zlepšit jim vyhlídky v zemi původu a naopak zhoršit jejich životní podmínky v Evropě. 3) Pokračovat v eskalaci násilí a nechat ho volně přejít v občanskou válku. 4) Zavést policejní stát a lidi k soužití donutit násilím.

    Momentálně převažuje politická snaha o variantu 1 částečně podpořená variantou 4. Jakž-takž to fungovalo na malém množství příchozích. Ochota ustupovat se na obou stranách blíží svým limitům a integrace se tak přestává dařit. Zvolna a neřízeně tak přecházíme ve variantu 3. Někteří politici se snaží opatrně přejít k mírné variantě 2 - uplácejí státy v sousedství Sýrie, aby migranty zadržely na svém území. Výsledek je ale není uspokojivý.

    Obávám se, že nenásilné řešení už v tuto chvíli není možné (i když bych ho rád viděl). Takže otázka do budoucnosti je, které řešení převáží a kolik lidí přitom zemře.
    11.2.2016 14:07 Zlo, DiS.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    5) Nic podstatného se neděje a jedná se o hysterii podpořenou bulvárními médii hledajícími a zvelčujícim problémy stylem velbloud z komára.

    Správně je varianta 5).
    11.2.2016 14:37 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Pardon, zapomněl jsem:

    5) Ignorovat fakta, dělat že se nic neděje a nechat volně vyplynout variantu 3.

    Připomnělo mi to (samozřejmě nepravdivou) historku od mých vzdálených příbuzných. Někdy kolem roku 1938 se přestěhovali do Prahy k (jiným) příbuzným. Sousedi v novém bydlišti jim říkali: "Co blázníte, vždyť tam u vás se vlastně nic neděje. Kdybyste se snášeli s němcema, nemuseli jste se nikam stěhovat".
    11.2.2016 18:15 Zlo, DiS.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Která fakta?
    11.2.2016 15:26 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Nebyl nahodou Zlo "Dipl. Ing. , M.B.A."?
    11.2.2016 18:14 Zlo, DiS.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Která fakta?
    11.2.2016 18:15 Zlo, DiS.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Já jsem jen DiS., zatím.
    15.2.2016 12:36 nyan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    jejich příznivci jsou schopní spolu válčit. Současná válka v Sýrii ostatně není nic jiného
    Sorry, ale nechal ses oblbnout... Slysels nekdy o 30ti lete valce ve Evrope ? Teoreticky valka protestantu proti katolikum, az na to ze prakticky h**no, protoze se vsichni vesele spolcili s kym se jim zrovna hodilo, protestant nebo katolik. Jinak receno boj o moc a prachy, s nabozenstvim jako zaminka. Presne to same se dnes deje v Syrii.

    Doporucoval bych ti 1) vyhybat se vecernim zpravam, novinky.cz a podobnim informacnim zumpam, a 2) najit si a precist nejakou knizku o problemu.
    ⧠ A = 0 avatar 2.3.2016 10:13 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    +1
    Nevolte zmrdy.
    Heron avatar 11.2.2016 15:30 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Analyza toho, co je pricinou soucasne kriticke situace a jak to na zaklade vyhodnocenych poznatku resit - nikde nic.
    Ano. A když vidím, že i v tak čistě technickém, faktickém, ověřitelném oboru, jakým je energetika (mám na mysli dění kolem NTS návrhu ERÚ) se šíří lži a desinformace a jak si lidé nejsou schopni ani ověřit dvě čísla, tak jsem na nějaké diskuse ohledně současné evropské situace naprosto rezignoval.

    Jednak analýzu nikdo nepředkládá (což je samo o sobě děsivé), ale lidi by to stejně nezajímalo. Raději věří bludům.
    11.2.2016 18:44 kverulant
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Tady je spíš vidět jednostrannost vysokých škol. Nevychovávají elity, ale fach idioty, kteří jsou velice výkonní v práci, ale o světě nevědí nic.
    11.2.2016 04:06 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Meh, po výpovědích místních jsem silně skeptický k prezentaci názorů kohokoliv za hranicemi - místní se na fórech už nemohou víc rozčilovat nad lhaním zahraničních médií, která si z prstu cucají no-go zóny a nálady obyvatel.
    11.2.2016 14:26 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Mno, i u nás v Čechách se některým lokalitám po setmění raději vyhýbám. Média o těchto bájných místech raději neinformují, protože i pouhým konstatováním faktů riskují spršku žalob z podněcování nenávisti. Na těchto lživých legendách je poněkud zvláštní jejich geografická korelace s vysokou nezaměstnaností, vyšší drobnou kriminalitou a nižší cenou nemovitostí. Správný aktivista z Prahy ovšem takovým nesmyslným rasistickým blábolům nikdy neuvěří. Kdo ale někdy dostal od "mladíků" přes hubu, ten ví svoje.
    11.2.2016 15:06 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Jo, jenže to právě média nezveličují, jako např. gang mladíků na německém nádraží, kteří tam údajně terorizují okolí - podle místních, kteří tam normálně chodí, to byla vždycky problémová lokalita a pár čmoudů na to nemá žádný vliv. Jenže najednou je to ve všech novinách jako vzniknuvší no-go zóna. Toho se pak správný islamofob z buhvíjaké prdele chytne jako hovno košile :-(
    11.2.2016 15:16 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    V takovém případě mi není jasné, v čem ta migrační krize vlastně spočívá. Ano, loni přišlo do EU přes milion migrantů/uprchlíků, ale to přece není žádná krize. Jedná se zlomek procenta obyvatel EU, tedy v podstatě o statistickou chybu. Soužití s migranty v západní Evropě je dlouhodobě v podstatě bezproblémové, výhrady mají jen xenofobové z bývalého východního bloku, kteří muslima viděli leda v TV. Lidé ze západní Evropy muslimy znají a vědí, že jsou to normální mírumilovní lidé. Navíc imigranty Evropa potřebuje, protože populace stárne. Jde tedy o win - win situaci pro EU i migranty. Prodělají pouze xenofobové z východu, ale to je náš problém.
    pavlix avatar 11.2.2016 15:28 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    To je docela uhozená konspirační teorie. Zvláště mě baví ta nenávist vůči východu ve sdělení, které kritizuje nenávist vůči skupině obyvatel dle jejich původu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Petr Tomášek avatar 11.2.2016 18:24 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Konstatovat něčí nenávist == nenávist?

    To mi zní jako blbost.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    pavlix avatar 11.2.2016 19:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Mně taky. Pokud například teď konstatuju, že nenávidíš fialové obdélníky, nebude to nenávist, ale pouhá provokace.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.2.2016 15:50 ajtakbysteminickukradli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Tak toto sú argumenty mimovládiek, ktoré berú dotácie za ľudskoprávnu agendu a politikov, ktorí ju využívajú na útoky proti svojím politickým rivalom (v českom prostredí napr. proti Zemanovi, aktuálne vládnucej strane). Už sotva utaja, že je to tak, ako od začiatku tej invázie upozorňovali tí, čo nestratili zdravý rozum a cítili zodpovednosť za osud Európy a jej prostých obyvateľov (lebo tí privilegovaní sa zachránia, ak by bolo zle, tak ako to bolo aj za poslednej vojny, keď zdrhali do bezpečia). Sú nezvratné dôkazy, že rodiny a skutoční existenčne ohrození utečenci pred ISIS a vojnou sú v menšine a že gro tých más, valiacich sa do schengenského priestoru, sú mladí islamisti (odlišovať od náboženského vyznania), ktorí sa dopustili zločinov proti ľudskosti a mali by byť správne súdení ako zločinci, a nie dostať možnosť premiestniť sa hromadne so svojimi plánmi na budúce európske bojisko.
    11.2.2016 15:51 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Otázka je, kdo to krizí nazývá - nebudu si nasazovat na hlavu čepici z alobalu, ale tohle slovní spojení opravdu nevzešlo ze strany lidu. Existují tu v podstaté dvě strany, které z té iluze přímo benefitují:
    1. média si v tom vyloženě rochní a vydělávají na tom - čím větší tragédie, tím větší prodeje
    2. zahýbá to s volebními preferencemi, diskuze o některých zákonech ustupují do pozadí
    11.2.2016 18:03 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Otázka je, kdo to krizí nazývá - nebudu si nasazovat na hlavu čepici z alobalu, ale tohle slovní spojení opravdu nevzešlo ze strany lidu.

    Nevím, kdo s tím přišel jako první a je jedno, jestli jde o krizi, problém nebo třeba výzvu. Pořád nechápu, k čemu se konaly všechny ty summity a jednání EU, když vlastně o žádnou krizi nebo problém nejde. Proč se vnucují imigranti i zemím, které je nechtěji. Člověk by čekal, že se evropské země budou o imigranty přetahovat, ale z nějakého nepochopitelného důvodu to nedělají. Kdyby se integrace přistěhovalců na Západě nedařila, vznikala tam muslimská ghetta, no-go zóny, rostla tam kriminalita atd., pak by dávalo smysl, že imigranty nikdo nechce. Ale když jen o výplody několika málo xenofobů, tak mi to nedává smysl.

    11.2.2016 19:53 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Hledáš smysl v chování EU? To bude asi ta chyba...
    11.2.2016 16:09 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Soužití s migranty v západní Evropě je dlouhodobě v podstatě bezproblémové, výhrady mají jen xenofobové z bývalého východního bloku, kteří muslima viděli leda v TV.
    V poslední době jsem zaznamenal nejvíc výhrad z Bavorska a pak nějaké nepokoje na nádraží v Kolíně nad Rýnem.
    Navíc imigranty Evropa potřebuje, protože populace stárne. Jde tedy o win - win situaci pro EU i migranty.
    V tom případě nemáme žádný problém, migranti mohou jít tam, kde je chtějí. Trochu mi do toho nesedí ten nátlak na přerozdělování mezi ostatní země EU. To bude ale asi nějaký mediální blud. Jo a taky média neinformovala o té frontě autobusů, které uvědomělá "západní Evropa" posílá pro migranty do Bavorska.

    Mimochodem, už jste nějakého muslima viděl na vlastní oči?
    11.2.2016 17:33 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Mimochodem ... jak souvisí stárnutí populace s potřebou imigrantů? To že Evropa stárne, je přirozená věc - zvyšuje se kvalita života, lidé se dožívají vyššího věku a také i ve vyšším věku pracují. Poměr produktivních lidí v populaci sice klesá, ale zase stoupá produktivita práce. Hustota osídlení v Evropě je jedna z největších na světě. K čemu tedy "Evropa potřebuje imigranty"?
    Acci avatar 11.2.2016 17:57 Acci | skóre: 3 | blog: Jen na chvíli…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Stárnutí populace problém není, problém je nízká reprodukce. Třeba Česko by bez imigrantů vymíralo. Navíc je problém podíl ekonomicky aktivních na neaktivních, které se snižuje a v případě současného důchodového systému za pár desítek let nastane situace, kdy jeden pracující bude platit jednoho důchodce.
    pavlix avatar 11.2.2016 19:26 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Třeba Česko by bez imigrantů vymíralo.
    Ovšem z ekonomických důvodů. Zůstat bezdětný poskytuje člověku nevídanou ekonomickou svobodu a výhodu. Člověk si může po všech stránkách kromě rodičovství zajistit život na zcela jiné úrovni. Pro srovnání se stačí podívat na sociální skupiny, které jsou z tohoto pravidla výjimkou.
    v případě současného důchodového systému za pár desítek let nastane situace, kdy jeden pracující bude platit jednoho důchodce.
    Nominálně. Ve skutečnosti to platí pro každý důchodový systém. Pokud si člověk ze systému odmyslí peníze, někdo musí starým zajistit jejich blahobyt, pokud ho mají mít. Ledaže by si v produktivním věku pořídili všechno od jídla až po obydlí s trvanlivostí v desítkách let.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 11.2.2016 19:30 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Jinak technicky vzato nejlepším lékem na nízkou reprodukci je (1) zakázat potraty a (2) importovat sexuální predátory nebo alespoň zakázat antikoncepci. V tomhle je samozřejmě Islám nebo radikální křesťanství ideální lék.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.2.2016 19:33 merlin111
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Proto aby jste zvýšili porodnost stačí zajistit levné bydlení, levné potraviny, + trochu zábavy s levným vstupným (jako třeba <8 hodin průměrně náročné práce a po práci skupinová legrace) a nějakou bezpečnost, to vše s výhledem tak do konce života. Člověk je součástí přírody a v přírodě se organismy rozmnožují jen ve velmi dobrých podmínkách, v těch podprůměrných obvykle mají organizmy chuť jen na přežívání.
    ghibulo avatar 11.2.2016 19:44 ghibulo | skóre: 6 | blog: ghibulo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Zdá se to logické, ale realita je úplně opačně - v materiálně nejhorších podmínkách se rodí nejvíc dětí a v nejlepších podmínkách naopak převažují svobodní, bezdětní a jedináčkové. Z tohoto pohledu je nejlepší lék na nízkou porodnost spustit v Evropě pořádné utrpení... někdy to vypadá, že přesně o to se politici snaží :-)
    13.2.2016 13:18 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Asi nejvetsi souvislost ma porodnost se vzdelanim zen. Tedy cim vzdelanejsi zeny, tim nizsi porodnost.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    JiK avatar 11.2.2016 20:00 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?

    Proto aby jste zvýšili porodnost stačí zajistit levné bydlení, levné potraviny, + trochu zábavy s levným vstupným (jako třeba <8 hodin průměrně náročné práce a po práci skupinová legrace) a nějakou bezpečnost, to vše s výhledem tak do konce života. Člověk je součástí přírody a v přírodě se organismy rozmnožují jen ve velmi dobrých podmínkách, v těch podprůměrných obvykle mají organizmy chuť jen na přežívání.
    tohle si opravdu myslis? Seriozne? Zmenis ten nazor, kdyz ti ukazu empiricka fakta, vyvracejici tvou hypotezu?

    Protoze, podivame-li se na Egypt, Nigerii, nebo treba Brazilii, nezajistuje stat nikomu levne bydleni, neorganizuje zabavu (wtf?), prace je tam sakra tvrdsi, mas-li vubec nejakou, a o statem poskytovane mire bezpecnosti bych se vubec nezminoval.

    A presto je porodnost vyrazne vyssi nez v bezpecne, bohate, zabavne a statem rizene evrope. Pokud z toho lze neco odvodit, pak jen, ze rozvinuty socialni stat zabiji porodnost. Tohle bylo mimochodem pozorovano i v izraelskych kibbucech, prvni generace kibbucniku, ktera tam prisla jako dospeli, se mnozila jak diva, ale jejich deti, ktere v tom vyrostly, na to v prostredi plnem socialnich jistot kaslaly. Uplne. A budes-li argumentovat jinou mentalitou tech narodu, coz je dosti slaby a predvidatelny ukrok, tak se podivej na jiny priklad. Evropa roku 1910 byla bez nejakych socialnich jistot, vysoce nerovna, nekompromisne kapitalisticka, a presto porodnost protrhavala horni okraj grafu, a tutez Evropu, plnou penez, volna, socialnich jistot a vymirajici populace, ktera plati giganticke dane na veci o ktere prilis nestoji. A stat jim ani neorganizuje zabavu (pokud tim nemyslis volby).

    Nejsem proti dobrovolnemu socialismu, ale tohle by mel nekdo z jeho zastancu vysvetlit. A experimentovat by mel napred na modelech, a potom na zviratech a lidech, a prave v tomto poradi.

    12.2.2016 17:50 merlin111
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Opravdu si to myslím, ale vztahuju to spíš na naši současnou střední vrstvu, kde by mohla být zaručena udržitelnost.

    Chudý ale ne izolovaný od sobě rovných má obvykle víc potomků, protože je větší pravděpodobnost, že zachová svoje geny do další generace. Ne že by to bylo úmyslný, ale spíš se podvědomě zvolí takový program. V tomhle případě nelze moc zachovat udržitelnost, protože by se populace nejspíš zvyšovala moc rychle na úkor kvality výchovy a vzdělávání a dostupnosti zdrojů až do určitý hranice, kdy by došli zdroje (což vede k agresivitě), nebo by vlivem epidemie nastalo rychlý vymírání. (vlivem oslabení organismu stresem)...

    Co se týká zábavy, pak jde o to že po té práci musí na tu společenskou zábavu být i síly aby z té společenské zábavy vznikli i děti a byl čas na výchovu a ta práce musí být chápána jako zdroj trvale udržitelné obživy. Tohle je myslím udržitelná cesta. Těžko budete chtít děti když ceny rostou, roste délka pracovní doby (8 h je často jen zbožný sci-fi), práce je daleko, ale platy nedrží krok s cenou základních potřeb. Nemyslím si že na to je potřeba nějaký socialismus.

    Modely na zvířatech existují, pokusy na lidech také existují, zabývá se jimi ale spíš historie.

    Otázka by byla kdo potřebuje děti. Myslím si, že je lépe méně a kvalitně... úspěšnější jsou však ti co mají více a nejúspěšnější jsou ti co přežijí.
    pavlix avatar 12.2.2016 18:07 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Těžko budete chtít děti když ceny rostou, roste délka pracovní doby (8 h je často jen zbožný sci-fi), práce je daleko, ale platy nedrží krok s cenou základních potřeb.
    Na tohle bohatě stačí snížit úroveň kultury a vzdělání. Stačí aby aby byla antikoncepce nedostupná nebo nežádoucí. V tomto ohledu se nejlépe chová katolická církev, která vyznává pouze metodu menstruačního kalendáře pod heslem „musíte dát bohu aspoň nějakou šanci“.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Gilhad avatar 12.2.2016 19:37 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    "Musite dat Bohu Vsemohoucimu aspon nejakou sanci" zni vskutnu zajimave :)

    Pricemz ze to jde, kdyz se chce, to uz uspesne odprezentoval a 33 let mu to i fungovalo, nez mu to ukrizovali - v masovejsim meritku by to treba nepusobilo tak cize a melo delsi dobu preziti ... :)
    12.2.2016 20:58 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Jezis byl ukrizovan, aby vykoupil hrichy lidi. I v jeho smrti bych hledal bozi zamer.
    Gilhad avatar 12.2.2016 22:57 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Takze je vse v poradku a kdyz Vsevedoucimu a Vsemohoucimu nepujdou lidi na ruku tim, ze mu "budou davat sanci mene ucinnymi metodami", tak nevidim problem v tom, aby to otehotneni udelal zazrakem, nebo podobnym jinym, pro Nej prirozenym zpusobem.

    Predstava, ze nejaka moderni michanina chemikalii je mocnejsi nez vule Vsemohouciho mi prijde takova - nevim jak to nejlepe vyjadrit - podivna? Veri ten, kdo ji vynucuje vubec ve Vsemohoucnost Boha, nebo o ni naopak silne pochybuje, kdyz tvrdi, ze zlomek milimetru latexu je mocnejsi nez rozhodnuti Vsemohouciho?
    JiK avatar 13.2.2016 00:48 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Spravny krestan, coz ja nejsem, by Ti vysvetlil, ze buh dal lidem svobodnou vuli, a tim i svobodu delat veci, ktere si on sam nepreje. Dal Mojzisovi pravidla, desatero, ale zodpovednost je na lidech. Dal jim treba moznost rozhodnout se pouzit ten latex, nebo okradat a vrazdit blizniho sveho, tim gestem dane svobody se vysvetluji vsechny valky, zlo, bida a spatnosti sveta.
    Gilhad avatar 13.2.2016 02:49 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Me spis fascinuje ten vyraz "musite dat Vsemohoucimu sanci" :)
    13.2.2016 08:20 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Latex je nechutnost pro uchyly. Normalni zeny pouzivaji ha.
    pavlix avatar 13.2.2016 14:11 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Se všemi vedlejšími účinky.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    13.2.2016 14:45 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Imho je nase civilizace jiz v takove fazi dekadence, ze dopad ha je naprosto marginalni. Tech par bezpohlavnich ryb a urcity dopad na zenske telo rozhodne za klidne spani a pohodli stoji.
    kyknos avatar 13.2.2016 15:17 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    odin, stale stejny vul :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.2.2016 16:02 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Jsem vul, protoze mi jsou jedno ty tve ryby a dopad na zenske telo mne netrapi, protoze se nejedna o me telo? Pokud jsem kvuli tomu vul, pak jsem pysny na to, ze jsem vul. Stale lepsi nez byt ichtyolog kyknos. ;-)
    kyknos avatar 13.2.2016 19:33 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    to z tebe ty zenske musi mit radost, pokud tedy nejsi panic :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.2.2016 20:02 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Kdyz zena bere HA dobrovolne, pak je vsechno v poradku. Ma pravo si to zvolit, je to jeji telo. Latexovy navlek neni prijemny ani pro jedno stranu. Mozna to chapes, pokud tedy nejsi panic :D
    13.2.2016 20:50 RABL2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    A čo mužská antikoncepcia? Skrátiť tým potvorkám chvostíky, alebo to vyriešiť raz a navždy.
    13.2.2016 20:57 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Kdyz se nekdo pro podobny zakrok rozhodne, je to jeho vec. Ja se svobodne rozhodl zadnou antikoncepci nepouzit. Ma zena se svobodne rozhodla uzivat HA. Vzdy je to na dohode dospelych lidi. A kvuli kotyzovi a jeho dvoupohlavnim kaprum vycitky opravdu nemam. Alespon bude mit ten darmozrout o cem psat sve publikace s mizivym IF. :-D
    pavlix avatar 13.2.2016 22:57 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Já to teda nechápu. :)

    Guma má svoje nesporné výhody i nevýhody, ale neslyšel jsem, že by si ženské stěžovaly na něco jiného než cenovku nebo riziko prasknutí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    13.2.2016 23:02 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Nekterym zenam, nebudu konkretizovat, vadi pocit neceho umeleho a take to, ze nedochazi k plnemu spojeni, jelikoz je tam mechanicka bariera. ;)
    11.2.2016 22:18 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    stačí zajistit levné bydlení, levné potraviny, + trochu zábavy
    Ocekavate, ze vse zminene dostanete od statu na naklady danoveho poplatnika, ze? Z jakeho titulu? Ani omylem.

    Amazonske kmeny se mnozi bez problemu a to ani nemaji ten nas socialismus. Btw ja osobne nizkou reprodukci nevnimam jako problem. Lidi je v nasem prostoru moc a priroda chce jejich pocet redukovat.
    12.2.2016 11:32 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Stárnutí populace problém není, problém je nízká reprodukce. Třeba Česko by bez imigrantů vymíralo.
    Proč je nízká reprodukce problém? Jak by Česko vymíralo? Posledních několik set let populace rostla, tak teď zase trochu poklesne. V čem je problém?
    Navíc je problém podíl ekonomicky aktivních na neaktivních, které se snižuje a v případě současného důchodového systému za pár desítek let nastane situace, kdy jeden pracující bude platit jednoho důchodce.
    To řeší právě vyšší produktivita práce a prodlužování ekonomicky aktivního věku. Další možnost je zjednodušit státní byrokracii a poslat pracovníky z administrativy do sociálních služeb. Taky se můžeme trochu uskromnit. A-nebo zastavit "vymírání" podporou porodnosti.

    Jinak, pokud přistoupím na vaši hypotézu o tom, že imigranti tu budou pracovat, abychom se my domorodci měli líp ... Dobrá, tedy zdravé mladé inženýry a doktory odlákáme ze Sýrie sem k nám. Místo aby obnovili svou zdevastovanou vlast a postarali se o své nemohoucí starce a invalidy, budou pečovat o naše důchodce. Syřany, kteří nemají na cestu do Evropy, necháme v bídě bez pomoci chcípnout. Nezdá se vám to poněkud nemorální?
    pavlix avatar 12.2.2016 12:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    To řeší právě vyšší produktivita práce a prodlužování ekonomicky aktivního věku. Další možnost je zjednodušit státní byrokracii a poslat pracovníky z administrativy do sociálních služeb. Taky se můžeme trochu uskromnit. A-nebo zastavit "vymírání" podporou porodnosti.
    Asi potřebujeme nějakého imigranta, který by to prosadil ve vládě. :)
    Syřany, kteří nemají na cestu do Evropy, necháme v bídě bez pomoci chcípnout. Nezdá se vám to poněkud nemorální?
    Těm přece pošleme médecins sans frontiers, ne? :)
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Gilhad avatar 12.2.2016 19:39 Gilhad | skóre: 20 | blog: gilhadoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Ja bych se klidne uskromnil o radu zbytecnych formularu a predpisu :)
    pavlix avatar 11.2.2016 19:18 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Mimochodem ... jak souvisí stárnutí populace s potřebou imigrantů?
    Já osobně bych se přimluvil za to, že vůbec nijak. Jsem přesvědčen, že to dodatečně vymyšlený argument vycucaný z prstu.
    K čemu tedy "Evropa potřebuje imigranty"?
    Rád se bavím s lidmi, kteří sem přišli z jiného prostředí. Ale fakticky nedokážu potřebu imigrantů v Evropě nijak odůvodnit. Nejsem si úplně jistý ani u imigrantů konkrétních žádaných profesí. Přínosná by mohla být vyrovnaná vícestranná migrace, ale ta se děla tak nějak průběžně a neříkalo se jí krize.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    11.2.2016 20:25 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Já osobně bych se přimluvil za to, že vůbec nijak. Jsem přesvědčen, že to dodatečně vymyšlený argument vycucaný z prstu
    Presne tak. On populacni vyvoj ma totiz pomalejsi dynamiku nez ekonomicky vyvoj. Takze i kdyz klesa podil pracujicich v populaci, tak HDP/pracujiciho roste rychleji a tedy roste i HDP/osobu.
    JiK avatar 11.2.2016 18:09 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    ...Soužití s migranty v západní Evropě je dlouhodobě v podstatě bezproblémové, výhrady mají jen xenofobové z bývalého východního bloku, kteří muslima viděli leda v TV....
    Jo, a pak jeste tech 40% svedu, kteri to otevrene priznali ve statistickem pruzkumu, podle odkazovaneho svedskeho clanku. Cetl jste to aspon nekdo? Tady ma kazdy nazor, ale nikdo data...
    Acci avatar 11.2.2016 19:37 Acci | skóre: 3 | blog: Jen na chvíli…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Záleží na to, co považuješ za problém. Problém je třeba i výchova (aka integrace) dítěte a přitom to neznamená, že by společnost přestala rodit děti, aby se tomuto problému vyhnula.
    Ruža Becelin avatar 12.2.2016 08:58 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Cetli a na rozdil od tebe i porozumeli (neni to psane ani cesky, ani anglicky a Google translator radsi nepouzivat).

    Pise se tam o necem uplne jinem, nez tady meles ty, tak se prosim te priste na cele Svedsko (a idealne i Skandinavii) vyser a komentuj si deni u vas doma.

    Delas stejnou "praci" jako vetsina dnesnich wannabe "novinaru" co si cucaji "fakta" z prstu na zaklade nepochopeni psaneho textu...
    11.2.2016 21:26 bablet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Z toho miliona velka cast skoncila v jednej krajine, prevazne ide o muzov a chlapcov z malej vekovej skupiny. To samo o sebe je situacia, ktora v beznej (civilnej) ludskej spolocnosti vedie k problemom.
    11.2.2016 21:39 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    jj, co je horšího než zdraví muži v produktivním věku
    11.2.2016 22:06 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Kokotí hlava.
    11.2.2016 22:20 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    a jak se ti s ní žije?
    12.2.2016 07:42 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Těžko říct, zatím jsem s tebou v kontaktu moc nebyl.
    12.2.2016 09:13 Bobama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Ja v tom problém nevidím. Stačí pár stotisíc chlapcov, aby si mohli užiť aj tí, na ktorých neostali ženy...
    12.2.2016 09:39 žalut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    N=1, bubububu
    Bystroushaak avatar 11.2.2016 08:10 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Možná by byla zajímavější otázka „bude Švédsko zítra plné fašistů?“. Když vidím jak vzrůstají emoce u nás, do takové míry, že člověk co psal o islámu zajímavou a vskutku nestrannou sérii článků se na základě docela husté verbální agrese radši rozhodl zrušit web a na všechno se vysrat, tak si tak říkám, kam to asi směřuje. Nepřijde mi zas tak nereálné si představit, že za 10 let, pokud to bude směřovat tímhle směrem bude dost lidí pro zřízení koncentráků. Osobně mi je to docela jedno, jen mi přijde zajímavé sledovat, jak i lidi, do kterých bych to před rokem nikdy neřekl najednou planou „spravedlivou“ nenávistí.
    11.2.2016 08:36 Radovan Garabik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Mňa by hlavne zaujímalo, či je podpora Linuxu a všeobecne OpenSource výraznejšia medzi "domácim" obyvateľstvom alebo medzi prisťahovalcami, prípadne či koreluje s náboženstvom.
    11.2.2016 16:29 Atom321 | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Zaslechl jsem, že Muslimové používají Halal Linux, a Linus prý konvertoval k Islámu
    Bystroushaak avatar 11.2.2016 16:45 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Příloha:
    Nevím, jestli z toho obrázku poznáš distribuci ;)
    11.2.2016 17:23 ajtakbysteminickukradli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    44letý vyučující nebyl mezi studenty příliš oblíbený a k napadení došlo 3. února poté, co se učitel vysmíval jednomu z žáků a druhý student se ho zastal. ...ředitel školy Miroslav Dundr. „Jednání pedagoga pravděpodobně předcházelo trošičku zlobení té třídy. Žák po napadení přišel za zástupcem ředitele, měl rozbité brýle, poslali jsme ho proto na vyšetření, které nezjistilo větší poranění. Poté jsme studenta doprovodili na Policii ČR a zanesli vše do knihy úrazů,“ popsal Dundr. Ředitel se poté s učitelem dohodl, že okamžitě rozváže pracovní poměr. Jednalo se o začínajícího kantora, který byl ve škole na dobu určitou. „To, co udělal, se neslučuje s prací pedagoga. Ať se předtím dělo cokoliv, učitel se nemůže nechat vyprovokovat. Je to nepřiměřená obrana. Nedopustím, aby se něco takového opakovalo,“ dodal Dundr. Žák podle něj není vážně zraněný, lékařské vyšetření včetně rentgenu dopadlo dobře. Zdroj: http://praha.idnes.cz/ucitel-napadl-zaka-ve-skole-v-kladne-d64-/praha-zpravy.aspx?c=A160211_115022_praha-zpravy_nub

    "trošičku zlobení" "44letý vyučující nebyl mezi studenty příliš oblíbený" "Jednalo se o začínajícího kantora"

    No, tak toto je veľmi podobné ako "trošičku zlobení" tých mládencov, ktorých možno vyprodukovali aj západné stredné školy (rodení Briti, Francúzi, Belgičania, Nemci...) a ktorí si následne išli zahrať adrenalínovú hru rezanie hláv do Daešu. Tu to začína - neobľúbený a neskúsený učiteľ, ktorý sa nedokázal ovládnuť, a predtým, samozrejme, sám provokoval, chudáci chlapci sa len bránili pred tým neschopným a agresívnym pedagógom a spravodlivosť nakoniec potrestala toho učiteľa.:))

    Vyzerá to na nejakého inžiniera - zrejme učiteľa odborných predmetov, ktorý ešte nemal pedag. kvalifikáciu, na človeka z praxe, bez skúsenosti s týmito skúsenými provokatérmi. A ten riaditeľ - alibista - si umyl ruky ako Pilát. Veľmi motivujúce pre všetkých odborníkov z praxe, napr. informatikov, ktorí by zatúžili pomôcť odbornému školstvu aj za cenu toho mzdového ohodnotenia.

    Pre provokatérov, ktorí už opustili stredoškolské lavice: tieto problémy nemám, ani s adolescentmi, ktorí majú za sebou nepodmienečný trest odňatia slobody. A facku som dala raz, pred x rokmi opitému žiakovi. (Ten sa ku mne stále hlási a chová sa veľmi slušne.)Ale toho chlapa teda ľutujem. Viem si predstaviť, čo mu vyvádzali.
    11.2.2016 18:24 xy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    11.2.2016 22:45 wasabi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Hej sluníčka, vysvětlete tohle: Tady máte hlubokou vděčnost migrantů, za české peníze, v přímém přenosu. Na TV Prima ve zprávách (13.20 až 15.40 minuta) dali prostor k vyjádření spokojenosti a vděčnosti rodině křesťanských "uprchlíků".

    Dacani vám plivou do očí a sděluji, že nebudou bydlet v přemalovaném chlévě. Že v Libanonu pobírali plat, ze kterého by se uživilo pět českých rodin. Že mají příbuzné v USA, Nemecku a Kanadě a všude se o ně starají mnohem lépe. Jsou prý zvyklí na určitý standart a pokud se vaše péče nezlepší, tak odjedou zpět do Libanonu. To jste si tedy pomohli, vy sluníčka sedmibolestný!
    Blaazen avatar 12.2.2016 00:13 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Prej jestli nedostanou lepší bydlení, tak se rozzlobí a vrátí se do Libanonu :-).
    Tak to jim přeju šťastnou cestu a jen doufám, že si zpáteční letenky koupí za svý.
    12.2.2016 01:17 wasabi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Měli bysme zavřít neziskovky, přestat platit aktivisty, a za ušetřené peníze těm chudákům zaplatit aspoň čtyřhvězdičkový hotel, aby netrpěli jako nějaká zvířata. Přece je nemůžeme týrat v městských bytech pro obyčejné lidi. To je naše povinnost. Co si o nás jinak svět pomyslí?
    11.2.2016 18:36 kverulant
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Průměrná ovce není v době krize odolná proti populistické politice jednoduchých "řešení". A podobní šílenci byli dlouho zalezlí v kanále, tak už se zapomnělo co dokážou.
    12.2.2016 04:38 Hobul
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Je dnes Svedsko plne fasistu?
    A sakra, skrytá invaze z Ruska začala.
    12.2.2016 09:17 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Rozhodne ne! Treba jak dneska uvedla idnes v clanku "Malmö je pro uprchlíky branou do Švédska. Nebojíme se, říkají místní".

    Neda mi to neodcitovat:
    „Asi zde máme vyšší kriminalitu než v jiných částech města. Podle mě je to ale z části dáno i předsudky. Mně se zde žije dobře. Neměnil bych,“ sdělil reportérovi iDNES.cz čtyřicetiletý Libanonec Džabar.
    Takze rozhodne neni plne nacku. To jen Svedum se to zacina zajidat, ostatni jsou spokojeni ;-)

    To v Nemecku je to uz slabsi. Jak pise idnes v clanku "Příliv migrantů do Německa vadí i přistěhovalcům. V mešitách se krade"
    „Asociální paraziti, kteří si násilím berou, co chtějí,“ píše se o žadatelích o azyl ve facebookové diskusi euroskeptické strany Alternativa pro Německo. Mezi desítkami příspěvků v podobném tónu se však tento poněkud vymyká. Mladý odpůrce migrantů totiž na fotografii vedle svého komentáře pózuje s tureckou vlajkou, na sociální síti dokonce píše téměř výhradně turecky. Podle listu Frankfurter Allgemeine Zeitung není jeho názor v komunitě německých přistěhovalců ani zdaleka ojedinělý.

    Zastává ho třeba i Gürol Salk, lékař z porýnského Krefeldu. Rodilý Turek na internetu vyzývá k uzavření hranic - ať už plotem, zdí, policií nebo armádou. Do Německa podle svých slov utekl před postupnou islamizaci rodné země a bojí se, že ho teď dostihne i v novém domově.
    Meli bysme proti nazorum takovych xenofobnich zaprdenych lidicek, co nikdy nevideli uprchlika ani z rychliku zakrocit!
    12.2.2016 09:43 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Smrt xenofobům!!

    Jsou to zvířata které nikdy neodcení muslimský párek v prdeli desetiletého kluka.
    pavlix avatar 12.2.2016 10:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Je dnes Svedsko plne fasistu?
    Příliv migrantů do Německa vadí i přistěhovalcům.
    Tak slušnějším a usazenějším imigrantům to musí vadit nejvíc. Jednak se s problémovými imigranty asi nejvíc setkají, jednak na ně ti problémoví obracejí nevoli běžného obyvatelstva.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.