abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    včera 04:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 3.5.0 svobodné implementace protokolu RDP (Remote Desktop Protocol) a RDP klienta FreeRDP. Přehled novinek v ChangeLogu. Opraveno bylo 6 bezpečnostních chyb (CVE-2024-32039, CVE-2024-32040, CVE-2024-32041, CVE-2024-32458, CVE-2024-32459 a CVE-2024-32460).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    Google Chrome 124 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 124.0.6367.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 22 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 02:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.3 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Novinkou je vlastní repozitář DietPi APT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (67%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 523 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Nemilosrdní kapitalisté

    24.7.2022 22:06 | Přečteno: 2026× | O všem možném | poslední úprava: 24.7.2022 22:04

    Vládnou tu nemilosrdní kapitalisté. Patříte mezi ně?

    Lidé na volném trhu: (bez státních zásahů) Spotřebitelé prokazují přízeň těm obchodníkům, u nichž si mohou koupit to co chtějí, za nejnižší ceny (náklady). Jejich nakupování a nenakupování rozhoduje, kdo by měl vlastnit a provozovat podniky a statky. Dělají z chudých lidí bohaté a z bohatých chudé. Hlasují tak všichni každý den a každou sekundu. Tvoří to dokonalou demokracii určující co se má vyrobit, v jaké kvalitě a v jakém množství. Jsou to nemilosrdní nadřízení, samý rozmar a vrtoch, nestálí a nepředvídatelní. Vládnoucí za účelem svého uspokojení (blahobytu). Ale počet možných hlasú mají podle velikosti uspokojení, které dají ostatním lidem (spotřebitelům). Tak nepotřebují vládce, který by je usměrňoval a zotročoval, aby nevládli ve prospěch svého blahobytu. Potřebují jen efektivně vymáhat negativní vlastnické právo.        

    Hodnocení: 22 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.7.2022 22:49 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Však kľudne nech to takto robia, ale bez nejakého "vládcu" (aj keby to bol len "dobrovoľne zvolený koordinátor slobodných bojovníkov", stále pôjde o niekoho, kto určí, kto a kam pôjde zomrieť za dobro celku) si ich dá na večeru hociktorý trošku serióznejší warlord...
    25.7.2022 08:58 bukowski | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Na volnem trhu si zaplati jineho warlorda, ktery toho vaseho zlikviduje.
    25.7.2022 13:57 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Hej, a keď mu zaplatia dosť a nakúpi dosť zbraní a žoldnierov, tak mu nič nebude brániť, aby sa stal takým istým. Alebo zaplatia ešte lepšieho?
    25.7.2022 14:55 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    A co brani statu a jeho armade, aby se neobratil vuci vlastnim lidem? Nebo aby zacal za penize danovych poplatniku nesmyslnou utocnou valku, ktera se nevyplati? Nebo aby se stat a jeho armada hrde vzdaly a odevzdaly zbrane okupantum, coz se mimochodem stalo i ceskoslovensku...? Co tomu brani? Absolutni jistotu nemas nikdy!
    25.7.2022 16:15 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Tak absolútnu istotu nemám nikdy, ale ťažko sa ubránia jednotliví slabí individualisti, ktorí jediné, čo urobia, je, že zaplatia dobrovoľne niekomu, kto je tak silný, že to môže od nich vziať aj nedobrovoľne.

    Ten, kto má právomoc riadiť dostatočne silné silové zložky, je z princípu "vládca", a je jedno, či je to dedičný monarcha, demokraticky zvolený predstaviteľ, alebo na voľnom trhu zaplatený majiteľ bezpečnostnej agentúry.

    Ak táto silová entita má mocenský monopol nad daným územím, tvorí to štát (aj keby bol "súkromný"). Ak si na nejakom území takéto entity (či súkromné alebo nie, na tom nezáleží) konkurujú, tak je to buď nestabilný stav t.j. vojna, alebo stabilný stav, t.j. kartel (dohoda na rozdelení si sfér vplyvu).
    25.7.2022 16:45
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    +1

    Hezky shrnuto.
    JiK avatar 25.7.2022 17:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    A co brani statu a jeho armade, aby se neobratil vuci vlastnim lidem?
    restriktivni ustava a ozbrojeni obcane. Jinak nic. Empiricky (a historicky) je pro zivot, zdravi a majetek obcanu nejvetsim nebezpecim prave Stat, konkretne jejich vlastni stat. Bez skrupuli je okrade a zabije, nekdy si k tomu hleda vznesene duvody, nekdy je i na tohle prilis liny a proste je jen vyhubi.

    Viz Zidovsti obcane nemecka v nemeckem narodnim socialismu, obcane SSSR, obcane rude Ciny, obcane Kambodže, a stovky dalsich...vlady to vzdycky mysleli dobre a meli plno vzletnych idealu, a koncilo to masovymi hroby se stovkami milionu obeti...zeleny socialismus nebude v nicem jiny...
    25.7.2022 10:24 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Takže pokud jsem to pochopil, tak vláda kapitalistů (tj. vlastníků kapitálu, investorů a akcionářů) je špatná a měla by být nahrazena vládou spotřebitelů a "lidu"?

    No, dobře, ale počítám že tam budou nějaké praktické zádrhele.
    25.7.2022 10:58 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Co je to nemilosrdny kapitalista? :-D Definuj to! :-D

    Proste musi byt kapitalismus, soukrome vlastnictvi, volny trh, minimum (nejlepe zadne) statni struktury a regulace.
    25.7.2022 11:51 alkoholik | skóre: 40 | blog: Alkoholik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Ale prd, tady vladne tvrdy centralbankismus.
    25.7.2022 12:19 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Ne, zde vlatny euro-socialismus riznuty environmentalnismem a technokratismem. :-D
    Fluttershy, yay! avatar 25.7.2022 12:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté

    Co to je za hovna?

    Hmm, to je zase zkopírováno nejspíš z Misese.

    Kšá s těmi pseudovědeckými nesmysly, praxeologie je kompatibilní s vědeckými metodami snad ještě míň než kreacionismus.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    25.7.2022 17:03 mln
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Skor mam pocit ze obchodnici pomocou reklamnych kampani cielene rozhoduju co bude vacsina spotrebitelov nakupovat. Aj v IT je plno príkladov keď technicky menej vyspelý produkt prevalcoval svoju konkurenciu, niekedy aj pochybnymi praktikami (Mrkvosoft do škol).

    Chyba kapitalizmu je to ze limitne smeruje k monopolu aj v skoro idelanych volnotrznzch podmienkach. Kazda velka korporacia skupuje/nici svoju konkurenciu uz v zárodku. Google, Facebook a pod dosiahli prakticky monopol vo svojej oblasti skor nez nejaký štát začal čokolvek regulovať v oblasti vyhladavacov/socialnych sieti.

    Neregulovaný kapitalizmus veľḱých korporácii je rovnaký extrem (pre bežneho človeka zlý) ako totalitny všetkosledujúci štát.

    P.S. Ano viem ze existuje Duck Duck. Ale rozdiel medzi Google ad Duck je výrazný, a ked hladam "lokalny obsah" Duck stale nenajde to čo chcem. A ano, tiez mam nejaky stary profil na Pokec Azete.

    25.7.2022 17:14 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Mě spíš připadá, že aktuálně nevládnou draví kapitalisti, ale aktivisti spolu s novináři a jinýnmi manipulátory s lidským myšlením. Věda je nahrazována ideologií, moc přechází od vlád do rukou různých aktivistických skupin atd.,,
    Jendа avatar 29.7.2022 09:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    A to snad není kapitalismus/trh? Minimálně pokud nejsou ta „uskupení“ a „novináři“ „podporování státem“ tak to je podobné jako kdyby si třeba soukromá firma zaplatila reklamní kampaň nebo se rozhodla že s někým bude/nebude dělat byznys/za nějakých podmínek.
    29.7.2022 10:02 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    pokud nejsou ta „uskupení“ a „novináři“ „podporování státem“
    A to je presne ta delici cara mezi svobodnym trhem a *ismy.
    Člověk z Horní Dolní avatar 25.7.2022 18:10 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Bylo by nejake TLDR?
    26.7.2022 19:53 tldr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Kapitalismus...ŠPATNÝ

    Gobunismus...DOBRÝ
    Jendа avatar 29.7.2022 09:28 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Popis učebnicového volného trhu, ignoruje monopoly, tragédie obecní pastviny a podobné. Flamebait (jako obvykle na tomto blogu).
    Jendа avatar 29.7.2022 09:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    (jako obvykle na tomto blogu)
    Omlouvám se, tohle jsem si spletl s jiným blogem.
    Člověk z Horní Dolní avatar 29.7.2022 18:19 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemilosrdní kapitalisté
    Dík, nedokázal jsem se přimět k přečtení víc než první věty.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.