abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 557 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...

    25.10.2015 22:29 | Přečteno: 2870× | plky | poslední úprava: 25.10.2015 22:42

    Každý rok se koná tajnej závod (TZ) a ano, "tajnej". Letos obdržel od pořadatele dynamický a velmi pěkně propracovaný děj.

    Tajnej závod - na rychlosti nezáleží

    První tajnej závod proběhl asi v roce 2001. Princip je jednoduchý. Každý musí utvořit posádku (auta) + si vymyslet název a přihlásit se na závod, který probíhá jednou ročně. Vtip je v tom, že závodník neví, kde je start, kudy má jet a neví, kde je cíl. Osobně jsem odjel 3 závody (Pán prstenů, K Teepee a letos Ret ROH) a jeden jsem pomohl pořádat (Zlatá horečka). Většinou bývá kolem 14 posádek (aut, takže kolem 45 lidí/závodníků). Parta lidí je vesměs stejná, občas se vyskytne nějaká nová posádka. Původně tedy trempové a bývalí spolužáci.

    Večer před startem pošle pořadatel sms s hádankou. Letos to byl tento text "Pha 21248 DM RYNK". Na základě této sms musí posádka přijít na to, kde je přesné místo startu. Závod byl letos ve znamení Ret ROH a byl tedy veden v komunistickém duchu. Posádka může hádat jak dlouho chce, pokud se nedaří, má nárok na nápovědu (letos jsme jí museli využít a zněla "DM později LM"). Start tedy nikdy nikdo nezmeškal. Letos to tedy bylo Pha = Praha, 21248 = 21.2.1948, DM = Dělnické Milice (LM = Lidové Milice) -> Náměstí OSN + čas startu běžel jako odpočet na webu.


    Start

    Na startu každý rok všichni zaplatí poplatek (letos 400,-Kč). Tím si zaplatí tričko závodu (Letos modré s límečkem) + pomohou pořadateli s výdaji. Letos pořadatel skončil ve ztrátě -15 000,-Kč. Vzal to hodně propracovaně a nevadilo mu trochu více zainvestovat. Je snad každému jasné, že TZ není o penězích, ani o porušování zákonů, ale primárně o zábavě.

    Letos jsme tedy všichni obdrželi i nášivky RetROH, které jsme si museli našít na trička (na ramena). To byl první úkol. Poté jsme dostali obálku s hádankou. Po jejím vyplnění a následném rozluštění textu jsme se přesunuli na Vítkov, kde na nás místní securiťák nevěřícně koukal. Stejně tak starší pani netušily, co se děje, když kolem nich běhali lidi v modrých tričkách a nápisem ROH. Horší to bylo ještě o to, že na Vítkově byla mise v podobě naučit se Pionýrský slib nazpaměť, splnit ho a tak být v Pionýru (a dostat samozřejmě červený šátek). To jsme odmítli, tudíž jsme se vydali cestou vyvrhelů (asi 4 posádky ze 14 :) ).

    tajnej závod 2015 tajnej závod 2015 tajnej závod 2015 tajnej závod 2015

    Major Zeman

    Tak nějak se nám podařilo vyluštit, že bychom měli jet do kina Dukla. Tam jsme dorazili a byl na dřevotřískovém zákrytu dveří plakát s majorem Zemanem. Velmi povedený plakát. Ten nám měl sdělit, kam jet dál.
    tajnej závod 2015
    Z toho jsme vyčetli, že bychom se měli přesunout do Babic. Nejistě jsme tam dojeli a viděli jsme směrové šipky TZ. Ujetých 46km nebylo zbytečných. V lese na nás čekala slečna, plynové masky, hadříky a bojový úkol zněl jasně : v plynové masce a s rukama zabalenýma do sáčku jsme měli vytvořit agitační nástěnku na oslavu nějakého výročí po roce 1960 (my jsme si zvolili vědu a oslavovali Gagarina). Po splnění úkolu jsme obdrželi Zemědělské noviny. Celou dobu jsme byli přemlouváni ke vstupu do Pionýra. Když nakonec viděla, že jsme neoblomní, tak na nás vytáhla Chartu. Její podpis jsme taktéž odmítli a z hospodářských novin jsme vyluštili, že asi pro nás bude nejlepší, když si od slečny koupíme lístek na The Plastic People of the Universe (samozřejmě šlo z novin vyčíst i jiné cesty - ze zbylých dvou článků).

    tajnej závod 2015

    Plastici a tajní

    Z lístku na Plastiky jsme vyčetli, že se musíme dostavit do Mirošovic u Prahy, k nějakému podchodu (to bylo zase v novinách). Podchod jsme našli u nádraží a tam už stáli dva týpci. Borci jak sviň, později jsme se dozvěděli, že to byli ochotníci. Každopádně nám nutili podpis několika vět. Když jsme odmítli a dlouhé přemlouvání nepomohlo, tak jeden z týpků odkryl roztrhanou vestu a tam byl odznak STB. Prý dobře, že jsme to nepodepsali a vytáhl lejstro o spolupráci a chtěl, abychom jej podepsali. To jsme taktéž odmítli. To se mu moc nelíbilo, chtěl vše nahlásit na ústředí, ale nakonec přijmul úplatek 100Kčs, dal nám obálku s další nápovědou a nechal nás jít.

    tajnej závod 2015

    Prčice

    Z indicie výše bylo jasné, že musíme do Prčic, na parkoviště k fotbalovému hřišti. Tam už na nás čekala nadšená předcvičitelka a museli jsme si s ní zacvičit spartakiádu. Dopadli jsme tristně, takže jsme za odvahu dostali pár drobnejch, nic víc. Ani jsme neměli dreskolt (bílé triko, červené/modré trenky), jiní ale byli mnohem pilnější, než my :).
    tajnej závod 2015 tajnej závod 2015
    Opět následovalo přemlouvání ke vstupu do Pionýra, což jsme opět odmítli a byli jsme následně předvolání k výslechu.


    Basa

    Po vyluštění další indicie jsme byli zatčeni (měli jsme 30min stopku v restauraci, kde jsme se aspoň v klidu najedli). Dostali jsme rozsudek + jeden vězeň nám předal tajný vzkaz (indicii). Bylo potřeba spojit indicii s rozsudkem. Z toho jsme vyluštili, že je další stanoviště Tábor - Tuzex u university.

    tajnej závod 2015 tajnej závod 2015

    Tuzex v Táboře

    V Táboře před universitou zevloval vekslák, u kterého jsme si nakoupili bony. Za ty jsme si v tuzexu koupili ryfle. Po prohledání jsme na nich našli nálepku s morzeovkou.

    tajnej závod 2015

    Radio na odpočívadle

    Tady už to nešlo tak pěkně. GPS směřovala na jedno odpočívadlo u Plané nad Lužnicí, ale mým omylem jsme zastavili na jiném odpočívadle, které bylo 100m od toho cílového. Nakonec jsme museli využít nápovědu od pořadatele, který nám řekl, že jsme na jiném odpočívadle a prozradil nám tak i to, co musíme na odpočívadle hledat. Druhý můj omyl byl, že jsme to řekl 3 dalším posádkám, které mezitím dorazily na stejné místo.

    Na správném odpočívadle byla cedule "Radio Jerevan 107.3 FM". Naladili jsme tuto frekvenci a tam v cyklu běželo vysílání, jak lidé prchají do Rakouska přes hranice, vše nechávají doma apod. a jdou přes sebestředné město. To jsme vyluštili jako Soběslav (sebe slaví - sebestředné) + na základě dalšího textu jsme skončili na odpočívadle v Soběslavi.


    ČEDOK

    Na místě byl Čedok, ale sdělili nám, že jsme od jiného týmu dostali stopku 20min. Tak jsme se přesunuli na jinou židli a objednali si u číšníka úplně vyplivnutý. Jo, ten v tom jel taky, podsunul nám tácky s jiným pivem, než točili, a na druhé straně byla nápověda :

    tajnej závod 2015

    Přecházíme hranice ...

    Po asi 2km chůze se dostáváme k řece, kde čekají asi 3 další tými, které přes řeku vyslali dvě děti a chlapa. Obdrželi jsme info, že bez víza nemůžeme dál, protože je tam chlap se psem a vyhání lidi, že když nemají vízum, tak neprojdou. To nás nezastavilo, měli jsme Krále Šumavy :). Probrodili jsme řeku, ušli asi 3km a byli v cíli.


    Chlap se psem nebyl pohraničník

    Byl to jen nějaký majitel usedlosti a když slyšel od první procházející osoby, co se v jeho okolí děje, tak měl asi potřebu se přidat do hry :D.

    tajnej závod 2015

    Ti bohatší to vyhráli

    Ti bohatší si v tuzexu mohli koupit video, kde byla natočená slepá mapa. Dále si mohli koupit zájezd v Čedoku, díky kterému mohli přejít regulérně hranici (z jiné strany byla příjezdovka s pohraničníkem). Ovšem ten, kdo podepsal chartu, nebo několik vět, tak nebyl vpuštěn, protože nedostal výjezdní doložku :D. Takže pak se musel brodit také.


    Dynamický děj

    Letos to nebylo tak přímočaré jako v minulých letech, ale sami lidé si volili cestu, kudy pojedou na základě toho, zda podepsali spolupráci, nebo vstoupili do Pionýra apod. Šlo se i na základě Zemědělských novin (byly v nich tři indicie = tři možné cesty) dostat na práci do zahraničí, kde se dala vydělat obrovská kupa peněz.


    Závěr

    Mno, letos jsme to šéfovi nenadali jako v předchozích dvou závodech. Každopádně ani šéf nebyl letos první, resp. byl první v jiné věci, vyhrál jako největší kafka, protože nesmlouval a nakupoval bony za plnou cenu (10Kčs/bon) a následně se jich zbavoval, když nevěděl, co s nimi, za 4Kčs :D.

    Jinak největší počet účastníků byl asi v případě, kdy to naposledy pořádal šéf. To bylo asi 17 posádek a měli jsme docela problémy to nějak rozumně rozhodit tak, aby všichni nejeli stejným směrem. Příští rok dělá pořadatele šéf a já aj. mu s tím budeme také pomáhat. Uvidíme, jak to klapne, příběh a úkoly se již pomalu rýsují.

    Více fota viz stránky závodu.

    Zdar Max

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Zúčastnili byste se?
     (50 %)
     (22 %)
     (9 %)
     (6 %)
     (13 %)
     (0 %)
    Celkem 32 hlasů

    Obrázky

    Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 1 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 2 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 3 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 4 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 5 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 6 Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ..., obrázek 7

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Bedňa avatar 25.10.2015 22:39 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Si to prečítam v práci celé, len mi to pripomenulo "Po dráte" ktoré bohužiaľ zomrelo, nechel by niekto z mlaďasov zdvihnúť hodenú rukavicu?
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Bedňa avatar 26.10.2015 18:50 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Pekná akcička, no aj pivo na záver a ten colník či kto to bol, vyzerá dosť nezávisle :-)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    26.10.2015 09:06 pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    a co takhle udelat tema "protektorat cechy a morava"? mohli by jste honit parasutisty, odvazet zidy, popravovat odbojare...
    Max avatar 26.10.2015 12:33 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Asi zase jeden, co nerozumí psanému textu...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.10.2015 09:08 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Nesouvisí tento závod nějak se známým bl-bl-blogem, který se proslavil vytříbeným vkusem v hejtování a antihejtování...?
    http://bandzone.cz/_90972
    Max avatar 26.10.2015 12:32 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Nechápu, co tím myslíš? Tento závod probíhá asi od roku 2001 a vždy je na pořadateli, v jakém duchu jej udělá. Jak už jsem psal, byl tu závod ve znamení Pána Prstenů, Zlaté horečky, Bob a Bobek, Po stopách Fantomase apod. Letos si pořadatel vymyslel vzpomínku na komunismus a pár věcí kolem.
    Jaksi nechápu, co by na tom mělo být špatného.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    27.10.2015 20:43 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    zlého nič, ale trochu nuda, silený humor, sadrový Lenin a diplomy brigád soc. práce v krčme boli atrakcia v roku 1990, (odvtedy prešli roky ) nás prešla sranda
    27.10.2015 20:53 Z. z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Bystroushaak avatar 28.10.2015 15:27 Bystroushaak | skóre: 36 | blog: Bystroushaakův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Nesouvisí tento závod nějak se známým bl-bl-blogem, který se proslavil vytříbeným vkusem v hejtování a antihejtování...?
    Myslíš dfens?
    28.10.2015 22:21 JZD | skóre: 14 | blog: Na_dvorku
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Nemáte obavu, že ty zveřejněná tel. čísla, nezneužijí nekalé živly? Asi jsem v tomhle ohledu přecitlivělý, ale aspoň bych je částečně máznul, aby dotyčný majitel nebyl obtěžován.
    Víra znamená vyznávat to, o čem člověk dobře ví, že to není pravda. Mlčeti platina, mluviti v gajzu, býti v hajzlu.
    Max avatar 28.10.2015 22:36 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Jednak to nejsou moje čísla, dále jsou na webu projektu + jsou i jinde v lépe strojově čitelné podobě, takže to, že jsou v nějakém bídném jpg je podle mně irelevantní.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Bedňa avatar 29.10.2015 00:00 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    Tak trochu sa čudujem že dobrý bolgový zápisok zareagovali len trolovia, ale proste niektoré rozhodnutia tu vlastne vytlačili tunajšiu komunitu.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    30.10.2015 15:07 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    sa čudujem že dobrý bolgový zápisok zareagovali len trolovia
    Koho tým konkrétne myslíš?

    Dobrý je ten z toho McDonaldu. Toto je ako mnokrát vyvarené vrecúško čaju.
    30.10.2015 15:08 Z.z.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tajnej závod (TZ) 2015 úspěšně dokončen ...
    ...ho....

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.