abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sociální sítě - přínos nebo prokletí?

    16.6.2011 12:39 | Přečteno: 1645× | poslední úprava: 16.6.2011 12:38

    Využívám volnějšího dne v důsledku stávky a tak na základě čerstvých osobních zkušeností se zamýšlím nad existencí fenoménu dnešní doby - sociální sítě. Zpočátku se jednalo o diskuze studentů a prezentace pubertálních dítek, ale vše se rychle mění. Dnes jsou vidět na každém kroku, zápisy ovlivňují světové trhy, politickou scénu, média, pronikají do soukromí lidí, mohou být zneužitelné a zaměstnavatelé mají na zlatém podnosu profil uchazeče o práci ;-)

    Kromě řady negativních vlastností jsou však v řadě případů i přínosem a jsou nezaměnitelné. Náhoda mě přivedla do okruhu lidí, postižených nebezpečnou a špatně diagnostikovatelnou nemocí, o které veřejnost není moc informována, sdružených do asociace snažící se o větší "popularizaci" své problematiky a byl jsem požádán o pomoc v osvětě i já :-). Rád pomohu, bude-li to v mých silách.

    Tady mě právě napadlo - nejvhodnější prostředek (pro laika) je právě sociální síť. Běžné internetové stránky, blogy .. to není v tomto případě moc účinné. Ve Facebooku se může infiltrovat problém mezi ostatní a navíc se mohou kontaktovat cíleně lidé pomoc potřebující, kteří by se jinak neměli šanci setkat (ani virtuálně).

    Přes skupinu mě kontaktovala 21 letá dívka s pokročilou diagnózou, těžko jsem jí mohl poradit já, potřebovala se jen "vypovídat", pohovořit o problémech, velmi jí to pomohlo. A to přesto, že má dobré rodinné zázemí. Co na tom, že to je přes 4 časová pásma :-), svět je globální. Na oplátku mi vždycky ráno pošle odkaz na nějakou písničku (i když rap vzrovna nemusím, tak to potěší :-)

    No, proč jsem tyhle poznatky zmínil? Říkám si - lidé mají v dnešní přetechnizované době k sobě dál, než dříve. Každý se stará sám o sebe, je uzavřen ve své ulitě. Ale uvědomil jsem si, že naštěstí to neplatí tak úplně a technika, která atomizovala lidskou společnost, může pomoci i k opačnému trendu. Sousedé v domě se třeba vůbec neznají, ale po světě se mohou cíleně kontaktovat lidé, kteří si mohou vzájemně pomáhat a podporovat. Aniž se třeba fyzicky setkají. Onemocnění je jen příklad - může to být podobné ve všech oblastech lidského života. A tak se člověk může dívat na svět přece jen trochu optimisticky.

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.6.2011 13:31 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    mate urcite pravdu, ze lidem vseobecne kontakty pomahaji :-).

    Ale, byl jsem o vikendu na vode :-) (kanoe :-)) a tam bylo nekolik skupin, ktere se sesly prvne v zivote. Starsi i mladi :-) s ruznymi nazory. Ale ten fyzicky :-) kontakt je presto neco uplne jineho. Pani z jedne te skupiny napekla na ten celodenni vylet na lodi dve krabice kolacu (ano tak daleko to s vodni turistikou doslo :-) ) a vsichni ti cizi :-) dostali taky jeden kus.

    Myslim si, ze vsechny ty internetove kontakty nemohou osobni kontakt nahradit :-)
    16.6.2011 13:34 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    :-) :-) :-) :-) :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 13:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Myslim si, ze vsechny ty internetove kontakty nemohou osobni kontakt nahradit
    Souhlas. To jsem ani netvrdil. Přes fyzické aktivity (kanoe nebo jiný sport, kultura) k utlumování fyzických kontaktů dochází. Je to vidět třeba na současné vesnici. Jen jsem naznačil, že moderní způsob života (ve smyslu vlivu techniky na člověka) kontakty nejen bere, ale i dává. Ne každý může třeba na vodu, přesto nemusí zůstávat bez sociálního kontaktu.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 13:58 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Na dokumentovanie toho, že platonický , netelesný vzťah na diaľku môže byť emocionálne prežívaný nielen plnohodntne, ale ešte intenzívnejšie, sa obyčajne sa použije príklad z literatúry (Utrpenie mladého Werthera). Dnes je svet materialisticky zameraný, bez zmyslových zážitkov ani krok)). Srtačí podráždiť receptory v žalúdku alebo v inom orgáne. Vzniknú tak krátkodobé pôžitky - a s jedlom rastie chuť)). City - to je oveľa silnejší životabudič s dlhotrvajúcim účinkom a sprevádzajú ich hlboké a dlhotrvajúce až transcendentálne zážitky. Nezáleží na fyzicej prítomnosti podnetu - aj tak je to záležitosť mozgu.
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 14:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Tak určičtě na tom něco je. Když se platonicky podívám na fotografii talíře se svíčkovou a knedlíkem, dostanu hlad. :-)). Ale vážně: člověk si může příjemně popovídat i na dálku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 17:58 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Čo sas týka sviečkovej( albo dobrých halušiek), tam bohužiaľ platonický vzťah nie je úplne plnohodnotný. Keby bol, vyvarovali by sme sa diétnych chýb a gely na chudnutie by boli celkom na prd.:).
    gtz avatar 16.6.2011 18:06 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    albo dobrých halušiek
    chtěl jsem si je dát před 2 roky v Blavě a nakonec jsem raději volil Maďarský guláš. Kolega si ty halušky dal a nebyl schopen to dojíst. Ochutnal jsem a s haluškami to nemělo nic společného. Místo halušek nějaké tvrdé noky .. prostě hrůza. Dobré halušky jsem jedl naposledy v Trenčíně.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    16.6.2011 18:20 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    najlepšie halušky varia na salaši za Breznom- na Zbojskej. S bryndzou, kapustou, syrom... klobáskou i slaninou, smotanou... tak ak pôjdete tadiaľ, zastavte sa tam.
    Marcela* avatar 16.6.2011 18:59 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Nevíte, jestli se dává do halušek vajíčko? Muž mě naučil bez vajíčka, chutnají dobře. Jsou lehké, měkké..
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    17.6.2011 07:55 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    nie, stvrdli by
    Marcela* avatar 17.6.2011 14:34 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Že jo. Já to říkám pořád :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 14:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Halušky .. ty mi kdysi dělala jedna známá ze Seredě. Měla je výborné :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 17.6.2011 19:55 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Vtip je v tom, udělat správnou konzistenci těsta. Když je moc řídké, rychle proteče cedníkem s dírkami, rozmělní se ve vodě na sliz. Je-li moc husté, jsou z toho broky :-). Tak jsme se krásně dostali od Facebooku k haluškám. To mě na diskusích baví :-).
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 20:19 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Mě taky, tenhle blog měl být sice odlehčený, ale ve skutečnosti se týkal vážných věcí. Ty halušky to trochu prosvětlily. :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Pavel Stárek avatar 20.6.2011 23:36 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    On začal třeba husitským hnutím a řetězcem nejrůznějších asociací se dostal k rekreaci ROH a skončil třeba pochvalou strany a vlády za dostatek citronů na vánočním trhu.
    Divadlo Járy Cimrmana :-)
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Marcela* avatar 21.6.2011 17:00 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.6.2011 18:24 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Nejlepší halušky s bryndzou, které jsem kdy v životě jedl, byly v Rajeckých Teplicích, konkrétně tu (Penzión Daniela). Včetně dobré meruňkovice na účet podniku (slivovice to nebyla, ale stejně ušla) a opravdu hezké a bezprostřední dvojice servírek.
    Dalibor Smolík avatar 18.6.2011 11:07 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    sa obyčajne sa použije príklad z literatúry (Utrpenie mladého Werthera).
    Spíš Griffin a Phoenixová internetového věku :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 14:49 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    To je přesně ono, co lidé závislí jenom na virtuální sociální síti nemůžou pochopit, a jeden zdejší přispěvovatel zrovna tu vodu dokáže zesměšnit. Právě, že mi moje pracovní činnost drží docela dost času u počítače, tak si hodně hlídám, aby mi na takový aktivní způsob komunikace s lidmi, které jsem předtím ani neznal, zbývalo dost času, a nezůstal jsem jak kůl v plotě.

    O víkendu jsme hráli beach-volejbal, s tradiční dodávkou čersvého pečiva jednoho kluka, co dělá v pekárně. Už ani nevím, jestli se víc těším na ty lidi, volejbal nebo koláčky :-). Sakra, koukám, že ses rozjel, tak přidám na volume :-) :-) :-)
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 15:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Samozřejmě, tady už je to otázka volby volného času, kombinace fyzické aktivity s tou duševní, já jezdím na chalupu, kde se setkávám s přáteli, kteří počítač neviděli ani z rychlíku, chodí se na houby, plavat do rybníka apod., tohle se vůbec nedá zpochybnit.
    Myslím si, že to přesně vystihla Whistleblower: v některých případech otevírají sociální sítě nové možnosti a to právě tehdy, není-li možné se zúčastňovat společenského života tímto tradičním, který právě popisujete. Rozhodně by bylo chybou nahrazovat skutečný život tím virtuálním, pokud je možnost volby.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 16.6.2011 17:50 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Jste dnes nějaký vysmátý, dadíku. Řeka byla asi čarodějná. :-)
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    16.6.2011 13:40 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Internetové sociálne siete v prípadoch, ako je tento, ktorý spomínate, môžu byť veľmi užitočné. Človek s ojedinelým problémom alebo napr. s problémom, ktorý nechce preberať s ľuďmi vo svojom bezprostrednom okolí, nemá možnosť alebo nechce sa naživo zapojiť do nejakej svojpomocnej skupiny, môže aspoň s niekým svoj problém zdieľať, získať potrebné informácie. Možno sa osmelí, a nakoniec vyhľadá aj tú reálnu svojpomocnú skupinu.Tiež je dôležité mať možnosť pomôcť niekomu inému- to samo osebe človeku pomáha.

    Okrem toho na sociálnych sieťach možno stretnúť aj ľudí rovnakých záujmov alebo názorov- čo je niekedy tam, kde človek práve žije a kde sa väčšinou pohybuje,nemožné.Ak je človek dosť kritický a dôkladný v pozorovaní, mnohé sa o ľuďoch aj o sebe naučí.
    16.6.2011 15:56 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Já se naopak z internetových sítí stahuji. Na facebooku nebo Twitteru jsem nikdy účet neměl a v zásadě nevím ani jak to tam vypadá.

    Když jsem před několika lety den co den trávil večer co večer tři hodiny odpovídáním na přátelské maily. A pokud jsem to nestihl, pak se ozývalo nervózní proč se neozývám. Pak i nadávky, že neodpovídám jsem si řekl dost.

    Postupně ruším internetovou komunikaci jako takovou. Prvním impulsem pro mě byla kampaň internetové komunity proti ICQ a pro Jabber. Jabber jsem si nikdy nezaložil, ale začal jsem vypínat všechny kecálky.

    Pokud si s někým nezávazně píšu, jasně říkám, že moje reakce bude náhodná a občas vypadnu. Jakmile to někdo nechce pochopit a začne si mohutně stěžovat, přestávám mu psát – pravidla jsem řekl na začátku.

    Trávím u počítače průměrně 12-14 hodin denně a další nucená internetová komunikace by mě zabila.
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 16:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Trávím u počítače průměrně 12-14 hodin denně a další nucená internetová komunikace by mě zabila.
    Není divu ;-). Já používám skype se svými obchodními partnery i s vlastním detašovaným pracovištěm.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 18:02 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    facebook tak to je niečo, ako bolo v 70. rokoch dať si urobiť tupý strih...
    17.6.2011 07:11 TM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Na základě pozorování pacientů Facebooku ve svém okolí jsem dospěl k názoru, že jde jednoznačně o patologický jev. Považuji ty lidi za oběti...
    Na IM jako je Jabber nic takového nepozoruji - je občas užitečný - proč ta averze?
    18.6.2011 18:24 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Protože je té komunikace už moc. Proti IM nic nemám, ale potřebuji pauzu a menší dávky.
    16.6.2011 17:04 wtfjakovocode
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    a, tady to vypada, ze pan ma v anglictine problem s kontextem. ale v pohode, vseci debilove to prekladaji spatne. btw pan je socka kdyz pouziva socialni sit (socialni podporu, socialni bydleni, socialni urad,...)
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 17:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Pojem "sociální sítě" není přesný, ale vžil se. Asi jako puzzle se vyslovuje "pucle" :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    pavlix avatar 16.6.2011 23:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    No jo, jenže slovo pucle (i kdyby psáno puzzle) má mírně odlišný (užší) význam, než anglické slovo puzzle.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 00:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Jistě, zmiňovaná hra odvodila svůj název od širšího, obecného. To bývá obvyklé. Někdy je to přesně naopak. Obchodní značka dává název pro daný produkt. Koberec občas "luxuji" a dávám si "magi" do polévky, i když to s danou značkou nemá nic společného :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    pavlix avatar 17.6.2011 02:26 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    U nás se hodně Xeroxovalo, i když ta firma zdaleka neproslula jen kopírkami :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 09:54 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Američani tenhle výraz "to xerox something" .. používají běžně, když dávají papír do kopírky.:-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Pavel Stárek avatar 20.6.2011 23:40 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Magi to je základ, ať se to jmenuje jak chce, u nás v rodině se vždy Magi říkalo Magi. A správně by se to mělo psát Maggi, ne? :-)
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Dalibor Smolík avatar 21.6.2011 00:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Nojo, Maggi, detailisto :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 17:50 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    V cestine 'socialni' a 'spolecenske' jsou vicemene synonyma (treba 'fakulta socialnich ved', 'socialni hmyz'). Takze preklad socialni site me prijde OK.
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 23:00 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Některé překlady jsou skutečně diskutabilní, jde o to, co se ujme. Ale kvůli tomu nemusí být člověk hned vulgární a agresivní, jako onen zmíněný nováček na abíčku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 18:25 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    no na to, ze jste zde zaregistrovanej neco pres mesic pouzivate docela expresivni vyrazy. Vite vubec kolik tomu panovi je, co ten blog napsal?
    16.6.2011 23:38 wtfjakovocode
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    ja jsem podnikatel a ke starym a komunistum se budu chovat jak chcu! :-D
    pavlix avatar 16.6.2011 23:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    To bys nejdřív musel dostat aspoň občanku.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 14:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Styďte se! :-). Včera mě pustila jedna krásná, mladá dívčina sednout v tramvaji. Lekla se mého vzhledu :-))))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 23:50 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    No koukám, že Merlyn už mění jméno jak na banneru :-)
    17.6.2011 10:33 abc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    tak jasny voe :-D
    16.6.2011 18:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    a, tady to vypada, ze pan ma v anglictine problem s kontextem.

    Čo to má spoločné s angličtinou? v angl. je plno výrazov prevzatých z latiny, konkrétne i pojem ,,sociálny". Ten nadobudol v rôznych kontextoch rôzne významy... pod sociálnym zariadením si napr. môžeš predstaviť reedukačný detský domov a tiež miesto, kam sa chodí ,,na stranu"( =snaha vyhnúť sa priamočiaremu pomenovaniu záchod a nevyzerať ani ako snob, ktorý to nazýva toaletou). Sociálna záchytná sieť je jedno - a sociálna sieť v zmysle systému vzťahov, komunikácie druhé.

    vseci debilove to prekladaji

    pojem sociálna sieť je dávno známy napr. zo sociológie, resp. soc. psychológie a myslím, že na to, aby mu človek rozumel, nemusí byť biorobot tvojej generácie. V oblasti soc. politiky znamená niečo iné.

    16.6.2011 23:01 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    vseci debilove to prekladaji spatne

    Jestli ses tady zaregistroval jenom a kvůli takovým intelektuálním postřehům, tak máš určitě dobrý den a pocit :-(
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Marcela* avatar 16.6.2011 17:49 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Co se týká facebooku, sice tam mám stránku, kamarádka mi jí kdysi založila, abych si mohla prohlížet její fotografické výtvory, ale prakticky tam nechodím. Občas mi přijde mailem, žádost ohl. zařazení do přátel, čemuž, zvlášť pokud je to milý známý, ráda vyhovím :-). Když je to někdo cizí, většinou nereaguji.

    Nechodím tam hlavně proto, že na to už zkrátka nezbývá čas. Stačí mi tady abíčko, jsou tu zajímavé diskuze a lidé. Pak ještě chodím na jednu foto-galerii, kde jsou lidé se stejným zájmem, mám tam přímou odezvu na své snímky a možnost shlédnutí fotek ostatních, inspiraci. To je pro mě přínosné.

    Dalším důvodem proč facebook nepoužívám je, že je na můj vkus příliš otevřený. Nemám ráda, když mi spousta lidí vídí tak říkajíc do krku :-). Protože neznám všechny ty vychytávky, stalo se mi jednou, že jsem přes mail odpověděla jednomu příteli na něj. intimní otázku a pak asi po 3 měsících přišla na to, že má odpověď visí "na zdi".

    Jinak nic proti fb, dává spoustu možností, vyžití pro lidi co rádi komunikují, spolčují atd.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    gtz avatar 16.6.2011 18:02 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Přes skupinu mě kontaktovala 21 letá dívka s pokročilou diagnózou,
    když jsem to četl tak jsem si myslel, že to píšete Vy s JJ za zády :-)

    FB nepoužívám, používat nebudu jen mi vadí provázanost FB skoro všude kde to jde.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    Dalibor Smolík avatar 16.6.2011 22:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Pokud narážíte na věk oné dívky, tak ta mě skutečně vyhledala, nikoliv já ji :-). Kontakt získala přes WDA, kde jsme oba zaregistrováni. Hledala někoho, kdo řeší podobné problémy.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    16.6.2011 23:14 optim | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Je libo diskuzi o změně ústavy na Atlasu hub? :-)
    belisarivs avatar 17.6.2011 10:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Pomoc je jednoducha.

    Hod si facebook fo pravidel ad-blocku a mas pokuj. Mne jednu dobu sraly ty tlacitka "To se mi libi".

    Nacpal jsem to ad-blocku, a mam pokoj.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 10:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Facebooku se nedá vyhnout. :-) Syn měl nedávno ročníkovou práci vytváření firemní aplikace na facebooku (VŠE, obor informatika)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 17.6.2011 11:35 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Facebooku se nedá vyhnout.
    Ale da. Mne se to uspesne dari.
    Syn měl nedávno ročníkovou práci vytváření firemní aplikace na facebooku
    WTF?
    VŠE
    Aha.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 17.6.2011 11:39 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?
    Proto jsem tu informaci o VŠE uvedl, né? :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.6.2011 06:43 faha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sociální sítě - přínos nebo prokletí?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.