abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    18.4. 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 566 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    17.6.2012 10:27 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    OEM licence je určena pouze k nákupu dohromady s novým PC. Pořízení licence dodatečně "až potom" je v rozporu s touto licencí.

    Každopádně pokud to není nějaká pohádka nebo hoax, tak ta firma postupovala úplně špatně. Nechali si nasrat na hlavu od nějakého jelimana, přitom u soudu by tu tzv. policii roznesli na kopytech.
    Max avatar 18.6.2012 07:23 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ano i ne. Nevím, kdy se tento případ odehrál, ale myslím, že to bylo v roce 2008, kdy MS na celý tento rok uvolil kupovat OEM licence na winxp zvlášť bez PC (distribuce byla tedy podobná té FPP, jen jsi jednou nalepil štítek a bylo spárováno). Po zmíněném roce toto opět zrušil, takže během tohoto roku si nemálo lidí nakoupilo celkem dost OEM licencí a nechali si je skladem (vím i o nějakých lidech, kteří je ještě minulý rok instalovali ze svých zásob, co v roce 2008 nakoulili). A jak víme, OEM vyjde líp, jak dolegalizační CD, takže to byla i další cesta k legálnosti, kde do té doby běželo něco nelegálně.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.6.2012 13:25 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    není, OEM licence se dá legálně dokoupit později, myslel jsem že do 60, autor článku píše 90 dnů. Běžne se to děje.
    vlastikroot avatar 17.6.2012 10:47 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ani se nedivim, kdyz je nekdo debil a dava prachy za software od M$, tak to je jeho chyba a mel by si to poradne odsrat :-D Za chyby se plati (a v tomto pripade nekolikanasobne).
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    17.6.2012 10:51 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    +1 Bud at pouzivaji windows v souladu s podminkami, se kterymi souhlasili pri instalaci, nebo at pouziji svobodny software - to je samozrejme ta lepsi alternativa.
    17.6.2012 11:25 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Niekedy nemas ineho vychodiska ako mat win. V pripade ze potrebujes pracovat s photoshopom (GIMP nepovazujem za nahradu), alebo mas specializovany tlacovy program na fotostroj a ten program je dostupny iba pre Win. Nie kazdy ma kancelarske pc a jedine co pouziva je open office a nejakeho pofiderneho mailoveho klienta od mozilli ktory aj pri IMAP protokole dokaze narast na 8,5 GB za 2 hodiny co bol spusteny na pozadi (vlastna skusenost). Nezavrhujem Linux a opensource ale keby bolo viac ked aj uzavreteho sw na linux, tak by sa daleko viac presadil. Navyse keby sa distra jzednoti v instalatoroch, sposoboch nastavenia a keby nepotrebujes na kazdu debilinu 2 hodiny googlit navod, tak je tiez daleko viac pouzivany.
    vlastikroot avatar 17.6.2012 11:43 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Na profi pouziti je tu Mac, kde je vetsina softwaru podporovana. Tam nikdo nikoho vydirat nebude. A na prohlizec a office IMHO uplne staci linux. Ja tvrdim, ze se M$ jde vetsinou vyhnout, neni snad problem mit jeden stroj s windowsem (napr. notebook s predinstalovanym OS), kde se to ohlida tak aby nikdo nemoh nic a zbytek mit Masox nebo linux.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    17.6.2012 12:30 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    za cenu jedneho jablkaca mozem mat 4 pracovne stanice s win. a riesit problemi s linuxom? dakujem. stacilo mi rok a pol riesenia kravin. Pri dual monitor som mohol zabudnut na Vsync, zasekavanie kurzoru v pravom dolnom rohu a ani boh nedosiel na to preco a mnoho dalsieho ... na kancelariu linux ok, na hrajkanie ok ale pre bezne nasadenie vo firme???
    17.6.2012 12:44 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Pro bezne nasazeni ve firme bych Windows uplne zrusil. Neni nad to, kdyz vam vase pracovni stanice po pripojeni USB-disku pripoji flashu jako C:\, nasledni zjisti ze nema systemovy disk a vyhlasi BSOD. Pokud uz clovek musi Microsoft pouzivat (u nas je to bohuzel nutnost) cpal bych to do VM, Citirixu ci podobnych reseni, a pocet instalaci Woken na fyzicky hardware omezil na nejnutnejsi minimum. Kdo se s tim ma furt srat...
    17.6.2012 13:57 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    a kto sa ma furt srat s virtualizaciou? zbytocne vyssie naroky na hw a vyssie naklady, zbytocne komplikacie so spravou 2 systemov a ked sa win poserie tak ho musis tak ci onak bud instalovat znovu alebo obnovit z image resp zalohy virtualneho disku. a si na tom istom. dokonca mam skusenost s pc, na ktorom je linux a nejaky specialny, ktory oblada stroj asi za 500 000 kc, firma ktora ten stroj spravila uz neexistuje a ked sa poserie to pc tak prides o cely stroj. a teraz mi povec ci je lepsie mat cd s ovladacmi na win, nainstalujes a znovu fungujes alebo mat linux, ktory ked sa ti poserie tak mas pruser a zbytocne komplikacie a niekolkonasobne vyssie naklady na napravu. rovnako sa neoplati riesit virtualizaciu tam, kde mas vo firme 3 pc, z toho 2 win proste potrebuju a to tretie sa pouziva aj taklen na skenovanie a tlacenie.
    17.6.2012 14:38 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Podobně obskurních situací hardwaru a softwaru pro Windows znám přímo osobně hromadu. S tím rozdílem, že obsahuje navíc ještě kupu dementního aktivačního a protipirátského balastu. To je agument úplně o ničem.
    17.6.2012 15:09 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    ty si mi tiez este nedal jediny rozumny argument preco linux a nie win a preco si pridavat robotu navyse s virtualizaciou, spravou dvoch systemov, zakonmi neuznavajucimi na slovensku GNU/GPL licencie, roztriestenostou vsetkeho co v linuxoch roztriestit ide, od ovladacov, cez prostredie, sposob instalacie az po zavyslosti ktore ti nedovolia nainstalovat novsiu verziu sw lebo danu vec vyuziva program xy a ten bez nej nebude fungovat. Na server je linux takmer dokonaly a nemam voci nemu jedinej vyhrady, na desktope este musi urazit hodne dlhu cestu aby ziskal viac ako nejake 1-2%. Vhodny tak do kancelarie pre babku ktora len pise dokumenty a najvecsi uspech pre nu je pustit si pesnicku, pre magorov co nemaju nic ine na praci len riesit kraviny a pol roka doladovat system s tym, ze pride nejaky update a su tam kde zacinali a pre programatorov. Vecne problemi s hw akceleraciou videa jeho pouzitie obmedzuju aj ako mediacenteru a o normalnom pracovani na tom ani nehovorim. ked je linux tak super, preco napriklad taky samsung pouziva niekolko desiatok tisic pracovnych stanic postavenych na win a len servre maju na linuxoch.
    17.6.2012 15:49 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ja netvrdim nic objektivniho. Myslim ze to v teto diskuzi ani nelze. Pouze jsem vyjadril sve osobni preference. Na zaklade mych zkusenosti z korporatniho prostredi 100+ Microsoft stanic musim konstatovat, ze jediny duvod proc nasadit Windows je ten, ze na neho temer vsichni delaji software. Ten system samotny je priserny, bezzuby a nespolehlivy. Mohly bych tady popisovat svoje zazitky donekonecna.
    17.6.2012 16:14 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Spolahlivy system asi ani spravit nejde. vzdy budu nejake chyby v kode a vzdy sa prejavia v najnevhodnejsej chvyli. Ci uz ide o win alebo linux. Tak isto som netvrdil ze win je dokonali. Tiez som si s nim vselico uzil ale su miesta kde by som iny system bud neriesil vobec, alebo len po dlhych uvahach a len na skusku, ale su aj miesta kde win vobec netreba a keby je tam linux, tak to vecsina z uzivatelov ani nezbada. Linux som nezavrhol, ani nezavrhujem a drzim mu palce. Vela veci mi z neho na win chyba, ale vela veci, ktore som na win robil samozrejme, boli na linuxoch problematicke. Ked zacnu vyrobcovia robit viac ovladacov a neodstryhavat podporu graf. kartam starsim ako 4 roky ako sa to stalo mne s ATI, ktora co viem tak v cat. 12.6 uz mobility radeon HD 2600 podporobat nebude, tak sa linux moze presadit aj viac v domacom a aj korporatnom prostredi. Hodne by pomohlo keby MS urobi office pre linux rovnako ako ho urobil pre MAC. OpenOffice resp LibreOffice tiez niesu uplne dokonale nahrady a chyba im kvalitna nahrada za Outlook uz vclenena priamo v baliku.
    17.6.2012 18:22 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Outlook take nemam rad, bohuzel ho vidim kazdy den :-)
    17.6.2012 15:58 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    To je nějaký hoax ohledně té licence ? Můžete upřesnit co znamená, že na Slovensku zákony GPL neuznávají a jak lze někoho sankcionovat, pokud mu celá firma poběží nad software s touto licencí ? (GPL2 nebo GPL3)
    17.6.2012 16:02 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    priklad

    Dnes jiz alespon v CR tusím tento pravni paskvil opravili.
    17.6.2012 16:22 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Aha, takže Autorský zákon na takový druh licencí nepamatuje(nepamatoval), ale reálně sankcionovatelné to není(nebylo). U soudu by IMHO nikdy neměl být problém dokázat, že autor nabídl dílo k užití bezplatně.
    17.6.2012 17:13 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jestli to bylo sankcionovatelné nevím. Pravo je na rozdil od matematiky desnej bordel. :-D
    Václav 18.6.2012 10:20 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    A je ta speciálně přiohlá distribuce na obyč PC? Pak nevidím důvod to prostě 1:1 nezkopírovat na záložní disk a v případě poruchy PC prostě nabootovat na jiném, podobném HW.
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    17.6.2012 14:15 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Dear diary, today, Jamamoto was a trolling faggot.

    V tom prispevku neni nic co by nebyla lez. Zvlast ty pracovni stanice jsou vtipne.
    17.6.2012 15:27 Jamamoto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    prave si sposobil odchod jedneho z citatelov. gratulujem a dufam ze ta redakcia pochvali.

    a len tak medzi nami. sam som niekolkych ludi preorientoval na linux ale niekde by som ho nedal, ani keby mi za to zaplatia
    kotyz avatar 17.6.2012 15:39 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jestli myslíš sebe, tak to imho nebude žádná škoda...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Bedňa avatar 17.6.2012 18:55 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    +1, za odchod kokota by mala byť odmena.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    17.6.2012 20:33 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Kokot? Nic blbého neříkal, narozdíl od toho pytlíka, co hned další post tvrdil, že se mu pták namountoval jako C:

    Na což lze říct asi akorát tak 4chanovštinu "cool story bro".
    17.6.2012 21:12 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Kokot? Nic blbého neříkal, ...
    nic blbého? a co o těch čtyřech workstation, jak bylo výše předhozeno?

    /me smells yet another troll
    kotyz avatar 17.6.2012 21:31 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jo, měl blbý kecy, ale to ho ještě na kokota nekvalifikuje. To se bude muset ještě trošku snažit...
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    18.6.2012 01:58 trolíček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Troll = někdo, kdo má jiný názor? Je vidět, že jste tu fakt smečka paranoidních kriplů s mindrákem. A ano, já jsem opravdu troll, bububu, držky.
    Fluttershy, yay! avatar 18.6.2012 02:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.6.2012 11:16 trolíček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Fluttershy, yay! avatar 18.6.2012 17:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ve stejné přednášce Linus pravil mj. následující:
    ...people who get offended should be offended.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.6.2012 18:13 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ty musíš mít mindrák jak prase :-)
    pavlix avatar 18.6.2012 19:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Troll = někdo, kdo má jiný názor? Je vidět, že jste tu fakt smečka paranoidních kriplů s mindrákem. A ano, já jsem opravdu troll, bububu, držky.
    Sbohem :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.6.2012 18:03 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Troll = někdo, kdo má jiný názor? Je vidět, že jste tu fakt smečka paranoidních kriplů s mindrákem. A ano, já jsem opravdu troll, bububu, držky.
    Lol, sice formulováno přisprostle a dost urážlivě, ale zase to má takový svěží švih :)
    17.6.2012 18:24 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    +1 gratuluji k odstranění trola
    17.6.2012 12:38 Heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Na profi pouziti tu neni mac, protoze 99% toho softwaru, ktery nazyvate "profi" se pro Mac nedela. konec tecka.
    18.6.2012 08:33 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Co se grafických studií a tiskáren týče, jinou platformu než Mac tam prakticky nevidíte. I miniaturní DTP si Macy pořídí, prostě proto že s nimi není problém. Autodesk a Adobe pro Mac software dělá a na grafickou práci jde naopak o tu potřebnou většinu.

    Ostatně, jaký software nazýváte "profi" vy? Snad ne nějaké ty podivné bastly k řízení čehosi přes RS232? :-)
    Jendа avatar 17.6.2012 10:56 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Nosil si s sebou dva flashdisky a instalované licence zjišťoval freeware programem Magical Jelly Bean KeyFinder. Ano správně, používal nějaký uzavřený prográmek stažený odněkud z internetu pro pořizování důkazů.
    Já chci taky instalovat backdoory!

    Btw. jak se řeší, když má firma všechno šifrované?
    vlastikroot avatar 17.6.2012 11:45 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Me napadlo treba mit windows (warez loaderovany) v virtualni masine na sifrovanem disku treba na archlinuxu. Nikdo nema sanci dokazat, ze tam nejaky windows je.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    17.6.2012 14:17 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Presumpci viny, zkorumpovanym soudcem nebo plosnym zakazem sifrovani.
    17.6.2012 16:12 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jak by bylo vtipný, kdyby mu nějakej antivirák tu flashku vymazal :-D. Hmmm útočný firewall to je jak v Ghost in the shell 2.
    AsciiWolf avatar 17.6.2012 19:34 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Spíš kdyby mu ji nějaký vir zaviroval (pokud už zavirovaná není). ;-)
    17.6.2012 20:10 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Zavirovany vir?

    Yo dang... :-D
    Bedňa avatar 17.6.2012 20:11 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Toto sa fakt stalo.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    18.6.2012 00:16 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jo mě taky, možná to byl dokonce one half :-D.
    17.6.2012 20:15 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze

    Útočný firewall by možno bol opodstatnený v situáciach kde je potrebné chrániť veľmi citlivé data.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    Fluttershy, yay! avatar 17.6.2012 20:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Při kontaktu s chlupatýma jsou veškerá data citlivá.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.6.2012 20:33 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze

    Dej v Ghost In The Shell sa odohráva v Japonsku a v budúcnosti. Inými slovami sci-fi.

    Neviem či by niekomu pomohol takýto firewall niečo skrzť v naších zemepisných šírkach.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    18.6.2012 00:18 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    No právě tam nešlo o to něco skrýt, ale sejmout slídící program.
    17.6.2012 21:34 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Při kontaktu s chlupatýma jsou veškerá data citlivá.
    +1, to jde do fortun ;-)

    Mimochodem, snažil jsem se ti odpovědět-poděkovat za mail, ale někde je chyba a nejde to, nevim, jestli u mě nebo u tebe (u ostatních nemám problém):
    Recipients caused following error:
    5.1.1 <tvuj@mail> User unknown; rejecting (tvuj@mail)
    
    Fluttershy, yay! avatar 17.6.2012 22:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jeden e-mail už mi celkem dávno přišel, pak jsem měl pár dní rozbité DNS, ale teď už by to mělo fungovat normálně.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.6.2012 00:17 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    17.6.2012 11:28 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Sranda je taky kdyz kupujete Windows Server na atypickou masinu. Plati se podle CPU, poctu uzivatelu... Ani MS nam nebyl schopen vypocitat kolik mame zaplatit.
    vlastikroot avatar 17.6.2012 11:47 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Vetsinou pomaha fraze "prechod na open source bude levnejsi nez vase navrhovane reseni". Znam nekolik pripadu, kdy takhle M$ zlevnil multilicence o desitky procent.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    17.6.2012 16:00 lmb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Mohu potvrdit - jeden provider vs. banda dealerů M$ s úplatkem ;-)
    17.6.2012 21:57 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    A těch licencí je tolik, že se v tom nevyznají ani v samotném Mcrosoftu (to už se tu, pokud si pamatuju, dokonce i řešilo).
    18.6.2012 09:16 ruml
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Ale vyznají. Výborně se na tom vydělávají peníze. Nikdo neví kolik má zaplatit, tak si zaplatí konzultanty, kteří mu to spočítají.

    Tímhle způsobem by se dalo pokračovat do nekonečna. Najmeš si další konzultanty, kteří vyberou správného konzultanta, co spočítá nejvýhodnější cenu atd.
    17.6.2012 14:52 Xóža Hňabaj | skóre: 15 | blog: popcorp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Mně ten odkazovaný článek přijde jako blábol. To si firma neumí na podání vysvětlení dojednat právníka? Proč dobrovolně pustili policii k majetku firmy? Proč je nevedli od počítače k počítači s tím, že bude zaznamenán každý krok, který na něm provádí? Proč si celý zákrok nenahrávali na kameru?

    Pokud je někdo taková ovce, že odkýve sebevětší pitomost, kterou po něm policie chce, tak nechť si za svou blbost zaplatí.
    Jednaokový biu
    17.6.2012 15:00 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    +1
    17.6.2012 15:43 Trained.Monkey | skóre: 12 | blog: monkey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Protoze je jeste nekdo nikdy neojebal. I dneska se najdou takovy lide.
    Vojtěch Trefný avatar 17.6.2012 16:51 Vojtěch Trefný | skóre: 24 | blog: Blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Holt i u nás ještě existují lidé, kteří věří, že když nic neprovedli, tak je nejlepší plně spolupracovat a chovat se mile. Bohužel to pak dopadá takhle.

    (A dobře mířená poznámka o tom, že klidně mohou všechny počítače zabavit na neurčito taky docela pomůže -- představte si, jak asi dopadne firma, které na rok nebo déle seberou veškerou elektroniku jako důkazní materiál.)
    17.6.2012 18:03 Power | skóre: 7 | blog: Power
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Bohužel je to tak, stačí si vzpomenout na kauzu BSA versus Mironet Definitivní tečka za kauzou Mironet vs. Microsoft vs. Policie

    Pokud vím, tak dodnes se Mironet nedočkal, žádného finančního odškodnění nebo ano? Máte k tomu někdo nějaké informace?
    17.6.2012 18:15 Power | skóre: 7 | blog: Power
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Jak koukám, ještě to neskončilo Mironet hrozí Česku žalobou ve Štrasburku
    18.6.2012 17:33 Lol Phirae | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Délku řízení ovlivnila hlavně procesní aktivita účastníků," říká tisková mluvčí Městského soudu v Praze Martina Lhotáková.
    Rozumím, podle toho receptu by se Oracle vs. Google soudil asi do roku 2111. A neúspěšný kandidát na ústavního soudce soudruh lempl Sváček tam tomu bordelu bude nadále šéfovat a vše je v pořádku.
    17.6.2012 22:33 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Škoda, že jsem neměl tenhle článek před nedávnem, známý na mě chtěl optimální řešení pro kancelář, kde cca. mělo deset lidí trávit většinu času ve webové aplikaci a jen čas od času potřebuvali prohlídnout nějaké PDF, DOC nebo XLS ceníky v poště a okopírovat z nich něco do té aplikace.

    U plně linuxového řešení se mu velůmi líbila cena i klasické výhody Linuxu, ale nelíbilo se mu to, že to není software od nějaké firmy a že na to nebude mít faktury a nemůže to dát do účetnictví a tak podobně, protože měl už jednou problémy ještě v dobách Windowx 3.1. Nakonec to vyřešil tak, že zaměstnancům nakoupil netbooky, dal jim je do osobního vlastnictví (a strhává jim část platu ... nebo tak nějak) a dal tam (na mou radu) OpenOffice a bohatě jim to stačí.

    Když to teď čtu, tak si říkám, že kdyby na něj šla razie jako ta z toho blogu, tak by mu nepomohlo ani to - když chtěli prohledávat i osobní notebooky ... Přemýšlím, jestli mu mám poslad odkaz, protože když jsem mu popisoval různé sttrašné věci, na které jsem při návrhu pamatoval, tak mu z tho moc veselo nebylo a to byly jen "běžné hrozby".

    Na druhou stranu, u mojeho řešení, které onen známý nazval "extrémně paranoidní", by nejspíš policie ostrouhala, protože stanice měly být bezdiskové a datový disk na serveru šifrovaný.

    V případě návštěvy policie by stačilo shodit všechny stanice nouzovým červeným tlačítkem na zdi, vypnout server (přinejhorším vytrhnout kabel) a nedat pak heslo k šifrovanému oddílu. Jenže si říkám, že udělat jim něco takového, tak by byli asi velmi, velmi naštvaní ...
    18.6.2012 10:27 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Nenalepení štítku? Tahle podmínka v rozporu s evropským právem tam ještě pořád je a dokonce za ní chtějí pokutovat? LOL
    Max avatar 18.6.2012 15:49 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Nehledě nato, že vyžadují nalepení štítku na viditelné místo. Zevnitř case to je špatně. Všichni podle MS musí štítek vidět, zřejmě proto, aby si případný zloděj mohl jednoduše číslo opsat a použít na upirátěných widlích.
    Další důvod je asi takový, aby si každý štítek opotřeboval/zničil, co nejrychleji a byl tak v nevýhodě. Viz nečitelné štítiky po pár letech na case, když na ně svítí světlo, nebo když si někdo něco odkládá na case, popř. viz notebooky a jejich zespodu nečitelné štítky.
    Nicméně asi se muselo v tomto ohledu něco změnit, neb notebooky začali výrobci olepovat pod baterií, tedy na neviditelné místo.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    kotyz avatar 18.6.2012 17:00 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Nicméně asi se muselo v tomto ohledu něco změnit, neb notebooky začali výrobci olepovat pod baterií, tedy na neviditelné místo.

    Páč si to lemplové v Datartech a Elektroworldech fotili a pak ty čísla používali pro svý widle warforum edition :-D

    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    18.6.2012 19:14 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Hlavně různý modeři apod. by z toho museli mít strašnou radost :) nedokážu si představit, že bych na svojí krásnou, černou, hliníkovou skříň nalepil takovejhle neestetickej fujtajbl. Ještě že to řešit nemusim :)
    msk avatar 18.6.2012 12:28 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Mne sa to tiez nejak nezda. Aby si niekto nechal takto nasrat na hlavu, no neviem.

    V uvedenom blogu je niekolko dost zasadnych informacii, ktore absolutne nekoresponduju s pravomocami policie a pokial to takto skutocne prebehlo, museli mat fizli silne zaludky, pretoze je to uz o kriminal.

    Inak plati co tu uz niekto pisal. S policajtami sa nebavim. Policajt je skurveny parazit, ktoreho cielom je mi vzdy uskodit. Vzdy.

    Bez sudneho prikazu ich poslat rovno do prdele, pripadny zasah kompletne nahrat na kamery. Akukolvek nezrovnalost okamzite eskalovat na inspekciu a celkovo to tym zmrdom co najviac zneprijemnit. V pripade uniku informacii mimo ( v clanku bolo, ze zo zaveru vysetrovania BSA vycislila pokutu - WTF ?!! ) okamzite podat trestne oznamenie na najvyzsie statne zastupitelstvo. Od prveho naznaku nestandardneho chovania to riesit cez pravnika. Naklady na neho nasledne vymahat po state.
    18.6.2012 20:26 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    v clanku bolo, ze zo zaveru vysetrovania BSA vycislila pokutu - WTF ?!!
    No já bych se už ošíval u neznámé flashky se softem z netu.
    cezz avatar 18.6.2012 21:33 cezz | skóre: 24 | blog: dm6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Tak nejak, uz len to je cudne ze vobec bol schopny nieco z tej flashky spustit, nieto este ze sa ti to hrabe v registroch a robi inu magiu. Ked uz to nie je osetrene technicky, tak by som minimalne pozadoval podpisat papier, ze chlapik prebera zodpovednost za akukolvek skodu ktoru svojim SW, co ma na flashke sposobi.. (ale aj tak, bez sudneho prikazu aby sa mi presmrdal po sieti, tak to fakt nie)
    Computers are not intelligent. They only think they are.
    18.6.2012 21:39 Lol Phirae | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Především, takhle se to vůbec, zásadně a nikdy nedělá. Buď se zajistí celý počítač, nebo se na místě stáhne image disku(ů), ne že se tam bude něco strkat, instalovat nebo spouštět. Takový "důkaz" je pak samozřejmě nepoužitelný.
    18.6.2012 17:28 Lol Phirae | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Něco tak debilního jako jejich právníka by asi jeden pohledal. Dobře jim tak, ať platěj. Podle popisu v blogu dotyčný zkurvil, na co šáhnul, zadarmo drahý.
    pavlix avatar 18.6.2012 19:55 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    IMO je to fake.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    18.6.2012 19:56 Lol Phirae | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Licence Windows "mohou" vyjít draze
    Taky se mi zdráhá uvěřit, že by nestátní firma zaměstnala takového blba.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.