abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 750 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...

    20.6.2012 15:00 | Přečteno: 1114×

    Četl jsem zde na abíčku, takový názor,který raději zkopíruji: Pred casem sem psal clovek, sidik, ktery je pry velmi bohaty (tak, ze nemusi pracovat, presto to dela, coz je dobre, takze to co dal reknu nemiri na nej osobne). Napsal, ze jeho snem bylo vzdycky "mit tolik penez, aby nemusel pracovat" - pardon, ale jak se tohle lisi od cikanu? To je prece jejich cil taky! Takže, na jednu stranu tady lide kritizuji prijemce socialnich davek, a na druhou strane tajne vyznavaji uplne totez! Pokrytectvi kvete.. Takto uvažuje člověk, který je vysokoškolsky vzdělaný.

    Mám za to, že tohle je typická ukázka bolševické logiky. „Děláš, vyděláváš, vyděláváš hodně, tedy pokud chceš potom už nepracovat, jsi pokrytec a nejsi lepší než jiný, který sice nikdy nepracoval, ale máte stejné cíle.” Jo, soudruh si nevšiml, že cíle jsou sice stejné, ale přístup je rozličný. Díky přístupu i výsledky. Jeden pracuje, aby nebyl nikomu pak na krku, druhý je na krku permanentně komukoliv.” Některým lidem myšlení evidentně překáží v rozeznávání. Navíc, ještě chtějí určovat zákonem, kdo má pracovat a za kolik, aby náhodou neplatili někomu moc.

    Jednoduše, když dva dělají totéž, není to totéž. Slečna, která ze soucitu s dětmi opilců a feťáků, sežene bohatého dárce, filantropa, který jí dá část svého zisku, co si odečte z daní, pokud je takový mazaný zákon, zařídí vývařovnu a jídelnu, kde jídelnu, kde dá najíst dětem těchto rodičů, co propijí, profetují, prohrají své ukradené, vyžebrané, nebo v tom lepším případě vydělané peníze. Ona a její privátní charitativní instituce má možnost dát najíst jen těm, kterým se rozhodne. Nikoliv těm, kterým „podle zákona o spravedlivém rozdělování” najíst náleží. Dětem ano, leč nikoliv už těm rodičům. Ti do takové vývařovny jednoduše nemají přístup. Děti dostanou najíst, rodiče nikoliv a musí se starat, ukrást si, vyžebrat, a v tom nejlepším případě vydělat na svůj chlast, drogy, hazardní hru. Což mnohé takové rodiče, kupodivu k překvapení mnohých kolem nich, může motivovat ke změně.

    Stejně tak vidím jako daleko schůdnější cestu, kdy děti zmíněných rodičů, se nedostanou do dětského domova, případně pouze jen na chvíli, protože se najdou ochotní pěstouni, kteří dítě nemusí adoptovat pouze si je vzít do pěstounské péče a stát jim za to třeba odpustí část jejich daňové zátěže. Nikdo netratí, všichni vydělávají, úředník nemá moc nad penězi a životy lidí. Děti jsou v péči lidí, kteří k nim mají vztah, naučí je spoustu důležitých věcí pro život, naučí se sociálním dovednostem, netrpí deprivací, kterou trpí většina dětí v dětských domovech. A co není marné, pokud se jejich biologičtí rodiče dají do pořádku, což se občas také děje, mohou se vrátit tam kam opravdu patří.

    Pochopitelně, levicoví rovnostáři i pravicoví zloději, což je ve výsledku totéž, nemohou přenést přes srdce, že by neměli kontrolu na penězi všech lidí. Že by nemohli rozhodovat, koho v té vývařovně a jídelně zaměstnají a koho ne. Že nevidí, kolik co vývařovnu stojí? Protože jim vůbec nepřijde ani na mysl, že jim do takových věcí naprosto nic není. Ono v konečném důsledku, když se nad tím zamyslíme, pak se musíme zeptat opravdu, co je státu do toho, kolik vydělávám jaké mám na co náklady atd? Dal mi snad někdo z těch lidí, co tvoří stát na něco, z toho co mám? Nedal. Tedy nemá nárok mě kontrolovat, kolik a za co utrácím, nebo co mám, či nemám, pouze má právo se zajímat, jestli jsem to někomu neukradl.

    Problém mnohých lidí je v tom, že se okamžitě pustí do diskuse, o tom kdo krade víc, pravice, nebo levice. Potíž je také v tom, že ti lidé neuvažují v mantinelech svobody, ale ideologie. Svoboda není ideologie. Svobodní lidé, mají jednoduše zájem na své svobodě, která jim umožní buď dělat aby jednou nemuseli dělat, nebo nedělat nic a klidně ležet na lavičce a pít svoje čůčo. Mohli se vzdělávat, a také nemuseli. Mohli si zvolit svůj způsob života a nebýt trestáni za svůj způsob života i myšlení.

    Dohodnou se, že se budou podílet rovným dílem, na bezpečnosti, právu, třeba dopravných komunikacích, rovný podíl na dospělou osobu, nikoliv podle majetku ale jasně určená platba. Nic víc. Solidarita dobrovolná. Všechno jiné z mého hlediska je jen loupež za bílého dne.

    Dospělí lidé nepotřebují dozor, aby jim někdo říkal co mají a co ne. Pokud nedodržují dohodnutá pravidla, ať trpí soud, jak praví Písmo, ale jinak si žijí po svém. Jedna z asertivních dovedností, je dovednost umět říci: „Ne, tohle nechci.” Nebo: „Ano, tohle chci.” Zkušenost praví, že lidé, kteří nevědí, co chtějí a co nechtějí, ti jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým.

           

    Hodnocení: 45 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    20.6.2012 16:22 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    České reálie z obdobia takmer neexistujúcej povinnosti márniť svoj život v práci viac, než by bolo potrebné: Ne až tak „divoký“ divoký kapitalismus aneb špacír několika městy divokého kapitalismu
    20.6.2012 16:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    +1 Tenhle článek hovoří sám za sebe. Díky
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    20.6.2012 16:35 dejf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    na Idnes to neni ono, co , ty kluku usata. Jendo, ty patris sem, na abicko, tady si muzes od srdce zanadavat na bolseviky. Dej si, neber si servitky, vykric to do sveta. :-)
    20.6.2012 18:07 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Pekne napsane, souhlas.
    20.6.2012 19:35 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    dobrý post, to jsem nečekal ;-)
    20.6.2012 20:25 troll
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    doprdele nechce se mi ani trollovat je temer noc a porad 38°C
    20.6.2012 21:08 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Tuná príjemných 32°C, ale v piatok má byť kemra, len 26°C... budem musieť pohľadať niečo s dlhým rukávom :(
    21.6.2012 11:25 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    V noci se hodí otevřít okno, venku určitě 38 není, dej si procházku a uvidíš.
    21.6.2012 19:16 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    To ano, pokud je dům (alerspoň trochu) zateplený, tak stačí v noci větrat a během dne mít zavřeno a zatemněno.
    Dalibor Smolík avatar 21.6.2012 12:45 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    To chce horký čaj s citrónem, aspirin. Pořádně se zabalit do peřin a ona ta teplota určitě klesne.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.6.2012 20:57 jedubaba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Nešly by nějak hodně viditelně označit jílkovi blogy. Chvíli si nedám pozor a hned přijdu o několik minut života čtením prvního odstavce a pak psaním rozhořčenýho komentáře.
    =^..^= AmigaPower® avatar 21.6.2012 01:57 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Je to jednoduchý, zaregistruj se a vytvoř si CSS kde ho budeš mít třeba na červeno, nebo ho to vyhodí úplně. ;-)
    21.6.2012 08:51 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Že by stačilo použít adresu http://www.abclinuxu.cz/blog? A mimochodem, douč se pravopis, Jílek ho umí.
    21.6.2012 09:24 cba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    douč se pravopis, Jílek ho umí.

    + 1

    Vtip za 100.000 korun pro soutěž TV Prima.
    gtz avatar 21.6.2012 19:18 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...
    Mistře, dobrý, ale dlouhý :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    21.6.2012 22:40 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ...jsou peklem nejen sami sobě, ale i druhým...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.