abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 689 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Ocas psa

    12.11.2021 12:14 | Přečteno: 1303× | Tak todleto musí pobavit všechny Linuxáky

    Svého času vznikl systém "PES", který byl zaveden ministrem tuším Blatným. Když odhlédneme od politiky, kterou se tady zabývat nechci, tak jsem na něm viděl dvě úplně nezávislé pozitivní věci - jednak se snažil zavést nějaký systém do naprostého chaosu (ale to je politika, takže to hned opouštím) a taky se mi hrozně líbily ty piktogramy k jednotlivým stupňům / barvám psa - jak se ten pes tvářil, to bylo úplně skvělé. Prostě mám rád psy. :-)

    Pak přišel další ministr - už nevím který - a pes šel zdánlivě do propadliště dějin. Vtipné na tom je, že ve skutečnosti nešel. Ten další ministr psa nezrušil, došlo časem jenom k odstranění linku na psa z té koronavirové stránky, ale samotný pes byl nadále propočítáván a žil si svým vlastním psím životem. Myslím že dokonce nikdy nedošlo ke zrušení jeho navázání na koronarestrikce - jenom byly časem přeplácnuty novými nařízeními a vyhláškami. Takže pes existoval i přes prázdniny, kdy se vtipně držel na své fialové barvě, kde jej ministři "zapomněli" při jeho upozadění, i když jsme měli jenom desítky nakažených denně. Já jsem psa pořád ještě občas sledoval a bylo celkem zajímavé, že byl docela dobře nakalibrovaný. I letos na podzim byl tak o tři týdny rychlejší a dopředu věděl, že se blížíme do průšvihu.

    Rád si představuju, jak to ve skutečnosti funguje. V mé představě je na ÚZISu skupinka pěti úředníků, elitní tým můžů a žen ve státní správě v jedné menší open-space kanceláři v betonové budově v centru Prahy. Do práce jedou ráno metrem a tramvají, v perfektně padnoucích košilích s kravatami nebo v kostýmku, nažehlené kalhoty a v ruce kufřík. Týmu šéfuje hubený vysoký postarší chlapík, usměvavý, ale tvrdý a zásadový, který se umí za své podřízené postavit. Pak je tam krásná mladá nerdka s brýlemi a kudrnatými blond vlasy, ajťák je hubeňour, který si jako jediný vydobil možnost chodit v mikině a do práce jezdí na motorce. Poslední dva jsou "dataři" ve středním věku, muž a žena, mají spokojené rodiny, on rád rybaří a ona je blázen do pěstování kaktusů. V práci ráno review meeting, flipchart, nějaká data na projektoru, pak ke strojům, kafe, spočítat všechny parametry, obvolat nemocnice, které nedodaly data. Obídek v jídelně - na takovém tom plastovém tácu, prověřit data, vyhledat nesrovnalosti (jaktože nemocnice ve Vrchlabí vykazuje více obsazených lůžek, než má kapacitu?), vyřešit všechny problémy, spočítat psa. Nakonec takový ten pocit z dobře vykonané práce, rozvalit se v křesílku u počítače a jenom se usmívat, jak jsme to dnes zase zvládli. Po práci pak zase metrem a tramvají do svých domovů, na předměstí, kde čekají rodiny, kočky a psi. Šéfa vítá jeho manžekla, usměvavá dáma se stříbrem ve vlasech, pusu na tvář, tak jste to dnes zase všechno zvládli? To je dobře, sednou si pod strom a sledují nádherný západ slunce...

    Všecho pěkné ale jednou končí a 17. října se stalo něco, co bylo psovi osudným. Nevíme přesně, co to bylo, ale pes už není. Od 17. října nerobíhá výpočet a ukazuje jenom "Žádná data". Celkem mě to znepokojuje. Ale můžeme se podívat ještě pár dní na ocas psa na stále ještě funkční stránce:

    https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/pes

    Doufám jenom, že se tým psa má dobře a že ajťák nakonec sbalil tu nerdku. A ty pse, měj se fajn v křemíkovém nebi, kamaráde, měl jsem tě rád.

           

    Hodnocení: 89 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Ocas psa, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    12.11.2021 12:38 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    jednak se snažil zavést nějaký systém
    Jakoze vyumelkovana matice na omezeni obcanskych prav na zaklade umelych indikatoru, ktere jsou subjektivne a selektivne vybrany, ti prijde jako system? OMFG
    taky se mi hrozně líbily ty piktogramy k jednotlivým stupňům / barvám psa - jak se ten pes tvářil, to bylo úplně skvělé
    Spolu s usatym dokturkem a cervenym svetrem toto byl takovy ten dementni patos cele situace, kterym vlada delala z lidi nesvepravne dementy. A ty jim to jeste pochvalis, ze pes na tebe v patem stupni hezky vrci. :-(
    A ty pse, měj se fajn v křemíkovém nebi, kamaráde, měl jsem tě rád.
    Mrtveho prasiveho orecha mi lito neni! Dobre, ze byl utracen.
    12.11.2021 12:52
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Mrtveho prasiveho orecha mi lito neni! Dobre, ze byl utracen.
    Seš ošklivej. :-(
    12.11.2021 13:01 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Jsem. Nejhnusnejsi z hnusnych. :-D
    12.11.2021 14:46 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Jsem. Nejhnusnejsi z hnusnych. :-D
    S dovolením to už jsem já. Třetiřadý občan-prašivý pes.
    12.11.2021 14:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Kdybys zhubnul aspon 60 kilo nebyl by to takovy des
    12.11.2021 15:33 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Wtf? :-D
    Petr Tomášek avatar 12.11.2021 16:05 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    A k čemu by to mělo jako být dobré?
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 16:22 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    neumíš číst?
    Petr Tomášek avatar 13.11.2021 08:08 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Zhubnout ničemu nepomůže, LOL.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    xvasek avatar 12.11.2021 12:56 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Hm, to jsem mohl čekat. Schválně ti nenapíšu nic smysluplného, aby z toho nebyla zase nekonečná diskuse, kde se bude probírat rozdíl mezi frackovskou rozmazleností a svobodou.
    12.11.2021 13:02 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    frackovskou rozmazleností a svobodou
    Eh? Rozmazlenosti? Chtit zachovani osobni svobody je rozmazlenost? To jako svoboda ma byti luxusem? Ach jo.
    xvasek avatar 12.11.2021 13:21 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Ty ten flame prostě potřebuješ, co? Nic nebude! :-P
    12.11.2021 13:26 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Ale nepotrebuji. Jen mne zarazi, ze i inteligentni lide prijimaji (mozna i volaji po) omezeni osobnich svobod druhych.
    12.11.2021 12:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Pes pošel. A stejně tak zařízli poskytování dat, ze kterých se generoval graf, o kterém jsem napsal v blogpostu https://www.abclinuxu.cz/blog/kenyho_stesky/2021/11/jak-se-ucelove-lze-o-podilu-neockovanych-na-sireni-kovidu – poslední (neaktualizovaná) data co vyjely, jsou z 9.12.2021. Od té doby zas všichni mlčí jako partyzáni.

    A to samé platí ohledně aktualizace týdenních počtů zesnulých. Zatím co polské statistiky již uvádí data za 40. týden. Ty české zamrzly na 38. týdnu. Důvod? Nevím, ale zatím stále do toho kecá Babišova vláda, která je přímým viníkem toho, že ty čísla jdou opět nahoru.
    12.11.2021 13:12 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Pes chcipl, byl utracen. O vztekle prasive orechy nikdo nestoji.
    12.11.2021 14:12 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    oslední (neaktualizovaná) data co vyjely, jsou z 9.12.2021
    Nemá to být 12.9.2021?
    12.11.2021 15:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Sorry, překlepnul jsem se, správně mělo být 9.11.2012. Ovšem kdo se na ten graf podíval, tak se dovtípil.
    Petr Tomášek avatar 12.11.2021 16:07 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Nechci Vám do toho kecat pánové, ale je očividné, že se data za posledních několik málo dní nezveřejňují, zřejmě kvůli prodlevám v hlášení dat apod. Teprve, když jsou data dostatečně sichr, jsou zveřejněna.

    Schválně se podívejte za pár dní, které datum je poslední, a nebude to to 9.11.21, ale nějaký datum později...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 16:33 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    To neni kvuli nejakym prodlevam, to je proto, ze nekdo prekopava algoritmus tak, aby to nevypadalo, ze v nemocnicich lezej jen naockovany geronti co covid neprodelali.

    Viz ostatne "narust" reinfekci, pricemz o zadny narust nejde, jen to zmenili z prirustku na kumulaci ... a nacpali to to stejny tabulky aby si nikdo nevsim.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    12.11.2021 13:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Co by se stalo. Jedna vlada konci nikdo uz nemuze nikomu nic a jak to vypada, odhodlani plamennych kritiku vyhasina takze dalsi vlada jen tak neprijde, takze PESa uz nikdo nekrmi a ten tise posel. To se v bezvladi stava.

    Seberak muze bejt spokojenej. Chcipl PES.
    12.11.2021 13:57 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Chcipl PES
    ENDLICH :-D
    12.11.2021 14:49 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Určitě zase někde budeš lhát, že nejsi nacista, ale do české diskuse klidně píšeš nacisticky...
    12.11.2021 14:51 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Coze? Jaka ceska diskuse? Jake nacisticky? :-D Ty uz jsi normalne uplny blazen, kamarade :-D
    12.11.2021 14:56 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    na cesky prispevek jsi zcela zbytecne odpovedel nacisticky
    12.11.2021 15:45 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Vicemene nevnimam, jakym jazykem ctu ci pisu. Zadny jazyk bohuzel neumim dobre. Jak muze byt jazyk nacisticky? Muze jazyk za neco? Nemuze!####@@@
    12.11.2021 16:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    no nevíš, takže ti tam ta nacističtina prostě občas skočí...

    jazyk nemůže za nic, ale jeho uživatelé ano
    12.11.2021 15:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Ty máš štěstí, že ti nemůže rozšlapat tvůj komunistický ciferník svýma gestapáckýma botama. 8-P
    12.11.2021 16:13 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    :-D :-D :-D
    12.11.2021 16:37 -_-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Řekl komouš, rudý ňok a spodina společnosti Kapíča :-D :-D Bež radeji honit péro nad obrázkem Putina
    12.11.2021 17:56 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Běž si házet hovnama po někom jiném. S komoušema ani rusákama jsem na rozdíl od jiných výtečníků nikdy nic neměl.
    12.11.2021 17:55 boomer patr0l
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    A jéje, senior kapusta zase machruje přes klávesnici. Pleš není sval dědku.
    12.11.2021 17:58 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Běž si léčit tu svou narušenou uzlinu co máš místo mozku. Vypadá to že ti duří.
    12.11.2021 18:06 -_-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Hm, tobě už neduří nic, plesnivíne..
    12.11.2021 19:20 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    To he solidní mindrák. Nějaký problém s erekcí?
    12.11.2021 19:39 -_-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Neporadím, zeptej se sousedovic psa co ti klátí starou.
    Gréta avatar 13.11.2021 11:26 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa

    když se budete furt hádat tak vám jako zatrest řeknu jestli je zeman mrtvej nebo živej a přídete vo překvápko :D ;D

    13.11.2021 11:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Tady není čím překvapit. Je to jenom nudná etuda o aplikaci dubového kolíku.
    Jendа avatar 13.11.2021 23:19 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Petr Tomášek avatar 12.11.2021 16:08 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Neodpověděl. To by psal česky, LOL....
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 15:45 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Tak to je fakt dobrý. Kdyby se tak tenhle ocas raději chytil za nos.
    Petr Tomášek avatar 12.11.2021 16:10 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Jak už jsem psal, podle mě psisko baskervilské je stále naživu, ale ignorují data z posledních několika málo (=3?) dní kvůli jejich nespolehlivosti.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 16:39 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Spis bych to videl tak, ze nekdo zmenil strukturu zdroje, protoze je nejaka objednavka na nejaky vysledky. A pes s tim nepocita a protoze uz davno nikdo netusi, ze neco takovyho existuje tak to nikdo ani neudrzuje.

    Je treba k tomu ale rict, ze to neni zdaleka jen problem statu, tuhle sem jedny firme delal takovej miniaudit, a ono se zjistilo, ze provozujou asi tak 50 ruznych websajt, o kterych nikdo nevi, protoze dycky prisel nejakej managor s nejakym uzasnym a naprosto debilnim napadem, ten se zrealizoval a managor odesel.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    13.11.2021 06:17 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    U nás jsou informace o očkování poslanců citlivý osobní údaj, proto je nelze zveřejnit. To samozřejmě neplatí pro lůzu, ta je zveřejnit musí.

    V zemi kde státní svátky slaví průvodem hrdinové v uniformách SS na to jdou jinak: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prvni-zeme-na-svete-zakazala-neockovanym-poslancum-vykonavat-funkci-180372
    Gréta avatar 13.11.2021 11:22 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    xsubway avatar 13.11.2021 23:49 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    Njn a teď si zkus představit, jak si někdo představuje někdo Tebe ... :-)
    xvasek avatar 15.11.2021 14:51 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ocas psa
    S tím nemám problém. :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.