abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Co mail dal :-D

    22.3.2006 20:38 | Přečteno: 1874× | Bláboly

    Žádáte o práci v nadnárodní korporaci? Tak to vás musíme rovnou varovat, protože každý národ bere práci trošku jinak a každý šéf vyšiluje po svém. Radši si hned přečtěte národnostní postřehy Černého Petra, ať víte, do čeho jdete.

    Američané
    Každý Američan se už od narození cítí jako vládce světa, i když mu třeba ve škole nikdy tak úplně neřeknou, kde že ten svět vlastně leží. Zvýšené sebevědomí zámořských šéfů musíte respektovat, takže na jakýkoli jejich nápad reagujte obdivným vytím wow, popřípadě alespoň táhlým greaaat. V americké firmě se také hodně věří na mávání vlaječkami, nošení trenclí v podnikových barvách, zpívání korporátní hymny a vůbec další projevy tzv. firemní kultury. Američtí manažeři se na sebe pořád usmívají, což si my Češi mylně vykládáme tak, že se mají rádi a že spolu souhlasí. Nenechte se zmást. Tihle borci investovali do svých zubů tolik, co vy do svého baráku - a nějak to přece ukázat musí. Zvláštní poddruh: Američan z Vysočan. Typický Johnny Reznicek nebo Fitzgerald Utrinos je drsné individuum, které v roce 1988 překročilo na vlakovém záchodku jugoslávskou hranici, aby se o dva roky později vrátilo jako ostřílený menedžr západního střihu. Američan z Vysočan v sobě kombinuje zámořskou aroganci s českou vykutáleností, což z něj dělá nejnebezpečnější formu šéfa.

    Francouzi
    Jestli už máte po mrtvičce a lékaři vám radí vyhýbat se stresu, tak o francouzské firmě ani neuvažujte. Francouzi jsou známí tím, že jejich systém řízení dřív doháněl kolonie k občanským válkám a dnes dohání české zaměstnance k sanatoriu v Kosmonosích. Francouzský manažer miluje chaos a ze všeho nejradši je, když může dvakrát denně změnit klíčové rozhodnutí. Ovšemže vám to zabije rozjetý projekt - zkuste na to ale upozornit a budete mít takový malheur, že budete doma rychleji než TGV. Největší výhoda francouzského šéfa je, že si každý den zajde na řácký tří až čtyřhodinový obídek. Ne že by tak dlouhou polední pauzu povolil i vám - ale aspoň na chvíli vyklidí kancelář a vy můžete něco udělat. Zvláštní znamení: Mohutná parfemizace. Jet v malém výtahu se skupinou galských elegánů je vyložený očistec. No a pokud se k vám v mezipatře nacpou ještě dva italští konzultanti, tak se můžete vsadit, že vás dole vynesou v bezvědomí.

    Holanďané
    Co Skot zahodí, to Holanďan zvedne. Okřídlené rčení přesně vystihuje hlavní problém holandských firem, kterým je jejich nehorázná lakota. Co taky čekat od národa, který se radši kodrcá přes celou Evropu v přívěsu, než aby vyplázl třicet euro za hotel? Zažil jsem nizozemské vedení, které nutilo zaměstnance, aby strkali do tiskáren již použité papíry a tiskli z obou stran. Větší škrti jsou snad už jen Korejci, kteří potištěné papíry ještě nosí na toalety, aby ušetřili za harmasan. Zvláštní znamení: Holanďané jsou zvídaví a brzy pochytí pár českých slov. Pozor tedy na pusu, až budete s přáteli neformálně hodnotit, co má ten váš prďoch zase na sobě a jak vás ošulil na prémiích. Například u Američanů tenhle problém odpadá - ti se přes nějaké to a-choj nikdy nedostanou.

    Němci
    Německý národ je nám blízký, tak blízký, že zná mnohé dámy v našem pohraničí lépe než my sami. Tím ale intimita končí, protože v práci si Němec nikoho k tělu nepustí. Na všechno je proces, zasedání střídá zasedání a na konci dne si člověk připadá jak v jedné z těch nekonečných talkshow na RTL, kde Uwe a Uschi neustále vykládají světu, jak se v dětství počurávali. Ve firmě panuje tuhá centralizace a než váš projekt doputuje na schválení do Říše (s povinnou zastávkou v Dubí), tak už nebudete vědět, čeho se vlastně týkal. Zvláštní znamení: Na německém šéfovi je hezké to, že i kdyby se přetrh, vždycky bude mít v angličtině ještě hustší přízvuk než vy.

    Japonci
    Japonci jsou zvláštní lidé. Na jednu stranu jsou velmi zdvořilí a pořád se klaní, až skoro mlátí čely o jekor. Na druhou stranu umějí dát najevo, že nás i další cizince považují za hmyz a že když my jsme ještě lezli po stromech, oni už měli vypilovaný čajový obřad a jejich učenci sepisovali hrdinné skutky dynastie Žvejžužu. Práce pro japonskou firmu je vhodná pro submisivní typy a poskytne vám spoustu zážitků, za které byste v sadomaso salonu museli platit. Zvláštní znamení: Japonští šéfové jsou beznadějní cholerici a když se pořádně rozčilí, skáčou vzteky až do výše vašich ramen, což bývá klidně i půl metru. Chraňte se v takové situaci usmát - to už byste mohli rovnou spáchat harakiri.

           

    Hodnocení: 97 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    masožravá palma avatar 22.3.2006 20:47 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Dokonalé!
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    David Watzke avatar 22.3.2006 20:58 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Jj, zasmál jsem se, dal tři body a jdu spát :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Shadow avatar 22.3.2006 21:05 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    ROFL:-), LOL:-D, :-X
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    22.3.2006 21:13 dancelli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D

    Moc pěkné :-)

    22.3.2006 21:29 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Dobrý :-) Jen mi napadá... a co český šéf? Důležitá rozhodnutí se dělají u piva. Nesmíte hlavně pohanět jeho oblíbený fotbalový klub. Nebo tak nějak?
    22.3.2006 22:39 Emil Paskal | blog: Paskalovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Jo a co česká šéfová? Nechcete někdo něco napsat na toto téma? :)
    Luk avatar 23.3.2006 17:04 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Zažil jsem jich postupně několik a nemohu si stěžovat ;-)

    Ostatně, ani šéfy jsem nikdy neměl špatné - až na jednoho, bývalého lampasáka, co už ho v armádě nechtěli (nedivím se), ale naštěstí na svém místě nezůstal dlouho.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    bazil avatar 22.3.2006 21:34 bazil | skóre: 33 | blog: sluje | Miroslav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    woooooooooooooooow greaaaaaaaaaaaaat :-)
    22.3.2006 21:46 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Trochu trapné, ne?
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    22.3.2006 23:48 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    ze to pises prave ty....
    23.3.2006 11:42 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    mimoradne souhlasim
    22.3.2006 22:38 Emil Paskal | blog: Paskalovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Super čtení na spaní, DÍKY!
    23.3.2006 01:00 juice | blog: dzusoviny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Zažil jsem nizozemské vedení, které nutilo zaměstnance, aby strkali do tiskáren již použité papíry a tiskli z obou stran.

    toto robime my vo firme tiez, co uz, papier dnes je drahy a lesy treba tiez setrit :-)
    23.3.2006 06:14 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    ja doma take. a jeste otrhavam cista mista (od urc. rozmeru) z popsanych a nepotrebnych A4 na poznamky, pripominky, ... , na to, kde by bylo A4 skoda. asi budu holandan, nebo korejec :-D
    23.3.2006 07:45 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Jo. I obalky od dosle posty take pouzivam na poznamky. Proste se mi to mrhani papirem nelibi
    23.3.2006 11:43 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    jj, setrit se musi.
    kotyz avatar 23.3.2006 16:51 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    to ja ne, dosly obalky pouzivam znova - prelepim aresu a je to. nekdy mi pak pride odpoved v ty samy obalce znova prelepeny ;)
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    23.3.2006 18:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Kdyz jeste byly jen znamky a bylo jich vic na dopisech, tak mel clovek obcas kliku a ta znamka nebyla orazitkovana. Joj! Opatrne odlepit a znovu pouzit. Takovej parchant jsem byl! :)
    vencour avatar 23.3.2006 17:36 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D

    Improper Language Usage

    It has been brought to our attention by several officials visiting our office in Slovakia that offensive language is commonly used by our Slovak speaking staff. Such behaviour, in addition to violating our policy, is highly unprofessional and offensive to both visitors and staff. All personnel will immediately adhere to the following rules:
    1. Words like "jebal pes", "kurva zivot", "kokot" and other such expressions will be not tolerated or used for emphasis or dramatic effect, no matter how heated a discussion may become.
    2. You will not say "dojebal" when someone makes a mistake, or "srali na mna" if you see someone being reprehended, or "hovno" when a major mistake has been made. All forms and derivations of the verb "srat" and "jebat" are utterly inappropriate and unacceptable in our environment.
    3. No project manager, section head or administrator under any circumstances will be referred to as "kokotenko", "kokot", "jebnuty" or "hajzel".
    4. Lack of determination will not be referred to as "srac" nor will persons who lack initiative be referred to as "kokotko". 5. Unusual or creative ideas offered by management are not to be referred to as "kokotiny".
    6. Do not say "chod jebat svoju mamu" if somebody is persistent; do not add "pojeb", if a colleague is going through a difficult situation. Furthermore, you must not say "dojebali sme to" (refer to item 2) nor "na toto dojebeme" when a matter becomes excessively complicated.
    7. When asking someone to leave you alone, you must not say "chod do pice" nor should you ever substitute "May I help you?" with, "Co do pice chces?".
    8. Under no circumstances should you ever call your elderly industrial partners "skurveny dodavate.
    9. Do not say "chodte do pice s tou kokotinou" when a relevant project is presented to you, nor should you ever answer "metrovy kokot do tvojho zadku" when your assistance is required.
    10. You should never call partner representatives as "jebnuta svina" or "skurveny hajzel".
    11. The sexual behaviour of our staff is not to be discussed in terms such as "jebatelna pica", "skurvene hovado" or "kokotsky buzerant".
    11. Last but not least, after reading this note, please do not say "mozem si s tymto vytriet zadok!". Just keep it clean and dispose of it properly.
    Thank you.

    (Variace na narodni neporozumeni a jine zvyklosti :-D )

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    David Watzke avatar 23.3.2006 17:42 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Nemá chybu :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    23.3.2006 21:20 EHP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Tak tohle je fakt super... zitra to rozeslu kolegum ;)
    msk avatar 24.3.2006 11:54 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Toto som uz niekolko krat za poslednych par rokov cital, ale vzdy sa pri tom idem posrat od smiechu, ako taky kokotko :o)
    vencour avatar 23.3.2006 18:04 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D

    Tati, jak jsem se dostal na svět?"

    "No dobře, synu... beztak jsme si o tom jednou museli promluvit: Táta se s maminkou seznámil v chatovací místnosti. Později se spolu sešli v "cyber café" a na záchodě si maminka downloadovala pár dat z tatínkova "memory stick"-u. Když táta dokončil uploadování, spozoroval, že předtím neinstalovali žádný "firewall". Bohužel už bylo pozdě na stisknutí "CANCEL" nebo "ESC" a okno "Chcete opravdu uploadovat?" jsme odstranili hned na začátku v "Možnostech" pod "Nastavením". Maminčin virusový scanner už dávno nebyl "updateovaný" a s tátovým "blaster-worm"-em si neporadil. Stiskli jsme tlačítko "ENTER" a mamka dostala zprávu:

    "Odhadovaný čas stahování: 9 měsíců........."

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    23.3.2006 18:18 stanka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D

    :-)

    23.3.2006 18:22 stanka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D

    Skvělé,dlouho jsem se tak nepobavila.Nemáte tam ještě něco?

    Luk avatar 23.3.2006 18:52 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    Typický Johnny Reznicek nebo Fitzgerald Utrinos je drsné individuum, které v roce 1988 překročilo na vlakovém záchodku jugoslávskou hranici, aby se o dva roky později vrátilo jako ostřílený menedžr západního střihu.
    Ano, tohle je přesně ten typ:
    "Já jsem vedoucí, já jsem kink, mítink brífink brejnstormink, rád bych vám drink nabídl, chci váš fídbek es sůn es posibl..." (Chinaski) :-D:-D:-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.7.2012 19:00 Hrdý člen KERNEL ULTRAS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co mail dal :-D
    http://www.eldorado.estranky.cz/clanky/jerevan-archiv-blbosti/jak-vidime-jine-narody_.html
    ukradeno

    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/autorsky/cast1h1.aspx

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.