abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 756 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Nejlepší čas darovat krev?

    16.3.2020 20:15 | Přečteno: 1711× | MeaningOfLife | poslední úprava: 22.4.2020 16:40

    Mimo jiné jsem zakopl o vyjádření, že se razantně snižuje objem dostupné krve od dárců. Takže všichni kdo mohou, ať se staví, dokud jsou zdraví a když ještě nic nechytli. Cituji z aktualne.cz:
    16:05
    S nedostatkem dárců krve se potýkají pražské nemocnice. "Od vyhlášení nouzového stavu evidujeme na našem pracovišti pokles počtu dárců zhruba o 50 procent," řekla Aktuálně.cz vedoucí lékařka Jana Žlabová z ústavu hematologie a krevní transfuze.

    Podle Žlabové při výpadku dárců nemocnice obvykle nakupují krev ze zahraničí, ale vzhledem ke krizové situaci po celé Evropě to teď nebude možné.

    "Vyzýváme proto všechny dárce, aby v následujících dnech darování zvážili. Pokud by počty dárců dále klesaly, mohlo by dojít k akutnímu nedostatku krve," dodala Žlabová s tím, že jejich pracoviště přijme dárce všech krevních skupin.

    Ústav v souvislostí s šířením koronaviru přijímá bezpečnostní opatření. Na 28 dní jsou vyřazení všichni dárci po návratu z Itálie. Na poloviční dobu jsou vyřazeni dárci, kteří se vrátili z Německa, Francie, Španělska, Velké Británie, Nizozemska, Belgie, Švýcarska, Dánska, Norska, Švédska a Rakouska.
    Sám jsem byl 20. 1. naposled, teoreticky bych mohl už "za chvíli v akutním případě", jinak je to po 90 dnech.

    UPDATE: minimální oficiální interval je 10 týdnů (zřejmě pro muže) a tak můžu až 31.3., mimo to UHKT má aktuálně mimo provoz pevné linky, mají na stránkách (nově) i mobila.

    Mimochodem, ta 18 l lahev se fakt na hlavu vejde, pokud se seřízne jen dno, vyzkoušeno.

    Update 2: Dnes mi přišla reakce na dotaz:
    Darovat přijďte až po 3 měsících, jak je doporučený interval. Zatím máme dárců dostatek, chodí mnoho studentů jako noví dárci.
    Update 3: dnes, 26. 3. 2020, další novinka ...
    AKTUALITY
    D ů l e ž i t á informace pro dárce krve, krevních destiček a plazmy:

    Vážení a milí dárci plné krve,

    od 30.3. 2020 přecházíme na rezervační systém objednávek Tempus. K odběrům plné krve se prosím objednávejte elektronicky na adrese https://tempus.uhkt.cz/. Objednávat se můžete v souladu s naším krevním barometrem na 14 dní dopředu. Vaše uživatelské jméno (identifikační číslo dárce ID) vám bude zasláno sms zprávou a heslo na email, který jste nám poskytli pro komunikaci s Vámi.
    Způsob objednávání k odběrům plazmy a krevních destiček zůstává beze změny. Probíhá nadále telefonicky: plazma tel. 221977209, 467, krevní destičky (separátor) tel. 221977416, 213.
    Nové dárce žádáme, aby se k odběrům registrovali telefonicky na tel. čísle evidence dárců 221977209, 467 v době od 10,30 do 12,00 hodin.

    V tomto čase můžete též volat při potížích s elektronickým objednáním.

    Věříme, že my i Vy, milí dárci, si na rezervační systém brzy zvykneme a usnadní nám práci v menších prostorách budovy F a dopřeje nám i Vám více pohodlí a klidu při odběru. Děkujeme

    Update 4: k 10. 4. 2020 - krevní barometr na ÚHKT aktuálně nechce skupiny AB vůbec, B tak trošku a zbytek "súrne". Čili nepamatuju, že by ta moje byla tak žádaná.

    Update 5: 22. 4. mi přišlo následující ...
    Milé dárkyně a milí dárci, Ústav hematologie a krevní transfuze hledá dárce, kteří překonali onemocnění Covid 19. Pokud jste onemocněli a měli teplotu vyšší než 37,5 stupňů, suchý kašel nebo dušnost, pravděpodobně jste si vytvořili protilátky proti Covid 19. Tyto protilátky se nacházejí ve vaší plazmě. Darováním plazmy byste mohli velmi pomoci jejím příjemcům, kteří mají nyní závažný průběh onemocnění. Darovat plazmu můžete, netrpíte-li žádným vážným onemocněním, jste ve věku od 18 do 60 let. Prosím zavolejte na telefonní číslo 221977209 nebo 460, 467 nebo můžete napsat na e-mail: darce (at) uhkt.cz. Děkujeme TO ÚHKT.

    Update 6: 1. kus měl moc úzkou stuhu, takže 2. kus roušky na obrázku, co jsem vyrobil na elektrickém šicím stroji, pro inspiraci, že to nic není. Je s kapsou pro další filtr.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Nejlepší čas darovat krev?, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    16.3.2020 21:22 Andrej | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    inak - je to jedna z moznosti ako prednostne dostat corona test
    Any sufficiently advanced magic is indistinguishable from technology. --Larry Niven
    vencour avatar 16.3.2020 21:35 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Fakt? No, mně přijde, že tam chodí soudný lidi a pokud se na ně musí plejtvat něčím, co dochází, ano, dává to smysl, ale snad nebudou jinde chybět.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.3.2020 21:43 Chulda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Tak pokud někdo nebyl v izolaci posledních 14 dní (což nelze dokázat), jak jinak mohou vědět, zda není nakažený?
    vencour avatar 16.3.2020 21:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Ano, nerozporuji.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    16.3.2020 21:48 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    No, je fakt, ze jsou rádi, když mě v ordinaci vidí - at už na krev, nebo plasmu...
    16.3.2020 22:21 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Ta zpráva je nepravdivá. UHKT žádné takové prohlášení nevydalo. Tento ústav, který léčí hematologické pacienty, má zatím krve dostatek. Pokud někdo dárcovství krve zvažujete, přečtete si https://www.uhkt.cz/darci. Nikdo vás ale na koronavirus testovat nebude, tyto testy se při darování krve neprovádí. Pokud budete mít teplotu, tak Vás stejně nepřijmou a naopak tím ohrozíte provoz transfúzní stanice a nikdo Vám za to nepoděkuje.

    vencour avatar 16.3.2020 22:34 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Tak postupně.
    První na odběr berou standardně od 7h. Krevní barometr tvrdí, že dárci mají chodit, co pamatuju, tak z těch osmi kombinací zpravidla aspoň dvě říkají "nechoďte", jsou čiré.
    Ano, vím, že se nějaké testy dělají, jsem tak ukecanej, že se sestřiček ptám a povídám si s nima, když tam jsem.
    Mimoto už se mi několikrát stalo, že mi řekli rovnou "vaši krev rovnou posíláme (někomu) na sál". Takže mam důvod jim věřit.
    A ano, souhlasím s tím, že by tam měli jít ti, co se cítí dobře. A chovat se zodpovědně.
    Mimo to UHKT aktuálně je v provizornínch prostorách, jelikož mají v baráku generálku nebo co to je. Aspoň v lednu to tak bylo, sám zjistím, co se všechno od té doby změnilo.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    vencour avatar 17.3.2020 10:06 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Krom toho teď má UHKT na webu následující ...

    Aktuální informace o infekci COVID–19 způsobené koronavirem.
    Pozor!

    Pokud máte akutní zdravotní potíže, vysokou horečku, kašel, jste dušní atd. a pobývali jste zároveň v posledních 14 dnech v rizikových zemích postižených koronavirem,

    nenavštěvujte nemocnici, ale telefonicky kontaktujte svého praktického lékaře nebo epidemiologa místní krajské hygienické stanice na tel.: 733 673 900.

    Využít můžete také kontakty hygienické stanice hl. města Prahy na tel.: 773 782 856 a 773 782 850.
    Od 9. 3. 2020 platí zákaz návštěv na všech klinikách

    z důvodu šířící se nákazy nového typu koronaviru.

    Děkujeme za pochopení.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    xvasek avatar 16.3.2020 22:45 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Šel bych, ale mám boreliózu. Je to pěkně na pytel zase jsem out - všichni mají koronavirus, jenom já mám boreliózu...
    vencour avatar 16.3.2020 22:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Hele, to mi nedělej, v Rukověti správného chlapa se píše, že ...
    Udělejte si tento vědecký test na zjištění svého kvocientu chlapskosti
    ...
    Jak bodovat: Dejte si bod za každou odpověď “c”. Skutečný chlap by v tomto testu získal aspoň 10 bodů. Skutečný chlap by vlastně získal aspoň 15, protože by dostal speciální pětibodový bonus za to, že zná ten vtip o chlapíkovi, který měl Alzheimerovu nemoc a rakovinu.
    No a jak píší, můžeš 6 měsíců po vyléčení přijít.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    xvasek avatar 16.3.2020 23:32 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Tak to je celkem fajn, myslel jsem, že za to mám stopku nadoživotí. Dnes jsem začal brát ATB, aspoň že něco, nebylo úplně jednoduché je ze systému v této době získat, borelióze v zimě nikdo nevěří. Myslel jsem, že když řeknu, že jsme byli přes vánoce v Itálii v Benátsku a že tam bylo už okolo 15°C a klíšťata tam být mohla, tak by to mohlo přidat mé erythema migrans nějaké body, ale spíš jsem spustil nějakou panickou reakci a snažili se mě z nějakého důvodu rychle zbavit. :-) Nakonec jsem je ukecal aspoň na krevní test, ve kterém se za ty dva měsíce (naštestí už) ukázaly protilátky. Příště budu pro jistotu simulovat ještě teplotu a bolest kyčle, normálně mi doktorka řekla, že když nemám teplotu a nic mě nebolí, tak mi ATB dávat asi nebude, musel jsem jí pohrozit další osobní návštěvou. Jestli mi pak předepsala poloviční dávku k mé hmotnosti schválně, nebo jestli se uklepla, těžko říct.

    Přitom je to podle mě celkem jednoduché - erythema migrans (podle mě celkem jasná, ale já nejsem doktor) -> předepíšu okamžitě ATB na boreliózu na 20 dní a pošlu na krev pár týdnů po dobrání, za 5 minut není co řešit. Jestli se naše zdravotnictví takto babrá s boreliózou, tak doufám, že u koronaviru bude mít teda lepš tah na bránu.
    Dalibor Smolík avatar 19.3.2020 09:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Ta borelioza se musí skutečně doléčit, což někteří lékaři nedělají. Mně borelioza rozložila celý organismus. Nechci strašit, u mě bylo na její léčení pozdě.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xvasek avatar 19.3.2020 10:40 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Už jsem tak nějak hledal po netu - klíště jsem asi neměl, ale není až tak výjimečné (stává se to několika procentům lidí), že se u člověka znovu objeví druhá (třetí...) erythema migrans i po správném přeléčení ATB - klidně na jiném místě na těle, jako u mě. První jsem měl na noze, druhou mám na břichu - prostě že se borelióza znovu aktivuje. Stává se to v řádku desítek měsíců od první erythema migrans, dávají se na to znovu ATB jako v prvním případě. Přitom přeléčný jsem byl dobře, ATB hned od začátku, dobré výsledky* v krvi po ukončení ATB, takže doktorka myslím nic nezanedbala, jenom mám prostě smůlu. Tady tu druhou erythema migrans jsem začal léčit dost pozdě, protože je hodně světlá, ale doufám, že to dobře dopadne, teď po třech dnech s ATB přestává jít vidět, tak to asi funguje.

    Ono je to hrozně individuální, někdo to přechodí a v pohodě, u někoho nepomůžou ani ATB v kapačce a skončí v chronickém stádiu.

    Ad *: Neměl jsem paměťové protilátky proti Borelióze, ale to je prý celkem normální, pokud se nasadí ATB rychle. Každopádně doktorka s tímto nic neudělá, to není její chyba. :-)
    Dalibor Smolík avatar 20.3.2020 10:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Já jsem na tom byl jinak - začal jsem mít problémy s dýcháním, masivně vzrostly jaterní testy zdánlivě bez příčiny, hodnoty ukazující úbytek svalové hmoty také, problémy se zažíváním, gastro doktor udělal náhodně také test na boreliózu a ten byla pozitivní - protilátky. Vůbec jsem nikdy nic neléčil, až když začaly potíže. Antibiotika nepřipadala v úvahu kvůli poškození jater. Borelioza je pryč, ale nadělala v těle pořádnou paseku.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    xvasek avatar 20.3.2020 10:35 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Jo, tomu rozumím, to je právěže ten nejhorší průběh - buď se erythema migrans vůbec nevytvoří, nebo se udělá někde na zádech nebo ve vlasech, kde si jí "uživatel" nevšimne. Mám kamaráda s chronickou boreliózou, tak si vždycky vyměňujeme dojmy, jak se nám ty naše baktérie nebo post-boreliový syndrom vyvíjí. :-) Já jsem skončil naštěstí jenom s nějakým reziduálním poškozením někde v hrudníku, ale je to hodně psychologická záležitost. Když jsem to ještě "žral", tak jsem myslel, že je to něco se srdcem, takže jsem si oběhal EKG, rentgen, holter atd., ale nikdo nic nenašel, tak jsem si začal říkat, že je to jenom pohrudnice (jakože asi je) a čím víc na to kašlu, tím je to lepší. Teď je to samozřejmě horší... Taky mě ukliňuje, že mě občas bolí na pravé straně místo levé, to je pak pohodička. :-)
    Dalibor Smolík avatar 20.3.2020 18:33 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Mám podobné zkušenosti, velké problémy s bolestmi kloubů, které se postupně stěhují (koleno, za měsíc rameno, loket) a samozřejmě krční páteř. Mám za sebou asi stovku injekcí B12 a stejný počet rehabilitací. Všechno má jen dočasný efekt. Nejlépe funguje pulsní magnet.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    17.3.2020 10:36 fish
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Gréta avatar 17.3.2020 10:56 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?

    Someone could be trying to impersonate the site and you should not continue.
    Websites prove their identity via certificates. Tor Browser does not trust www.fnkv.cz because its certificate issuer is unknown, the certificate is self-signed, or the server is not sending the correct intermediate certificates.
    Error code: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER

    Gréta avatar 17.3.2020 10:52 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?

    ne abys jim krev jako nosil v tý 18l flašce :O :O :D :D ;D

    17.3.2020 23:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Jako bys nevěděla, že největší dárce krve je Chuck Norris. Ale ne své vlastní! :-V
    GeoRW avatar 17.3.2020 11:08 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Teoreticky by teraz malo byt menej urazov, dopravnych nehod a pod., kedze su vsetci doma.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    17.3.2020 12:37 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    pribude domaci násilí, úrazy při domácích pracech
    17.3.2020 12:54 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    A co teprve při domácích sportech!!!
    17.3.2020 15:40 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Dnes přišlo z ÚHKT:
    Vážení a milí dárci, naše transf. stanice stále odebírá. Akutní nedostatek krve, jak bylo nepravdivě uvedeno včera na aktualne.cz, zatím nemáme. S darováním můžete vyčkat, až vám přijde pozvánka. Pokud jste v posledních 14-ti dnech neměli žádné zdravotní obtíže, nemáte nařízenou povinnou karanténu a ani jste nebyli ve styku s nikým, kdo jí nařízenou má a nepřicestovali z rizikové země (viz aktuality na www.uhkt.cz), můžete k odběru přijít. Upozorňujeme, že testy na COVID 19 neprovádíme.

    Pracovníci TO ÚHKT Praha
    vencour avatar 17.3.2020 15:49 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    To mi přišlo taky. Tak nevim, byl ten rozhovor na Aktualne.cz podvod?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    17.3.2020 22:00 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Setrete svou krev pro armadu!
    vencour avatar 17.3.2020 22:07 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Odine, víš, co to píšeš? Jak často můžeš dávat krev? Jaké jsou podmínky dárcovství krve?
    Aneb krev lze nějakou dobu uchovávat. A je tu riziko, že Coronavir zmutuje/projeví se dříve, než se člověk k odběru dostane.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    17.3.2020 23:37 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Odin chce cedit krev pro císaře pána ;-)
    Dalibor Smolík avatar 18.3.2020 09:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Kdyby zůstalo R-U, nepřišli by k moci nacisté a do Evropy by se nerozšířil komunismus.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    19.3.2020 00:15 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Kdyby se především Němcům, a trochu méně Maďarům nepodařilo rozbít R-U, tak máte pravdu. Jdete přesně opačně proti kauzální lince.

    Vaše úvaha je stejná jako: Kdyby zůstali Indiáni v celém USA, nikdy by USA nesvrhlo atomovou bombu na Hirošimu.
    Dalibor Smolík avatar 20.3.2020 10:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Vaše úvaha je stejná jako: Kdyby zůstali Indiáni v celém USA, nikdy by USA nesvrhlo atomovou bombu na Hirošimu.
    Ne tak úplně. Počátkem roku 1918 se uvažovalo, zejména v USA, zda udržet R-U v celku nebo je rozbít. Bylo to tedy čistě politické rozhodnutí. Později se ukázalo, že existence malých států v meziválečném období bez účinné ochrany statusu quo nebyl úplně nejlepší nápad. Nicméně podíl na rozbití R-U měl především Masaryk a Češi, pokud se nemýlím.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 18.3.2020 11:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    18.3.2020 13:24
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nejlepší čas darovat krev?
    Pro kterou armádu? Myslíš tu Ur-šulinu?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.