abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 555 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Proč volím KDU-ČSL

    17.10.2017 20:20 | Přečteno: 2964× | Obecné | poslední úprava: 17.10.2017 20:44

    Volby máme na krku a trošku se zděšením pozoruju, jak nám vypadají ty průzkumy, a jak se zase chováme jak magoři. Dokonce už to vypadá, že se nám diví i Slováci, který si mysleli, že iracionálního voliče mají nejhoršího oni :) Protože se to tu řeší furt, tak jsem si dovolil taky ublognout, i když jinak "nepublikuju".

    Protože jsem volič celkem normální tradiční strany, tak jsem se odhodlal sepsat tady takový rant, v kterém zkusím vysvětlit, proč je IMHO rozumné tyhle strany nezatracovat a volit spíš tradičně než „experimentálně“. Specificky tedy KDU-ČSL, což je moje volba už několik let. Volil jsem i zelené a mám sympatie k oběma stranám (kvůli enviromentální politice), ale Zelení se do parlamentu nedostanou, takže tím se to momentálně řeší. KDU-ČSL by mělo být minimálně ne anti-ekologické (oproti třeba ODS)...

    Takže proč lidovce?

    (Něco o mě: mám vejšku, je mi něco přes třicet, moc peněz nemám, ale pracuju, na světě/lidech oceňuju, když platí spravedlnost a neubližujeme jedem druhému nebo naší planetě.)

    Důležitý plus lidovců: je to centristická strana, umírněná strana, to jest nejdou do žádných extrémů. Měli by být ucházející volba pro lidi, co chtějí takavou rozumnou rovnováhu ve státě – sociální zabezpečení, zajištěnou zdravotní péči (což je obrovskej civilizační výdobytek proti tomu, co mají třeba v Americe, měli bychom si toho hrozně vážit), ale i svobodu k podnikání bez toho, aby se jedno z toho vyhodilo oknem kvůli druhému.

    Lidovci nemají vyhraněné anti-sociální rysy a nápady jako bláznivější pravice, ani nemají rudé/nedemokratické nápady nebo nebezpečí pročínsko/ruské (u KSČM dokonce i proseverokorejské, fuj) infekce jako levice (třeba v ČSSD je bohužel dost takto postižených zmetků). Když chcete, aby strana hlavně tak nějak držela stát pohromadě a nic neposrala nebo nezlikvidovala, tak je tenhle styl politiky IMHO hodně rozumnej. Myslím, že KDU představuje takovej rozumnej mírnej a konstruktivní konzervativismus ve smyslu toho, nedělat uvkapené a destruktivní hlouposti, ale nejsou konzervativní v tom špatném slova smyslu (čímž myslím vyložené zpátečnictví a naopak snaha nějak bourat to, kam moderní liberální společnost došla a vracet se do středověku).

    Kromě toho si myslím, že u Lidovců je docela dobrá základna šslušných lidí v komunální politice a má to pozitivní vliv směrem nahoru. U mě přispělo k tomu, že je volím i tohle, znám ve městě řadu lidí (některý jsou dokonce i na kandidátce a vím), že jsou slušný.

    Taky je tu to, že KDU-ČSL z historickejch důvodů odmítá KSČM, což jsou pořád svině a jejich nebezpečí se dneska podceňuje. A to i pokud by naši zem denodenně nezrazovali tím, jak nenahrávají Putinovi. Asi takhle – kdo komunismus myslel dobře, ten už od komančů dávno vypadl. Zbyli jenom hajlzové nebo blbci. A mylsím, že KDU-ČSl bude zároveň dobrá pojistka proti populismu, nebo proti Babišovi.

    Jak můžeš volit dinosaura, ti tu všechno posrali!!!

    Vidím, že hrozně moc lidí podlehlo takovýmu tomu dojmu, že „všichni jsou to špína“ a „nikdo se nedá volit“ a ve výsledku hodí lístek nějaké alternativní partaji. IMHO je tohle zkrat a velká logická chyba. Tyhle uskupení v praxi nepřinesou nic pozitivního, určitě nebudou fungovat dobře jako hospodář nebo manažer nějaké části našeho státu. Což si přeložte tak, že to jejich zvolením IMHO hodně poserete...

    Vzpomeňte si, jak dopadly Věci Veřejné (korupce, morálně odpad, naprostí diletanti, rozpadli se) nebo předchozí partaj Okamury (morálně odpad, naprostí diletanti, rozpadli se, Okamura si z toho hnutí jenom tuneloval prachy), nemluvě už o tom, že to byly akorát populisti, co reálně neměli za cíl nějak odpovědně vládnout podle dobrého předsvědčení, ať už jakkoli nastaveného – a to bychom přece měli od politiků s ambicí vládnout a nejen si nahnat popularitu, vliv a prachy, požadovat v první řadě! I hnutí ANO imho v tomhle aspoň z části taky selhává, minimálně Babiš to evidentně jede jenom kvůli dotacím a vlivu na ekonomiku/finanční správu, trochu moc gauner na můj vkus.

    Takže bych chtěl apelovat, abyste raději více přemýšleli, jestli všechny ty výhrady proti normálnějším stranám, který si myslíte, že existujou, jestli jsou reálné nebo jenom přefouknuté, a jestli je náhodou nevyvažuje, že se od některých těch tradičních stran přece jen nedá čekat větší zodpovědnost a zdravej rozum.
    Právě u KDU-ČSL mi přijde, že lidi hrozně dávají na předsudky, který letí v diskuzi na Novinkách nebo někde na Facebooku a přitom to nedává skoro žádnej smysl. Jakej průser měli lidovci za posledních 8 let? Jakou botu udělali ve vládě teď za ty čtyři roky? IMHO se docela dobře osvědčili, dělali ministrovskou/legislativní práci. Byli z těch třech stran asi nejserióznější a nejslušnější, řekl bych, že drželi Babiše i socdem při rozumu a celkově to stabilizovali a mírnili. Lidi dělají chybu, když dají na pitomé „memy“ a kvůli tomu si vyloučí stranu, která by zrovna třeba mohla být dost racionální a rozumnou volbou pro hodně lidí.

    Edit: jinak jsem se díval, a KDU-ČSL podpořil před volbama Profesor Jan Sokol (děkan a zakladatel FHS UK), nebo Petr Pithart, což je taky ten druh osobnosti, u který věřím/vidím, že má rozum a rozhled.

    „Pánbíčkáři“, křesťany nechci...

    Pokud chcete namítat, že KDU-ČSL jsou „pánbíčkáři“* a že křesťani za 2000 let napáchali nejvíc zla, nebo tak něco (což je IMHO trošku pubertální a není to moc fér, spíš by se mělo říct, že lidi/my/Češi/Evropa/všichni jsme za 2000 let napáchali spoustu zla....). Právě že KDU-ČSL je taková umírněná strana i v tomhle. To křesťanství tam IMHO působí jako mírný pozitivní efekt na morální cítění, nejspíš budou míň náchylní ke korupci. Ale KDU není religiózní pravice toho patologického typu, co mají v Americe. Ona je to hodně sekularizovaná křesťanská strana vlivem toho, jaká je naše společnost, a je to tam spíš jako komponent, ne jako hlavní náplň. Takže se díky tomu nemusíme bát, že by dělali podobný blázniviny jako evangelikákové v USA (zákaz učit o evoluci a tak – zaplať pán Bůh za to, že žijeme v Evropě!).

    Dokonce si myslím, že se jich nemusí bát ani gejové/lesby. Všimli jste si, že by se u nás snažilo KDU dělat nějaké kampaně proti homosexuálům jako na Slovensku nebo v Polsku? Nebo proti rovnoprávnosti žen? Nechávají tohle téma naštěstí ležet a i kdyby se zkazili a začali s těmahle sračkama, tak naštěstí u nás budou osamocení a nic takového neprosadí. Takže ač jsem v otázce feminismu nebo LGBT práv s lidovcema programově v konfliktu, tak mi to v tomhle případě nevadí. Myslím, že ty ostatní výhody hlasu pro tuhle stranu převažují a tak jim to s klidným svědomím hodím.

    * Já říkám ze srandy, že volím černoprdelníky.

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Pokud myslíte, že by tenhle výtrysk mohl někomu pomoct při rozhodování, tak klidně sdílejte/posílejte odkaz. Já fejsbukvici/twitter neprovozuju, takže jenom vylepím tady na abc...

           

    Hodnocení: 31 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    nway avatar 17.10.2017 20:34 nway | skóre: 17 | Česká Lípa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Sorry jako, ale OMG. Udělal jsi si někdy takový ten malý domácí report + a - těch tvých výbraných. Co kde odhlasovali pro a proti, co to přineslo většinové společnosti apod.?

    Protože kdyby jsi to udělal poctivě, s dostatkem sebereflexe a soudnosti, tak jsem přesvědčen, že by jsi toto nemohl sepsat.

    Ale protože svoboda, tak prosím. Vyžereme si to s tebou dobrý muži.
    17.10.2017 20:38 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A nějaký doklady, pro co hroznýho, co nepřineslo nic většinové společnosti, hlasovali?

    Někdo možná zmíní církevní restituce, u kterých teda KDU nebylo, ale podporuje je, ale ty já vnímám tak, že jsou totéž co normální restituce. Stát jima chudne, což vlastně ochuzuje nás daňové poplatníky. Jenže je to náprava zločinu a vrácení ukradeného majetku. Jestli za restituce ně někdo má být kopán do zadku, tak ti komunisti, kteří tu po roce 48 páchali tu původní nespravedlnost.
    Agent avatar 17.10.2017 20:43 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Až na to, že to těm církvím nepatřilo.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    18.10.2017 09:29 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    pochopitelne patrilo, jestli te zajimaji podrobnosti, muzes si prostudovat napr. rozdhonuti Ustavniho soudu ve veci cirkevnich restituci
    19.10.2017 08:03 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Někdo možná zmíní církevní restituce, u kterých teda KDU nebylo, ale podporuje je, ale ty já vnímám tak, že jsou totéž co normální restituce. Stát jima chudne, což vlastně ochuzuje nás daňové poplatníky. Jenže je to náprava zločinu a vrácení ukradeného majetku.

    Směšujete několik otázek dohromady. Jedna věc je, jestli vůbec měly církevní restituce proběhnout. Na to nemusí být jasná odpověď, protože původně byly restituce zamýšleny pro fyzické osoby okradené po Únoru 1948, postupem času se tyto hranice posunuly. Ale dobře, nakonec i Ústavní soud shledal, že je potřeba církevní restituce vyřešit. Potom je tady druhá otázka - jestli CR měly a musely proběhnout zrovna v takové podobě, v jaké proběhly. Odpověď je jasná - nemusely a stát byl k církvím nadprůměrně štědrý.

    Darth Phantom avatar 19.10.2017 09:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jakej stát? Královsky štědří byli iniciátoři toho zákona. JUDr. Benda, právník z Plzně, například. A samosebou hlavně Tlupa Ožralého Předsedy 09, což je dle mého názoru účelové uskupení, které vzniklo výlučně kvůli tomuto účelu jako dočasná náhrada lidovců.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Rezza avatar 20.10.2017 16:08 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Mam tady jeste par motylku z topacke kampane a susene hrusticky, chces? :)))
    Darth Phantom avatar 20.10.2017 17:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Švestičky ze zahrádky neberu. Hlavně ať nezapomenou a stavěj se po práci pro výslužku v zámecké kuchyni. Anče, Kubo, hajnej!

    Už úplně živě vidim ožralou tlamu jednoho nejmenovaného předsedy nejmenované strany, jak po vyhlášení zítřejších výsledků vysvětluje, že se ruští hackeři pustili do práce :-D :-D:-))))))))

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.10.2017 19:24 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nadprůměrně štědrý znamená co? Že vrátil vše, co bylo ukradeno a šlo vrátit, a vyplatil se z toho zbytku, který už vrátit nešel?
    Quando omni flunkus moritati
    19.10.2017 19:39 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nadprůměrně štědrý znamená co? Že vrátil vše, co bylo ukradeno a šlo vrátit, a vyplatil se z toho zbytku, který už vrátit nešel?

    Stát byl velmi štědrý ve výpočtu částky za nevrácené nemovitosti. Dále štědře valorizoval tuto částku, které bude vyplácena po dobu třiceti let. Ve stejné době omezil valorizaci důchodů s tím, že nejsou peníze. A nakonec byl stát velmi velkorysý v tom, že stát bude dalších 17 let přispívat na platy duchovních, i když částka se bude postupně snižovat. Klidně si můžeme představit jiný průběh restitucí - stát vrátí nemovitosti, které vrátit jde a na zbytek zavede církevní daň jako v Německu.

    20.10.2017 01:07 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Stát byl velmi štědrý ve výpočtu částky za nevrácené nemovitosti.
    Ani náhodou nevěřím, že to posuzujete nějak objektivně. Jestli jo, ukažte výpočty zahrnující ušlé zisky, dodatečné náklady apod.
    Dále štědře valorizoval tuto částku, které bude vyplácena po dobu třiceti let. Ve stejné době omezil valorizaci důchodů s tím, že nejsou peníze.
    Takže sebral peníze lidem, kteří tady léta budovali socialismus a mimo jiné se podíleli na rozkradení majetku (nejenom církevního), a dal ho okradeným? Tady by se hodilo něco o božích mlýnech.
    stát vrátí nemovitosti, které vrátit jde a na zbytek zavede církevní daň jako v Německu.
    Takže místo peněz ze státního rozpočtu se za ten zbytek zaplatí jinými penězmi ze státního rozpočtu...? Ale budu hádat, vy to berete tak, že ta daň je dobrovolná, tudíž by se to ojebalo a církve vlastně nedostaly nic
    Quando omni flunkus moritati
    Jendа avatar 20.10.2017 02:49 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takže sebral peníze lidem, kteří tady léta budovali socialismus a mimo jiné se podíleli na rozkradení majetku (nejenom církevního), a dal ho okradeným? Tady by se hodilo něco o božích mlýnech.
    LOL. Jaký byl podle tebe doporučovaný postup pro Běžného Občana?
    Pinhead avatar 20.10.2017 07:10 Pinhead | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pan trekker.dk se patrně narodil po roce 1989. To nic, on z toho vyroste. Jinak vracet majetek někomu, kdo ho předtím v podstatě taky nakradl je samozřejmně nesmysl. Ať už to jsou církve nebo šlechta.
    ⧠ A = 0 avatar 20.10.2017 16:31 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jinak vracet majetek někomu, kdo ho předtím v podstatě taky nakradl je samozřejmě nesmysl. Ať už to jsou církve nebo šlechta.
    +1!
    Nevolte zmrdy.
    20.10.2017 17:15 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je dobré vidět, že u pirátů mají historii zmáknutou
    Quando omni flunkus moritati
    Blaazen avatar 21.10.2017 01:49 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ad šlechta: Měli jsme tu nevolnictví do roku 1848.
    Ad církev: V čarodějnických procesech získal inkvizitor majetek odsouzeného. Ovšem u nás bylo těchto procesů jen málo.
    (Ale piráty nevolím.)
    21.10.2017 12:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To máte pravdu, ale chybí tam ad nakradení.
    Quando omni flunkus moritati
    ⧠ A = 0 avatar 21.10.2017 12:25 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Církev byla po staletí víceméně nedílnou součástí mocenské struktury ve státě, šlechta jakbysmet; naprostá většina jejich majetku byla právě právě důsledkem tohoto. Ačkoliv tedy podle tehdejších právních předpisů nešlo o krádež, z dnešního pohledu k tomuto majetku přišli přinejmenším zcela nemorálně, porušujíce nestydatě lidských práv. Nevidím důvod, proč by takto nabyté vlastnictví mělo za demokratického režimu požívat právní ochrany. Z podobných důvodů byl r. 1990 znárodněn majetek KSČ a přijde mi to vcelku přirozené.
    Nevolte zmrdy.
    21.10.2017 12:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak pro začátek náš právní řád nepřipouští zpětnou platnost zákonů. A jinak byste podle stejné "logiky" měl požadovat zatčení a uvěznění lidstva za vyvraždění mamutů.
    Quando omni flunkus moritati
    ⧠ A = 0 avatar 21.10.2017 12:51 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak pro začátek náš právní řád nepřipouští zpětnou platnost zákonů.
    Zaprvé si asi pleteš zpětnou platnost se zpětnou účinností. Tu ovšem právní řád připouští. Navíc zde se jedná o nepravou retroaktivitu. Uvedu příklad: zrušení otroctví se taky netýkalo jen vzniku nových otrockých vztahů – došlo ke zrušení vlastnictví otroků „retroaktivně“!
    A jinak byste podle stejné "logiky" měl požadovat zatčení a uvěznění lidstva za vyvraždění mamutů.
    Nikoliv. Když přistoupím na tuto poněkud hloupou paralelu, měl bych požadovat pouze zánik právní ochrany výhod, které lidstvu vyvražděním mamutů vznikly.
    Nevolte zmrdy.
    22.10.2017 00:36 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Možná byste si to, co jste odkázal, měl taky přečíst. Hned v prvním odstavci "Obecně je tato pravá retroaktivita pokládána za nepřípustnou legislativní techniku, neboť je v rozporu s požadavkem legitimního očekávání a právní jistoty."
    Quando omni flunkus moritati
    22.10.2017 02:33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Možná byste si to, co jste odkázal, měl taky přečíst.
    Nápodobně. Více než prvních několik vět, ale také pozdější pasáže.
    21.10.2017 19:46 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    majetek propadal statu, ne cirkvi. Ano, v praxi jej casto ziskal inkvizitor, jenze ten nebyl nutne cirkevni hodnostar, velmi casto to byly svetske osoby, viz treba u nas asi nejznamejsi Boblig z Edelstadtu
    20.10.2017 06:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ani náhodou nevěřím, že to posuzujete nějak objektivně. Jestli jo, ukažte výpočty zahrnující ušlé zisky, dodatečné náklady apod.

    Ušlé zisky a dodatečné náklady? Dostaly se takové vymoženosti fyzickým restituentům, které komunisté okradli? Ani náhodou, prostě dostali zpět nemovitosti a to bylo vše. Že budovy za těch 40 let komunisté nechali zchátrat? Nezájem. Platba nájmu za 40 let? Ani náhodou. Nemluvě o tom, že církve sice přišly o majetek, ale stát zároveň platil duchovní, takže to trochu kompenzoval.

    Takže místo peněz ze státního rozpočtu se za ten zbytek zaplatí jinými penězmi ze státního rozpočtu...? Ale budu hádat, vy to berete tak, že ta daň je dobrovolná, tudíž by se to ojebalo a církve vlastně nedostaly nic

    Když to tak funguje v Německu, tak proč ne u nás.

    20.10.2017 07:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Ne náhodou se o tom zákoně sice mluví jako o "církevních restitucích", ale jmenuje se "o majetkovém vypořádání", aby se mohlo na jedné straně hrát na city a šermovat výrazy jako "ukradeno" a "vráceno", ale na druhé nešlo právně napadnout, že tyhle církevní "restituce" probíhají podle naprosto jiných pravidel než všechny ostatní.

    Takže věc se má tak, že je potřeba ignorovat všechno to "ukradeno" a "vráceno" a soustředit se na to, o čem ten zákon opravdu je: o podmínkách odluky církve (zejména katolické) od státu. A tady je potřeba konstatovat, že stát byl štědrý naprosto nepřiměřeně. Mne opravdu netěší, že "útlum" státních příspěvků katolické církvi bude probíhat tak, že po třicet let se bude církvi platit více než dosud a navrch dostane ještě obrovský nemovitý majetek. Pro představu: budu se muset dožít 68 let, abych se dočkal toho, že stát přestane sponzorovat katolickou církev (a všechny ostatní, kromě jedné, která se nároku vzdala) v míře větší než to děla dosud.

    Že byl tento zákon s obrovským dosahem finančním i časovým schválen jen o jeden hlas poslance, který byl odsouzen za korupci už ve chvíli, kdy přebíral mandát, je jen třešnička na dortu.

    20.10.2017 10:30 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takže věc se má tak, že je potřeba ignorovat všechno to "ukradeno" a "vráceno" a soustředit se na to, o čem ten zákon opravdu je: o podmínkách odluky církve (zejména katolické) od státu.
    Je o obojím. Nebýt té záležitosti s restitucemi, ten zákon by vypadal jinak, nebo možná vůbec neexistoval.
    po třicet let se bude církvi platit více než dosud
    Vaši křišťálovou kouli, která zná inflaci na 30 let dopředu, bych chtěl mít.
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 11:39 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vaši křišťálovou kouli, která zná inflaci na 30 let dopředu, bych chtěl mít.
    Proto si cirkve vymohly inflacni dolozku.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.10.2017 12:58 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ano, za tu jsem považoval to "více než dosud"
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 13:31 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ne, "více než dosud" znamenalo, že k částce podle starých pravidel (~1.5 GKč ročně), která se bude postupně snižovat až na nulu, budou celou tu dobu ještě navíc dostávat fixní částku ~2 GKč ročně (navíc navýšenou o infaci). Tj. místo dosavadních 1.5 GKč ročně budou dostávat částku, která se bude od 3.5 GKč postupně snižovat na 2 GKč (plus inflační navýšení).
    20.10.2017 14:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Aha, dobře. Takže chcete říct, že dostali nemovitosti, které šly vrátit, hromadu peněz za ty, které nešly vrátit, a ještě těch 2G ročně?
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 14:44 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jak už jsem psal výše, ten zákon záměrně není koncipován jako restituční, ale jako zákon o majetkovém vypořádání. Proto ho tak beru a tak ho i hodnotím. Pokud by to byl restituční zákon, hodnotil bych ho jako takový a měl bych zase jiné výhrady (zejména tu, proč by měly být církve výrazně zvýhodněny oproti ostatním právnickým osobám).
    20.10.2017 15:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jak už jsem psal výše, ten zákon záměrně není koncipován jako restituční,...
    Možná podle vás není, ale jednoznačně řeší obojí - odluku církví od státu i restituce. Můžete zpochybňovat výši finanční částky, která nahrazuje majetek, který nelze vrátit, ale pokud to nepodložíte čísly, tak je to jenom snaha někomu něco upřít (nebo mu naopak dát něco navíc, ale konkrétně ve vašem případě jde o to první.)

    Pokud máte k restitucím výhradu, proč jsou církve zvýhodněny oproti ostatním právnickým osobám, když jim jenom stát vrací to, co ukradl + odškodňuje za to, co nelze vrátit, tak budiž, o něčem to vypovídá. Já bych tu otázku položil spíš tak, jaktože byly jiné právnické osoby znevýhodněny.
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 15:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Neřeším hraní si na "církve zvýhodněny" nebo "ostatní znevýhodněni". To je totiž úplně jedno. Mělo se měřit všem stejným metrem a ne zvýhodňovat někomu, komu chtěla aktuální vláda (výrazně) přilepšit. Právě ta potřeba zvýhodnit církve oproti ostatním byla důvodem, proč se tak úzkostlivě vyhýbali tomu, aby byl byl ten zákon navržen jako restituční. A pokud tak navržen nebyl, nemám sebemenší důvod ho tak chápat.
    20.10.2017 16:11 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Neřeším hraní si na "církve zvýhodněny" nebo "ostatní znevýhodněni". To je totiž úplně jedno.
    Vám možná, mně ne. Vrátit majetek a nahradit ten, co nelze vrátit, je pro mě naprosté minimum, kterým se stát - jako nástupnická organizace bolševického režimu - může pokusit nějak opravit to svinstvo, které tady bolševici napáchali.
    zvýhodňovat někomu, komu chtěla aktuální vláda (výrazně) přilepšit.
    "Výrazně přilepšit" jste ještě pořád nepodložil žádnými čísly, takže já zatím budu dál operovat s tím, že ty peníze jsou nula od nuly pojde jako náhrada za ukradený a nevrácený majetek.

    Teď by mě spíš zajímalo, proč věnujete tolik času křiku "církve byly zvýhodněny" (s podtextem mělo by se jim to sebrat)" místo "ostatní byli znevýhodněni" (a mělo by se jim to dorovnat)
    A pokud tak navržen nebyl, nemám sebemenší důvod ho tak chápat.
    Tak samozřejmě můžete s klidem odmítat realitu a nahradit ji svou vlastní, ale je to jako nebrat Linux jako profesionální operační systém, protože tak taky nebyl navržen.
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 19:07 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja povazuji za velky problem cirkevnich restituci fakt, ze cirkev je nejake abstraktni spolecenstvi, ktere je odlisne od konkretnich lidi.

    Normalni restituce bych jeste chapal (a vlastne si nemuzu stezovat, moje babicka v restituci ziskala cast domu) - tam jde o vyrovnani s konkretnimi lidskymi obetmi.

    Ale restituce pro cirkev jako instituci? Prece lide, kteri v ni dnes funguji, jsou uplne jini lide, nez ti, na ktere dopadla komunisticka perzekuce. Cirkev nema bolest ani emoce, ktere by tak bylo mozno trochu zahojit.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    13.11.2017 21:48 Marv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vrátit majetek a nahradit ten, co nelze vrátit, je pro mě naprosté minimum, kterým se stát - jako nástupnická organizace bolševického režimu - může pokusit nějak opravit to svinstvo, které tady bolševici napáchali.

    A jak církev odškodnila svinstva, která napáchala ona? A že již v historii bylo daleko víc, než stihli ti komunisté. Oni nejsou dokonce schopni se čelem postavit ani k aktuálním kauzám z przněním dětí kněžími.

    Mimo to, zabavování majetku a omezování moci církve začalo už dávno před komunisty, ti to jen dotáhli důsledně do konce.

    pavlix avatar 14.11.2017 09:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Přesně tak. Nejlepší by bylo církev z jakéhokoli „vracení“ čehokoli úplně vyjmout a ještě je zdanit a kontrolovat jako kterýkoli jiný podnik. Konečně by se dalo EET někde smysluplně využít. Tím nechci nijak hájit oligarchu tady od sousedů, dobré věci konkeckonců dělal i Hitler, a též ho to neomlouvá.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    20.10.2017 10:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ušlé zisky a dodatečné náklady? Dostaly se takové vymoženosti fyzickým restituentům, které komunisté okradli? Ani náhodou, prostě dostali zpět nemovitosti a to bylo vše.

    Zajímavé, do diskuze týkající se částky za nevrácené nemovitosti taháte vrácené nemovitosti. No, je to offtopic, ale jenom pro úplnost - v tomhle případě církve dostaly nemovitosti a to bylo vše.

    Co ten výpočet?
    Když to tak funguje v Německu, tak proč ne u nás.
    Já vím, prostě byste to ojebal po bolševicku
    Quando omni flunkus moritati
    20.10.2017 18:02 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Co ten výpočet?

    Je pro vás ČSU dostatečně věrohodným zdrojem?

    Já vím, prostě byste to ojebal po bolševicku

    Církevní daň v Německu má kořeny dokonce až v předkřesťanském období, kdy kmenový náčelník byl zodpovědný za zaopatření kněží. Tento zvyk se potom přenesl do křesťanské doby. Jak vidíte, s bolševiky to nemá nic společného.

    21.10.2017 12:44 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Z odkazovaného článku:
    Ověření výpočtu nejprve provedlo ministerstvo kultury. V roce 2008 zadala sněmovní komise prověření výpočtu společnosti Ernst & Young. Ta shledala, že použitý výpočet je oprávněný a racionální.
    Je taky zajímavé, že ČSÚ se do věci pustil, až když bylo po všem.
    Quando omni flunkus moritati
    Acci avatar 21.10.2017 19:11 Acci | skóre: 3 | blog: Jen na chvíli…
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Důležitá je taky tento odstavec článku:
    Ministerstvo kultury na svých stránkách vysvětluje, že k vyšší průměrné ceně zemědělské půdy dospěli proto, že od roku 1948 se část církevních polí přeměnila na stavební parcely, které mají podstatně vyšší hodnotu. „V řadě případů se zemědělská půda dostala do intravilánů (zastavěná plocha nebo plocha k výstavbě určená) měst a její cena je tak mnohem vyšší než cena obdělávané půdy mimo intravilán nebo ve venkovských oblastech,“ tvrdí ministerstvo kultury.
    A samozřejmě stavební parcely se většinou nevydávají a tedy za ně církev dostala peněžitou náhradu.
    17.10.2017 20:50 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    I kdybych jim byl schopen odpustit všechno ostatní, Bělobrádek už otevřeně přiznal, že když nebude Babiš ve vládě osobně, ale nasadí si tam proxy, tak nebude mít žádný problém jít s nimi do koalice (očividně se to ne všem líbí). Jakkoli si cením jeho upřímnosti v porovnání se Zaorálkem, který při stejné otázce kličkuje jak zajíc, pro mne je to jasná stopka.
    17.10.2017 20:58 karlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nemusíš to tak hranit, vždyť oni se po volbách stejně dohodnou a rozdělí si koryta, tak, jako vždycky... :-)
    17.10.2017 21:09 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je mi líto, Babiše považuji za průšvih, který řádově přesahuje úroveň běžných stranických rozmíšek. A pokud je někdo ještě dnes ochoten s ním jít do koalice a ospravedlňovat se tím, že když tam Babiš nebude sedět osobně, tak je vlastně všechno v pohodě, tak můj hlas nedostane.
    Rezza avatar 20.10.2017 16:07 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    +1.
    17.10.2017 21:03 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pragmaticky to nejspíš po volbách bude vypadat tak, že se bez Babiše koalice neudělá, jako minule. Už tehdy to stálo za hovno, že se dostal do vlády (a že měl tolik procent), ale když tolik a tolik procent seberou komouši a Okamura, tak to pak potom prostě vypadá jak to vypadá. Ta vláda nebyla úplně katastrofální, takže já jsem tomu rozuměl - skřípal jsem z toho STBáka a podvodníka zubama, ale co se dalo dělat?

    Ta existence komoušů to dlouhodobě takhle mrví a komplikuje tvorbu rozumějších koalic. Já si teda moc nedělám naděje na to, že by se podařilo udělat nějakou koalici, která by Babiše udržela venku. A pokud se povede, tak zase bude nebezpečí, že ho to jenom posílí a ty ostatní strany úplně zničí, viz Slovensko, kde teĎ v podstatě mají jenom Fica a ty divný experimentální volby - populisty, oportunistický prefíkance a doslova fašistický hajzly.

    Já se taky bojím, že ti, kdo teďka spolupráci nepřipouští, tak nejspíš akorát obrátí až po volbách ("situace se změnila, není jiná možnost..."). Je to smutný, ale je to asi realita :( Z toho minulýho volebního období mi vychází, že sice lidovci byli ve vládě s Babišem, ale nemusím si vyčítat, že sem je volil.
    17.10.2017 21:13 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já jsem smířený s tím, že Babiš se krátce po volbách stane premiérem (precedens). Jde hlavně o to, aby jím nezůstal déle, než bude nutné.
    Dalibor Smolík avatar 18.10.2017 12:17 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já si myslím, že Babiš premiérem nebude. Bude jmenován někdo jiný, Babiš bude stát v pozadí.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.10.2017 12:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tuhle šarádu bych čekal spíš až pro finální fázi. U té dočasné, jmenované za účelem obsazení ministerstev a přitlačení ostatních ke zdi, to nebude potřeba. Ale je tu samozřejmě i možnost, že ČSSD a KDU-ČSL budou tak hrr, že nebudou dělat drahoty a dohodnou se na první dobrou bez toho mezikroku.
    19.10.2017 15:48 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Taky je tu možnost, že už jenom s lidovci bude mít Babiš dost hlasů na to, aby se s ČSSD nemusel zaobírat. A lidovci se obětují a do vlády teda půjdou, když to jinak nejde.
    Quando omni flunkus moritati
    18.10.2017 20:59 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    nechcem byť zlomyseľná, ale nemáte veľa možností eštebákovi a megazlodejovi Babišovi stúpajú na päty akurát tak (celkom skultivovaní) komunisti možno vás poteší, že u nás tradične namiesto komunistov žnú úspechy primitívni fašizoidi...
    18.10.2017 21:01 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    P.S. zabudla som, že tu sa nedajú editovať dodatočne komentáre, chýbajú tam čiarky
    18.10.2017 09:38 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    vlada bez Babise asi moc nehrozi a pokud bych si mel vybrat, jestli bude mensinova vlada Babise s podporou komunistu a SPD (nebo nedej boze primo jejich koalice) nebo koalice Babis + KDU + nekdo, tak rozhodne radeji to druhe. Pokud by se vlada nepodarila sestavi a byly by pristi rok predcasne volby, tak z toho IMHO bude tezit jen Babis a populiste jako SPD a bude to jeste horsi. Ze vsech spatnych reseni mi tohle v tuto chvili prijde jako nejlepsi a tudiz by to bylo asi to posledni, co bych lidovcum vycital.
    18.10.2017 09:42 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Fascinuje mne, kolik lidí žije v zajetí představy "tihle jsou zlí (přesněji: nemám je rád), takže to musejí být mezi sebou strašní kamarádi".
    18.10.2017 12:29 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    ja nekde pisu, ze Babis, SPD a komuniste jsou strasni kamaradi? Nevsiml jsem si. Ze spolu vytvori koalici (nebo spis podpori Babisovu mensinovou vladu), je IMHO (pri soucasny preferencich) podobne pravdepodobne jako ze koalice Babis + lidovci + ? (ODS?). Pokud ji neudela s lidovci ani SPD, tak velmi pravdepodobne budou predcasne volby a Babis na tom po nich bude velmi pravdepodobne lip nez po techto volbach. Tak tohle povazujes za dobry scenar? Nebo jaky je tvuj "idelani" (chapu, ze idelani asi zadny) scenar pokud by volby dopadly podle preferenci?
    18.10.2017 12:58 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    ja nekde pisu, ze Babis, SPD a komuniste jsou strasni kamaradi?

    Nenapsal jste to, ale automaticky sčítáte možné výsledky, aniž byste řešil, jestli ty strany mají vůbec nějaký zájem na spolupráci. Já třeba nevidím moc důvodů, proč by KSČM měla podporovat Babiše nebo s ním jít dokonce do koalice.

    Nebo jaky je tvuj "idelani" (chapu, ze idelani asi zadny) scenar pokud by volby dopadly podle preferenci?

    Už před delší dobou jsem tvrdil, že tyhle volby prostě dopadnou průšvihem a je jen otázka kterým. Pravda je, že tehdy jsem ještě vůbec nepočítal s variantou, že by ČSSD mohla jít znovu do vlády s Babišem, což je momentálně bohužel celkem reálný scénář - ale z mého pohledu o nic lepší než ty ostatní.

    predcasne volby a Babis na tom po nich bude velmi pravdepodobne lip nez po techto volbach

    Tím si nejsem vůbec jistý. Babiš je IMHO za kulminací a pokud se ostatní větší strany příliš nezdiskreditují, půjdou spíš nahoru. Navíc by případné předčasné volby byly až po prezidentských.

    18.10.2017 15:32 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já třeba nevidím moc důvodů, proč by KSČM měla podporovat Babiše nebo s ním jít dokonce do koalice.
    koalici ani ja nevidim jako pravdepodobnou, ale podporu Babisovy mensinove vlady si velmi dobre umim predstavit vymenou za prosazeni nekterych jejich navrhu nebo zmen, nemluve o tom, ze hromada veci by potesila obe strany (napr. razne omezeni verejnopravnich medii). Krom vyrazneho zvyseni vlivu by to pro ne byla vcelku vyhodna pozice - nenesli by vladni odpovednost a jen by tise cekali, az ostatni strany dostatecne znemozni Babise (nebo to zvladne on sam) a ve chvili, kdy jim to prijde vyhodne mu s ostatnimi vyslovi neduveru s tim, ze porusil dohody, dela kroky se kterymi by oni prece nikdy nesouhlasili atd. Ja naopak nevidim moc duvodu, proc by KSCM Babise podporit nemela.
    Babiš je IMHO za kulminací a pokud se ostatní větší strany příliš nezdiskreditují, půjdou spíš nahoru.
    je otazka, jestli tohle je jen vykyv nebo trend. Ja si naopak umim velmi dobre predstavit retoriku, ze tradicni politicke strany se nejsou schopny na nicem domluvit, ani kdo bude vladnout a vsichni maji volit ANO, ze bude konecne klid (+ znechuceni lidi, ze jsou zas volby). Oboji je mozne. Chtel jsem zduraznit, ze predcasne volby automaticky neznamenaji, ze to dopadne lip.
    Darth Phantom avatar 18.10.2017 17:11 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    No tak to je jasný, někdo se musí obětovat, aby u vlády nebyli jen oškliví populisté. Toto těžké břímě vezmou na svá bedra opět lidovci a obětují se ve vládě s populisty, všechna čest. S tím ANOBabišem to vyřešili taky více než šalamounsky. Jelikož nemohou v žádném případě tahat čerta za vocas tak s Babišem ne, ale zaobcovat s ďáblem proč ne takže s ANO ano. Podobně jako když bojovali proti EET tak, že ho všichni jezuiti schválili ve vládě a všichni jezuiti v parlamentu. Lidovci jsou suverénně nejodpornější slizáci na politické scéně a Slizohlávek je takový maršál Petain.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.10.2017 10:15 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    ano, je to tezke brime, protoze za to pripadne schytaji hromadu nadavek do slizaku atd. od primitivu jako jsi ty. Ale za me bude urcite lepsi, pokud bude napr. na ministerstvu zemedelstvi Jurecka nez aby tam byl nekdo z Agrofertu a ministerstvo se kompletne zmenilo na ministerstvo pro Agrofert.
    Darth Phantom avatar 19.10.2017 10:39 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Svatá pravda, bratře. Být neustále u moci přináší sebou dozajista horší utrpení, než prožil Kristus na kříži. Jak říkával Msgr. "Je třeba být při tom". A taky při tom jsou, nepřetržitě od roku 1920. Za všech režimů, za všech okolností. Jen škoda, že vás inteligentů a neprimitivů je tak málo, že? Docela by mě potěšilo, kdyby se ta pakáž už do parlamentu nedostala, což je teď po posledním podrazu lidovců na STAN velice reálné.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.10.2017 10:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A taky při tom jsou, nepřetržitě od roku 1920. Za všech režimů, za všech okolností.

    To už není pravda. Jak si můžete ověřit zde, za posledních 20 let bylo toto svaté pravidlo porušeno už pětkrát (v jednom případě tam sice jednoho člena měli, ale strana jako taková se neúčastnila). Pravda, jen jedna z těch vlád vydržela celé období a dvě z těch pěti ani nikdy nezískaly důvěru, ale dnes už se prostě nedá spoléhat na nic.

    regine2 avatar 17.10.2017 21:04 regine2 | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše ???

    Problém je ftom, že vláda by měla vytvářet spokojenost pro většinu obyvatelstva. Zatím zástupci politických stran (s vyjímkami) v mezivolebním období 'bohabojně žijí', přou se o zbytečnostech (zde kouřit - nekouřit a podobně), před volbami na sebe kydají hnůj. Zkrátka - když se občas donutím je chvíli poslouchat - dojem je 'prosím, prosím' volte nás, slíbíme cokoliv, jinak na Vás kašleme, stejně se na ničem nedomluvíme, ale už bude po volbách na pár let budeme v teplíčku.

    Dokud nepřiletí mimozemšťané, všechno už jaksi bylo.
    corwin78 avatar 17.10.2017 21:10 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To křesťanství tam IMHO působí jako mírný pozitivní efekt na morální cítění, nejspíš budou míň náchylní ke korupci.

    Tak to mě docela pobavilo, moje zkušenost je jiná. Pamatuji z komunální kampaně, jak si mi zástupce Zelených stěžoval, jakou mu kolegové z křesťanského gymnázia dávají čočku, protože je členem jiné strany než KDU-ČSL. O morálním cítění křesťanů, nebo členů jakékoliv jiné sekty, si nedělám žádné iluze.

    Jestli chceš volit stranu, která nemá máslo na hlavě, má dobrý ekologický program a v týmu kvalitní lidi, třeba experty z Arniky a má šanci se dostat do sněmovny, tak jedině Piráty.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    17.10.2017 21:18 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To bude všude různě... U nás na městě se KDU a Zelení zase dost držej spolu. Ono jsou ty lidi zrovna kamarádi/známí IRL, takže to takhle určitě nebude všude, ale kromě toho u nás hrajou prim takový zištný/intrikující kliky ODS a ČSSD (které bohužel mají mnohem silnější pozici), teď k nim ještě kandidátka ANO, což je u nás na komunálu docela slizký seskupení oportunistů (hodně podnikatelé co si v tom jenom hledají byznys z rozpočtu pro sebe nebo pro kamarády). Naposled se myslím už spřahovali i s komoušema. Takže tyhle menší strany by to beztak semklo.
    18.10.2017 08:30 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    O morálním cítění křesťanů, nebo členů jakékoliv jiné sekty, si nedělám žádné iluze.

    Přesně tak. Chtělo by se to podívat trochu do historie. Lidovci dlouhodobě ovládali ministerstvo obrany a zrovna zbrojní zakázky se staly synonymem pro korupci. Bratr Kalousek o tom nepochybně hodně ví, ale zároveň byl vždy dost chytrý, aby ho nechytili. A nevšimnul jsem si, že by se proti němu jeho křesťanští spolustraníci nějak vymezovali. Odešel sám, když se lidovecká kocábka začala potápět. V 90. letech bylo populární přísloví "Mráz Kopřivu nespálí". Přičemž Mráz byl lidovecký náměstek ministra vnitra a Kopřiva byl to samé na obraně.

    19.10.2017 23:06
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Mě úplně stačí, jaký má ten jejich Bělobrádek názor na zvířata a ještě se ohání tím, že je (bývalý) veterinář. Předpokládám, že podobný názor má jako politik na lidi.
    20.10.2017 02:30 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ty jo, taková volovina. Mě přijde, že když je tohle to nšjhorší, co se na něj dá vytáhnout, tak to ještě není tak zlý.

    IMHO je to, že občas řekne takovou ztřeštěnost, ještě celkem lidský selhání. BTW Zaorálek jednou v televizi řekl, že za socíku pracoval na stavbě a sežrali tam nějakýho psa (už si nepamatuju, jestli věděl, co to jí, nebo ne), to už musí bejt teda úplnej kanibal :)
    20.10.2017 19:02
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jeho výroky jsou konzistentní s katolickým pojetím duše. Netvrdím, že s nimi souhlasím, ale rozumím tomu, odkud se berou.
    17.10.2017 21:29 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já volím KDU-ČSL taky a nejsem křesťan a už vůbec ne katolík.
    pavlix avatar 21.10.2017 11:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A ta částka taky nesedí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    17.10.2017 21:30 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Když padla zmínka o skupině označované zkratkou jako LGBT, tak zrovna dneska jeden známý na otázku, tak co, koho budeš volit, zmínil, že (zběhlý kněz) Herman (kultura) nejen že měl celkem zvláštní a poněkud strmý nástup k moci, ale že dokonce nějak zaštítil (?) ten průvod, co mají každý rok v Praze. Pro něho jde o zásady a KDU na celostátní úrovni na rozdíl od komunálu - je celkem tragédie. Tak jsem otázku zopakoval, a naznačil, že uvažuje o těch Realistech toho Robejška (?), co žil v Německu (?). Známý nejspíš nad těmito věcmi uvažuje víc než já.

    Dnes jsem prošel kolem místa ranního rozdávání nejspíš závinů (nabízených jako pozornost KDU), ale tak nějak jsem byl zdrženlivý. Zatímco nabízený politický program (propaganda) jsem dobrovolníkovi z rukou sebral, tak mi přišlo blbý jít stejně vehementně po sáčku s pečivem, když mi jej do ruky nedal, protože jej zrovna neměl, i když bylo ráno, ještě jsem nesnídal a tak.

    V té osmistránkové (?) brožurce měli pěkně popsaná pozitiva svého působení. Co se povedlo, co se právě daří, a co se ještě podaří, zvláště pak, když jim hodíme svůj hlas. Ale už tam neměli napsáno, čím mě nasrali. Ano, to když, loni na jaře hlasovali společně se stranami v koalici, vládními ANO a ČSSD pro to označení "Czechia" - Česko (Čechy) jako "geografického doplňku" pro seznam a používání ve vztahu k cizině/a naopak cizinou ve vztahu k nám - označení pro Českou republiku. A to má na triku ten východočech Belobrádek, nebo tak nějak se jmenuje, prostě ten jejich předseda a jeho suita. Komu jinému to přičíst. Byli v koalici (no, ještě jsou), byli, a tak hlasovali, jak dostali od svých vůdců nakázáno. Až na tu slušnou paní z ANO.

    Takže, jestli je, jak mám zatím v plánu, budu volit, tak doufám, že v té partaji převládne klika, která se postará o to, abychom byli na Moravě v tomto spokojení. Poněvadž my víme, že pouhé skřípání zuby (jakákoli nenávist) neprospívá nejen chrupu.
    jiri.one avatar 17.10.2017 21:47 jiri.one | skóre: 19 | blog: Jiriho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jurecka z KDU-CSL v poradu A dost! z minuleho tydne. Ciste jen pro info, kazdy at si voli podle sveho.
    www.jiri.one - Můj blog o Linuxu, hrách, životě, ...
    Darth Phantom avatar 18.10.2017 17:48 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Hmm hmm, to je ten Mesiáš a bojovník za práva lidu a spotřebitelů, který se zčistajasna vynořil před volbami? Teď mám na mysli dvojí kvalitu potravin. Co jsem to tak po očku sledoval tak to skončilo na tom, že s. ministr sdělil, že Brusel s tím eventuelně může do roka a půl něco udělat. Vynikající úspěch a při pružnosti Bruselu bychom se mohli dočkat už za deset let čokolády kde je doopravdy čokoláda.

    Jak tak koukám, soudruzi, tak tady velice rádi operujete s výrazem populismus. Tady ho máte, to je předvolební populismus v nejkrystaličtější podobě. Tady s. ministr najednou před volbami jakože bojuje za práva spotřebitele. Eurohujer nemůže už z principu nic vyjednat pro české národní zájmy, neb jeho hlavní prioritou je stát v hlubokém předklonu před merklbábou a jejími kašpárky Junckery.

    Jsem přesvědčen, že i nadále potrvá stav, kdy se na jedné výrobní lince bude vyrábět jeden druh téhož výrobku pro Übermensch a druhý pro nás, východní untermensch. Ono je to po volbách brzy přejde a vyšumí to do ztracena, rozházet si to s vrchností není pro eurohujery žádoucí.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Max avatar 17.10.2017 21:48 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    U nás ve městě, cca 4k obyvatel, vládlo dlouhou dobu KDU-ČSL. Byla to rodina pánbíčkářů a jen pár drobností z poslední doby, které jsou veřejným tajemstvím :
    1) Flop u nás chtěl postavit obchod a koupit jeden obecní dům na náměstí, který dříve sloužil jako škola. Dohoda byla, že se jim to prodá za 1m s tím, že ten dům opraví, část bude jako sklad, část jako zázemí pro podnikatele a i nějaké byty. Kdyby to chtěli prodat, tak město bude mít předkupní právo za 1m + případné investice. Zastupitelstvo a všichni to odsouhlasili a zplnomocnili starostu k podpisu smlouvy. Výsledek? Dnes se ten dům prodává za 6m v realitkách, když se to zjišťovalo, tak smlouva byla sice podepsána, ale bez zmíněného dodatku. Město to myslím kupuje zpět za těch 6m.

    2) Na kraji města měla vyrůst průmyslová oblast, prostě pozemky, kde by mohlo být pár firem. Když se to starosta dozvěděl, tak konal. Jednak celý proces začal zdržovat, dále mezi tím jeho příbuzní běhali s taškama plných peněz po lidech, které vlastnili zamýšlené pozemky, a za hotové je od nich kupovali.

    Takže město se 4k obyvateli a jeden KDU-ČSL, který jen dvěma akcema v tom musel být za několik míčů. U koryta seděl co pamatuji, takže toto je jen kapka v moři !!!

    ty tví kecy :
    "To křesťanství tam IMHO působí jako mírný pozitivní efekt na morální cítění, nejspíš budou míň náchylní ke korupci."

    Jsou na úrovni toho, že někteří věří, že když dosadí do politiky miliardáře, že bude vůči korupci odolný, že peněz má dost a nebude chtít víc.
    Díky takovým naivkám máme Babiše ve vládě a před ním další.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Bedňa avatar 18.10.2017 23:24 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    +1
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    17.10.2017 22:04 blp
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Kudela z KDU mění názory každých pár minut: http://berg.blog.ihned.cz/c1-65645900-proc-nekteri-poslanci-neudrzi-myslenku-ani-dve-minuty-hlasovani-o-registru-smluv-pod-elektronickou-tuzkou

    Takoví lidé mají tu nevýhodu, že po akci zajdou do kostela, kde se vyzpovídají a jsou opět čistí jako lilie. Veřit jim kvůli jejich víře je tedy bláznovství.

    Grunt avatar 17.10.2017 22:21 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pokud chcete namítat, že KDU-ČSL jsou „pánbíčkáři“* a že křesťani za 2000 let napáchali nejvíc zla, nebo tak něco (což je IMHO trošku pubertální a není to moc fér, spíš by se mělo říct, že lidi/my/Češi/Evropa/všichni jsme za 2000 let napáchali spoustu zla....). Právě že KDU-ČSL je taková umírněná strana i v tomhle. To křesťanství tam IMHO působí jako mírný pozitivní efekt na morální cítění, nejspíš budou míň náchylní ke korupci. Ale KDU není religiózní pravice toho patologického typu, co mají v Americe. Ona je to hodně sekularizovaná křesťanská strana vlivem toho, jaká je naše společnost, a je to tam spíš jako komponent, ne jako hlavní náplň. Takže se díky tomu nemusíme bát, že by dělali podobný blázniviny jako evangelikákové v USA (zákaz učit o evoluci a tak – zaplať pán Bůh za to, že žijeme v Evropě!).
    Úžasné. Obávám se že tenhle odstavec se dá naroubovat i na KSČM akorát si 2000 let nahraď čtyřiceti léty.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    17.10.2017 22:53 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Kromě toho si myslím, že u Lidovců je docela dobrá základna šslušných lidí v komunální politice a má to pozitivní vliv směrem nahoru.

    Ja si myslim, ze na Lidovce se da vzdy spolehnout. Jeste na konci kvetna si Belobradek s Gazdikem slibovali vernost a uz v pulce cervence nasledoval rozchod od stolu a loze.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.10.2017 23:23 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To ale podle mě posrali Starostové tím, že nebyli ochotní jít cestou nižšího rizika tak, že budou jenom na kandidátce KDU.

    To, že jako ultimátum trvali na koalici i když průzkumy vypadaly zle, bylo podle mě od nich nefér. Protože KDU-ČSL to mohlo stát parlament, kdežto pro Starosty to žádný risk nebyl - do parlamentu se sami nedostatnou, to vědí jistě. Tudíž KDU neslo všechno riziko a Starostové žádné. KDU mělo vůli jít do kompromisní varianty se společnou kandindátkou, Starostové ne. Takže IMHO - na jedné straně byla vstřícnost, na druhé moc ne (dokonce mi přijde že možná trochu nevděk) a moc velké ambice. Takový partnerství se přece nedá držet za každou cenu. Když už bych to kritizoval, tak za to, že do toho vůbec šli, když existovala možnost, že to takhle neslavně skončí. Ale za tohle IMHO fakt zalouží čočku STAN. A taky za to, že ty procenta propadnou a pomůžou Babišovi, což na tom asi mrzí nejvíc.
    18.10.2017 00:01 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ale za tohle IMHO fakt zalouží čočku STAN.
    Jestli se domnivas, ze za to, ze KDU-CSL nedrzi slovo muze nekdo jiny, a ze je dulezitejsi byt u moci, nez se drzet zasad, myslim, ze sis opravdu vybral stranu podle svych predstav.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    18.10.2017 11:42 mimi.vx | skóre: 37 | blog: Mimi.VX | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Ma slova :)

     

    Lidovci -- cokoliv pro to byt ve vlade ..

    USE="-gnome -kde";turris
    18.10.2017 08:24 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To ale podle mě posrali Starostové tím, že nebyli ochotní jít cestou nižšího rizika tak, že budou jenom na kandidátce KDU.

    V tom případě neměla KDU-ČSL tuto dohodu vůbec uzavírat. Nejdřív se tvářili jako velcí hráči (třetí síla, míříme na 15 %) a po pár týdnech stáhli ocas mezi nohy a vycouvali.

    22.10.2017 18:46 Ovocníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak teď se teda STANům musím omluvit, dokázali těch 5,1něco dát, což teda klobouk dolů. Zase teda pořád to byl risk a kvůli obavám z propadnutí hlasu by se třeba jejich koalice paradoxně nedostala (to nikdy nebudeme vědět...), ale evidentně jsem jim hodně křivdil, když jsem napsal, že sami na parlament mají nulovou šanci.

    A tedy když vidím, jak děsně ty volby dopadly (výsledek babiše, pitomia), tak zaplať pán Bůh, že to ještě takhle dopadlo, jak co se týče Starostů, tak TOP 09. A nakonec mám docela radost i z těch Pirátů, z kterých jsem měl strach, že Bartoš je sice dbrej, ale jinak je tam nepředvídatelná směska úplně odlišnejch lidí. Když předběhli komouše a toho vychcánka volenýho náckama a lidma se slabším intelektem/porozuměním dnešnímu světu, tak jsem cítil drobnou radost, i když teda složení parlamentu je pořád hrozný. Teda zrovna autorskej zákon by IMHO pořád do rukou dostat neměli, ale jinak teď teda doufám, že zapůsobí pozitivně.
    JiK avatar 22.10.2017 18:59 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Zajimalo by mne, hypoteticky, o kolik mandatu vic by meli top09+stan+lidovci dohromady s cca 16%, misto s 3x cca5%. Jen jako matematicka hricka, ono neni jiste, zda by jim lidi nahazeli cca 16%.
    ⧠ A = 0 avatar 22.10.2017 20:44 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Záleží, jak by to bylo přesně rozložené v krajích, ale dá se předpokládat, že s takovým výsledkem by měli kolem 35–40 mandátů.
    Nevolte zmrdy.
    JiK avatar 22.10.2017 22:16 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    rekneme tedy 37, vs. 23, co maji ted. Hmm.
    18.10.2017 02:21 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    18.10.2017 11:57 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak pokud chces nekoho, kdo ma zkusenosti z vlady (bez ohledu na rezim), tak prosim. Ostatne je to tva volba a mas na ni pravo.
    Dalibor Smolík avatar 18.10.2017 12:23 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Upřednostňuji volbu tradiční strany, pokud se týká ANO, nechápu tak vysoké preference, nedomnívám se, že toto hnutí přinese nějakou "přidanou hodnotu" do našeho politického (ale i ekonomického) rybníčku. Heslo "Prostě to uděláme" mi nestačí. Ale lidovce jsem volil jenom jednou. Oni jsou jazýčkem na vahách, připojí se většinou k vítězi voleb nebo k tomu, koho považují za vhodného kandidáta na účast ve vládě.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    18.10.2017 15:53 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Že o tématice LGBT mlčí? No nevím, u strany kde jeden z jejich nejviditelnějších politiků nazval Prague Pride "pochodem smrti naší civilizace" bych se s přítelkyní nejspíš o naše práva docela bála.
    18.10.2017 16:45 Ruda
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    my komunisté jsme podobně diskriminováni, co myslite, že říkají o našem prvomájovém setkání. A to jenom proto, že máme trochu odlišný názor na některé vztahy mezi lidmi.
    JiK avatar 18.10.2017 17:04 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    tobe nekdo upira prava? Jaka? Prehanej.

    Jasne, jako holka nemuzes s holkou pocit dite, ale to nejak neni problem nas ostatnich, ale spis biologie, ne? To uz by sis mohla treba stezovat, ze te diskriminuje gravitace, protoze bys chtela letat.
    Člověk z Horní Dolní avatar 18.10.2017 22:21 Člověk z Horní Dolní | blog: blbeczhornidolni
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nemuzou adoptovat deti treba.
    JiK avatar 18.10.2017 22:32 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Darth Phantom avatar 18.10.2017 22:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Příloha:
    Hmm, to je zajímavé, to jsem nevěděl. Takže když se třeba ožení Matěj Stropnický s Bartošem, tak můžou mít dítě.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    19.10.2017 20:32 :-)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    nech si ho vystrúhajú z polena
    19.10.2017 10:06 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Legální umělé oplodnění pro lesbický pár také není ze zákona možné. A bylo by fajn mít ve vztahu podobná práva

    Ale nemluvila jsem o stávajících, mluvila jsem o budoucím vývoji, pokud by se dostal nahoru někdo jako Čunek. A že to v dnešní civilizaci není možné? No, třeba v USA v některých případech (tady hlavně pro „T“ z LGBT) zjevně ano.
    19.10.2017 11:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Budouci vyvoj zalezi hlavne na vas, holky a kluci. Pokud budete pokracovat v dosavadnim salamu, ze chcete jenom tohle a slus a vzapeti chtit dalsi a dalsi, naserete dost lidi na to, abyste prisli i o to, co mate. Kdyz se jednalo o registrovanem partnerstvi, malokdo krome vyslovenych krizaku mel problem. Ted uz to tak v pohode neni, podekovat za to muzete ovsem jen sami sobe.
    19.10.2017 11:39 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A ono to opravdu někdy bylo "...a nikdy už nebudeme chtít nic víc"?
    19.10.2017 11:44 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Opravdu nevis?
    19.10.2017 12:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Je mi líto, pořád tám žádné "a nikdy nebudeme chtít víc" nevidím. To, že prosadili zákon aspoň v kompromisním znění, které mělo šanci vůbec projít, s tím, že se později vylepší, možná může někomu připadat jako nechutný pragmatismus, ale ruku na srdce, kdyby se pokoušeli zákon prosadit rovnou ve formě, kterou oni považují za ideální, nejspíš by se jeho přijetí nedožili, protože to není ani ta současná verze.

    To je běžná praxe. Předkladatelé zákona zakazujícího prodej o vybraných svátcích (kde hrálo zrovna "politické křídlo katolické církve" významnou roli) se také netají tím, že ho postupně chtějí rozšířit všechny svátky, potom neděle a když se bude dařit, možná zkusí i soboty. Ale bylo jim jasné, že kdyby to zkusili rovnou, nedostanou nic.

    19.10.2017 13:32 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je mi líto, pořád tám žádné "a nikdy nebudeme chtít víc" nevidím

    Já si to osobně docela dobře pamatuji: Potřebujeme registrované partnerství, abychom mohli řešit takové ty běžné provozní věci - dědictví, bydlení, informace o zdravotním stavu atd. O adopci dětí nám vůbec nejde, to je pouze křesťanská propaganda.

    To, že prosadili zákon aspoň v kompromisním znění, které mělo šanci vůbec projít, s tím, že se později vylepší, možná může někomu připadat jako nechutný pragmatismus, ale ruku na srdce, kdyby se pokoušeli zákon prosadit rovnou ve formě, kterou oni považují za ideální, nejspíš by se jeho přijetí nedožili, protože to není ani ta současná verze.

    Každá akce vyvolává reakci. Salámová metoda sice funguje, ale zároveň může u lidí vyvolat pocit, že z nich někdo dělá blbce, když se dožaduje dalšího kolečka salámu, ačkoliv předtím tvrdil, že žádné další už chtít nebude. Já osobně jsem liberál a v principu je mi úplně jedno, kdo s kým uzavře manželství. Ale zrovna tento přístup v souvislosti s některými dalšími případy mě utvrzuje v přesvědčení, že agresívním požadavkům menšin nesmíme ustoupit ani o krok.

    19.10.2017 13:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takže po dalších deseti (dnes už jedenácti) letech je příliš brzy chtít "další kolečko"? Je to příliš brzy na to, aby se vnímání většinové společnosti zase trochu posunulo a legislativa tomu přizpůsobila? Kolik let (nebo spíš desítek) je podle vás potřeba?
    19.10.2017 13:51 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To neni otazka casu. Kam az to hodlas posouvat? Co bude dalsi kolecko? Tohle?

    Kam pujdem dal? Adopce tveho bankovniho konta? Dotovany sex mezi lednickou a sporakem? Fakt necitis tu absurditu?
    19.10.2017 14:06 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Doporučuji Cloud Atlas (ideálně knihu, tam je to téma víc zřetelné). Tam je krásně vidět, jak každá doba, kde se některý z příběhů odehrává, měla určitou skupinu méněcenných, u kterých byla tabu už sama myšlenka, že by se s nimi mohlo jednat jako s rovnými, zatímco v pozdějších dobách už to bylo naprosto přirozené.
    19.10.2017 14:06 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    (Mimochodem, v jednom z těch příběhů jsou to právě homosexuálové.)
    19.10.2017 14:19 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ehm... o menecennych pises ty, do to mne prosim netahej.

    Ale hezky jsi obtancil muj dotaz, to se zas musi nechat.
    19.10.2017 20:32 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Neobtančil, ale pokud vám ta odpověď nestačila, zkusím to napsat jinak: jsem toho názoru, že dlouhodobý trend je takový, že převažující společenské povědomí se postupně vyvíjí od nulové až minimální tolerance k různým odlišnostem (byly doby, kdy se věřilo, že třeba už to, že je někdo levák, je ďáblovo znamení) směrem k větší toleranci. A na rozdíl od některých lidí si zdaleka nemyslím, že jsme v tomto vývoji došli až někam na samý okraj toho, co je rozumné, nebo dokonce až za něj.
    19.10.2017 21:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takze je ocista pedofilu ok nebo ne?
    19.10.2017 22:00 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nevím, jak mám vaší otázce rozumět. Vy byste chtěl, aby byl někdo perzekuován za to, že je pedofil?
    19.10.2017 22:16 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A zase tanecky...
    19.10.2017 22:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Žádné tanečky. Chcete-li odpověď, napište jasně a bez tajemných náznaků, na co přesně se ptáte. Já prostě nerozumím termínu "ocista pedofilu".
    19.10.2017 22:34 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já prostě nerozumím termínu "ocista pedofilu".

    To nejste sám.

    „Radical queer znamená zrušit sexuální a rodové normy, očistit stigmatizované menšiny (včetně např. pedofilní komunity, o kterou Prague Pride s ohledem na malé liberální krůčky vpřed nestojí, protože se jí dané téma zdá příliš kontroverzní). Nepřizpůsobit se, měnit společnost,“ apeluje Feryna.

    20.10.2017 06:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ze tys ten clanek necetl, ze?

    On totiz nikdo treba ty pedofily nepostihuje. Postihuje jejich protiprani jednani ve smeru k objektu jejich zajmu, detem. Takze pokud nekdo pozaduje jejich ocisteni, jde mu o co?

    Tanyny, tanyny...
    20.10.2017 07:59 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    On totiz nikdo treba ty pedofily nepostihuje. … Takze pokud nekdo pozaduje jejich ocisteni, jde mu o co?

    Za prvé: těžko můžu mluvit za jiné, takže těžko vám mohu říct, o co přesně jde autorce té výzvy. Za druhé: výzvu jedné aktivistky je třeba chápat jako to, čím je, tedy výzvu jedné aktivistky, případně toho, kdo s ní vyjádří souhlas. To, že jeden konkrétní člověk vyjádří nějaký názor, neznamená, že můžete vzít skupinu, do níž dotyčný patří, a automaticky předpokládat, že je to názor té skupiny. Když půjdu do extrému, takhle byste mohl vzít nácka, který vykřikuje "cikáni do plynu", a vyvodit z toho, že "Češi chtějí posílat cikány do plynu".

    That being said… Na jedné straně je pravda, že zákon nepostihuje pedofilii jako takovou, to by bylo opradu strašné. Na druhé straně ani tady IMHO není (všude) stav úplně optimální, osobně nepovažuji za správné, že může být v některých zemích (nejsem si jistý, jestli i v ČR) někdo postihován za to, že se na jeho počítači najdou fotografie s určitou tematikou.

    Druhá věc je to vnímání společnosti, o kterém jsme se už bavili a které nejde úplně oddělit. Udělá-li dnes coming-out homosexuál, většině lidí to bude jedno (bohužel zdaleka ne všem - viz důvody zablokování diskuse k tomuto článku). U jiných minoritních sexuálních orientací to už může být horší (z nedávné doby mne napadá třeba kauza Drupal vs. Larry Garfield). A teď si představte, že byste byl pedofil; kolika lidem byste se to asi odvážil říct?

    Takže to je to, co bych si já osobně představil pod pojmy jako stigmatizace a očista; co tím ale myslela autorka výzvy, to nemůžu sloužit. V každém případě by mi ale přišlo přitažené za vlasy brát takovou výzvu jako doklad, že "oni chtějí".

    Tanyny, tanyny...

    Chcete se bavit aspoň trochu na úrovni odpovídající dospělým lidem nebo ne? Jednoduší lidé mají rádi ve všem jasno a na všechno jednoduchou a přímočarou odpověď. Chcete-li patřit mezi ně a to, že na všechno nemám jednoznačnou odpověď a že na složitější otázky nedokážu odpovědět jednoduše a jednoznačně, je pro vás "tanyny tanyny", pak asi další debata nemá moc smysl.

    20.10.2017 08:58 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    ad 1.odstavec...

    Kazdy "boj za nezadatelne pravo" zacina stejne. Nejaky jedinec vyrkne svuj nazor... a to je prave ten salam o kterem je od zacatku rec. Kdysi byla trestna uz samotna sodomie. Neni. Pak nebylo mozne nejak svuj svazek legalizovat. Uz neni. Nebyla moznost adopce deti. Taky to pada. A tohle neni nic jineho nez priprava na dalsi kolo...

    ad 2

    Vis, kdyz tve otazky ve stylu "kde" a "jak" a "ja to nevidim" vypadaji jako bys byl momentalne zaostaly. A ty hloupy opravdu nejses. Proto mi prijde, ze kdyz se jeste o tri repliky dal tvaris, ze netusis o co jde, snazis se obtancit tu horkou kasi. Proto to "tanyny, tanyny"

    Schvalne polozim jeden dotaz (uz jsem ho zastrenou formou nadhodil). Kde je hranice, kdy si reknes "tohle uz neni pokrok, to je blbost"?
    20.10.2017 09:20 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A tohle neni nic jineho nez priprava na dalsi kolo...

    A já na tom nevidím nic špatného. Jak už jsem napsal, nemám ani zdaleka pocit, že současný stav je ideální nebo dokonce že už jsme zašli příliš daleko.

    Proto mi prijde, ze kdyz se jeste o tri repliky dal tvaris, ze netusis o co jde, snazis se obtancit tu horkou kasi. Proto to "tanyny, tanyny"

    Možná vás to překvapí, ale abych byl schopen rozumně odpovědět, potřeboval jsem opravdu vědět, na co konkrétně se ptáte, protože to až do poslední chvíle nebylo jasné.

    Schvalne polozim jeden dotaz (uz jsem ho zastrenou formou nadhodil). Kde je hranice, kdy si reknes "tohle uz neni pokrok, to je blbost"?

    Tohle je zase ta snaha o hledání jednoduchých odpovědí na složité otázky. Především si nemyslím, že vůbec existuje nějaká ostrá a jasně definovaná hranice. Určitě by se našla spousta případů, kdy když se mne zeptáte na zcela konkrétní věc, budu muset odpovědět, že na to nemám jasný názor.

    Pokud chcete příklad toho, co by podle mne bylo "za hranou", tak mne napadá třeba porušení principu, že k sexuálním aktivitám je potřeba informovaný souhlas ("informed consent") všech zúčastněných. To podle mne vylučuje např. i myšlenku, že by exhibicionista mohl mít právo ukazovat své vybavení (nebo i něco víc) náhodným kolemjdoucím. (Ovšem s výhradou, že otázka toho, co lze považovat za "informovaný souhlas", je v některých případech mnohem složitější, než se na první pohled zdá.)

    Druhá věc je, že spousta věcí, která dnes většině lidí připadají absurdní, byla před pár sty lety považována většinou za naprosto normální a naopak. Takže si netroufám odhadnout, co bude společensky přijatelné za 100, 200 nebo třeba 1000 let.

    20.10.2017 09:40 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A já na tom nevidím nic špatného. Jak už jsem napsal, nemám ani zdaleka pocit, že současný stav je ideální nebo dokonce že už jsme zašli příliš daleko.
    Coz bude asi ten zasadni rozdil... kdyz uz pominu tu (pro tebe neexistujici) vyjednavaci taktiku.
    Možná vás to překvapí, ale abych byl schopen rozumně odpovědět, potřeboval jsem opravdu vědět, na co konkrétně se ptáte, protože to až do poslední chvíle nebylo jasné.
    To je pravda, protoze mne to prekvapilo...
    Takže si netroufám odhadnout, co bude společensky přijatelné za 100, 200 nebo třeba 1000 let.
    Jenze my neresime co bude prijatelne za 100,200,1000 let. My resime, co je spolecensky prijatelne TED. To muze, ale nemusi mit nic spolecneho s tim, co bude v daleke budoucnosti.

    Me hlavne prijde, ze dnes staci oznacit cokoliv jako "pokrok" a mate v ruce kladivo na oponenty. Je to stejna situace jako se "zelenou" elektrinou. To, co se deje ted podle mne pokrok neni. Protoze co je u vyroby elektriny dulezite? Cena, mnozstvi, stalost dodavky a dopady na okoli. "Zelena" je drazsi, mene vykonna, nestala a ano, bezprostredni okoli na tom muze (nemusi) byt lepe. 3:1 (at nezeru) pro klasicke zpusoby. Jenze je tu kladivo POKROK. A je vymalovano...
    Jendа avatar 20.10.2017 15:08 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    kdyz uz pominu tu (pro tebe neexistujici) vyjednavaci taktiku
    Já furt nechápu o jaké vyjednávací taktice mluvíš - stejně, jako furt někde vídám dementní „Pražáci chtěli“ „linuxáci chtěli“ „studenti chtěli“ a podobné u věcí, ke kterým jsem se nevyjádřil, tak je přece naprosto nesmyslné psát „homosexuálové tvrdili“, ještě k tomu, když je to 10+ let a těm současným aktivistům je typicky 20-30, takže asi předtím většina z nich ani o homosexualitě nic tvrdit nemohla.
    23.10.2017 21:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To jako fakt musim tuhle debatu absolvovat s kazdym z vas zvlast? Pri vasi nesporne inteligenci?
    Jendа avatar 20.10.2017 14:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Postihuje jejich protiprani jednani ve smeru k objektu jejich zajmu, detem.
    Fakt, jo? A dětská pornografie (včetně té kreslené a povídek) je proti dětem jak?
    19.10.2017 15:21 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Kam pujdem dal? Adopce tveho bankovniho konta? Dotovany sex mezi lednickou a sporakem? Fakt necitis tu absurditu?
    Mas nejaky konkretni argument? V cem se lisi to, co pises, a hypoteticky historicky argument "Vy chcete aby moje zena mohla svobodne pracovat, stejne jako muzi? A co bude dal, bude muj stul svobodne pracovat?" ?
    19.10.2017 15:37 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ale vždyť má pravdu, absurdnější věc napsat nemohl :)
    19.10.2017 15:43 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Mas nejaky konkretni argument?

    Konkrétní argument je to, že lidé jsou vyhazováni z práce za "nesprávný" názor. Přičemž "správnost" názoru určují představitelé agresivních menšin, kteří se pasují do role mluvčích celé společnosti. Ve své omezenosti si ovšem neuvědomují, že nejlépe jsou menšiny chráněny právě v liberální demokracii a nakonec se jejich postupy obrátí proti nim.

    19.10.2017 18:09 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To ale neni argument proti adopci, umelemu oplodneni, nebo manzelstvi osob stejneho pohlavi. Myslim, ze politicky vyhazov v teto diskusi zatim nikdo neobhajuje.
    JiK avatar 19.10.2017 18:34 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ne, to je totiz argument proti agresivnim, ukrivdenym BUZERANTUM [se sexualni preferenci to nemusi nijak korelovat] kteri si osobuji pravo kadrovat lidi. Nejenze nesmis nahlas nesouhlasit, dokonce uz i byt neutralni je zasadni kadrova skvrna, a za chvili budete kontrolovat angazovast a ucast v pruvodech...
    In 2014, Brendan Eich was forced out as Mozilla’s chief executive after his opposition to gay marriage became public. Most technology executives held the opposite view, and tech companies often gave benefits to same-sex couples well before gay marriage was legalized.
    19.10.2017 19:03 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To co citujes mne take netesi, ale Kate za to nejspis opravdu nemuze.

    A dospely clovek by mel byt schopen tyhle veci rozlisit. (Tedy, neposuzovat lidi v nejake skupine na zaklade nazoru jednotlivcu z te skupiny.)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    19.10.2017 18:59 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Myslim, ze politicky vyhazov v teto diskusi zatim nikdo neobhajuje.

    Zatím. Ono vyhodit v ČR zaměstnance není jen tak. Ale v USA mají tzv. "at-will employment", takže můžou propustit kohokoliv na hodinu bez udání důvodu. Stačí, když uřvaná hrstka aktivistů rozpoutá kampaň za "nevhodný" názor.

    JiK avatar 19.10.2017 13:59 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pro zacatek je dobre si uvedomit, ze tahle deviace [ano, je to uchylka, odchylka od normalu] byla, stejne jako ostatni deviace, celou historii lidstva brana jako jiste tabu, casto explicitne zakazana a trestana smrti. Par tisic let. Je to hezke? Ne. Je to realita? Nepochybne.

    Jen diky dnesni, ultratolerantni spolecnosti je mozne byt jako gay/lesba tolik otevreny. Vazil bych si toho. NENI to automaticke.

    Nepokousel bych tu situaci. Jako v kazdem vyjednavani, budu-li chtit prilis moc, nedostanu nic.
    19.10.2017 15:00 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    byla, stejne jako ostatni deviace, celou historii lidstva brana jako jiste tabu
    Ignorujes velke mnozstvi kultur, ktere nemely s homosexualitou problem.
    Vazil bych si toho. NENI to automaticke.

    Nepokousel bych tu situaci. Jako v kazdem vyjednavani, budu-li chtit prilis moc, nedostanu nic.
    A pouzil bys treba argument, "nechtejte rovna prava, budte radi, ze uz nejste otroci", pokud by slo napriklad o rasu?
    19.10.2017 17:46 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vazil bych si toho. NENI to automaticke.
    Zbabelce. Kdyz uz chces nekomu vyhrozovat, udelej to aspon primo.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    JiK avatar 19.10.2017 18:40 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    myslim, ze utocis na spatnou stranu. Mne nijak nevadi homosexualove, naopak, docela si s nima rozumim, a zastavam postoj, at si kazdy dela, co je mu libo, rozmanitost je pekna, a byt v te situaci neni jednoduche, uz jen diky tomu, ze mas zasadne zmenseny pocet potencialnich partneru, ale posledni dobou docela nesnasim ruzne homoaktivisty. Posrali si to u mne sami.
    19.10.2017 18:59 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    myslim, ze utocis na spatnou stranu
    Pokud je to skutecne tak, pak bys mel prestat pouzivat argument, ktery muze byt opravnene konstruovan jako nenapadna hrozba.

    Potiz totiz je, ze pak prestavas byt odlisitelny od lidi, kteri ten argument skutecne jako hrozbu pouzivaji, a tudiz u nich nevedome vzbuzujes pocit, ze maji tvoji podporu.

    Coz je, shodou okolnosti, ten presny mechanismus, pred kterym varujes.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    19.10.2017 14:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takže po dalších deseti (dnes už jedenácti) letech je příliš brzy chtít "další kolečko"? Je to příliš brzy na to, aby se vnímání většinové společnosti zase trochu posunulo a legislativa tomu přizpůsobila? Kolik let (nebo spíš desítek) je podle vás potřeba?

    Vzhledem k tomu, že adopce dětí měla být tématem možná až za několik generací, tak deset let mi přijde málo. Nemluvě o tom, že požadavky na odstranění onoho diskriminačního paragrafu (který si do zákona prosadili právě LGBT+ aktivisté) se objevily již kolem roku 2010. Pamatuji si, že se v tom angažovala Džamila Stehlíková, ale potom jim asi došlo, že to by bylo příliš okaté a tak to stáhli.

    19.10.2017 15:38 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Co tim myslis, ze "měla být tématem možná až za několik generací".
    19.10.2017 15:41 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    „Prosadili si“ zní docela zajímavě, zní to úplně jako chtěná součást zákona a ne jako (dost nesmyslný) kompromis, kterým to ve skutečnosti bylo.
    19.10.2017 19:18 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    „Prosadili si“ zní docela zajímavě, zní to úplně jako chtěná součást zákona a ne jako (dost nesmyslný) kompromis, kterým to ve skutečnosti bylo.

    Představte si, že bych si od vás chtěl půjčit auto. Vám se do toho moc nechce, bojíte se poškození interiéru. Sepíšeme smlouvu, ve které se explicitně zavazuji, že v autě nebudu vozit zvířata. Zanedlouho začnu protestovat, že ta pasáž se zákazem zvířat je diskriminační. V autě si přece můžu vozit, co chci. Takový vychcánek by si u vás nadobro zavřel dveře, že?

    JiK avatar 19.10.2017 19:38 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    a co kdyby pak, dodatecne, ex post, jeste zacal tvrdit, ze ta pasaz o zviratech byla z jeho strany kompromisni, protoze on chtel mit pravo vytrhat sedacky a namontovat chromovy ram a nutit te to "vylepsene" auto nahlas obdivovat.

    Takovy drzy vychcanek by by proste napresrzdku, jak se rika na Morave.
    19.10.2017 20:04 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To prirovnani by mozna davalo smysl, kdyby LGBT byla jedna osoba, se kterou se na necem dohodnete. Nepripada mi fer tvarit se, jako byste mel s kazdym z LGBT komunity uzavrenou nejakou smlouvu.
    19.10.2017 20:11 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To prirovnani by mozna davalo smysl, kdyby LGBT byla jedna osoba, se kterou se na necem dohodnete. Nepripada mi fer tvarit se, jako byste mel s kazdym z LGBT komunity uzavrenou nejakou smlouvu.

    V takovém případě asi bude nejlepší se s lidmi z LGBT komunity nedohadovat vůbec. Člověk si nemůže být jistý, co vlastně chtějí. Jednomu se vyhoví, ale druhému se to nelíbí.

    19.10.2017 20:48 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jo ty jsi jim vyhovel, tak to jo. ;-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    19.10.2017 22:26 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jo ty jsi jim vyhovel, tak to jo. ;-)

    To jsem někdy tvrdil?

    19.10.2017 20:54 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takovym zpusobem pak ale muzes pohodlne mavnout rukou nad jakoukoli skupinou lidi ktera ma vic nez jednoho clena.

    Vubec nevidim logiku v tom, ze kdyz nejaci aktivisti udelali nejaky kompromis, tak by to jako melo znamenat ze otazka prav je na veky veku vyresena a uz si nikdy nikdo nemuze na zadnou nerovnopravnost stezovat? Vzdyt spousta lidi, co jsou aktivisti dnes byla v dobe uzavirani te tve "dohody" treba sotva na zakladni skole. Proc by meli byt vazani necim, na cem se ani nemeli sanci podilet?
    19.10.2017 22:09 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takovym zpusobem pak ale muzes pohodlne mavnout rukou nad jakoukoli skupinou lidi ktera ma vic nez jednoho clena.

    Normálně to funguje tak, že přípravy zákona se účastní i představitelé odborné veřejnosti, kterých se zákon týká. Ať už jde o lékaře nebo třeba včelaře. Když se ta dotčená skupina nedokáže shodnout na tom, jak by měl zákon vypadat, případně po přijetí zákona začne vykřikovat, že je špatný, tak se potom nemůžou divit, že jsou považováni za pitomce.

    20.10.2017 12:41 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Aktivisti nejsou zadnou volenou reprezentaci. Odsuzovat skupinu za ciny jednotlivcu je hloupe. Jestli chces zjistit nazor skupiny, udelej si pruzkum.
    19.10.2017 22:11 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vubec nevidim logiku v tom, ze kdyz nejaci aktivisti udelali nejaky kompromis, tak by to jako melo znamenat ze otazka prav je na veky veku vyresena a uz si nikdy nikdo nemuze na zadnou nerovnopravnost stezovat? Vzdyt spousta lidi, co jsou aktivisti dnes byla v dobe uzavirani te tve "dohody" treba sotva na zakladni skole. Proc by meli byt vazani necim, na cem se ani nemeli sanci podilet?

    Samozřejmě, že kdokoliv může usilovat o cokoliv a nelze mu v tom nijak bránit. Na druhé straně neexistuje povinnost tomuto úsilí automaticky vyhovět.

    19.10.2017 20:42 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Představte si, že bych si od vás chtěl půjčit auto.

    Vypadá to, že jste nechtěně uhodil hřebíček na hlavičku. Tady je nějaká menšina, která chce dosáhnout zrovnoprávnění s většinou a protože je to příliš kontroverzní, rozhodne se jít metodou postupných aproximací. A první přirovnání, které vás napadne, je že vy vlastníte auto a někdo přijde a chce si to vaše auto půjčit. To je přesně to velikášství a přezíravost, jaké mne iritovalo už při debatách o rozdělení Československa ("tak ať si táhnou, když se jim tu nelíbí").

    19.10.2017 22:22 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A první přirovnání, které vás napadne, je že vy vlastníte auto a někdo přijde a chce si to vaše auto půjčit. To je přesně to velikášství a přezíravost, jaké mne iritovalo už při debatách o rozdělení Československa ("tak ať si táhnou, když se jim tu nelíbí").

    To přirovnání sedí. Vlastník auta ho může půjčit, ale nemusí. Právní nárok na to není. Stejně tak poslanci mohou, ale nemusí schválit RP a další práva LGBT. Opět na to není právní nárok. Kdyby tento právní nárok existoval, tak by nebylo o čem diskutovat.

    JiK avatar 19.10.2017 13:49 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Taky si to pamatuji. A osobne ta salamova metoda ve me vyvolava posun, od moji jasne a zretelne podpory [nikdo nema byt pracovne a jinak penalizovan, za to jak a s kym suka, N dospelych si muze v posteli delat cokoli, s cim vzajemne souhlasi] pres neutralni [no dobre, at se teda registruji, kdyz jim to udela radost, A UZ NIC DALSIHO NECHTEJI], az po otevrene nasrani, diky ruznym pochodum gay pride, a tlacenim se o vic a vic privilegii.

    Nevim, jestli si to LGBTQXYZW komunita uvedomuje, ale stala se jen dalsim klackem v rukou jebnutych neomarxistu, se vsema dusledkama, misto aby stala nad politikou a mimo politiku. Vsadit si na chcipajiciho kone [viz vysledky "moderni" levice] je trochu kratkozrake a spojit s ni svou budoucnost je prinejmensim neprozirave. Abyste to neprokoucovali, kluci a holky.
    19.10.2017 16:05 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    no konecne se v prispevku objevili 'neomarxisti'. Ja uz se obaval, ze ses nemocnej.
    19.10.2017 13:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    ředkladatelé zákona zakazujícího prodej o vybraných svátcích (kde hrálo zrovna "politické křídlo katolické církve" významnou roli) se také netají tím, že ho postupně chtějí rozšířit všechny svátky, potom neděle a když se bude dařit, možná zkusí i soboty.
    Jenze oni se tajili, coz je prave ten rozdil mezi kompromisem a ojebem. A ja si ty diskuse z te doby dost pamatuju.
    19.10.2017 20:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL

    Pro jistotu ještě jednou připomenu, jak tohle vlákno začalo:

    Pokud budete pokracovat v dosavadnim salamu, ze chcete jenom tohle a slus a vzapeti chtit dalsi a dalsi

    Já jsem namítl, že nevím o tom, že by někdy zástupci homosexuálů prohlásili "chceme tohle a nikdy už víc chtít nebudeme". Opravdu nevidíte rozdíl mezi takovým prohlášením a tím, že předem nenahlásili, jaké budou další kroky a s jakým časovým harmonogramem?

    19.10.2017 21:51 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To je asi ten problem. Ty o tom nevis, tak to nebylo. Amen...
    19.10.2017 21:57 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jak byste si představoval důkaz, že žádné takové prohlášení nebylo? Na druhou stranu, pokud o takovém prohlášení víte, stačí jeden příklad.
    20.10.2017 06:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja ale po tobe nechci dukaz... ja ho nepotrebuji, protoze si to pamatuju (a nejsem sam). A v rozhovoru s Hromadou to jasne mas.
    Myslím, že nám tehdy právníci poradili dobře. Řekli, dejte verzi bez adopcí, hlavně ať projde zákon, a pak, až přijde další generace, se uvidí.
    Kdyby tohle rekli na verejnosti, meli by smulu. Tehdy i ted.
    20.10.2017 08:03 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pořád tam nevidím žádné prohlášení typu "a šlus" ("nikdy nic dalšího chtít nebudeme").
    20.10.2017 08:50 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ale s tim ja nepolemizuji a akceptuji to :-)
    19.10.2017 22:02 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já jsem namítl, že nevím o tom, že by někdy zástupci homosexuálů prohlásili "chceme tohle a nikdy už víc chtít nebudeme". Opravdu nevidíte rozdíl mezi takovým prohlášením a tím, že předem nenahlásili, jaké budou další kroky a s jakým časovým harmonogramem?

    Prohlašovali, že chtějí jen registrované partnerství, aby mohli řešit některé praktické záležitosti. Adopce byl naprosto okrajový problém, který budou možná řešit další generace. A jako důkaz, že jim o adopce nejde, nechali do zákona přidat jejich zákaz. Ale už o čtyři roky později chtěli toto ustanovení zrušit jako diskriminační.

    19.10.2017 22:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A jako důkaz, že jim o adopce nejde, nechali do zákona přidat jejich zákaz.

    Pragmaticky se pokusili prosadit aspoň to, co bylo v té době průchodné. A i tak to bylo jen tak tak, pokud mne paměť neklame.

    Ale už o čtyři roky později chtěli toto ustanovení zrušit jako diskriminační.

    AFAIK jim Ústavní soud, který je v tomto ohledu u nás nejvyšší (nebo spíš jedinou) autoritou, dal za pravdu.

    Přirovnal bych to k tomu, že někdo z nouze vědomě podepíše pracovní smlouvu obsahující ustanovení, které je ze zákona neplatné, protože jinak by práci prostě nezískal. Ale bude předem počítat s tím, že bude-li zaměstnavatel chtít to nezákonné ustanovení uplatnit, obrátí se na soud.

    19.10.2017 22:25 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pragmaticky se pokusili prosadit aspoň to, co bylo v té době průchodné.

    Potom ale nemůžou být překvapeni, že podruhé už se nikdo salámovou taktikou napálit nenechá.

    20.10.2017 01:49 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Však se to dalo předpokládat, že se situace vyvine do stavu, kdy bude požadavek na adopci. Už jen proto, že nemůžeš zakázat, aby si například žena nepořídila dítě a nevodila ho ke kamarádce na návštěvu.
    20.10.2017 07:39 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja bych rad, kdybys konecne ty nebo JiK objasnil, co je vlastne ten salam, ktery ti nekdo ujida.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 08:19 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja bych rad, kdybys konecne ty nebo JiK objasnil, co je vlastne ten salam, ktery ti nekdo ujida.

    Ačkoliv tato vyjednávací metoda má v názvu potravinu, o ujídání salámu v ní nejde.

    20.10.2017 09:27 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Kdyz uz se chces bavit v metaforach, mel bys jim aspon rozumet. ;-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 08:08 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Já hlavní problém vidím v tom, že chce-li menšina rovná práva s většinou, musí se jich doprošovat a taktizovat, aby se aspoň po kousíčkách pomalinku posouvala kupředu. Ale vy to samozřejmě vidíte úplně jinak, viz váš příklad s autem. Vy se prostě považujete za majitele občanských práv, který zváží, jestli je vůbec potřeba "jim" něco ukápnout (a běda "jim", jestli si budou někdy chtít další kapku).
    20.10.2017 08:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vy se prostě považujete za majitele občanských práv, který zváží, jestli je vůbec potřeba "jim" něco ukápnout (a běda "jim", jestli si budou někdy chtít další kapku).

    Já to vidím přesně naopak. Za majitele občanských práv se považují menšiny. Situace vygradovala tak, že menšiny mají pocit, že většina je povinna jim poskytnout libovolné právo, na které si vzpomenou. Kdo to odmítá, je nacista, rasista, xenofob, homofob a kdo ví, co ještě. Brandon Eich byl donucen odstoupit z funkce, protože si dovolil poslat své řádně vydělané peníze na podporu "nesprávné" strany v referendu. Na některé věci (např. manželství lidí stejného pohlaví) prostě není právní nárok a záleží na celé společnosti, jaký zaujme postoj.

    20.10.2017 09:01 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Za majitele občanských práv se považují menšiny.

    A právem. Bohužel jsou jim tato práva upírána a - světe, div se - jim se to nelíbí a chtějí to změnit.

    Stejně tak se to kdysi nelíbilo černým otrokům v USA. A aby bylo přirovnání úplné, když se ještě ve druhé polovině 20. století dožadovali toho, aby nejen byli svobodní, ale mohli například jezdit stejným autobusem jako bílí, bylo to v některých zemích některými lidmi bráno jako něco, co odporuje přirozeném řádu světa. Co by ještě chtěli, vždyť jsme jim zrušili otroctví! Salámová metoda! Třikrát fuj!

    Brandon Eich byl donucen odstoupit z funkce, protože si dovolil poslat své řádně vydělané peníze na podporu "nesprávné" strany v referendu.

    Nešlo o to, že je poslal, ale že se tím veřejně chlubil. V okamžiku, kdy se rozhodl stát se aktivistou, postavil vedení organizace před volbu, zda více lidí odradí, když budou reprezentováni někým, kdo aktivně propaguje tyto postoje, nebo když ho odvolají. Zřejmě věřili, že větší problém by bylo to první. Jestli měli pravdu, to už se samozřejmě nedozvíme.

    Na některé věci (např. manželství lidí stejného pohlaví) prostě není právní nárok

    To je poněkud tautologický argument, jestliže právě právní nárok je tím, o co se bojuje. V roce 1857 např. rozhodl US Supreme Court, že jistý Dred Scott nemá právní nárok být považován za občana a je právoplatným majetkem jiného člověka. Ještě na začátku dvacátého století neměly ženy ve většině zemí světa právní nárok volit.

    20.10.2017 09:16 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A aby bylo přirovnání úplné, když se ještě ve druhé polovině 20. století dožadovali toho, aby nejen byli svobodní, ale mohli například jezdit stejným autobusem jako bílí,

    Oni mohli jezdit stejným autobusem, ale to je detail. Jen konstatuji, že neexistuje nárok na to, aby člověk dostal každé právo, na které pomyslí.

    Nešlo o to, že je poslal, ale že se tím veřejně chlubil.

    To se mi tak úplně nezdá. Spíš to vypadá, že to na něj někdo vytáhl.

    V okamžiku, kdy se rozhodl stát se aktivistou, postavil vedení organizace před volbu, zda více lidí odradí, když budou reprezentováni někým, kdo aktivně propaguje tyto postoje, nebo když ho odvolají.

    Právě tohle je dvousečná zbraň, které se může velmi rychle obrátit proti svým současným uživatelům. Jestliže je v pořádku vyhodit zaměstnance, který se angažuje proti gay manželstvím, tak logicky musí být správné vyhodit i zaměstnance, který je pro.

    To je poněkud tautologický argument, jestliže právě právní nárok je tím, o co se bojuje.

    Opakuji, že můžete vést kampaň za nějaké právo, můžete přesvědčovat poslance atd. Ale nemůžete očekávat, že máte právo dostat nějaké právo.

    20.10.2017 09:50 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nemas sanci, Randy uvazuje z pozice moralne nadrazeneho cloveka. Pokud nekdo pozaduje jenom rovnost, jeho mozek to preklada jako omezeni jeho prav, protoze podle "salamove taktiky" je rovnost prvnim krokem k upreni jeho prav (coz je samozrejme nesmysl). Je to velmi defenzivni postoj.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 09:55 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pokud nekdo pozaduje jenom rovnost, jeho mozek to preklada jako omezeni jeho prav, protoze podle "salamove taktiky" je rovnost prvnim krokem k upreni jeho prav (coz je samozrejme nesmysl).

    Nic takového. Jen mi vadí agresivní dožadování se práv (kdo mi nechce poskytnout libovolné "právo", je nácek). Principem demokracie je diverzita názorů. Je naprosto v pořádku požadovat registrované partnerství, manželství i adopci dětí pro homosexuály. Ale stejně tak je v pořádku tyto věci odmítat. Tohle aktivistům nedochází a nakonec na to sami dojedou.

    20.10.2017 11:23 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ale oni se nedozaduji "libovolnych" prav, ale prav zcela konkretnich.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 11:35 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ale oni se nedozaduji "libovolnych" prav, ale prav zcela konkretnich.

    Když bude určitá menšina požadovat snížení "age of consent" na 14 let, je to "konkrétní" nebo "libovolné" právo? A co na 13 let? Nebo na 12? Nebo tento zákon rovnou zcela zrušit?

    20.10.2017 12:17 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak o tom muzeme diskutovat. A proc by to mela pozadovat zrovna mensina?

    Tvuj problem je v tom, ze ti uvazovani "v mensinach" naprosto zatemnilo mozek. Libovolny pozadavek lze povazovat za mensinovy, kazdy je clen nejake mensiny.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 12:58 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak o tom muzeme diskutovat. A proc by to mela pozadovat zrovna mensina?

    OK, vynechme menšiny. Prostě někdo bude požadovat zrušení age of consent. Co s tím? Je to legitimní požadavek menšiny na vyrovnání práv? Měli bychom to umožnit?

    20.10.2017 13:17 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je legitimni to chtit a ja jsem proti. Jeste neco?
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 13:22 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja bych si treba predstavoval, ze smysluplna diskuse o tom, zda to umoznit, bude obsahovat argumenty o etice a dopadu takove zmeny, a nebude obsahovat zcela irelevantni kritiku osob, ktere tu zmenu prosazuji a redundantni prohlaseni "ja s tebou nemusim souhlasit".
    20.10.2017 10:05 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Randy uvazuje z pozice moralne nadrazeneho cloveka.

    To jsem pochopil už v okamžiku, kdy přišel s tím příměrem k tomu, že někomu půjčuje své auto. Pokud se dál snažím objasnit své postoje, nedělám to kvůli tomu, že si dělal iluze, že bych ho mohl o něčem přesvědčit.

    20.10.2017 11:38 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To jste si to špatně přečetl. V tom příměru jsem nikomu své auto nepůjčoval. Naopak jsem si ho chtěl půjčit od někoho jiného.
    20.10.2017 09:32 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Brandon Eich byl donucen odstoupit z funkce, protože si dovolil poslat své řádně vydělané peníze na podporu "nesprávné" strany v referendu.
    Uvedomujes si, ze u nekterych povolani se dost spatne pohlizi na jejich politickou angazovanost (treba soudci)? Ja nerikam, ze je to dobre; pokud se ti to nelibi, muzes se pokusit (salamovou taktikou?) to zmenit.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 09:52 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Uvedomujes si, ze u nekterych povolani se dost spatne pohlizi na jejich politickou angazovanost (treba soudci)?

    Eich a Damore nebyli soudci ani nic vzdáleně podobného. A poslání daru politickému uskupení přece není nic špatného a jde pouze o minimální angažovanost.

    Ja nerikam, ze je to dobre; pokud se ti to nelibi, muzes se pokusit (salamovou taktikou?) to zmenit.

    Pro začátek to můžu změnit tak, že budu volit někoho, kdo nebude ustupovat menšinám. Když to udělá dostatečné množství lidí, budou se nakonec z práce vyhovat menšinoví aktivisté.

    20.10.2017 12:13 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Eich byl CEO (kde se to trochu predpoklada) a Damore se stal obeti politickeho boje uvnitr Google.

    Taky se mi to nelibi, ale nevim, proc na zaklade toho hodnotis nejakou mensinu. Za to te lide pravem oznacuji za sovinistu (a mimochodem, jen diky takovemu chovani muze to, co se ti nelibi, nastat).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 12:55 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Eich byl CEO (kde se to trochu predpoklada)

    Co se předpokládá? Že se nebudou politicky angažovat? Nebo že se nebudou politicky angažovat na "nesprávné straně"? Protože, pokud vím, spousta CEO ze Silicon Valley se angažuje na straně práv homosexuálů. A nikdo z nich nebyl odvolán. To je právě ten rozdíl - agresivní menšiny (nebo tzv. Social Justice Warriors) vedou kampaně proti lidem s odlišným názorem. Opačně to tak (zatím) není.

    20.10.2017 13:20 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Na tohle uz ti prece odpovedel Michal Kubecek.

    Je jasne, ze CEO reprezentuje take firmu, takze pokud ma prilis vyhranene politicke nazory, bez ohledu na to jak, to muze mit negativni dopad.

    Uz jsem ti psal, ze se mi to take nelibi, ale na druhou stranu, ja jsem i proti existenci samotnych CEO, takze mne to zase az tak netankuje.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    20.10.2017 13:35 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Další rozdíl je, že odvolání CEO z funkce je něco trochu jiného než "vyhození člověka z práce". CEO může být odvolán z rozličných důvodů, které by rozhodně neprošly jako důvody pro výpověď podle zákoníku práce, stejně jako třeba trenér fotbalového klubu.
    20.10.2017 14:27 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Další rozdíl je, že odvolání CEO z funkce je něco trochu jiného než "vyhození člověka z práce". CEO může být odvolán z rozličných důvodů, které by rozhodně neprošly jako důvody pro výpověď podle zákoníku práce, stejně jako třeba trenér fotbalového klubu.

    V USA žádné důvody pro výpověď nejsou potřeba. At-will employment znamená, že obě strany mohou ukončit pracovní poměr okamžitě a bez důvodu.

    20.10.2017 19:19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    At-will employment není ve všech státech USA a netýká se situací, kdy při podání výpovědi _jsou_ uvedeny důvody (které se nesmí týkat protected class).

    Výpověď bez udání důvodu je možná. Výpověď zdůvodněná náboženstvím, sexuální orientací, etnickou příslušností,... není možná.

    V některých státech je výčet protected classes rozšířený. V Kalifornii se může za určitých okolností týkat politické angažovanosti.
    20.10.2017 19:53 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    At-will employment není ve všech státech USA a netýká se situací, kdy při podání výpovědi _jsou_ uvedeny důvody (které se nesmí týkat protected class). Výpověď bez udání důvodu je možná. Výpověď zdůvodněná náboženstvím, sexuální orientací, etnickou příslušností,... není možná.

    Samozřejmě nepředpokládám, že by zaměstnavatel byl takový pitomec a do výpovědi uvedl důvody, na základě kterých by ho propuštěný zaměstnanec mohl žalovat. Prostě ho propustí bez udání důvodu a hotovo.

    20.10.2017 20:09
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Předpokládáte špatně.

    Na vyhození na základě etnické příslušnosti si dnes dá většina zaměstnavatelů pozor (ale i tak jsou někteří nejen netolerantní, ale i hloupí a neopatrní), nicméně to není jediná protected class. Patří do toho také těhotenství, rodinný stav, věk, postižení,... Ukončení zaměstnání z důvodu nepřítomnosti na pracovišti, které je ale způsobeno například účastí na terapii (kvůli postižení), je úspěšně žalovatelné.

    Navíc zákon definuje adverse impact, který se týká nepřímé diskriminace.
    20.10.2017 20:54 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Předpokládáte špatně.

    Na vyhození na základě etnické příslušnosti si dnes dá většina zaměstnavatelů pozor (ale i tak jsou někteří nejen netolerantní, ale i hloupí a neopatrní), nicméně to není jediná protected class. Patří do toho také těhotenství, rodinný stav, věk, postižení,... Ukončení zaměstnání z důvodu nepřítomnosti na pracovišti, které je ale způsobeno například účastí na terapii (kvůli postižení), je úspěšně žalovatelné.

    Navíc zákon definuje adverse impact, který se týká nepřímé diskriminace.

    Zrovna v USA je žalovatelné v podstatě cokoliv. Pro úspěch ve soudním sporu je potřeba pouze oblbnout porotu. Proto se prioritně propouštějí bílí heterosexuální muži.

    20.10.2017 22:01
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Chcete napsat bílí (ne však příliš jižního původu) heterosexuální muži pod 40 let, kteří nejsou veteráni, ani nemají žádné postižení, a jsou konvenční reformovaní křesťané.

    No, ne.
    20.10.2017 14:26 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je jasne, ze CEO reprezentuje take firmu, takze pokud ma prilis vyhranene politicke nazory, bez ohledu na to jak, to muze mit negativni dopad.

    Podpora jedné strany v referendu není vyhraněný politický názor. Navíc podpořil tu stranu, která zvítězila.

    20.10.2017 14:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To, že zvítězila, neznamená automaticky, že kdokoli bude chtít být reprezentován tím, kdo se veřejně profiluje jako její podporovatel.
    20.10.2017 14:51 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To bys mel asi napsat tem, co ho vyhodili, ne mne. :-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Jendа avatar 20.10.2017 15:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Situace vygradovala tak, že menšiny mají pocit, že většina je povinna jim poskytnout libovolné právo, na které si vzpomenou.
    Diskuze je o poskytování práv, které už většina má.
    Na některé věci (např. manželství lidí stejného pohlaví) prostě není právní nárok a záleží na celé společnosti, jaký zaujme postoj.
    Na některé věci (např. jestli si Randy_Sh zaslouží vlastnit majetek) prostě není právní nárok a záleží na celé společnosti, jaký zaujme postoj.
    20.10.2017 15:31 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Diskuze je o poskytování práv, které už většina má.

    Homosexuální muži a ženy samozřejmě mohou vstoupit do manželství s osobou opačného pohlaví, stejně jako kdokoliv jiný.

    Na některé věci (např. jestli si Randy_Sh zaslouží vlastnit majetek) prostě není právní nárok a záleží na celé společnosti, jaký zaujme postoj.

    Moje právo na vlastnění majetku je úplně stejné jako kohokoliv jiného.

    20.10.2017 17:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Moje právo na vlastnění majetku je úplně stejné jako kohokoliv jiného.

    Abych parafrázoval dřívější příspěvek v této diskusi: na vašem místě bych si toho vážil, to není automatické. Nebo ještě lépe: zkuste si představit, jak byste se díval na podobně povýšené komentáře, kdybyste byl tím postiženým v době a zemi, kde to tak nebylo.

    20.10.2017 00:11 Hate
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    to je takovej problém se jednou nechat vyšukat chlapem?
    18.10.2017 19:30 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    V takovejch těch trapnejch "pochodech za rodinu" (na tom mě hrozně štve, jak se to používá jako šifra pro "proti homosexuálům") se v tom bohužel angažujou mladí křesťanský demokrati. Ale pořád si myslím, že je ta strana k tomu vesměs vlažná - když musí jakože vydat stanovisko, tak něco konzervativního řekne, ale "skutek utek" nesnaží se s tím fakticky moc buzerovat. (V tomhle myslím, že je lepší, když se ve vládě sejdou lidovci s levicí, než kdyby to byli třeba lidovci + ODS, která má trochu tendence importovat ten praštěnej typ americkejch konzervativních názorů).

    Proto jsem to formuloval jako že to chápu relativně k Polsku a Slovensku, kde si asi pamatujete to referendum "za rodinu" předloni, byla to taková slizká kampaň... u nás je naštěstí společnost dost jiná (doufám!). Asi by se našli lidi, který by tohle taky chtěli rozpoutat, pokud by jim to poměry umožňovaly, ale podle mě to právěže u nás nemá předpoklady, proto se toho moc nebojím. Teda toť můj osobní názor k tomu, cpát vám ho úplně nechci, jelikož mě se to kecá, žejo...
    pavlix avatar 21.10.2017 12:00 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Buď proti homosexuálům, proti právu ženy zvolit si zda donosí, proti právu ženy nebo muže opustit nedobrý svazek, atd... Prostě takové rodinné pokrytectví.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    PepaSFI avatar 18.10.2017 20:09 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    já teda s LGBT nemám problém, dokonce si možná někdo vzpomene že jsem tady v nějaké diskusi byl pro adopci dětí protože si myslím že lepší divná rodina než žádná. Tyhle Pride akce bych asi pochodem smrti naší civilizace nenazval protože mě napadají malebnější označení. Poměrně přesně to vystihuje ten vtip jak lord, vyrušen od četby a sklenky volá sluhu:

    Jamesi, co je to tam venku za hluk?

    To je pochod gayů a lesbiček pane.

    A proč pochodují?

    Prý za lásku, toleranci a práva.

    Copak on jim někdo v něčem brání?

    Ne pane, nebrání.

    Tak proč k čertu dělají takový kravál?!

    Protože jsou to buzeranti.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    18.10.2017 20:12 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    já teda s LGBT nemám problém, dokonce si možná někdo vzpomene že jsem tady v nějaké diskusi byl pro adopci dětí protože si myslím že lepší divná rodina než žádná. Tyhle Pride akce bych asi pochodem smrti naší civilizace nenazval
    Jo, to je i můj názor, pokud to nebylo jasný.
    19.10.2017 14:58 pirated_byte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Prý za lásku, toleranci a práva.

    Copak on jim někdo v něčem brání?

    Ne pane, nebrání.
    Jak je videt napriklad v diskusi vyse, tak brani.
    19.10.2017 23:12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Tak zrovna Prague Pride afaik pokládá za špatný i většina rozumnějších lidí z LGBT komunity.
    JiK avatar 18.10.2017 17:02 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vazim si tve obhajoby lidovcu. Jen nevym, jestli si to nelakujes moc naruzovo. Ale necham se presvedcit.

    Vyjmenuj mi 3 pripady, kdy se lidovci zachovali zasadove a ne oportunisticky, kdy si vybrali ty jejich vyvazene, centristicke postoje a ne podil na moci a penezich.

    Kdy nekomu, kdo jim nabizel moc, vliv a penize, lidovci rekli NE.
    18.10.2017 19:57 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    No já nevím, jestii toho budu schopnej, protože když to formuluješ takhle vyhraněně, tak dá se vůbec najít u jakýkoli strany, jakýhokoli politika takovej případ, kdy někdo takhle fakt blatantně "říká ďáblovi ne"? Dalo by se takovýhle momenty ukázat u jiných stran?

    Takhle rychle mě napadá třeba situace z té doby kolem roku 2006, jestli si vzpomínáte. Pro připomenutí, KDU vždycky říkalo, že s komunistama nikdy, ale po volbách tehdejší předseda Kalousek (to ještě byl v KDU) obrátil a chtěl vládu s ČSSD, kterou by museli podporovat komunisti, nebo dokonce být i v koalici. Bylo to tehdy docela překvapení a vnímalo se to jako zrada, ale ta strana se proti tomu vzbouřila a dopadlo to tak, že nic takového nebylo a Kalousek odešel. Takže se sice pošpinili tím, že ten návrh vůbec padl, ale zase čest si IMHO nakonec zachovali.

    Jinak neřekl bych, že takovýto "radši budeme v opozici" u jiných stran (oproti tomu, že Lidovci v té vládě často skončí - ale to je tím, že jsou kompatibilní jak s pravicí, tak s levicí) se dá automaticky brát jako důkaz, že ty strany nedávají moc před zájmy voličů. Ona opozice je pohodlný místo, kde se dobře kritizuje a neriskujete moc ztrátu přízně. A ty strany jsou pořád ve výborech a cestry k funkcím pořád mají. I opoziční poslanec může normálně brát úplatky (viz třeba příběh komunisty Dolejše, kterému se úplně zapomnělo, že chtěl vzít milionovej úplatek - jinak je zajímavý přejet si historii těch článků, kde člověk vidí, že místo aby se zdekoval, tak se soudil s novinářema... docela mě sere, že teď už ten mizera nikomu nevadí a chová se jak king) nebo aspoň zneužívat náhrady a tak podobně.
    JiK avatar 18.10.2017 20:24 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    No já nevím, jestii toho budu schopnej, protože když to formuluješ takhle vyhraněně, tak dá se vůbec najít u jakýkoli strany, jakýhokoli politika takovej případ, kdy někdo takhle fakt blatantně "říká ďáblovi ne"? Dalo by se takovýhle momenty ukázat u jiných stran?
    Daly. Treba kdyz Richard Sulík neuhnul pri hlasovani o eurovalu. Premierka Radičova to vyhrotila, a dala zaroven s tim naraz hlasovat o duvere vlade, a ta diky tomu padla. SaS nevymenila koryta za principy. Rict dablovi prime Ne! je vzacne, zvlast mezi lidma nizkeho charakteru, ktere pritahuje politika...
    18.10.2017 20:38 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Hmm, to je zajímavej příklad. Já teda Sulíkovi zas tak moc nevěřím a mám pocit že se dost spopulistoval. Takže brát ho za vysokej charakter, to bych ho asi musel víc znát, ne jen na základě tohohle...

    Ale v ten moment je asi pravda, že si stál za svým. Zrovna si myslím, že to byla chyba a že měl tehdy slevit. Udělat kompromis není nutně zle/zrada/znak špatného charakteru, ty dohody a kompromisy sou nutný. IMHO ta epizoda byl případ, kdy člověk pro strom neviděl les, i když to asi víc lidí tehdy zůčastněnejch, který si nepromysleli svoje kroky... Jej, to je ale offtopic.
    JiK avatar 18.10.2017 20:42 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    .... A ty strany jsou pořád ve výborech a cestry k funkcím pořád mají. I opoziční poslanec může normálně brát úplatky (viz třeba příběh komunisty Dolejše, kterému se úplně zapomnělo, že chtěl vzít milionovej úplatek - jinak je zajímavý přejet si historii těch článků, kde člověk vidí, že místo aby se zdekoval, tak se soudil s novinářema... docela mě sere, že teď už ten mizera nikomu nevadí a chová se jak king) nebo aspoň zneužívat náhrady a tak podobně.
    Joo, to byly doby, kristalove ciste, kdy se souhlas se zmenou zakona za milion v hotovosti bral jako korupce. A korupce to samozdrejme je. Ale od te doby se toho moc zmenilo, treba kdyz chytili Davida Ratha [CSSD] s milionama v hotovosti [uz i to je ilegalni] a presto to nestacilo k tomu, aby sel sedet. Dokonce mu ten nakradeny majetek ani nepropadl. Nebo kdyz si hejtman Hasek [CSSD] platil z verejnych penez fiktivni tiskovou mluvci, ze? Nebo kdyz domina Nagyova vleze na zadech "drela jako kobyla" a navic ukolovala kontrase aby sledovali manzelku jejiho milence, toho casu premiera Ceske Republiky [ODS], ze? To jsou casy? Co? ;-)

    Asi nam nejak klesla citlivost, co vsechno je jeste OK. Kdyz tohle rikam nekomu v zahranici, ptaji se mne, kde na balkane tu republiku najdou...
    19.10.2017 00:34 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nemaluj čerta na zeď, já pořád doufám, že ten Rath bručet půjde a Nagyovou taky odsouděj, až ti prevíti vyčerpají možnosti obstrukcí. Ta vostudná habaďůra od Haška mu bohužel asi projde - je to očividně nemorální a smrdí to těžce, ale to bylo i to jeho hromadění a rejžování funkcí, a voliči mu to odpustili, část strany ho držela :(

    IMHO by ale mělo být někde právně kodifikováno, že když se právní proces protahoval tím, že zdržoval žalovaný/odsouzený, tak to nezakládá nároky na žádné zmírnění trestu nebo odškodnění za újmu, které dneska lidi vztahujou :(
    18.10.2017 21:49 Randy_Sh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Takhle rychle mě napadá třeba situace z té doby kolem roku 2006, jestli si vzpomínáte. Pro připomenutí, KDU vždycky říkalo, že s komunistama nikdy, ale po volbách tehdejší předseda Kalousek (to ještě byl v KDU) obrátil a chtěl vládu s ČSSD, kterou by museli podporovat komunisti, nebo dokonce být i v koalici. Bylo to tehdy docela překvapení a vnímalo se to jako zrada, ale ta strana se proti tomu vzbouřila a dopadlo to tak, že nic takového nebylo a Kalousek odešel. Takže se sice pošpinili tím, že ten návrh vůbec padl, ale zase čest si IMHO nakonec zachovali.

    Nemyslím, že šlo o čest, ale o pouhý pud sebezáchovy. Koalici s komunisty by jádro lidoveckých voličů nevydýchalo. Dobře je to vidět na pádu Grossovy vlády. Když se objevily informace o nejasném financování Grossova bytu, lidovcům to nejdřív zase tolik nevadilo. Teprve když vyšlo najevo, že Grossova manželka podniká s jistou paní Barkovou, provozovatelkou nevěstince, lidovci začali na Grosse tlačit. Protože provozovatelka nevěstince, to už je na křesťany z moravské vesnice moc.

    Ona opozice je pohodlný místo, kde se dobře kritizuje a neriskujete moc ztrátu přízně. A ty strany jsou pořád ve výborech a cestry k funkcím pořád mají.

    Jenže koalice má mnohem větší paletu teplých místeček - všechny ty dozorčí rady státních a polostátních podniků atd. A potřebných straníků je hodně.

    JiK avatar 18.10.2017 22:14 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ona ta Grossova budouci manzelka snad v hambinci u Barkove i zacinala, jako radova "herecka" a Barkova pres vselijake ty kolotocare [Kocka], polocikany a svetske mela docela konexe, k papalasum a policajtum, a striknout si tam pry chodil i Tvrdik [CSSD], nosic desniku a expert na cokoliv.
    18.10.2017 20:06 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Jinak bych řekl, že třeba pro-EU politika a názor je u nás nepopulární, takže to, že ho KDU celkem drží, je pozitivní úkaz. Přitom má hodně voličů na venkově, kde by to jim to mělo škodit proti městu. Nebo relativně protiruskej postoj - asi ho neříkají tak tvrdě, jako TOP 09, ale aspoň něco. Uprchlíci jsou další téma, na kterým si snadno můžete nahrabat body, a KDU se taky spíš postavilo mimo ten populistickej proud, než že by do něj opřelo pádla.

    Je pravda, že je tu třeba Čunek, u kterýho by se dalo říkat, že se vezl nebo vozí na takovém tom pupulárním boji proti Romům/"nepřizpůsobivým". mě se to teda nikdy moc nelíbilo a osobně si u takových lidí většinou primárně myslím, že to dělají kvůli laciným bodům a popularitě, než že by to mysleli dobře nebo fakt věřili, že dělají správnou věc.
    PepaSFI avatar 18.10.2017 18:54 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    no jak bych to řek, když pominu to že už dávno jsem si přestal dělat iluze a tuhle hru nehraju, nemám k lidovcům právě pozitivní postoj. Podotýkám že jsem z katolické rodiny, ikdyž osobně je můj náboženský názor dost odlišný od tradičního. A právě pro znalost situace mám pocit, a to už velmi dlouho, že KDU-ČSL spíš to "křesťanství" používá jako způsob manipulace než jako zásady. A zrovna tak mám pocit že to přestává fungovat, že už je přestávají volit i ty důchodkyně. A pak tady máme tu historii. Sice hlásají že nikdy nebudou spolupracovat s KSČ(s dovolením budu používat tradiční označení), ovšem s toutéž stranou desítky let spolupracovali za minulého režimu v Národní frontě. Položme si otázku jak s údajným křesťanským smýšlením mohla vedle KSČ existovat. A myslím si že kdyby došlo na věc, po krátkém rituálním tanečku na téma "nechci nechci, ale ono to jinak nejde" by se klidně spolčili zas.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    19.10.2017 00:45 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Křesťani mají proti komunistům pořád u nás největší odpor. Ono jo to dáno tím, že proti nim komunismus aktivně vystupoval a označoval je jako nepřítele (zavření kněží, mniši) a perzekvoval, takže je do té disidentské role vmanipuloval.

    Je na tom "legrační", že se dá i říct, že k tomu protikomunistickýmu postoji přišli tak nějak jako slepí k houslím a nemusel u nich ani být "autenticky" podloženej nějakýma morálníma a intelektuálníma kvalitama. Skoro by se dalo namítat, že to se pak těm křesŤanskejm disidentům/skautům a tak horlí proti komoušům, když ani nikdy nebyli v pokušení si s nima zadat. (Ale je to teda asi dost zavádějící postoj.)

    Ale zase třeba odpor komunistů proti církevním restitucím nebo další věci trvají, takže by zase odpor křesťanů taky měl trvat.
    19.10.2017 14:29 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pozeral som si program, samé zajistíme, posílíme, podporíme, prosadíme. Možno by už mohli nechať ľudí žiť si po svojom a v rámci platných zákonov a prestať sa do všetkého montovať.

    ------len v krátkosti:-----

    Připravíme přijetí eura. či už to niečo priniesie alebo nie, proste ho zavedeme

    • Zvýhodněné hypotéky podle počtu vyživovaných dětí: (zase by len zvýhodňovali)

    Zvýšíme finanční příspěvky do programů rozvojové pomoci. za cudzie sa ľahko pomáha

    • Podporujeme užší spolupráci členských států EU při ochraně vnějších hranic a zajištění vnitřní bezpečnosti EU. to by mohol aj každý štát samostatne a ak to nezvládne tak preč zo Shengenu

    • Podpoříme zapojení České republiky do sil Předsunuté vojenské přítomnosti NATO (Enhanced Forward Presence) Pobaltí. tak obranné zoskupenie, aha

    Budeme podporovat intenzivnější nadnárodní spolupráci v  oblasti kybernetické bezpečnostia  v  situacích nezbytně nutných pro bezpečnost obyvatelstva i uvážlivou kontrolu internetové sítě. uvážlivá kontrola, výborne

    Prosadíme zlevňování zejména datových služeb telekomunikačních operátorů. čo tak to nechať na trh a už ho viac neregulovať

    Neboli lidovci náhodou posledné 4 roky vo vláde? Trochu zaspali, či?

    • Navrhneme a  budeme prosazovat zrušeníEET u  malých podnikatelů –

    • Nechceme již zvyšovat stavy státních úředníků.
    Polívčička byla..
    19.10.2017 14:40 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ona je to hodně sekularizovaná křesťanská strana vlivem toho, jaká je naše společnost, a je to tam spíš jako komponent, ne jako hlavní náplň.

    Hodne sekularizovana strana??? Jeji nazory na eutanazii, potraty, homosexualni manzelstvi, osvojeni homosexualnimi pary, umele oplodneni a dalsi socialni temata jsou vcelku jasne dane jejich antisekularni krestanskou pozici.

    Z nejakych duvodu je v jinak relativne liberalni (ve smyslu socialnich temat) ceske spolecnosti stale dost konzervativni legislativa. Hadam, ze pritomnost KDU-CSL ve velke casti polistopadovych vlad je jedna z pricin.
    19.10.2017 23:16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    stale dost konzervativni legislativa
    [citation needed]
    20.10.2017 02:03 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Co chces citovat?

    - eutanazie nelegalni

    - asistovana sebevrazda nelegalni

    - potrat na prani jen v prvnim trimestru a nehrazeny ze zdravotniho pojisteni

    - homosexualni manzelstvi nelegalni

    - spolecne osvojeni homosexualnim parem nelegalni, osvojeni osobou zijici v reg. partnerstvi povoleno az ustavnim soudem

    - umele oplodneni neprovdanych zen nelegalni
    ⧠ A = 0 avatar 20.10.2017 16:43 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    - potrat na prani jen v prvnim trimestru a nehrazeny ze zdravotniho pojisteni
    Co ještě by se mělo platit ze zdravotního pojištění, aby to nebylo příliš konzervativní? Zvětšení poprsí na přání? Implantace anténky do hlavy?
    Nevolte zmrdy.
    20.10.2017 18:21 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Zdravotni pece souvisejici s tehotenstvim je bezne hrazena ze zdravotniho pojisteni. Pokud je hrazen porod a souvisejici pece, tak by mel byt hrazen i umely potrat jako alternativni reseni, zejmena kdyz je v mnoha variantach mene rizikove a levnejsi. Pokud ma byt zdravotni pece ideologicky neutralni, tak by volba mela byt plne na tehotne, bez manipulace se strany statu a spolecnosti.
    ⧠ A = 0 avatar 20.10.2017 19:22 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Zdravotni pece souvisejici s tehotenstvim je bezne hrazena ze zdravotniho pojisteni.
    Nikde na světě nejsou všechny možné úkony související s těhotenstvím hrazeny ze zdravotního pojištění.
    Pokud je hrazen porod a souvisejici pece, tak by mel byt hrazen i umely potrat jako alternativni reseni, zejmena kdyz je v mnoha variantach mene rizikove a levnejsi.
    Šikmá plocha. Proč by měl být?
    Pokud ma byt zdravotni pece ideologicky neutralni, tak by volba mela byt plne na tehotne, bez manipulace se strany statu a spolecnosti.
    „Ideologicky neutrální“ zdravotní péče je utopie, která tu nebude dřív než funkční komunismus.
    Nevolte zmrdy.
    21.10.2017 15:27 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nikde na světě nejsou všechny možné úkony související s těhotenstvím hrazeny ze zdravotního pojištění.

    Pisu obecne o zdravotni peci souvisejici s tehotenstvim, nikoliv o vsech moznych ukonech. Tedy tim sdeluji, ze tehotenstvi je obecne zdravotni stav, ktery je predmetem pece verejneho zdravotniho pojisteni. Umely potrat je jedno z jeho reseni. Ktere zakroky tykajici se tehotenstvi by mely byt hrazeny je legitimni otazka, ale tezko je mozne umely potrat prirovnat ke kosmetickym ukonum.
    Proč by měl být?
    Obecne je otazka, proc by nektere ukony hrazene byt mely a jine ne, ale pokud pro reseni stejneho zdravotniho stavu existuji ruzne alternativy, z nichz jedna je mene rizikova a navic levnejsi, pak myslim, ze je na druhe strane, aby agrumentovala, proc tato alternativa by nemela byt hrazena.

    Dalsi argument je, ze jednodstranne nastaveni pravidel (porod hrazeny, potrat nehrazeny) je neprimy zasah do reprodukcnich prav zeny.

    Pokud bychom mermomoci chteli aplikovat analogii s kosmetickymi ukony, tak k nim ma bliz spis ten porod v kombinaci s cilenym otehotenim, nebot to je proces nastartovany umyslnou akci, nikoliv neumyslne nastaly zdravotni stav, ktery je treba resit.
    „Ideologicky neutrální“ zdravotní péče je utopie,
    Veskere idealy jsou utopie, to samo o sobe neni duvod, proc se o ne nesnazit.
    PepaSFI avatar 20.10.2017 19:49 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    zdravotní péče je hrazena z pojištění, zákroky na přání obvykle ne. Pokud bude potrat nutný kvůli ochraně zdraví nebo dokonce života matky, pak jde o nezbytný zdravotní zákrok. Pokud bude na přání, není to nezbytný zákrok. Rozlišuj mezi zdravotní péčí a komercí. Že se shodou okolností oboje dělá na jednom pracovišti, neznamená že jde o totéž.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    20.10.2017 20:05 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vzhledem k tomu že porod je pro zdraví matky mnohem riskantnější než potrat, dá se říct že jde o zdraví matky v každém případě. Pokud se rozhodne nechat si nechtěné dítě, riskuje víc zdravotně a v některých případech i psychicky. Tohle není zákrok na přání jako „nechám / nenechám si vybělit zuby“.
    PepaSFI avatar 21.10.2017 10:47 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    hmm a co třeba zaujmout k věci preventivně zodpovědnější přístup?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    21.10.2017 11:06 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nesouložit? Protože to je jediná 100% antikoncepce.
    PepaSFI avatar 21.10.2017 20:13 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    taky možnost. Já jen že to vyznělo trochu jakoby těhotenství byla jen taková jakási obtížná nepatrnost co se holt občas přihodí, tak do toho rejpnem a je to pryč. Dámě připadá že se jí to teď zrovna nehodí, nebo to má jak s tím úrazem na cirkulárce, v tom kalupu taky nikdo neví kterej zub to byl. No ale zas je fakt že asi úřaduje pan Darwin, někdy je asi lepší ty geny dál nešířit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    22.10.2017 07:09 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Zamysli se nad tim, jestli to, co jsi napsal, neni trochu neslusne. Vetsina zen ma pravdepodobne mnohem vetsi obavy z nechteneho tehotenstvi nez ty, takze vytykat jim, ze o tom mluvi lehkomyslne je IMHO dost mimo misu.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 23.10.2017 13:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 23.10.2017 13:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ani rozhodnutí nesouložit není stoprocentní antikoncepce.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 13:44 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Šmarjá pano, Josefe, kdes k tomu přišel?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    23.10.2017 14:04 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    V bibli :D
    pavlix avatar 23.10.2017 14:05 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    K tomuhle bibli fakt nepotřebuješ. :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    pavlix avatar 23.10.2017 14:52 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ani „pannu“ Marii.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    21.10.2017 15:30 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To lze rici i o mnoha urazech ci civilizacnich chorobach a presto je nasledna pece hrazena.
    pavlix avatar 23.10.2017 13:44 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To ano. Jenže pak tu existuje určitá nemalá skupina lidí s touhou ovládat cizí životy a se škodolibou radostí z toho, že nějaká žena nechtěně otěhotní, snad zdravě porodí a snad se naučí žít s novou životní situací, do které se vůbec nechtěla dostat.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 15:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    snad se naučí žít s novou životní situací, do které se vůbec nechtěla dostat.
    Myslíte situaci "dala jsem dítě k adopci"? To o moc horší než "zabila jsem dítě" být nemůže.
    Quando omni flunkus moritati
    pavlix avatar 23.10.2017 15:36 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vlastně nevím, proč toto téma vůbed diskutuju s člověkem zaslepeným ideologií.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 16:01 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ono se to částečně dá pochopit. Stát se něco takového mně (a být v situaci která by mi nijak neumožnila nechat si dítě a vychovat ho v rozumném životním a rodinném prostředí), budu přes veškeré rozumové odůvodnění „to embryo ještě není člověk“ trpět a snažit se najít alternativu.

    V tu chvíli je to hrozná Sofiina volba mezi potratem, odložením dítěte do dětského domova s tím že ho nejspíš nikdy neuvidím a ještě si ponesu zdravotní následky porodu (takže psychická vs jiná psychická + fyzická zátěž), případně rozhodnutím zatnout zuby a vychovat dítě v neadekvátních podmínkách, což matku může naprosto zničit dokud se dítě neosamostatní…

    Osobně jsem naprosto za to nechat tu volbu na matce a jejím svědomí. Ve hře je její psychický stav a její tělo.

    Jako naprosto vyšinuté pak vidím některé výkřiky že matka by měla být donucena nechat si i dítě vzniklé znásilněním… To už ji dovede dorazit úplně.
    pavlix avatar 23.10.2017 16:27 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ono se to částečně dá pochopit. Stát se něco takového mně (a být v situaci která by mi nijak neumožnila nechat si dítě a vychovat ho v rozumném životním a rodinném prostředí), budu přes veškeré rozumové odůvodnění „to embryo ještě není člověk“ trpět a snažit se najít alternativu.
    Přesně tak. Ta podstatná otázka ovšem je, zda ti společnost umožní se rozhodnout a zda ti poskytne základní pomoc bez ohledu na to, jaké tvé rozhodnutí bude.
    Osobně jsem naprosto za to nechat tu volbu na matce a jejím svědomí. Ve hře je její psychický stav a její tělo.
    Přesně. Nikdo jiný nebude muset nést následky jakéhokoli rozhodnutí tak, jako ona. A upřímně, plod jako bytost, podle které by se mělo cokoliv řídit, nepočítám.
    Jako naprosto vyšinuté pak vidím některé výkřiky že matka by měla být donucena nechat si i dítě vzniklé znásilněním… To už ji dovede dorazit úplně.
    Já se hlavně trochu obávám toho, že je to skutečný názor prakticky všech, co matce upírají volbu, i když se to třeba můžou bát říct nahlas v tuhle chvíli.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 16:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    No vidíte, já třeba nevím, proč mu to neřeknete přímo a místo toho odpovídáte na můj příspěvek.
    Quando omni flunkus moritati
    23.10.2017 15:42 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Vzhledem k tomu v jakém stádiu zárodku je potrat legální se dá prakticky stejně tak říct, že žena zabíjí děti při každé menstruaci. Kolik dětí na světě denně uschne v ubrousku ani počítat nebudu. A to říkám jako někdo, kdo doufá že nějaké dítě k adopci v příštích pár letech najde.

    Ale jestli považuješ těhotenství a porod za pohodičku po které se jen v klidu dítě (které se narodit nikdy nemělo) odloží do děcáku a vlastně se nic nestalo, tělo dotyčné zůstane naprosto nepoškozené a tak…
    23.10.2017 16:13 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Sorry, ale tohle (podoba plodu ve 12. týdnu, tj. v době, kdy v ČR ještě lze provést potrat bez zdravotních důvodů) je fakt trochu dál než nespojené pohlavní buňky.
    23.10.2017 16:36 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je fajn používat roztomilý render a ne reálnou podobu. Když už hrát na city, tak pořádně. Navíc, ona by ti ta reálná podoba také stačila. Plod je sice o hodně ošklivější, ale ve 12 týdnech už prostě jako člověk vypadá. Což tak nějak nesouvisí s úrovní vývoje mozku, ale jakého předkladatele obrázků to kdy zajímalo.

    Jak už jsem psala výše, zcela chápu sentimentální úroveň celé debaty… Ale sentiment tady může hrát rozhodovací roli u matky, nemůže se předkládat jako vědecký fakt. Alternativa k legálním potratům je mnohem horší a rozhodně to za to nestojí.
    pavlix avatar 23.10.2017 17:10 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je fajn používat roztomilý render a ne reálnou podobu. Když už hrát na city, tak pořádně. Navíc, ona by ti ta reálná podoba také stačila. Plod je sice o hodně ošklivější, ale ve 12 týdnech už prostě jako člověk vypadá. Což tak nějak nesouvisí s úrovní vývoje mozku, ale jakého předkladatele obrázků to kdy zajímalo.
    Obrázky jsou tradiční nástroj a argument aktivistů proti volbě ženy.
    Alternativa k legálním potratům je mnohem horší a rozhodně to za to nestojí.
    The Cider House Rules. Tam jde též o city, jen z té druhé strany, ale kdo by koukal na ošklivé protikřesťanské filmy, že? :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 17:35 ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Na city hraje kdo? Ty jsi tady potrat přirovnala k menstruaci nebo masturbaci s poukazem na to, „v jakém je zárodek stádiu“. Z vyrenderovaného obrázku je přitom zřetelně vidět tělesná schránka a končetiny a jasně to připomíná člověka. Skutečnou fotografii jsem viděl také, potvrzuje přesně ty samé informace a méně roztomilá mi nepřijde, spíše naopak. Zcela patrně je to živá bytost a přesto, že neumím posoudit, nakolik už dokáže vnímat, mohu konstatovat, že tvé přirovnání bylo banalizující a hrubě nepřesné.
    JiK avatar 23.10.2017 17:51 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Je fajn používat roztomilý render a ne reálnou podobu. Když už hrát na city, tak pořádně. Navíc, ona by ti ta reálná podoba také stačila. Plod je sice o hodně ošklivější, ale ve 12 týdnech už prostě jako člověk vypadá. Což tak nějak nesouvisí s úrovní vývoje mozku, ale jakého předkladatele obrázků to kdy zajímalo.
    Tahle debata se ale presunula nekam uplne jinam, ze? Rec byla ne o tom, zda nekomu zakazeme potraty, ale o tom, zda bude spolecnost a jeji jednotlivi clenove NUCENI PLATIT ze svych odvodu zabiti plodu.

    Kate, v kterem okamziku je podle tebe clovek hoden zakonne ochrany zdravi a zivota? Kdy prestane byt vec a zacne byt bytost? Po poceti? Po 3 tydnech? Kdyz mu zacne tepat srdce? Kdyz zacne svirat ruce? Ve 12 tydnu? Kdyz zacne citit bolest? Kdyz se nadechne? Kdyz je schopen samostaneho zivota [vek 2-3 roky?], kdyz zacne chodit do skoly? Kdyz zacne platit dane? Kdyz smi volit? ...?

    Za sebe jsem zasadne proti zakazum potratu, alternativa je tragicka, nechtene deti, domaci potraty raminkem, etc. Kdyz to matka [ne]chce, at si to zaplati. Ze sveho. Neosukala ji spolecnost, ale jeji partner. Nebo at to zaplati oba. Dite nechytila jako rymu v metru. Kdyz chce, muze si na to udelat crowdfundingovou kampan. Podle vkusu kazdeho paru.

    Jsem rezolutne proti tomu, aby se potraty platily z verejneho pojisteni. Spolecnost, ktera si plati vlastni decimaci je trochu zvracena. V nemecku a asi i zbytku zapadni evropy si to zena plati sama, pokud je to jeji volba, a neni indikace kriminalni nebo medicinska.

    Pokud chcete platit nekomu potrat, verejnych penez, z odvodu, proc pak neplatit treba plastiku, nebo beleni zubu, nebo gigola nevysukanym starsim zenskym? Kazde jedno z toho je prece pozitivni pro jejich zdravi, ne ?
    23.10.2017 18:00 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A co případ, kdy je porod pro ženu ještě větší decimací než potrat? (Což je z fyzického hlediska prakticky vždy, z psychického snadno může být také - což už je věc kterou si musí vybrat a následky si nést sama. V obou případech.)
    23.10.2017 18:08 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pardon, psal jsi decimace společnosti. Z tohoto pohledu je ovšem narození dítěte, které matka prostě nemá šanci zvládnout, nebo ji zničí šanci na rozumné vzdělání etc... Trochu sporné. Ve spoustě případů může být potrat pro společnost jako celek výhodný. A zvlášť u sociálně slabších rodin, kde může narození dítěte znamenat největší komplikace, by mohl být hrazeny potrat problém. (A snadno se můžeme oklikou vrátit k ramínku)
    JiK avatar 23.10.2017 19:39 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pardon, psal jsi decimace společnosti. Z tohoto pohledu je ovšem narození dítěte, které matka prostě nemá šanci zvládnout, nebo ji zničí šanci na rozumné vzdělání etc...
    A neznicilo ji tu sanci spise jeji rozhodnuti vyspat se s nejakym, ji podobnym, zcela nezodpovednym kretenem? Ma-li spolecnost nest dusledky jejich rozhodnuti, mela by ta spolecnost mit i pravo ovlivnovat i ta rozhodnuti, ne? A nechces prece, aby se zena certifikovala pred nejakou obcanskou komisi, ze je schopna zodpovedneho vyberu partnera...
    pavlix avatar 23.10.2017 19:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Společnost ponese důsledky tak jako tak, takže tenhle argument neobstojí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 20:48 Kate | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A opět ten krásný předpoklad že šlo z obou stran o nezodpověnost. Vůbec nemůže jít o selhání antikoncepce…
    JiK avatar 23.10.2017 21:15 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    jde-li o dva zodpovedne, jiste mezi sebou najdou ty 3000 korun na potrat, ne?
    ⧠ A = 0 avatar 24.10.2017 08:35 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Když zodpovědný člověk za žádnou cenu nechce dítě, nejebe.
    Nevolte zmrdy.
    pavlix avatar 24.10.2017 08:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To je na dnešní možnosti poněkud radikální řešení, navíc se úplně neosvědčilo kvůli tomu, že skoro všichni jebat chtěj. A nebo chtějí někoho mít a pak už to k tomu tak nějak přirozeně spěje.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2017 09:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    K tomu také slouží např. programy typu "69".
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.11.2017 10:11 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pripadne metoda "TRYANOTHERHOLE".
    1.11.2017 10:12 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Na druhou stranu... hrozi poceti budouciho pravnika...
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2017 11:47 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To se povedlo :-). Jednoho mám doma.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    PepaSFI avatar 23.10.2017 18:26 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    k tomu bych snad dodal jen že mi přijde poněkud nemorální chtít potrat z pojištění když se každou chvíli dozvídáme o případech kdy si lidi musí založit dobročinnou nadaci nebo bezmocně přihlížet když pojišťovna pro jejich nemocné dítě nemá kolonku v tabulce.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    24.10.2017 00:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nebo prodat byt kvůli tomu, protože pojišťovna odmítá hradit účinnější léčbu s tím, že existuje chemoterapie. Dokud se dějí tyhle případy, tak chtít si z veřejného zdravotního pojištění nechat proplatit potrat je... no, já zůstanu u slova nemorální.
    Quando omni flunkus moritati
    23.10.2017 19:29 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    V nemecku a asi i zbytku zapadni evropy si to zena plati sama, pokud je to jeji volba, a neni indikace kriminalni nebo medicinska.
    AFAIK v mnoha evrospkych zemich je to hrazeno (zcela nebo z velke casti) z verejneho pojisteni, napr. Francie, Belgie, Nizozemi, Norsko, Svedsko, Svycarsko. V Nemecku je to hrazeno u nizkoprijmovych osob.

    Viz Public funding for abortion where broadly legal.
    JiK avatar 23.10.2017 19:33 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Svedsko jiste ne, znam nekoho, kdo tam za potrat [2013] platil. Zbytek tvych informaci nehodnotim.
    23.10.2017 20:22 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Psal jsem 'z velke casti'. Nasel jsem:
    The cost is almost fully covered by the National Health Insurance. Patients only have to pay a minor fee. The fees slightly differ from county to county and are reviewed yearly. They range between SEK 260 (US$ 37) and 380 (US$ 54).
    sweden - Abortion Clinics in Europe
    23.10.2017 19:35 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    No a proc by si treba nekdo, kdo jezdi na motorce a ma pak nehodu, nemel ji taky platit sam - taky to bylo jeho rozhodnuti, jezdit na motorce, spolecnost ho nenutila.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    JiK avatar 23.10.2017 19:43 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Brat poceti ditete jako nestesti a dopravni nehodu je docela hodne cynicke, ale vim, vy, komuniste, jste lide zvlastniho razeni, a pravidla moralky pro vas neplati.

    Jen si rikam, neni skoda, ze tvi rodice nejezdili bezpecne, bez nehody?
    23.10.2017 20:10 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Ja neberu poceti jako nestesti, stejne jako neberu jizdu na motorce jako nestesti. Nestesti to je tehdy, pokud to ma nechtene nasledky.

    Skoda, ze jsi tak infantilni na to, aby se s tebou dala vest rozumna diskuse.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Grunt avatar 23.10.2017 20:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Aniž bych se chtěl do té vaší stupidní přestřelky nějak vměšovat: Proč automaticky předpokládáte, že jezdec na jednostopém motorovém vozidle je automaticky dárce orgánů?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    23.10.2017 22:05 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    No, ja jsem laik, ale riskantni mi to prijde dost. Kazdopadne, nemyslim, ze to automaticky predpokladam, stejne jako automaticky nepredpokladam, ze mit s nekym sex znamena otehotnet.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 23.10.2017 19:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Rec byla ne o tom, zda nekomu zakazeme potraty, ale o tom, zda bude spolecnost a jeji jednotlivi clenove NUCENI PLATIT ze svych odvodu zabiti plodu.
    Argument penězma za interupci je nesmysl. Nevychází to. Odepřením jedné bezplatné interupce nemáte šanci státní pokladně ušetřit ani korunu.
    Kdyz je schopen samostaneho zivota [vek 2-3 roky?],
    Schopen samostatného života ve smyslu, že se o něj může postarat kdokoli, je ihned po porodu. To už má podle mě určitě smysl v naší společnosti dítě chránit. V době před početím to podle ani podle vás ještě nemá smysl. Předmětem sporu je celá ta doba mezi tím. Pravidla u nás jsou z mého pohledu nastavena celkem rozumně.
    Spolecnost, ktera si plati vlastni decimaci je trochu zvracena.
    Spíše je zvrácený tento argument.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    JiK avatar 23.10.2017 20:23 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Kdyz je schopen samostaneho zivota [vek 2-3 roky?],
    Schopen samostatného života ve smyslu, že se o něj může postarat kdokoli, je ihned po porodu. To už má podle mě určitě smysl v naší společnosti dítě chránit.
    Schopen samostatneho zivota po porodu? Hmm. To asi ne. Bud to teda nechas na tom samostatnem zivote, to bude fakt tak 2+ let, a do te doby je to podle tebe vec, jako propiska nebo bryle, a muzes to hodit do popelnice, nebo pripustis, ze samostatne existence s pomoci, podle tve definice se o nej muze postarat kdokoli dostatecne vybaveny a vzdelany, a pak se dostaneme na 21-22 tyden po poceti, kdy uz do dite bezne prezije, je-li mu poskytnuta adekvatni lekarska pece.

    A pokud tedy nesouhlasis s tim, ze nekdo muze beztrestne zabit rocni decko, je ten 22 tydenni plod schopen existovat bez matky, kterou nepotrebuje, a ta potom nema zadne pravo ho [dat] zabit, tak jako nema pravo zabit Tebe nebo mne. Vyber si, protoze oboje nejde...

    Mimochodem, trochu mi v tehle debate vadi, ze na rozhodnuti o potratu ma mit pravo matka, sama, bez toho, aby byla povinna ziskat se svym rozhodnutim souhlas otce. Neni to nefer? Neni to jen jeji kod, ze? Ona si zkopirovala jeho zdrojovy kod a on nemusi souhlasit se znicenim produktu, ze?
    23.10.2017 22:13 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    na rozhodnuti o potratu ma mit pravo matka, sama, bez toho, aby byla povinna ziskat se svym rozhodnutim souhlas otce
    Tenhle argument jsem nedavno slysel od nejakych aktivistu za prava muzu. Sice na nem neco je, ale nedovedu si predstavit to v praxi. Snad leda jedina okolnost, za jake bych si to dovedl predstavit, ze se ten muz s tou zenou dohodne na nejake dalsi kompenzaci, treba ze se o to dite bude v budoucnosti starat, treba financne. Ale to muzou nejspis udelat i dnes.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    pavlix avatar 23.10.2017 23:35 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Schopen samostatneho zivota po porodu?
    Ano. Samostatného života v tom smyslu, že se v tu chvíli o to dítě může starat kdokoli, ať už se jedná o vlastní matku nebo ne. Na to opravdu nejsou potřeba dva roky, na to stačí dítě porodit.
    a do te doby je to podle tebe...
    Nehodlám řešit výplody něčí fantazie.
    A pokud tedy nesouhlasis s tim, ze nekdo muze beztrestne zabit rocni decko, je ten 22 tydenni plod schopen existovat bez matky, kterou nepotrebuje, a ta potom nema zadne pravo ho [dat] zabit, tak jako nema pravo zabit Tebe nebo mne. Vyber si, protoze oboje nejde...
    Já si nemusím vybírat, já v tom mám už docela dlouho jasno. Že to někdo nechce chápat, není můj problém.

    Žena podle mě nemá právo zabít samostatně žijící narozené dítě bez ohledu na to, zda je donošené či nikoliv. V civilizované společnosti by navíc měla mít možnost v počátcích těhotenství o sobě a tím pádem i o plodu samostatně a bez vnějšího nátlaku rozhodovat. Šedá zóna mezi tím, tedy od doby raného těhotenství až do doby porodu by se podle mě měla řešit spíše na lékařském než ideologickém základě.
    Mimochodem, trochu mi v tehle debate vadi, ze na rozhodnuti o potratu ma mit pravo matka, sama, bez toho, aby byla povinna ziskat se svym rozhodnutim souhlas otce. Neni to nefer? Neni to jen jeji kod, ze? Ona si zkopirovala jeho zdrojovy kod a on nemusi souhlasit se znicenim produktu, ze?
    Tahle otázka mě dlouho trápila, ale můj názor je, že to nefér není. Žena je ta, která dává všanc sebe a svoje tělo, tudíž by měla mít možnost se rozhodnout. Pokud muž toužil po dítěti, je jeho svaté právo rozloučit se, sebrat si svoji DNA a zkusit ji rozmnožovat jinde. A čistě mezi náma, se kdyby tihle konzervativní uražení muži přestali starat o obsah cizí dělohy a věnovali tu péči radši svým vlastním dětem, bylo by na světě o dost líp.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    23.10.2017 16:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    se dá prakticky stejně tak říct, že žena zabíjí děti při každé menstruaci.
    Říct se to dá, ale je to hodně velký nesmysl.
    Quando omni flunkus moritati
    21.10.2017 11:51 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pro zdraví toho dítěte je to ovšem naprosto naopak.
    Quando omni flunkus moritati
    21.10.2017 12:20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Nevšiml jsem si, že by zde někdo propagoval potrat ve dvou letech. :-]
    ⧠ A = 0 avatar 22.10.2017 09:20 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    A zas proč by ne – v rámci ideologické neutrality přece.
    Nevolte zmrdy.
    21.10.2017 15:32 Ondrej Santiago Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    zdravotní péče je hrazena z pojištění, zákroky na přání obvykle ne.
    Jak jiz psala Kate, tady nejde o zakrok na prani jehoz alternativou by bylo nic nedelat. Tady jde o zakrok, jehoz alternativou je jiny zakrok. Akorat ze z povahy veci je treba udelat ten prvni zakrok o pul roku driv.
    23.10.2017 12:36 honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Porod neni zakrok. Je to docela fyziologicka zalezitost.
    pavlix avatar 23.10.2017 13:50 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Všichni se vyhýbáme v přírodě běžným rizikům, co to jde. Chráníme se, prodlužujeme si a zpohodlňujeme život. Nemyslím si, že by bylo morální za takových okolností někomu to právo upírat jen kvůli nechtěnému početí. Ono to není jednoduché ani tak, ani když ta možnost rozhodnutí je, natož když je ta možnost rozhodnutá zakázána nebo ekonomicky potlačena.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    19.10.2017 15:11 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Pokud obdivuješ dvojdomek bývalého bolševika Pitharta, tak jsou pro tebe černokabátníci ideální volba. A ještě ten sudeťák von Herrmann, který si vycucal z prstu strýčka Bradyho na jednorázovou akci, ten se jim také moc povedl. Ostatně nick-name 'hadi' je celkem dobře vystihuje
    20.10.2017 02:40 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    Trochu klidu do toho prosím, zvlášť jestli k těm urnám fakt jdeš, zejtra.

    Pithart je úctyhodnej intelektuál, bude asi nejvyzrálejší/nejmoudřejší politik, kterej u nás zbyl (i když už aktivně tu politiku moc nedělá) a po tom, co odešel z KSČ se už určitě za nic stydět nemusí. To, že někoho sere z český malosti nebo mu závidí či nevím co (nebo je to jenom takový to plivání na osobnosti, co něco dokázali a ještě ke všemu intelektuálně vyčnívali, fuj?), to na tom nic nemění.

    Havel ti nejspíš vadí taky, počítám? Já jestli jsem si to dobře zařadil.

    P.S. BTW ty jsi nejspíš nikdy nenesl kůži na trh, co, že se ti tak snadno strefuje do lidí, co byli za mlada komunisti. A nikdy ses asi "nenapravoval" po podobnejch omylech.
    21.10.2017 22:38 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    U Havla jenom napíšu, že je mi toho alkoholika líto - loutka v rukách bolševiků. JUDr. Čalfa ho měl celou dobu na starost, aby se jim nic nestalo, aby se té partě skartovaly svazky ještě v roce 1989, a nakonec mu připravil ještě 10 let po 'revoluci' prodejní smlouvu Lucerny óbrstbákovi Junkovi z Chemapolu.

    Tak sis mne zařadil dobře - nemám rád bolševiky, protože žádní bývalí bolševici neexistují. Ti, kteří tomu věřili, u nich zůstali, a ti ostatní jsou jen kariéristi - zum Beispiel znovu zvolený rektor UK Zima, opravdovský xindl....
    19.10.2017 17:12 Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To co vy vnímáte jako pozitivum je pro mě negativum. Jsem křesťan, mám velkou rodinu, 5 dětí, OSVČ, ale KDU bych nikdy nevolil právě proto, že je centristická a vychází prakticky s každým, pokud to přinese moc. Pokládám je za neschopné vést tuto zemi, protože jediná oblast, ve které jsou si relativně jistí, jsou jejich katolické zájmy. Osobně jsem ostře proti restitucím, naopak jsou mnohé otázky spojené s vírou, ve kterých se s nimi shodnu.

    Stav našeho státu považuji v různých oblastech za zoufalý. A problém stran jako je KDU je (stejně jako třeba ODS v podstatě), že nikdy nic nevyřeší, nezmění. O všem diskutují, ale bez nějakého efektu, aby se nikoho moc nedotkli (mimo výjimky p. Čunka a možná pár dalších). Prostě směr určuje doba, móda a okolní státy a mi to odkýveme bez ohledu na názor voličů. A to já jako pozitivum rozhodně nevidím, protože to je pozice, která vždycky vede pouze k přikyvování a udržování problému.

    Nakonec to tedy opět vypadá tak, že mi nejlépe jako konzervativnímu pravicovému voliči vychází Svobodní. U těch je alespoň nějaká možnost, že budou prosazovat v případě zvolení program, o kterém mluví. Není moc šance, že se dostanou dovnitř, ale alespoň se nebudu muset za svoji volbu stydět.
    mirefek avatar 20.10.2017 23:11 mirefek | skóre: 6 | blog: proc_dalsi_nazev
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    K tomu pánbíčkářství: spolu s TOP09 je to jediná jinak "normální" strana, která sympatizuje s protirouhačským zákonem.
    pavlix avatar 21.10.2017 11:31 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    To křesťanství tam IMHO působí jako mírný pozitivní efekt na morální cítění, nejspíš budou míň náchylní ke korupci.
    Dlouho jsem se tak nezasmál. Dva vtipy za cenu jednoho. Morální cítění na straně těc, kteří se neobejdou bez náboženských příkazů. A nenáchylnost ke korupci u náboženské skupiny, u které se o první místo v žebříčku témat perou peníze a sex. Dokonalé, to bych sám nevymyslel.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    =^..^= AmigaPower® avatar 25.10.2017 14:27 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Proč volím KDU-ČSL
    People with imaginary friends are stupid.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.