abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 699 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Mirka na hrad

    16.11.2018 11:50 | Přečteno: 3357× | Ostatní | poslední úprava: 16.11.2018 11:47

    Politická situace je u nás zase velice zajímavá. Máme zde trestně stíhaného premiéra, který lže a podvádí, a nechce odstoupit za žádnou cenu. Dále prezidenta, který oddaně podporuje svého premiéra a v případě vyslovení nedůvěry jeho vládě, by ho opět jmenoval. Je tu ovšem i veliký demokratický blok, který vede zasloužilý politik Miroslav Kalousek, který nemůže Babiše ani cítit. Mezi nimi se potácí zadlužená ČSSD a neví, ke komu se přisát, aby přežila další volby. Mezitím za bukem číhá neobyčejně snaživý Okamura, kterého Babiš zatím využívá jen jako vějičku, jelikož nic vážnějšího si s ním začít nemůže, aby neohrozil dotace pro svůj podnik, protože takový druh partnerství by se EU jistě nelíbil. Celý tento boj pozorují komunisté a vyčkávají na svou příležitost. Bohužel na této šachovnici figurují i média, jedna partička je prounijní a silně protizemanovsko-babišská a druhá silně prozemanovsko-babišská. Jejich moderátoři už si ani nehrají na nějakou objektivitu a v kombinaci s přeřeky a zadrháváním jsou jejich pořady skutečně bizarní podívanou (Soukup). Samozřejmě nesmí chybět ani demonstranté, nejlepé ti placení nějakou neziskovkou, protože takoví nepohrdnou ani zápalnou lahví.

    A teď která strana je ta správná? Ta prounijní, která slepě poslouchá příkazy EU ze strachu, aby ji EU nezarazila dotace? Nebo třeba komunisté, kteří by si přáli, aby bezpečnost ČR zajišťovaly Rusko a Čína? Já žádnou správnou stranu nevidím, všechny jsou špatné. Takže budeme muset počkat, protože aby bylo lépe, musí být mnohem, mnohem hůře. Je to sice trochu pesimistická prognóza, ale při současné rozdělené společnosti stačí, aby jedno křídlo více přitlačilo, a tím donutí druhé křídlo ke stejné či i přehnanější reakci.        

    Hodnocení: 60 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 16.11.2018 12:27 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Čekal jsem, kdo s tím přijde. Ale že to trvalo! :).
    Já v tom mám jasno a rozhodně to nevidím tak dvoubarevně, jak je prezentováno v zápisku.
    Aktuálně to přestávám tak sledovat, protože teď nastalo období žvanění a přeřeků a čekám, až se objeví zase něco konstruktivnějšího.

    Každopádně v současné době zastávám názor, že Babiš by měl odstoupit a celá věc by měla být prošetřena. Tzn. padnutí vlády + to, aby Zeman určil někoho jiného pro sestavení vlády.
    Vzhledem k prohlášení Zemana (vlastně se opět všem vysmál) toto ale nelze čekat a vlastně může 2x zvolit Babiše pro sestavení vlády a až napotřetí musí respektovat návrh předsedy poslanecké sněmovny (což je aktuálně člen hnutí ANO).
    Situace je tedy bezvýchodná a možná proto do pádu vlády nechce nikdo jít. Muselo by 3x padnout sestavení vlády, následně by pak asi byly nové volby. Jenomže, jak víme z minulosti, čas na sestavení vlády asi není limitován (když prezident neřekne), takže smolík, nebo to lze do konce volebního období přežít v demisi.

    Co by se muselo stát, aby Babiš šel pryč? I kdyby měla policie plný pytel důkazů, tak bez svolení komory jej nemůže díky imunitě stíhat. Aneb, když se spolčí, v tomto případě už by se dalo říci zločinně, premiér a prezident, tak s tím nikdo nehne.
    Nebo se pletu? Jsou nějaké jiné reálné možnosti? Politolog nejsem, tak se úplně 100% neorientuji v postupech a možnostech jednotlivých institucí v takovém guláši, který vznikl.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.11.2018 13:09 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    I kdyby měla policie plný pytel důkazů, tak bez svolení komory jej nemůže díky imunitě stíhat.
    Babis i Faltyken uz byli (znovu) zbaveni smenovnou imunity nekdy zacatkem roku, takze policie jej stihat muze a soud nasledne odsoudit (v kauze Capi hnizdo). Spis je otazka, jestli po vsech tech "nahodnych" zmenach v policii nebude pripad casem uzavren s tim, ze k zadnemu podvodu nedoslo.
    Max avatar 16.11.2018 13:39 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Já jsem myslel, že to bylo předtím, než byl znovu jmenován premiérem a znovu tím pádem dostal imunitu. Ale už se v tom ztrácím :)
    Kdyby imunitu opravdu neměl, tak naděje zde je. Ale nevím nevím, to je asi z říše snů (když se člověk dívá na rychlost vyšetřování a různé možnosti prodlužování termínů).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    16.11.2018 14:50 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    poprve to bylo pred volbami a pak znova zacatkem roku. Ano, je trochu zamotane :-) A ano, pravdepodobnost, ze by byl Babis pravomocne odsouzen v nejake kratke dobe (pokud to vubec k soudu pujde) je temer nulova. A naposledy ano, pokud Babis a Zeman nepujdou proti sobe, tak s nima nikdo nehne (asi jedina moznost je odvolani ustavni zaloba na prezidenta, ale ta IMHO nema sanci projit snemovnou).
    18.11.2018 09:00 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    A za co? Víš prd, ale žvaníš, protože se dáš snadno zmanipulovat, podobně jako ten dav. Přesně vy byste byli teď v K straně kdyby totalita neskončila. Nikdy jsem komunisty nevolil aby bylo jasno.
    18.11.2018 14:05 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    prvni cast vubec nedava smysl, ale k te dryhe ti muzu rict, bych zcela urcite nebyl. Ono je to spis naopak, ze by v ni asi byli lidi jako ty, co tento argument radi vytahuji, podobne jako Ovcacek, ktery ted kde komu nadava do bolseviku a totalitaru a jeste nedavno sam psal pro Halo noviny.
    18.11.2018 20:11 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nikdy jsem čssd nevolil aby bylo jasno. Ovcacka zcela ignoruju. Ale ano dává to smysl, píšeš "odsouzen" a já odpovídám.
    ⧠ A = 0 avatar 18.11.2018 09:12 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Imunitu má z titulu poslance, nikoliv předsedy vlády. Jmenování premiérem je tedy ve vztahu k imunitě bezpředmětné.
    Nevolte zmrdy.
    16.11.2018 15:09 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mne by realne zajimalo, jakou mame moznost napravy demokratickyho systemu, kdyz dve osoby, ktere kontroluji cinnost nasi informacni sluzby, jsou agenty cizi informacni sluzby a jsou to zaroven ti nejvyssi cinitele, ktere mame, kteri dosazuji vsechny ostatni. Jak je muzeme vyhodit? Jak muze vubec bezny clovek bez BIS/nejakcnejsich slozek PCR nejak doufat, ze se to muze obratit k lepsimu?

    Jedine, jak se na to da jit, je, jak to dela Lukacovic se Seznamem, zkouset manipulovat s masou obratneji, nez ti, co k tomu maji instruktaz a podporu z vychodu.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    18.11.2018 09:04 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    dve osoby, ktere kontroluji cinnost nasi informacni sluzby, jsou agenty cizi informacni sluzby a jsou to zaroven ti nejvyssi cinitele, ktere mame
    Kolik je ti let? Jen že si moc rozumu nepobral.
    18.11.2018 18:28 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No, rekl bych, ze starsi, nez ty, kamo, protoze argument "ja jsem starsi a proto rozumnejsi" patri tak cca do skolky ;) Jestli se chces o necem bavit, tak to tam nahod rovnou a nechod okolo horky kase, ty rozumny nazore.

    Doporucuju nacist nejdriv aspon to malo, co je verejne dostupne z duveryhodneho zdroje. Specialne bod 2.3. Kontrarozvědná činnost.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    18.11.2018 20:25 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ze starsi, nez ty
    To nerozporuju, jen mi tam chybi ten rozum. No tak jsem to precetl a nic me tam neprekvapilo. Pises neco o ustavnich cinitelech, tak to jsi vzal kde?
    16.11.2018 15:10 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Muselo by 3x padnout sestavení vlády, následně by pak asi byly nové volby.
    Nemuselo. Sněmovna může podat návrh na své rozpuštění sama. Pak by volby měly být do 60 dnů. Ale to by určitě Miloš ještě kreativně pracoval s tím, že v Ústavě není napsáno, kdy ji má rozpustit...
    19.11.2018 17:00 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    1. Ze Zeman zvani, co urobi nie je nijak smerodatne, co fakt urobi az k tomu dojde.

    2. Aj kedy predsa nechal Babisa znova zostavovat vladu, tak AB by zase musel vyjednavat o dovere v PS. A minule to mal posrate menej ako teraz a aj tak to uz mal dost tazke.

    3. Policia ho stihat moze, hoci nechce PS suhlasila s jeho stihanim 2x - pred aj po volbach.

    4. V kolegovia v Europe sa s nim budu daleko menej fotit, ak bude bez dovery a stihany. Cim jeho aureola (a pocet selficiek) citelne poklesne.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    16.11.2018 13:03 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Samozřejmě nesmí chybět ani demonstranté, nejlepé ti placení nějakou neziskovkou
    ktere neziskovky plati demonstranty? Jedinou zjevne placenou demonstraci v posledni dobe jsem zaregistroval tuto a pravdepodobneho organizatora za to prezident vyznamenava na Hrade ...
    Ta prounijní, která slepě poslouchá příkazy EU ze strachu, aby ji EU nezarazila dotace?
    tim myslis koho, Babise a jeho Agrofert? Opravdu nechapu, jak se vsechny ovecky naskocily na to, ze kdo nenadava na EU kudy chodi, tak je placeny z EU nebo z neziskovky, ktera je placena z EU dotaci. Pritom Agrofert loni ziskal na ruznych dotaci pres 2 miliardy, temer 3x tolik, nez odvedl statu na dani z prijmu. Nemluve o tom, ze vetsina dotaci jde neziskovkam jde na ruzne sportovni svazy...
    Blaazen avatar 16.11.2018 13:40 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Škoda ČSSD. Sobotka byl v pohodě, nenechal se vyprovokovat Zemanem a když se Babiš neměl k tomu, aby nějak vysvětil svoje kauzy a obhájil se, tak ho vykopnul z vlády. A voliči mu to dali sežrat! Není tu politická kultura, tak máme, co máme. V příštích volbách to vidím na piráty.
    Max avatar 16.11.2018 20:05 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Piráti si zatím nevedou špatně (s něčím s nimi nesouhlasím, ale 100% soulad neexistuje snad v ničem). Hodně důležité pro ně bude to, jak si povedou v čele Prahy, protože to bude mít přímý následek na stranu jako takovou (v případě, že si nepovedou v čele Prahy dobře, tak to bude velký argument pro konkurenční strany ve volbách).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    18.11.2018 09:09 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Suhlasím, ono už nebude stačit jen kritizovat ačkoliv po právu ale teď se ukáže ten rozdíl.
    20.11.2018 10:50 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    problém pirátů je, že nemají za sebou "ideologii".

    Když jsem s nimi debatoval, tak jim vůbec nepřipadalo divné možné lavírování v zásadních otázkách, např. teď jsme si odhlasovali pro NATO, ale pokud příště odhlasujeme proti, tak budeme proti NATO. Nevidí v tom problém a přitom takto se dělá populismus, což mj. znamená zastávat většinový názor.

    Jsou jen na vlně podobně jako kdysi TOPka, Unie, zelení apod. Až nadšení opadne, tak čím osloví své příznivce? Dodržováním demokratických principů? Ty by měla ale mít každá demokratická strana.

    BTW, výsledky jejich práce v Praze nejsou pro zbytek ČR tak zajímavé - viz dost jiné výsledky v jakýchkoliv volbách oproti zbytku ČR.
    Fluttershy, yay! avatar 20.11.2018 11:01 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Asi takhle (Atlas hub):

    Lidi se dřív ptali, proč Piráti, co nás na tom motivuje, proč to děláme. Tak tady je ten důvod, protože nechceme žít ve společnosti, jaká se teď vytváří v Číně.

    Soukromě si myslím, že s postupující digitalizací bude tento rozdíl ještě nápadnější. Buď ctíme osobní soukromí a požadujeme transparentní stát, nebo nás netransparentní stát nakonec připraví o poslední zbytky soukromí a individuality. Věřím tomu, že tenhle rozpor bude nakonec pro 21. století stejně určující, jako střet mezi komunismem a kapitalismem ve 20. století.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.11.2018 13:28 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Pirati nemaji ideologii? Podle mne snaha zrusit moznost monopolizace napadu/myslenkoveho dila je naprosto zasadni ideologie, ktera se nese vysoce nad obraz neceho, co jsme do ted vybrousili jako pojem "demokracie".

    Tedy, tvrdim, ze Pirati nejaky svuj -ismus maji. Prijde mi, ze po tom se ve svem prispevku rozhlizis - neprehlidl jsi toto?

    Osobne jsem toho nazoru, ze *rapidni* sdileni inovaci napric celym lidstvem po cele planete je asi jedine, co nam muze nejak pomoct. Big business narazil na svoje limity, cisty zisk jako priorita jednotlivce tezko muze ultimatne u kazdeho dojit az nekam k uvaze "vsak ale ja ty ostatni potrebuju, tak bych mel primarne rozvijet je a skrz ne rozvijet sebe a svoje blaho".
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    20.11.2018 14:00 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tak u volebního programu se těžko dá mluvit o monopolu.

    OK, tak dám příklad toho, co mi vadí. Ukázková otázka - jste pro zdravotnictví všeobecné (všichni platí relativně málo, ale víc jak základní medicína je dostupná všem) nebo individuální (výše platby podle vlastních potřeb/požadavků a chování)? Odpověď Pirátů - jsme pro efektivní a moderní zdravotnictví.
    Ne, to není odpověď na otázku. Já chci vědět, jakým směrem by se ubíralo zdravotnictví. Aha, mmt, nejdříve zjistíme většinový názor členů strany a pak to zveřejníme...

    TO, jak jste odpověděli, říkáte, že i cesta může být cíl. Je jedno, kam to směřuje, hlavně když je cesta efektivní a moderní. Ne, to mi nestačí, já bych rád věděl, kde to skončí.

    A argumentovat "moderní" totalitou je nesmysl - nejdříve k tomu musíte mít tu správnou moc a politický systém, aby vláda mohla prosadit šmírování veřejnosti 24h denně. Pokud byste se o to pokusil teď za současné situace, tak narazíte na UOOU, soudy, ústavu, EU. Takže pokud to všechno nebude opuštěno, tak ta situace tu velmi pravděpodobně nenastane.

    20.11.2018 14:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    OK, tak dám příklad toho, co mi vadí. Ukázková otázka - jste pro zdravotnictví všeobecné (všichni platí relativně málo, ale víc jak základní medicína je dostupná všem) nebo individuální (výše platby podle vlastních potřeb/požadavků a chování)? Odpověď Pirátů - jsme pro efektivní a moderní zdravotnictví. Ne, to není odpověď na otázku. Já chci vědět, jakým směrem by se ubíralo zdravotnictví. Aha, mmt, nejdříve zjistíme většinový názor členů strany a pak to zveřejníme...
    Vycházíš z tohohle: pirati.cz / program / zdravotnictví?
    Fluttershy, yay! avatar 20.11.2018 15:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    OK, tak dám příklad toho, co mi vadí. Ukázková otázka - jste pro zdravotnictví všeobecné (všichni platí relativně málo, ale víc jak základní medicína je dostupná všem) nebo individuální (výše platby podle vlastních potřeb/požadavků a chování)? Odpověď Pirátů - jsme pro efektivní a moderní zdravotnictví.

    Na to je snadná odpověď: socializované zdravotnictví empiricky efektivní je – přinejmenším ve srovnání s komerčním systémem, jaký můžeme pozorovat např. ve Státech, který efektivní není.

    A argumentovat "moderní" totalitou je nesmysl - nejdříve k tomu musíte mít tu správnou moc a politický systém, aby vláda mohla prosadit šmírování veřejnosti 24h denně.

    Na to stačí jedna krize a analogie Patriot Act, privátní infrastruktura pro datovou totalitu nám tu vesele roste každým dnem.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.11.2018 18:32 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Díky za odkaz (kralyk) - já to původně psal jako hypotetický příklad, ale oni to takto blbě mají i doopravdy :-/

    Mají výčet známých problémů, ale i já laik jich znám více. Nicméně není tam vůbec uvedeno, jak má vypadat výsledný stav. Např. snížení přesčasů lze dosáhnout různými způsoby (např. rušení nemocnic/poliklinik nebo snížení počtu pohotovostí aj.)

    Pak tam mají faktický nesmysl - stejná cena pro LDN a domov seniorů. Jenže ta zařízení se od sebe dost liší (zdravotní vs sociální)

    Takto lze pokračovat dlouho a rozpitvat každý bod. Jasně - je fajn vědět, co chtějí, ale jak bude vypadat výsledek? Nelze zjistit.

    Davkol - Snadná odpověď není vždy správná a komerční systém v USA je IMHO extrémní případ (jakékoliv srovnání s extrémem bude viceméně jednoznačné). Nicméně jsem to uvedl jako hypotetickou ukázku toho, jak vypadá chybějící ideologie.

    To je ten problém - u nás by na to jedna krize nestačila, ta analogie není správná. Viz EU - u nás nikdo nechtěl řešit střet zájmů (dotace) a tak ta pravidla změnila EU a Babiš má do budoucna po žížalkách. Tedy tady by někdo protlačil cosi v rozporu se základními právy (třeba listinou lidských práv) a Štrasburk by vám to omlátil o hlavu. Když byste se snažil násilím ohnout (viz třeba Polsko), tak zase EU zchladí hlavu.

    Nechápu to o "privátní infrastruktuře" - to jako bude znárodněné nebo jak soukromé dráty poslouží státu/vládě?
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2018 12:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tady je obecný problém s politickým marketingem: jsou tu nějací (potenciální) voliči, nějaké poměry a z nich vyčuhují média, která se věnují určitým příběhům.

    Na tohle tvrdě narazili Zelení a Piráti se s tím potýkají všelijak. (Příkladem budiž potřeba médií vyprávět příběh o osobě primátora po komunálních volbách, i když to třeba nebylo to skutečně zásadní.)

    Padla tu zmínka o NATO, kterou vezmu jako ukázku. V českém kontextu je populární binární dělení „s NATO“ nebo „proti NATO“, ale to nenechává prostor pro nuance a neodpovídá pirátské ideologii: liberalismu – v NATO jsou totiž i neliberální členové a je to znát.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2018 17:24 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Hehe, snažíte se získat všechny a nikoho neodradit. Jaký to inovativní přístup v politice ;-)

    Netuším, co přesně máte na mysli, ale primátor je hejtman. Málo kdo zná všechny radní, ale skoro každý bude znát primátora a ten může být pouze z jedné politické strany, tedy tu bude reprezentovat a tak i propagovat.

    Když teda nechcete být s NATO a ani proti NATO, co tedy chcete? (vy, ne Piráti)
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2018 18:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Hehe, snažíte se získat všechny a nikoho neodradit. Jaký to inovativní přístup v politice ;-)

    Čím dál víc se obávám, že zastoupení v politice skutečně odpovídá společnosti a potom je politická sebevražda být třeba humanista a vůbec otevřeně mluvit v posledních letech např. o aktivní azylové politice jiné než natáhnout ostnatý drát a na kolemjdoucí střílet. O environmentální krizi nemluvě. Takže je třeba být obezřetný… což chápu, ale štve mě to. Třeba protože pokud tu mám s těmi lidmi nějak do budoucna koexistovat…

    Málo kdo zná všechny radní, ale skoro každý bude znát primátora a ten může být pouze z jedné politické strany, tedy tu bude reprezentovat a tak i propagovat.

    Klasická obsese xichty. Ale xicht a proslovy nezařídí procesní fungování… jenže to zase negeneruje kliky na webu.

    Když teda nechcete být s NATO a ani proti NATO, co tedy chcete? (vy, ne Piráti)

    Jo, to je další téma, kolem kterého je nutné být obezřetný a ani nenaznačovat např. výrazně hlubší evropskou integraci.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    21.11.2018 22:26 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Čím dál víc se obávám, že zastoupení v politice skutečně odpovídá společnosti a potom je politická sebevražda být třeba humanista a vůbec otevřeně mluvit v posledních letech např. o aktivní azylové politice jiné než natáhnout ostnatý drát a na kolemjdoucí střílet. O environmentální krizi nemluvě. Takže je třeba být obezřetný… což chápu, ale štve mě to. Třeba protože pokud tu mám s těmi lidmi nějak do budoucna koexistovat…
    To je pointa naštvanosti ostatních stran na Piráty - nesou kůži na trh a říkají, že jsou pro to či ono a proti tamtomu nebo onomu (více či méně).
    Piráti naproti tomu nic takového nedeklarovali jen prosazovali efektivitu, digitalizaci apod. a neříkali nic o výsledku - tedy jsme pro efektivní správu daní, ale jaké vlastně chtějí daně? Větší/menší roli státu v tomto?

    Píší něco o evropské vojenské síle, ale že dlouhodobě máme podfinancovanou armádu, o tom nikde ani čárka. Jak toho tedy chtějí dosáhnout, když vůbec nezmiňují finance pro takový projekt? A ty finance zákonitě budou chybět jinde.

    Domnívají se, že úspory získané efektivitou budou tak brutální, že ve výsledku naplní potřebná hubená prasátka (kasičky)? Jenže jedná se o výsledek nějaké analýzy nebo jde o dojmy?
    Aby to pak nedopadlo jako s Hrabišem, který vyšťoural ladem ležící miliardy a rozdal je důchodcům (či komu). Jenže šlo o rezervy pro dlouhodobé projekty, kde dosud nedošlo k finančnímu plnění (takže až přijde účet, tak asi zaplatíme důchodci či co :/ )
    Klasická obsese xichty...
    Nerozumíte - je to podobné s Hrabišem. Hrabiš tohle, Hrabiš támhle a přitom to dělal ministr nebo nějaký ouřada.
    Fluttershy, yay! avatar 21.11.2018 22:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Píší něco o evropské vojenské síle, ale že dlouhodobě máme podfinancovanou armádu, o tom nikde ani čárka. Jak toho tedy chtějí dosáhnout, když vůbec nezmiňují finance pro takový projekt? A ty finance zákonitě budou chybět jinde.

    Tak si poslechnu, co k tomu říkají (F3 „Peksa“).

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    23.11.2018 17:37 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Což už je trochu pozdě, ne?

    Já mluvil o programu, se kterým se jde do voleb a nikoli co budou tvrdit, až když už budou zvoleni a nehezky se vybarvili - neplnění závazků není kritický přístup k NATO, ale jeho ignorace.

    A Peksa se v tomto projevil jako populista (aneb proč pomáhat komukoliv v zahraničí, když naši důchodci mají málo a máme dost nemocných, kterým je potřeba pomoc)
    Fluttershy, yay! avatar 23.11.2018 21:03 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tak pokud je cílem pod vějičkou „hlášení se k NATO“ krmit vojenskoprůmyslový komplex…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    ⧠ A = 0 avatar 21.11.2018 12:00 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Když jsem s nimi debatoval, tak jim vůbec nepřipadalo divné možné lavírování v zásadních otázkách, např. teď jsme si odhlasovali pro NATO, ale pokud příště odhlasujeme proti, tak budeme proti NATO. Nevidí v tom problém a přitom takto se dělá populismus, což mj. znamená zastávat většinový názor.
    Nevím, s kým konkrétně jsi debatoval a kdo konkrétně v tom tedy „nevidí problém“. Nicméně je potřeba podotknout, že ve straně je poměrně široké spektrum názorů, co se kolektivní bezpečnosti týče, a já třeba mám problém s tím, pokud si předmětné stanovisko RV někdo interpretuje jako „hurá pro NATO a s USA na věčné časy“. Není dlouhé, tak já jej sem zkopíruji celé:
    Pirátská strana respektuje závazek České republiky vůči NATO a EU podílet se na kolektivní obraně v případě napadení našich spojenců, jak to vyplývá z článku 5 Severoatlantické smlouvy a z článku 42 Smlouvy o Evropské unii. Zároveň usilujeme o reformu těchto organizací, aby reflektovaly realitu 21. století.

    Chceme, aby se evropské státy staly v obraně soběstačnými, proto by měla Česká republika aktivně podporovat vznik fungující společné evropské obrany. Ačkoliv si uvědomujeme, že není možné tohoto cíle dosáhnout během jednoho volebního období, je nutné na něm začít systematicky pracovat. Je třeba vytvořit jasný mechanismus zajišťující dlouhodobě stabilní financování kolektivní obrany. Jako možnou cestu vidíme financovaní společné obrany přímo z rozpočtu Evropské unie.

    NATO by mělo být aliancí založenou na sdílených hodnotách. Pokud se některá ze zemí NATO výrazně odkloní od těchto hodnot, měla by NATO opustit. Nechceme, aby členové svým agresivním chováním zatahovali ostatní členy do válečných konfliktů. V mezinárodních sporech chceme upřednostňovat diplomatická řešení před silovými. Angažmá naší nebo společné evropské armády mimo hranice EU nebo NATO by mělo být podpořeno mandátem OSN.
    Trochu pozadí k tomuto stanovisku. Bylo to odpovědí na mediální sračkobouři po tom, co Ivan Bartoš tuším řekl, že by v referendu hlasoval pro vystoupení z NATO a vznikla poptávka po nějakém společném stranickém stanovisku na toto téma.

    První odstavec je prostě konstatováním faktu, že tyto závazky existují a nijak je nepopíráme, ale to nutně neznamená, že jsme spokojeni s dosavadní činností NATO (a EU). A zbytek je víceméně opisem toho, že nechceme být loutkami USA a nebo rukojmími Turecka a chceme mít funkční obranu i bez nich, abychom jim mohli v klidu ukázat prostředníček, až zas budou potřebovat křoví pro další agresi na Blízkém Východě nebo jinde.

    Problémem je spíš to, že v poslední době do strany leze dost opportunistů a lidí, kteří snad nikdy žádné naše programové dokumenty neviděli, a bohužel podle mého názoru doposud nemáme funkční mechanismy, jak tyhle lidi odfiltrovat.

    Nevolte zmrdy.
    21.11.2018 17:15 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nevím, s kým konkrétně jsi debatoval a kdo konkrétně v tom tedy „nevidí problém“. Nicméně je potřeba podotknout, že ve straně je poměrně široké spektrum názorů, co se kolektivní bezpečnosti týče, a já třeba mám problém s tím, pokud si předmětné stanovisko RV někdo interpretuje jako „hurá pro NATO a s USA na věčné časy“. Není dlouhé, tak já jej sem zkopíruji celé:

    Byli to členové a příznivci Pirátů na FB.

    Členství v NATO je dost zásadní bod a politická strana není debatní kroužek, kde nevadí odlišná politická stanoviska. Opačný případ je dost velký problém (např. Klaus ml. vs ODS).

    Trochu pozadí k tomuto stanovisku. Bylo to odpovědí na mediální sračkobouři po tom, co Ivan Bartoš tuším řekl, že by v referendu hlasoval pro vystoupení z NATO a vznikla poptávka po nějakém společném stranickém stanovisku na toto téma.
    Pozadí si pamatuji velmi dobře.

    Hlavní průser bylo prohlášení tehdejšího místopředsedy I. Vašíčka, který veřejně tvrdil, že jsou pro vystoupení z NATO (+další kraviny z prokremelských generátorů nesmyslů).

    Tato šíza byla možná jen díky tomu, že neexistoval oficiální postoj strany k tomuto důležitému tématu. - co by vlastně voliči volili? Vystoupení z NATO nebo opak? Nikdo nevěděl, protože existovala protichůdná tvrzení a I. Bartoš to svým prohlášením rozhodně nevylepšil.

    První odstavec je prostě konstatováním faktu, že tyto závazky existují a nijak je nepopíráme, ale to nutně neznamená, že jsme spokojeni s dosavadní činností NATO (a EU). A zbytek je víceméně opisem toho, že nechceme být loutkami USA a nebo rukojmími Turecka a chceme mít funkční obranu i bez nich, abychom jim mohli v klidu ukázat prostředníček, až zas budou potřebovat křoví pro další agresi na Blízkém Východě nebo jinde.
    To by mě zajímalo, o jakém agresivním chování v rámci NATO je řeč. Třeba Sýrie není akcí NATO. Jinak rukojmím Turecka jsme kvůli globální politice - viz jeho vstup s Řeckem do NATO.

    Problémem je spíš to, že v poslední době do strany leze dost opportunistů a lidí, kteří snad nikdy žádné naše programové dokumenty neviděli, a bohužel podle mého názoru doposud nemáme funkční mechanismy, jak tyhle lidi odfiltrovat.
    Rejp - proč je chcete filtrovat, když jste zcela demokratická strana a zakládáte si na různosti názorů (a tak i motivů)? :-)
    ⧠ A = 0 avatar 21.11.2018 17:44 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Rejp - proč je chcete filtrovat, když jste zcela demokratická strana a zakládáte si na různosti názorů (a tak i motivů)? :-)
    To není rejp, nýbrž slaměný panák.
    Nevolte zmrdy.
    21.11.2018 22:40 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    proč? Máte různé názory, ale stejné motivy nebo nemáte různé názory? Nebo tvrdíte, není možné mít různé názory a různou motivaci?
    Agent avatar 19.11.2018 17:14 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To už jste zapoměli na chovance, podivné policejní reformy?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Blaazen avatar 19.11.2018 18:16 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Neříkám, že všichni v ČSSD mi byli sympatický. Kromě Chovance třeba Hašek. Naopak Sobotka a Zaorálek byli v pohodě. S policií čachrovali po revoluci skoro všichni. I Babiš, samozřejmě. OLAF atd.
    Fluttershy, yay! avatar 19.11.2018 18:20 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Spíš Mladí sociální demokraté jsou vesměs v pohodě, zatímco do vedení se dostávali především kariérní šíbři.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    19.11.2018 19:56 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Já si pamatuji že jsem někdy před X lety dělal takový online test jak bych hlasoval v parlamentu a jaká by byla shoda s reálnými stranami a poslanci. Celkem bez překvapení mi vyšla záporná shoda s KSČM a ODS, dobrá shoda s KDU-ČSL mi asi měla něco napovědět :-) ale skutečné překvapení byla ČSSD, kde byly výsledky jednotlivých poslanců kompletně rozprostřeny přes celé spektrum - od lidí s nimiž bych se neshodl ani jaký je den v týdnu až po lidi, kteří by hlasovali téměř stejně jako já. Zajímavé je, že všechna známá jména byla v té první skupině, zatímco o nikom z té druhé skupiny jsem nikdy neslyšel.
    20.11.2018 10:58 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Proč vás to překvapuje? ČSSD je de facto jedinou rozumnou pol. stranou na "levé" straně (komunisty považuji za extrémisty), zato "pravice" je dost fragmentovaná.

    V důsledku toho v ČSSD najdete všechno možné, co aspoň trochu souvisí s levicí, tedy populisty, extrémisty ale i normální atd. I to bylo příčinou jejich dlouhodobých úspěchů - skoro každý sociálně orientovaný si tam někoho našel. IMHO.
    ⧠ A = 0 avatar 21.11.2018 12:07 ⧠ A = 0 | skóre: 10 | blog: Technokratovo_zrcadlo | Helsinki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Když se podívám na ČSSD minimálně od dob Miloše Zemana do současnosti, soudím, že není levicovou stranou. Nanejvýš středovou. (Dtto KSČM, kde je levicový alespoň rhetorikou leda Dolejš.)
    Nevolte zmrdy.
    19.11.2018 18:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To, že některé hlavy hydry se zrovna jeví sympatičtěji než jiné nemění nic na faktu, že jde o jednu a tu samou bestii.
    16.11.2018 13:53 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Dále prezidenta, který oddaně podporuje svého premiéra
    V tomhle případě se ani nedivím, já to viděl na schizofrenii dávno před tím, než s ní Babiš vyrukoval. Kdo s ní má tu nemilou zkušenost, tak ji u Babiše ml. bohužel vidí :-( A zřejmě si lidé neuvědomují, jak rychle a bez varování se může rozvinout, když argumentují postarším pilotní licencí. Vážně je to docela hyenismus... ne že by za něj mohli vysloveně novináři, o schizofrenii panují v celé společnosti směšné představy.

    (a ne, nevolil jsem ANO ani nic podobného, jak už si jistě mnozí brousí zuby)
    Blaazen avatar 16.11.2018 14:02 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Na jednu stranu hyenismus, na druhou stranu účel světí prostředky. Mně je jedno, co Babiše odstraní z politiky. Mohl táhnout sám už dávno, nebo do politiky vůbec nelézt a dělat si ty svoje kšeftíky. Do Čapího hnízda by nikdo nikdy nešťoural. Místo toho furt opakuje "účelovka", až do toho zatáhl i svoje děti.
    16.11.2018 16:11 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tak mně by určitě vadilo, kdybych se s někým bavil a on mě přitom tajně nahrával, a pak by to někde zveřejnil. Pokud ti novináři neměli od Babiše ml. souhlas k zveřejnění té nahrávky, tak to od nich byla pěkná sviňárna.

    Já mám hlavně na mysli, že se Zeman očividně zastává Babiše ve věcech, které by například Sobotkovi nikdy neodpustil, naopak by mu je dal hezky sežrat. Takový dvojí metr se mi příčí, ale tohle pokrytectví je bohužel u politiků asi normální.
    16.11.2018 16:23 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Pokud ti novináři neměli od Babiše ml. souhlas k zveřejnění té nahrávky, tak to od nich byla pěkná sviňárna.
    Měli souhlas, řešili to dodatečně mailem. Sviňárna je využít psychicky nemocného člověka trpícícho paranoiou (viz ataka na D1) k politickým účelům.
    xxx avatar 16.11.2018 16:43 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To ze je nemocnej hraje akorat Babisovi do karet. Je to takovej utok na city. Podstata lezi v tom, ze prepsal na nekoho firmu a nasledne ho uklidil na Krym. To je to, co by te melo znepokojovat. To, ze ho tam neodvez v kleci, nebo jestli byl nemocnej, to uz jsou jen okolnosti.

    Jinak nevim v cem spatrujes to vyuziti. Proste ho nasli a zverejnili. Co meli delat? Rict si, ze je nemocnej, tak na to kaslem?
    Please rise for the Futurama theme song.
    16.11.2018 16:52 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Představ si, že mě znepokojuje oboje. Využití svých dětí jako bílých koňů i zneužívání psychicky nemocných lidí k politickým účelům. Doufám, že máš také kapacitu na více myšlenek než jednu.
    Jinak nevim v cem spatrujes to vyuziti. Proste ho nasli a zverejnili. Co meli delat? Rict si, ze je nemocnej, tak na to kaslem?
    Byl by to takový problém? PČR o jeho lokaci věděla, takže nic zajímavého neobjevili. Zveřejňovat schizofrenní fantazie mi etické nepřijde, je to zlá nemoc.
    xxx avatar 16.11.2018 17:02 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jak nic zajimaveho neobjevili? Vedela to PCR, a verejnost to nema pravo vedet? Tezko zverejnis, ze Babis uklidil nekam synka, aniz bys v takovemto pripade zverejnil i jeho schizofreni fantazie.

    A ano mas pravdu, poberu vic myslenek, jen jedne z nich prikladam vetsi vahu.
    Please rise for the Futurama theme song.
    16.11.2018 17:13 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tezko zverejnis, ze Babis uklidil nekam synka, aniz bys v takovemto pripade zverejnil i jeho schizofreni fantazie.
    Když je z toho vyštípeš, tak i přesto odjel s bývalým kolegou a manželem jeho psycholožky mimo ČR (což mimochodem není špatný postup při schizofrenii, pokud odmítal hospitalizaci, ale ok). Dostatečný důvod k tomu aby se to řešilo věcně. Bohužel, jak někdo výše napsal, účel světí prostředky a každá záminka se hodí.

    Snad z toho vzejde alespoň jedna dobrá věc a lidi se o schizofrenii budou více zajímat. Je problém je zařadit do procesního procesu hlavně kvůli předsudkům...
    xxx avatar 16.11.2018 17:19 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To jo resit vecne. Treba vecne zduvodnit proc prave Krym. Jestli tohle nebude tak trochu jadro problemu.
    Please rise for the Futurama theme song.
    xxx avatar 16.11.2018 17:06 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    A jeste jeden dodatek. Mam kamarada, ktery je schizofrenik, a jestli bych neco povazoval za nejvetsi svnarnu, tak by bylo ho zavrit nekam do izolace do horouci prdele, daleko od vsech lidi co jeste zna. To jen tak mimochodem.
    Please rise for the Futurama theme song.
    17.11.2018 14:02 Boriz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Noo, jenze zrovna pan "Syn" jednak ma vztah s Ukrajinkou z Krivogo Rogu, ktera s nim na Krymu dlouhodobe pobyvala, a podle zdokumentovanych fotografii se nezdal s ni nejak nestastny
    18.11.2018 09:12 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Konečně někdo rozumně uvažující.
    17.11.2018 00:10 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Sice hezký, že se mě snažíš emulovat, ale pořád to je dost nekvalitní :-D.
    17.11.2018 00:37 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Vytáhni si hlavu ze zadku
    17.11.2018 01:10 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No to tebe pak nebudou považovat za názorově konzistentního, mě ne ¯\_(ツ)_/¯ .
    17.11.2018 02:04 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Já to nepotřebuji. Opakuji, vytáhni si hlavu ze zadku.
    17.11.2018 03:27 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nepotřebuješ, aby tě jako neregistrovaného, brali diskutující protějšky jako názorově konzistentního?
    17.11.2018 12:05 pc2005
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ne.
    16.11.2018 15:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ono je vlastně úplně jedno, co se všechno ještě provalí. Kdo si myslel, že Babiš by měl sedět, bude si to myslet dál. Kdo si myslel, že je to všechno komplot (kampaň), bude si to myslet dál.
    18.11.2018 09:33 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ono nemusí být vše komplot, ale to by musel jít sedět Bém, Šteiner, Ritig, Hála, Oulezský, Řebíček a mnoho dalších, on v té době premier nebyl, byl byznysmen. Kdyby mi upadla tisícovka a šli jste za mnou, většina z vás by si jí nechala, využili byste situace. Tak neodsuzujte druhý ale nejdřív sebe. Bulvární novináři pro mě novináři nejsou a bohužel mě mrzí, že jich je dost i z české televize kterou jsem si do té doby ještě vážil. Ale vidina lepšího platu za senzaci u nic taky převládla.
    18.11.2018 09:38 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Hala, Oulický
    Babiš je ale mnohem větší problém než politici co kradli nebo nějak podváděli dřív. Rozdíl je v tom, že Babiš ovládá největší mediální konglomerát, nejpopulárnější politickou stranu a 3. největší českou firmu podle tržeb. Nikdo v historii ČR ještě neměl takovou moc. To že okradl EU o 50 milionů je relativně bezvýznamné, horší je že tenhle bývalý stbák s psychopatickým osobnostním profilem má takovou moc a důvěru veřejnosti.

    Nejhorší na tom je, že díky vlastnictví médií a skoro neomezeným finančním prostředkům bude skoro nemožný se ho zbavit. Najme si ty nejlepší PR poradce a bude jednoduše říkat to co maximalizuje jeho preference, to mu vždy dá celostátně 25% - 35%.
    19.11.2018 17:02 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tvuj argument odpovida tomu, jak lidi hajili Nohavicu proti Hutkovi, protoze Nohavica pise prece tak hezke pisnicky, tak jeho spoluprace s STB nikomu nevadi. Teprve, kdyz dostal v Rusku metal (a shodou okolnosti za preklady ruskych autoru, kteri nebyli rezimem zrovna oblibeni), tak najednou uz Nohavica tak dobrej neni.

    Mozna vubec netusis, jak byl v 90.letech rozkraden statni majetek, a z toho se platily desatky do pokladen tehdy vladnoucich stran. Proti tomu je Babis hodne malej hrac na trhu
    Fluttershy, yay! avatar 19.11.2018 18:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Že prý je moc dlouho od socialismu, tak na něj nemůžeme vymlouvat… ale můžeme se vymlouvat na 90. léta! Za 20 let se budeme moct vymlouvat na Babiše. To je moc pěkné, ale tou dobou už tu zřejmě nebude moc k žití, pokud se nezmění struktura nejen ekonomiky a hospodaření s životním prostředím – jaká škoda, že na tom kameni zrovna sedí právě Babiš.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    To popravde moc netusim. A ne, Babis neni malej hrac na trhu, jeste nikdo tady jeste nekoncentroval takovou moc.

    Nechapu jak se muzes Babise zastavat, to fakt nevidis nebezpeci v te koncentraci moci, korupcnim potencialu a ze to je amoralni clovek?
    20.11.2018 07:07 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    There is always a bigger fish. Babiš moc dobře ví, proč si za terč svých výpadů vybral Bakalu a ne třeba Kellnera…
    20.11.2018 11:21 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    příměr kulhá - Nohavica nějak "vysvětlil" svoji spolupráci a dost lidí to přijalo, podobně jako jiní u jiných umělců.

    Větší průser byl, když se umazal s Pitomiem a začal veřejně projevovat fašounský postoje nejen na koncertě - tehdy přišel o hodně fanoušků. Putin už byl jen poslední hřebičkem pro ty nalomené nezlomné optimisty.

    Rozkradený majetek byl na všech úrovních (např. do privatizace šla víceméně vybrakovaná ČKD a tu rozkradli zaměstnanci, nejen ředitel se svojí suitou). Ale pak o něj víceméně zas přišli - získat levně podnik nebo jeho aktiva není to samé, co je zhodnotit.

    Už to nemohu nikde najít, ale kdysi jsem zahlédl nějaký komentář o jeho angažmá v politice ve smyslu "proč by (Babiš) měl platit čím dál větší úplatky politikům, když si to může zařídit sám (svým zvolením) - získá více a ještě ušetří"

    BTW, podle čeho porovnáte velikost hráčů na trhu? Pro podniky jsou parametry jasné a tam je Agrofert po všech stránkách v první desítce a vzhledem k tomu, že Agrofertu vznikl za vlády Zemana, tak je otázkou, jestli neplatil také jak mourovatej.
    16.11.2018 17:54 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Je tu ovšem i veliký demokratický blok, který vede zasloužilý politik Miroslav Kalousek
    Eh, Kalousek nevede už moc přesvědčivě ani top09, natožpak celý demokratický blok...
    16.11.2018 18:05 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Už vysvětlil kam se podělo těch pětašedesát miliard?
    PepaSFI avatar 16.11.2018 18:05 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    já se docela bojím, co na nás hezkého vyjukne za pár měsíců nebo týdnů, co se kde v pozadí špinavého ukulo na lidi zatímco média se předháněla v senzacích na téma "Babiš, Babiš, hnízdo, demise, seru vám na demisi, kdo s kým a tak vůbec."

    Mám z toho pocit že na toho Babiše celkem nic nemají a jen se dělá humbuk. Celý to vypadá asi jako "on si s náma nehraje a má lepší kyblíček a lopatičku, tak mu aspoň rozšlapem bábovičky".
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2018 20:36 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mezitím se jedná o ČEZ. To je také geopolitický problém.

    Ale i Čapí hnízdo s tím souvisí, jak naznačuje ten „výlet“ na Krym s Protopopovem – ať už kvůli vydíratelnosti Babiše, nebo přímo jeho zahraničním vazbám v tomto regionu.

    A samozřejmě současně každým dnem ANOfert prorůstá do státní správy, dochází k ignorování existenčních environmentálních rizik a prohlubuje se ztráta Česka ve schopnosti participovat v moderním světě. (Ale tento problém bychom měli i s ODS a jinými vykuky.)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xxx avatar 16.11.2018 20:41 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To se musis zeptat dua Remunda, Klusak.
    Please rise for the Futurama theme song.
    16.11.2018 20:33 Pepan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Věřím pouze verzi že tím svinstvem je dostavba dvou energobloků v Temelíně a Dukovanech kterou Babiš emeryčanům nepodepsal a má to následky
    17.11.2018 14:07 Boriz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Tak ono, podepsat to Americanum a odebirat od nich jaderne technologie a material, kdyz zbytek nasi vybavy je Rusky a Americanum jak je znamo "nahrady ruskeho paliva" moc nejdou (to uz zkouseli na Ukrajine, netreba ohrozovat dalsimi pokusy CR), by byla velmi vazna blbost. I kdyz verim, ze se najde osel, co bez premysleni nad technickymi problemy to proste podepise

    18.11.2018 11:43 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Také si to myslím, jen s tím rozdílem že to nepodepsal ani rusům a vlastně ten nesmyslný jaderný tunel úplně odložil. A tím se znelíbil i Zemanově energetické expertní skupině: https://www.hrad.cz/file/edee/cs/prezident-cr/kancelar-prezidenta-republiky/organizacni-struktura/hrad-seznam-clenu-expertniho-tymu-prezidenta-republiky.pdf
    Marie Benešová (70) – prokurátorka
    František Čuba (82) – legenda socialistického byznysu
    Jaroslav Hanák (65) – ekonom dopravy
    Hynek Kmoníček (56) – diplomat
    Vratislav Mynář (51) – inženýr stavař, podnikatel v železářství a v turistice
    Martin Nejedlý (52) – obchodník s auty, prodejce leteckého benzínu
    Jiří Rusnok (58) – ekonom, finančník
    Jaroslav Zavadil (74) – profesionální odborář
    
    Takže na něj tlačí i Zeman, ale na oko jsou kamarádi, aby nebylo podezření.
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2018 21:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    The Tenure of Kings and Magistrates: Proving, That it is Lawfull, and hath been held so through all Ages, for any who have the Power, to call to account a Tyrant, or wicked KING, and after due conviction, to depose and put him to death; if the ordinary MAGISTRATE have neglected or deny’d to doe it. And that they, who of late, so much blame Deposing, are the Men that did it themselves.

    —John Milton

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Blaazen avatar 16.11.2018 22:59 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Má tahle staroangličtina nějaký oficiální překlad? Jak tam vidím to "hath", milión čárek a to "doe" taky nebude srnka. :-)
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2018 23:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To není staroangličtina, nýbrž již moderní angličtina. Netrefil ses o „pouhých“ šest století.

    Tu je komentované vydání The Tenure of Kings and Magistrates.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 00:25 frr | skóre: 34
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Řekl bych hath=has, doe=do.

    Tohle je ještě normální jazyk. Jestli si chcete zauzlovat jazykové centrum, přečtěte si Jaberwocky. Jasně - to není staroangličtina, to je paskvil :-)

    [:wq]
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 16.11.2018 22:08 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V poslední době je velmi populární poukazovat na rozdělenou společnost, ale co to znamená? Jedině to, že máme možnost výběru. Nemít tu možnost, společnost by byla jednotná, asi jako za socialismu. Na druhou stranu společnost sjednocuje nespokojené nadávání a to všemi směry. Navíc netvařme se, že je to pouhá výhrada Čechů, jen otevřete oči a rozhlédněte se po celém světě. Problém je, že moc prožíváme různé politické záležitosti a zbytečně si s tím zkracujeme život. Jediné na čem můžeme zapracovat je úsměv a naše vnitřní spokojenost. Tam pokulháváme. Na politiky můžeme tlačit aby byla prosazena politická odpovědnost a většinový volební systém. Dokud se toto neprosadí, tak nečekejme žádná zlepšení, jelikož politik nikdy ze nic nebude moct a v koalicích nesprávné rozhodnutí budou házet ze strany na stranu. Krom toho to je koalice vždycky kompromisem, což znamená horší řešení všech záležitostí.
    16.11.2018 22:47      
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V poslední době je velmi populární poukazovat na rozdělenou společnost, ale co to znamená? [...] Na druhou stranu společnost sjednocuje nespokojené nadávání a to všemi směry
    Uh, to rozdeleni spolecnosti je prave o ty rostouci nenavisti mezi lidma. Tematicky: je rozdil mezi prostou moznosti volby ze 100 linuxovych distribuci a sprostym nadavanim uzivatelum jinych distribuci.

    Nevim jestli je spolecnost rozdelena vic nez kdysi, prijde mi to podobny, ale tech vulgarnich nalepek vzduchem lita opravdu hodne a vsema smerama.
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 16.11.2018 23:58 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V poslední době je velmi populární poukazovat na rozdělenou společnost, ale co to znamená? [...] Na druhou stranu společnost sjednocuje nespokojené nadávání a to všemi směry
    Tematicky: je rozdil mezi prostou moznosti volby ze 100 linuxovych distribuci a sprostym nadavanim uzivatelum jinych distribuci.
    To je špatný příklad, protože ty lidi bude spojovat Linux, takže po Linuxové stránce si +/- budou rozumět. Spíše bych to přirovnal k volbě operačního systému, jako takového. A tam už to rozdělení funguje. Jinak ta nenávist není mezilidská, ale politická. A já se tomu nedivím. Příští rok to bude třicet let od sametu. To znamená, že tehdejší studenti jsou padesátníci+, jejich rodiče sedmdesátníci+. Sami se určitě diví, jak rychle jim život utíká, ale místo tří let na úrovni Rakouska to jsou tři dekády a Rakousko je ještě více vzdálené. Ale když se potom všichni sejdeme na koncertě populární kapely, tak je nám naprosto jedno, kdo koho a proč volil a jsme jedna parta. To znamená, že společnost je rozdělena jen v určité kategorii, takže to není žádnou tragedií. Důvod je jednoduchý, společnost chce lepší život a nikdo, ale naprosto nikdo z té kategorie pro ně nic neudělal. Jenže nějaké skupině v té kategorii důvěřoval. Ale než si přiznat chybu je mnohem pohodlnější nadávat na ty druhé. ANO je na vrcholu díky tomu, že je relativně mladé a lidé prostě chtějí změnu, jelikož klasické strany zklamaly. Stejně tak to bylo před pár lety s TOP09, dnes mohou být rádi, že jsou vůbec v parlamentu, ale chovají se, jako když volby vyhráli. Dokud nepřijde změna směru politické kultury, tak lidé budou zkoušet různě šílené kombinace, protože jediné oč jim jde je ta změna. Dnes už se strany ani netrápí s nějakým programem a sliby voličům. Spoléhají jen na laciné útoky.

    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 00:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jinak ta nenávist není mezilidská, ale politická.

    Významná část populace se při nejlepší vůli vyznačuje kognitivní disonancí v elementárních etických otázkách. Pro další část populace bohužel neplatí ani to.

    Osobnost jednotlivce je z podstatné části produktem prostředí a těžko někoho vinit z toho, že ho formovalo prostředí, které si nevybral. V řadě tradičních společností se aspoň mohou upnout – k tradicím. Leč ty v těchto končinách prakticky vymýtil historický vývoj za poslední alespoň století.

    ANO je na vrcholu díky tomu, že je relativně mladé a lidé prostě chtějí změnu, jelikož klasické strany zklamaly. Stejně tak to bylo před pár lety s TOP09, dnes mohou být rádi, že jsou vůbec v parlamentu, ale chovají se, jako když volby vyhráli.

    Nikolivěk, už jen protože demografická struktura těch elektorátů je výrazně odlišná.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 00:28 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jinak ta nenávist není mezilidská, ale politická.

    Významná část populace se při nejlepší vůli vyznačuje kognitivní disonancí v elementárních etických otázkách. Pro další část populace bohužel neplatí ani to.

    Osobnost jednotlivce je z podstatné části produktem prostředí a těžko někoho vinit z toho, že ho formovalo prostředí, které si nevybral. V řadě tradičních společností se aspoň mohou upnout – k tradicím. Leč ty v těchto končinách prakticky vymýtil historický vývoj za poslední alespoň století.

    Tohle si nemyslím, protože některé lokální tradice udržoval i komunista za socialismu. Jejich úpadek nastal s kuponovou privatizací, neviditelnou rukou trhu a podnikáním. Dnes už ale lidé chtějí mít i čas pro sebe a tak se tradice pomaloučku zase obnovují.
    ANO je na vrcholu díky tomu, že je relativně mladé a lidé prostě chtějí změnu, jelikož klasické strany zklamaly. Stejně tak to bylo před pár lety s TOP09, dnes mohou být rádi, že jsou vůbec v parlamentu, ale chovají se, jako když volby vyhráli.

    Nikolivěk, už jen protože demografická struktura těch elektorátů je výrazně odlišná.

    V jak čem...
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 00:56 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tohle si nemyslím, protože některé lokální tradice udržoval i komunista za socialismu. Jejich úpadek nastal s kuponovou privatizací, neviditelnou rukou trhu a podnikáním. Dnes už ale lidé chtějí mít i čas pro sebe a tak se tradice pomaloučku zase obnovují.

    Jako třeba?

    (Možno též srovnat s okolními zeměmi.)

    Nikolivěk, už jen protože demografická struktura těch elektorátů je výrazně odlišná.
    V jak čem...

    Pokračuj…

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 01:51 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tohle si nemyslím, protože některé lokální tradice udržoval i komunista za socialismu. Jejich úpadek nastal s kuponovou privatizací, neviditelnou rukou trhu a podnikáním. Dnes už ale lidé chtějí mít i čas pro sebe a tak se tradice pomaloučku zase obnovují.

    Jako třeba?

    (Možno též srovnat s okolními zeměmi.)

    Tady jsem zvolil asi špatné slovo, možná místo udržoval jsem měl napsat toleroval. Tak třeba vesnický folklór, Karla IV, Marii Terezii, Jana Husa, aj.
    Nikolivěk, už jen protože demografická struktura těch elektorátů je výrazně odlišná.
    V jak čem...

    Pokračuj…

    v '89 chtěli studenti mít více možností a lepší život, stejně jako to chtějí dnes, třebaže oproti tomu '89 více možností mají, tedy celosvětově. Lokálně to tak slavné není.
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 01:55 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tímto bych i to téma nějak uzavřel, protože ať se shodneme, či nikoliv, tak současnost a ani nejbližší budoucnost nevyřešíme. Chyb bylo napácháno neskutečně mnoho a jejich nápravy budou trvat generace, za předpokladu, že by se začalo napravovat hned a k dalším chybám by nedocházelo.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 11:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tady jsem zvolil asi špatné slovo, možná místo udržoval jsem měl napsat toleroval. Tak třeba vesnický folklór, Karla IV, Marii Terezii, Jana Husa, aj.

    Tradice ve smyslu rituálu, když se na vesnici na jaře staví májka a na podzim jsou hody, kdy se všichni společně ožerou, OK.

    Ale jak s tím souvisí Karel IV., Marie Terezie nebo Jan Hus? To se na ně jednotlivci/společnost odkazují? Berou je za morální vzory? Nebo co?

    Toho Husa bych ještě chápal, bolševičtí ideologové ho znásilnili k obrazu svému, a na druhé straně dnešní husitská církev je docela cool, palec nahoru, ač jsem neznaboh.

    Ale ti ostatní, potažmo v širší společnosti?

    v '89 chtěli studenti mít více možností a lepší život, stejně jako to chtějí dnes, třebaže oproti tomu '89 více možností mají, tedy celosvětově. Lokálně to tak slavné není.

    Jak s tím souvisí elektorát ANO?

    Abych nenapínal, voliči ANO se rekrutují (velmi výrazně) převážně ze starších věkových skupin s nižší vzděláním.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 16:36 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    v '89 chtěli studenti mít více možností a lepší život, stejně jako to chtějí dnes, třebaže oproti tomu '89 více možností mají, tedy celosvětově. Lokálně to tak slavné není.

    Jak s tím souvisí elektorát ANO?

    Abych nenapínal, voliči ANO se rekrutují (velmi výrazně) převážně ze starších věkových skupin s nižší vzděláním.

    Podle mne to jsou hlavně voliči tradičních stran, kteří prošli zklamáním a pak pár nových voličů z řad prvovoličů. Protože procento nevoličů je +/- stejné. Vzdělání bych do toho moc netahal, protože vzdělaný člověk nemá nic moc na výběr, jen se může pokusit zvolit nejmenší zlo.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 17:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Máš na to nějaké datové analýzy, nebo jde o dojmologii?

    Nejsou jen liberálové a autoritáři, to je nebezpečná iluze, říká Dan Prokop. Test prozradí, koho volíte (tohle shlukování je analogické i v jiných západních společnostech, viz třeba studii „Hidden Tribes of America“)

    Analýza: nová sněmovna zastupuje hlavně důchodce, lidi se základním vzděláním a manuálně pracující

    data agentury Median

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 18:42 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jde o dojmologii, protože pokud většina stran poztrácí své voliče, tak je jasné, že se někde musí objevit. Přesun mezi voliči a nevoliči (kteří se o politiku nezajímají) je minimální. Nechci nikterak zpochybňovat data Medianu, nicméně je dobré upozornit na to, že jejich průzkumy jsou finančně odměňované. Ovšem to, co jim člověk nakliká se nemusí zakládat na pravdě. Nevím jak jejich průzkumy vyhodnocují a jestli s touto možností nějak procentuálně počítají. A víš, jak to bývá se statistikou ... "Nevěřím žádné statistice, kterou jsem sám nezfalšoval."
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 18:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Je to konzistentní s výzkumy Kantaru a ta sociologická analýza odpovídá tomu, co lze pozorovat i jinde, proto jsem se odkazoval na „The Hidden Tribes“ jako příklad.

    A pokud si to chceš ověřit empiricky, třeba já jsem udělal to, že jsem si prošel volební výsledky v okrscích, které znám – především na venkově v několika různých regionech.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 19:10 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jenže z toho zase nepoznáš, kolik starších lidí a méně vzdělaných hodilo zrovna hlas té straně. Ono je to vlastně stejně jedno, protože to dopadlo, jak to dopadlo. Ale může to příště dopadnout lépe?
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 19:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Úplně extrémní příklad z vedlejší vesnice:
    • okrsek, kde ANO má 40 %, KSČM a SPD po 20 %, ODS tři lidi a zbytek volí místní sdružení sportovců/hasičů/houbařů; demografická struktura důchodce/nezaměstnaný/traktorista/dojička v místním kravíně
    • obejdeš kupu hnoje a jsi v satelitním městečku, kde bydlí mladé středostavovské rodinky dojíždějící do školy a za prací do okresního/krajského města; najednou jsou výsledky celkem pravidelně rozprostřeny mezi demoblok, Piráty, Zelené a do menší míry trochu ANOfert
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 20:39 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Já Ti rozumím, ale vesnice má úplně jiná specifika, než město a nutno přiznat, že Ano vítězilo i ve městech. Já osobně jsem se dostal do fáze, kdy se z voliče stává nevolič. Místo novinářského plátku nastavím jako domovskou stránku čtyřlístek a nenechám se tím vším nasírat.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 20:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Já Ti rozumím, ale vesnice má úplně jiná specifika, než město a nutno přiznat, že Ano vítězilo i ve městech.

    Možno analogicky aplikovat na různé čtvrti a sídliště.

    Já osobně jsem se dostal do fáze, kdy se z voliče stává nevolič.

    Ano, to je aktivní volba, která posiluje v lepším případě status quo, v horším případě hlas extremistů.

    Být škodolibý, popřál bych ti, ať si to užiješ, dokud je přežití možné. Jenže ony se důsledky takových rozhodnutí týkají všech.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    16.11.2018 23:32 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Problém IMHO není ani tak rozdělení, ale ta ostrá a vyhrocená polarizace: všichni jsou na barikádách a kdo se jednoznačně nepřihlásí k jedné nebo druhé straně, schytá to od obou. Buď jsi se Zemanem nebo proti Zemanovi. Buď jsi nácek nebo vítač. Šovinista nebo SJW. S Losnou nebo s Mažňákem. Neexistuje žádná třetí možnost, žádné "oba extrémy jsou špatně".

    Ad většinový systém: jen to ne. Samoděržaví let 1992-1994 si pamatuji až příliš dobře (mám tu smůlu, že jsem z opojení Václavem Klausem vystřízlivěl ještě počátkem roku 1990) a poslední, po čem toužím, je zopakovat si ho - tím spíš s někým jako Babiš.

    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 00:08 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Ad většinový systém: jen to ne. Samoděržaví let 1992-1994 si pamatuji až příliš dobře (mám tu smůlu, že jsem z opojení Václavem Klausem vystřízlivěl ještě počátkem roku 1990) a poslední, po čem toužím, je zopakovat si ho - tím spíš s někým jako Babiš.

    Myslím si, že pokud bude politická odpovědnost, tak v kombinaci s většinovým systémem je to to nejlepší. Bude naprosto jasné, kdo v daném volebním období udělal jaký průser a bude se z něj zodpovídat. V takovém případě se jim dá sáhnout i na majetky. Kdežto v tom co je teď, tak se Babiš bude vymlouvat a všechny chyby házet na koaliční strany a nakonec se stejně nic nestane, protože nikdo za nic nenese zodpovědnost. Protože všichni tam dřou jako kůň.
    xsubway avatar 17.11.2018 23:32 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    +1000
    17.11.2018 12:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V poslední době je velmi populární poukazovat na rozdělenou společnost, ale co to znamená? Jedině to, že máme možnost výběru.
    Říká se tomu tribalismus a je to o tom, že když se politikům podaří rozdělit lidi na polarizované skupiny, nepotřebují svoji podporu zdůvodňovat pozitivními racionálními důvody a nepotřebují svoje přešlapy (tolik) ospravědlňovat, lidi jim to prominou a podporují je prostě na základě skupinové příslušnosti spíše než racionálního rozhodnutí.

    Říkám tomu "Metoda Losna a Mažňák" a možnost výběru to nepodporuje, ale naopak omezuje, protože všechen výběr se deformuje na "Jsi pro Losnu, nebo pro Mažňáka?", případně "Jak moc je tvou vybraná strana/politik pro Losnu nebo pro Mažňáka?" a lidi pak nemají chuť/čas/prostor/náladu řešit skutečně relevantní otázky. Což politikům vyhovuje.

    Stojí taky za povšimnutí, že "Losna" a "Mažňák" nemusí nutně být lidé, ale můžou to být i skupiny lidí nebo i jen nějaké koncepty jako "pravice" a "levice" nebo "pražšká kavárna", "fašisti a podobně, tj. pojmy, které mají nějaký původní význam, ale tahle strategie ten význam rozmazává a deformuje tak, aby sloužily pouze pro účely té skupinové identity a rivality.
    16.11.2018 23:48 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Babiš je teďka vtipně zaseklej mezi tím, že buď přepsal miliónový projekt na člověka s omezenými právními schopnostmi a nebo mu ho někdo proti vůli odvezl behem vyšetřování na krym (nebo to bylo na jeho příkaz). Ostatně nedivil bych se kdyby byly pravda obě tvrzení :-/.

    [joke] Hmm existence jeho syna je pravděpodobně jedna z mála věcí, co nemůže svést na Kalouska :-D. [/joke]
    Samozřejmě nesmí chybět ani demonstranté, nejlepé ti placení nějakou neziskovkou, protože takoví nepohrdnou ani zápalnou lahví.
    Jo! zlá FSF! :-D :-D
    Nebo třeba komunisté, kteří by si přáli, aby bezpečnost ČR zajišťovaly Rusko a Čína?
    Stejně nechápu proč čeští komunisté se snaží lézt rusku a číně tak do zadku. Vždyť ti dva nemůžou ani pořádně nabídnout zvýšení blahobytu. Možná tak leda těm českým komunistům samotným a nejspíš jen do doby než by nás rusko nebo čína přijala do své bratrské naruče :-D.
    Fluttershy, yay! avatar 16.11.2018 23:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Stejně nechápu proč čeští komunisté se snaží lézt rusku a číně tak do zadku. Vždyť ti dva nemůžou ani pořádně nabídnout zvýšení blahobytu. Možná tak leda těm českým komunistům samotným a nejspíš jen do doby než by nás rusko nebo čína přijala do své bratrské naruče :-D.

    Vesměs si za minulého režimu zajistili kontakty a dodnes z nich profitují – jako straničtí papaláši, nebo taky jako cizí agenti. Ostatně, jak je příslušná část politického spektra (SPD, Zemanovci, KSČM) financována?

    A pak, doporučuji se podívat na Národní bolševiky a podobnou svoloč.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 00:07 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ...nebo taky jako cizí agenti. Ostatně, jak je příslušná část politického spektra (SPD, Zemanovci, KSČM) financována?
    V tom případě ale tito potřebují aby byl zbytek republiky orientovaný na západ, jinak jejich financování ztratí význam. Dobrá schíza :-D.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 00:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jak jsi na to přišel?

    Odkud si myslíš, že se rekrutovaly existence jako Biľak v době, kdy bylo Československo satelitem Sovětského svazu?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 00:16 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nemyslím si, že v současnosti to někdo dělá čistě z lásky ke státnímu zřízení, které po čase selže, kdekoliv ho implementujou. Možná tak může někdo začít, ale pokud je tam fakt dlouho, tak to nadšení IMO časem politicky vyprchá.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 00:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Můžeš upřesnit, jaké nadšení a státní zřízení máš konkrétně namysli?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 01:08 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No toho Bilaka, ten mě přijde, že ho prostě bavilo být stalinistou. Státní zřízení které se ač nepravdivě odkazuje na ten manifest komunismu.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 01:10 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No dobře, ale když z toho máš ještě kšeft…?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 03:37 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mě to prostě nesedí. Když má někdo tak nízké morální zásady, že pracuje roky za úplatu jako agent cizího státu, tak pak časem prostě půjde za vyšší nabídkou a nějaká láska k společenskému konstruktu, kde by se měly prostředky sdílet a brát si jen to co je potřeba bude pro něj mít menší cenu. Samozřejmě budou i vyjímky.
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 17:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tak se z agenta stane za odměnu papaláš…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 20:10 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Však větsina z nich už papaláši jsou :-/.
    18.11.2018 20:45 magor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ostatně, jak je příslušná část politického spektra (SPD, Zemanovci, KSČM) financována?
    Ziskem z voleb a příspěvky svých straníků (zastupitelů, poslanců). Víš snad ještě o něčem šokujícím?
    Jendа avatar 17.11.2018 02:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mě ta kauza zajímá z technického hlediska:
    • Babish má úplně dementní opsec, když uklidí koně do Švýcarska, někdo ho vypátrá, baví se s ním, pak si ještě tři dny píšou maily a nikdo si toho nevšimne (!!) a paní Babishová nemá na dveřích emergency fuckoff button.
    • Oproti tomu dobře to ohandlovali Prototypovi. Pan Prototypov má plus za to, jak vyleze z baráku, „neznam“, oni exploitují dveře a on se vrátí a grandiózně je vyhodí. Jenom by to klidně mohl udělat slušněji. Asi nejlépe ze všech to pak udělala paní Prototypová. Pan Prototypov má navíc reklamu na svůj byznys, příští kolo by mohlo být od něj. AgroB***, to jen tak někdo nemá.
    • Chtěl bych mít takové social engineering skills jako Slonková a Kubík, jak s ledovým klidem tohle provedou a vytěží z něj všechny informace (to capture přes „dobrý den“ byl taky dobrej postřeh). KUDOS (hodnotím techniku provedení, ne co udělali). Jediné co to trochu kazí je (navíc nevystřižené) „to je úplnej dement tyjo“ (čas 19:27 Dokumentu).
    17.11.2018 03:40 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Grunt avatar 17.11.2018 13:26 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Politická situace je u nás zase velice zajímavá.
    Ani ne. Popravdě už jen čekám kdy ten scvrklí šedivý obrýlený dědek zmizne z televize, protože svými proslovy nedělá nic jiného než že mi tam zabírá čas pro nějaké důležité televizní noviny.

    Nejvíc žeru, že v podstatě od 1992 nebyla pomalu vláda (nevím jak je to na Slovensku ale hádám že asi o moc líp ne, když se tam rovnou objednávají na investigativní novináře nájemní vrazi a stojí to potom hlavu premiéra) co by dovládla v řádném termínu a nebyla ukončena nějakým skandálem či vládní krizí (čest Sobotkovi). Zlatí soudruzi ještě. Ti měli za čtyřicet let krizi jen jednou možná dvakrát. ;-)

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    17.11.2018 13:43 user
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Zlatí soudruzi

    prosim nazapominat na ty banany a take na to, ze nebylo mozno svobodne prezentovat svuj nazor
    Fluttershy, yay! avatar 17.11.2018 13:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    nebylo mozno svobodne prezentovat svuj nazor

    Svoboda projevu vs svoboda po projevu.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    17.11.2018 13:59 user
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ano, presne. Jak uz rikal Konfucius, 'Odlož zbraň do křoví a vystup na vysoký kopec. Tři roky se neprojevuj.'
    Grunt avatar 17.11.2018 14:17 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ale alespoň bylo možno v rádiu a TV poslouchat pozitivní zprávy o překročení v dodávkách brambor a „zasazování dalších rán válečným paličům a štváčům“, nebylo nutné sledovat ksicht nějakého blábolícího šedivého dědka z Bratislavy.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    17.11.2018 14:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Pravda, v době, kdy jsem to vnímal, už měl Gusta vlasy bílé, ne šedivé. :-)
    Grunt avatar 17.11.2018 17:16 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    LOL, někde v Petržalce mají určitě schované tajné výcvikové centrum pro tyhle teroristy…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    PepaSFI avatar 17.11.2018 17:17 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    překračování plánu všeho co pak nebylo k mání si pamatuju ale rány válečným štváčům už se ke konci moc nenosily. Nejspíš i těm ideovým hlásným troubám to bylo trapný. Bělovlasého Gustu si pamatuju z jednoho projevu kde se choval velice rozšafně a rozevlátě. Těžko říct jestli taky chytil virózu jako náš současný, nebo mu felčaři a balzamovači špatně namíchali aditiva. Ony ty projevy bývaly velice dlouhé, to se asi bez nějakého lomcováku nedalo zvládnout.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    17.11.2018 18:02 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Sice nejsem na žádné straně, pač mě všichni pěkně s****, ale ta pseudoreportáž ze Švýcarska s nemocným člověkem, kterému se sami autoři vysmívají do dementů a tváří se velmi škandalózně, předčila ubohost veškerých dosavadních snah o kriminalizaci Babiše. To fakt na něj nenajdou nic jiného, než korunové dluhopisy nebo Čapí hnízdo? Korunové dluhopisy - amorálně legální krácení daně. Čapí hnízdo - amorálně legální zisk dotace. U Čapího hnízda se mi líbí i ta zpětná změna podmínek. V roce 2014 Evropský soudní dvůr vydal výklad pro definici mikropodniků, malých a středních podniků, podle kterého chtěj zpětně popotahovat Babiše s odkazem na rozsudek ESD z roku 1980, který říká, že takové výklady platí i pro právní vztahy vzniklé a založené před rozsudkem. No to je tak na úrovni #MeToo bych řek.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 17.11.2018 18:36 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Korunové dluhopisy - amorálně legální krácení daně
    U ostatních firem, co udělaly to samé, to skončilo trestním stíháním majitelů. U Babiše "zázračně" odložením.
    Čapí hnízdo - amorálně legální zisk dotace.
    To, že ESD vydal výklad, neznamená, že by se před rokem 2014 dal Agrofert označit za malý nebo střední podnik.
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 18:49 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To je tak, když všichni jsou si rovni, jen někteří jsou si rovnější.
    17.11.2018 18:57 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    U ostatních firem, co udělaly to samé, to skončilo trestním stíháním majitelů.

    Ono to melo jeste vtipnejsi prubeh. Nejdriv Janecek z GFR zuby nehty tvrdil, ze vsechno je v poradku a neni co vysetrovat, aby si za par mesicu domerili par desitek milionu, pricemz si posteskl, ze cekal, ze toho vyberou vic.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.11.2018 19:15 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    U ostatních firem, co udělaly to samé...
    Například?
    To, že ESD vydal výklad, neznamená...
    Tak to poraďte OLAFu, budou rádi. :)))
    18.11.2018 12:42 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    U ostatních firem, co udělaly to samé, to skončilo trestním stíháním majitelů.
    Což je dost zvláštní, protože Ministerstvo financí (IIRC ještě před Babišem) dělalo úplně to samé.
    Quando omni flunkus moritati
    Blaazen avatar 17.11.2018 18:47 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ještě taky jak s Přibilem z MF Dnes probírá politické oponenty. Těch nahrávek bylo víc. Taky spolupráce s STB. V zemi s politickou kulturou odchází politik dobrovolně i když toho má na triku desetinu co Babiš. Ten nás ale včera ujistil, že nikdy neodstoupí. Nikdy. Ať si to všichni zapamatují!
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 17.11.2018 18:55 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V zemích s politickou kulturou už to také není to, co to bývalo. Politici tam odcházejí "dobrovolně" jen z toho důvodu, že tam mají lepší odvolatelnost politika. Takže tam jsou dvě možnosti, buď odejít, nebo být odvolán. Co vypadá lépe?
    17.11.2018 19:27 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Takových nahrávek lze udělat spoustu, stačí si vybrat typologicky "správného" člověka např. Babiše a šikovně s ním vést hovor. Na STB jsem zapomněl, to máte pravdu, pač to snad ani nestojí za zmínku. Spousta lidí žalovala slovenský Ústav paměti národa, že jsou vedeni ve svazcích STB, a soudně byli následně vyškrtnuti. Soud tyto verdikty zrušil až na základě odvolacího řízení v souvislosti s Babišem, zdůvodnil to tím, že nelze žalovat ÚPN. Akorát už nestanovil, koho žalovat lze. U nás se to prezentovalo jako potvrzení toho, že Babiš spolupracoval s STB, ačkoliv o to vůbec v tom rozhodnutí nešlo.
    Blaazen avatar 17.11.2018 19:57 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    On při tom prvním soudu vyhrál a jako svědky měl bývalé estébáky (bývalé kolegy?). Slovenský Ústavní soud zpochybnil jejich věrohodnost. Na mě to dělá dojem, že se na Slovensku změnila politická situace a Babišovy dlouhé prsty už nedosáhnou tam co dřív.
    18.11.2018 02:43 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ta věrohodnost byla zpochybněna několika tvrzeními. Tím, že ti bývalí agenti nebyli zbaveni mlčenlivosti. Té byli zbaveni až později při dovolacím řízení, ale to zbavení neplatí zpětně. Navíc v tom dovolacím řízení bylo to zbavení použito ve smyslu dokazování, což nelze. ÚPN argumentoval, že bývalí agenti po zbavení mlčenlivosti by mohli vypovídat jinak, což nebylo v dovolání zohledněno. Věrohodnost byla zpochybněna také tím, že soudy měly vyčerpávajícím způsobem zdůvodnit, proč ty svědky považují za důvěryhodné, a tím, že lidem, kteří zakládali a vedli fiktivní svazky, čímž porušovali svoje povinnosti a vnitřní předpisy, by se dle ÚS nemělo věřit. Takže když to shrnu - ÚPN bývalé agenty považuje za důvěryhodné, pač si myslí, že by mohli vypovídat po zbavení mlčenlivosti proti Babišovi, kdežto ÚS zase má za to, že sabotovat jakoukoliv práci, ať už amorální, se nedělá.
    19.11.2018 11:53 karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tak já třeba vycházím z toho co o spoupráci s STB říká sám Babiš. Sice je trochu k smíchu jeho interpretace toho co STB dělala, ale ke spolupráci s STB se tady jednoznačně přiznává.
    19.11.2018 12:18 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    +1 přesně tak

    To, že nějací novináři jsou hyeny, je klidně možné, ale ono právě dost stačí už jen to, jakým způsobem Babiš a ten jeho řidič mluví a jednají ohledně Babišových děti. Na to nejsou potřeba žádní novináři, aby bylo zjevné, že tam je něco hodně špatně.
    17.11.2018 20:12 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    V zemi s politickou kulturou odchází politik dobrovolně i když toho má na triku desetinu co Babiš.

    I u nás se odstupovalo z funkcí kvůli podstatně menším průšvihům - a i z nižších postů než je premiér.

    17.11.2018 20:32 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    I u nás se odstupovalo z funkcí kvůli podstatně menším průšvihům - a i z nižších postů než je premiér.
    Chudak Topolanek, ten musel odejit kvuli rozhovoru pro gay casopis, ve kterem ani neohlasil comming out.

    Zase na druhou stranu, kdyz si clovek vybavi kauzu Cunek a jak dokaze byt ceska justice pruzna, kdyz zalezi na buducnosti vlady. K tomu je potreba rict, ze Cunek byl jen obycejny starosta ze Vsetina a ne clovek, ktery ma tak velky stos penez, ze by mohl koupit Buckinghamsky palac, rozemlet jej na sterk a vysypat s nim cesty v Capim hnizde.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    20.11.2018 20:26 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jen bych upozornil, že z principu legální krácení daně není, máte jen legální daňové optimalizace (provedené v souladu se zákonem, který existuje za tím účelem). Ostatní je obvykle zneužití zákona, který je k jinému účelu.

    Jinak řečeno - i když technicky neporušíte žádný zákon, přesto bude ona daňová optimalizace nelegální.
    Dalibor Smolík avatar 21.11.2018 09:42 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nelegální? To by v takovém případě rozcupoval trochu zdatnější advokát.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    21.11.2018 14:37 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Musíte respektovat skutečnost, že lidé od počítačového stolu jako Chulda vydávají svoje pocity a hodnocení za realitu, takže jsou pak denně konfrontováni se situací, že život je v reálu daleko pragmatičtější.

    Stejně jako davy zmanipulovaných blbečků na ulicích vydávají myšlenky svého guru Kalouska za pravdu, a nemají šanci pochopit, že legislativa je prostě jiná. Ostatně zejména, když dost těch diskutovaných problémů kolem Babiše začal tenkrát právě Kalousek pro svoje kamarády Hávu a spol. (třeba ty akcie)
    21.11.2018 21:35 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    božíčku a to všechno jste zjistil z mého příspěvku nebo kávové či jaké sedliny?

    Legální znamená v souladu se zákonem. Tedy pokud využijete mezery nějakého zákona, tak ten určitě nevznikl za účelem vytvoření té mezery. Tedy vaše jednání nebude protiprávní, ale ani legální (v souladu s tím zákonem). Už pointa došla?

    Jinak uvidíme, jak dopadne dodatečné doměření daně za korunové dluhopisy. Protiprávní to nebylo, tak proč podávají trestní oznámení, když je jasné jako facka?
    21.11.2018 23:38 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Co jejich majestát, píšící za sebe v plurálu, uvidí, je celkem volné. Zatím se od 90.let vesele rozkrádá za dozoru všech politických stran, a nikdo nešel do basy, ani neplatil žádné mimořádné daně.

    Politici mají z takových naivků, jako jsi ty, výtečnou živnost a zajištěné živobytí. Takový Kalousek musel podat stovky trestných oznámení, a výsledek finálního projednání je někde v procentech, protože se potichu zase stáhnou a odloží.
    Dalibor Smolík avatar 22.11.2018 09:18 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Asi tak. Podávání trestních oznámení bývá takovým koloritem v demokraciích, kde opozice vůči koalici používá různých fíglů (a naopak). Někdy, a to zcela výjimečně, to má za následek odstoupení příslušného politika, ale tím to také končí, viz např. Gross.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    23.11.2018 17:20 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Plurál se týkal toho, že to uvidíme všichni a ne jenom já.
    Koukám, že své pokřivené vidění světa vykládáte za jediné možné správné a o jiné vysvětlení se už ani nesnažíte. Smutné.

    Nedělám si iluze, 1/3 už byla odložená včetně agrofertu, ale taky část firem raději zaplatilo. Počty nevím, protože počty podaných tr. oznámení neodpovídají počtu firem.

    Jak to souvisí s Kalouskem??
    23.11.2018 18:37 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    A všichni jsou kdo? U vás v hospodě? Ve stranické buňce? Tyhle mluvčí národa jsem měl vždycky rád. Samozvané mluvčí, co rozhodují za ostatní, co je správné.
    22.11.2018 23:27 Maya
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Korunové dluhopisy jsou samozřejmě hnus, stejně tak jako třeba další firmy co vydávají prašivé dluhopisy akorát se o nich veřejně nepíše protože nejsou tak vděčné téma. Budu tedy aspoň sama sdílet pěkný web který se tématu věnuje a snaží se je aspoň trochu potírat, tedy koukněte na www.rizikovedluhopisy.cz a možná se budete divit co se u nás děje pod rouškou zákona a korunové dluhopisy vám hned budou připadat nevinně.
    17.11.2018 19:02 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No já nevím, poslední dobou je o něco zajímavější Cirkus Brexit. Na rozdíl od Cirkusu Babiš je to napínavé!

    Navíc, když si vezmu, že česká politická reprezentace je zhruba o dva řády pod tou anglickou, a to konzistentně někdy od doby Šmalklandské války nebo Krvavého sněmu (takže něco přes čtyři století)... můžeme být ještě rádi, že ČR a SR spolu nevedou jadernou válku.
    17.11.2018 20:53 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Když vynechám dost pochybný způsob nahrání reportáže Sionkové bez souhlasu syna i jeho matky v době nahrávání - nevěděl o tom, tak je po právní stránce velmi pochybné zveřejnění účelově sestříhaného materiálu na bulvárním soukromém médiu. Podle současných platných zákonů měli získané informace poskytnout policii a nikoliv je účelově zneužít
    17.11.2018 21:25 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    na bulvárním soukromém médiu
    Je to soukrome medium = je to spatne. Heleme se, to je nova figura.

    Takze kdyby to zverejnila Ceska televize nebo rozhlas, tak je to cajk?
    Podle současných platných zákonů měli získané informace poskytnout policii a nikoliv je účelově zneužít
    Muzes to rozvest a treba dolozit?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.11.2018 22:05 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nevim co chces dokladat. Kazdy obcan je povinen predat udaje o trestni cinnosti statnim trestnim organum, nikoliv z toho delat privatni vysetrovaci sluzbu. Zejmena kdyz mluvi o verejnem zajmu. A je celkem jedno, koho se to tyka. Soukrome medium nema pochopitelne zadne zavazky o poskytovani vyvazenych a nestrannych informaci, ktere ze zakona ma CT, nebo CRo. Je to nejak nesrozumitelne, nebo potrebujes jeste polovicatejsi vysvetleni?
    Blaazen avatar 17.11.2018 22:19 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To jako že místo investigativní novinařiny budeme mít policejní stát? Zveřejnili to pro všechny, tedy i pro policii. Čapí hnízdo se vyšetřuje až podezřele dlouho, nedivím se, že do toho novináři šťourají.
    17.11.2018 23:36 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nevim co chces dokladat. Kazdy obcan je povinen predat udaje o trestni cinnosti statnim trestnim organum, nikoliv z toho delat privatni vysetrovaci sluzbu.
    Pro tvou informaci:

    (1) Oznamavaci povinnost se vztahuje pouze na uzky vycet nejzavaznejsich trestnych cinu, jako je vrazda, muceni, obchodovani s lidmi, viz par. 368 TZ.

    (2) Novinari maji pravo na ochranu zdroje. Tzn. nejen, ze nemusi informovat policii, ale nemusi ty informace prozradit ani pred soudem, viz par. 41, 231/2001.

    (3) Navic AB jr. neni obcan CR a je momentalne mimo jurisdikci CR, takze proc by to meli hlasit PCR, ktera vysetruje capi hnizdo?

    Ale je pravda, ze svycari by mozna ten pripad byli schopni vysetrit, minimalne tu vetev tykajici se unosu, bez nejakych podivnosti. Kolacka a dalsi manazery z MUS svycari dokazali taky odsoudit, i kdyz nase soudy to nezvladly.
    Soukrome medium nema pochopitelne zadne zavazky o poskytovani vyvazenych a nestrannych informaci, ktere ze zakona ma CT, nebo CRo.
    Ja jen, ze podobne formulace jsem v posledni dobe slysel vicemene jen od lidi, kteri nadavaji na nevyvazenost zpravadajstvi CT.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    18.11.2018 12:12 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Sionkova se ohani verejnym zajmem a najendou to neni verejny zajem? Informace pousti jen ucelove sestrihane, sama priznala, ze jeste ziskala dalsi informace. Ale ucelove tim ovlivnuje verejne mineni.

    Proto se ptam, proc si vybrala zrovna Babise, kdyz tech lumpu mame k dispozici hodne. Treba Bakalu, ktery je v tom Svycarsku po ruce. Proto mne zajima, kdo ji plati, protoze se svych prostredku to dat nemuze. Ale manzel Jan Pergler krome zamestnani v CSOB sedi ve vedeni Cloveka v tisni, a to je hodne zajimava instituce, s hodne zajimave nepruhlednym financnim tokem.
    Grunt avatar 18.11.2018 12:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Proto mne zajima, kdo ji plati, protoze se svych prostredku to dat nemuze.
    KSČM. Operace se oficiálně jmenuje „Vám kapitalistickým vlkům z Wall Streetu“ ;-) Cílem operace je znevěrohodnit kapitalistické vůdce naší socialistické vlasti a nastolit tzv. „socialismus s lidskou tváří“. Jo a znárodnit Babišovi Agrofert :-D
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    18.11.2018 19:31 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Proto se ptam, proc si vybrala zrovna Babise,
    Ze by proto, ze je to premier? Ze je v docela solidnim stretu zajmu?
    Treba Bakalu
    Tak jednak a pak argumentace, ze nekdo dalsi taky krade je hodna stezi zakladni skoly. Premier je podezrely z trestneho cinu bez ohledu na to, jestli nekdo jiny je taky podezrely.
    Proto mne zajima, kdo ji plati, protoze se svych prostredku to dat nemuze
    Ze by inzerenti spolecnosti Seznam? Coz je stejna firma, ktera si dovoli zaplatit treba, protoze vi, ze se ji to brzo vrati. Ale to je malo konspiracni vysvetleni.

    A ja se ptam, proc ti vadi, kdyz novinari poukazi na velmi podezrele a nestandardni chovani premiera. Neco, co je v zapadni spolecnosti naprosto bezne. (A teda tam je bezne i to, ze lidi s takovym skraloupem odstoupi.) Proto me zajima, kdo te plati.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    19.11.2018 17:06 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Sabina dokonce nastoupila k Babisovi a za par mesicu zase skoncila. Tam nemohla nastoupit bez znalosti toho, jak to tam bude vypadat, takze tam muselo dojit k necemu internimu, mozna velmi osobnimu, coz nastartovalo cely konflikt. Mne vadi, ze uz to ma Sabina spis jak osobni konflikt, a az se s ni priste potkam, tak se na to asi i zeptam. Protoze proste ztraci urcity profesni odstup
    19.11.2018 18:43 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Proto mne zajima, kdo ji plati,
    Mne vadi, ze uz to ma Sabina spis jak osobni konflikt
    Nejdriv nekdo tajemny v pozadi a pak je z toho naraz osobni konflikt.

    Tam nemohla nastoupit bez znalosti toho, jak to tam bude vypadat, takze tam muselo dojit k necemu internimu, mozna velmi osobnimu, coz nastartovalo cely konflikt.
    A co kdyz treba proste uverila tomu panovi, ktery prisahal na zdravi svych deti, ze do cinnosti mafry nebude zasahovat.

    A kdyz jsme u toho, jak se jeho vyrokum da verit. Na jednu stranu Babis tvrdi, ze jeho syn je vazne nemocny a potrebuje peci. A pritom tento clovek, ktery si muze koupit celou svycarskou kliniku a farmaceutickou firmu k tomu, posle sveho syna na "leceni" na Ukrajinu, kde odborny dohled zajistuje sofer z Agrofertu.

    Ale postupne se jim to zacina rozpadat jak Odinovi vymysly na abclinuxu.

    Treba vcera: "On je přesvědčený, že na ten výlet na Krym jel nedobrovlně, přitom si tam našel přítelkyni," řekl ve vysílání TV Nova dále Babiš.

    [coz je genialni hlaska sama o sobe]

    Jen zapomneli poladit noticky s tim "ochrancem": "To se s ní seznámil sám? Ne, seznámil jsem ho s ní já."
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    19.11.2018 19:39 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    A co kdyz treba proste uverila tomu panovi

    Takhle blba, jak navrhujes, Sabina opravdu neni. Uz predtim zazila dost kauz, vcetne treba Mrazka a pokusu o jeji fyzickou likvidaci. Ty se to snazis omlouvat, ale pritom nejsi vecne schopen odpovedet na moje otazky. Ona nema finance na to, aby sama delala tahle vysetrovani, vcetne cest do zahranici, takze ji nekdo musi sponzorovat. A to vubec nevyvraci muj pocit, ze se proste nejak na Babisovi zasekla z doby jejich kratke spoluprace.

    Ale plne respektuji, ze to bud nechapes, nebo nechces pochopit, protoze ti vyhovuje jednobarevny obrazek tveho videni situace.
    19.11.2018 21:30 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Takhle blba, jak navrhujes, Sabina opravdu neni.
    Ok. V tom pripade je i tobe zjevne, jak moc Babis v minulosti bezskrupolozne lhal. A ted otazky, ktere nejsou recnicke, ale jehoz odpoved bych chtel vedet. Dochazi ti, ze i v tomto pripade Babis lze? Proc se ho tak snazis branit?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    19.11.2018 23:27 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tvoje jednobarevne videni odpovida schopnostem hodne lidi v diskuzi. Mne zajima vecne pozadi toho, proc do toho Sabina tak jde po hlave, a tobe z toho vyjde jen jedna moznost, ze Babise branim. Pak celkem pochopitelne nemusime dal pokracovat, kdyz ti zabednenost brani pochopit, ze nemusim byt fanda Babise, aby mne zajimalo pozadi chovani Slonkove. Zeptal jsem se, zdali neco o tom nekdo nevi vic z pozadi, a jedine, co z tebe vypadlo, je utok, ze Babise branim. Jsi hodne jednobarevny....
    20.11.2018 00:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mne zajima vecne pozadi toho, proc do toho Sabina tak jde po hlave
    Dolary. Jak nemas dolary, jsi vyrizeny. Ale tos mohl rict rovnou, ze jsi jen fanousek konspiracnich teorii a ze ti nestaci rozumne vysvetleni, ze takovy solokapr se na reklamach u seznamu mnohonasobne zaplati. Plus samozrejme verim, ze si sebere dalsi nezadbatelny bonus az (patrne nekdy pred vanoci, uvidi se ktereho roku) vyjde knizka mapujici tuto kauzu.
    Zeptal jsem se, zdali neco o tom nekdo nevi vic z pozadi, a jedine, co z tebe vypadlo, je utok, ze Babise branim
    Zacal jsi timto. Coz vubec nevypada jako obrana Babise.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Grunt avatar 19.11.2018 21:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ona nema finance na to, aby sama delala tahle vysetrovani, vcetne cest do zahranici, takze ji nekdo musi sponzorovat.
    Konspirační teorie: Co když jí ty cesty sponzoruje její zaměstnavatel v rámci klasického pracovního poměru?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    19.11.2018 23:25 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ona nema zadneho zamestnavatele, je na volne noze. Takze tohle jsi zrovna netrefil. A jinou vecnou odpoved asi z tebe nedostanu. Mne nezajima Babis, mne zajima, proc se ona na nej tak upnula, to neni u novinare normalni, aby se obetoval jen na jednu jedinou vec
    20.11.2018 21:03 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    jste si jist? Je aktuálně šéfredaktorkou neovlivni.cz, který se zaměřuje na investigativní žurnalistiku. Takže jen prodala do seznamu to, co dělala v rámci své práce.

    http://neovlivni.cz/author/sabina-slonkova/

    Grunt avatar 20.11.2018 21:24 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ona nema zadneho zamestnavatele, je na volne noze.
    Ok, tož chlebodárce. Někdo to platit musí.
    Mne nezajima Babis, mne zajima, proc se ona na nej tak upnula, to neni u novinare normalni, aby se obetoval jen na jednu jedinou vec
    To je mi zas kupodivu úplně šumák.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 19.11.2018 21:57 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Tam nemohla nastoupit bez znalosti toho, jak to tam bude vypadat, takze tam muselo dojit k necemu internimu, mozna velmi osobnimu
    Je ti jasné že ne všichni v tomhle státě vnímají Babiše jako pokrokového kapitalistického dědka s cool šedinama a ani nebudou i když by začal rapovat a nejsou z něho na větvi tak moc jak si asi předstvuješ…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    19.11.2018 23:29 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nevim, jestli jsi to nepsal pod vlivem, protoze tvoje odpoved vubec nesouvisi s uvedenou vetou. Sabina je (nebo byla) naprosty novinarsky profik, takze rozhodne nepatrila mezi naivky, a nesla do iDnes zmenit svet, nebo dokonce Babise. Proto mne zajima, proc tam tedy sla.
    20.11.2018 06:55 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Co třeba proto, aby z první ruky viděla, jak to bude vypadat v praxi? Možná i s nadějí, že by z toho časem mohla být zajímavá reportáž?
    20.11.2018 10:39 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    No, takhle verze, ze tam sla kvuli tomu, aby se dostala k zajimavym informacim, muze mit pravdivy zaklad. Tzv. investigativni novinari asi timhle zpusobem uvazujou. Rozhodne z ni nema radost manzel, ktery ma dost slusne naslapnutou karieru po odchodu z novinarske branze ve financnim sektoru, a jeji az zaujate chovani mu skodi v praci....
    20.11.2018 11:27 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    :-):-):-)
    18.11.2018 01:52 W3C
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Je to nejak nesrozumitelne, nebo potrebujes jeste polovicatejsi vysvetleni?
    ROFL
    Grunt avatar 18.11.2018 12:04 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    • Pak doporučuju najít si něco o Slonkové. Je poměrně známá tím že své zdroje nevydává. Dokonce kvůli tomu byla obviněna v kauze Olovo.
    • Andrej Babiš mladší je oficiálně stíhán kvůli podezření z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo. Předpokládám že ve Švýcarech se skrývá (resp. tam byl uklizen), nepřijde mi úplně v pořádku z někoho vytáhnout citlivé údaje a pak ho předhodit policii. Navíc tohle není práce novináře. Policie si pro něj kdykoliv mohla přijet, když (dle oficiálního tiskového prohlášení) vědí kde se nachází.
    • Předpokládám že to že bývalá manželka společně se synem byli uklizeni do Švýcar s tím nějak souvisí. To mi nevykládejte že nějaká důchodkyně z Bratislavy si může dovolit byt v Ženvě, švýcarské právníky na obranu, mimochodem taky švýcarské občanství. Vždyť to musí stát majlant! To se někdo musel solidně prohnout. Až budu starý doufám že budu také uklizen po rozvodu do Ženevy. Pro případné zájemce dodám že jsem skromnější a spokojím se i s pěkným bytem v Curychu nebo třeba Lucernu ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    18.11.2018 16:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    S tim dotacnim podvodem to je taky bzunda. Ted jsem nekde cetl, ze dotacni podvod je v TZ od roku 2010? Ze kdy ze je Capak?
    Seznam Zprávy nejsou bulvární médium. Babiš junior se zvěřejněním prý souhlasil, a i kdyby ne, je to podle mě legální a rozhodně morální, protože to je ve veřejném zájmu.

    A "účelově zneužít"? WTF... Oni to fakt nedělají (primárně) pro peníze. Lidi jako ty nechápu, řešíš novináře a skrytou kameru, místo Babišovy kauzy. Seznam má asi jedinou investigativní redakci, která se nemusí bát jít proti Babišovi. Kmenta z Mafry odešel po tom co ji Babiš koupil a Kroupa z Rozhlasu si už taky asi nemůže moc dovolovat. Nevidíš problém v tom že člověk s psychopatickými rysy vlastní nejpopulárnější stranu, nejvlivnější mediální síť a počtem zaměstnanců největší českou firmu? Je to jenom skupinová mentalita (jedna strana jsou novináři, demoblok, Kalousek, pražská kavárna, druhá strana Babiš, Zeman, SPD, KSČM) nebo to má jiné vysvětlení?
    19.11.2018 17:08 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Takze analogicky umis vysvetlit, proc se tam teda Slonkova zkusila znovu vratit? Ja to rozhodne pochopit neumim, a vidim to jako prapuvod jejiho boje proti Babisovi.
    Vratit kam? Duvod proc by vsichni slusni lide meli bojovat proti Babisovi je, ze to je psychopaticky superkmotr.
    20.11.2018 10:30 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Vratit kam? No asi tam, kde predtim dlouho pracovala. Potrebujes to jeste nejak nakreslit, abys to pochopil? A jaka je tvoje definice vsech slusnych lidi? Treba Janecek se svym protikorupcnim fondem je slusny clovek? Nebo jsou slusni jenom ti, co nadavaji na ty, ktere ty nemas rad? Ta tvoje veta je neuveritelne prazdna, takove fraze snad meli driv bolsevici na nastenkach.....
    19.11.2018 10:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    účelově sestříhaného materiálu na bulvárním soukromém médiu
    Je vtipné, jak někteří lidé doporučí Parlamentní listy jako zajímavé a hodnotné médium nicméně označí Seznam zprávy za bulvár...
    19.11.2018 17:10 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nectu tvoje Parlamentni listy, ale je vtipne, jak nekteri lide rozhodnou, ze Seznam zpravy jsou hodnotne médium. Uz je to i nejak uzakonene, nebo jsi to jeste nestacil prosadit?
    20.11.2018 10:10 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Nectu tvoje Parlamentni listy, ale je vtipne, jak nekteri lide rozhodnou, ze Seznam zpravy jsou hodnotne médium. Uz je to i nejak uzakonene, nebo jsi to jeste nestacil prosadit?
    Seznam zprávy jsem neoznačil za hodnotné médium, zatím je nesleduju natolik dlouho a detailně, abych to nějak hodnotil. Všimni si, že jsem napsal v jiným komentáři, že situace okolo Babiše je zjevně velmi špatná už jsem z toho, co říká Babiš a jeho lidi celkem nezávisle na tom, co říkají Seznam zprávy.
    18.11.2018 16:45 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Stejne jako v podobnych pripadech, chtel bych byt mouchou na te spravne stene v ten spravnyx cas. O co asi jde? O jaderky? O Istanbul a Marrakes? O neco jineho?
    18.11.2018 17:13 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ... o souboj zhrzené ženy proti egocentrikovi?
    18.11.2018 17:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    To jsou jen nastroje...
    19.11.2018 09:59 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    U Slonkové se shodnem, ale Babiš jako nástroj?
    19.11.2018 10:15 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    …, ale Babiš jako nástroj?
    Ano. Pomsty, v rukou toho chcípáka na hradě.
    19.11.2018 13:06 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Neřekl bych, že kdokoli z těch dvou je nějakým nástrojem. Oba mají své zájmy a momentálně oba cítí, že je pro oba výhodnější spolupracovat. Ale už bylo pár momentů, kdy bylo patrné, že kdokoli z nich bez milosti hodí druhého přes palubu, jakmile si bude jistý, že je to pro něj (dlouhodobě) výhodnější.
    19.11.2018 15:26 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Kazdy jsme po nejaky cas nastrojem nekoho mocnejsiho. Ani si to nemusime uvedomovat. Proc by napriklad Manu tak mocne Babisovi nadbihal? Proste ho v tuto chvili k necemu potrebuje. Az ho nebude potrebovat zadna ze stran, sfouknou ho jako svicku. Topolanek nebo Necas by mohli vypravet.
    19.11.2018 19:27 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jestli je Manu myšlen Macron, tak ten spíš posloužil jako nástroj Babišovi, což koresponduje i s tvým "mocně Babišovi nadbíhal".
    20.11.2018 06:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Jasne, "nejakej Babis" si jen tak z pleziru povodi panacka, co se trepe na to, aby sefoval Evrope az bude Merkel pro sve velke uspechy tise odsunuta do duchodu. Jestli on tady nebyl spis zajem vzajemny...
    20.11.2018 21:55 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Říkej si tomu klidně "povodí", ale Babišovi to prostě posloužilo. To, že se Macron třepe na pána všech galaxií, ho nevylučuje z pozice potenciálního nástroje. Použil bych část tvého tvrzení - "každý jsme po nějaký čas nástrojem někoho".
    19.11.2018 17:14 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ma nekdo nejake blizsi informace, co se stalo se Slonkovou, kdyz nastoupila do iDnes, a pak najendou odesla? Tam to vsechno zacalo, a od te doby ona nevede profesionalni kauzu, ale osobni boj proti Babisovi, a tim to devalvuje. A mne to mrzi, protoze ji znam z drivejska, byl jsem ji i na svatbe, a ted ji proste nepoznavam
    Evidentne tam nastoupila s dojmem, ze Babis to mysli dobre, a ze se je nebude ovlivnovat. Lol, proc asi Mafru a dalsi media pred vstupem do politiky koupil. Jakmile ji doslo ze neni mozne vest Mafru jako nezavisle medium, tak odesla.

    Velka vetsina dobrych novinaru nema rado Babise, z mnoha duvodu, napriklad proto ze tu silne poskodil nezavislost medii. Nebo treba kvuli tomuhle: Investigativní novináře Slonkovou, Kmentu a Kroupu vyšetřuje GIBS. Ja to fakt nechapu, Slonkova a Kubik jsou asi tak milionkrat slusnejsi a duveryhodnejsi lide nez Babis... je neuveritelne frustrujici ze cca tretina lidi s volebnim pravem se postavi na stranu Babise...
    Dalibor Smolík avatar 20.11.2018 09:27 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Andreje Babiše vůbec nemusím a když ho vidím, tak se mi dělá kopřivka. Ale začínám mít pocit, že celá kauza, tak mediálně prezentovaná, že snad Čapí hnízdo není vidět jen v pořadech o vaření a o domácích mazlíčcích, může být jen kouřová clona, za níž se děje něco jiného, o čem by veřejnost neměla vědět. Lidé se zajímají o ratolesti jednoho estébáka, zatímco probíhá jednání o dostavbě elektrobloků jaderné elektrárny Temelín a Dukovany za 500 mld Kč, kdy Babiš se nechal slyšet, že není třeba bloky dostavovat, stačí jen modernizace. Vzpomínám si na Nečase, jehož vláda padla - kvůli odposlechům jeho ženy? To asi ne. Nechme se překvapit. Že by za vším byly jen peníze? Nic nového pod sluncem.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    20.11.2018 10:27 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Mam podobny pocit, a hned mi nekteri myslenkove slabsi diskutujici podsouvaji, ze hajim Babise, protoze sami vidi svet jen jednobarevne. Napsal jsem, ze Babis mel sedet za podvod pri privatizaci sve PZO, jenze tenkrat to nikoho nezajimalo, protoze vsichni rozkradali stat a ti nejvetsi sponzorovali vladnouci politicke strany (viz ODS, CSSD).

    Ale resit 10 let nejake Capi hnizdo za 50 mega, kde ostatne nekdo musel zadost schvalit, a kde EU rozporuje dalsi projekty za vic, nez 110 mld.(!!!), je podivne. Chapu, ze je to vdecne kvuli tomu, ze sel Babis do politiky, jinak by si toho nikdo nevsimnul, a pokud by ten projekt byl konecne rozhodnut v jeho neprospech, tak by asi potichu tech par mega vratil. Ale jak pisete, Babis je relativne maly hrac proti tem skutecne velkym vecem. A na rozdil od vetsiny tech neviditelnych jeste nepresunul sve firmy do danovych raju. A nejaky zdejsi hloupejsi diskutujici jeste bude jasat treba nam úchylem Janeckem, ktery sponzoruje fond na boj proti korupci (peclive vybrane kauzy) a sam ma firmy v danovych rajich.
    20.11.2018 11:00 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Ale jak pisete, Babis je relativne maly hrac proti tem skutecne velkym vecem.
    Babiš je premiér.

    Myslim, že (asi) nikdo tady netvrdí, že Babišovy kauzy jsou jediný důležitý problém politicko-ekonomické situace ČR. Umim si představit, že toho je mnoho dalšího, klidně i většího z finančního hlediska, a nevěřim tomu, že všichni ti, co se ho snaží sundat, to dělají čistě z dobroty srdce (zejména některým to nevěřim ani trochu).

    To ale stále nic nemění na tom, že máme aktuálně premiéra, který je v masivním střetu zájmů, pokouší si ze státu udělat svou firmu, nechá klidně nemocného syna odvézt ruským řidičem bez vzdělání někam do Donbasu mezi konflikt a feťáky (dle vlastních slov) atd., tudíž to vidím jako skutečný a aktuální problém.

    Jestli máš pocit, že tu jsou jiné "velke veci" (jaké konkrétně?), tak ano, klidně je můžeme taky řešit, ale nemělo by to znamenat, že nad Babišem se mávne rukou nebo že se použije taková ta zvrhlá aritmetika jeho voličů, že existence 'horších' politiků a 'větších' problémů dává mandát Babišovi.

    Krom toho, jak chceš řešit jakékoli další problémy, pokud ti vládne v zemi mafián bez jakékoli důvěry?
    A nejaky zdejsi hloupejsi diskutujici jeste bude jasat treba nam úchylem Janeckem, ktery sponzoruje fond na boj proti korupci (peclive vybrane kauzy) a sam ma firmy v danovych rajich.
    U wot m8? Já teda vidim jen jeden komentář, který si z něj utahuje. Nebo jsem něco přehlédl?
    20.11.2018 11:17 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad

    Asi tak… Řešily by se tak intenzivně peníze na Grossův byt, kdyby nebyl (ex)premiér? Byla by taková aféra z toho, že Nečasova milenka nechává sledovat jeho manželku, kdyby Nečas nebyl premiér (a ona neměla tím pádem možnost k tomu (po|zne)užít vojenskou rozvědku místo toho, aby si najala soukromé očko)?

    Pokud chce někdo do vysoké politiky, musí počítat s tím, že cokoli udělá, budou se v tom média a veřejnost šťourat mnohem důkladněji než kdyby zůstal v ústraní. Babiš si o to navíc koleduje jednak svou minulostí, jednak tím, že svou kampaň postavil na tom, že on jen ten Pan Čistý, který zatočí s těmi zkorumpovanými politiky. Takže se nemůže divit, že když se na něj najde něco konkrétního, dostane to o to víc sežrat.

    20.11.2018 11:30 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ja ti vubec nebranim skakat v tvych prioritach pouze podle toho, kdo je zrovna u moci. Je to ciste tvuj problem.

    Muj problem je, ze nemam rad podvody vseobecne bez ohledu na to, jestli je ten clovek u moci. A protoze se v byznysu dost pohybuju, tak vim, jak neskutecne zbohatli nekteri jini tzv. podnikatele diky politikum, kteri jsou nadale aktivni. Akorat si davaji pozor, aby na ne nebylo videt, ale jejich propojeni na ODS nebo CSSD bylo a je stale funkcni. Takze proste neverim nejakemu svatemu tazeni proti Babisovi, ale spis mne zajima, kterym konkretnim zbohatlikum zrovna vadi, ze zrovna zbohatlik Babis je momentalne u koryta. A kteri manipuluji s tzv. nezavislymi medii a tupejsi verejnosti, ktera vubec netusi, jak lobbismus a kmotrovstvi v nasi kotline funguje.

    A imbecilita verejnosti je nekdy uzasna - nadavaji na komunisty Zemana a Babise (jeden vyhozen, druhy karierni), ale zaroven tleskaji komunistovi Stechovi ze Senatu nebo Zimovi, rektorovi UK (oba karierni komunisti), nebo tzv. pravicovemu Kuberovi z ODS (take byvaly komunista, vyhozen pro zproneveru), a adoruji mluvciho demokraticke pravice Sveraka (taky komunista a signatar Anticharty - ten se aspon za to omluvil).
    20.11.2018 11:39 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    ja ti vubec nebranim skakat v tvych prioritach pouze podle toho, kdo je zrovna u moci. Je to ciste tvuj problem.
    Asis to špatně pochopil. Ta priorita je stále jedna a ta samá: Mít ne-zločineckého premiéra, pokud možno aspoň trochu důvěryhodného.
    A imbecilita verejnosti je nekdy uzasna - nadavaji na komunisty Zemana a Babise (jeden vyhozen, druhy karierni), ale zaroven tleskaji komunistovi Stechovi ze Senatu nebo Zimovi, rektorovi UK (oba karierni komunisti), nebo tzv. pravicovemu Kuberovi z ODS (take byvaly komunista, vyhozen pro zproneveru), a adoruji mluvciho demokraticke pravice Sveraka (taky komunista a signatar Anticharty - ten se aspon za to omluvil).
    Nikomu ze jmenovaných netleskám.

    O co ti teda vlastně jde nebo co je ta tvoje stálá priorita? Zatím to z tvých komentáýřů chápu tak, že priorita je 1. Bakala, 2. vysvětlit lidem, že jsou imbecilové.
    Fluttershy, yay! avatar 20.11.2018 11:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Babišův byznys by byl problém bez ohledu na přítomnost Babiše v politice, ale problém je to na druhou, když si vedení podniku navíc samo řeší i legislativu a exekutivu.

    Příkladem budiž ministr životního prostředí, který přišel z Lovochemie. Kozel zahradníkem.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    20.11.2018 11:38 Chulda | skóre: 20
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mirka na hrad
    Koukám, že vám uteklo, že 50M už se vrátilo (protože OLAF)

    Druhá věc je, že těchto 50M lze relativně snadno dokázat z venčí, netřeba moc být insider, abyste rozklíčoval důležité důkazy (veřejné rozhovory nebo prohlášení + pár výpisů).

    Tedy je velmi pravděpodobné, že je namočen ve více problematických obchodech (viz třeba bývalý majitel Kosteleckých uzenin), jenže tam už je těžké usvědčit přímo Babiše.

    Takže bych byl opatrný s konstatováním, že jiní nakradli více - připomínám Unipetrol - Agrofert jej měl koupit za 11 mld od vlády Zemana, jenže byl držgrešle a tak bylo nakonec prodáno Polákům za 14mld - kolik dalších v ČR mělo možnost obrat stát o X mld Kč v rámci jednoho obchodu?!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.