abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.4. 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    23.4. 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    23.4. 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 725 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    8.2.2009 18:00 | Přečteno: 2224× | poslední úprava: 8.2.2009 18:13

    Nedalo mi to. Po několika předešlých zápiscích, kdy hromada Debianistů a Ubuntáků řvala jako smyslů zbavená jsem konečně našel konkrétní podklady pro to, co jsem si jako laik již všiml dávno. Pokud například do Ubuntu nainstaluju KDE 4.1.3 a následně upgraduju na KDE 4.2, tak po odstranění experimental repozitáře s KDE 4.2 a nějakého balíku od KDE 4.2 zkončil APT s neřešitelným problémem - doslova dependecy hellem. Takovou situaci prostě vyřešit neumí. Přitom řešení jen tak trapně jednoduché, že ho vymyslím i sám. Problém nastává v situaci, kdy né každé řešení je takto jednoduché a smyslem správce balíků by mělo být zejména to, vyřešit systém závislostí. Že to není jen můj "dojem" ukazuje i názorný test schopností vyřešit nějaký model závislostí. Jen tak mimochodem, Smart, který je v ubuntu dostupný, problém vyřešil.

    Že je APT v mizerném stavu si uvědomují i lidé okolo Aptitude (thread external solver support), z nichž někteří volají alespoň po možnosti využití externího solveru. Podle jiných je katastrofální řešitelská neschopnost Aptu údajně výhodou, onálepkovanou jako "jednoduchost".

    Jaké jsou schopnosti jednotlivých package-management tools demonstruje například tento test. Klíčovou informací je pouze zda byl problém vyřešen či nikoli. Dopředu proto zdůrazňuji, že je zcela irelevantní, že Apt byl použit ve verzi pro RPM, protože Solver je stejný a tedy stejně neschopný. Z testovaných možností z toho vyšel vůbec nejlépe Smart, a dokonce Urpmi má lepší řešitelské schopnosti než Apt. Na závěr lze ještě dodat, že Libzypp je na tom aktuálně výrazně lépe než z testovaných vítězný Smart.

    Když to shrnu, tak APT je skutečně z řešitelkého hlediska naprosto katastrofálně zastaralý a slovo Dependency Hell (který jsem velmi snadno už párkrát vyrobil) se aktuálně velmi hodí na APT/DEB prostředí. Vyrobit problém, který lze vyřešit, ale zypper to neumí, se mi zatím nepovedlo. (ale netvrdím, že to nejde, asi to nějak půjde). Můžete mi nadávat že jsem idiot, flamovat tady jak chcete, ale pravdu jsem měl já. A pánům z Debianu či ubuntu přeji, aby vzali rozum do hrsti a poslechli ty ze svých kolegů, kteří po lepším Solveru volají již léta. Alespoň, že v tom Canonicalu zasponzorovali ten Smart. Možná věděli, proč to dělají, nyní však ale nechápu, proč to nepoužívají, snad z nostalgie k Debianu.

    PS: Jsem zvědav, které distribuce nakonec Zypper, Libzypp nebo aspoň jeho SATsolver použijí také.

           

    Hodnocení: 22 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    thingie avatar 8.2.2009 18:16 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    A určitě bylo nezbytně nutné se znovu registrovat pod jiným jménem, aby tenhle zápisek zas a znovu museli vidět všichni kteří se už dávno rozhodli tvé příspěvky nevidět. Úžasné.

    (Jinak jediné co to ukazuje je neúplnost aptu, což je sice teoreticky smutné, na druhou stranu je zase velmi rychlý, což většinu lidí pro většinu použití možná zajímá více.)

    Růžové lži.
    8.2.2009 18:27 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    OK, priznavam, porazil jsi me a vyhral jsi na cele care. Proste apt (vcetne aptitude) jsou sracky, ktery nejsou pouzitelny. Takze souhlasim s tim, ze debian/ubuntu vymaz a nainstaluj si tam SLED/OpenSUSE nebo jiny distra, ktery pouzivaji zypper. Ja osobne jsem nucen trpet a pouzivat denne apt/aptitude, ale to je holt firemni strategie, ze jedeme na debianu, tak s tim nic neudelam. Uprimne receno, ani by se mi tech 104 debian serveru na suse predelavat nechtelo.

     

    Takze ted uz muzes s klidnym srdcem instalovat jenom suse a na debian/ubuntu z vysoka kaslat.

    8.2.2009 18:32 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Bohužel Nevyhrál. Nad zabedněností, kterou zde demonstruješ, a neschopností vidět problém jinak černobíle, se asi vyhrát nedá. Co když mi vyhovuje Debian? Co když mi vyhovuje Ubuntu? To mám pak používat distribuci XYZ jen proto, že Debianisti trvají na svém střdověkém nástroji pro balíky? Proč nemůže uživatel požadovat lepší solver, aniž by ho hned nějaký fanatik neposlal k jiné distribuci?

    8.2.2009 18:47 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Tak si napiš vlastní nebo uprav nějaký ten z těch, o kterých jsi psal.

    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.2.2009 18:50 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    což půjde dost těžko pokud jsem stavitel, truhlář, zahradník, uklízečka či jedno z milionu potřebných neprogramátorských povolání.

    thingie avatar 8.2.2009 18:55 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Například šašek či klaun.

    Růžové lži.
    8.2.2009 18:58 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    V tom případě ti doporučím jednu z těchto možností:

    1. nepoužívat experimental repozitáře, obvzlášť v kombinaci s jinými
    2. používat jinou distribuci (nejsi odborník, tak ti na tom zas tak nemůže záležet)
    3. obrátit se na odborníka
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    belisarivs avatar 8.2.2009 20:17 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Dekuji ti, vylizana makovice, za tento prispevek do blogu. Odkryl mi kyzene tlacitko "blokovat" a ja tak budu na abicku videt zase podstatne mene hnoje. Alespon do doby, nez misto pomlcky ve svem nicku pouzijes zase nejaky jiny znak.

    Jsem pro pouziti filtrace podobnych bullshit generatoru pomoci wildcards.

    IRC is just multiplayer notepad.
    8.2.2009 18:49 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Pokud o zabedněnosti mluví člověk, který si pro každý blog post vytvoří nový účet, tak to vyloženě zabolí :-).

    A ještě k tématu: Aptitude má jiný solver velmi dlouho (nejspíš od začátku) a ta diskuze na kterou odkazuješ, je o podpoře externích solverů do aptitude.
    8.2.2009 18:51 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Vždyť jsem napsal, že se jedná o Aptitude.

    8.2.2009 19:04 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Ne napsal jsi:
    Že je APT v mizerném stavu si uvědomují i lidé okolo Aptitude (thread external solver support), z nichž někteří volají alespoň po možnosti využití externího solveru.
    Kdežto ta diskuze je o solveru v Aptitude. Solver v APT je jiný a Aptitude ho z mnoha důvodů nepoužívá. A ta diskuze je o podpoře externích solverů v Aptitude.

    Pro jistotu to zopakuju ještě jednou APT a Aptitude mají jiný solver a jsou to jiné programy. APT (resp. libapt-pkg) se v Aptitude používá AFAIK jen na správu repozitářů a stahování balíčků.
    8.2.2009 19:07 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    a jaký solver používá aptitude? Zajímá mě, zda jiný model, nebo jen jinou implementaci téhož co APT. Co jsem měl možnost vyzkoušet, tak Aptitude jen stejně bezzubý jako apt v případě řešení reálného problému se závislostmi.

    8.2.2009 23:25 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Nevím jaký je, jen vím, že má vlastní a že se za některých situací chová jinak než ten v APT. Zdrojáky jsou dostupné, tak ti nic nebrání v tom se na něj podívat…
    8.2.2009 18:54 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    No, ted jde o to, ci to zabednenost vlastne je.

    Me osobne, a zrejme hodne velkymu mnozstvi dalsich debianistu, stavajici apt a aptitude vyhovuje. Pokud by v nekterym z tehle nastroju byla nejaka zasadni chyba, tak by ji zrejme uz nekdo davno reportoval s vysokou prioritou a zrejme by uz byla vyresena.

    Zatimco ty tady srovnavas dva nastroje a nadavas na jeden z nich, protoze s nim (zrejme) neumis zachazet.

    Pokud ti apt/aptitude nevyhovuje, mas moznost a) jako programator si napsat vlastni nastroj, b) jako uzivatel i) bud reportovat nejakou zavaznou chybu, kvuli ktere nemuzes apt/aptitude pouzivat (napr. pokud je opravdu problem v reseni zavislosti tech KDE 4.1 a 4.2, tak bys to mel reportovat a urcite by to vyvojari opravili, pokud sis ovsem nerozesral zavislosti vlastni blbosti), ii) pozadat o nejake vylepseni (pokud ale nebude dostatecne zajimave pro vic lidi, tak ho asi nikdo implementovat kvuli jednomu uzivateli nebude) ; iii) pokud uz nejakou vlastnost chces a vyvojari ji nechteji dodelat a ty nejsi programator, tak si zaplat nejakyho programatora, at ti tu vlastnost doprogramuje (pokud je to pro tebe tak dulezite funkce, tak ti urcite tech penez lito nebude) - pak si ji bud nech pro sebe, nebo ji nabidni vyvojarum debianu k zarazeni do oficialni verze.

    Nikdo te k nicemu nenuti - bud zaujmi aktivni pristup a zeptej se primo u zdroje, jestli to nechteji upravit nebo zmenit, nebo mas svobodu a muzes zmenit distribuci, kdyz ti to tak nevyhovuje. Tak muzes instalovat balicky jenom pomoci dpkg, stahnes balicek, zadas instalovat, zjisti zavislosti, stahnes je a zkusis znovu a takhle dokola, az to konecne vsechno nenainstalujes.

    Nadavanim (IMHO neopravnenym) asi nic kloudnyho neziskas.

    A balickovaci system se da rozjebat v kazdej distribuci. Staci priinstalovat neco vlastniho ze zdrojaku, pripadne z jiny verze, pretizit zavislosti --force-depends a je bordel.

    8.2.2009 19:02 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

     

    pokud sis ovsem nerozesral zavislosti vlastni blbosti

     

    promiň, ale nemělo by být jednou z hlavních vlastností package managementu řešit závislosti? Plácat se po zádech, jak to svkěle funguje, když není žádný problém a při prvním problému to zkolabuje, to mi přijde dost krátkozraké. I kdybych si to rozesral vlastnoručně, i kdyby to zolabovalo vinou "nedostupnosti" nějakého repozitáře při současném odinstalování nějakého balíku, tak solver by měl nabídnout řešení. Jnže apt nabídnou řešení neumí a to u velmi jednoduchých kombinací. Až na odkazovaném příkladu ( car ) jsem pochopil, že vztahy mezi balíky musí být tak mimořádně předžvýkané, aby z toho APT okamžitě nezkolaboval.

    8.2.2009 19:21 CET
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    promiň, ale nemělo by být jednou z hlavních vlastností package managementu řešit závislosti?

    A co kdybys teda presne ukazal, co ti apt napsal? Ja jsem mel na mysli, nainstalovat do systemu pres varovani nejaky balik, ktery pak narusi kompletne logiku zavislosti. Kdybys misto toho napsal, co presne jsi jak nainstaloval a co jsi pak udelal a jakou chybu to pise, tak by to bylo asi lepsi, nez nadavat.

    Jinak rada nemixovat ruzny repository je taky docela k veci, pokud jsi jenom uzivatel. A pokud jsi odbornik, tak bys mel byt schopen pripadne problemy vyresit

    8.2.2009 19:25 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Vždyť jsem to napsal. V této situaci je jediným řešením downgrade všech baůíků na KDE 4.1.3. Zypper to prostě spočítá a nabídne. APT zkončí "unresolved dependencies" a je v loji.

    Dent avatar 8.2.2009 19:03 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Tak používejte smart a neplivejte špínu všude okolo, sám jste řekl, že ho v Ubuntu máte dostupný. Nebo si do Ubuntu naroubujte zypper, pacmana, cokoli... když vám to za to stojí.

    kozzi avatar 8.2.2009 18:29 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    seš dement. Ne kvůli tomu jak se snažíš ukázat že je apt na houby (což dost možná být může, ačkoliv mě celkem vždy stačilo), ale proto, že sis zase změnil účet.
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    Limoto avatar 8.2.2009 18:43 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    +1

    lmanik avatar 8.2.2009 19:43 lmanik | skóre: 11 | Vracov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    nerad v diskuzích používám takováto označení ale on je opravdu čurá*
    A komu to cpes?
    8.2.2009 18:36 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    To se ti sakra nelíbí že tě blokujeme nebo co?!
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    8.2.2009 18:44 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Za cca dvanáct let používání apt jsem se s žádným neřešitelným problémem nesetkal, a už vůbec ne s dependency hell. Slovo proti slovu, jedno souvětí proti několika sáhlodlouhým výkřikům v podobě postů se stále novou virtuální identitou.

    BTW, pokud ovládáš pravopis stejně kvalitně jako distribuci, kterou používáš, no tak to potěš koště - píše se dependency, ne dependecy, píše se skončil, ne zkončil atd. atp.

    8.2.2009 18:47 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Tvoje slovo, proti názorné demonstraci v odkazu. Člověk co se ohání pravopisem předpokládám ovládá elementrátní základy čtení napsaného textu..

    8.2.2009 18:53 tdx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Michal Čihař ti v 18:49 odpověděl víc, než by mu mělo stát za to. Některé lidi je totiž lepší ignorovat.

    8.2.2009 18:53 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Možná máš pravdu (nebo přinejmenším nejsi úplně jako u problému s kde/su/do), ale způsob podání je, mírně řečeno, nehezký.

    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.2.2009 19:37 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    V některém z blogů tvého alterega jsi psal, že jsi postgraduální student. Můžu se zeptat, kde berou na postgraduál přizdisráče jako seš ty?
    Max avatar 8.2.2009 19:57 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Hehehe :D ... +1
    Zdar Max
    PS:já bych se ještě rád zeptal, kolikrát ještě hodlá "ztratit heslo" (já vím, to o té Červené Karkulce je lepší) a znovu si založit účet ...
    Měl jsem sen ... :(
    8.2.2009 20:04 pinkolin | skóre: 10 | blog: pinkolinov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Já jsem možná pýča bez EQ, ale tenhle pán, to je teda megapýča.

    Quidquid latine dictum sit, altum viditur :-)
    8.2.2009 20:23 Mark
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Ako malé deti.

    8.2.2009 20:36 drát.8^2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    včera jsem píchal dvě sedmnáctky ve vířivce, protože i přes vyhřívaný zadní kožený sedačky je v autě dost zima. mno a jak mi ho jedna kouřila pod vodou (plavkyně vydžej pod vodou dost dloho :)), tak mi nohou omylem shodila thinkpada do bublinek. a teď mi nejde debian. ten apt je ale sračka.

    8.2.2009 20:40 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    To je ale zvláštní kolik lidí tady vyřvává jak si mě zablokovalo, a přitom velmi ochotně čtou další zápisek, který je očividně a nezaměnitelně můj a nadávají mi do různých vulgarismů :-D

    8.2.2009 21:06 pinkolin | skóre: 10 | blog: pinkolinov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Ty si nic než vulgarismy nezasloužíš. Navíc ta neustálá změna nicků. Myslíš, že si truhlář nebo sekretářka přidává neoficiální repo KDE 4.2? A hlavně ten TÓN toho příspěvku. Škoda, že Hulán zrušil megablog. Byl bys tam za hvězdu.

    Quidquid latine dictum sit, altum viditur :-)
    8.2.2009 21:12 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    takových 7 lidí si to nemyslí. To bduou ti, co nepoužívají Debian nebo Ubuntu :-D

    8.2.2009 23:31 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    takových 7 lidí si to nemyslí
    wire, wire64, wire-64 i ta tvá čtyři zbylá alter ega budeme s dovolením počítat pouze jako jednu osobu
    Quando omni flunkus moritati
    9.2.2009 10:52 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Naštěstí na rozdíl od tebe s jistotou vím, jak to skutečně je :-D

    Max avatar 8.2.2009 21:16 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jak mají asi stíhat někoho blokovat, když si kvůli tomu zakládáš účty na ábíčku jak na běžícím páse a sviníš tak navíc systém ábíčka? ;-).
    K tomu ještě přidáme ton tvýh zápisků a víš, kde jsme ;-).
    Nu a ty se tomu jenom směješ jak malej kluk a ještě si myslíš, že jsi Hero světa.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.2.2009 21:20 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Položme si základní otázku. Proč čtou blog wire64, který si hrdině údajně zablokovali? Co je nutí jej otevřít, nedejbože do něj zase něco napsat? Nový nick jen krásně demonstruje, jaké jsou ty jejich blokace totální bláboly a demonstrace síly. Protože pak stejně zase reagují. :-)

    8.2.2009 21:23 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    A co si tím dokazuješ?
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    unknown_ avatar 8.2.2009 21:25 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Kdybys aspon ty svoje blogy zacinal VIRUS: (nebo jakze si to rikas), tak je kazdymu jasny, ze to nema cist. Jedinej duvod, proc si zakladas dalsi ucet je, ze proste chces lidi donutit, aby si to precetli.
    8.2.2009 21:27 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    A mě snad vadí že to čtou? Vadí to jim, tak ať to nečtou.

    unknown_ avatar 8.2.2009 21:30 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Ale jestli sis toho jeste nevsiml, tak ses to prave ty, kterej je nuti k tomu, aby to cetli. Kdybys vsechno psal pod jednim nickem, tak si svoje komplexy pekne vylecis, zes neco napsal, a nebudes s tim obtezovat ostatni, kteri te maj zablokovanyho.
    8.2.2009 21:32 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jenže jeho léčení nespočívá v tom, že něco napíše, ale v tom, že někoho tím, co napsal, pěkně nasere. A to je v rozporu s blokovací funkcí abc.
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    8.2.2009 21:37 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    aha. takže průměrný čtenář abc je idiot, který vidí "Wire64" a musí, prostě musí o otevřít, prostě musí to přečíst celé až dokonce. prostě musí. Jsem netušil, že je to tu samý blb na ovládání, což je pozice, do které se toasi snažíš stylizovat.

    Rozdíl mezi námi dvěma je asi v tom, že když bude podle mě psát merlyn 3.14-čoviny, tak si je prostě nepřečtu, a basta. Nebudu všue hulákat jaký jsem borec, jak jsem si ho zablokoval. (což má mimochodem za následek, že člověk pak nevidí půl diskuze protože navazující příspěvky nejsou vidět) já jsem totiž na rozdíl od ostatních svéprávný člověk. Ostatní, jak tady vesele a opakovaně demonstrují, nejsou.

    8.2.2009 21:40 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jsi borec, chtěl bych tvojí fotku s podpisem, můžeme se dohodnout?
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    Max avatar 8.2.2009 21:41 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jop? A kde je napsaný Wire64? Možná tak v odkazu a např. já se stále nekoukám na ábíčku kam jaký link odkazuje. Zkus něco jinýho na výmluvy ;-). Ale ono je to stejně na nic. Se stěnou se člověk domluví jen palicí :-/
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    unknown_ avatar 8.2.2009 21:43 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Rad bych, kdybys mi ve sve nekonecne dokonalosti ukazal, kde je tady videt, ze se jedna o tebe. A vlastne, ono ani kdyz clovek otevre ten blog, tak nikde neni napsano "Wire64", ale "wire-64" :-D ale beztak je to jenom tvoje dalsi pitoma vymluva. A nevim co si dokazujes 3.14-covinama, treba to, ze vlastne vubec netusis, kolik je "pi"?
    unknown_ avatar 8.2.2009 21:44 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Příloha:
    zapomnel sem dodat screen
    8.2.2009 21:46 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Příloha:

    taky přidám screen

     

    unknown_ avatar 8.2.2009 21:50 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Neklikam na vypis blogu, divam se z prvni stranky. To bys taky mohl vytahnout zdrojaky, ze vzdyt to tam nekde je. Ale "Wire64" tam stale napsany neni :-D
    thingie avatar 8.2.2009 21:45 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    On to nevidí, na té titulce je to jenom v tooltipu a URL. To by měl pokaždé ten tooltip kontrolovat, zda na něj nevyskočíš? Než někoho začneš označovat za idiota a nesvéprávného, co kdyby ses napřed začal chovat slušně a svéprávně ty?

    Růžové lži.
    8.2.2009 21:47 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    poté co jsem byl 20x nazván čůrákem a bůhví čím ještě považuješ slova nesvéprávný či idiot  za urážku? ROFL :-D

    thingie avatar 8.2.2009 21:53 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    To co tu teď předvádíš je v zásadě spam. Je úplně jedno co v tom je a o čem to je, je to neslušné a zavrženíhodné. Já osobně se domnívám, že adekvátní trest za spamování je někde mezi přesdržkou a zastřelením. Takže být označen za čuráka je dosti mírné, zdá se mi.

    Růžové lži.
    8.2.2009 22:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    aha. takže průměrný čtenář abc je idiot, který vidí "Wire64" a musí, prostě musí o otevřít, prostě musí to přečíst celé až dokonce.
    Ne, ty blbče. Zaprvé jsi svůj blog tentokrát pojmenoval "bbb", takže z výpisu na hlavní stránce není poznat, že jsi to zase ty. Ale především zcela mylně předpokládáš, že ty tvoje kecy čte někdo až do konce. Stačí, když to člověk otevře, vidí, že je to opět nějaký uživatel wire64, a mrkne znovu na titulek blogu. Pak už není potřeba nic číst - pokaždé jsou to stejné hovadiny - můžeme jít rovnou napsat do diskuse, že jsi pitomec.
    9.2.2009 12:23 HLuPaCeK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Normálně do takových diskůzí vůbec nestupuju, ale dneska mě to už fakt nebaví. Myslíš si, že si každej pamatuje každý jméno co si zablokoval (je fakt, že tebe po těchto strašnejch diskuzích by si už mohl pamatovat kdekdo)? A i kdyby náhodou takovéhle bezohledné chování mělo být jen kvůli tomu, aby jsi všem ukázal jak moc se mýlí, opravdu si myslíš, že tímto způsobem a stylem k tomu opravdu dojde?
    9.2.2009 01:56 sheeryjay | skóre: 13 | Nové Město na Moravě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Neblokuji, nejdříve jsem doufal v dobro světa, později jsem pochopil o co jde a přišlo mi blokování zbytečné díky naprosté "insert swear word" vašeho chování s vytvářením nových nicků.

    Váš blogpost není až tak problematické poznat již podle názvu, nicméně vždy cvaknu doufajíc v to že se snad něco obrátí k lepšímu, ale jsem zklamán podobně jako fyzicky týraná manželka.

    Při psaní této reakce jsem si vás dokonce omylem zablokoval místo cvaknutí na Odpovědět, no to již bylo vyřešeno, možná to jen moje podvědomí pracovalo.

    Co se týče vašich blogpostů ... možná upozorňují na skutečný problém, ale upozorňují na něj takovým způsobem jaký těžko něčeho dosáhne. Kdysi jsem používal Ubuntu a jeho balíčkovací systém fungoval pěkně, nyní OpenSUSE a spokojeně ho používám (i když mě již několikrát zypper trošku vypekl - jako například problém při updatu na KDE 4.2 - to by se však také dalo označit i jako chyba balíčkovače, nevím, nezkoumal jsem, zajímá mě funkčnost a ne hlouposti a vzhledem k tomu že problém se nakonec vyřešil tak mě dále nezajímá) nicméně vaše kritika aptu a celého balíčkovacího systému debianu/ubuntu je naprosto zbytečná protože nic nezmění krom toho že vám nepřinese více sympatií na abíčku.

    Jakub Lucký avatar 8.2.2009 21:13 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jako bych tušil, kdo to napsal... 3. login, 3. blok...
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    8.2.2009 22:06 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jsi pozadu... Už jich má víc. Zpočátku poněkud trapně tvrdil, že zapomněl heslo a byl líný si o něj napsat adminům. Teď už je vidět, že to byla jen stupidní výmluva.
    8.2.2009 23:42 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Nemusela to být jen stupidní výmluva...Mezi posledním zápiskem ve starém blogu a prvním v novém blogu byla vždy mezera alespoň 7 dní. Jenže zápisky stejného blogu byly vždy častější => špatná dlouhodobá paměť, pokud se nepřihlásil déle než týden, zapomněl heslo (A proto taky vždy tolik spamoval - běžně 2 zápisky denně).

    unknown_ avatar 8.2.2009 21:21 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    To je moc i pod blogem.

    Zobrazit komentář
    8.2.2009 21:24 snajpa | skóre: 20 | blog: snajpuv_blocek | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Tohle mě položilo :-D Dobrý :-)
    --- vpsFree.cz --- Virtuální servery svobodně
    unknown_ avatar 8.2.2009 21:26 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jenom se obavam, ze to za chvilu nekdo z adminu zcenzuruje :-D
    8.2.2009 21:33 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Myslím, že stejný problém, jako APT, má i Abíčko – neumí nafackovat uživateli, když provádí – s prominutím – kraviny.
    8.2.2009 21:40 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    proč tedy mnohé projekty investují tolik úsilí do nalezení jiných algoritmů pro řešení závislostí? Když solver APT je přeci tak dostačující.

    8.2.2009 21:47 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Většina lidí na světě si myslí, že balíčkovací systém Debianu a odvozenin je jedním z nejlepších. Proč se pak zaobírat tím, že si nějaká nejapná guma, která si nedokáže přečíst man stránku, myslí opak?
    8.2.2009 21:48 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    "většina"? pod tím si mám představit co?

    poč se tím tedy zaobíráš?

    thingie avatar 8.2.2009 21:52 thingie | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    No, většině lidí na světě je baličkovací Debian systému dost ukradený. A mně třeba moc dobrý nepřijde.

    Růžové lži.
    Jakub Lucký avatar 8.2.2009 21:52 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    jj, můj návrh protokolu FoIP (Facka over Internet Protocol) mi pořád neprošel
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    unknown_ avatar 8.2.2009 21:54 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    No, mozna by to chtelo lepsi nazev :-( ono FoIP by si totiz bezpochyby narokoval i pornoprumysl jako Fuck over Internet Protocol.
    Jakub Lucký avatar 8.2.2009 22:21 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    ale to i SoIP neprojde... to je Spanking over Internet Protocol a to bude porno-průmysl chtít taky
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.
    emorjino avatar 8.2.2009 22:35 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    chtěl jsem navrhnout SoIP (slap over IP), ale to by si opět nárokoval pornoprůmysl jako sex over internet protokol) :D

    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    8.2.2009 21:46 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Jses pripad pro psychiatra. Blok.
    Shadow avatar 8.2.2009 23:55 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    +1
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    8.2.2009 22:25 isimluk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Ahoj Wire64, ještě jsem se do žádných Tvých diskuzí nezapojoval, ale rád bych se zeptal: Opravdu se tu cítíš nepochopen, nebo si jen děláš srandu?

    8.2.2009 22:37 James_Blond
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Zpočátku velmi nepochopen. A to trvá. Nádech srandy to dostalo až poslední 2 - 3 příspěvky. Jak jsem napsal již jinde, skutečně sem již nehodlám psát příliš Linuxových věcí, ale názorný příklad totální neschopnosti solveru, který používá APT jsem si prostě nemohl odpustit. A jak je vidět, na takovýto podložený argument zdejší DEB fanatici reagují vulgarismy. :-D Nebo zajímavou logikou, že APT buď funguje perfektně, nebo je uživatel debil.

    8.2.2009 22:47 pinkolin | skóre: 10 | blog: pinkolinov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Další nick? Zkus psychiatra, to není normální.
    Quidquid latine dictum sit, altum viditur :-)
    kozzi avatar 9.2.2009 03:51 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    no nevim, ale za jeho prispevky jsem vlastne rad :-D. Aspon mam pocit ze vse co jsem tu napsal nejsou zas tak velky sracky ;-). sakra ja sem dneska zas tak namrdanej ze dneska ani tu skolu nestihnu
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    9.2.2009 22:28 isimluk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Tak co stihs? >]

    vlastikroot avatar 8.2.2009 23:58 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Ty jsi vazne idiot, apt stoji za hovno, ale menit prezdivky kazdej den to je fakt chovani uplnyho debila.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    Jardík avatar 9.2.2009 00:15 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Ano, apt je na hovno, jenže zypper taky. Nejlepší je totiž pacman.
    Věřím v jednoho Boha.
    Jardík avatar 9.2.2009 00:16 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    BTW já jsem taky idiot a přezdívky si neměním, proto jsem asi menší idiot než ty :-)
    Věřím v jednoho Boha.
    vlastikroot avatar 9.2.2009 00:27 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    JJ jsi idiot, ale pacman rulez :-D
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    Limoto avatar 9.2.2009 15:31 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Přesně tak :-D

    9.2.2009 15:34 Jakub Hajek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Aspon nekecej. Nebo uz sis totalne vysnupal pamet?

    kozzi avatar 9.2.2009 03:49 kozzi | skóre: 55 | blog: vse_o_vsem | Pacman (Bratrušov)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    jak rikaj ostatn ses idiot alepacman rulez, btw ja taky idiot :-D
    Linux je jako mušketýři "jeden za všechny, všichni za jednoho"
    9.2.2009 08:23 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Z toho si nic nerob - ono totizto tu na ABC vznikla urcita komunita psychopatov ktory vedia vsetko najlepsie, vsade boli, ... proste taky truhlici (pozor - teraz absolutne nehovorim o vedomostiach ale o prezentacii samej seba tych truhlikov). A samozrejme, ze razia ideu kto nejde s nami ide proti nam. Proste typicky tato diskusia. Das hole fakty na zaklade predoslej hadky ale namiesto toho aby sa zamysleli a skonstatovali realitu zacnu na teba utocit ako osi (preto ten vyraz psychopati - pred urcitimy individuami odtialto mi pripada este aj BLEK. 100 x normalnejsi), ved hlavne, ze su kaaaaaaapovia. Proste fanaticky linuxak je tvor cudesny, priam nepochopitelny. A teraz hajde - utekajte sa pomodlit k svojmu tuxovy, ja si zatial idem nieco normalne skompilovat.

    P.S.: ocakavam, ze teraz da niekto poriadne do tela mne, ved co si to tu dovolujem nadavat na taku ABC-elitu, ze?!

    9.2.2009 08:28 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Letim cez diskusiu este raz a krasne - si debil, si pripad pre psychiatra, si idiot - sorry ale ty idioti ste tu vsetci ostatny ktory nedokazu normalne diskutovat (ja viem teraz som za idiota aj ja, ale niekto to musi napisat) a prispievat veci k teme a nie, ze on mi sahol na mojho alaha, tak ho teraz treba utopit, zastrelit, rozstvrit, upalit, a co ja viem co este. Takze on je mozno podla vas idiot, ale vy ste podla mna vypatlany idioti.

    9.2.2009 09:15 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Možná vám uniklo, že autor si pomalu pro každý příspěvek zakládá nový účet.
    9.2.2009 09:30 ja
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Nie - to mi neuniklo - ale toto je mi fakt ukradnute, ze ci to robi, ci nerobi, ci za to na neho niekto nadava alebo nie. Mna irituje ta fanaticnost niektorych jedincov ktory za svoju pravdu vyhlasia aj svatu vojnu a budu bit, urazat, kopat, ... okolo seba lebo niekdo im sahol na ich modlu. Apropo to mi pripomina prihodu, ked som bol so sefom v bare a pri stole sa so svojimi polomafianskymi kamaratmi zacali bavit, ze ake auto je lepsie: BMW X5 alebo Audi Q7. Prisambohu, ze som uz len cakal so stiahnutymi usami, ze kto prvy vytiahne buchacku (mimochodom okrem mna ju tam mal hadam aj casnik). A ta hadka bola vedena presne tymto primitivnym stylom. Bolo absolutne jedno, ze kto mal ake argumenty (ci pravdive alebo nepravdive) proste raz niekto zautocil na modlu toho druheho tak mu to predsa bolo treba vybit z hlavy, ze?!

    9.2.2009 09:40 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Možná by vám to mělo přestat být ukradené. Tu "svatou válku" podle mne nikdo nevyhlásil kvůli APT a jeho vlastnostem, ale kvůli chování autora. Podobnost s jistým PT je čistě náhodná...
    Shadow avatar 9.2.2009 09:50 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Já tedy nevím, ale tenhle pocit mám spíše z autora. Jeho chování je podle mého vyloženě provokativní s cílem vyvolat konflikt. Což se mu i úspěšně daří. Když vezmu, kolik blogpostů na toto téma vyrobil, a kolikrát si tu změnil přezdívku, aby jeho staronový výplod říkající v podstatě stále to samé viděli i ti, kteří si ho předtím zablokovali, je to myslím úplně jasné.
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    9.2.2009 09:59 miso | skóre: 36 | blog: iSCSI_initiator_howto | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    To mi pripomina vtip: Bitku zacal Jano tym, ze mi vratil facku ;-)

    Project Satan infects Calculon with Werecar virus
    9.2.2009 09:23 Martin Mareš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    A patch je kde?
    9.2.2009 09:36 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    No nevím jestli bych zrovna důvěřoval patchi, který by napsal tenhle člověk... :-)
    9.2.2009 13:37 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Patch není nikde, ale už to je i přeložené do angličtiny. Akorát nevím, proč zase nějaká další anonymní identita :-).
    9.2.2009 13:38 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    :-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.2.2009 11:10 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    V současnosti řešíme sloučení účtů wire64, wire.64, wire_64 a wire-64 do jednoho. Musí se jen vyřešit jeden technický nedostatek. Autorovi doporučuji vyplnit si v profilu e-mailovou adresu, když ta hesla zapomíná. Příště budu navrhovat smazání duplicitních účtů bez náhrady, protože to zjevně děláte schválně.
    9.2.2009 11:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    V současnosti řešíme sloučení účtů wire64, wire.64, wire_64 a wire-64 do jednoho. Musí se jen vyřešit jeden technický nedostatek.
    Věnovat tomu tu práci kvůli nějakému trotlovi...

    Na druhou stranu by bylo hezké, kdyby se při sloučení účtu sloučil i seznam blokací, pak by dotyčný ztratil motivaci "zapomínat hesla"
    Quando omni flunkus moritati
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.2.2009 11:47 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Seznam blokovaných uživatelů je uložený v profilu blokujícího uživatele, takže by to byla vcelku násilná operace.
    11.2.2009 14:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Při sloučení profilů do jednoho se seznamy blokovaných měnit nebudou? Vždyť v takovém případě budou v profilech ostatních uživatelů zůstávat záznamy na neexistující účty. Nebo se pletu?
    Quando omni flunkus moritati
    11.2.2009 17:46 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Aspoň ty seznamy budou připravené na to, až zase začnou Wire64-ovi bujet identity…
    xxxs avatar 9.2.2009 12:57 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    James Blond patri tiez dratovi a mozno ich bude viac. vzdy, ked vidim blog s apt v nazve, tak ma chyta paranoja. restrikcie asi nepomozu, je technicky dostatocne zdatny. lacnejsie bude najat terapeuta.
    Jashin© avatar 9.2.2009 19:56 Jashin© | skóre: 8 | Keyboard/Home
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Proč jako v rukavičkách ?? I s asertivním jednáním lze dosáhnou rázného řešení. Takoví lidé v životě nic kloudného nevymysleli a ani v životě nikomu prospěšní nebudou. Jsou lidstvu jen na obtíž... Když má problém se softwarem (a nic lepšího nenapíše), měl by se chovat jako člověk a podívat se po síti, nebo použít RTFM. V životě jsem nijak neponížil programátora ani jeho software, když nedokážu napsat něco lepšího. Když už na něco nadávám, mám k tomu také pádný důvod - proč někomu nadávat, když můžu použít alternativu a na problémy zapomenout ? Každému vyhovuje něco jiného. Proto mám rád GNU/Linux :-)  K čemu je svoboda (i open SW) lidem, kteří si ji neumí užít ?  Takoví lidé mezi nás vůbec nepatří, měli by nám sloužit, protože jen tak nebudou společnosti na obtíž. Navrhuji tohoto podřadného "člověka" blokovat, aby nedrásal nervy produktivním lidem. Když mám problém, který nevyřeší ani strýček Google, zeptám se tady - a ptám se slušně.

    With liberty and metal for all
    xxxs avatar 9.2.2009 20:25 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    fakty. je schopny registrovat sa viacnasobne len preto, aby obisiel politiku nezobrazovania. je technicky sposobily pouzit anonymizer.

    blokada pomoze? pochybujem. jedna z ciest je pomoct mu, aby sam pochopil(a aj mna by to zaujimalo), preco to robi. dalsi moznost je ignoracia. neflejmovat. malo realne, vsak?
    Jashin© avatar 9.2.2009 21:21 Jashin© | skóre: 8 | Keyboard/Home
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    Jsem ochoten mu dát šanci změnit se v člověka, já jsem dříve také jen psal viry a škodil... Tehdy jsem naštěstí vůbec neznal GNU/Linux, možná bych vůbec nepřestal. Nicméně crackery nyní opovrhuji, je to hrozná havěť.

    Člověk  se může za jistých okolností změnit

    Když ne, blokace IP by to pojistila - to ovšem není na mě, já jen prohlížím web a sleduji, jak si linuxáci nadávají, místo toho, aby táhli za jeden provaz. Bojujeme přece za správnou věc, většina z nás má morálku a svědomí.

    With liberty and metal for all
    Jashin© avatar 9.2.2009 21:27 Jashin© | skóre: 8 | Keyboard/Home
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    sorry, já netušil, že anonymizér dokáže skrýt stroj tak dokonale - nic jsem neřekl...

    With liberty and metal for all
    9.2.2009 14:10 Espinosa | skóre: 24 | blog: Espblog | London
    Rozbalit Rozbalit vše Věcná (překvapivě) poznámka

    Dovolil byl do té smršti provokací na jedné a nechutných invektiv na straně druhé jednu věcnou poznámku.

    Apt pro RPM tak docela stejné chování jako pro DEB mít nemusí. Přijde mi, že APT pro RPM se alespoň trochu vyvíjí, sice jen formou patchů, ale přeci. Zatímco vezre Apt (a Synapticu) se už hodně dlouho nezměnilo (roky?), občas se aktualizace objeví, ovšem výhradně s vyšším patchovým číslem. Nemůžu sloužit s přesnými hodnotami, nesedím u své mašiny.

    Chci jen naznačit, že v rámci těch patchů se některé mohly i týkat oprav problémů solveru (kompletní nahrazení asi těžko ale stoprocentně vyloučit nelze). Takže odpověď pro wire_64 (nebo jak se dnes zrovna jmenuje) je lehce pozitivní, patch už možná existuje, jen to zkontrolovat.

    Osobně jsem byl s Synapticem + AptRPM v PCLinuxu spokojený, nikdy jsem na žádný jmenovaný problém nenerazil, nikdy jsem ale taky nemusel odebírat nějako sekci či něco podobného. Dobře vedený repozitář v tom to je, pak stačí manager s půlkou vlastností dnešního APT.

    Trochu odbočím, ale jedné výrazné změny si každý uživatel obou variant APT musí všimnout. Zatímco APT pro DEB se při instalaci občas na něco zeptá a chce to potvrdit (osobně ověřeno na Knoppix, Kubuntu) tak verze pro RPM nikdy (ověřováno několik let na PCLinuxu), žádnou intervenci od uživatele nevyžaduje, započatá instalace vždy dojede OK nebo skončí s chybou. Nevím jestli je to jen konfigurací, strukturou balíčků nebo skutečně patchem modifikujícím chování. Synaptic pro APT-Rpm má jinak vyhlížející intalační dialog (jednodušší, nelze rozkliknout na konzoli).

     

    9.2.2009 14:16 wire64
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Věcná (překvapivě) poznámka

    To je IMHO dáno rozdílnou architekturou RPM a DEB. RPM umožňuje automatickou nainteraktivní instalaci. v případě problémů staré věci odkládá do .old souborů. DEB se při instalaci na všechno uživatele ptá, což může být opruz.

    9.2.2009 20:37 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Tak si vesele pouzivej jine distro s jinym balickovacem a hon si u toho sve male ego. Proc takhle militantni projevy? Mame prece svobodu volby, at si kazdy pouziva co se mu libi.
    9.2.2009 22:43 grim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    souhlas s prispevkem 'dnes 08:23 ja' ('dnes' == 09-02-09) (a dalsimi jeho prispevky v threadu). A dodam, ze idioti jste vy sami (wireXXX mozna taky, ale to nechci komentovat - krome jineho proto, ze me osobne wire nevadi, nebo se s tim dokazu vyporadat sam, bez toho, abych se musel sverovat ostatnim). Kdyz nechtete cist jeho blogy, nectete je. Kdyz vam vadi jeho osoba/osobnost/nazory, ignorujte ho nebo to reste mimo jeho blogpost s adminem (mail...). Spamovat diskuzi osobnimi utoky je ukazka vasi vyspelosti. Kdyz uz ho povazujete za odpad serveru, proc se snizujete na jeho uroven a spamujete diskuzi naprosto planymi prispevky? Nebo tady vladne zakon "kyje a tesaku", pripadne "oko za oko" a myslite, ze ho mnozstvim kritickych prispevku absolutne mimo dane tema utlucete? Nechapu.

    Kdyz vidite, ze autor blogpostu je *wire*, trikrat se zhluboka nadechnete, a okno/tab zavrete. Konec. Bez komentare. Nebo vam to tak STRASNE ublizilo, ze jste museli otevrit novy tab v browseru, abyste videli, kdo to napsal a MUSITE se vyzurit?

    Chcete flame? Napiste do diskuze prispevek, jaky je to vul, protoze misto wire64 pouzil nick wire-64 nebo jiny *wire* a pak jeste trikrat odpovezte v jinem threadu. Stejni pitomci jako na zive.cz jsou uz i tady. CLANEK se jim sice nelibi, ale zaspamuji diskuzi tim, jaky je AUTOR debil. Mozna je, ale jak to souvisi s clankem, s jeho obsahem? Zalozte si blogpost "Wire a jeho schyza" a muzete se tam vydovadet co hrdlo raci.

    Bylo by lepsi, kdyby tenhle blogpost (a svoje jine) napsal pod nickem PepaZDepa-128? Vyjadrovali byste se k tematu? Prijde mi, ze mate alergii spis na nick *wire*, nez na jeho nazory. Malokdo tady totiz komentoval samotne tema blogpostu, a kdyz uz, tak vecneho argumentu se clovek pomalu ani nedocka (cest vyjimkam).

    (Muj) zaver: vasi vlastni hloupost, neschopnost, lenost (*) shazujete na vhodny terc.

     PS. Jo, jsem stejny idiot jako vy, protoze pisu dalsi prispevek mimo tema, ale stejne jako vy, jsem si potreboval ulevit..

    (*) nevhodne skrtnete

     

    Shadow avatar 9.2.2009 22:56 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Nebo jste to mohl zkrátit a říct jen "don't feed the troll". :-)
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    10.2.2009 00:07 Andrej Herceg | skóre: 43
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Možno by si si mal prečítať aj e-maily na Debian mailing liste (link je vyššie). Tam je debata prínosnejšia, teda pokiaľ ide o technické hľadisko (čo sa aj dalo čakať, keďže je logické, že ľudí vyznajúcich sa v APT tam bude viac ako tu). ;)

    PS: Inak je celkom zaujímavé, že ho požiadali o to, aby posielal primerane dlhé riadky (ako to býva pri mailing listoch zaužívané) a on tú žiadosť odignoroval.
    10.2.2009 14:46 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    On ji neodignoroval. Po 2 dnech hledání nějakého návodu, jak psát do mailing listu jsem to vzdal. Oni totiž mají všichni plnou hubu keců, jak má člověk napsat patch nebo vývojáři. A když to nějaký pepa z dolní horní udělá, tak je to debil, protože neumí do mailing listu psát. A protože mnikdo nechce, aby pepa z dolní horní psal do mailing listu, není nikde přehledné howto, a dodnes jsem nepochopil, jak celý ten cirkus funguje, protože některé odpovědi se objeví jen tam, některé jen v mailu a na některé nevím jak odpovědět.

    10.2.2009 15:23 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Najít to je fakt hrozně těžké - lists.debian.org, kliknu na introduction a je to tam.
    10.2.2009 16:03 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    ano? A mohl bys to citovat? Jeden z nás dvou je totiž totálně slepý.

    Shadow avatar 10.2.2009 17:20 Shadow | skóre: 25 | blog: Brainstorm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Wrap your lines at 80 characters or less for ordinary discussion. Lines longer than 80 characters are acceptable for computer-generated output (e.g., ls -l).
    If we do not believe in freedom of speech for those we despise we do not believe in it at all.
    10.2.2009 18:45 wire-64 | blog: bbb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:

    což jsem udělal. Bohužel netuším, jaký výstup skutečně odejde, když používám webové rozhraní mailu.

    10.2.2009 21:10 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    Proč mám citovat? To neumíš číst? Nebo nezvládneš přečíst těch 16 bodů?

    Tak dobře, pro začátek dvě pravidla, která jsi jasně porušil:
    • Pro normální diskuzi zalamujte řádky na 80 nebo méně znaků.
    • Nikdy neposílejte zprávy v HTML; používejte prostý text.
    Salamek avatar 10.2.2009 02:13 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APT je skutečně mimořádně neschopný a zastaralý. Důkaz:
    nesouhlasím s vámi úplně ale něco na tom bude s apt-get jsem měl většinou problémy bud se z ničeho nic rozsypal a nebo nebyl schopen řešit závislosti/konflikty

    rozhdně lepší než apt-get je pacman (archlinux, celkem velmi schopný) ,pak asi yum sice není nejrychlejší (ale i tak yast je oproti němu prdítko) pak bych asi zařadil apt-get
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.