abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Běhání v zimě

    10.1.2014 09:10 | Přečteno: 1593× | Sport | poslední úprava: 10.1.2014 22:16

    Dostal jsem k vánocům 20 vstupů do fitka, kde mají haldu běžeckých pásů. Je to super dárek. Hned za perexem vysvětlím proč.

    Kdybych se teď sebral a šel běhat ven, tak doběhnu a rovnou si můžu zalézt do postele a týden marodit. Na to člověk musí bejt zvyklej, patřičně navitamínovanej a kdesi cosi.

    Ideální by bylo asi běhat někde uvnitř ve větší hale, ale když ta není k dispozici, další nejlepší věcí je podle mě běžecký trenažer. Koupit si ho domů je jedna možnost, ale je to trochu nepraktické, když se na něj pak půl roku práší a je potřeba ho někam schovat. To už je lepší každoročně dostat takovýhle dárek :-)

    Dárek má výhodu v tom, že je to docela dobrý donucovací prostředek - přece nenecháte projít permanentku, za kterou pro vás někdo utratil peníze. A když už tam pak přijdu, tak je to fajn a mám radost z toho, že jsem si měl kde zaběhat. Včera jsem si dal po práci 5 kiláků (po odečtení občasné chůze).

    Zatímco mi přijde, že na běžeckém pásu se strašně nepřirozeně chodí (protože během jednoho kroku vám stihne druhá noha odjet, což oproti normální chůzi divný), běhání je v pohodě. Výhody jsou, že má člověk tempo pod kontrolou (takže si lze snadno stanovit a dodržet cíl), výborně se na tom trénují intervaly (furt máte před očima kolik ještě zbývá, atd.), je po ruce pití, aniž by ho člověk furt musel držet a ve fitku kam chodím navíc před sebou máte hromadu televizí a můžete si píchnout sluchátka do krabičky u pásu a poslouchat libovolnej program, kterej si vyberete. A viděl jsem tam někoho dokonce i číst při chůzi, ale to už mi přijde moc líný, to už bych si na ten pás rovnou mohl přidělat vozík s kolečkama, sednout si do něj s popcornem a koukat na televizi bez námahy.

    Do jara či léta snad budu zas připravenej na lívancovej běh, tak koukejte taky přijít. Zatím jsem tam potkal snad jen dva lidi z ábíčka.

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.1.2014 09:32 Jirka Keresteš | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kdybych se teď sebral a šel běhat ven, tak doběhnu a rovnou si můžu zalézt do postele a týden marodit. Na to člověk musí bejt zvyklej, patřičně navitamínovanej a kdesi cosi.

    Staci se oblect tak, aby se clovek zbytecne moc nezpotil a zaroven neprofoukl. Kdyz se to zkombinuje s satkem pres pusu a nos a horkou sprchou po dobehnuti, tak to v pohode vydrzi i netrenovany jedinec jako ja ;-)

    Navic teda ted je venku stejne jaro, takze clovek muze vyrazit i v kratasech a tricku :-D
    A physics book seems to be a mathematician's worst nightmare.
    David Watzke avatar 10.1.2014 09:40 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Fakt s tím nemám dobrý zkušenosti, čímž neříkám, že to platí pro všechny. Mít při běhání šátek přes pusu, tak by mi přeskočilo.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    10.1.2014 10:36 luky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    V tom pripade se rozehrejte doma (treba svihadlem) a az pak bezte behat ven
    10.1.2014 13:05 Martin | skóre: 4 | blog: Atilius
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Já tedy chytnu kdejakou rýmičku, ale z běhání jsem nechytil zatím nic - naopak, když na mě něco leze, tak si jdu zaběhat, zapotit se, do sprchy, čaj (s rumem:) ), pod peřinu a je to v pohodě.
    Podle mě je základ v tom, aby člověk venku neofouknul, takže nikde se moc nepoflakovat zpocenej a pak ještě dýchání nosem (aspoň nádech)
    13.1.2014 07:17 jas | skóre: 13 | blog: blag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě

    Da sa dychat aj ustami, akurat nesmu byt prilis otvorene, ale len mierne pootvorene.

    Niektori (ja) z nas maju s dychanim nosom problemy (obvzlast v zime sa mi upchavaju pri dychani nosne dierky, takze to pre mna nie je funkcna alternativa).

    Co sa tyka oblecenia, tak nejake termopradlo a bezecka suprava by mali postacovat.

    Co mi pride este dolezite je zvolit miernejsie tempo (prave kvoli dychaniu), ziadne sprinty a pod.

    Poznamka bokom: Ja som raz nieco pri behani chytil, ale to som behaval nespravne obleceny (len velmi tenke tricko a kratasy) v extremnych teplotach (realna v rozmedzi -10 az -13 stupnov, pocitova sla az k -20 -> silny vietor), nespravne som dychal (usta dokoran) a zvolil som prilis vysoke tempo.

    10.1.2014 09:42 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    pomocí jednoho kohoutku se reguluje intenzita a pomocí druhého teplota, což jsem ještě nikdy předtím neviděl

    Já to jednou viděl v jednom penzionu. Myšlenka pěkná, ale mělo to nepříjemný háček: kohoutek, kterým se regulovala intenzita, neměl prakticky žádné výstupky, byl z leštěného kovu a šel hodně ztuha, takže namydlenou rukou s tím nešlo otočit.

    10.1.2014 10:44 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    pomocí jednoho kohoutku se reguluje intenzita a pomocí druhého teplota, což jsem ještě nikdy předtím neviděl
    Já to jednou viděl v jednom penzionu.
    my to máme doma :-D
    Myšlenka pěkná, ale mělo to nepříjemný háček: kohoutek, kterým se regulovala intenzita, neměl prakticky žádné výstupky, byl z leštěného kovu a šel hodně ztuha, takže namydlenou rukou s tím nešlo otočit.
    sice na tom máme takový čudly, páč s hladkejma kohoutkama mám svý zkušenosti, ale stejně to neni nicmoc

    druhej háček je, že to většinou tu teplotu moc držet neumí - tu naší jsem zkoušel s laboratorním teploměrem, a ono se to sice udrží tak nějak v rozmezí dvou stupňů, ale má-li to člověk vyladěný na tělesnou teplotu, tak stupeň dolů nebo nahoru je rozdíl od příjemného ke studenému nebo horkému ...
    10.1.2014 18:50 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Presne tak, je tam dost velka hysterezia a ja osobne to uz nechcem ani vidiet. Sice to v priemere teplotu drzalo, ale voda bola chvilu studena a chvilu horuca...
    10.1.2014 10:55 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Tento kohoutek u sprchy je právě jediný správný. Umožňuje nastavit intenzitu vody nebo ji úplně zastavit bez toho aby člověku hrozilo popálení horkou vodou a při dalším puštění vody musel teplotu nastavovat znovu. Největší diletantismus je páková baterie ve sprchovém koutě. Možnost, že člověk v omezeném prostoru zavadí o páku a opaří se je dost velká.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    10.1.2014 11:52 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě

    Pouze za předpokladu, že stejný poměr teplé a studené znamená stejnou teplotu bez ohledu na průtok. Což neplatí zdaleka všude a pokud máte plynový kotel bez zásobníku nebo dokonce karmu, tak to není konstantní ani v čase (při konstantním průtoku).

    Ale vzhledem k tomu, na co reagujete, je vaše odpověď poněkud bezpředmětná - pokud je kohoutek konstruován tak, že s namydlenou rukou nejsem schopen vodu pustit, opaření moc nehrozí…

    10.1.2014 12:15 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Majitel pákové baterie ve sprše? : )

    Pouze za předpokladu, že stejný poměr teplé a studené znamená stejnou teplotu bez ohledu na průtok. Což neplatí zdaleka všude a pokud máte plynový kotel bez zásobníku nebo dokonce karmu, tak to není konstantní ani v čase (při konstantním průtoku).

    I v takových případech lepší než jiné systémy.
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    Grunt avatar 10.1.2014 15:53 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Toho kdo vymyslel tyhle stupidní sprchové termostatické baterie by měli rovnou exemplárně zastřelit u zdi. Já musím do sprchy s blitzkama abych to vůbec sešteloval (že se opařím mi až tak nevadí, ale ledová voda přímo z vodovodu na mou křehkou tělesnou schránku, to je normálně o nervy).
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.1.2014 17:37 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Ja mam termostatickou baterii doma, konkretne tuhle a jsem s ni spokojen (kohoutky jsou dostatecne tvarovane a tedy neprokluzuji).

    Na druhou stranu, co jsem videl nove termostaticke baterie nabizene v obchodech, tak to byla dost bida - svihly design, hladke kohoutky a chybejici stupnice na termostatu.
    10.1.2014 10:30 Já
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    No akorát lokalita teda luxusní. Strávit 30 minut v metru nebo 20 v autě (a pak zpátky) aby si člověk zaběhal, to už je fakt solidní, no :D
    David Watzke avatar 10.1.2014 10:51 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Logicky si člověk vybere místo, který má blízko. Já jsem tam autem za 5 minut.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Luboš Doležel (Doli) avatar 10.1.2014 10:35 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    akorát když jsem ji použil poprvé, tak jsem docela čuměl, protože pomocí jednoho kohoutku se reguluje intenzita a pomocí druhého teplota, což jsem ještě nikdy předtím neviděl
    Je to docela běžné, v hotelech je to skoro standard. Ale nefunguje to až tak dokonale (s tou teplotou), jak by si člověk mohl naivně myslet.
    10.1.2014 10:40 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Čistě technická poznámka - běhání na pásu nemá nic moc společného s přirozeným během, ani nezatěžuje stejné svalstvo. Je to spíš taková úlitba pro líné, kteří nechtějí vyrazit ven. Původní smysl běhacích pásů nebyl, aby tam někdo strávil půl hodiny, ale ca. 5-7 minut na rozehřátí na posilování při jiných cvicích ve fitku.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    David Watzke avatar 10.1.2014 10:54 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Úlitba pro líné :-D Kdybych byl línej, tak nejdu běhat. Jsem jen moc sexy na běhání v zimě.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    10.1.2014 11:47 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    jj, já taky běhání nesnáším, do fitka chodím tak dvakrát týdne do posilovny. Běhání, když nemám dost každodenních tréninků, švindluji tím, že si dám orienťák. Tam se musím soustředit na mapu, a zapomenu na vzdálenost. Ale běžet bezdůvodně v parku, to mne už přeslo, stejně se tam motaj dementi se psama nebo miminama...
    Nobody can give you as much as I can promise you
    11.1.2014 11:04 Jirka Keresteš | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    ... stejně se tam motaj dementi se psama nebo miminama...
    V noci ne :-)
    A physics book seems to be a mathematician's worst nightmare.
    11.1.2014 21:16 Martin Matějek | skóre: 12 | blog: Flying_circus | Kladno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Ale v noci tě může přejet kolo, když cyklista nesvítí :-) Jednou jsem se byl v noci projít, protože jsem si potřeboval provětrat hlavu a protijedoucí kolo jsem poznal jenom podle zvuku a naštěstí včas jsem uhnul z cesty.
    Don't judge me by the friends I keep. No, no, no. Judge me by the enemies I have slain!
    11.1.2014 21:26 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Lidí, kteří se jdou za tmy projít nebo si zaběhat na okraji silnice v černém matném oblečení bez jediné reflexní nášivky, bohužel potkávám taky víc než dost. Vždycky mi to připomene Zaklínače: "Když se chceš zabít, pověs se ve stáji na opratích a nezatahuj do toho druhé."
    11.1.2014 22:12 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Mě to zas přípomělo zeměplošskou Městskou hlídku a klasifikaci příčiny smrti jako "Sebevražda" :-)
    11.1.2014 23:16 Jirka Keresteš | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Temni cykliste a ridici svitici jenom dalkovyma jsou trochu opruz, ale da se to uspesne resit vhodnou volbou trasy (tj. auto tam neprojede a cyklista bez svetla by si po dvou metrech rozsekal drzku :-D)
    A physics book seems to be a mathematician's worst nightmare.
    10.1.2014 10:55 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kdybych se teď sebral a šel běhat ven, tak doběhnu a rovnou si můžu zalézt do postele a týden marodit.
    Potvrzuju :-D (Ale naštěstí jsem nastyd jen mírně.)

    No ale jak tu píše kolega výše, je dobrej šátek přes pusu. Zní to divně, vypadá to divně, ze začátku to je divnej pocit, ale fakt to pomáhá, před asi dvouma lety jsem takhle běhal opakovaně v teplotách okolo nuly a nebyl problém (a fakt jsem trénovanej nebyl - byly to moje první běhy :-D). Měl jsem letos udělat to samé a byl bych bejval nejspíš ve větší pohodě.

    Dej vědět až se budeš chystat na lívanec ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 10.1.2014 12:45 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    To máš z toho, že používáš teplou vodu. ~,^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.1.2014 10:59 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    co to tvoje kolo, jeste funguje nebo uz se na neho nekde prasi? :D
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    David Watzke avatar 10.1.2014 11:10 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Funguje, ale jezdím na něm míň než moje přítelkyně :-D V Praze moc není kde. Ale až bude teplejš, tak zkusím něco vymyslet.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Jendа avatar 10.1.2014 21:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    V Praze moc není kde.
    To žiju v jiný Praze než ty?
    xxx avatar 10.1.2014 11:12 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kdybych se teď sebral a šel běhat ven, tak doběhnu a rovnou si můžu zalézt do postele a týden marodit. Na to člověk musí bejt zvyklej, patřičně navitamínovanej a kdesi cosi.

    Vzhledem k tomu, jak je ted venku, tak mam pocit, ze to je spis vymluva.
    Please rise for the Futurama theme song.
    10.1.2014 12:57 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    +1

    venku 15 stupnu a on napise tohle... :-)
    David Watzke avatar 10.1.2014 13:11 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    V Praze 15 stupňů rozhodně není a myslel jsem obecně zimu a ne to, že zrovna dnes je teplo. Podívej se na předpověď, má bejt kosa jak svině.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    10.1.2014 13:23 Martin | skóre: 4 | blog: Atilius
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Jenom výmluvy :D

    Běhat se dá i v Antarktidě
    xxx avatar 11.1.2014 14:23 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Vymluvy. Nejsem zadny vitaminovy pako, co cvici, ale dneska jsem si byl zabehnout orientak. Na startu trochu zima, ale jak se clovek rozbeh tak OK. Jinak slunicko bezvetri, ani kaluze nebyly zamrzly. A rozhodne z toho ted neumiram.

    Ale jinak lepsi se valit na pasu v posilovne, nez nedelat nic. Ale jen si dej pozor, at nakonec neskoncis u toho, ze se hjebes vic na image, nez ve skutecnosti.
    Please rise for the Futurama theme song.
    10.1.2014 12:28 dolik.rce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    když máte permici, tak stačí u vchodu říct svoje jméno a tím to hasne (ne pro mě, já ho musím ještě hláskovat, ale to je holt moje prokletí)
    To zní skoro jako že když tam zajdu já a vyhláskuju tvoje jméno, tak to mám zadarmo...
    David Watzke avatar 10.1.2014 12:56 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    To tak zní správně, pak bych se s nima musel hádat a pomocí kamerových záznamů (pokud nějaký jsou) dokazovat, že jsem tam nebyl. Tak to nedělej :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Fluttershy, yay! avatar 10.1.2014 12:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    *challenge accepted*
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Limoto avatar 10.1.2014 16:56 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Přesně tohle mě napadlo :-D
    Grunt avatar 10.1.2014 15:59 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Sem ti to říkal už snad desetkrát. Sis měl pořídit Babettu či jiný moped a nemusel si vymýšlet takové kraviny.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    10.1.2014 20:32 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kolega aspoň jednou za týden (nebo dvakrát) běží 12 kilometrů do práce, a pak 12 kilometrů domů. Říká, že jednu cestu udělá za 2 hodiny. V jiné dny to jezdí na kole.

    Nebudu sice běhat tolik, ale dám se do něčeho menšího. Pohyb svědčí inteligenci. A člověk je otužilejší. Sezění na židli má jiný smysl.
    Fluttershy, yay! avatar 10.1.2014 21:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    To vážně běží? 6 km/hod je rychlá chůze, čímž nemyslím rychlochůzi z OH, tam se chodí kolem 12 km/hod.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    12.1.2014 20:45 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě

    Bude záležet na tom, kudy běží. Snad cesta vede hlavně údolími a není nutné zdolávat moc velká převýšení.

    Tu vzdálenost bych za tu dobu snad taky ušel, ale zdrženlivě bych pro výlet počítal na kilometr s patnácti minutami.

    A jestli mu to trvá tak dlouho. Možná na otázku: "Za jak dlouho jsi doma? Za dvě hodiny", odpověděl: "To dřív." A já tady z toho pro jistotu dělám ty dvě hodiny, protože si to přesně nepamatuju.

    13.1.2014 07:44 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě

    Upřesnění.

    Podle nejnovějších informací to zaběhné za hodinu. Prý je to takový "jogging". Běžet moc pomalu je pro běžce taky víc unavující.

    Nejrychleji to zaběhl prý za 50 minut.

    Taky jsem se dozvěděl, že nejrychlejší běžci zaběhnou maraton (42 km) za o něco víc jak 2 hodiny. Ale on to má jako způsob přepravy. Není to závodní běžec, který by trénoval na oválu. Takže má dobrou motivaci.

    11.1.2014 16:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Hmm, přemejšlel jsem nad běháním do školy, ale bohužel člověk si tam nedá sprchu ani nic.
    Fluttershy, yay! avatar 11.1.2014 17:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Na MS jsou v mezipatrech sprchy, ale nikdy jsem se do nich nezkoušel dostat.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 11.1.2014 18:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Minimálně mezi 1. a 2. jsou zamčené.
    11.1.2014 19:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    No, a hlavně já už nejsem na mff :-D Ale ono ani s tou možností tý sprchy to není ono, musel bych si vzít oblečení + často s sebou nosim laptop :-/
    xxxs avatar 11.1.2014 18:51 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    zo skoly?
    Josef Kufner avatar 12.1.2014 14:54 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Tak tak, cestou domů obvykle není důvod spěchat na pevně daný čas a není potíž s "kultivací" po návratu. Ne, že bych běhal, ale vhodná procházka také není od věci.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    11.1.2014 19:33 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kdyz jsme u toho behani do prace/skoly. Parkrat jsem o tom uvazoval, ale odradilo me ze bych musel bezet s kabelou v ruce / na zadech. Nebo jak to delate?
    Fluttershy, yay! avatar 11.1.2014 20:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Velký batoh (Crumpler The Dark Side). Při správném prohnutí těla do luku se mi opře o ramena a zadek, záda mi větrají.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 10.1.2014 21:28 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Kdybych se teď sebral a šel běhat ven, tak doběhnu a rovnou si můžu zalézt do postele a týden marodit. Na to člověk musí bejt zvyklej, patřičně navitamínovanej a kdesi cosi.
    Jezdím na kole v tričku :-)
    Jendа avatar 10.1.2014 21:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    a když máte permici, tak stačí u vchodu říct svoje jméno a tím to hasne (ne pro mě, já ho musím ještě hláskovat, ale to je holt moje prokletí)
    To je návod?
    11.1.2014 15:12 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    A proč to David vycenzuroval?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    11.1.2014 18:14 tydýt
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    taky se divím, že je takovej ajtý odborník a neuvědomí si, že gůgl keš zatím drží původní obsah :-)
    xxxs avatar 11.1.2014 18:55 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    vratnik:"chlape uz to nemusis hlaskovat, dnes jsi tady po sedmy, uz vim, ze je tam w. jenom tvuj oblicej si nemohu zapamatovat."
    David Watzke avatar 12.1.2014 13:08 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    :-) Snad mi tam ještě pár vstupů zbyde.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    11.1.2014 17:16 Roslav | skóre: 6 | blog: mamblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Vo fitku nemas prirodu. To by som nevydrzal bezat a vlastne stat na mieste. Btw teraz prave som sa vratil z 30 km ceste na biku v teplote 4.5 stupnov a myslim si, ze ukazovat na teplotu su fakt len vyhovorky, staci sa obliect.
    Hmmpf... Niečomu tak deterministickému ako počítače sa jednoducho nedá veriť.
    11.1.2014 19:05 Andrej | skóre: 51 | blog: Republic of Mordor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě

    Tohle starověké sebepoškozování zvané sport je fakt metla lidstva. Místo aby si lidé vážili faktu, že už nejsou lovci mamutů a nemusí každý den bojovat o přežití, stále hledají způsoby, jak se aspoň na chvíli na úroveň lovců mamutů snížit.

    11.1.2014 19:31 ::: | skóre: 14 | blog: e_lama
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Tohle starověké sebepoškozování...
    dovolil bych si par citatu:
    What does not kill me, makes me stronger.
    -- Friedrich Nietzsche
    Místo aby si lidé vážili faktu, že už nejsou lovci mamutů a nemusí každý den bojovat o přežití...
    Takze rikas ze by lidi schvalne meli byt complacent?
    Now this warship, her capabilities, it makes us complacent. We may have to engage the enemy using nothing but our teeth and nails.
    -- Tyr Anasazi (fictional character)
    12.1.2014 11:47 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    zajímavé, můžu se zaptat proč cituješ Nietzscheho v angličtine?
    12.1.2014 11:51 bigBRAMBOR | skóre: 37
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    tak kecam blbosti,. už pujdu spat, slibuju.
    11.1.2014 21:58 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Metla ludstva je obezita a dalsie problemy, ktore sposobuje nedostatok pohybu.
    belisarivs avatar 12.1.2014 12:04 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Běhání v zimě
    Behat na pase by me nikdy nebavilo. Pripadal bych si, jako ten krecek v kolecku, jak se porad pachti na miste.

    Ja kdyz beham, tak jsem zdravy celou zimu. Funkcni triko, na to jeste jedno, softshellka, barakuda kolem krku, cepice na hlavu a jedem. Pohoda.

    Lidi, vy jste strasne masla.
    IRC is just multiplayer notepad.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.