abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 689 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Pravá pravicová kampaň

    4.5.2006 08:50 | Přečteno: 1471× | politika | poslední úprava: 4.5.2006 09:55

    Tak tohle mi nedá. Víte, jak se dělá ta správná "pravicová" předvolební kampaň? Názorně to nyní předvádí místopředseda ODS, pan Tlustý. Z článku "Tlustý dobývá voliče v obrněném transportéru" (autor Václav Dolejší, MF DNES):

    Vlastimil Tlustý [...] S bývalým sovětským transportérem typu BRDM objíždí středočeská města a přesvědčuje lidi, aby volili ODS.

    "Dámy a pánové, do vašeho města právě dorazila [...] Kolona svobody, jak jí přezdíváme, protože většina těchto vozů se před 61 lety podílela na osvobození," hlásá moderátor mítinku [...]

    "Typová řada transportérů BRDM se v roce 1968 nechvalně proslavila účastí na invazi do Československa [...]" nabízí možné vysvětlení šéf Vojenského historického ústavu [...]

    "Jsou to auta stará přes šedesát let a pokaždé se některé z nich rozbije, ztratí z kolony a my pak jen opravujeme,“ říká za volantem transportéru Tlustý [...] okolo má budíky popsané ruskou azbukou.

    "Při minulých volbách nám trvalo představení programu dvacet minut, dneska to zvládneme za dvě minuty," zahajuje Tlustý mítink a vytahuje z kapsy své papírové kolečko.

    Jinak se striktně drží pravidla: co nejméně lidi obtěžovat politikou. V každém městě, kam dorazí, to vypadá jako na pouti, a ne na politickém mítinku. Děti mají skákací stany, houpačky či cukrovou vatu; dospělí zase tradiční guláš a pivo. Vše samozřejmě zdarma, což přiláká dost zájemců.

    [...]

    Ano... Ačkoliv těžko něco namítat v rovině věcných argumentů (předvolební kampaně jsou z principu reklamní akce a také tak zákonitě vypadají), symbolika je pro mě nepřehlédnutelná. Tím spíše, že se ODS snaží operovat se symbolikou zdánlivě opačnou ("kolona svobody").

    Bohužel (pro zastánce skutečně pravicových názorů), zrovna včera jsem to psal do nějaké diskuse, její "konzervativní" hodnoty konzervují maximálně hodnoty, které se utvářely mezi lety 1948-1989. Právě pan Tlustý je toho se svou kampaní názornou doplňkovou ilustrací.

    P.S. Citáty jsou vědomě tendenčně vybrané a zvýrazněné.

           

    Hodnocení: 44 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    4.5.2006 09:10 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Musím se přiznat, že mě to ani nepřekvapilo, ani nepohoršilo. Totéž už se ale nedý říct o neobyčejně nepravdivé a neetické antikampani na ODS vedené ČSSD. Když vidím plakáty "jsem pro" a "jsem proti" tak jen bezmocně koulím očima - tohle je útok na nejnižší lidské pudy, guláš je pohoda .o)
    ^D
    4.5.2006 09:18 Petr M. | skóre: 7 | blog: blogcek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Souhlas k krásnou kolegyní ;-)
    4.5.2006 09:25 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    tohle je útok na nejnižší lidské pudy, guláš je pohoda .o)
    Utok na nejnizsi lidske pudy je naprosta vetsina reklamy (zvlaste te urcene pro verejnost). V tomhle se ani politicka strana, ktera chce uspet, nemuze z obecnych trendu vymykat. Ten, kdo v reklame vsadi pouze "na rozum", tak proste prohraje.

    Me "nepohorsuje" ta show sama o sobe. Me zaujal mj. ten symbol prislusnika te bohatsi a privilegovanejsi vrstvy, resp. politika, v obrnenem transporteru (tam nekam podle me vede princip "rovne" dane) objizdejici cirkusove akce zdarma pro "lid" (ktery proboha jen co nejmene otravovat nejakou politikou!).

    Ze uz jde o vojenske vozidlo z produkce byvaleho Velkeho Bratra a nikdy jinak, je jen tresnicka na dortu.
    4.5.2006 09:43 Petr M. | skóre: 7 | blog: blogcek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Ze uz jde o vojenske vozidlo z produkce byvaleho Velkeho Bratra a nikdy jinak, je jen tresnicka na dortu.

    to máte pravdu, někdo ten transportér vyrobit musel... :-)
    4.5.2006 09:52 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    to máte pravdu, někdo ten transportér vyrobit musel... :-)
    Jiste, ale o to vubec nejde.

    Vezmete si tu symboliku: CSSD objizdi s londynskym autobusem, ODS se sovetskym vojenskym transporterem.

    Nikomu neberu, ze ten trasporter prilaka k ODS urcitou sortu priznivcu, dokonce bych se tomu vubec nedivil. Ale v tom to presne je. Poradci pro kampan ODS podle me odvadeji velice spatnou praci.
    4.5.2006 10:43 Petr M. | skóre: 7 | blog: blogcek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Já vím, ale o politice se tady bavit nechci :-D
    4.5.2006 09:47 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Když vidím plakáty "jsem pro" a "jsem proti" tak jen bezmocně koulím očima
    Na prvni pohled to delaji inteligentneji a evidentne profesionalneji (z hlediska pusobeni) nez ODS. Nejsem priznivcem ani CSSD ani ODS, na kampani CSSD vsak sleduji jasny smer, jasny ucel, jasny cil. Naproti tomu kampan ODS vyzniva velmi chaoticky a amatersky, pritom je nemene populisticka (take "utoky na nejnizsi lidske pudy").

    Problem pro ODS je (a bude), ze jejich kampan je prakticky neucinna, kdyz se podivam na trend jejich volebnich preferenci, tak proste nejsou schopni pritahnout zadne nove volice. A se 30 % proste prim hrat nebudou, at volby dopadnou jakkoliv.

    CSSD ma problem v tom, ze je vladni strana 8 let (coz posiluje protestni volice, kteri chteji cokoliv, hlavne zmenu), ze zhruba pred rokem zazila malem katastrofu. Take ma problem v tom, ze na ceske politicke scena maji komunisti tak silnou pozici, ktera je ovsem primo umerna sile pozice ODS.

    Kdykoliv zacala CSSD v preferencich klesat a zaroven vzrustaly pomerne preference ODS, vzrustaly take preference KSCM. Obavam se, ze nikoliv CSSD, ale prave ODS je strana, ktera bytostne potrebuje komunisty k politickemu preziti, nejen jako strasaka pro volebni kampan, a proto jsou pro ni vysoke preference KSCM pozehnanim.

    Na druhe strane ma CSSD vyhodu v tom, ze navzdory "stare firme" ve vlade za posledni rok vyrazne obmenila tym vrcholnych politiku a proto pusobi "nove" (Paroubek, Rath, Jandak vs. Topolanek, Necas, Tlusty, Langer, Nemcova). ODS tak paradoxne rozhodne nepusobi jako nejaka "nova sila", ale jako ty "stare struktury".

    CSSD ma tedy znacny potencial vzrustu preferenci prave v poslednich etapach kampane (kdyz si vzpomenu na volby v Nemecku, tak situace byla dost podobna), zatimco ODS uz dosahla na vrchol. Zpackanym vystrelem "Modre sance" v dobach krize CSSD se pripravila volebni trumf.

    Neni divu, ze profesionalne a cilene vedena kampan CSSD u ni (a jejich priznivcu) pusobi "bezmocne kouleni ocima". Vskutku.
    4.5.2006 09:53 stanka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň

    No,já nevím,bojím se té vojenské techniky,nemohl přijet na kole? :-)

    4.5.2006 09:53 Tomáš Honzák | skóre: 19 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Buď tak hodnej a ukonči si kurzívu za posledním odstavcem :)
    4.5.2006 09:56 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Diky :) Konqueroru to vubec nevadilo, toz jsem to prehlid ;)
    4.5.2006 10:48 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Nechci potom vědět, jak vypadá levá pravicová kampaň :-D
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    4.5.2006 13:01 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše co nejméně lidi obtěžovat politikou
    Milý slib. ODS se dušuje že bude krást potichu, nenechá si do toho od nikoho kecat, a každý kdo to buide chtít rozmazat v médiích bude vhodně zpacifikován, aby občan nebyl obtěžován.

    Dosud jsem se domníval že nejlepší obrana proti ODS bude volit čSSD, ale obávám se že nás čeká nová opoziční smlouva. Takže to bohužel vidím na tichý protest (neúčast).
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    5.5.2006 12:57 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: co nejméně lidi obtěžovat politikou
    bojim se ze pokud neziskaji zeleni a KDU dost, vymluvi se CSSD a ODS na to ze to jinak nejde, a ze k tomu vlastne maji mandat od volicu, a bude nova opozicni smlouva. Vzdyt i Klaus je k tomu vyzval.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    JiK avatar 5.5.2006 15:18 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: co nejméně lidi obtěžovat politikou
    ne, ze by mne ta moznost tesila (oposmlouva^2 ), ale co bys delal v jejich kuzi Ty? Kdyz nebudou mit vetsinu, meli by snad byt vsechny strany v opozici? V opozici proti komu? Nebo jmenovat vladu slozenou z clenu KSC s podporou 15% zavistivych bezmozku? Nebo by pak i oni meli zustat v opozici a predat moc paranoidnimu Cibulkovi, Strane zen nebo monarchistum, a co trebas Helas, Ostrava se bavi???

    Priznam se ze to Topolankovi ani jinym sefum stran nezavidim. Opravdu by mne zajimalo, co bys na jeho miste delal Ty.
    5.5.2006 15:45 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: co nejméně lidi obtěžovat politikou
    Priznam se ze to Topolankovi ani jinym sefum stran nezavidim. Opravdu by mne zajimalo, co bys na jeho miste delal Ty.
    Ac neosloven, vmisim se (prece jen je to pod mym zapisem). Na Topolankove miste bych se asi nekam hodne daleko uklidil, abych tak moc nekazil sance na vitezství ODS ve volbach (coz jak se zda pochopil i jeho volebni tym :PPP)

    Kdybych mel parafrazovat zname vyroky reprezentatu ODS (tusim) o tom, ze ceske ekonomice se dari nikoliv "diky", ale "navzdory" vlade CSSD, tak bych si dovolil tvrdit, ze jestlize ODS volby vyhraje, nebudet to "diky" Topolankovi, ale jeho predsednictvi "navzdory" :PPP (totez by se dalo aplikovat i na radu dalsich zaslouzilych odeesaku v prvni linii).
    5.5.2006 16:47 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: co nejméně lidi obtěžovat politikou
    no, snemovna ma vzdy 100%, takze vzdy je mozna nejaka koalice. Nevyjadril jsem se presne, ale muze se stat, ze pokud budou mit KDU a zeleni malo, ODS a CSSD daji prednost silne vladne spolu, nez nejiste vlade kde si jedna z techto stran (nebo par jejich clenu) muze postavit hlavu. Zase na druhou stranu, pokud budou mit priliz moc hlasu, nebudou mit samozrejme chut spokojit se s jednim dvema ministry, a velke se schodnou ze pozadavky malich stran jsou nehorazne, a nesplnitelne, a "budou muset chte nechte" vladnout spolu. To ze by si to pral pan President, je zajimave. Asi jsem se tim prvnim prispevkem vyjadril priliz strucne a nejasne.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    4.5.2006 13:47 Red Dog | skóre: 8
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Je čas na změnu politiků a partají v parlamentu. Proto bychom si měli vybrat některou z partají které dnes nejsou ve sněmovně. Já to tak udělám a pokud vím, tak se k tomu chystá i má žena a syn.
    4.5.2006 14:47 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň
    Co vás vede k přesvědčení, že ti noví politici se nebudou chovat úplně stejně, jako ti staří? Jste naivní všichni tři.
    Quando omni flunkus moritati
    vencour avatar 7.5.2006 00:05 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravá pravicová kampaň

    Já taky doufam, že "by se mohli ti noví chovat líp". Asi tak, jako když jinou šanci už nevidim. Až i Zelený zklamou, tak teprv budu dumat, zda ODS nebo koho.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.