abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    dnes 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    dnes 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:00 | Nová verze

    Společnost Meta otevírá svůj operační systém Meta Horizon OS pro headsety pro virtuální a rozšířenou realitu. Vedle Meta Quest se bude používat i v připravovaných headsetech od Asusu a Lenova.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 693 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Konec všem skriptům, přichází...

    26.1.2010 08:59 | Přečteno: 1818×

    Každý občas přijde do styku s něčím, co by se dalo automatizovat. Ti, co ví, jak na to, si napíšou skript. Ti, co neví, klikají dál. Jejich logika se stejně redukuje na něco typu "najdi tlačítko OK, klikni na něj, najdi ikonku zebry, ...", znáte to.

    Existuje něco, díky čemu by táto druhá skupina mohla počítač přesvědčit onu automatizovanou činnost dělat?

    Skupina Tchajwanských studentů na MIT vyvinula něco, co se jmenuje Sikuli. Doporučuji si shlédnout to video, přeci jen se jedná o vizuální metodu. V dalším se už přímo zaměřím na pár poznámek, co bych k tomu měl. Co vy? V čem napíšete svůj příští skript? ;-)        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.1.2010 09:11 amigapower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    ...v kriminále :-D
    Max avatar 26.1.2010 09:17 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Díky za info, je to určitě zajímavá věc. Ale zdá se mi to jako velká prasárna. Využití bych viděl opravdu v něčem trochu jiném, než ve skryptování za účelem systémových změn apod.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Jan Zahornadsky avatar 26.1.2010 09:25 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    To ani já, ale doufám, že administrátoři nejsou vůbec cílovou skupinou :-) Na druhou stranu by mě zajímalo (zatím jsem to netestoval), jestli to třeba překousne GUI rozdíly řekněme firefoxu ve Windows a na Linuxu nebo (trochu divočeji, ale proč ne) OpenOffice a Microsoft Office. Vždyť to umí vyhledat a kliknout na "Soubor -> Uložit" ať je to kde je to.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    Milan Lajtoš avatar 26.1.2010 10:42 Milan Lajtoš | skóre: 22 | blog: /blog/babraq
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Fíha, niečo podobné som prednedávnom hľadal, či niečo také už neexistuje. Díky za tip!
    “Every great achievement was once considered impossible.”
    Amarok avatar 26.1.2010 10:56 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...

    Skripty budu nadale psat jako skripty, v tom mam jasno. Ten Sikulka mi prijde dobry spis pro tutorialy, aby uzivatel videl, kde ma co nastavit, a rovnou to za nej nastavi. Jsem stejne jako ty skepticky pri zmene vzhledu tlacitek, umisteni tlacitek, zmeny popisu tlacitek atd., to aby se vsechny skripty pak predelavaly. Pokud se tohle riziko nejak rozumne odchytne, tak je to hodne pekna vec, jejiz uplatneni si dovedu predstavit napr. nekde v Ubuntu, kde je nejvic klikacich uzivatelu.

    Hodne mi to pripomina jeden program pro Win asi pred 10 lety, daly se v tom "skriptovat" jednoduche 2D hry, vse to bylo klikaci.

    GNUniverse - May the source be with you...
    26.1.2010 12:37 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    To mi připomíná, že jsem kdysi plánoval napsat si automat na hraní Minesweepera, ale nikdy jsem se k tomu nedostal… :-)
    26.1.2010 13:15 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Jsem stejne jako ty skepticky pri zmene vzhledu tlacitek, umisteni tlacitek, zmeny popisu tlacitek atd., to aby se vsechny skripty pak predelavaly.
    A co udělá člověk, pokud se mu najednou GUI začne prezentovat v jiných barvách, v jiném jazyce a jiném pořadí prvků na obrazovce? Taky je ztracen.

    A pokud je jedno z toho zachováno, např. že i v čínských windows je to tlačítko na stejném místě, tak se to dá určitě tomu screenshot-skriptu říct: vem tohle okno, najdi v něm tenhle prvek přibližně támhle, této oblasti (titulku) si nevšímej, protože je pokaždé jiná.

    Spíš bych si dovedl představit problém, kde v půlce práce na uživatele něco nečekaného "vybafne", což průměrný BFU "odklikne" a pokračuje, zatímco ten skript bude mít třeba problém poznat, co se stalo.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    26.1.2010 11:58 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Jako školní projekt je to zajímavé. K čemu by to ale mohlo být v praxi, to nevím.

    Pořád je to psaní skriptu, ale je tam zapojeno i klikání. Takže ti, co si umějí napsat skript, si ho asi napíšou sami (pohodlněji), a ti, co to neumějí, to dělat nebudou ani nadále. A upřímně, co by běžný uživatel měl automatizovat? Kontrolu profilu na Facebooku nebo jinou takovou sračku? :)))

    Hlavně, že tam o klikání říkají: "What a long and boring process!" Tohle klikopsaní je fakt krátké a zábavné. Dokonce bych se vsadil, že o tom Miloš Čermák napíše článek.
    Amarok avatar 26.1.2010 12:24 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Chybi ti trocha predstavivosti. Ja si dovedu napr. predstavit v Sikulce vytvorit skript pro konvertovani nahraneho videa z videokamery pomoci avidemuxu, pricemz se mi tam postupne naklika napr. zmena rozmeru, oriznuti, zmena formatu audiostopy atd. Samozrejme, ze to jde taky napsat pomoci skriptu a treba mencoderu a budu tomu jen predavat nazev souboru jako parametr, ale nekomu by treba vizualni skriptovani mohlo vyhovovat vic (to ted nijak nevztahuju na sebe, jen uvazuju, kde by se to jednoduse dalo vyuzit). Kdo se nechce zabyvat ucenim nejakeho jazyka, tak to urcite dobre vyuzije.
    GNUniverse - May the source be with you...
    26.1.2010 12:30 FAtbluNT
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Jo presne takovym je ten program urcen. I kdyz mi pripada ze je to jako pohanet auto tak, ze z nej vyndam motor, pridelam plachtu a ten motor postavim vedle silnice s vrtuli aby ten vznikly plachtovuz popohnal :-D

    Kazdopadne je to taky alternativa, a jak se to uci rozpoznavat tvary GUI (pravdepodobne pomoci jednoduche neuronove site) tak to vypada Cool. Zvlast na Macku..
    26.1.2010 12:59 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Ono by se to mohlo hodit i tam, kde není k dispozici civilizované rozhraní umožňující normální skriptování. Třeba pro instalaci software, který má jen grafický instalátor a navíc vyžaduje neustálou interakci.
    26.1.2010 13:01 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    > Ja si dovedu napr. predstavit v Sikulce vytvorit skript pro

    Já si to taky dovedu představit, i když je to hrozná představa.

    > konvertovani nahraneho videa z videokamery pomoci avidemuxu, pricemz se mi tam postupne naklika napr. zmena rozmeru, oriznuti, zmena formatu audiostopy atd.

    To je několik věcí smíchaných dohromady.

    Rozměr videa a změnu formátu audiostopy by si ten Avidemux mohl pamatovat z minula (příp. tam dát možnost uložení profilů). Oříznutí je podle mě potřeba udělat ručně, takže to stejně vyžaduje interakci uživatele.

    Což takhle spusit MS Visual Studio (nebo něco takovýho), pak ten Sikuli, napsat do toho pár příkazů a můžem "programovat"! Byl by to vlastně generátor kódu, což by s vestavěnými generátory kódu Studia bylo prostě super.

    > Kdo se nechce zabyvat ucenim nejakeho jazyka, tak to urcite dobre vyuzije.

    Co je to za blbost? Vždyť se musejí zapisovat funkce (v tom videu jsem viděl třeba click(), type() atd.).
    Amarok avatar 26.1.2010 14:05 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Oříznutí je podle mě potřeba udělat ručně, takže to stejně vyžaduje interakci uživatele.
    Ne kdyz je to porad ze stejneho zdroje (kamery), napr. kdyz ze 4:3 chci delat pokazde 16:9 apod. Tak nejak jsem to myslel.
    Což takhle spusit MS Visual Studio
    MS co? :) Aha, ty nejsi linuxak.
    Vždyť se musejí zapisovat funkce (v tom videu jsem viděl třeba click(), type() atd.).
    To je prece na daleko nizsi urovni nez se ucit treba bash/perl/python. Koukal jsem, ze tam existuje i moznost nejake smycky "for" apod., ale i tak je to nesrovnatelne.
    GNUniverse - May the source be with you...
    26.1.2010 14:45 qwertzuiop
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    > Ne kdyz je to porad ze stejneho zdroje (kamery), napr. kdyz ze 4:3 chci delat pokazde 16:9 apod. Tak nejak jsem to myslel.

    V tom případě by si ten Avidemux mohl pamatovat i toto.

    > MS co? :) Aha, ty nejsi linuxak.

    Žádný "linuxák" opravdu nejsem. Že používám (dokonce výhradně) operační systém GNU/Linux (to jsi asi myslel) je věc jiná.

    > To je prece na daleko nizsi urovni nez se ucit treba bash/perl/python. Koukal jsem, ze tam existuje i moznost nejake smycky "for" apod., ale i tak je to nesrovnatelne.

    A je to o tolik lehčí, než se naučit těch pár příkazů? Já si prostě myslím, že ten, kdo nechce psát v BASHi (nebo jiném shellu), nebude psát ani v Sikuli, ani v něčem jiném.
    26.1.2010 14:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Údajně je to schopné odhalit i drobné zmeny, například v uživatelském rozhraní. Dobře, ale co třeba, pokud je hlavní částí skriptu kliknutí na velký tlustý nápis OK? Co když tam bude v nějaké lokalizaci "Budiž"?
    No vzhledem k tomu, že to zřejmě porovnává rastr (screenshot) s rastrem (aktuální GUI app), tak je úplně jedno, co tam bude za text.

    No jinak je to docela zajímavá věc, uvidíme jak to bude fungovat.
    Ale skriptování obecně to určitě nenahradí.
    Jan Zahornadsky avatar 26.1.2010 14:38 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    No vzhledem k tomu, že to zřejmě porovnává rastr (screenshot) s rastrem (aktuální GUI app), tak je úplně jedno, co tam bude za text.
    Toto mi není jasné, co má znamenat. Právě proto, že se porovnává rastr, na tom záleží. Jak jinak by odlišil kliknutí na Cancel a kliknutí na OK, pokud tlačítka mají jinak stejný tvar i barvu?

    Já měl na mysli třeba to, že by to chtělo pouštět ve stejném locale, v jakém se skriptovalo.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    26.1.2010 15:24 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Jé, to sem ale dumbass, sem to nepochopil předtím... No, takhle je jasné, že skripty naskriptovaný v jiným lokále nepojedou... To by se muselo nějak pořešit a vůbec není triviální...
    Prcek avatar 26.1.2010 15:46 Prcek | skóre: 43 | Jindřichův Hradec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    On ani nepojede ten jejich skript v tom video demu - klikají tam na rozbalovací seznam, kterej nemusí mít u každého uživatele vybranou zrovna položku DHCP, takže pokud dobře chápu to porovnávání screenshotů, tak to na tom rozbalovacím seznamu selže, pokud tam bude jiný text.
    Člověk je takový, jak vypadá... A já vypadám jako pravá, nefalšovaná děvka!!!
    26.1.2010 16:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Njn. Mnohem lepší by bylo, kdyby existoval nějakej standard podle kterýho by něly položky GUI přiřazenej nějakej unikátní ID, podle kterýho by byly nalezelný. GUI frameworky by samozřejmě musely tenhle standard dodržovat, atd...
    Jan Zahornadsky avatar 26.1.2010 17:05 Jan Zahornadsky | skóre: 22 | blog: hans_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Což ale není vůbec případ, proč ten projekt vznikal. Jeho hlavní výhodou je právě to, že je schopen ovládat i prvky, které žádným API (kromě toho, jak se jeví uživatelovi navenek) nemají.
    Actually, I was half an hour into the pointer scripting documentation when she got dressed and left.
    26.1.2010 22:36 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Není přesně takto udělalné skriptování na Macích, obzvlášť ve staších verzícho OS (tj. předo OS X) ?
    Salamek avatar 26.1.2010 14:40 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    no vipada to jako husta prasarna, a ne jako pouzitelna vec
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    lukve avatar 26.1.2010 15:20 lukve | skóre: 28 | blog: Lukove | Prešov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    mi to pripomina scriptovaci jazyk Rebol..
    linux user more than 20y
    otasomil avatar 26.1.2010 15:55 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...

    Hodne drsny by bylo pouzit to na automatizaci vypalovani CD ci DVD v K3B kteryzto je frontend na cdrecord, growisofs apod.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    26.1.2010 16:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    No, asi jako jet z Prahy do Brna přes Berlín :-D
    otasomil avatar 26.1.2010 16:19 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...

    1+

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    26.1.2010 19:33 TomVal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Zajímalo by mě, jak se to vyrovná s rozdílnými barevnými schématy, zvláště typu High Contrast - black, speciálně v případech, kdy díky takovému schématu splyne černý text s defaultním pozadím (GIMP tooltipy ve Woknech) či bílý text na bílém pozadí.
    26.1.2010 20:41 Cumu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Vyuziti vidim napr. ve vykradani dat ulozenych v proprietarnich formatech z ruznych programu. Predstavte si treba jednoduchou aplikaci jako je slovnik nebo encyklopedie. V programu pak mate seznam slovicek/hesel a k nim preklad/popis hesla. S necim takovym by mohlo napr. jit projit vsechna slovicka/hesla a zkopirovat a do znameho formatu ulozit obsah.

    Predpokladam spise jednotlive vyuziti v pripadech, kdy cilovy program skriptovat nejde, ale vy chcete provest nejakou cinnost mnohokrat opakovene. Nemyslim si, ze by si takove "skripty" nekdo ukladal a pak po dvou letech znovu poustel.

    Akdyz uz pisu komentar, tusim do tohoto zapisku zabloudi spousta skripteru (:-)), pozadal bych o radu: Rad bych se naucil nejaky elegatni skriptovaci jazyk, pro ktery existuje GUI toolkit, v nemz se velmi snadno da zbastlit GUI. Sveho casu se mi velmi libilo Borland Delphi. Clovek si v tom krasne a jednoduse nakreslil UI a napojil na kod. Lazarus ale pouzivat nehodlam, ten prosim vynechte. Kdyz se podivam na takove PyGTK, tak je to hrozne slozite, neintuitivni a clovek se to musi ucit. Chci delat programy pro sebe, takze jsem ochoten tolerovat, kdyz to nebude dokonale a vsemocne, pokud se to udela snadno :-) Za namety diky.
    26.1.2010 22:16 Habo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    No presne! Ale ja osobne by som to urobil tak ze by som si "zmeral" pozicie danych klikatok a pouzil nejaky program na ovladanie mysi (cosi take som davno pouzil na ovladanie PC cez vlastnorucne robeny "ir prijimac") takze by to bolo ovela rychlejsie ako porovnavat kdejake obrazky... Jediny zmysel by som videl keby sa tie tlacitka v tom okne pohybovali ale to je uz exrem...
    Jendа avatar 27.1.2010 00:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    xdotool - simulate X11 keyboard/mouse input
    27.1.2010 05:09 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    takze by to bolo ovela rychlejsie ako porovnavat kdejake obrazky
    a podstatně méně robustní
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    Amarok avatar 27.1.2010 08:27 Amarok | skóre: 33 | blog: blogoblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Pozice klikatek se neustale meni diky tomu, ze se ti kazde okno muze otevrit na jinem miste. To bys musel u vseho, co spoustis, natvrdo definovat umisteni.
    GNUniverse - May the source be with you...
    Jendа avatar 27.1.2010 00:57 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    To už snad umí xautomation případně kompinovaný s xdotool (sám xdotool používám pro spuštění a nastavování autoscroll ve Firefoxu, protože neumím XUL :-)). Ještě existuje nějaká další podobná věc, která by měla být vyspělejší, ale už si nepamatuju, jak se jmenuje :-). Divím se, že to tu ještě nikdo nezmínil.
    27.1.2010 11:05 rajcze | skóre: 6 | blog: rajcze | kus od Brna
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Osobne ti muzu velmi doporucit Python + Qt4 (nejlepe asi PyQt) - co se pythonu tyka mam zkusenost s Tkinterem, GTK i Qt, a Qt mi z nich prijde nejvice intuitivni a pohodlne.
    Rules of Optimization: Rule 1: Don't do it. Rule 2 (for experts only): Don't do it yet.
    26.1.2010 21:41 xavier | skóre: 10 | blog: borkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Připadá mi to jako celkem dobrý nástroj pro automatizované testy GUI. V podstatě bez jakýchkoliv předchozích znalostí se dá během pár minut vytvořit test. Akorát by se to muselo trochu přiohnout, aby to rozpoznalo jestli další okno je opravdu to které chci. Úplně ideální by bylo si ty screenshoty vytvářet až při kompilaci testovaného programu, takže by to fungovalo i po změně.
    Jendа avatar 27.1.2010 01:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    (to už je podruhý, co mě něco napadlo a za rok se objevila implementace od někoho jinýho… arrgh)

    Já znám BFU, kteří by skriptování potřebovali jako sůl (poslední příklad bylo zmenšování dvaceti fotek v GIMPu místo napsání mogrify -resize XX *, pak se různí lidé diví, jaktože jsem nějaká vstupní data stihl zpracovat za zlomek času, co oni), ale bohužel je to ta sorta lidí, kteří se nechtějí naučit ani tohle (navíc pro nějaké užitečnější činnosti než je nastavení IP je potřeba (a hlavně POCHOPIT) minimálně obdobu foreach), protože „jim to takhle stačí“.
    27.1.2010 06:53 Martin Böhm | skóre: 17 | blog: Martinův stánek | Je mi to MFFUK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Konec všem skriptům, přichází...
    Zajimavy princip! Ano, prinasi to sadu otazek (jak diskuteri spravne ukazuji), ale vidim pouziti hlavne v uzivatelskem sektoru - Gregovi je jedno, ze Jamesovi to nebude fungovat. Je to "trochu" podobne Automatoru, ktery funguje na OS X (s tim jsem si ale prestal hrat v momente, kdy aplikace odmitaly nabizet funkcionalitu, ktera si jde naklikat v nabidce).

    Mozna by se tento princip dal nejak generalizovat a vytvorit z toho vyukovy programovaci jazyk nove generace - stredoskolacky jen tak nepresvedcite, at si hraji s monstry typu .NET, ale tohle je takove "hezke" vizualni (a tedy se toho neboji tak moc jako prikazove radky).
    5 z 0 přetečení bufferu doporučuje Korespondenční seminář z programování (pro středoškoláky programátory).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.