abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    SORBS BLACKLIST

    11.2.2008 16:06 | autorske_pravo

    Prosim vas, ma niekto z vas skusenosti s pouzivanim SORBS Blacklistu na filtrovanie pocitacov rozosielajucich spam? Ide o to,ze nasa firma sa na tento blacklist dostala a zistil som,ze je dost siroko v ceskej republike pouzivany blacklist. Pricom tento blacklist je dost pochybny. Na to,aby ste zistili preco ste sa na ich blacklist vobec dostali sa musite zaregistrovat, pricom pri registracii chcu vediet snad vsetko. Naviac,ak sa chcete z ich blacklistu dostat,tak musite zaplatit poplatok 50$ nejakej charitativnej organizacii,ktoru si mozete vybrat na ich webovych strankach. Naviac, my sme sa tam dostali omylom, pretoze ich blacklist detekuje nas mailserver ako server s dynamicky pridelovanou adresou,co ale nie je pravda. Ake mate s tymto debilnym skusenosti vy???

           

    Hodnocení: 71 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.2.2008 16:56 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Jsou to dementi. Doporučuju přesměrovat všechny ochozí maily na SMTP poskytovatele.
    11.2.2008 17:56 Mortal | skóre: 26 | blog: mortals_log
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    sorbs chce vydelavat
    vydelava na odstranovani z blacklistu
    pokud chce aby lidi platili za odstraneni, musi do toho blacklistu nejdriv nekoho dat, a nejlepe nevinneho
    nejlepe sorbs prestat pouzivat
    V pekle jsou samé diskety a ďábel je velká disketová mechanika
    xvasek avatar 11.2.2008 18:17 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Mám stejnou zkušenost - je to banda blbů. Problém je v tom, že oni považují všechny adresy za dynamicky přidělované, kromě těch, které ISP (nebo kdo) explicitně označí za statické. Může pomoct ISP, ale jinak z toho není úniku.

    Všechny ostatní bych poprosil, aby SORBS nepoužívali, a té bandě vyžírků přeju, ať pojdou hladem. (Fuj to jsem se zase naštval při vzpomínce.)
    Luk avatar 11.2.2008 18:27 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Už se to tu jednou řešilo. Důležité především je, nepoužívat veškeré takové blacklisty (nejen SORBS) pro přímé odmítání zpráv. Lze podle nich přidat nějaký ten bodík ve SpamAssassinu, ale nic víc.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    11.2.2008 18:47 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Vítejte do klubu SORBS-haters. Že jsou to pit… a správci používající je jako blacklist deb…, nebo opačně, to už napsali předřečníci. On tedy SORBS má i rozumné databáze, třeba databáze IP adres, o kterých jejich majitelé prohlásili, že tam žádný SMTP server není, je užitečná. Ale databáze IP adres, které nějaký robot považuje za dynamicky přidělované, to je dílo.

    Jako řešení bych zkusil se nejprve domluvit se správcem dotyčného mailserveru a vysvětlit mu, že SORBS je blbost. Pokud to nepomůže, záleží na tom, jak moc si na dotyčného správce můžete vyskakovat – zda oni vaše e-maily potřebují, nebo ne. Pokud potřebují, informoval bych o tom jeho nadřízené s tím, že vaše e-maily jim nechodí, a dokud to správce neopraví, chodit nebudou. Pokud si moc vyskakovat nemůžete, rozhodně bych dotyčný mailserver alespoň zveřejnil, a pak jde o to pokusit se nějak z databáze SORBS dostat. Mně myslím pomohlo změnit reverzní záznam na IP adresu SMTP serveru tak, aby nevypadal jako automaticky generovaný – tedy žádná čísla z IP adresy, žádné PC01, prostě vybrat nějaké pěkné jméno. Pak jsem proklikával formuláře SORBS, nadával u toho, že to jak nedobytná pevnost, nikde žádný e-mail, o vyřazení z blacklistu taky skoro ani slovo, až jsem se nakonec proklikal k nějakému formuláři, který vypadal, že když tam zadám onu blacklistovanou IP adresu, nějaký robot uzná, že to není spam, nějaký správce pak bude mít dobrou náladu, měsíc bude v úplňku a bude úterý, tak by tu adresu možná mohli z blacklistu vyřadit. Naštěstí to snad nějak zafungovalo, jinak bych nedbal toho, že si evidentně nepřejí být nijak kontaktováni, a žádost o vyřazení z blacklistu bych posílal na adresu, kterou bych našel – majitel DNS záznamu, jejich ISP, kdokoliv, kdo s nimi má něco společného.

    Pokud chcete založit blacklist, na kterém budou servery, které používají SORBS, aby mohly být recipročně odmítány e-maily od těchto serverů, jdu do toho s vámi.
    11.2.2008 20:16 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    ... nějaký robot uzná, že to není spam, nějaký správce pak bude mít dobrou náladu, měsíc bude v úplňku a bude úterý, tak by tu adresu možná mohli z blacklistu vyřadit.
    :-) Podminka jako noha. Trochu mi to pripomina, jak v Pratchettove "Otci prasatek" mag Krivomus vysvetluje potize otviranim magickych zamku panu Casnacajovi:
    „Předpokládejme třeba, že by je mohlo otevřít jen malé světlovlasé dítě, které drží v ruce myš? V úterý? A jen když prší?“
    Ja osobne jsem se s blacklistovanim pres SORBS nesetkal. Dvakrat jsme se dostali do databaze Spamhausu jako dynamicka adresa (ackoliv obe byly pevne, byly ve stejnem rozsahu jako dynamicke), ale tam je narozdil od vyse zmineneho sileneho postupu relativne jednoduchy formular a k odblokovani staci otevrit stranku, jejich adresa vam prijde mailem.
    xvasek avatar 12.2.2008 08:22 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Jako řešení bych zkusil se nejprve domluvit se správcem dotyčného mailserveru a vysvětlit mu, že SORBS je blbost.
    Ne, to nefunguje. Oni to udělají tak, že si tvou IP adresu dají do whitelistu a "božskou sílu" SORBS si tam nechají jako dostatečné kritérium k odmítnutí, to mám několikrát vyzkoušené.
    Pokud chcete založit blacklist, na kterém budou servery, které používají SORBS, aby mohly být recipročně odmítány e-maily od těchto serverů, jdu do toho s vámi.
    To je dobrý nápad, jako první si tam zařaď Linde Group (CZ i DE). Bohužel potřeba si s nimi dopisovat je pro nás oboustranná - a to bude pravděpodobně i největší úskalí tohoto velkolepého plánu... :-( Jedině si to udělat tak, že by každý poslal IP adresy a pak si je dal do whitelistu u sebe.
    12.2.2008 09:14 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    Jako řešení bych zkusil se nejprve domluvit se správcem dotyčného mailserveru a vysvětlit mu, že SORBS je blbost.
    Ne, to nefunguje. Oni to udělají tak, že si tvou IP adresu dají do whitelistu a "božskou sílu" SORBS si tam nechají jako dostatečné kritérium k odmítnutí, to mám několikrát vyzkoušené.
    Stejně bych tím pokaždé začal. Když už budu bojovat s něčí blbostí, nejprve ho na chybu upozorním a dám mu šanci chybu napravit. I kdyby to pomohlo u jednoho ze sta, pořád je to alespoň základní slušnost. Ale je pravda, že napsat takovému správci sítě slušný e-mail chce hodně sebezapření…

    Bohužel potřeba si s nimi dopisovat je pro nás oboustranná - a to bude pravděpodobně i největší úskalí tohoto velkolepého plánu...
    Naopak, pokud je potřeba dopisovat si oboustranná, je to výhoda – prostě jim napíšete, že kvůli jejich hloupému antispamu jim nemůžete odesílat e-maily, tak aby se vaši lidé zbytečně netrápili s odpověďmi a jejich lidé aby zbytečně nečekali na odpovědi, které jim nemohou přijít, budete recipročně odmítat jejich poštu do té doby, než oni SORBS zruší – abyste si byli kvit.
    12.2.2008 08:42 EiFFeL | skóre: 27 | blog: EiFFeL | Vranovská Ves
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    SOBRS je jediny blacklist ktery nasi domenu oznacil a vsechno vraci jako spam... nemam je rad...
    12.2.2008 17:00 Krsťa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST
    SORBS BL byl založen 2002 a už v roce 2004 byl zprofanován tak, že ho zařadili na Wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/Spam_and_Open_Relay_Blocking_System

    Když se navíc dozvíte, že KerioMailServer má SORBS BLACKLIST jako jeden ze dvou BL po instalaci implicitně nastaven, je jasné kolik klikacích idiotů to má na svém serveru. Pracuji na tom, aby to Kerio nahradilo jiným, skutečně fungujícím, BLACKLISTem.
    11.3.2009 21:17 Marian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SORBS BLACKLIST

    Věřili by jste, že sorbs používá i Seznam.cz ? Nechápu ...

    <....firma.seznam.cz>: host firma-smtp1.seznam.cz[77.75.74.246] said: 554 Service unavailable; Client host [mail.example.cz] blocked by dul.dnsbl.sorbs.net; Dynamic IP Addresses See: http://www.sorbs.net/lookup.shtml?123.123.100.1 (in reply to RCPT TO command)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.