abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | IT novinky

    Evropský parlament dnes přijal směrnici týkající se tzv. práva spotřebitele na opravu. Poslanci ji podpořili 584 hlasy (3 bylo proti a 14 se zdrželo hlasování). Směrnice ujasňuje povinnosti výrobců opravovat zboží a motivovat spotřebitele k tomu, aby si výrobky nechávali opravit a prodloužili tak jejich životnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 16:11 | Nová verze

    Bylo oznámeno (cs) vydání Fedora Linuxu 40. Přehled novinek ve Fedora Workstation 40 a Fedora KDE 40 na stránkách Fedora Magazinu. Současně byl oznámen notebook Slimbook Fedora 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 13:44 | Upozornění

    ČTK (Česká tisková kancelář) upozorňuje (X), že na jejím zpravodajském webu České noviny byly dnes dopoledne neznámým útočníkem umístěny dva smyšlené texty, které nepocházejí z její produkce. Jde o text s titulkem „BIS zabránila pokusu o atentát na nově zvoleného slovenského prezidenta Petra Pelligriniho“ a o údajné mimořádné prohlášení ministra Lipavského k témuž. Tyto dezinformace byly útočníky zveřejněny i s příslušnými notifikacemi v mobilní aplikaci Českých novin. ČTK ve svém zpravodajském servisu žádnou informaci v tomto znění nevydala.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    včera 13:33 | Komunita

    Byla založena nadace Open Home Foundation zastřešující více než 240 projektů, standardů, ovladačů a knihoven (Home Assistant, ESPHome, Zigpy, Piper, Improv Wi-Fi, Wyoming, …) pro otevřenou chytrou domácnost s důrazem na soukromí, možnost výběru a udržitelnost.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 710 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.

    17.12.2013 11:21 | Přečteno: 2390× | Debian | poslední úprava: 17.12.2013 13:25

    Minule jsem popsal motivaci a cíl odchodu od googlu. Dostal jsem cenná doporučení - Josef Kufner doporučil Dovecot+Postfix se Sieve filtry a davical, Luk kalendář z Kolabu, jiní doporučili roundcube místo vevery, egroupware. XM pak Roundcube, na IM Jappix, na ukládání a sdílení souborů (a případně i kontaktů a kalendářů - CardDAV a CalDAV) ownCloud, jako online RSS čtečku Tiny Tiny RSS.Případně bajkal na Car/CalDav. Mezi tím se odporoučela RouterStation Pro a nepodařilo se mi ji (zatím) zresuscitovat a tak jsem si několik kroků musel zopakovat na novém železe. Takže trocha doplnění z minula a další alegorické vozy .. Omlouvám se za části, které se opakují..

    Nové železo

    Za RouterStation Pro jsem hledal náhradu - nízkožeroucí x86 s 3x gigabit ethernet. Optimálně v nějaké co nejmenší bedničce. Nakonec zvítězila deska Gigabyte GA-C1037UN-EU (2x gigabit Lan RTL8111 )v kombinaci s PCI gigabitovou kartou (taky RTL, ale RTL8169). Vtipné na těch dvou onboard síťovkách je, že se inicializují v náhodném pořadí, takže co je eth1 a co eth0 se vesele prohazuje a chipset je stejný. Achjo. Naštěstí dvě ze tří sítovek mohou nakonec být v bridgi, takže pohoda. Jinak ta věc má 2 DDR3 sloty, je na ní pasivně chlazený Intel Celeron 1037U (2x 1.8 GHz).Na ladění a instalaci je připravena díra na PS/2 myš a klávesnici, VGA D-Sub, HDMI, zvuk z ALC887 kodeku vylézá (a vlézá) klasickými minijacky, disky se dají připojit na 1 6Gb SATA či k jednomu eSATA konektoru. Vyvedeny jsou USBčka, další jsou na desce, kde je taky PATA IDE konektor, nějaké výstupy pro větráčky (UNUSED). Deska má taky paralelní port a dva sériáky (jeden přímo vyvedený, druhý na desce).A taky chassis intrusion header, jenom nevím, jak moc je to podporováno pod Linuxem. Deska je Mini-ITX 17x17 cm. V kombinaci s 2GB DDR3 1333MHz, nejlevnějším microATX tower Eurocase, převodník z 12V na ATX a 12V zdroj (60-90W) jsme se dostali po intervenci ČNB někam k 4500 Kč vč. DPH (bez montáže atp). Docela mne překvapilo, že /proc/cpuinfo dává podobný počet bogomipsů jako můj starší Intel Core2Duo desktop (na jaře 2007 jsem koupil nejlevnější c2d procík s tím, že "někdy" upgraduju, k čemuž dodnes nedošlo).

    Nový operační systém

    Upgrade na Jessieho přinesl nové jádro - Linux www 3.11-2-amd64 #1 SMP Debian 3.11.8-1 (2013-11-13) x86_64 GNU/Linux. Instalace sw v podstatě ve stejném rozsahu jako byla na RS pro, celý systém se zatím pohodlně vchází na 4 GB partišnu 8GB flešky, z které systém t.č. běží (zatím žádné interní disky, jen občas připojený externí USB terový WD). Po té, co se rozjelo vše podstatné, nadešel čas vrátit se k původnímu "Los von NSA" plánu.

    Instalace IMAP serveru

    Není špatné nainstalovat imap server ;-), takže apt-get install dovecot-imapd (ne, dovecot-core opravdu nestačí). Vzhledem k tomu, že chci používat různá hesla pro shell a poštu a že imap chci jen lokálně (zbytek imaps), musel jsem udělat pár změn v konfiguraci:

    V souboru /etc/dovecot/conf.d/auth-system.conf.ext jsem zakomentoval vše a nakonec připsal:

    passdb {
      driver = passwd-file
      args = scheme=BLF-CRYPT username_format=%n /etc/imap.passwd
    }
    userdb {
      driver = passwd-file
      args = username_format=%n /etc/imap.passwd
      default_fields = uid=vmail gid=vmail home=/home/vmail/%u
    }
    

    Dál sem v /etc/dovecot/conf.d/10-master.conf upravil toto:

    service imap-login {
      inet_listener imap {
        address = 127.0.0.1
        port = 143
      }
      inet_listener imaps {
        #port = 993, dva 
        #ssl = yes
      }
    
    Mimochodem, v kolonce address může být adres více, a to ipv4 i ipv6, vždy oddělené mezerami. Do souboru /etc/imap.passwd jsem pro začátek napsal:
    jirka:{plain}mojeSuperTajneHeslo:1000:1000::/home/jirka

    Dovecot a procmail jsou samostatná kapitola, , jádro vtipu spočívá v používání /usr/lib/dovecot/deliver jako doručovadla pošty. Druhá ukázka na wiki je dost self-explanatory, navíc jsem to řešil minule.

    Pokud mne paměť neklame, tak toto je vše, co bylo potřeba udělat, aby doveciot dovecotoval. Instalaci veverky jsem popsal minule, roundcube se normálně nasmaží z repozitářů. V obou případech nezapomenout symlink na konfigurační soubory do /etc/apache2/conf-enabled. Hacky v postfixu aby gmail doručoval poštu jsem popisoval už jinde. V dokumentaci dovecotu se člověk dozví zajímavé věci - například že BLF-CRYPT by měl být nejbezpečněější způsob uložení hesla. Virtuální uživatelé mne zatím netrápí, až budou tak vím, kde je to zdokumentované.

    Cardav, Caldav

    Na základě minulých doporučení jsem se rozhodnul vyzkoušet davicel. Ještě než jsem se do něj pustil jsem objevil Radicale, což je jeho alternativou, dále jsem to ale nezkoumal. Docela by se mi líbilo, kdybych mohl synchronizovat kontakty přes cardav a ty by se mi pak objevily v ldap adresáři - t.j. by si na ně mohl šáhnout například IP telefon. Něco na totio téma píšou tady, ale většinou je to tak, že lidi mají statickou ldap databázi a z toho to věechno vychází. Já bych chtěl dynamickou :-D To se mi zatím nezadařilo, uvidíme později (nebo v diskuzi ;-) ). Něco potenciálně užitečnéhGb SATAo se řeší tady ...

    Člověk by řekl, že když davical je ve wheezym, tak že to už bude odladěné a prostě se dá apt-get install a hotovo. Chyba lávky. Tak zaprvé v Jessiem davical vůbec není (musí se nahodit "staré" repozitáře s wheezym a za druhé, po té, co dáte apt-get install tak se nestane nic. teda nic viditelného. Naštěstí existují hezké návody jak to všechno nastavit (dokonce i Debian-specific), mýtus o tom, že to musí běžet na samostatné doméně je tam vyvrácen (mmch na samostatné doméně trvá i třeba Baikal). Popsané je to tam i s nastavením postgresql, což je pro mne zatím neznámá, zatím mi vždy stačila mysql (au, ten kámen byl tvrdej !). Další tipy na konfiguraci jsou taky tady.

    Takže jsem to všechno nainstaloval a navštívil http://mujserver/cal, vytvořil "Principal" (t.j. běžného uživatele) a těšil se na synchronizaci. Na stránkách Davicalu je návod jak nastavit základní klienty, to co je/bude základní výzva je synchronizace s mobilními zařízeními. Chtěl bych synchronizovat s CyanogenModem, ke google play jsem nespároval osobní údaje a tím méně kreditku, takže nevím, kde vzít cardav-sync a caldav-sync -rád autorovi zaplatím, v tom problém není, jenom mi vadí dávat gůglu číslo karty. Nevíte někdo co s tím ? Druhé zařízení je N900 (mmch ty co mají víc peněz než rozumu upozorňuji na projekt Neo 900). K tomu by měla sloužit SyncEvolution nastavená podle templátu Yahoo !, což mi ale nefunguje. Podle některých diskuzí se taky zdá, že ani se synchronizací kalendáře to nebude tak jednoduché. Achjo.

    Příště uvidíte

    Do příště mám v úmyslu zkusit konečně nějak rozjet tu blbou cardav synchronizaci s N900 ;-). Tak uvidíme.        

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    17.12.2013 11:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Take resim, co na domaci router a jako idealni mi vyslo RouterStation Pro, akorat se uz dnes nikde neda sehnat. Mini-ITX desku s nizkoprikonovym x86 CPU jsem taky uvazoval, ale prislo mi to jako zbytecny luxus - preci jen i nejuspornejsi desky s Atomem maji v idle cca 8-10 W, kolik ma ta tvoje deska?
    17.12.2013 13:57 Georgius | skóre: 24 | blog: jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Procík má 17W TDP, o desce to nikde nepíšou, wattmetr nemám, takže netuším. Nicméně po dvěma a půl letech na RouterStation musím říct, že
    1. Rozdíl ve výkonu je propastný - fakt není jedno, jestli máš 478.41 nebo 2*3591.71 bogoMIPS. tar xzvf soubor.tgz na pársetmegovém souboru už není noční můrou
    2. 128 MB RAM nebo 2048 MB RAM je stejně zásadní rozdíl. Už nemusím řešit, kolik instancí Apache se smí pustit a SMTP scan mi už nezDOSuje mašinu
    3. Kupodivu i rychlost zápisu na ten samý USB exterňák se zvýšila o 1/2
    4. Najednou to utáhne i roundcube :-D. RS Pro s maximálním vypětím sil utáhla dokuwiki, Drupal neměl šanci. Zase člověk viděl, jak prasácky je co napsaný :-D
    5. Když se něco po*, tak nemusím bastlit TTL-to-serial převodník a jednoduše k tomu píchnu obrazovku, nebo použiju standardní sériák
    6. Není to debWrt ale čistý Debian. Už žádné problémy s moduly pro NFS a crossrekompilací custom jádra (ne, opravdu není chytrý nápad kompilovat na Routerstation Pro jádro)
    7. Není to ARM. Nic proti ARMu, ale teoreticky se otevírá například možnost pustit tam Dropbox, který na ARM pořádně portovaný nebyl (port na N900 byl výsměch)
    Celkově byl uprgrade něco jako přesednout z 120ky do Superba. Nicméně i Š120 byla dobrá, pokud je pro Tebe každý Watt zásadní a nepotřebuješ výkon, je RS Pro pro tebe. Já jsem na tom v podstatě provozoval LAMP, MRTG, ssh, openvpn a mail pro 3 uživatele a nikdo si nestěžoval. Člověk se na tom docela dost naučil o šetření systémovými prostředky. Hlavní problém byla ta nemožnost ladění, když teďka nechtěla deska nabíhat, tak jsem neměl k dispozici vůbec nic. To mne definitivně namíchlo. Asi už stárnu.
    17.12.2013 18:33 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    S tvymi body vicemene souhlasim, ale stejne mi prijde tam dat PC s 20 W prikonem jako nehorazne sradani, zvlaste kdyz clovek 97 % casu by si vystacil s necim s prikonem par wattu. Jinak existuji dedikovane krabicky, ktere velkou cast tebou zminovanych problemu nemaji - napr. EdgeMax router ma 512 MB RAM, standardni Debian na 2 GB flash a bezny seriak, a pritom je to mala krabicka s par watty prikonu, ale zas tomu chybi jine drobnosti (wifi a externi USB ci SATA).
    Josef Kufner avatar 17.12.2013 19:53 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Přesně proto jsem přešel z VIA Epia na Intel i3. Výsledek? Topí to míň než předtím a více než 90% času procesor spinká v C6.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    18.12.2013 19:10 luky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Take resim, co na domaci router a jako idealni mi vyslo RouterStation Pro, akorat se uz dnes nikde neda sehnat. Mini-ITX desku s nizkoprikonovym x86 CPU jsem taky uvazoval, ale prislo mi to jako zbytecny luxus - preci jen i nejuspornejsi desky s Atomem maji v idle cca 8-10 W, kolik ma ta tvoje deska?
    Laptop s i7 mi zere 11W i s displayem
    Josef Kufner avatar 18.12.2013 21:24 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Toto je velmi dobrá poznámka.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    19.12.2013 12:44 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    To je pravda, ale je otazka zda a za kolik se daji poridit desky s 'mobilnimi' procesory (ci procesory se spotrebou v podobnych mezich). To jsou prakticky vyhradne mini-ITX desky s integrovanymi/BGA procesory, ale i tam jsou dost podstatne rozdily (viz desky s 'beznymi' Atomy vs. mobilnimi Atomy). Srovnani, ktere by merilo prikon v idle, je obtizne najit a ridit se jen podle TDP procesoru je dost zavadejici. Pokud by byly dostupne desky s vykonem modernich mobilnich procesoru a pritom mely prikon jako desky s atomem N270, tak by to asi byl docela dobry kompromis. Ale takova pasivni deska klidne muze mit i 25 W.
    Jezekus avatar 19.12.2013 13:47 Jezekus | skóre: 19 | blog: jezkova_nora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Zajimave jsou Intel NUC, jednoho mam na stole, asi nejvykonejsi kousek s Ivy Bridge i5-4250U s 2x8GB 1600MHz 1.35V + 128GB SSD + 2monitory (miniDP+miniHDMI) + GLAN.
    V idle na s Fedora 19 nebo 20 v Xkach (XFCE) spotreba kolem 5.8-6.2W, pri zatezi (update, konverze obrazku) spotreba sla ve spickach k 25W, pru bezne praci malokdy presahuje 10W hranici. Byl jsem z toho hodne prijemne prekvapeny :)
    Celkem by me zajimalo jak je na tom nejslabsi kousek s Celeronem 847
    Josef Kufner avatar 20.12.2013 17:17 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    A to je mezi mobilním a desktopovým i3/5/7 takový rozdíl?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Josef Kufner avatar 17.12.2013 11:42 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Chtěl bych synchronizovat s CyanogenModem, ke google play jsem nespároval osobní údaje a tím méně kreditku, takže nevím, kde vzít cardav-sync a caldav-sync -rád autorovi zaplatím, v tom problém není, jenom mi vadí dávat gůglu číslo karty. Nevíte někdo co s tím?
    Androidpit.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    17.12.2013 13:31 Georgius | skóre: 24 | blog: jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Hezký, máte někdo přímou zkušenost s tím, jak vývojáři aplikace poslat peníze mimo gůglí spáry a dostat z nich aplikaci (+ případné updaty ?).
    Josef Kufner avatar 17.12.2013 19:54 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Androidpit nemá s Googlem nic společného a já to tak kupoval, platil kartou a proběhlo to bez problému.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Jezekus avatar 17.12.2013 23:42 Jezekus | skóre: 19 | blog: jezkova_nora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Ja tam taky kupoval CalDav-sync a CardDav-sync a v pohode, platba pres PayPal. jen je potreba nainstalovat jejich puvodni-starou aplikaci. V te nove to nejde.
    19.12.2013 14:47 kolcon | skóre: 15 | blog: kolcon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    nebo free funambol klienti a zadat si tam vlastni server... pouzivam proti egroupware cal/carddav
    Ruža Becelin avatar 17.12.2013 12:34 Ruža Becelin | skóre: 40 | blog: RuzaBecelinBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Vtipné na těch dvou onboard síťovkách je, že se inicializují v náhodném pořadí, takže co je eth1 a co eth0 se vesele prohazuje a chipset je stejný. Achjo.

    V cem je problem? MAC se nahazou do udev rules a sitovky si pojmenujes, jak chces...
    Nicky726 avatar 17.12.2013 13:07 Nicky726 | skóre: 56 | blog: Nicky726
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Jop, případně používat ten hnusný, zlý systemd, který ti taková pravidla vygeneruje automaticky. A jinak, že jména zařízení (nejen síťovek) nemusí být stále stejná, je známá vlastnost Linuxu.
    Enjoy the detours. There you’ll find the things more important than what you want. (Hunter x Hunter)
    pavlix avatar 17.12.2013 13:58 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Ta část systemd, která toto řeší se jmenuje udev, proto udev rules.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Josef Kufner avatar 17.12.2013 19:58 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    To nedělá jen systemd. Na Debianu:
    $ cat /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules 
    # This file was automatically generated by the /lib/udev/write_net_rules
    # program, probably run by the persistent-net-generator.rules rules file.
    #
    # You can modify it, as long as you keep each rule on a single line.
    # MAC addresses must be written in lowercase.
    
    # PCI device 0x8086:0x1049 (e1000)
    SUBSYSTEM=="net", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="01:13:37:h6:24:ca", NAME="eth0"
    
    # PCI device 0x8086:0x4227 (iwl3945)
    SUBSYSTEM=="net", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="03:45:da:99:el:ea", ATTR{type}=="1", NAME="wlan0"
    
    # USB device 0x:0x (rt2800usb)
    SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="90:12:14:55:4f:1g", ATTR{dev_id}=="0x0", ATTR{type}=="1", KERNEL=="wlan*", NAME="wlan1"
    
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    17.12.2013 17:28 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Není RTL8111 jen onboard verze RTL8169? Pokud si pamatuju, používají stejný obvladač r8169, ale mají různá PCI ID.

    PS: Je škoda, že je dnes obtížné sehnat gigabitovou síťovku s jinými chipy než Intel a Realtek :-(
    Grunt avatar 17.12.2013 17:47 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Mě na to upozornili pod mým blogem, takže udělám úplně to stejné.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    17.12.2013 21:10 ivan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Panenko skakava, davat na nizkoenergeticke stroje apacha je pekna zhovadilost, to nepoznas lighttpd alebo nginx? Hned by si mal zo skodovky 120, fabiu :D.
    17.12.2013 21:53 Georgius | skóre: 24 | blog: jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    On i ten Apache byl v pohodě, jenom se ho nesmělo pustit moc instancí :-D Lighttpd znám důvěrně, s nginxem jsem neexperimentoval, jen vím, že existuje.
    18.12.2013 11:48 Jessie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Jessie je žena :)
    18.12.2013 12:55 Georgius | skóre: 24 | blog: jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Jessie James chlapík byl, hodně lidí odpravil :-P A co teprve Zuzanka, to byl kus chlapa ! ;-)
    18.12.2013 20:38 Jessie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Jenže to není podle Jessieho Jamese, ale podle téhle Jessie.
    21.12.2013 19:59 lertimir | skóre: 64 | blog: Par_slov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: RS Pro RIP aneb odchod od googlu - HOWTO, díl II.
    Trochu mě překvapuje ta potřeba mnoha gigabitových síťovek. Když bych potřeboval routovat tak si asi spíš pořídím nějaký gigabit router od mikrotiku. 5 portové jsou už za hezké ceny. A na druhou stranu v něčem jako domácí servřík mi chybí disky. Tedy více SATA portů.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.