abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 563 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Co vy a samota? UPDATE - monca vi...

    7.6.2008 23:50 | Přečteno: 3080× | other | poslední úprava: 9.6.2008 23:48

    vim ze update patri nakonec, ale snad me neukamenujete, než byste to tam našli....

    jak uz jste si nekteří všimli, dal jsem Monči odkaz na tenhle blog...

    a už mi tady zacina "řádit":-), pokud vám můžu poradit, moc ji nezlobte, protože má pěkně prořízlou pusu a velice ráda a ostře vám to vrátí:-)

    jenom mě doted' zaráží jedna věc, jak se Monča k tomuhle blogu vlastně dostala... Sedím si tak včera kolem půlnoci na netu a na icq mi najednou bliká zpráva od monči " to cos napsal, si strč za klobouk" takže sme si začli psát o všem, o mě, o nás.. a na to "strčení za klobouk se nějak zapomnělo" až když sem se jí dneska zeptal co konkrétně si o tomto blogu myslí, tak něco "začalo smrdět", protože mi prý nic takového nepsala, blog nečetla a o ničem neví, resp něco mi něco možná psala ale v polospánku a neví co přesně a prý reagovala na to co sem psal já... takže sme si začli povídat vlastně skrz něco co se nestalo... skrz větu kterou si ona přesně nepamatuje a já si ji nějak vyložil..

    vzhledem k povaze místních diskutujícich mám otázku: nesedli ste si mi náhodou někdo pod okno s not'asem wifinou a neodchytávali mi icq komunikaci? a pak mě i monči neposlali zprávu která "vlastně není?":-D:-D:-D:-D pánové pokud je tu někdo takový dotyčný, prosím ozvi se, tebe chci člověče poznat, jednak z profi důvodů a jednak poděkovat aspoň tobě osobně.... Vám všem moc každopádně děkuji za pomoc a přeji příjemný týden:-)

    jeste jednou děkuju všem za pomoc, rady, nazory... rikal jsem si ze bbych tu vyjmenoval nektere z vas jejichz rady mi dali nejvic, ale pak jsem si rekl ze by to nebylo fer, protoze urcite bych si nevzpomnel na vsechny....

    Děkuju -------------------------------------------------------------------------

    Preju vsem webovym tulakum, blogerum(jak se to spravne sklonuje?) ajtikum, nocnim zivlum a i vsem ostatnim, kteri na tenhle zapisek narazi, krasny vecer...

    Muj prvni zapisek tady byl skolniho razu, ted se pokusim zformulovat sve myslenky kolem trosku osobnejsiho problemu, ktery asi kazdy(nebo velka vetsina) tady zna.. Co vy a samota? jeste nez rozkliknete upozornuju ze je "ponekud" delsi...

    Jak se vyrovnavate se zivotem bez partnerky(partnera, kazdemu dle jeho gusta)? Uz vic nez rok jsem bohuzel sam a posledni mesic mi to v kombinaci se zkouskovym obdobim na vysoke pekne vlezlo na mozek, nebyt nekterych lidicek v okoli asi by to nedopadlo dobre... Jak dlouha doba je podle vas rok? "Mam uz pravo" aby mi z toho zaclo hrabat?

    Jasne byli tu pokusy hledat... seznamky, chat, diskoteky(nez jsem zjistil ze me z nich spis akorat boli hlava vetsinou), jenze bud neco delam spatne, nebo jsem proste pro slecny "nezajimavy"(ono sem ani nemusel zminit(zamerne) ze se pohybuju kolem pc, nektere to "vycitily" a zeptali se)...

    Celou tu dobu(od lonskeho zari zhruba) se mi zivotem prolinala jedna uzasna slecna, z mesta cca 30 km ode mne( pro znale lokality Zlin a Uherske hradiste). Stravili jsme spolu nejeden vecer povidanim po chatu, vedeli jsme o sobe kde co, parkrat se i na tema vztah dostalo, jenze to vzdy ztroskotalo na mem strachu ze vztahu na dalku, protoze tou dobou jsem se uz pohyboval v brne na vysoke, domu jezdil maximalne jednou za tyden a proste sem si nedokazal predstavit ze bych mel pritelkyni jeste z uplne jineho mesta nez kde sem(brno), prinejhorsim zlina... co vy? sli byste do takoveho vztahu? do zivota s pendlovanim mezi tremi mesty?(ted me napadla spis usmevna myslenka takovy projev degenerace IT uz jenom uhlidat kde mam ktere cd, nabijecku flashku...:-) to byly vanoce rekneme... Celou dobu se u me vic nebo min projevovaly depky ze samoty, nechut do jakehokoli badani kolem linuxu, nedejboze prace do skoly...

    Jak tak cas plynul skrz letni semestr prvniho rocniku na vysoke, depresi pribyvalo, chuti ubyvalo a do toho se vzdycky vritila Monca se svym nekonecnym elanem a chuti do zivota... Kdyz se nakonec rozesla s pritelem(ktereho si mezitim nasla - ne kazdy bude cekat az se rozhoupu...) byl pro me hodne velky sok, kdyz mi rekla ze sem byl jednou z pricin:-[... ale nakonec to dospelo k tomu, ze prijedu promluvime si a....(bude happyend) nakonec to dopadlo tak, ze sem sni parkrat provolal veskere volne minuty a jeste za zbytek hovoru zaplatil tri stovky. holt sem toho mel ve skole moc a nemohl se trhnout(snaha ucit se byla ale cas k tomu urceny sem vzdycky proflakal...):-( jenze mezitim ona zjistila, ze rozchod nebude tak jednoduchy, ikdyz si to nechtela priznat byla zavisla na byvalem, on zavisel na ni...

    Jenze porad byla nadeje vydrzim tyden, pak mesic a vsechno bude ok... Ale ouha... ono prislo zkouskove cas byl zase vsechen v haji...

    A tady se to vsechno zes*alo naraz... behem semestru se dalo prezit s tim ze se clovek dokopal jednou za tyden(v nedeli vecer pred odevzdanim) a nejak "odrbal"(co nejvic to slo=nejmin ztraveneho casu) protokoly jenze uceni na zkousky uz odrbat neslo, tady nepomaha tvarit se, ze delam tady je (ne)prace videt... Protoze mam na uceni rad klid zavrel sem se tyden pred prvni zkouskou v brne na private a zustavalo mi spousta veceru na premysleni, pokusy ucit se a snahu najit si pritelkyni. S Moncou jsem si porad psal, jenze ono jaksi psani po netu nestaci... touha mit nekoho(nejen sex) ale vztah.... touha po ni, polibek a radost pri setkani, smska na dobrou noc... a porad cekat jsem nedokazal:-()

    Jenze pokusy byly neuspesne(nekam sem vyrazel i 3x tydne) a kazdy dalsi neuspech bolel vic... az to dospelo ke koupeni prvni lahve vina a druhe a treti a deprese se prohlubovaly, myslenky cernaly(nekteri vedi) co vy? "resili" jste nekdy problemy alkoholem?

    Spolubydlici a sousedi pred (svou) zkouskou prijeli pokecali napsali(nebo nenapsali) ne tom nezalezi sve zkousky a zase odjeli. Prvni zkousku(matika) sem napsal nahodou, mel sem hodne bodu ze semestru. druhou fyziku(letosni procistovak) sem proletel stylem start cil(ironie) dvacet z potrebnych 37 a maxima 70 bodu. Po fyzice v pulce tydne se Monca a spolubydlici(ktereho znam od stredni), kteri mym problemum byli nejbliz, rozhodli dostat me domu... to jak to udelali nebylo uplne ciste, ani jeden z nich neprisel nerekl prehanis ty nalady, res to(narazky vecer na pokoji od spolubydliciho opravdu neberu za pokus probrat to(ne nema to znit nastvane, je to konstatovani faktu). Ze to bylo uz v dobe kdy nejhorsi sem mel za sebou, a zacal se z toho probirat a oni to znova otevreli takhle mi zrovna nepomohlo:-( Ve zline sem se sesel se spolubydlicim a promluvili sme si( ne nekde jen tak mezi reci, ale proste sme sedli na pivo a probrali to, coz melo byt jako prvni(nez spiskali par dalsich veci, ktere by z tohoto zapisku udelali telenovelu na pokracovani(ikdyz uz ted sem ve vimu na pulce stranky, jak to bude vypadat v blogu? asi opravdu roman) jenze nikdo nevi vsechno a asi sem trochu rad ze to resili aspon nejak)

    V patek jsem zpatky do brna a vzal sem to pres Uherske Hradiste abych si s Moncou mohl promluvit... Mezi prestupy jsem v UH mel cca pul hodiny coz sem doufal ze bude stacit... samozrejme ze kdyz sem ji napsal ze uz jedu zpatky byla nastvana, jenze nemohla nic moc delat... sesli sme se na nadru snazila se mi promluvit do duse ale moc sme toho nenamluvili. Jak mi pak napsala 'Honziku zdalo se mi to, bo ses musel hooodne predemnou pretvarovat a byl jsi nervozni... Tak mluv cesta je dlouha! ' nacoz jsem ji napsal neco ve smyslu(tu sms nemam - tak velkou pamet mob nevede a zalohovani pres gammu nemam nastavene) ze ji dekuju za zajem a za vsechno co sme si napsali, ale ze ji nechci zatezovat svyma problemama, ze ma pravo na lepsi vztah a ne nekoho tahat z depresi... coz ji samozrejme prislo, ze sem na ni nastvany... otazka na vas, opravdu to zni nastvane, jako 'nenavist' za snahu pomoct? ja to myslel tak jak to bylo napsano ze si ji proste nezaslouzim, ze je na me moc hodna, ze mi na ni zalezi prilis moc nez abych ji tahal do svych problemu a musela se trapit myma depresema... moje myslenka byla takova, ze na me casem zapomene a pujde dal... a ja se ze svych problemu dostanu, nebo si najdu dreveny spacak...

    Zkousku z elektroniky sem nedal vybornych pet bodu z potrebnych 25, opravdu hodne sem se na ni ucil... zkouskou z anglictiny sem prolezl nahodou, souctem sem mel presne bodu na prolezeni, moje priprava trvala 10 minut, soucastky sem napsal, doted tomu neverim ale pry yo, podle reci nejcasteji vyrazily ty lidi co se na to ucili... proc sem to pak asi dal? na druhy termin sem nedal ani fyziku ani elektro, a ve stredu a ctvrtek tento tyden mam posledni sanci... toliko ke stavu mych zkousek zpatky k memu navratu do brna....

    Ze sem tim vlastne poprel reseni, protoze vztah bez toho ze dvema na sobe zalezi je jen sex, mi zacalo dochazet az o tyden pozdeji a na rovinu sem si to pripustil dneska.. ze pokud budu chtit nekdy najit vztah tak je to vlastne prave o tom ze i ji na me bude zalezet... nedela mi problem ze se ja budu bat o ni a bude mi na ni zalezet, ale je mi neprijemne, ze se ona bude bat o me:-( pripada mi to jako zacarovany kruh, bojim se nekoho na sebe vazat, protoze by se o me bala, ale kdyz budu milovat nebudu mit duvod k depresim(vim idealismus, ale ted staci)....vim staci rozseknout, nevim proc ale prijde mi to obtizne...

    Tak ted poradte? hledat? nehledat? zit? nezit? jit za Moncou omluvit se? hledat ve meste kde sem ted(brno) a za tyden se tu na tri mesice neukazu, hledat ve zline kde zase budu tri mesice apak zpatky do brna... Jak vy resite podobne problemy? nechut do prace(nemyslim jednodenni kopr) ale setrvalou nechut i ke svemu konicku?

    Vim ze tam chybi spousta informaci, Nektere sem vynechal zamerne, nektere protoze by to bylo na telenovelu popsat uplne vsechno, za coz se omlouvam a doufam ze to i tak bude pochopitelne, ikdyz pochybuju kolik z vas to docetlo az sem...

    Vim ze podobny zapisek spis patri nekam na servr o vztazich, ale me by zajimaly reakce a nazory lidi z meho oboru....

    co od tohoto zapisku cekam? nevim, mozna radu, mozna jen mam potrebu nekam to cele to napsat od zacatku do konce...

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Anketa

    co podle vas mam delat?
     (10 %)
     (10 %)
     (64 %)
     (12 %)
     (16 %)
     (10 %)
     (26 %)
     (18 %)
     (5 %)
    Celkem 109 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    karoliner avatar 8.6.2008 00:06 karoliner | skóre: 9 | blog: karoliner | Mosty u Jablunkova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    neboj se vztahu na dálku a nech se unést láskou - ono to prostě nějak dopadne
    "Čistý štít!" Kohouti jsou malí páni, to jitřenka řídí kokrhání.
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:03 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Nějak to určitě dopadne. Ale jak zařídit, aby to dopadlo nějak a zároveň dobře? :-)
    karoliner avatar 8.6.2008 21:50 karoliner | skóre: 9 | blog: karoliner | Mosty u Jablunkova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    to nezajistíš nikdy a nijak, ale pokud to člověk nezkusí, tak se výsledku (dobrého či špatného) nedočká
    "Čistý štít!" Kohouti jsou malí páni, to jitřenka řídí kokrhání.
    8.6.2008 00:20 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    V anketě ti chybí odpověď "Další zápisek piš s diakritikou". :-P
    8.6.2008 00:38 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    to je prvykrat co aj mna take nieco napadlo :D
    8.6.2008 01:32 sheeryjay | skóre: 13 | Nové Město na Moravě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak to uz je se mnou skutecne smutne .. ale absolutne jsem si nevsiml (az do precteni komentare) ze je zapisek psan bez diakritiky :) .. on se tak trosku cte jako vypovidavani se cloveka pres icq/jabber (doplnte svoji oblibenou IM sit) a tam jsem na absenci diakritiky vpodstate silne zvykly a hlavne ji take sam nepouzivam.
    8.6.2008 11:55 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    pokusim se, ale me kdysi na zakladce naucili psat vsema deseti, ale diakritiku jsme nestihli(byl konec skolniho roku), takze kvuli ni bych se musel divat na klavesnici... navic ze zvyku pouzivam anglickou klavesnici....
    8.6.2008 08:04 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    sesli sme se na nadru snazila se mi promluvit do duse ale moc sme toho nenamluvili
    ňadru, hehe :-)
    THIS IS SPARTA!
    8.6.2008 11:56 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    tohle me nikdy nenapadlo:-) priste si dam pozor...
    8.6.2008 18:23 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    hehe mě to napadlo. Tady je vidět jak problematický může být psaní bez diakritiky. Freud by měl radost.
    8.6.2008 22:41 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    asi sem degenerovan.. u nas se nádr(kratce v IM) dycky pouzival takhle a nad jinym vyznamem jsem nikdy ani nepremyslel..
    8.6.2008 00:30 D-Evil | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jelikož poslední dobou trávim na Moravě část prázdnin (shodou okolností nedaleko Uh.Hradiště) a s kamarády jsme autem objeli i pár blízkých i vzdálenějších památek, mám celkem představu o vzdálenostech v tomhle kraji. A dovolim si tvrdit, že Brno, Zlín i Uh.Hradiště jsou v dnešní době od sebe daleko co bys plivnul a zbytek došel pěšky. Cca hodinka a půl cesty tam, hodinka a půl zpátky, víc potřeba určitě neni. Pokud si to člověk naplánuje, nevidim v tom problém a cestou se můžeš třeba učit. Samozřejmě to neni na každodenní schůzky, ale ona ta vzácnost má něco do sebe. Vletět do toho po hlavě se občas nevyplácí. A až to bude aktuální, tak už budeš mít dávno řidičák a auto nebo motorku a už je to zase jiná liga.
    freshmouse avatar 8.6.2008 11:41 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    S těmi vzdálenostmi je to pravda.

    Tuhle jsem se bavil s kolegou z práce a ptal se ho, odkud je. Zistilo se, že do Prahy dojíždí. Říkal jsem si, že dojíždět hodinu a něco (nevím, jestli říkal hodinu, hodinu a čtvrt, nebo hodinu a půl -- prostě něco mezi hodinou a hodinou a půl) je dost, ale pak jsem si uvědomil, že já to do práce mám asi padesát minut, z práce hodinu, do školy asi tři čtvrtě hodiny a ze školy taky tak hodinu...

    Takže bych to asi nenazýval "vztahem na dálku" -- hodně lidí z Prahy to má k sobě dál než nějací přespolní na Moravě. :-)
    Luk avatar 8.6.2008 14:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Přesně. Lidé bydlí třeba někde v Pitkovicích, Cholupicích, Lipencích nebo jiné "klidné čtvrti", takže jsou sice pořád v Praze, ale cesta do práce v centru (nebo dokonce na druhém konci Prahy) jim často trvá déle než lidem z Pardubic nebo z Liberce, kteří pracují ve stejné firmě.

    Když to tak vezmu, tak když jsem pracoval a bydlel v Praze, měl jsem to sice do práce jen kousek (vzdušnou čarou něco přes 3 km), ale pod půl hodiny cesty se prakticky nedalo dostat. A to nemluvím o svém prvním roku studií na FEL ČVUT, kdy trasa Strašnice-Dejvice trvala okolo 45 minut (ve špičce; mimo ni to bylo horší), a to jsem měl zastávku tramvaje hned u nosu.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    8.6.2008 23:04 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Když to tak vezmu, tak když jsem pracoval a bydlel v Praze, měl jsem to sice do práce jen kousek (vzdušnou čarou něco přes 3 km), ale pod půl hodiny cesty se prakticky nedalo dostat.
    Tak to byl nejrychlejší pěškobus, co? ;-) Připomíná mi to mé cesty na gympl, kde to bylo 1,5 km a nedalo se to objet pod čtvrt hodiny, tak jsem si dával ráno rozvičku, abych mohl vstávat o pět minut později. :-D
    Luk avatar 9.6.2008 00:27 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak to byl nejrychlejší pěškobus, co?
    Nebyl, bohužel. Ty o něco více než 3 km to jsou vzdušnou čarou, po zemi skoro 4 km. Pěšky jsem to zvládal asi za 40 minut, tramvají to bylo přece jen o něco rychlejší. Ale hlavně se mi ráno nechtělo se moc namáhat (bylo to přes kopec).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    9.6.2008 16:23 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Strasnice CVUT 30 minut
    V podstatě nic nevím
    Luk avatar 9.6.2008 16:49 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Vycházelo to (průměrně) 2 min. čekání na tramvaj (7, 11), 5 min. na Strašnickou (resp. 7 min. na Želivského), dále 1 min. přesun na metro (2 min. na Želivského), 2 min. čekání na metro, 17 min. (resp. 15) cesta metrem, 4 min. pěšky na ČVUT. To je 31-32 minut, aniž bych počítal čas na přesun do učebny (pokud se začínalo někde v Zikovce, trvalo to často dost dlouho se tam dostat).

    Pokud měl člověk štěstí na odjezdy, tak se to opravdu do 30 minut vešlo. Ale také to mohlo dopadnout opačně (10 min. čekání na tram, 4 min. na metro) a už je to těch 45 minut (mimořádné události nepočítám). Toto je ten čas, který je potřeba brát jako směrodatný, pokud se nemá pozdní příchod brát jako standardní věc.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    10.6.2008 09:04 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    z domova (8 minut na metro) na stavarnu 30 minut:-)je pravda ze prostoje s tramvaji nejsou
    V podstatě nic nevím
    David Watzke avatar 8.6.2008 00:45 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No, tak je to na prd, že. Já se snažím, ale jsem pro tenhle svět asi moc specifickej :-D Bude mi 17 a v podstatě jsem neměl pořádnej dlouhodobej vztah, to je šílený. Další statistiky raději ani nebudu uvádět :-D Asi si budu muset začít gelovat hlavu a chodit oblečenej jako idiot...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    8.6.2008 00:50 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    veci co vymenovavas by nemali byt dolezite :) ale mame to tazke, co? to si clovek ani neuvedomi, furt sa niecomu venuje a roky plynu :) a z roka na rok rychlejsie, uz to nejaku dobu jasne pozorujem aj ja :/
    8.6.2008 01:05 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ty že jsi "specifickej"? Co bych asi tak měl...ehm... (*Kyosuke po pohledu do zrcadla marně hledá ve slovníku*)
    Bluebear avatar 8.6.2008 12:47 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    U tebe je to jednoduché :-) Uprav uši došpičata, nahoď umělecky tepanou zbroj ze zářivého kovu a hybaj do hvozdu balit elfky. :-D
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    8.6.2008 16:07 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To dopadlo onehdá dost tragicky... :-(
    Heron avatar 8.6.2008 01:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ale no ták, 17 není (na tohle) žádný věk. Ono to přijde, neboj se. Nejhorší je se tomu poddat a uvěřit tomu, to pak není pomoci.
    David Watzke avatar 8.6.2008 02:10 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    - CO, ty nemáš holku?
    - mám tu gcc trunk
    - ááááha
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Rezza avatar 8.6.2008 09:40 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ty pika 17 :) Sweet seventeen :) Vypni pocitac a uz ho nikdy nezapni, rada od 25-ti leteho, kteremu krom kompu nic jineho nezustalo :D
    8.6.2008 11:08 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Bude mi 17 a v podstatě jsem neměl pořádnej dlouhodobej vztah, to je šílený.

    To je na linuxáka ještě pořád pohoda. Já mám kolegy, co jsou na tom podobně, jen už jim je přes třicet...

    Ono není divu. I najít kernelového hackera chlapa je problém, a co teprve ženskou - ani snad žádnou neznám :-)
    ^D
    8.6.2008 11:32 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já bych takovýhle vztahy mezi "hackerama" nebo jak si říkate zakázal. Je to jako incest, vede to k degeneraci. Chudáci děti, tedy pokud "hackeři" někde vygooglují, jak na to :-D
    8.6.2008 20:13 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já bych takovýhle vztahy mezi "hackerama" nebo jak si říkate zakázal. Je to jako incest, vede to k degeneraci. Chudáci děti, tedy pokud "hackeři" někde vygooglují, jak na to :-D

    Já bych taky vylepšila spoustu věcí :-) Například lidem, kteří ostatním chtějí přikazovat, jak mají žít, bych sebrala volební právo :-D

    Mimochodem, slečny od počítačů mají k důkladnému nácviku technik rozmnožování ideální podmínky - a byly by hloupé, kdyby toho nevyužívaly :-)
    ^D
    8.6.2008 20:35 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?

    Mimochodem, slečny od počítačů mají k důkladnému nácviku technik rozmnožování ideální podmínky

    Pokud tímhle nemyslíš to, že holky "hackerky" dokonale znají algoritmus "hry života", pak tomu moc nerozumím :-) A taky o tom dost pochybuju (znám jich dost z koleje v Tróji a marně bych hledal ten typ, který popisuješ).

    8.6.2008 20:43 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já bych řekl, že anička zde naráží na to, že poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku. :-)
    8.6.2008 20:46 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    V tomhle případě bych spíš řekl nabídka poptávku - holky se chtějí něco učit, ne?
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 21:01 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Možná mezi tou skupinou lidí, kterou jsem popsal. A tam to terno zrovna není :-)
    8.6.2008 21:25 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já bych řekl, že anička zde naráží na to, že poptávka mnohonásobně převyšuje nabídku. :-)

    Jojo, přesně tak.

    Kdysi, na základce a začátku střední, jsem trávila většinu volného času s jednou kamarádkou, skvělou a pěknou holkou. Kdykoliv jsme potkaly nějakého kluka, vždycky se točil kolem ní a mě si ani nevšiml. Ne, že by mi to vadilo nějak moc, stejně jsem věřila, že knížky jsou lepší než kluci... ale nepotěšilo.

    Já skončila, jak jsem skončila, a kamarádka v oboru, kde se vyskytují většinou spíš slečny... a můžete hádat, kdo z nás navzdory fyzickým předpokladům dvacáté narozeniny oslavoval s kyselým komentářem, že jednou bude mít na hrobě "vracíme nepoužité" :-)

    Takže tak. Kde nic není, tam skoro všem stačí i holky s počítačem, nadváhou a křivým nosem :-) Zvlášť, když se s nimi dá "po všem" povídat o TCP/IP, což je skoro vždy bráno jako velké plus :-)
    ^D
    8.6.2008 21:29 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    hehe. ale na druhu stranu prieskumy ukazali, ze clovek je stastnejsi s tym co ma ak si nemoze vyberat, proste je podvedome donuteny byt spokojny (a vsetci vieme aky velky vyber vacsina z nas ma :D)
    8.6.2008 21:30 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Zvlášť, když se s nimi dá "po všem" povídat o TCP/IP, což je skoro vždy bráno jako velké plus :-)
    ROFL! :)
    David Watzke avatar 8.6.2008 20:49 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tos mě teda uklidnila :-D To mě snad nečeká...

    Ale já nemám kritérium, že ta holka musí hackovat kernel, naopak v tom zápisku píšu, že budu asi klidnější, když se o to nebude moc zajímat. Ééé... teď už to zní trochu víc jako problém, co? ;-) Nicméně nic nevzdávám a hledám dál.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    freshmouse avatar 8.6.2008 11:42 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Asi si budu muset začít gelovat hlavu a chodit oblečenej jako idiot...
    Horší by bylo, kdyby to bylo naopak: "Asi si budu muset přestat gelovat hlavu a chodit oblečenej jako idiot..." ;-)
    8.6.2008 11:59 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    zalezi co beres jako dlouhy... v 17 sem za sebou mel jeden trimesicni, ale nic extra to nebylo
    8.6.2008 12:06 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    zalezi co beres jako dlouhy... v 17 sem za sebou mel jeden trimesicni, ale nic extra to nebylo, ikdyz porad lepsi nejaka zkusenost nez zadna.. co se tyce gelovani a idiot hader, zkousel sem kdysi a nemelo to efekt... asi k tomu potrebujes i styl chovani...
    8.6.2008 12:38 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Sám si pamatuju, že na tvém místě jsem řešil podobné blbosti :-) Ale zpětně mohu prohlásit, že když to člověk přestane řešit, vykašle se na nějaké malé sebevědomí a začne se na všechny lidi usmívat, tak po nějaké době bude mít problém, kterou si vybrat.

    Jinak s tím vzhledem je to tak... Ono sice je pěkné, když budeš chtít lidi soudit jen podle toho, jací jsou a ne podle zevnějšku, jenže ono je to jako s obalama zboží v krámě. Když má nějaký fakt chutný zboží fakt otrhanej obal, tak tě většinou ani nenapadneochutnat, tedy pokud ti ho někdo nedoporučí. Tedy ani nezjistíš, jak je supr. Ono prostě není špatné udržovat zevnějšek alespoň na průměrné úrovni, aby občas nějakou vůbec napadlo tě poznat.

    Ale samozřejmě nějakou úrovní zevnějšku nemyslím mít hned nagelovaný vlasy a rozkrok u kotníků...
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    Grunt avatar 8.6.2008 12:48 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    nagelovaný vlasy a rozkrok u kotníků...
    Mám pocit, že tyto dvě věci se vylučují už z principu.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Dent avatar 8.6.2008 13:23 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Mezi dnešní mládeží není nic nemožné... ;)
    8.6.2008 14:11 Murry | skóre: 16 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Hoper s nagelovanýma vlasama? Ne, fakt to ne-e.
    8.6.2008 14:17 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To asi ne. Ale ne každý kdo má hopperské oblečení je hopper. Někteří používají znaky subkultur aniž by je příliš zajímalo, co ta subkultura znamená. A nebo prostě nevědí, že to nějaký znak je. Hlavně vypadat hodně kůl. Prostě frikulín:-)
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 14:31 Murry | skóre: 16 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ano, někteří nosí na sobě různé znaky různých subkultur či náboženství a bohužel neví co nosí. Když to ví, není o čem to je:-(
    Hlavně mě fascinuje, že tito lidé to ani vědět nechtějí. Nechtějí vědět, zda s tím, co nosí souhlasí či ne.
    Co se týká hoperů (či oblečení), ti spíš mají něco z 'obyč. zlata':-) To ovšem autor zápisku určitě zdá, jestli někdy byl v Golemu. (Zlín)
    8.6.2008 16:11 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ono u hoperu to uz neska neni tak aktualni dnes leti spis byt "emo"?dohaje jak se to presne pise?? chodit v cernem, depkarit protoze je to v mode, ofinu pres oci....

    co se tyce mixovani stylu nagelovaneho hopera si fakt predstavit neumim..

    v golemu sem byl parkrat ale vylozene na metalove akce...
    Luboš Doležel (Doli) avatar 8.6.2008 16:42 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Emáci ještě navíc nosí těsné oblečení.
    Milan Vít avatar 8.6.2008 17:05 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To se pak ani nedivím, že mají depky…
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    9.6.2008 15:22 Václav "Klimatolog" Klaus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    všechny tyhle šaty, z tý doby, omezujou v rozkroku. Proto se furt válčilo :)
    8.6.2008 18:43 Murry | skóre: 16 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Co já tam byl, tak tam právěže byli samí takový 'černí'. Upřímně, slečna co jde v černém u mě hodně klesá, nemám pak nějak naladu se někde seznamovat.
    Býval jsem tam většinou na obyč. rockotéce.
    8.6.2008 18:59 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A co je špatného na černé?
    8.6.2008 14:26 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    co je to prumerny zevnejsek?:-) co kdyz se clovek v takovych hadrach neciti dobre? co kdyz by clovek nejradeji chodil obleceny podle hudebni nalady a ta se u me meni kazdy den od metalu pres techno po punk... jenze zase nemam $$$ na to abych mel celou mistnost plnou hader...nerika se tomu pak uz i nejak? metrosex? bo tak nejak?

    nejhorsi je zjistit ze se vam libi neco co vsichni znami v okoli odsoudi...treba u me dlouhe vlasy:-( jak se rozhodnout jit svou cestou, a porad poslouchat ze clovek vypada jak idiot, nebo se prizpusobit, mit klid ale zase byt nastvany pac mi to nevyhovuje?

    na netu je sance poznat lidi podle toho jaci jsou, jenze nikde neni recene ze se tak budou chovat i ve skutecnosti...
    8.6.2008 14:27 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    zenam sa vraj pacia dlhe/dlhsie vlasy :) ale tak urcite zalezi na tom ako vyzeraju...
    freshmouse avatar 8.6.2008 14:30 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ženám se hlavně páčí dlouhé/delší myté vlasy. :-)
    8.6.2008 14:31 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ano, tie vyzeraju inak... ale tiez mozu dlhe vlasy vypadat aj divne, takze som to tak zhrnul do jedneho
    8.6.2008 19:05 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Dobrá, trochu nešťastně jsem zvolil spojení průměrný zevnějšek. Měl jsem na mysli prostě zevnějšek, který tě nezařadí do kategorie nechutné. Prostě být alespoň trochu upravený — nemít mastně vlasy, zamotané vousy, nemít na sobě oblečení v Listerově čistotě a tak.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    8.6.2008 14:27 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    co je to prumerny zevnejsek?:-) co kdyz se clovek v takovych hadrach neciti dobre? co kdyz by clovek nejradeji chodil obleceny podle hudebni nalady a ta se u me meni kazdy den od metalu pres techno po punk... jenze zase nemam $$$ na to abych mel celou mistnost plnou hader...nerika se tomu pak uz i nejak? metrosex? bo tak nejak?

    nejhorsi je zjistit ze se vam libi neco co vsichni znami v okoli odsoudi...treba u me dlouhe vlasy:-( jak se rozhodnout jit svou cestou, a porad poslouchat ze clovek vypada jak idiot, nebo se prizpusobit, mit klid ale zase byt nastvany pac mi to nevyhovuje?

    na netu je sance poznat lidi podle toho jaci jsou, jenze nikde neni recene ze se tak budou chovat i ve skutecnosti...
    Valoun avatar 9.6.2008 12:39 Valoun | skóre: 30 | blog: Psavec | Středočeský kraj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ono je to spíš v tom, že maj ty vztahy všichni tak nějak stejně dlouhý, ale v 17ti to člověku prostě víc vadí. Já měl první dlouhodobější vztah (víc než 4 měsíce) až ve 24.

    Princip je ale pořád stejnej:

    - netlačit na pilu

    - nikoho zarputile nehledat

    - nebát se sebe ani ostatních

    - neřešit co bude nebo nebude dřív, než na to dojde

    - nesedět pořád u kompu a pokud možno nenahrazovat komunikaci IM a SMSkami

    - nepřemýšlet o tom, nepsat o tom na abclinuxu a anjít si nějaké hobby

    PS: Dnešní děti jsou čím dál divnější - chlastaj od 11, hulej od dvanácti, sex by chtěli mít ve 13, maj ho pak už v 15, v 17 si už připadaj bez dlouhodobýho vztahu vyřízený, ale ženit by se chtěli ve 30 a děti mít v 50, až bude jejich kariéra v čudu.
    8.6.2008 00:46 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    celkom som to nepochopil, je to dost zmatene, ale mali by ste si to vyjasnit a pokial mozno nejak ostat priatelmi alebo co :)

    praca by ma naopak predpokladam zabavila a odputala moju pozornost, ale to len ak by ma bavila. rozmyslanie o vztahoch nepridava na koncentracii pri cisto psychickych cinnostiach (ako ucenie na tazku skusku z fyziky v pondelok alebo pokusat sa zaspat :/)
    8.6.2008 14:29 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    taky sem si myslel ze prace linux a kompy me dokazou zabavit.... jenze casem sem zjistil ze ne.... ze me to proste nelaka nemam chut na nic..
    8.6.2008 15:16 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Samozřejmě, to je jeden ze základních příznaků deprese.
    Max avatar 8.6.2008 01:29 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Pošli Monče odkaz na tento blog ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.6.2008 01:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ehm, uvědomuješ si, že pod tím blogem se zítra může objevit dosti šílená diskuze?
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 8.6.2008 12:12 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ano, uvědomuji. Já bych to prostě tak udělal. A pokud by se do té "šílené diskuse" zapojil i autor blogu, tak co? Jedině by jí tim ukázal, že jí důvěřuje a nic netají.
    V tomto ohledu bych prostě jednal, tak jak jsem řekl. Mám rád upřímnost a následky? Pak aspoň ví, na čem člověk je, protože pak se někdy něco může prokecnout apod. Stejně se většinou na všechno dříve nebo později přijde :)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.6.2008 12:58 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No jasně, ale vem to tak, že se tady klidně mohla objevit diskuze o plísňovejch sýrech. Takže si představ holku, která si přečte ten blog a pod ním budou kecy jako "Niva mi nechutná a navíc tý plísně je v tom málo.", "Docela dobré jsou francouské sýry." a "Francouzské se píše se z."

    Prostě jsem chtěl říct, že by to odrazem mohlo vrhnout poněkud horší světlo na pisatele blogu."
    Quando omni flunkus moritati
    8.6.2008 14:17 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    snazim se sem dostat kdyz mi zrovna jde net(zasrana wifina), na to jake nazory to vrhne na me se vykaslete, zajimaji me vase, dal sem zapisek, protoze chci slyset nazory lidi kteri maji podobne zajmy a "deformace"... myslim ze monca tohle zvladne, pokud se to k ni dostane...
    8.6.2008 23:16 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No jasně, ale vem to tak, že se tady klidně mohla objevit diskuze o plísňovejch sýrech. Takže si představ holku, která si přečte ten blog a pod ním budou kecy jako "Niva mi nechutná a navíc tý plísně je v tom málo.", "Docela dobré jsou francouské sýry." a "Francouzské se píše se z."
    ROFL :-D

    Měl jsem co dělat, abych nevzbudil všechny okolo. ;-)
    Max avatar 9.6.2008 01:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    I tak tě nechápu. Důležitý je zápisek autora a né nějakých magorů, co se projevují pod článkem. Pokud to dotyčná osoba nechápe a posuzuje daného člověka podle reakcí jiných lidí, tak promiň, ale u mně tato osoba ztrácí ...
    Zdar Max
    PS:klasická cihla, resp. eidam, to je asi nejlepší a pak ještě klasický Královský hermelín :). Myslím tedy z krámků typu albert apod. Samozřejmě podomácky uděný sýr apod věci, to je něco nesrovnatelného :D
    Měl jsem sen ... :(
    9.6.2008 12:16 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    I tak tě nechápu. Důležitý je zápisek autora a né nějakých magorů, co se projevují pod článkem.
    No třeba by se dala použít tahle logika: zápis psal Linuxák, reakce taky Linuxáci, tudíž je na tom stejně, jako oni. Logické to moc není, ale to v podstatě není podmínkou.

    PS: Už dlouho se mi nepodařilo sehnat hermelín, kterej by byl hotovej. Prostě mám vždycky to štěstí, že to rozbalím, na povrchu mikrometrová vrstva plísně a vevnitř tvaroh. Ti dobytci už to prostě ani nenechávají uzrát.

    A bohužel se to stává u všech značek...
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 9.6.2008 15:11 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Máš pravdu, logiku to vůbec nemá a tak si stále stojím za svou větou "Pokud to dotyčná osoba nechápe a posuzuje daného člověka podle reakcí jiných lidí, tak promiň, ale u mně tato osoba ztrácí ..."
    Zdar Max
    PS:Tak mně chutná strašně oboje, jak přezrálý sýr, tak i tvarůžek :). Já jsem vždy spokojený zákazní, nu :)
    Měl jsem sen ... :(
    Václav 9.6.2008 12:52 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Cihla je dobrá, ale chce to tučnější variantu. Rozhodně jsou ale lepší ementály. Teď když to čtu, dostal jsem ještě k tomu chuť na mozzarelu :D
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    8.6.2008 12:09 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    mozna casem...
    8.6.2008 01:40 sheeryjay | skóre: 13 | Nové Město na Moravě
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    S Mončou bych to zkusil vyřešit tak abyste začali spolu chodit. Jak už bylo řečeno vzdálenost skutečně není až takový problém a když to nevyjde tak alespoň budete moci zůstat o to lepšími přáteli. Co se týče toho proč ji naštvala ta sms (že ji nechceš obtěžovat) tak si myslím že je to právě proto že ona se chce nechat obtěžovat protože jí na tobě záleží. A když ty ji odmítáš tak může získávat dojem že ti na ní až tolik nezáleží.
    Co se týče toho jak je strašné to že jsi sám ... ozvi se až ti bude 25 let a nebudeš mít za sebou ani jediné chození s holkou ;-). A navíc sám nejsi, máš přátele a to je velmi důležité a navíc se ti přátelé o tebe zajímají, starají a vidí že máš problém (to jak tě dostali zpátky do UH). Rozhodně si zaslouží to abys jim poděkoval a ne byl (byť i jenom vnitřně) naštvaný že to dělají.
    Rezza avatar 8.6.2008 09:45 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Heej tech 25 to je ten vek :) Nechte techto depresivnich zapisku, asi napisu jeden super single zapisek s autocenzurou slov jako zenska, cerka, divka!

    Jinak k zapisku: pokud fakt chces, tak jsi v Brne! Tady se vztahy resi zpusobem "magic box", do krabicky se daji jmena a jen se taha kdo s kym, nekdo si vytahne rovnou vic, obcas se provede vymena, kazdy s kazdym je tu uplne normalni, moralka se neresi, krestanske hodnoty taky ne!
    8.6.2008 10:06 X3 | blog: Půlnoční blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jinak k zapisku: pokud fakt chces, tak jsi v Brne! Tady se vztahy resi zpusobem "magic box", do krabicky se daji jmena a jen se taha kdo s kym, nekdo si vytahne rovnou vic, obcas se provede vymena, kazdy s kazdym je tu uplne normalni, moralka se neresi, krestanske hodnoty taky ne!

    :D, že jsem o tom nikdy neslyšel :-)

    Kuk :-)
    Rezza avatar 8.6.2008 10:43 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Je to vypozorovane z praxe a dokonce nezavisle, shodl uz jsem se na tom se spoustou lidi :)
    8.6.2008 12:46 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Mám pocit, že podobně to fugnuje skoro kdekoliv. I když s tendencí, že s rostoucím věkem se to trochu zpomaluje. Alespoň co mohu soudit dle důkladného pozorování v lidech kolem jednoho skautského oddílu, matfyzácích, lidí kolem jedné čajovny a v neposlední řadě lidí kolem jendoho nejmenované "ekologické" (ve smyslu, že se dobrovolničí, ne ve smyslu ekoteroristů) organizace. Až na tu organizaci je to vše z Prahy, takže bych neřekl, že je to Brno-specific ;-)
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    8.6.2008 12:15 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    hh o magic boxu sem slysel ale jeste sem na podobnou akci nenarazil, takze pokud vis klidne se podel, myslim ze se to bude hodit i jinym co si to tu treba prectou...
    9.6.2008 02:22 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Hmm, řekl bych že něco takového už dvě hodiny probíhá v Yachtu u PPV kolejí. Celé dvě hoďky už tam řvou "whoooooo" (a podobné nespecifikovatelné citoslovce) v nepravidelných intervalech. Nemůžu se kvůli tomu učit. :-)
    kotyz avatar 8.6.2008 12:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Radnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Me je 22 a nikdy sem s nikym nechodil. Je to vazny?
    Mul-ti-pass! | Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:37 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Včera byl film Co je vám, doktore: "Snad spolu nechodíte?!" -- "No jo, chodíme... Právě jsme spolu ušli šest kilometrů..." :-)
    8.6.2008 14:33 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    zalezi jestli ti to chybi nebo ne, me yo...
    saly avatar 8.6.2008 01:58 saly | skóre: 22 | blog: odi_et_amo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já jsem se strašně dlouho trápil proto, že mě jedna holka nechtěla(asi rok?). Nevim, jestli bych to nazval deprese, až tak asi ne, ale bylo to fakt hrozný.
    Před pár měsíci jsem poznal jinou a jsem šťastnej, jediný, co je, je, že jsem smutnej, když se musíme loučit, nebo takhle, ale už nemam žádný takovýty "depky".
    Je pravda, že poslední dobou nám do toho lezou různý povinnosti - já třeba celej den dělám seminárku a proto nejdem ven, ona má svý zájmový kroužky, atp, ale můžu říct, že kdybych si měl vybrat z toho, že je láska mimo mě, trápim se, že mě někdo nechce, nebo sem s někym, s kym se navzájem máme rádi ikdyž se třeba někdy nevidíme, tak beru to poslední.
    Pokud ti na ní záleží a víš, že jí alespoň trochu na tobě, tak se ničeho neboj, a takový věci jako vdálenost nehrajou zas tolik roli, znám jednoho člověka, kterej má holku myslim 30km daleko a jsou spolu asi už rok, nebo nějak tak ...
    8.6.2008 04:26 dizz | skóre: 21 | blog: Dizzyho_Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ja sve stesti jsem potkal v tanecnich. To je taky duvod proc jsem do tanecnich zacal chodit :), na pohyb nejsem moc nadany ale bylo mi jasne ze je to nejlepsi zpusob jak se seznamit z divkami ktere jinak nemuzu potkat nebo nenajdu odvahu je oslovit.

    Moje pritulka bydli taky 25 km ode me, ale dnes kdyz uz jsme polu temer 4 roky me to tak daleko nepripada stejnak vetsinu casu jsme spolu(bud to ja uni nebo ona ume - mam vynikajici vstah se svou skoro-Tchyni a ona ho taky s mou mamkou nema spatny). Vsak nam Ajtakum je jedno kde jsme hlavne kdyz je tam pripojeni na Internet, el. sit a neprsi nam do notebooku :D
    Chuck Norris dohral GNU/Linux... a dvakrat!
    8.6.2008 12:20 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    no ja v tanecnich stesti nemel:-( treba to prijde jinde... ale s posledni vetou souhlasim uplne..
    8.6.2008 08:34 frantisek | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    o prázdninách jak bude čas (je jedno jak dopadnou zkoušky) se seber a vypadni někam úúúúplně pryč - např. na Šumavu. tam se kochej krásou, pořádně si zaběhej do těch kopců a !bav se s lidma! jen tak normálně-"dnes je krásně","dnes je hnusně"... se svýma problémama se nechovej zbytečně asociálně. to bys nevěřil jak člověka může potěšit rozhovor s nějakou tetkou na zápraží :-)
    8.6.2008 14:35 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    yo yo jenze tohle chce vyrazit s lidma, s bandou, ne sam...

    spani v lese je stary lek na vsechno spacak batoh les klid bez pc, aneb zpatky na stromy...
    8.6.2008 08:39 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Přestaň tady psát kraviny a vyraž někam ven, zbytek přijde sám.
    8.6.2008 08:59 pht | skóre: 48 | blog: pht
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ja byt tebou bych zaskrtnul vsechny odpovedi snad krom te prvni. ta prvni totiz k nicemu nevede. ke cvokarovi klidne di, jestli chces, nestyd se. asopn se vypovidas - ono to docela pomaha :-) monci se omluv, pokud to myslis uprimne (tm) a vyjasni si to s ni, taky se ti ulevi. hledej a zaroven si uzivej samotu, ono jednou nejaka zenska prijde. treba ne zejtra, ale jednou jo, a co se tyce vzdalenosti tak mam empiricky vyzkouseno ze laska prenasi hory. a co jinyho, hlavne prestan brecet nad tim jak jsi nemoznej a jak si nic nezaslouzis, chyby a prusery dela kazdej. bud rad ze mas ty svoje znamy a misto techto vylevu na blogu si bez uzivat zivot s nima.
    In Ada the typical infinite loop would normally be terminated by detonation.
    8.6.2008 12:26 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    kamosi sou vetsinou zdechlejsi(=sedi u pc vic) nez ja.... a najit jine se nedari...
    emorjino avatar 8.6.2008 10:40 emorjino | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Mám vztah na dálku s holkou, která je z Litoměřic. Já jsme z břeclavi. Rok jsme ji neviděl. Neříkám, že je to ideální, ale i tohle jde.
    Mám rád Kubuntu, KDE (AmaroK obzvlášť), Firefox, Jabber, Wikipedii, Last.fm, Frozen Bubble.
    freshmouse avatar 8.6.2008 11:34 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tohle bych skoro formuloval jako: "Myslím, že mám ještě vztah s holkou z Litoměřic..." :-)

    Promiň, ale nemohl jsem si pomoci. :-)
    8.6.2008 11:42 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já teda nevím, jak se definuje vztah, ale tady mi něco chybí... Jak dlouho jste spolu byli předtím?
    freshmouse avatar 8.6.2008 11:44 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To mi připomíná Notting Hill: "Jednou jsem v dálce viděl Ringo Starra... Možná to ale byla úplně jiná slavná osoba. Anebo to nebyl nikdo z nich." :-)
    8.6.2008 11:48 pasmen | skóre: 45 | blog: glob | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já myslel, že Notting Hill je horror, to jsou věci ;-) Nicméně přesně takhle na mě ten komentář působí :-)
    8.6.2008 11:51 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To byl Silent Hill. :-)
    freshmouse avatar 8.6.2008 11:54 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Hmm, tenhle Notting Hill byl s Hugh Grantem a Julií Roberts. A byla to spíš taková romantická komedie. Ale mně se to hodně líbí a mám to i na DVD (jen s nějakým jiným dabingem, než byl na Nově -- např. místo "slizoun" tam je "vrabec" atd.).

    (I když je fakt, že některé scény byly hororové. Např. polonah Spike. :-))
    8.6.2008 14:37 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ze se dostanetee az k filmum sem fakt necekal:-D
    8.6.2008 11:06 anicka | blog: ze_zivota
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Napřed se naučit vydržet sám se sebou, a teprve až to půjde, začít hledat. Kdybych to byla bývala věděla včas, ušetřila jsem si spoustu neveselých zkušeností :-) Ono chtít po někom, aby vydržel s chronicky depresivním počítačníkem je ošklivé, i když je ten druhý taky chronicky depresivní počítačník, natož když není. Taky ten vztah pak podle toho vypadá...

    Ale je mi jasné, že je to druh rady, která se ignoruje nebo odmítá :-)

    A na řešení těch problémů je cvokař k ničemu, to musí člověk udělat sám. Maximálně to může zkusit urychlit nějakými zajímavými zážitky, třeba něčím ve stylu PŠL.
    ^D
    8.6.2008 12:30 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    kazdopadne diky za nazor aaspon mam nad cim premyslet...
    8.6.2008 13:21 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Napřed se naučit vydržet sám se sebou, a teprve až to půjde, začít hledat.
    Hmm, to nezní moc optimisticky, pokud se to časem spíš zhoršuje než zlepšuje.
    8.6.2008 11:24 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    O něčem podobným se tu tuhle diskutovalo. Jestli je rok hodně nevím, až asi do 24 (jo o rok míň, než někteří zde diskutující) jsem neměl žádnej pořádnej vztah. Teď už skoro rok jo:-) Taky jsem si myslel, že jsem pro holky nezajímavej, divnej. Skoro se mi tomu nechce uvěřit ani teď. Jenže je to blbost a mě to muselo být vysvětleno skoro pod pohrůžkou násilí. Myslím, že člověk je tak asociální, jak asociální "chce" být.

    A moje rada - určitě se Monče omluv. I kdyby to nakonec měla být "jen" kamarádka, stojí to za to. A svoje blbý nálady tolik neřeš, spíš si najdi nějaký zájem mimo obor, kde budeš v kontaktu s lidma.

    Jo a absence diakritky mi nevadila, ale občas jsem se ztrácel v závorkách a ...
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 12:33 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    pod pohruzkou nasili?:-) pokud to budes chtit rozvest docela by me to zajimalo...

    za slozite vety a zavorky se omlouvam:-( za tohle mi nadavali uz na zakladce
    8.6.2008 12:47 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ona to byla tak trochu nadsázka. Když jsem po několikáté opakoval, že to nemá cenu, že tu holku nemůžu nidky zaujmout, tak mi kamarádka začala nadávat a říkala, že by mě nejradši nečím přetáhla. Doteď nevím, jestli by to udělala, ale asi jsem ji svým postojem musel hodně štvát.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 14:33 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ještě dodám jeden postřeh. Může to být úplně mimo, pač můžu mít nevhodný statistický vzorek, ale mohlo by to být povzbuzení pro některé diskutující. Většina žen a dívek, co jsem kdy potkal, si nevěří. Některé opravdu hodně. Docela velkým překvapením pro mě byl fakt, že nebylo ani tak potřeba přesvědčovat onu slečnu, že jsem pro ni dost dobrý. Zato ji bylo potřeba přesvědčit, že ona je dost dobrá pro mě. A to jsem si z počátku myslel, že nemám šanci ji zaujmout.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 14:35 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    je to tak, aj tie bytosti z venuse budu nakoniec zo zeme :)
    8.6.2008 14:42 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    to je zajimave, kterou bych necekal... nikdy me nenapadlo ze muzou mit podobny problem... malo sebevedomi.... no proto tenhle blog vzniknul dozvedet se uvahy, myslenky a nazory jinych...
    8.6.2008 19:34 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak přidám ještě jednu myšlenku, kterou teprv začínám praktikovat, kterou mi předala jedna bývalá, nyní kamarádka. Na ženský skoro bez rozdílu platí jistá míra "gentlemanství". Tedy nějak pomoci k tomu, aby se daná slečna měla lépe bez toho, abys něco požadoval na oplátku ty. A je jedno, jestli jde o to, že ji dojdeš pro židli, když přijde do společnosti a nemá si kam sednout, nebo jestli ji pomůžeš s učením, jenom ji vyslechneš s jejíma problémama, nebo ji koupíš kytku "jenom tak". A paradoxně často čím méně čekáš na oplátku, tím více to může zapůsobit. A nejde o to jednou, dvakrát něco takhle udělat, ale tak nějak konat neustále. A taky se nebát chovat se tak i vůči ostatním, ono když budeš vůči jedné slečně takto milý a k ostatním hulvát, tak to bude mít o hodně horší dojem, než když budeš milý i k ostatním.
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:20 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Kdysi jsem si četl srandovní komentář v tom stylu, že je první máj, tak autor vezme notebook do parku a tam do něj pod stromem zastrčí baterku... Tak teď jsem si na to vzpomněl, jak tady čtu ty komentáře. :-) (Nemáte na to někdo odkaz? Myslím, že to bylo na Lameru, ale nemůžu to najít...)
    8.6.2008 12:34 manasekp | skóre: 29 | blog: manasekp | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    http://www.lamer.cz/quotes/show/5538
    BIOKOMP | Cas od casu se pokousim nekoho srazit k zemi abych se tam nevalel sam.
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:34 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Dobrá cesta, jak se vzchopit, je myslet si, že jsi na úplném dně. Pak tě hrozně potěší i drobné úspěchy, kterými se od toho dna odpíchneš.
    8.6.2008 12:41 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    diky to je good idea:-)
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:44 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ale nesmí se to přehánět! Já mám např. už dvacet let pocit, že jsem na dně, resp. možná kousek ode dna. :-)
    8.6.2008 13:03 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Kousek ode dna kterým směrem?
    Quando omni flunkus moritati
    8.6.2008 13:06 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak na základě čeho teda tvrdíš, že to je dobrá cesta? :-)

    Pravda, trapná poezie, ale jistě se to dá vztáhnout i na lidi? :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Bluebear avatar 8.6.2008 12:45 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Dobrá cesta, jak se vzchopit, je myslet si, že jsi na úplném dně. Pak tě hrozně potěší i drobné úspěchy, kterými se od toho dna odpíchneš.

    To si nejsem jist; tak může člověk s překvapením zjistit, jak hluboko do dna se ještě může zahrabat. :-(
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    freshmouse avatar 8.6.2008 12:49 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jestliže je Země zhruba kulatá, tak se člověk jednou prohrabe na protější stranu, a bude-li hrabat stejným směrem dál, dohrabe se až na hladinu. ;-)
    8.6.2008 14:51 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    goood:-D vlastne se to da vzit i tak, ze cim hloub ve srackach budu, tim vetsi mam sanci vyhrabat se z nich druhou stranou.... otazka ovsem je, jak hluboko prvni v nich musim byt zapadly...
    8.6.2008 13:03 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To je jen případ takových chudinek jako jsi ty.
    THIS IS SPARTA!
    8.6.2008 13:10 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A vůbec. Blokace to řeší, tvoje ubulený příspěvky mě vždycky akorát naštvou. Tak proč se trápit, když jsou na to dneska technické prostředky.

    Vlastně ti udělám službu, už nebudeš sám, budeš tam s JiKem.
    THIS IS SPARTA!
    8.6.2008 13:21 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Vlastně ti udělám službu, už nebudeš sám, budeš tam s JiKem.
    ROFL!!
    8.6.2008 14:47 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    divim se ze v blokaci skoncil freshmouse a ne ja jako autor blogu...
    freshmouse avatar 8.6.2008 14:53 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ne já, ale Bluebear!
    8.6.2008 14:56 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    zviera ako zviera, ja by som vsetky tie madvede a mysi zakazala!
    8.6.2008 13:29 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Dobrá cesta, jak se vzchopit, je myslet si, že jsi na úplném dně. Pak tě hrozně potěší i drobné úspěchy, kterými se od toho dna odpíchneš.

    To si nejsem jist; tak může člověk s překvapením zjistit, jak hluboko do dna se ještě může zahrabat. :-(
    Souhlasím, není to úplně nejlepší nápad. Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůře.
    Dent avatar 8.6.2008 13:41 Dent | skóre: 21 | blog: Standovo | České Budějovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Na druhé straně - nikdy není tak dobře, aby nemohlo být lépe :))
    8.6.2008 13:44 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Akorát je to mnohem méně pravděpodobné.
    Quando omni flunkus moritati
    8.6.2008 14:13 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já bych řekl, že to má normální rozdělení:-) Situací, ve kterých se člověk může ocitnout, je nespočetně mnoho.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 13:57 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No, v zásadě ano, ale nebudeme zde přeci propagovat nelegální návykové látky, že.
    8.6.2008 12:50 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A pokud se úspěch nedostaví, tak k sebevraždě (nebo pánské jízdě alá Falling Down) už je ten krůček o dost lehčí. :-)

    Pokud děláš s počítačem, tak se můžeš pokusit zapůsobit na dívku podobně jako muž na videu. Ona po něm hodila očkem a on po ní monitorem. :-D
    8.6.2008 12:49 springer | skóre: 10 | blog: engineering
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ja Vam mohu na zaklade mych zkusenosti z 36 leteho vztahu sdelit, at uz udelate u zen cokoliv, bude to vzdycky spatne. Tak to na svete chodi, zeny jsou velmi podivne bytosti.

    Jinak cas pracuje pro Vas. Tak za 2, 3 roky se o Vas budou damy rvat. Proto si to jeste uzivejte, je treba se na tu tezkou dobu pote pripravit, vybudovat si hobby a hlavne trenovat, aby jste to pak vydrzel. Jdete treba na vystavu a pozorujte starsi pary a vsimnete si, jak to ostrileny manzel zvlada - i kdyz se vnitrne k smrti nudi, v tech spravnych okamzicich kyvne hlavou, zamyslene se zastavi pred nejakym dilem a simuluje tu radost. To je dulezite po vztah, nebot zeny jsou v opacnem pripade nerudne a hystericke. Budte rad, ze mate jeste chvili casu se pro budouci vztah pripravit.
    kralovna Alzbeta a Stallmanuv holic diskutuji free software
    8.6.2008 19:01 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Naprosto souhlasím. Lež a přetvářka - základ každého dobře fungujícího vztahu :-). A přitom je to ale velká zábava. Musíte se hodně snažit, někdy to je na ostří nože. Musíte si umět vymyslet příběh, který co nejdokonaleji zapadá do reality. Tohle miluju :-).
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    8.6.2008 13:02 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Vypadá to, že budu v tomhle názoru trochu osamocen, ale stejně: vztah na dálku ne, pokud je tím způsobem budován od začátku, tak je to opravdu křehoučká konstrukce. Fyzická blízkost je taky důležitá.

    Dál: důvěra musí být oboustranná. Pakliže dáš najevo nechuť se jí svěřit (to neznamená jenom vypovídat se), nediv se, že je naštvaná. Přinejmenším vysvětlení je určitě na místě.

    A nakonec: než začneš hledat partnerku (od slova partnerství, nad jehož významem stojí za to se hluboce zamyslet), zkus nejdřív najít sám sebe. Dospět sám k sobě. Dospět :-)

    Jo, a mimochodem, nagelovaný vlasy a debilní hadry ještě nikomu k holce nepomohly. Ti lidi jsou tím prolezlí do morku kostí, mají nagelovanej mozek a debilní chování, a určitá skupina holek, která je bohužel nejvíc vidět, jim to žere. Jasně, člověk se může stát jedním z nich, ale myslím, že chytrýho kluka by takový přerod musel pekelně bolet :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    8.6.2008 13:50 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    +1 insightful :)
    8.6.2008 16:16 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Hehe, zrovna mám čtrnáct modpointů, ale zatím asi nejsou meziserverově volně směnitelné. ;-)
    8.6.2008 15:03 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ja se ji sveril, to zase ne ze ne, vedela ze mam problemy... za opacny nazor jsem taky rad:-) to je jen jinak recene to ceho se bojim... ze to bude krehke... znat ji byt s ni dyl a pak se nejakou dobu nevidat je neco jineho nez tak zacit...

    myslim ze hadry a gel pomuzou spis k sexu a nejake kocce, nez k porozumeni...
    8.6.2008 13:52 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Moje rada na přežití by se dala vyjádřit jedním vtipem od Kantorka: "Trpíte komplexem méněcennosti. Nesmíte tolik přemýšlet sám o sobě a podobných nesmyslech."

    Je potřeba vyčistit mozek, přijít na jiné myšlenky. Nejlepší je samozřejmě intenzivní komunikace s lidmi (ve škole, v práci, v hospodě, etc), ale co jindy? Přijít na jiné myšlenky se dá i svépomocí: četba (něco lehkého, samozřejmě), film (nejlepší je něco pro zasmání), počítačové hry, politický flame na abclinuxu, případně jiné zájmy podle vkusu. Dostatek spánku (to je důležité). Prostě zabít čas a pečlivě se vyhýbat všemu co by mohlo opět zavést myšlenky na depresivní situaci (například takovéto blogy na abclinuxu).

    Samozřejmě, v tomto konkrétním případě (dle bllogpostu) se evidentně jedná o dočasnou situaci. S tím ovšem nijak poradit nemohu.
    8.6.2008 14:00 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    novodobe romanticke komedie -- juno, dedication :) su to super filmy, kto by si nezelal taky vztah? v takomto stave radsej nepozerat :)
    8.6.2008 14:16 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Koukám že mi to nějak vypadlo: romatickým komediím je potřeba se vyhýbat!
    8.6.2008 15:10 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    komunikace zacatek a konec vseho... snazim se... spanek staci 10, 11 hodin denne? snazim se zaspat co nejvic dne abych na to nemyslel...

    filmy no krom toho ze me nikdy extra nebraly, neco sezenu:-) pripadne doporucte komedie(jine nez stupidni americke, nejlepe neco na zpusob borcu ze stadionu(dohaje jak je to presne? proste ta francouzska klasika, je toho asi 6 dilu)
    8.6.2008 15:13 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    clerks 2, ale tam je to tiez aj o vztahoch, ale len tak pomimo :) potom mi napada este dogma
    8.6.2008 15:37 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    a big lebowski :)
    Martin Stiborský avatar 8.6.2008 15:40 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    :D dobrý tip... Nobody f***s with the Jesus
    Kvík ..
    8.6.2008 15:33 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To jsou všechno individuální věci, těžko doporučit.
    8.6.2008 19:01 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    četba (něco lehkého, samozřejmě)
    To mi připomíná, takový Michel Houellebecq dokáže přivést do hluboké deprese i člověka naprosto nad věcí :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    8.6.2008 14:12 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Moc to resis. Brzo potkas nekoho jineho.
    Martin Stiborský avatar 8.6.2008 14:58 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Chápu tvoje pocity, vše už snad bylo v diskuzi řečeno ..
    Snad jenom, když už se pak člověk do vztahu dostane, tak začíná něco pěkného, ale zároveň taky hromada dalších průserů a trápení, nic není ideální, bohužel ...
    Kvík ..
    Grunt avatar 8.6.2008 15:11 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    co podle vas mam delat?
    Chovat veverky, skákat z jedoucího vlaku do řeky, hackovat nějaké embedded zařízení, číst…jeden by až řekl, že existuje nekonečná množina věcí, které je možno dělat.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.6.2008 15:33 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Buď neuznáváš ZF t.m. atp. nebo si myslíš, že ne každou množinu "je možno dělat".
    THIS IS SPARTA!
    Grunt avatar 8.6.2008 15:44 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Buď neuznáváš ZF
    Koho?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.6.2008 15:46 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    freud?
    8.6.2008 15:49 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Správně, je to Freankel. A toho druhýho uhodneš?
    THIS IS SPARTA!
    8.6.2008 16:02 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    tjv :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Grunt avatar 8.6.2008 16:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A nebyl to náhodou stréc Sigmund a né Zikmund?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    8.6.2008 16:14 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ja ti nevim, ja tychto flakacov neuznavam :)
    8.6.2008 15:35 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No, pozor na to, že ve stavu deprese se tato množina velmi redukuje. Na to spousta takto radících lidí zapomíná.
    8.6.2008 23:27 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ...skákat z jedoucího vlaku do řeky, ...
    Kde se to dá u nás provádět aniž by se člověk rozbil o zábradlí, římsy a podobné zbytečnosti? ;-)
    Grunt avatar 9.6.2008 13:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Třeba u nás kousek pod Lanžhotem. Jsou tam dva betonové mostky přes Jasero a Caju u kterých je asi jen půlmetrové zábradlí a nic jiného. Člověk to má ještě zpestřeno o adrenalin, protože teprve v luftu zjišťuje, zda-li je v nich toto léto voda(resp. jestli se vůbec trefí, protože má na šířku 3 metry, když se vyleje Morava, tak 4)

    BTW: Vsadil bych boty, že u nás někde existuje most bez těch rantlů jako je tento nebo něco podobného z čeho by se tato akce dala provést.

    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    9.6.2008 23:05 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    To je furt o ničem. Most bez rantlů vypadá třeba takto. ;-) Ale u nás má zábradlí i poslední provizorium nebo propustek, proto by mě překvapilo, kdyby se to někde obešlo bez nich.
    9.6.2008 23:16 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak já něco napíšu o inženýrských problémech a on je tu někdo hned začne řešit... :-D
    9.6.2008 23:58 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Kdepak, my začneme řešit nesouvisející inženýrské problémy a ty pak napíšeš, že to spolu nesouvisí. :-D
    8.6.2008 15:20 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    k tomuto som sa zabudol vyjadrit a nikto to nespomenul: ja by som smutok nezapijal alkoholom, mam take tusenie, ze to akurat moze prehlbit ten stav (kto nevidel este niekoho ozrateho revat kvoli niecomu?), navyse ked to prezenie tak mu bude zle...
    8.6.2008 15:30 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Rozhodně nemá smysl jít si sendout sám do hospody (otevřít si flašku doma) a tam se opít. Ale nějaké "rozumné" množství alkoholu v přítomnosti přátel, kamarádů, známých nemusí být na škodu. Samozřejmě, zde je primárním faktorem přítomnost zmíněných osob a alkohol jen jako podpůrný prostředek. :-)
    8.6.2008 15:36 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    lenze ak na to bude mysliet, tak je jedno, ze su tam ine osoby
    8.6.2008 23:24 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    tak porad kam jit, kde nepit sam, kdyz sou vsichni kamosi zdechli vytahnout prdel z koleji, nebo z brna prchaji do cele republiky pri prvnim zavanu vikendu...
    8.6.2008 18:18 I love M$ | skóre: 1 | blog: kerberos_breberkos | Bílá Hlína
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Precet sem to az do konce a nezlob se na me, ale Ty ses fakt truhlik. Co to je za teorie, ze "nechci aby o me mel nekdo strach" a podobne, to je preci uplna hovadina. Naopak pokud Te ma Monca rada a jak vidim, tak urcite jo, tak ma prece "narok" mit o Tebe strach. Tydle veci sou prece naprosto spojeny, pokud mas nekoho rad, tak se o nej bojis, to je preci uplne normalni a jesi by Monca s Tebou do toho sla, tak Te prece automaticky prijima s tim, ze o Tebe bude bat, stejne jako Ty o Ni. Neverim svejm ocim, ze muzes takhle uvazovat, to bys potom nesmel mit zadny kamarady a proste nikoho a pak bys moch mit ten "dobrej" pocit, ze se o Tebe nikdo neboji a o nikoho se nemusis bat Ty a pak uz si rovnou muzes lehnout do toho drevenyho penalu. Ani se mi moc nezda, ze by hlavni problem byla ta vzdalenost, to spis Tvuj strach. Jesi Ti muzu poradit, tak di za Moncou, rekni neco jako, ze at' se nezlobi, zes proste uvazoval docasne jak trdlo, kdyzs Ji odmital, ale ted' uz mas jasno, ze chces bejt s Ni (jestli to teda v soucasnosti este takle vidis)

    Ohledne tech akci 3x tejdne se chci zeptat na okolnosti, jesi tam chodis sam nebo s kamosema a kalite a bavite se, protoze me prijde spatne uz ten predpoklad, ze tam des s tim jakoze "neska uz fakt nutne musim nekoho zbalit, uz fakt zoufale musim, jinak budu este vic zoufalej a fprdeli" a vono pak pochopitelne nevyjde a ani ne tak "jako naschval" , to proste nema cenu takle planovat a soustredit se jenom na to, protoze tim to jenom zhorsis. Holky maj rady kluky nad veci a kdyz Te tam videj nekde postavat s vyrazem "sem uplne zoufalej, pomozte mi nektera od toho" (a muzes si bejt jistej, ze si toho vsimnou), tak to tvoje sance rozhodne nijak nezvysi. Naopak, myslim, ze bys to mel brat spis jako, ze se dete proste s kamosema bavit, zachlastate, zaparite a kdyz se naka chyti, tak se chyti, kdyz ne, neva, treba priste. Nechci tady delat pardala nebo Evzena :-D , taky sem si kolikrat zkomplikoval zkouskovy nakou babou. Ve skutecnosti to je moje specialitka. Vzdycky, kdyz zaclo naky zkouskovy, tak se nekde nachomejtlo naky "nestesti" :-D a ja sem pak nebyl schopnej se ani ucit, ale aspon si neska muzu vzpomenout, jaky to bylo hezky nekolika-mesicni chozeni a pochopitelne radsi si zavzpominam na tohle nez na to, jesi sem tehdy napoprve udelal nebo neudelam matiku. Tim samozrejme nechci rict, at' kasles na skolu, to ani nahodou, jen si proste rikam, ze kdyz nevis jesi by to s Moncou fungovalo, tak to nikdy nezjistis, kdyz to nezkusis.
    8.6.2008 23:19 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ze se o nekoho bojim ja, mi prijde normalni... ale nevim proc, proste je mi svym zpusobem neprijemne ze nekomu by mohlo zalezet na mne, ze by se o me mohl bat.... protoze cloveka to zavazuje, zavazuje k tomu, ze se bude chovat tak, aby neublizil.....

    co se tyce akci, yo chodim sam, protoze ukecat nekoho z kruhu(ostatni kamosi jezdi dohaje hned jak muzou), aby sel nekam parit, nebo aspon do hospody, je problem prakticky neresitelny... holt zkrati/ajtici o tohle proste asi nemaj zajem, aspon ti okolo me, nebo maj pritelkyni doma a patri do prvni skupiny...

    takze jdu sam, jdu proste aspon ven, ikdyz sam, jen proste byt venku a nesedet doma, ikdyz za cely vecer(krom objednani piti) nepromluvim(neni s kym), kdyz je hudba, da se parit, kdyz neni(nesedi stylove) je vecer horsi nez priserny...

    a co "nejuzasnejsi" naprosto pravidelne? cesta nocnim rozvozem na barak cely bus parecku a jen johny jede jak kkt sam domu....
    9.6.2008 00:03 I love M$ | skóre: 1 | blog: kerberos_breberkos | Bílá Hlína
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    je mi svym zpusobem neprijemne ze nekomu by mohlo zalezet na mne

    Musim priznat, ze se mi tohle dost tezko predstavuje, furt si rikam, ze je to Tvuj nejakej povrchovej pocit, ze nekde v hloubi duse musis bejt rad, ze nekomu na Tobe zalezi, jinak mi to vyzni fakt fatalne, ale nejlip asi vis sam, nevim, je pravda, ze nektery veci se proste pochopit nedaj, dokud je nezazijes, ale potom me automaticky napada, jesi by precejen nebylo lepsi to zkusit nak prekousnout a Moncu oslovit, jinak muzes pak takle uvazovat celej zivot a celej zivot bejt sam, coz, jak pises, tezko snasis a sme zase u toho drevenyho penalu. Proste bych fakt nevahal a zacal s tou Moncou chodit, ja vim, ze me se to keca, kdyz se nedokazu vzit do toho, jak ses z toho vydeptanej, ale proste se s tim musis nak poprat.

    Ohledne toho chlastani, sice nevim co je to za skolu, kolik je tam lidi a jak to tam vypada, ale skoro se mi nechce verit tomu, ze by se tam nenasel nekdo, kdo by sel zakalit. Dyt' to prece nemusi bejt vubec nikdo z Tvyho kruhu ani z Tvoji fakulty. Pises, ze pres tejden ses tam, takze hadam, ze ses na koleji, tak tam musi bejt celkem slusnej chlastaci potencial, nebo fakt ne ? Nekoho seber, poradne se zmontujte (ale ve zdravi to prezijte :-) ) a potom prijdes na jiny myslenky (snad aspon' na nejakej cas, nez bude dalsi kalba :-) )
    9.6.2008 09:21 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ze se o nekoho bojim ja, mi prijde normalni... ale nevim proc, proste je mi svym zpusobem neprijemne ze nekomu by mohlo zalezet na mne, ze by se o me mohl bat.... protoze cloveka to zavazuje, zavazuje k tomu, ze se bude chovat tak, aby neublizil.....
    Sice tenhle pocit tak nějak chápu, ale v rámci logiky by sis měl ujasnit, co cheš. Má mě ráda => stojí o mě => záleží ji na mě => bojí se o mě. No možná by se to dalo seřadit jinak, ale pointa je doufám jasná. A podobně jako jsem naznačil o pár příspěvků výš - i tady je symetrie větší než by se na první pohled mohlo zdát. A ty by ses o svojí slečnu bál, ne?
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    9.6.2008 12:48 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jako studijní literaturu doporučuju knihu Malý Princ, kapitolu o Malém princi a lišce. Tam se dozvíš, že

    jsi navždy zodpovědný za toho, koho jsi k sobě připoutal

    Myslím, že té Monice hodně dlužíš. Rozhodně by ses měl minimálně omluvit. A dokud nebudeš mít sílu na to, abys dovolil nějaké holce mít o tebe starost a strach, tak si vážný vztah nehledej.

    PS: Naštěstí existuje spousta ženských, které vážný vztah taky ani nechtějí.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    9.6.2008 14:02 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    +1 Insightful (nebo i víc)
    xxxs avatar 8.6.2008 18:38 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    depka je fajn, pripravi ta na tazke zivotne situacie. nakoniec sa z nej vylizes a nieco sa naucis. niekto si odnesie schopnost bojovat, alebo prijat situaciu a niekto si odnesie schopnost pri naznaku problemov vymrnciavat nad poharikom. je to boj a lepsie sa bojuje za triezva. nie?
    8.6.2008 18:58 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    hele linuxáci, vemte ho někdo na nějakou pařbu ať si defragmentuje mozek. Nejlíp za pomoci Absinthu. Nebo vymlátit, paintball, airsoft, fotbálek, kolo, prostě utahat do bezvědomí aby přišel na jiný myšlenky. No a pak až bude mít čistou hlavu tak se může rozmyslet jestli to všecko hodí za hlavu a nechá tomu volný průběh protože na tragický myšlenky má nejmíň deset let čas anebo poběží za tou Mončou která jak to tak vypadá bude asi dost fajn holka. Jinak by se ty vole tak nestarala co máš za brouky v hlavě!
    8.6.2008 19:28 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No a pak až bude mít čistou hlavu tak se může rozmyslet jestli to všecko hodí za hlavu a nechá tomu volný průběh protože na tragický myšlenky má nejmíň deset let čas anebo poběží za tou Mončou která jak to tak vypadá bude asi dost fajn holka.
    Nebo se za ní poběží schovat před Linuxákama ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    8.6.2008 19:48 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak me prepadla kriticka nechut k praci a jal jsem se zabit nejaky cas ctenim blogu.

    Pro autora mam provokativni dotaz, odpoved necekam:

    Pokud akceptujeme to, ze ITaci jsou obecne nadani nulovou socialni inteligenci, neni lepsi takovehle veci misto s ITaky resit s lidmi, kteri takovou chybu nemaji. Jinak receno, neni lepsi jit zadat o radu jinam?
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    8.6.2008 20:07 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tahla rada má něco do sebe, ovšem myslím, že autor očekává, že lidé, kteří takový problém již vyřešili, mu poradí lépe než ti, kteří ho nikdy neměli.

    Jinak ITáci a sociální inteligence - jsem toho názoru, že v mnoha případech je to tak, že ITák si myslí, že žádnou nemá, a proto ji nemá, nikoli, jak by se na první pohled mohlo zdát, naopak.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 20:21 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ajťáci jsou rádi, když se o nich šíří pověra o nulové sociální inteligenci. Alespoň mají výmluvu, když se po nich chce exkurze do společnosti. :-)
    8.6.2008 21:14 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jenze zasadni problem je v tom pocitu, ze se jedna o nejaky unikatni problem. Existuji fury ucitelek, zdravotnich sester, ekonomek a co ja vim jake jsou jeste ciste zenske profese/skoly. A resi stejne problemy. Akorat ze ne na abicku, takze je treba jim vyjit trochu naproti.

    Pridam pribeh. V patek jsme resili zasadni problem. Odkud pochazi jedna skladba a kdo ji napsal, resp. jestli pochazi z opery Figarova svatba. Na to jsem mel silny (a samozrejme spravny ;-)) nazor. Nacez se me jedna holka zeptala, na jakou jsem chodil skolu, ze mam takovy vseobecny rozhled. Nenapadla me hned zadna skvela odpoved, ale pak jsem o tom popremyslel a odpoved zni: To nema se skolou nic spolecneho. Takove veci se naucis kvuli lidem, na kterych ti zalezi. Aby si s nimi mel clovek o cem povidat. Od doktorky se nakazis medicinou, od holky z konzervatore hudbou.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    8.6.2008 21:21 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ovšem američtí kriminalisté (především ti forenzní vědci z TV seriálů) se na škole naučili všechno, takže na škole záleží ;-)
    8.6.2008 22:29 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jenze zasadni problem je v tom pocitu, ze se jedna o nejaky unikatni problem. Existuji fury ucitelek, zdravotnich sester, ekonomek a co ja vim jake jsou jeste ciste zenske profese/skoly. A resi stejne problemy. Akorat ze ne na abicku, takze je treba jim vyjit trochu naproti.
    S tím bez výhrad souhlasím. Ajťáci si často myslí, že na tom jsou nejhůř ze všech, ale to není pravda, každá profese má svoje. Jen jsem chtěl podoktnout, že autorův nápad konzultovat to tady nebyl taky tak úplně od věci.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    8.6.2008 23:05 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    necekam jen reseni, jakykoli nazor, idea, myslenka, i to co jinym "nefungovalo" proste jiny pohled na vec....
    8.6.2008 20:43 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Pokud akceptujeme to, ze ITaci jsou obecne nadani nulovou socialni inteligenci, neni lepsi takovehle veci misto s ITaky resit s lidmi, kteri takovou chybu nemaji. Jinak receno, neni lepsi jit zadat o radu jinam?
    Problém se sociální inteligencí je ten, že "nepostižení" si to nedokáží představit. Ještě horší je to s depresí - většina lidí zažila tak maximálně splín a pak dávají rady jako "prostě něco aktivně dělej".
    8.6.2008 23:01 1john2 | skóre: 35 | blog: jo12hn | zlín, brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    ja si puvodne rikal ze dneska si to jen prectu a reagovat nebudu, ale tohle mi neda(vv dobrem:-)..

    jak uz tu nekteri poznamenali... kdyz s timhle pujdu jinam, budu muset vysvetlovat spoustu dalsich veci o sobe, kdezto tady se "nejakym zahadnym prirodnim ukazem" vyskytuje spousta lidi kteri podobny zazili, resili, potkali(samozrejme plati i pritomne casy....) a kteri sdili (nejspis) velice podobny pristup k zivotu...

    necekam a nejde mi jenom o hotova "reseni" meho problemu, jde mi o nazory jine pristupy k zivotu, zkusenosti...
    Rezza avatar 8.6.2008 20:25 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak ted mi dosla zprava - kdysi davno jsem jedne slecne zkousel nadbihat (ano cca kolem tech 19, 20), naucila me kourit v tak pozdnim veku atd., proste pohodicka - a ted budu podruhe strycem :))))
    8.6.2008 20:40 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jako že Ti ji přebral brácha nebo co? :-)
    8.6.2008 21:04 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    podruhe ;)
    Rezza avatar 8.6.2008 23:46 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Stryckuji jeste na dalsich stacich a brachu tolik nemam :)
    9.6.2008 12:54 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Hmmm, taky jsem měl jednu nabídku dělat hodného strejdu, když jsem stál o něco víc. Moje rada - dělat buď taťku nebo nic. Hodného strejdu můžu dělat dětem svých mužských přátel, které mám rád. Ne dětem holek, které na mě serou, ale zároveň potřebují občas někam zavézt a utěšit z problémů, které jim způsobují jejich sobečtí partneři.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    Rezza avatar 9.6.2008 21:42 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Pravdu dis, neni nic horsiho, ale ja to delam rad, jen si pak clovek odveze trojnasobnou depku :)
    10.6.2008 01:19 Sodalite | skóre: 18 | blog: tucnakov | Břeclav
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No však právě. Mimochodem jsem dneska dostal od jednoho super kamaráda takovou radu - nemusíš se obětovat, dělej jenom to, co tobě samotnému přinese užitek. Budu si z toho muset vzít poučení :) A tobě radím totéž.
    Absolutní pravda je nepoznatelná. Všechny ostatní jsou jenom soukromé lži.
    9.6.2008 16:28 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Sbalit zenskou je fakt easy. Ani t oneda moc prace. Sbalit zenskou ktera za neco stoji tak to je problem.A sbalit zenskou, ktera za neco stoji a uz si do ni zakoukanej tak to je nejhorsi:-)
    V podstatě nic nevím
    9.6.2008 19:09 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ahojte Všeci. Mno jak to říct. Honza mi nakonec dal odkaz na tenhle Blog a nestačím žasnout:-D Některé věci jsou ujeté, ale některé věci jsou good... Ale tak předpokládáme Všichni, že Honza už má svůj věk a svůj rozum, že by měl sám zauvažovat nad tí, jak by se ke mně měl zachovat. Vím, že nenapsal hodně detailů, aby jste všechno pochopili, ale prostě některé věci tam nejdou napsat. Děkuji Těm, kteří mu dali opravdu skutečné rady ohledně mě, ale to je teď na něm...Jedno jsem mu napsla: za 1) nedokážu ho nenávidět, to bych pak musela nenávidět více lidí kdo mě ublížili a nějak podkoply nohy, ale já na také lidi dlabu, jsou mi u pejdelky... Za 2) jsem mu to odpustila, nedokážu se na něj zlobit, ale nepopírám to, že jsem na něj naštvaná, že mě hošánek hodně zklamal a hodil kudlu dozad...Nikdy mu to nezapomenu... Dnes se na něj dívám jinýma očima...Bohužel... Já a náš společný kamarád jsme mu chtěli jenom pomoct, Honza to zase přehání v tom, že jsme z toho udělali kovbojku, ale není tomu tak...To by někdo musel číst jeho depkoidní SMS...že Honzíku... I přesto, budete se mnozí divit, že ho mám stále ráda a záleží mi na něm a vždy bude... Nikdy nezapomenu na jeho sladký a uklidňující hlas, jak mě po skypu četl pohádku na dobrou noc:-* na jeho sladký úsměv, který mi několikrát věnoval, s jakou láskou se na mě díval, když jsme byli spolu... Tohle se mi vtisklo dopaměti...Ale i jiné věci, udělal mě ale nejenom mě jizvu na srdci, která se nejdřív musí zacelit...musí mi dát čas...Některým už nebudu připadat jako "fajn holka", ale kdo nebyl v mé situaci, tak asi těžko pochopí jak se cítím, jak mi je:-(...Přesto je to i přes Ty jeho problémy úžasný kluk, který bude v mém srdíčku pořád, na kterého nikdy nezapomenu...I když jsem se rozešla s přítelem, byl tu pro mě, nikdy mě neposlal někam, byl a stál při mě...A nestydím se Vám tady přiznat, že jsem ho opravdu ze srdce MILOVALA...
    freshmouse avatar 9.6.2008 20:59 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak minimálně jedno máte s Honzou společné... Hrozně nahuštěné texty. :-)
    9.6.2008 22:46 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    :-D:-D...díky teda:-)...To mám ze školy, Ty mě říkáš, že mám nahuštěné texty a ve škole dostávám od profesorů sprda, že je zase nemám, tož kurník, co si pak mám vybrat:-D
    9.6.2008 21:01 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Ty vole tak tohle je lepsi nez telenovela.

    Myslim ze jste oba zoufale nedospeli. Obema hodne prospeje, kdyz budete mit jeste par vztahu, nez se dostanete do toho definitivniho. Souziti s ostatnimi se clovek musi ucit, optimalne od tech 14 do 20, ale kdyz uz jste to nestihli, pozde stale jeste neni.
    9.6.2008 21:19 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A proč by se to člověk nemoh naučit v jednom vztahu? Nebo proč by ty vztahy musely být nutně na takovéto úrovni? Bylo několikrát zmíněno, že nevíme všechno, co se mezi nima stalo. Takže bych se nepouštěl do takovýchto tvrzení. V některých Honzových reakcích se vidím :-( a moc dobře vím, že jsem tak několikrát taky ublížil. A myslím, že ty problémy nepramení ani tak z neschopnosti soužití, jako mnohem spíš z malého sebevědomí. to
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    9.6.2008 22:43 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Že lepší než telenovela:-D...Jako když budu upřímná, kdybych tady měla povyprávět ve zkratce příběhy svých přátel, tak tohle by byla nekonečná telenovela... My dvá s Honzou, to je slabý odvar:-D... A já říkám, že "nejsem zoufale nedospělá"... Měla jsem už víc vztahů než jeden... A hele Tome, kolik Ti je let, že mě tohle píšeš?? Neber si to osobně:-)
    onion avatar 9.6.2008 23:53 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Nejsem sice Tom, ale kdyz zminujes ten vek - kolik je vlastne tobe? ;-)
    10.6.2008 15:12 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    No dobrá. V mém věku je slušnost staršímu člověku vykat. Tak tedy přeji dobrý den:-) Ale klidně jste mohl napsat své skutečné jméno, jste totiž neregistrovaný:-D Ale tak tohle už byla Vaše volba. No, mému tatíkovi je 45 let, takže pokud jste mladší máte výhodu:-) na jednu stranu už chápu, jak jste to myslel. Díval jste se na to z pohledu "otce", který tohle bere jinak a přijde mu tohle jako nedospělé chování "dospělé dcery".. Oki, nemám Vám to zazlé ani nemůžu, protože já sama nevím, jak by reagoval tatík na to, kdyby si tohle přečetl... Je mi 22 let, což je možné, že taky máte tak starou dceru nebo syna... Berte to u nás s Honzou tak trošku jako rezervu.. vy jste byl vychován v jiné době a my taky v jiné době...ale metody výchovy "cukru a biče" se asik nikdy nezmění:-D...
    10.6.2008 00:54 Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Nu nejakych 40 uz mi davno bylo, asi budu i starsi nez tvuj otec.

    A nepochybne jsem prilis stary na to abych si pamatoval. Ale my co jsme byli na vojne (dva roky!), si celkem pamatujeme, ze tohle co predvadite se nam delo pred vojnou. A na vojnu se slo v 19.
    9.6.2008 21:35 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    A nestydím se Vám tady přiznat, že jsem ho opravdu ze srdce MILOVALA...

    Ten minulý čas to trošku kazí. :-) Je vůbec na místě? Pokud je to člověk, na kterém Ti záleží, nevěřím, že by bylo zcela nezbytné bourat to, co už tam je, pokud to vyloženě nepřekáží (asi jsou i takoví lidé, já to na sobě zatím nepozoroval a tu potřebu udělat tlustou čáru po odmítnutí nebo rozchodu jsem nikdy neměl, a myslím, že bych tím i o hodně přišel). A i pokud cítíš, že to překáží teď, časem tomu může být úplně jinak.

    To, že člověk v takovou chvíli cítí, že mu někdo "udělal jizvu", je asi naprosto normální. Taky jsem si to už několikrát myslel :-), ale zatím asi jedinou skutečnou jizvu, kterou dnes vnímám, způsobil člověk, kterému je tak trošku vlastní hrát si s jinými lidmi jako s loutkami a já to v té době nevěděl. Zvláštní je, že i když mi hodně podobnou bolest způsobili i jiní lidé, shledal jsem v jejich případě po čase, že ta bolest úplně zmizela a že nějaké "jizvy" najdu jen stěží.

    [Osobně si to dávám do souvislosti s tím, že tu bolest způsobili jednáním či rozhodnutím, které pramenilo z jejich nejlepšího svědomí, a také s tím, že o tomto jejich svědomí vím. Tohle je dvousečná zbraň, protože tu lásku to (aspoň v mém případě) svým způsobem jen posílí :-), ale dlouhodobě mi to moc pomohlo (a možná i přispělo k tomu, že k některým lidem nikdy nezmizela). Když už se člověk, na kterém Ti moc záleží, rozhodne, že přeci jen s Tebou sdílet život nemůže, tak alespoň ta druhá nejkrásnější věc, kterou může udělat, je to, že Ti to pomůže překonat bez ohledu na to, že i jeho to bude stát třeba i dost času a především spoustu vlastních emocí (protože i on tím v tu chvíli nepochybně dost trpí).]

    O dívkách se říká, že prý mají empatie více než muži. Tím spíš by pro Tebe mělo být snazší to pochopit a přijmout, obzvlášť pokud je řeč o člověku, o kterém tvrdíš, že ho miluješ (nebo že jsi ho milovala). Je pravda, že v tomhle případě to asi nebude nijak jednoduché, poněvadž to vypadá, že si tu někdo potřebuje urovnat vnitřek vlastní hlavy sám (natožpak aby se v něm vyznal někdo jiný), ale zdá se, že i tak máš v tomhle mnohem větší šanci. :-) A lidé mnohem moudřejší a vnímavější než já (na které se bohužel ještě dlouho hrabat nebudu) mi ukázali, že poznat vůli, přání a potřeby svých bližních a snažit se je přijmout za vlastní je vždycky lepší, než se třeba po odmítnutí někým jen tak odtrhnout a odejít s pocitem, že mě někdo "nemá rád" a že mi "zanechal jizvy". Nebo že to aspoň stojí za pořádný kopec snahy. Jo, je to trošku náročnější, není to jednoduchá cesta, ale člověk má aspoň příležitost takhle dát průchod jedné části lásky, která je důležitá nejen ve vztahu, ale vlastně úplně všude, a i vůči lidem, se kterými nechce vstoupit do svazku manželského. :-)

    A s těmi jizvami bych to nebral tolik vážně. Odnesl jsem si z toho takový závěr, že jste hodně mladí a že toho potřebujete ještě oba dost zažít - to neber jako povýšenecký názor, já na tom ve vašem věku byl podstatně hůř ;-) a i teď si myslím, že jsem strašně pozadu za svými vrstevníky (ach ty poruchy a izolace v dětství... :-() - ale časem bude vypadat všechno jinak. A podle mě je slušná šance, že časem to mezi vámi bude ještě lepší, než to kdy bylo. :-)

    9.6.2008 22:38 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Pane jo...Tohle bych nečekala...Já už měla vztahů dost, neřekla bych, že jsem "nedospelě nevyzrálá" jen jsem se do také situace nikdy nedostala...Já vím co od života chci a mám cíle a vůle taky nějaká je:-) I když teď nevím jestli je vhodné teď ji mít...V podstatě jsem zmatená, ale chápu co tím chceš říct... Neřekla bych, že jsi pozadu, sice nevím kolik Ti je let, ale to co píšeš, málokdo dokáže napsat a být upřímný a vážím si toho... Dobře, nejsou to jizvy, ale dáme tomu název "šrámy na srdci" to si člověk takové ty šrámy zapamatuje.. Honzu jsem v podstatě pochopila, ale jsou tu věci, které se staly a nechci, aby se to ventilovalo ven.. Kdyby jste věděli vše, bylo by to jiné povídání...A jiné reakce by tu byly... Člověk, i kdyby prošel tisíce vztahy, tak stejně zase udělá jedny a ty samé chyby, málokdo se z nich poučí do dalšího vztahu...A nejsou to jen mé zkušenosti, ale zkušenosti i dospělých lidí, kteří jsou mnohem starší než já a jó sakra toho v životě zažili... A že jsem použila čas minulý..tak dobrá, mohu použít i čas přítomný:-)...
    9.6.2008 23:15 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Já už měla vztahů dost, neřekla bych, že jsem "nedospelě nevyzrálá" jen jsem se do také situace nikdy nedostala

    Ti mí blízcí, které považuji za nejmoudřejší a nejzkušenější nejen ve vztazích, naprosto otevřeně přiznávají, že se pořád mají co učit a že posledních deset (někdy dvacet) let svého manželství "brali za úplně špatný konec". ;-) Navíc lidé jsou různí, co jeden člověk může na druhém vnímat jako nedospělost, to klidně může být třeba tím, že druhý prostě vnímá věci jinak, prožívá je jinak a už se to na něm ani nezmění (ale pořád ještě se v tom může naučit "chodit", a "žít sám se sebou" (i já se to ještě učím), případně si najít někoho, kdo k němu "sedne" blíž). Proto jsem to slovo ani nepoužil, bylo by hrozně jednoduché všechno shrnout do jedné škatulky. Měl jsem tím na mysli spíš to, že za takových deset let bys takovýhle zážitek s největší pravděpodobností přijala jinak. Sice taky s bolestí, protože bez ní to nejde, ale jinak. Možná trošku víc "s nadhledem"? Já nevím, ale přeci jen něco takového trošku pozoruju už na sobě, a snad můžu předpokládat, že i u jiných lidí se to projevuje podobně.

    Honzu jsem v podstatě pochopila, ale jsou tu věci, které se staly a nechci, aby se to ventilovalo ven.. Kdyby jste věděli vše, bylo by to jiné povídání...

    Možná bylo. Ale nemyslím si, že by to něco podstatně změnilo, i kdyby tu pak někdo přišel s něčím jiným. Tohle si oba musíte vyřešit mezi sebou, a ještě jednou pak každý sám v sobě. Tohle není inženýrský problém, ke kterému předložíte zadání a tucet lidí vám pak oběma napíše tentýž (správný) výsledek. Ale teď hlavně asi potřebujete čas a moc to nehrotit. Přeju vám oběma honě štěstí. Určitě bude líp. ;-)

    9.6.2008 23:33 Monika
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Kubíku, sice Tě neznám, ale seš normálně poklad... Takových lidiček jako jsi Ty, bych v životě chtěla potkat.. Zatím jsem narazila na takových pár přátel a jsem za ně vděčná.. Jo v tomhle Ti věřím, tohle říká i mamča tatíkovi, ale nejenom prej v manželství, ale u mě i u výchovy...což já zásadně protestuju, pač nejsem zase tak špatně vychovaná, když se podívám kolem, vidím horší děcka než jsem já a to máme stejný věk... Člověk se učí a bude učit po celý zbytek života.. Asi něco na tom bude...holt ač nerada přiznávám, v určitých věcech jsem ještě nedospělá a nejednám jako dospělý správný člověk, ale potřebuju ještě zkušenosti..a ty najdu časem.. Ano, za pár let se na to budu dívat jinak a možná se tomu i zasměju, že jsem řešila také "děcké problémy"... Mno tohle jsem chtěla ještě napsat...že je to "náš" problém a řeší to za nás lidé, kteří sice mají zájem poradit a pomoct, ale tohle už je záležitost nás dvou... Děkuji Ti, taky Ti v životě přeji jen to nejlepší:-)
    10.6.2008 00:03 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Tak mě napadlo: pokud tu situaci teď nezvládnete, vykoukne na vás někdy znovu. Bez ohledu na to, s kým aktuálně budete. Hodně štěstí, ať se z toho správně poučíte už teď. Oba dva. ;-)
    10.6.2008 01:51 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota?
    Jojo. Pravdu díš. Vše, co člověk nevyřeší a uzavře do pomyslně skříně, tak to po čase z té skříně začne silně zapáchat a ten zápach se začne vměšovat do všeho ostatního. Proto je dobré těch kostlivců ve skříni příliš nezakládat a radši je průběžně vyndávat, a když ne úplně, tak aspoň očistit nánosy plísně, ať nesmrdí tolik a příště bude třeba lehčí je vyndat úplně.

    P.S. asi bych měl mít zakázáno přispívat po půlnoci :-)
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    14.6.2008 01:17 petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Co vy a samota? UPDATE - monca vi...
    Co já a samota?

    Samota není ani tak zlá jako smutná. Jsem již druhý rok sám a musím přiznat, že se snažím dělat cokoli proto, abych sám nebyl. Je mi sice jasné, že nakonec sám zůstanu, ale chci, abych měl sám o na co vzpomínat. Chci kvůli tomu změnit zaměstnání (obor).

    Možná jsem citlivěší než ostatní, ale mám teď zdravotní problémy, přišel jsem o bydlení ……… jak bych teď byl rád, abych na to nebyl sám……… Mysli i na toto………

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.