abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    17.4. 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    17.4. 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    17.4. 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (19%)
    Celkem 556 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Občas není od věci vyslovit něco, za co se upaluje nebo ukamenovává. Nic není totiž tak jednoduché, aby byla pravda vždy jediná a na první pohled zřejmá.


    NAVRCHOLU.cz
    Aktuální zápisy

    Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    27.5.2011 21:25 | Přečteno: 2364× | Ze života | poslední úprava: 27.5.2011 21:25

    „Devatenáctka operačnímu. Rychle jedoucí motorka na Vinohradský, směr z centra. Zahajuju pronásledování a žádám posily.“ „Operační všem hlídkám. Motorka na Vinohradské, směr z centra, devatenáctka pronásleduje. Potřebujeme posily. Hlaste pozice.“ „Jsme na Floře. Motorka zrychluje. Motorka zrychluje.“

    „Sedmička u vodárny, připojím se.“ „Šestadvacítka rozhlas. Jedu.“ „Devatenáctka na Želvě. Zatím nikdo na obzoru.“ „Pětka Pod Rapidem.“ „Tady jednáctka. Na Olšanech. Viděl jsem motorku i devatenáctku, vyrážím.“ „Osmnáctka. Průběžná. Připojím se u vozovny.“ „Devatenáctka u krematoria. Kdo je to za mnou?“ „Trojka devatenáctce. Jsem za tebou. Motorku vidím.“ „Dvaadvacítka operačnímu. Budu ještě potřeba?“ „Operační všem hlídkám. Hlaste, kdo už jede s devatenáctkou.“ „Trojka operačnímu. Devatenáctka přede mnou.“ „Operační všem hlídkám. Posily stále potřeba.“ „Šestka se může připojit. Vinohradská nemocnice.“ „Devatenáctka u Úvalský. Projel na červenou. Projel na červenou.“ „Čtrnáctka se přidává. Bělocerkevská.“ „Devatenáctka nad tratí. Teď podřadil a zrychluje...“

    Televizní noviny, 23.5.2011 - pronásledovaný motorkář: „Ujížděl jsem, protože jsem hlupák, prostě z blbosti.“


    Výše uvedený přepis radiové komunikace je kompletně smyšlený. Skutečné je ale jádro příběhu a (lze-li věřit TV Nova) také následné vyjádření ujíždějícího motorkáře. Celé se to odehrálo okolo půlnoci z 22. na 23.5.2011 a část oné honičky jsem viděl na vlastní oči.

    Nejprve byl v dáli slyšet zvuk motorky. Nebyl až tak neobvyklý, mnozí motorkáři jezdí na širokých pražských ulicích klidně vysoko přes stovku. Jenže tentokrát už bylo s řevem motoru slyšet i policejní sirénu. Ulicí se prohnala motorka a proletěla skrz křižovatku na červenou. Bez zpomalení. První policajti jeli asi o tři vteřiny za motorkou, hned v závěsu následovali další.

    Jenže pak se objevil další policejní vůz. A ještě další. Co ten motorkář udělal? Vyloupil banku? Ve zhruba pravidelných intervalech se vynořovala další a další policejní auta a všechna se hnala tam do dáli, kam zmizel motorkář. Celkem jich bylo nejméně deset.

    Komu stále ještě není nic divné, ať na chvíli zpomalí. Tak znovu. Za rychle jedoucí motorkou se hnalo nejméně deset (10) policejních aut. Aby se nakonec ukázalo, že ten motorkář jen udělal nějaký přestupek. Kdo shlédne ty odkazované televizní noviny, zjistí, že se v onu noc odehrály další dvě honičky, přičemž té nejvíc rozpitvané se účastnilo rovněž deset aut (a nakonec byly jako zátaras použity civilní vozy překvapených řidičů).

    Takže když to shrnu. Policie ve stavu, kdy údajně nemá peníze na zajištění provozu v prosinci a možná ani listopadu, a kdy údajně policisté smějí denně najet jen 50 km atd., posílá na chycení jediného ujíždějícího motorkáře deset vozů. Takže pomáhá a chrání. Doslova za všechny prachy.

           

    Hodnocení: 65 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    27.5.2011 21:32 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nojo, takhle pomáhat a chránit je baví. Hlídat rajon pěšky? Hlídat na přechodu pro děti? No, nic moc, ale hnát se za motorkářem! Adrenalin, život na plný pecky! Joj!
    27.5.2011 22:31 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Není se čemu divit. Ona takto vypadá od začátku i reklama na nabídku práce u městské policie: Akce Praha - staň se městským strážníkem
    27.5.2011 22:37 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Proc smesujes obecni (mestskou) a statni policii. Je to uplne neco jineho. :-P
    27.5.2011 22:41 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    zcela logicka akce. Stat potrebuje u policie vylizane mozky, ktere bezmyslenkovite a bez odmluv splni prikaz. Jako u armady. Proto je take Lukuv plac zcela nesmyslny. Inteligentni lide, kterym by doslo, ze 2 auta staci se u policie nemohou vyskytovat.
    Isah avatar 28.5.2011 07:03 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Tak to je musím trochu hájit. U nás na těch přechodech stojí denně. Když hlásím okrskáři, že třeba nesvítí světla, do druhého dne je to opraveno. Pochůzkáře okrskáře potkávám běžně. Cokoliv mám je řešeno ihned. Jsem trochu prudič, chráním si svou čtvrť a oni mi pomáhají. Když je problém s narkomany na dětském hřišti zavolám a hned konají. Takže to tak tragicky nevidím.

    Jo, 10 aut je extrém, na druhou stranu blbečka chytili. Kdyby Tě ohrozil v autě nebo na přechodu, budeš prudit, když ho nechytí. Stejně peníze na provoz Policie budou, ptž je z toho i zisk - třeba odtah aut.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.5.2011 07:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    My teda pochůzkáře potkáme, jen když je sem zavoláme k nějakýmu vloupání. U nás na periferii. Ovšem co je fakt, že přijíždí rychle, umí se chovat a jsou ochotní.

    Tady se mi zdá, že je to hlavně trochu divná akce. Víc aut nedosáhne větší rychlosti než jedno. Výhodu více aut bych tedy viděl v nadhánění. Nevíme proč ujížděl, možná před tím spáchal něco obludného, pak ale by snad byla namístě varovná střelba. Ale nevíme o co šlo.

    Ovšem že policie preferuje práci vzrušující, nebo výdělečnou (pokuty pro řidiče v nějakém vypečeném místě) to je myslím fakt. Tedy ono by bylo divné, kdyby tomu tak nebylo. Proč by zrovna policisté měli být světci obětavci. Z vonku to vyzerá, že občas se to mění k lepšímu a věnují se více potřebné, nudné a třeba nebezpečné práci, pak zase zleniví. Ta křivka ale snad přeci jen jde nahoru... doufám. Na našem okrsku za minula, tam se jen chlastalo, policajti měli salonek v hospodě jen pro sebe, hned pod okrskem a tam žili a pili. Popřevratově jsem je volal dvakrát k vyloupenému domku. Poprvé byli vyloženě naštvaný, nakonec si mne odvezli sepsat protokol až na Zbraslav, seděl jsem tam dost dlouho (a nebýt toho že jsem byl protivnej tak o mnoho déle) a pak čekal na noční autobus. Podruhé byli o něco lepší, brali i otisky prstů (takže jsem musel odevzdávat své a jet ráno do prahy, pak na policii... no...), ale pro toho co to vykradl si nedošli. Říkám nedošli, ten trouba na místě zapomněl své klíče od domu a zjevně to byl někdo, kdo byl odsud z místa (resp, ubytovny nad námi). Nic, pachatel nedopaden.

    No a pak je sem volal jednou táta nedávno a já k zaběhlému psu a to byli perfektní profíci. Skoro, teda.

    Ono to bude v lidech, jak to na kterým okrsku mají, kdo je tam velitel a tak.

    Ovšem teď mícháme polici městskou a státní.
    Luk avatar 28.5.2011 15:02 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Stejně peníze na provoz Policie budou, ptž je z toho i zisk - třeba odtah aut.
    To se mýlíš. Zisk z odtahu aut končí jinde, tedy u odtahové firmy. Policie odtahy nedělá. Ale ani příjmy z pokut nekončí v policii, jsou příjmem státního rozpočtu jako celku a policie dostává tolik, kolik se schválilo v parlamentu. Vazba na příjmy policie zde není žádná.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Isah avatar 28.5.2011 19:51 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Myslím, že se mýlíš. Příjmy z odtahu aut z park zon, kde nemají co dělat nebo při čištění ulic, dle nedávno vydané nové vyhlášky, opět budou moci kasírovat obce či městské části. U nás odtahové vozidlo patří MP a parkoviště také. Ne žádné soukr. firmě.

    Teď bylo, že auta při odtahu mají vrátit na místo po čištění, ale v novinách naší Mč jsem četla, že už zase budou moci odtáhnout auto na parkoviště MP a řidič zaplatí pokutu, která zůstane v Mč. Před čištěním ulic jsou v ulicích samozřejmě tabule, kdy a v kolik hodin čištění bude. Pokuty za znečišťování ulic psímy výkaly jdou do městské kasy, taktéž pokuty vybrané za přestupky, kterých jsou mraky denně. Opilí cizinci demolující inventář parků, odhazování nedopalků jindam než do košů.. Parkování v zonách rezidentů nerezidentem jsou hodně drahé a zůstávají obci. Odtahuje se mohutně. A je to dobře. Na rezidentních místech nemá nerezident co dělat. Parkovačky firem zde stojí několik tisíc ročně a za každé další auto se zvyšují. První auto, tuším 7 nebo 9 tisíc, další auta až dvojnásobek.

    U nás by fakt velké peníze inkasovali i za neukázněné pejskaře. Ale to chce jednat hned a třeba toho člověka vyfotit. Nechci psát, kde přesně bydlíme kvůli psychopatoprdovi, který slídí po osobních info. Tak se omlovám. Čoklů je tu milion i jen na tomhle by vybrali dost.

    Domnívám se, že peníze na provoz obou Policií jsou priorita, na kterou se prostředky nakonec vždy najdou. Mč ty peníze vrátí zpět do městské části, i když první drobný prohřešek řeší domluvou. S těmi psy nebo rušením nočního klidu by se jim prostředky vracely v hojném počtu.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.5.2011 20:05 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Pardon, oprava. MP vrátí peníze Mč.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Luk avatar 28.5.2011 21:46 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Myslím, že se mýlíš. Příjmy z odtahu aut z park zon, kde nemají co dělat nebo při čištění ulic, dle nedávno vydané nové vyhlášky, opět budou moci kasírovat obce či městské části. U nás odtahové vozidlo patří MP a parkoviště také. Ne žádné soukr. firmě.
    Bavili jsme se ale o Policii České republiky a ta opravdu nemá příjmy ani z pokut, ani z odtahů.
    Na rezidentních místech nemá nerezident co dělat.
    Problém je v tom, že míst pro nerezidentní parkování je v některých částech Prahy velmi málo, většina míst je rezidentních. Takže kdo tam přijede, nemůže zaparkovat v modrých zónách, přestože tam během dne bývá spousta míst volných. Musel by si předem na úřadu MČ koupit kartu.
    Parkovačky firem zde stojí několik tisíc ročně a za každé další auto se zvyšují. První auto, tuším 7 nebo 9 tisíc, další auta až dvojnásobek.
    Proto je veřejným tajemstvím, že mnoho lidí neváhá falšovat karty pro invalidy (nebo si je půjčovat od těch, kdo na ně mají nárok) a parkují tam dle libosti zdarma. Pravděpodobnost kontroly ze strany MP je nízká.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    29.5.2011 09:00 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Proto je veřejným tajemstvím, že mnoho lidí neváhá falšovat karty pro invalidy (nebo si je půjčovat od těch, kdo na ně mají nárok) a parkují tam dle libosti zdarma.
    ... nebo se nestydí vymlátit okýnko jen aby si vzali cedulku s vozíkem ...
    29.5.2011 12:32 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ty se IMHO nijak zvlášť nekradou - to si na kopírce udělá každej... mizej ty parkovací karty...
    29.5.2011 20:46 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ty se IMHO nijak zvlášť nekradou
    nevím, kolik je "nijak zvlášť", nicméně já jsem jeden takový případ nedávno potkal ...
    30.5.2011 09:32 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak nám už taky jednou vypáčili zámek v auto jenom proto, aby ukradli pitomýho plyšáka koupenýho na benzince... ale typickej případ to asi nebude
    29.5.2011 10:31 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pockat, clovek s vozejckem na aute muze parkovat na miste pro invalidy? Jako fakt?
    Luk avatar 29.5.2011 10:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Platí tohle (§ 67, odst. 4):

    Označení vozidla O 1 lze použít pouze v případě, řídí-li vozidlo nebo je-li ve vozidle přepravována osoba, která je držitelem označení O 1 vydaného podle odstavce 1. Přepravovaná osoba je povinna prokázat na výzvu policisty nebo strážníka obecní policie, že jí byly přiznány mimořádné výhody podle zvláštního právního předpisu, které ji opravňují k užívání vozidla s označením O 1.

    Ale faktem je, že se to moc nekontroluje, protože by museli buď kontrolovat při zaparkování nebo u toho auta čekat.

    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    29.5.2011 11:05 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak to nikdo nerikejte moji babicce, pac jinak uz nevleze do metra a ja nevylezu z auta.
    PepaSFI avatar 29.5.2011 12:23 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    když jsem kdysi vozil mého otce do nemocnice tak jim na bráně cedulka nestačila, chtěli vidět i průkazku ZTP. Ale je fakt že na tu vzdálenost od šraňku k boudě ta baba za okýnkem stejně viděla kulový. Kdybych si tu průkazku namaloval pastelkama tak prd pozná. Ale jak známo, vrátný a uklízečka jsou nejdůležitější.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Isah avatar 29.5.2011 21:35 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Jj, s tou státní PČr máš pravdu, já jsem chtěla spíše reagovat na to, že peníze za odtahy se vrátí zpět do městské kasy. Neinkasují to soukromníci. Alespoň u nás ne.

    Aha, to jsem nevěděla, že na prázdné místo v modré zoně si řidič bez rez. karty stoupnout nesmí.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.5.2011 23:35 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    včera 19:51 Isah Parkování v zonách rezidentů nerezidentem jsou hodně drahé a zůstávají obci. Odtahuje se mohutně. A je to dobře. Na rezidentních místech nemá nerezident co dělat.

    dnes 21:35 Isah Aha, to jsem nevěděla, že na prázdné místo v modré zoně si řidič bez rez. karty stoupnout nesmí.

    WTF???
    Luk avatar 31.5.2011 22:01 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Aha, to jsem nevěděla, že na prázdné místo v modré zoně si řidič bez rez. karty stoupnout nesmí.
    Smí, na tři minuty nebo v době mezi šestou a osmou ráno. Jinak ne. V Praze se teď údajně budují smíšené zóny, které mají fungovat jako modré a ve dne i jako oranžové/zelené. Ale zatím o nich vím jen z vyprávění náměstka Březiny, v reálu jsem ji ještě neviděl.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.5.2011 21:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Odtahuje se mohutně. A je to dobře. Na rezidentních místech nemá nerezident co dělat.

    Parkovací zóny jsou jedno velké svinstvo, zvlášť když vezmu v úvahu, že u některých nemá "nerezident" absolutně žádnou šanci kartu získat, ani kdyby ty šílené pálky, které za ně městské části chtějí, chtěl zaplatit.

    29.5.2011 08:45 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    +1

    jinak ženská tam z historických důvodů trvalý bydliště má u babičky, teď jsme se do téže čtvrti shodou okolností přestěhovali do nájmu, tak by to takhle využila, a stejně kartu nedostane, resp. stálo by nás to nekřesťanský prachy za přepis auta na ní

    naštěstí máme za rohem hranici městký části, takže je to otázka deseti minut chůze pro auto o ulici dál, akorát když se "zadaří", tak člověk prosmrdí dalších 20 minut v zácpě než se dostane autem zpátky k baráku, a to u toho naprosto rutinně porušuju jeden přikázanej směr jízdy, kdybych měl jet dle značek, tak najedu o 4 km víc a v tý zácpě (když je taková) smrdím minimálně dalších 20 minut (nicméně na tu značku dlabou všichni, jednou jsem dokonce viděl, jak policajti pouštěli, jako nechávali projet, auto co tam odbočovalo)

    p.s. Odtahuje se mohutně. A je to dobře. Na rezidentních místech nemá nerezident co dělat. - jinak zdálo se mi, že město nemělo takový úspěch v naočkování lidí nesmyslem, že parkovací zóny jsou pro jejich dobro ... no vidím, že jsem zase jednou lidskou blbost podcenil, a nejsmutnější je, když člověk vidí takovýhle názory u lidí, kterejch by si jinak i vážil :-(
    Isah avatar 29.5.2011 19:15 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Nemáme auto, tak tu problematiku vidím jen zvnějšku. Sousedi si na rezidentní parking nestěžují. Ani ti invalidní. Od doby co jsou ty zony, mají kde parkovat. Zjm. v týdnu. O víkendech jsou ty ulice, kde se parkuje poloprázdné. Dříve jim stáli na těch místech auta cizinců z okolních hotelů, auta firem. Míst k parkování pro místní občany je zde málo. Matně tuším, že karta rezidenta vyjde na 700,- ročně. Tak co je na tom špatně? Mi to vysvětli. Nejsem řidič.

    Nám se o to parkovné zdražuje třeba oprava. Když přijede opravář, musíme mu zaplatit i to parkovné. U nás před domem se parkovat nesmí - rychlostní komunikace. Smí se zastavit asi na pár minut k vyložení či naložení věcí. Jsme v centru Prahy, tady moc parkovišť nenajdeš.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.5.2011 20:53 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Samozřejmě že si "sousedi nestěžují". Oni s tím problém nemají - oni mají možnost vyřídit si kartu za ještě celkem rozumnou cenu. Problém je s firmami, pro které platí absurdní sazby (když jsem se s tím potýkal, v "naší" zóně byla cena parkovací karty na rok dokonce skoro o polovinu vyšší než 365-násobek pokuty za parkování) a jejich zaměstnanci a zákazníci, kteří nemají šanci vůbec.

    Píšete "auta firem" s despektem, jako by to byli nějací paraziti. Uvědomte si, že ty firmy platí nemalé nájmy, poplatky a koneckonců i daně. Dokonce i za ty "cizince z hotelů", kteří vám tak leží v žaludku, musí hotel odvádět radnici poplatek (mimochodem mnohonásobně vyšší než vaše 2 Kč, které si tak pochvalujete). Z toho všeho radnice žije - a na oplátku se těm lidem snaží znepříjemnit život, jak může. Firmy holt nemají volební právo a jejich zaměstnanci a zákazníci ho sice mají, ale většinou jsou stejně z jiného obvodu (nebo rovnou města), takže co by je radnice pořádně nepodusila…

    A ještě perlička od Folimanky (Nusle - typické to centrum Prahy): v blízkosti je jediné parkoviště, kde se dá parkovat aspoň na automat. Po šesté večer a o víkendu, kdy se neplatí, je toto parkoviště plné aut místních s vystavenými kartičkami, zatímco přilehlé ulice jsou poloprázdné, ale zaparkovat se tam nedá, protože bdělí a ostražití občané okamžitě volají měšťáky.

    29.5.2011 22:47 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nemáme auto, tak tu problematiku vidím jen zvnějšku.
    ano, jistě, sytý hladovému nevěří ... obávám se, že darmo potom něco vysvětlovat
    Sousedi si na rezidentní parking nestěžují. Ani ti invalidní. Od doby co jsou ty zony, mají kde parkovat.
    a teď ještě tu o Červené Karkulce

    že meleš o invalidech krásně ilustruje, jak meleš zcesty - modré zóny samozřejmě nijak nezměnily jejich nárok na vyhražené parkování
    Zjm. v týdnu. O víkendech jsou ty ulice, kde se parkuje poloprázdné.
    ano, o víkendech jsou modré zóny poloprázdné - ty jsi doufám myslela těmi "ulicemi kde se parkuje" ...

    ale návštěva, která přijíždí obvykle právě o víkendu, tam zaparkovat nesmí
    Dříve jim stáli na těch místech auta cizinců z okolních hotelů, auta firem.
    jo, takže je lepší, aby tam radši nestál nikdo ...
    Míst k parkování pro místní občany je zde málo.
    nevím, co znamená "zde" - ano, znám po Praze místa, kde se v neděli večer, když přijedou všichni z víkendu, nedá zaparkovat přímo před vytouženým domem ani v modré zóně ... ale moc jich není, takže argumentovat s nima je celkem naprd

    ostatně dala se kdesi stáhnout mapka, jak je to s využitím jednotlivých zón a porušováním z nich vyplývajících zákazů ...

    ... tak jsem jen zběžně hledal, a našel jsem, že Praha 3 měla průměrnou obsazenost modré zóny 81,7%, Praha 7 v roce 2009 měla 89,78%

    takže v prvém případě každé páté místo volné, v druhém každé desáté

    parkovat se "nedá" na mnou již zmíněné Letné, ale vzhledem k charakteru zástavby (žádná velká koncentrace hotelů apod.) fakt nevím, co s tím mají ty zóny co do činění - je to jako asi mluvit o Třebíči, kde u rodičů taky nemám v neděli večer kde zaparkovat, přitom snad 99,99% aut tady je "rezidentských"
    Matně tuším, že karta rezidenta vyjde na 700,- ročně. Tak co je na tom špatně?
    třeba to, že se nedá získat, i když tam člověk bydlí - tedy jenom bydlí

    a dokonce i když má trvalé bydliště, tak má smůlu, pokud nejde o jeho auto - nemůže tam nechat parkovat partnerovo auto

    taky je špatně to, že kdo už teda tu kartu získat může, tak si tedy jejím prostřednictvím zaplatí parkovací místo, ale toto nemá zaručeno, když je v nějaké oblasti míst málo, tak má prostě smůlu i s kartou - jo mimochodem, teď mi došlo, že v tomto vlastně popíráš sama sebe, na jednu stranu tvrdíš, že "Od doby co jsou ty zony, mají kde parkovat." ale na druhou říkáš "Míst k parkování pro místní občany je zde málo." ...

    taky je na tom špatně tohle, tohle, nebo třeba tohle zvlášť ve spojení s tímhle ...
    Nám se o to parkovné zdražuje třeba oprava. Když přijede opravář, musíme mu zaplatit i to parkovné.
    a to ochotně platíte a ještě tleskáte magistrátu, jak to dobře vyřešil

    no to pak jo, více takovýhle občanů ... akorát ti řemeslníci s tím mají asi trošku problém, když část konkurence může nabídnout cenu o to parkovné nižší, a narozdíl od vás to ne každý rád zaplatí
    Isah avatar 2.6.2011 10:25 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Omlouvám se, píšu o něčem o čem nemám dostatečné informace. Detailně parkovací zony neznám, ten systém, psala jsem to co vidím ve svém okolí. Jako neřidič se v tom neorientuji téměř vůbec, jak čtu z Vašich komentářů.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 29.5.2011 13:24 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Nerezident má k parkování určité ulice, kde je automat na mince. O víkendu se, tuším, neplatí vůbec. Nepotřebuješ kartu, abys zde zaparkoval. Třeba v Apolinářské nebo na Karláku je zona, kde se parkuje za peníze. To je jen jedna z mnoha, nemáme auto, tak se v té probletace tolik neorientuju.

    Vím, že s vydáváním karet měli potíže lidé, kteří u nás sice bydlí, ale majitel domu jim nepovolí trvalý pobyt. O víkendu je parkování zdarma.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    xkucf03 avatar 29.5.2011 14:02 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ale majitel domu jim nepovolí trvalý pobyt
    To je vtipné -- jinde je zase hlášeno třeba deset Ukrajinců, aniž by tam bydleli a aniž by o tom majitel vědět (majitel to vytuší až když začne chodit divná pošta pro úplně cizí lidi) a policie s tím nechce nic dělat a říká, že to nejde jen tak zrušit, posílají člověka na úřad a ten zase na policajty, prostě od čerta k ďáblu a nakonec je úspěchem, že si zapíší, že majitel si stěžoval a s trvalým pobytem cizinců nesouhlasí (ale že by je odhlásili, to zase ne).
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    29.5.2011 15:18 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nepracujete náhodou na úřadu nějaké městské části? Protože přesně takhle idylicky to malují ti, kteří ty zóny vymýšlejí. Realita je podstatně smutnější…
    29.5.2011 21:51 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nerezident má k parkování určité ulice, kde je automat na mince.
    nerezident typicky není milionář, aby platil 400 Kč denně za 10 h placeného parkování (od 8 do 18), navíc by bylo trošku otravné chodit to auto co chvíli přeparkovávat (obvykle je maximální doba parkování omezena na 2 h ... ano, někde je to i 6 h, a někde se neplatí 40 za hodinu, ale třeba "jenom" 20 ...), a jinak - viz dále:
    Nepotřebuješ kartu, abys zde zaparkoval.
    ale potřebuju to místo, na které zaparkuju ...
    Třeba v Apolinářské nebo na Karláku je zona, kde se parkuje za peníze. To je jen jedna z mnoha,
    ano, to je ideální příklad argumentovat Karlákem, kde je obrovský parkoviště, a vcelku nicmoc, kam by tamodtud člověk zašel, snad jen na návštěvu do nemocnice, kde jsou ale další parkovací místa ... a což takhle o kus vedle, když potřebuju do polikliniky ve Spálený, tam zaparkuju kde? - AFAIK jsou tam přímo před ní celý tři parkovací místa pro pacienty, tak to na takovej ústav (mimochodem jediná pohotovost v okolí, u toho Apolináře není) určitě stačí, zvlášť když se tam somrujou lidi, co nejdou na polikliniku, ale potřebujou něco kolem ...

    nebo třeba Letná, tam je zelená zóna u stadionu, kterou ovšem policajti při každé příležitosti zavíraj zákazem zastavení, a když není zavřená, tak je beznadějně plná, no a pak u Technickýho muzea, kde je i hlídaný parkoviště, a oboje naprosto nestačí, na kteréžto téma remcal v médiích i ředitel muzea, že maj návštěvníci problémy
    nemáme auto, tak se v té probletace tolik neorientuju.
    tak o tom laskavě pomlč, neb tyto představy jsou poněkud mimo realitu
    Vím, že s vydáváním karet měli potíže lidé, kteří u nás sice bydlí, ale majitel domu jim nepovolí trvalý pobyt.
    jo, jo, zlý majitel ... a že si někdo třeba to trvalé bydliště měnit nechce?

    kolegovi se koupě bytu protáhla o pár měsíců kvůli ztrátě občanky, banka s tím měla děsný problémy, změna trvalýho bydliště je to samý, resp. ještě horší ...

    je to neskutečnej vopruz, krom jinýho musel bych změnit přes dvacet smluv ... podle tebe si maj třeba studenti měnit trvalý bydliště každej rok, když se v září stěhujou do novýho podnájmu?
    O víkendu je parkování zdarma.
    nikoli v modré zóně
    Luk avatar 31.5.2011 22:08 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a že si někdo třeba to trvalé bydliště měnit nechce?
    Mám pocit, že podmiňování nároků trvalým bydlištěm už dříve narazilo u ústavního soudu, který ho označil za protiústavní. Takže si myslím, že je jen otázkou času, kdy tam někdo dotlačí i tuto záležitost a ÚS rozhodne konzistentně s dřívějším rozhodnutím.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.6.2011 09:03 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Mám pocit, že podmiňování nároků trvalým bydlištěm už dříve narazilo u ústavního soudu, který ho označil za protiústavní.
    nemáš link pls?
    Takže si myslím, že je jen otázkou času, kdy tam někdo dotlačí i tuto záležitost a ÚS rozhodne konzistentně s dřívějším rozhodnutím.
    obávám se, že je za tím příliš velkej byznys na to, aby se to povedlo ... vydělávaj především na chytání lidí, co tam fakt někde potřebujou zaparkovat a nemůžou si tu kartu vyřídit (ne, jednodenní karta pro kohokoliv není za 365*350=127750 Kč použitelná varianta), kdyby si to vyřídit mohli, tak jim k polapení zbyde jen sem tam nějakej turista
    Luk avatar 1.6.2011 10:07 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nemáš link pls?
    Pokusím se to najít. Tuším, že se to týkalo DP města Liberce, když uplatňoval dvojí ceny za jízdné (nižší pro osoby hlášené k trvalému pobytu ve městě).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    1.6.2011 13:44 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    obávám se, že je za tím příliš velkej byznys na to, aby se to povedlo

    Ústavní soud už několikrát ukázal, že je mu jedno, kolik jeho rozhodnutí bude stát stát peněz, takže se nechám překvapit.

    2.6.2011 11:20 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    s/se to povedlo/prostý občan mohl normálně parkovat/

    jo, soud možná řekne, že je to protiústavní - a co s tím potom v praxi?
    Jendа avatar 1.6.2011 22:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a což takhle o kus vedle, když potřebuju do polikliniky ve Spálený, tam zaparkuju kde? - AFAIK jsou tam přímo před ní celý tři parkovací místa pro pacienty, tak to na takovej ústav (mimochodem jediná pohotovost v okolí, u toho Apolináře není) určitě stačí, zvlášť když se tam somrujou lidi, co nejdou na polikliniku, ale potřebujou něco kolem ...

    nebo třeba Letná, tam je zelená zóna u stadionu, kterou ovšem policajti při každé příležitosti zavíraj zákazem zastavení, a když není zavřená, tak je beznadějně plná, no a pak u Technickýho muzea, kde je i hlídaný parkoviště, a oboje naprosto nestačí, na kteréžto téma remcal v médiích i ředitel muzea, že maj návštěvníci problémy
    No jo, ale je nějaký plán, jak situaci, zejména v centru, řešit?
    Luk avatar 1.6.2011 23:54 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Je spousta lokalit (hlavně na Praze 2 a 3), kde se dalo dřív normálně parkovat a volných míst tam bylo dost. Teď se tam nadělaly modré zóny, se všemi důsledky. Jde hlavně o okrajovější části, kde to dopadlo tak, že se nerezidenti přesunuli do přilehlých částí sousedních obvodů (tj. hlavně Prahy 4 a 10), kde se tím pádem situace zhoršila a vzniká tlak na to, aby se tam modré zóny zavedly také.

    Jedním z "plánů" na řešení jsou smíšené zóny, ale jak to mohu zatím pozorovat, tak o nich akorát Březina klape hubou (tenhle člověk je velké neštěstí pro Prahu), ale nic se ve skutečnosti nemění.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 11:24 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    No jo, ale je nějaký plán, jak situaci, zejména v centru, řešit?
    já bych se jen chtěl ujistit, co konkrétně chceš řešit?
    Luk avatar 2.6.2011 12:55 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Zřejmě to, aby se lépe parkovalo všem, tj. i nerezidentům.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Jendа avatar 2.6.2011 16:31 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ano, přesně tak. Postupně jsem nabyl dojmu*, že v centru je N parkovacích míst, přičemž ve špičce by tam chtělo parkovat k×N aut, kde k > 1 (+ vzhledem k tomu, že je teď centrum saturováno, tam teď spousta lidí autem radši nejezdí; po uvolnění by tedy bylo parkovacích míst potřeba ještě víc, než se zdá).

    *Rád si nechám tuhle domněnku vyvrátit, ale bohužel se mi zdá, že třeba v okolí Staroměstské je prostě moc aut na málo prostoru a neumím si představit řešení dopravní situace s IAD bez vybourání některých domů.
    2.6.2011 23:56 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ovšem vyřešit problém toho, že tam chce parkovat k*N aut tím, že tam povolíme parkování jenom l*N aut, kde l < 1 není zrovna efektivní řešení...
    4.6.2011 12:37 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ano, přesně tak.
    no, to je pořád dost široký problém ...

    obecně, návrhy na řešení se pohybují někde okolo myšlenky podmínit různé záměry investorů tím, že musí vybudovat adekvátní počet parkovacích míst plus nějaká navíc

    druhou věcí je zkvalitnit hromadnou dopravu (nikoli penalizovat auta!), aby nebylo výhodnější jet autem do centra, pokud toto normálně parkuje mimo centrum
    Postupně jsem nabyl dojmu*, že v centru je N parkovacích míst, přičemž ve špičce by tam chtělo parkovat k×N aut, kde k > 1
    asi by bylo třeba vymezit pojmy "špička" a "centrum" ...

    třeba já jsem konkrétně ve čtvrtek dojel cirka o půl jedenácté v noci do Bubenče, a kvůli modrým zónám jsem nemohl zaparkovat, i přestože přímo na naší ulici bylo jedno místo, za rohem další dvě, a do 200 m dalších minimálně pět ... takže jsem po vyložení věcí jel do sousední čtvrti, kde v nejbližší ulici, kam takto jezdí každý, kdo nenajde místo v zelené zóně, byla dvě místa, bohužel krátká, s kombíkem jsem se nevešel, tak jsem zůstal stát na zákazu stání, o kterém vím, že jej policie ignoruje (on tam ani nedává příliš smysl), zatímco v modré zóně by mi hrozil odtah

    takže tam zjevně platilo k < 1
    (+ vzhledem k tomu, že je teď centrum saturováno, tam teď spousta lidí autem radši nejezdí; po uvolnění by tedy bylo parkovacích míst potřeba ještě víc, než se zdá).
    spíš než že by nebylo místo vůbec je to tak, že je místo, na kterém zaparkovat nesmí, a proto tam nejezdí, pokud už to někoho odradí ...
    *Rád si nechám tuhle domněnku vyvrátit, ale bohužel se mi zdá, že třeba v okolí Staroměstské je prostě moc aut na málo prostoru a neumím si představit řešení dopravní situace s IAD bez vybourání některých domů.
    já si to tam teda tak konkrétně nevybavuju, ale neměl jsem dojem, že by to tam bylo s parkovacími místy tak špatné ... ono hlavně nevím, kolik je tam vůbec obytné zástavby, a z ostatního, u maagistrátu se dá parkovat na náměstí, Rudolfinum má parkoviště vlastní, na fildu jezdí studenti metrem ...?
    28.5.2011 07:26 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    no nevím,

    u nás jsou na přechodech snad každý ráno - státní i městská. Šmajdat je pěšky vidím taky často
    28.5.2011 07:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Píšu už nahoře. V naší čtvrti jsem poprvé spatřil policii l. p. 1978. Bylo výročí srpna. Potom když tady bylo nějaké zasedání nato či co toto cca 1990. Pak asi před rokem, nějaká nová policistka tady chtěla dát iniciativně pokuty za stání na zeleni, ale v zimě, takže neviděla že to není zeleň, ale parkoviště (které jsme nechali udělat za své). Pak asi pětkrát jindy v letech nového tisíciletí (tedy frekvence se zvyšuje). Jinak jsem jedou když je tedy vykradený barák, auto... také v našem lesíku bývalo několikrát do měsíce odložené ukradnuté a vybrakované auto. To jsem jim vždy volal, moc nadšený a ochotný teda nebyli. Mám pocit z posedních kontaktů, že zrovna teď se to lepší, jinak jsme byli odožený rajon. "Jo, u vás se krade hodně, to je každou chvíli" pravil spokojně před několika lety policajt na služebně. Koukal jsem, kolik jich tam je, tam vevnitř... Ale to už je tak deset let, teď je to asi fakt lepší i u nás... doufám!
    Isah avatar 28.5.2011 08:08 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Tak jasně, nejsou všichni géniové :-) Stání v zimě je dobrý :-) A je rozdíl centrum Prahy a Zbraslav, to zcela jistě.

    Tady vidíš, že se to zlepšuje. Když je u nás volám kvůli hluku z hotelů po 22. hod. - to volám celkem pravidelně, klidně se zeptám, kdy tak asi přijedou. Jsou tam do pár minut. A fakt zjednají pořádek i tam, kde by člověk řekl, že to moc nepůjde. Tak jim pak poděkuju.

    Náš syn je má rád, páč lidi od obou policií jsou i milí a kontaktní. Oni s těmi dětmi mluví a pořádají akce, kdy představí své prostředky + historii, mají akce pro různé věk. skupiny dětí - a pěkně udělané. I tohle se mi na nich líbí. Chovají se normálně. Děti k nim mají důvěru.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    28.5.2011 10:21 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    jednou jsme byl takovej genius pro změnu já :)

    v zimě jsem zastavil na kraji parkoviště když bylo namrzlo a za týden jsem už seděl na služebně a vysvětloval, že když jsem přijel, tak byly ty žlutý čáry pod námrazou a neviděl jsem je (jel jsem soukromým autem a to přes týden moc nepoužívám, ani jsem k němu nešel) - stálo mě to 200 :-)
    Isah avatar 28.5.2011 12:47 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    To se stane :-)

    Jednu negativní zkušenost mám s tím, když mi lohli kolo a ten policista co se mnou sepisoval výpověď psal jedním prstem, asi tak 1 úhoz za minutu :-) To jsem rostla, ale i v tom už se zlepšili, mají na ty zápisy administrativní sílu. Jsou policisté v terénu a pak ti, kteří píšou na služebně.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    Isah avatar 28.5.2011 07:52 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    U nás v centru také, jak měšťáci, to máme i okrskáře, které pravidelně potkávám a státní stojí u přechodů ráno, když jdou děti do škol - tady se asi domlouvají, někde stojí MP jinde státní. Hlídky státní Policie také potkávám často. Krom toho u nás jezdí i na bruslích, kolech a koních. Běžně je potkáš i na cyklostezkách. Většinou se mísí. U odtahů je také jeden měšťák a 1 státní.

    My nevidíme do záměru proč použili 10 aut, třeba jela první Oktávka, další třeba to jejich rychlé auto a chtěli ho zablokovat. Fakt nevím. Ano, je to neekonomické, ale my do těch záměrů nevidíme. Ten den jsem vyjímečně viděla kus zpráv v TV a tam se mluvilo o tom, že PČr moc šancí zastavit auto v obydlených zonách Prahy nemá. Nejčastěji používají blokaci, mluvili i o tom, že dali do cesty někomu i soukromé auto jednoho z policistů. Ukazovali i ten pás, který má auto zastavit propíchnutím gum, ale zase to moc nejde v hustém provozu. Dopravák mluvil o tom, že to za X let použil 1x.Je fakt, že když autu bouchnou 2 gumy naráz auto bude asi neovladatelný.

    Kdysi to u nás také nebylo úplně dobré s těmi pochůzkami, ale lidi si stěžovali a za pár let není problém. Ono to "občanské pruzení" je k něčemu dobré :-)

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    LukynZ avatar 27.5.2011 21:33 LukynZ | skóre: 2 | blog: status_quo | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak jsem zvedavy kolik lidi dnes nema co na praci a ma potrebu si kopnout do policajtu?
    Luk avatar 27.5.2011 21:39 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Já si nekopu do policajtů, nýbrž do policie. Za to nemohou jednotliví policajti, špatný je systém fungování policie. Deset aut se hnalo za motorkářem, a kdyby v tu chvíli někdo opravdu potřeboval pomoci, neměl by kdo pomoci. Taková je bohužel realita.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    LukynZ avatar 27.5.2011 21:42 LukynZ | skóre: 2 | blog: status_quo | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To neni realita ale blbost. Operacni dustojnik vi kde jake jednotky ma a kdyby neco nastalo, posle tam nekoho kdo je nejbliz a pokud by to byl nekdo z tech 10ti, tak odvola je. Nechapu takove panicke recneni "honi se za blbostmi a jinde by nebyli". Kdyby jinde bylo treba, tak tam budou....
    Luk avatar 27.5.2011 22:08 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Kdyby jinde bylo treba, tak tam budou....
    Budou, ale třeba později nebo v menším počtu. Ale to jsem primárně říci nechtěl. Šlo mi o stránku ekonomickou. Policie tvrdí, že nemůže tam či onam poslat hlídku, protože na to nemá peníze. Proto mi přijde v příkrém rozporu s aktuální ekonomickou situací policie, když se za motorkářem žene deset aut a (když už nic jiného) pálí zbytečně benzin.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.5.2011 00:03 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Budou, ale třeba později nebo v menším počtu.

    A nebo třeba naopak rychleji, protože místo aby vyjížděli od služebny, budou zrovna dva bloky od místa, kde se to stane. Takhle naslepo od stolu to těžko odhadneme…

    Luk avatar 28.5.2011 00:29 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Oni ale mířili do míst, kde moc bloků není. Z obydlené oblasti mířili do neobydlené.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.5.2011 12:54 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Takhle naslepo od stolu to těžko odhadneme…
    Ani ne. Jestliže se policajti rozprostřední různě po městě všichni začnou hnát za jednou motorkou, tak získáš jedno místo, kam budeš moct hodně rychle poslat spoustu policajtů, a spoustu jiných míst, kam přijedou za dlouho.
    Quando omni flunkus moritati
    27.5.2011 22:03 misch | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pochybuju že má celá Praha k dispozici jen 10 aut. Spíš to bude *řádově* víc, ne? Takže to že jich 10 naráz někam jede, asi sotva znamená ohrožení, nehledě na to že budou stejně pořád v kontaktu s centrálou.

    A bez ohledu jak idiotsky probíhala *tahle konkrétní* akce, tak si myslím že s více aut je výrazně větší šance na chycení pachatele (samozřejmě ne pokud všichni pojedou za sebou jako vláček :)).

    Co ten pičus na motorce? Už ho propustili za to že vlastně nic neudělal? Ani bych se tomu nedivil :/.
    Luk avatar 27.5.2011 22:17 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pochybuju že má celá Praha k dispozici jen 10 aut. Spíš to bude *řádově* víc, ne? Takže to že jich 10 naráz někam jede, asi sotva znamená ohrožení, nehledě na to že budou stejně pořád v kontaktu s centrálou.
    Praha je ale dost velká. Přinejmenším v dané oblasti těch 10 aut může znamenat citelné oslabení. Ale to jsem primárně říct nechtěl - viz jeden z mých dalších diskusních příspěvků.
    tak si myslím že s více aut je výrazně větší šance na chycení pachatele (samozřejmě ne pokud všichni pojedou za sebou jako vláček :)).
    V tomto případě jela ta auta poměrně daleko od sebe (první dvě relativně v závěsu, pak už byly ty odstupy delší, dvě z dalších aut jela těsně za sebou). Nedokážu si představit, že by ta zadní auta (všechno to byly oktávky) mohla v tomto případě dojet ta přední. Ledaže by pronásledování pokračovalo až na druhý konec republiky ;-)
    Co ten pičus na motorce? Už ho propustili za to že vlastně nic neudělal? Ani bych se tomu nedivil :/.
    To netuším. Samozřejmě přestupky byly na sebrání papírů naprosto bez diskuse, už jen za tu rychlost. K tomu samozřejmě jízda na červenou a nejspíš i něco dalšího.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    27.5.2011 21:47 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Kopnout si do těch hajzlů? Ale ano, kopat, dokud budou při smyslech.

    Aneb policie používá civily jako zátarasy.
    AraxoN avatar 28.5.2011 12:48 AraxoN | skóre: 47 | blog: slon_v_porcelane | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Takže česká polícia zastavuje autá (a ľudí v nich) za účelom použitia ako živé štíty. Už sa vôbec nedivím, že niektorí sa zastaviť nenechajú a snažia sa utiecť. Ja by som tiež radšej utekal, než zo seba nechal robiť živý štít.
    28.5.2011 13:08 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    jedine divne me ze policiste nedonutili ty ridice vystoupit a neodvedli je do nebezpeci. kdyby me osobne policista o todle pozadal tak mu hned dam klicky. Takove zmrdy co ujizdi pred policajtama je potreba chytat. Co je nepripuste jsou skody na zdravi nebo na zivotech, majetek at vezme cert. V normalni zemi by to ten pronasledovany hned cvakal.
    PepaSFI avatar 28.5.2011 13:27 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    chytat i za cenu ohrožení životů a majetku nic netušících občanů? Kdyby takhle ujížděl zfetovaný magor a do těch lidí v zátarasu by plnou rychlostí najel, bylo by to v pořádku? Je v pořádku když policajti někoho takhle ženou městem? Samozřejmě pak vinu připíšou ujíždějícímu ale já radši budu živej nesprávně kritizovat policajty než mrtvej správně dělat barikádu. Kdo mi zaručí že to policejní auta zvládnou? Že to zvládnou jejich řidiči? Jak k tomu přijdu když mě zabije policejní felicia která kvůli financím nemá ani zimní gumy? Myslím že při dnešní technice by neměl být problém odhadnout kam pronásledovaný míří a zadržet ho bez honičky.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    28.5.2011 14:30 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nereaguj pokud neumis cist
    PepaSFI avatar 28.5.2011 15:27 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nereaguj pokud nechápeš. Podle tebe musí policie prchajícího chytit za každou cenu, s výjimkou ohrožení zdraví a života. majetek ať vezme čert. No a když mi při tom zničí auto? Jo, můžu po někom vymáhat škodu. Po kom? Ten prchající bude třeba bez majetku, bude pár let ve vězení a co mi zaplatí? Kulový! Policie? To by musel někdo dokázat že ten zásah zpackali. Takže opět kulový. A i kdybych něčeho dosáhl, moje auto má nulovou tržní hodnotu. Jenže pro mě má hodnotu v tom že mě doveze do práce, na nákup a za zábavou. Ve cvíli kdy o něj přijdu, budu mít nemalé potíže a ty mi nikdo nezaplatí. Minimálně budu muset okamžitě koupit jiné auto, ve spěchu, z donucení, s rizikem že budu muset přistoupit na něco jinak nepřijatelného. Pro spoustu lidí může ztráta auta znamenat potíže přímo existenční. Ne, nesouhlasím, policie nemá právo ohrozit ani majetek, leda snad v případě kdy jde o záchranu životů. Ale to v případě honičky za někým kdo si dovolil nezastavit protože zpanikařil kvůli banálnímu přestupku, nebo je prostě blb a hraje si na desperáta prostě nepřipadá v úvahu.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    lucorp avatar 28.5.2011 19:55 lucorp | skóre: 3 | blog: Konverzia stavbára na ajťáka | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    +100
    "Vyčíslovať straty na predajoch za pirátske kópie je ako vyčíslovať o koľko deti prichádzame masturbáciou..."
    29.5.2011 14:19 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    proto budem hazet policistum klacky pod nohy aby bylo kradeni aut lehci ze? :D

    to si pak lide nebudou stezovat na to ze je pro ne auto otazkou existence :)
    PepaSFI avatar 29.5.2011 14:52 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tady je někdo dobře pomýlenej. Kde je psáno něco o kradení aut? Kde je psáno něco o házení klacků policistům pod nohy? Já jim nehodlám v ničem bránit, jen si nepřeju aby ohrožovali životy a majetek nic netušících občanů kvůli banalitám. Co udělal ten stíhaný řidič že museli kvůli němu ohrožovat bezpečnost honičkou po městě a ještě použít civily jako zátaras?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.5.2011 19:07 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    i kdyby jen blbe parkoval, tak ujizdel pred policisty.
    PepaSFI avatar 29.5.2011 19:38 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ujetí policajtům je přestupek za 1000 kč. Máš zajímavý měřítka hodnot, tisícovka proti ohrožení životů. Myslím že netřeba dále diskutovat, já mám celkem jasno.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    30.5.2011 00:06 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    mas pravdu, zakazeme policistum pronasledovat auta. Ono se to nikdy nevyplati.
    Luk avatar 31.5.2011 22:11 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    On je ale problém, že míra ohrožení lidí bývá při pronásledování často mnohem vyšší, než kdyby se to auto nepronásledovalo. Přirovnal bych to třeba k zásahu ruské policie v moskevském divadle.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Chytrex avatar 30.5.2011 14:11 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    +1

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    27.5.2011 22:30 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nechapu, co resite ? V normalni zemi by cely vyjezd platil motorkar.

    gf
    27.5.2011 23:01 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Přesně tak. Takže vlastně všechno ok. Policajti fungujou a platí to ten kdo se provinil. Taky mi není jasný v čem je problém. Poslední dobou si myslím se policie snaží a musím pochválit i měštáky který si leckde našli svoje uplatnění a opravdu se smekaj. A jak se na ně nadávalo, když tady začínali. Mrkněte se do svodek kolik toho za den maj. Kolikrát prkotiny, ale kdyby ke všemu museli státní ....
    27.5.2011 23:21 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Souhlasim. Vetsinou maji Lukovy zapisky hlavu a patu, ale tenhle tedy ne. Stezovat si na to, ze policajti nekoho pronasleduji za rychlou jizdu? Co kdyby ten clovek nekoho zabil?
    xkucf03 avatar 28.5.2011 15:26 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A co kdyby někoho zabili ti policajti při pronásledování? A faktem je, že rychlostní limity jsou u nás na mnoha místech padlé na hlavu -- i roztřesená babka v trabantovi tam pojede rychleji a přitom bezpečně.
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    27.5.2011 22:33 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    hodne se toho za posledni leta zmenilo. Jeste pred 5-6 lety, by si mohl byt clovek jisty, ze ten bezohledny motorkar byl volic ODS, ale dnes to muze byt i volic TOP nebo VV.
    27.5.2011 22:44 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nebo uzivatel windows. Nebo homosexual. Nebo dad. Polib si prdel dedku. Jestli mas nejaky konkretni poznatky k trestny cinnosti politiku z vyse zminenych stran, tak padej na policajty udavat. Jinak bud ticho a bud rad, ze je nase spolecnost natolik solidarni, ze jsi jeste neumrel hlady.
    27.5.2011 22:49 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak padej na policajty udavat
    "Vaše hlášení jsme zařadili ke zpracování, probereme se tím, můžete jít" :-D
    27.5.2011 22:50 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ale face to face bys mi to nerek, zejo ty hrdino. Prohodil bych te zasklenym balkonem ...
    27.5.2011 23:12 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Jo? Brat ti to nebudu. Tve fyzicke dispozice neznam, takze si netroufnu to posuzovat.
    27.5.2011 23:32 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A f2f bych ti to rekl. At ti pri tom prohazovani nerupne v zadech. ;)
    27.5.2011 22:44 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    No vidite. To je skvela zprava.

    A na abicku uz je taky konecne reklama na microsoft .......
    Využijte Cloud Computing.
    Pro vyšší efektivitu práce ve firmě a nulové náklady na serverový HW
    www.microsoft.com
    gf
    27.5.2011 22:59 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ja bych se vsadil, ze kdyby Vas M$ oslovil, tak je na linuxsoftu jeho reklama taky, nebo se mylim?

    mnohem lepsi je zde hlaska z rubriky 'Piseme jinde':

    Microsoft spustil portál, který obsahuje předpřipravené kódy pro tvorbu připnutý

    Az se to M$ domakne, jak si z nich tady delaj srandu, tak je po reklamach.
    27.5.2011 23:55 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak sazet se muzete. Je to tak, ze reklamu primo vedouci na MS neberu. Ale reklama na jejich obchodni partnery mi nevadi.

    gf
    28.5.2011 16:56 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Strap-on web? Týjo to ani neznám :-D.
    28.5.2011 17:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    27.5.2011 22:47 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    No jistě. Všichni ostatní voliči jsou totiž příliš zaměstnaní pomocí svým bližním v sociální nouzi.
    28.5.2011 19:00 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    +1

    Tento ideologický šťouch se dadovi moc nepovedl. Ale trénuje čile.
    28.5.2011 07:45 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    na tom asi něco bude - mladý komunista, nebo socialista na motorku nemá a starý se na ní zase neudrží a padá po sklopení stojánku
    27.5.2011 23:01 nelson | skóre: 17 | blog: jakesi_cosi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Doufám, že tím nechcete říct, že nezákonná činnost by měla být pronásledována jen do výše z ní plynoucí škody. Pokud by to tak bylo, lidé by opravdu začali dělat vše, co by chtěli.. motorkáře na litru jedna policejní Octavie holt nezastaví.
    Luk avatar 28.5.2011 00:28 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Doufám, že tím nechcete říct, že nezákonná činnost by měla být pronásledována jen do výše z ní plynoucí škody.
    Tím chci říct, že by se měla ctít zásada proporcionality. Když kdysi v tramvaji č. 11 nebezpečný pachatel (který měl jít původně do vazby, ale soudce ho pustil za slib slušného chování) ohrožoval cestující, policie proti němu vyslala dva pořádkové policisty. Útočník z obou udělal cedník (jeden z nich zemřel), byť pak sám také zaplatil životem (oba stříleli i děraví). Tady se za rychle jedoucím motocyklistou vydalo deset aut. Tedy je to přesně naopak, než by to podle zásady proporcionality mělo být.
    motorkáře na litru jedna policejní Octavie holt nezastaví
    A nezastaví ho ani deset Octavií jedoucích za ním, pokud se nebude chtít nechat zastavit.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.5.2011 19:02 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Stačilo by mu na pravděpodobných místech úniku ručně připravit hřebíkové pásy...
    29.5.2011 08:22 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a pak muset řešit pravděpodobně na úrovni haagského tribunálu (nebo kam by to ochránci práv a svobod dotáhli) že neoprávněným zásahem způsobili újmu nebo smrt obyčejnému zlodějíčkovi (například)

    29.5.2011 11:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Faktem je, že si moc nechci představovat, co by takový hřebíkový pás udělal s rychle jedoucí motorkou… A snad ani ti největší radikálové nebudou tvrdit, že smrt je přiměřený trest za (byť výrazné) překročení rychlosti.
    pavlix avatar 29.5.2011 13:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A snad ani ti největší radikálové nebudou tvrdit, že smrt je přiměřený trest za (byť výrazné) překročení rychlosti.
    Že si jsi tak jistý :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.5.2011 15:41 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    motorka by asi skončila relativně ok, ale borce by pak museli z kombinézy vylít ...

    tohle je řešitelný asi dvěmi způsoby

    a) legislativně - každá motorka by musela mít viditelně umístěnou SPZ z obou stran a zodpovědný by za ní byl VŽDY majitel, nebo jím prokazatelně pověřený uživatel - tzn nikdo by se nemohl vymlouvat, "že to nebyl von a že osoba blízká vole", ale prostě motorka je vyfocená jak jede 200, nebo nereaguje na výzvu k zastavení - vlastník dostane složenku s fotkou a věnováním + pozvánku k vysvětlení

    b) represivně - při akci proti motorkářům helikoptéra, sledovat až domů a pak mu vysčítat prohřešky + zaplatit nahánění (letové hodiny, pozemní síly a tak podobně)
    29.5.2011 19:14 nelson | skóre: 17 | blog: jakesi_cosi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a) spousta supersportů jezdí zcela bez spz a bez značky nenajdete majitele => opět žádný výsledek b) ujet se dá i helikoptéře, kousek od nás je každý rok zátah na "motorkáře" (sice spíśe zátah na místní, kterým obec postavila před barák zákaz vjezdu, ale to je fuk) s helikoptérou a věřte, že nejsou chyceni všichni.
    29.5.2011 19:22 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    spousta supersportů jezdí zcela bez spz a bez značky nenajdete majitele

    psal jsem: by musela mít viditelně umístěnou SPZ z obou stran - to se dá uzákonit a sankcionovat

    věřte, že nejsou chyceni všichni.

    může být - ale proti motorkám to je asi zatím to nejlepší co jde vymyslet - kromě akce typu nahnat tam, kde nejde odbočit a tu silnici zablokovat, nebo nahnat do serpentin a honit nějakým lamborginim, nebo čím

    PepaSFI avatar 29.5.2011 20:13 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak a teď se hezky probudíme, vypneme zprávy a policejní večerníček Kobra 11 a vrátíme se do reálu. Takzvaná osoba blízká není výmluva ale občanské právo dané ústavou. Prostě v civilizovaných zemích nemusím udávat sám sebe a své blízké. A to platí i u závažných trestných činů, nejen když někdo přetáhne parkování nebo jede o trochu rychleji. SPZ na motorce z obou stran? A kde by asi byla namontovaná? Kdysi dávno bylo číslo vpředu na blatníku. Zrušili to kvůli bezpečnosti, ono to dost nepříjemně trčelo. A to honění motorek? Motorka bude vždycky rychlejší. Jde jen o to jak je zdatný motorkář, jak moc si troufne a kdy to vzdá. Z některých těch v médiích probíraných případů mám pocit že to motorkář vzdal kvůli zdravému rozumu. Totiž že ho měl víc než ta smečka dementů za ním. Že zjistil že jsou schopní všeho. Ǔplně všeho. A jinak teda doporučuju nesledovat zprávy, blbne to hlavu. Bulvár hledá senzace a nezastaví se před ničím. Policajti zas hledají důvody pro další represe a to potřebuje podporu veřejnosti. Ve skutečnosti to na silnicích vůbec nevypadá tak zle jak se nám snaží namluvit.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.5.2011 20:42 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    už máš vyleštěný stupačky ? :-)

    s tím lambem to byla nadsázka to beru - vzal jsem to podle kamaráda když mi popisoval jak na R6 nemohl v zatáčkách něčemu takovému ujet a to nejezdí špatně

    osoba blízká - ok, tak jako v němecu - poprvý když se vymluvíš na osobu blízkou tak můžeš dostat povině knihu jízd, chytnou tě podruhý a vezmou to podle té knhy - kdo kdy jak jel - nemáš knihu, máš velký problém

    spz - řešení by se 100% našlo. všechno se dá vyřešit pokud se chce

    vzdal kvůli zdravému rozumu. Totiž že ho měl víc než ta smečka dementů za ním.

    proč zdrhal, když měl tak hodně rozumu? proč nezastavil a v klidu nevysvětlil policistům, že neudělal přestupek? :-)

    a přitom by stačilo zavést "zodopvědnost vlastníka" a bylo by posekáno

    p.s. - bulvár nesleduju, motorky mi celkem nevadí

    PepaSFI avatar 29.5.2011 22:01 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    kolikrát už jsi policajtům něco vysvětloval? Já když můžu tak se jim radši vyhnu. Debilních dotazů a akcí "prudit a škodit, každýmu něco musíme najít" už jsem pár zažil. Jo řešení by se našly, třeba čip pod kůži, kamery všude, zákaz chodit v čepici, zákaz dosaď cokoliv tě napadne.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.5.2011 22:15 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    X krát jsem něco policajtům vysvětloval a VŽDYCKY to probíhalo v mezích slušnýho chování - najezdím měsíčně 5 - 6 000,-Km, takže je občas potkám a občas mě zastaví a pokud jsem něco udělal - rychlost/stopka/nenalepená dálníční známka a podobně (pro pořádek - nikdy jsem netvrdil, že jsem svatej) tak taky - jen jsem to zaplatil, nebo jim stačila domluva

    pokud vím, tak jsem psal o značce i vepředu na motorce - o ničem jiném - auta ji mít můžou, tak proč ne motorky - jsou motorkáři něco extra?
    29.5.2011 22:24 nelson | skóre: 17 | blog: jakesi_cosi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Extra neextra, konstrukčí řešení motorek neni tomuto nápadu s SPZ nakloněno. Řekněte, kam vepředu byste ji umístil, aby byla čitelná a v případě nehody nebyla nebezpečná.. Mimochodem, tu mou narážku na jízdu bez SPZ jsem myslel jinak než vy - ač je SPZ povinná, vyplatí se to danému motorkáři nedodržet a SPZ shodit..
    30.5.2011 07:06 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nevím, napadla mě nějaká samolepka (možá blbost) - šlo mi spíš o její čitelnost na fotkách z radaru a podobně - to by při dnešním rozlišení ani nemusela nějak velká, nebo z boku na nádrži

    ty co byly dříve stejně zepředu čitelné taky nebyly
    29.5.2011 22:28 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Myslím, že u motorky je to bezpečnpostní a často také technický problém...
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    29.5.2011 22:49 nelson | skóre: 17 | blog: jakesi_cosi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Aneb na nějakém cruiseru, který má i mlhovky, by to problém nebyl. Na fíkovi nebo Banditu si ale SPZ vpředu představit opravdu neumím.
    Jendа avatar 1.6.2011 23:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a přitom by stačilo zavést "zodopvědnost vlastníka" a bylo by posekáno
    A plánuješ to rozvést třeba i na vlastníky pozemků? Jako že když se třeba někde najde ubodaná mrtvola a nenajde se pachatel, odsoudil by se vlastník pozemku za vraždu.
    Luk avatar 1.6.2011 23:58 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Jééé, to by se to soudilo - objasněnost 100 % :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 05:21 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    a teď si představ, že to tak už vlastně je - samozřejmě ne pokud tam najdou ubodanou mrtvolu, ale třeba pokud tam máš studnu a nemáš ji zajištěnou a třeba ti tam spadne při hře dítě a utopí se, tak budeš mít hodně co vysvětlovat ;-)

    pavlix avatar 2.6.2011 08:48 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A ty máš na pozemku cizí studnu?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.5.2011 20:57 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Takzvaná osoba blízká není výmluva ale občanské právo dané ústavou. Prostě v civilizovaných zemích nemusím udávat sám sebe a své blízké.

    Právo dané ústavou to sice je, ale stejně tak je výmluvou, když to zneužije někdo, kdo moc dobře ví, že přestupek spáchal on.

    PepaSFI avatar 29.5.2011 21:38 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    stejně jako snad všechna občanská práva. Zrušíme je kvůli tomu že jdou zneužít?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.5.2011 21:41 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Já jsem ale přece ani slovem nenaznačil, že jsem pro zrušení tohoto práva. Jen jsem se ohradil proti tomu, že tvrdíte, že to není výmluva.
    PepaSFI avatar 29.5.2011 22:15 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ne, není to výmluva. To tak prezentujou média. Dokonce úplně blbě. To totiž není výmluva na osobu blízkou. Já jim prostě k tomu nemusím nic říct. To je mé právo. Oni mají právo mě při přestupku změřit, vyfotit, zastavit a když se jim to z nějakého důvodu nepodařilo, to je jen jejich problém. Oni mají předložit důkazy, ne já.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    pavlix avatar 29.5.2011 23:08 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Lépe bych to sám neshrnul. Věčně se tu někdo snaží suplovat práci policie a úřadů nějakými pseudopovinnostmi.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    29.5.2011 23:47 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Hezky jste si to pro sebe ospravedlnil. Ale nebylo by čestnější říct na rovinu "Policie se chová nefér a nemorálně, tak jim oplatím stejnou mincí."?
    30.5.2011 09:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ne. Nebo ty ve větě "Na tuto otázku nebudu odpovídat v souladu s právem, které mi zaručuje Ústava" vidíš nějakou osobu blízkou?
    Quando omni flunkus moritati
    29.5.2011 22:54 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A to honění motorek? Motorka bude vždycky rychlejší. Jde jen o to jak je zdatný motorkář, jak moc si troufne a kdy to vzdá. Z některých těch v médiích probíraných případů mám pocit že to motorkář vzdal kvůli zdravému rozumu. Totiž že ho měl víc než ta smečka dementů za ním. Že zjistil že jsou schopní všeho. Ǔplně všeho.
    naštěstí to neplatí o všech ...

    tuhle jeden pán v uniformě povídal, že na motorkáře kašlou, že je nenaháněj, protože to nemá smysl - buď jim ujede nebo se zabije, což ani jedno není pro policii vytoužený výsledek

    ... pravda, pán nebyl z Prahy :-)
    Jendа avatar 1.6.2011 22:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    by musela mít viditelně umístěnou SPZ z obou stran - to se dá uzákonit a sankcionovat
    Zatímco dnes se jízda bez SPZ vůbec nesankcionuje, vůbec za to není odebrání řidičáku až na půl roku a vůbec za to není značná pokuta.
    Luk avatar 1.6.2011 23:56 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Samozřejmě, že ne - exministr Bárta svůj řidičák odevzdal zcela dobrovolně ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 08:45 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Exministr Bárta řidičák odevzdal dobrovolně aby se zalíbil. Jiný důvod neexistuje. Opravdu jízda bez SPZ neznamená, že přijdete o řidičák.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    Luk avatar 2.6.2011 11:09 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Opravdu jízda bez SPZ neznamená, že přijdete o řidičák.
    Rigorózně vzato je to pravda (z mnoha důvodů), ale to se dá tvrdit u libovolného přestupku. Faktem ale je, že většina "smrtelníků" přistižených při jízdě bez SPZ o řidičák přijde.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    pavlix avatar 29.5.2011 23:04 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    zodpovědný by za ní byl VŽDY majitel
    Jako že by šel do vězení, za to že mu někdo ukradl auto/motorku a spáchal s ní trestný čin?
    že to nebyl von a že osoba blízká vole
    To myslíš jako zrušit v ústavě zakotvená práva?

    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    30.5.2011 06:58 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Jako že by šel do vězení, za to že mu někdo ukradl auto/motorku a spáchal s ní trestný čin?

    jo a on tu ukradenou motorku nenahlásil, on si tu svoji dvoukolou milenku nechá ukrást a ani to nikomu neřekne :-) - dobrej pokus, trochu krátkozrakej, ale dobrej

    To myslíš jako zrušit v ústavě zakotvená práva?

    ok, to už jsem výš upravil - viz ten příklad s německem a knihou jízd

    30.5.2011 09:59 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Jako že by šel do vězení, za to že mu někdo ukradl auto/motorku a spáchal s ní trestný čin?

    jo a on tu ukradenou motorku nenahlásil, on si tu svoji dvoukolou milenku nechá ukrást a ani to nikomu neřekne :-) - dobrej pokus, trochu krátkozrakej, ale dobrej


    Tak pardon, ale jste naprosto vedle. Může ji zaparkovat, pak se k ní týden nedostat. Taky jsem ztratil SPZ všiml si toho až po týdnu protože jsem s autem týden nejel. To je taky krátkozraký pokus? Taky si ji někdo mohl dát na auto a zadarmo natankovat. Oni musí přijít s důkazem, že jsem to byl já. Pardon, ale nemíním jim v tom moc pomáhat, oni se musí snažit.

    Na ty SPZ mám bohužel asi smůlu. Někdo mi ji teď nedávno v noci ukradl. Bezpečně vím, že tam byla. Večer jsem je ještě čistil aby zase neměli pindy, že je nečitelná až mě zastaví. Tak nevím jestli jsou slepí nebo nevidí. Ráno SPZ fuč. Po cestě do práce jsem se stavil na služebně abych jim to nahlásil. Nakonec ze mě udělali jen debila, že jsem ji vlastně jen ztratil. Na Úradě jsem zaplatil 450 za novou.

    Od Němců bych si vzory zrovna nebral.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    30.5.2011 10:10 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Tak pardon, ale jste naprosto vedle. Může ji zaparkovat, pak se k ní týden nedostat. Taky jsem ztratil SPZ všiml si toho až po týdnu protože jsem s autem týden nejel.

    ale to je pořád prokazatelný - pokud mi přijde fotka, že jsem jel tehdá 200 po magistrále a já budu mít 15 svědků, že jsem tehdá na srazu spolužáků zvracel do květináče, nebo prostě něco podobného, tak to na mě nezůstane i když jsem nenahlásil krádež

     

    ona je s policajtama proti všem kecům co po světě běží domluva (většinou)

     

    zrovna tohle mají němci vymyšlený dobře - chápu, že se to někomu líbit nemusí, ale logiku to má

    30.5.2011 10:40 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ale to je pořád prokazatelný - pokud mi přijde fotka, že jsem jel tehdá 200 po magistrále a já budu mít 15 svědků, že jsem tehdá na srazu spolužáků zvracel do květináče, nebo prostě něco podobného, tak to na mě nezůstane i když jsem nenahlásil krádež

    Pokud budou mít fotku, nepomůže Vám ani svěcená voda. Tady se ale diskutuje o odpovědnosti za věci, kde není jednoznačný důkaz, že jste Vy nebyl. To je hlavní rozdíl. Těžko může nést odpovědnost majitel vozidla za vše co se s vozidlem stane.

    Bohužel můj případ jasně prokazatelný není. Ležel jsem doma sám jak Lazar, ale to mi oni věřit nemusí. Nikdo mě neviděl. Je nutné aby oni měli důkaz, že jsem to byl já.

    Všechny cajty nehážu do jedno pytle. To bych si nedovolil. Jako asi všechno, je to prostě o lidech. K takovým, kteří na rovný úsek dálnice dají značky 120, 100, 80 a pak tam měří, jaksi úctu nemám. Přitom ty značky tam neměly jiný účel než ty měřící cajty. Když nebyli cajti, nebyly značky. Jestli mi chtějí nařídit knihu jízd, prosím, ale ať první přestanou dělat hajzloviny a chovají se slušně. Taky si je platím ze svých daní (a ne zrovna malých). Oni jsou tu pro nás, ne my pro ně!
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    30.5.2011 10:55 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Pokud budou mít fotku, nepomůže Vám ani svěcená voda

    to si nemyslím - samozřejmě pokud tam bude prokazatelně můj obličej, tak to asi odnesu, protože to asi holt budu já ne? pokud tam bude nezřetelný flek v helmě a já budu mít svědky, že jsem byl jinde. nebo je i mít nebudu, tak pořád je to o důkazech - nemyslel jsem to "je to tvoje auto plať automaticky" ale "je to tvoje auto (motorka), krádež jsi nenahlásil, nikomu jsi ho prokazatelně nepůjčil, nebyl jsi v práci, na dovolené - tak nám vysvětli, jak je možný že byla tehdy tam a tam"

     

    30.5.2011 11:57 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    to si nemyslím - samozřejmě pokud tam bude prokazatelně můj obličej, tak to asi odnesu, protože to asi holt budu já ne? pokud tam bude nezřetelný flek v helmě a já budu mít svědky, že jsem byl jinde. nebo je i mít nebudu, tak pořád je to o důkazech - nemyslel jsem to "je to tvoje auto plať automaticky" ale "je to tvoje auto (motorka), krádež jsi nenahlásil, nikomu jsi ho prokazatelně nepůjčil, nebyl jsi v práci, na dovolené - tak nám vysvětli, jak je možný že byla tehdy tam a tam"

     

    Tak jsem to samozřejmě taky myslel. Ta fotka musí být čitelná, jinak se o to s nima nemá cenu bavit. Máte prostě možnost nepodat vysvětlení, žádné že řídila osoba blízká. Prostě nepodáte vysvětlení. A o tom to je. Oni si pak musí obstarat důkazy, že jste řídil Vy. Ne aby tu svoji povinnost hodili na Vás.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    30.5.2011 12:33 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Ne aby tu svoji povinnost hodili na Vás.

    tohle vidím jinak - je to moje, tak jsem za to zodpovědnej

    a na rovinu 99% případů typu "nepodám vysvětlení" není o tom, že mi někdo sebral motorku a něco s ní provedl, ale že já jsme jel jako prase

    PepaSFI avatar 30.5.2011 19:19 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    no ono taky 99 procent těch pirátů zachycených rychlostníma kamerama jelo jako prase 56 km/h někde na konci města kde někdo dal značku kilometr do polí nebo třeba jako jsou ty známé případy kde radar umístili na úplně nesmyslné, cíleně vybrané místo. A k té ukradené motorce, představ si že vlastníš dvě vozidla. Normální auto do práce, na nákupy a podobně a k tomu něco pro zábavu. Motorku, sporťák, veterána, prostě něco s čím vyjedeš v neděli odpoledne a jinak to odpočívá někde v pronajaté garáži. V neděli večer to zaparkuješ a v noci to ukradnou. Kdy to zjistíš? Nejspíš až další neděli. A dokazuj někomu že jsi přijel v neděli v osm večer do garáže když tvoje vozidlo jelo v jednu v noci napříč městem dvoustovkou s dvaceti policajtama v patách.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    30.5.2011 20:26 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    budeš se asi divit, ale přesně takhle to mám - firemním jezdím, soukromé většimu času stojí (dost často mimo dohled na prvním parkovacím místě které na sídlišti najdu) a občas si ho půjčuje švára (s mým vědomím) a přesto si myslím co myslím

    no ono taky 99 procent těch pirátů zachycených rychlostníma kamerama jelo jako prase 56 km/h někde na konci města

    skoro máš pravdu, ale najdou se i experti - projdi si hlavně strany 3 - tam jsou maximálky nad 40 + mi vysvětli proč je průměrná rychlost vyšší než povolená :-)

    http://www.muhb.cz/namerene-udaje-v-roce-2011/d-826877/p1=12818

    31.5.2011 09:23 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    skoro máš pravdu, ale najdou se i experti - projdi si hlavně strany 3 - tam jsou maximálky nad 40 + mi vysvětli proč je průměrná rychlost vyšší než povolená :-)
    Zkoumal někdo, má-li tam ta značka smysl? Mohu Vám klidně říct, že cestou do práce poruším minimálně dvě rychlostní omezení na 30, jedno na 40 a dvě 50. Ty třicítky tam nemají žádný smysl, rovná cesta, vidím snad půl kilometru před sebe. Nikde ani živáčka. S tím omezením na 40 je to to samé. Nemám šanci někoho omezit nebo nejde Huml, ohrozit. To omezení na 50km je taky na nic. Vidím před sebe tak 1km, nikde chodník, nikde lidi, jen cesta. Tak na to co tam, sakra, je? U nás je totálně přeznačkováno. Kdybyste měl dodržovat všechny značky, které kde potkáte, je lepší jí pěšky. Pokud někdo jede 56 je mi to určitě milejší než kdyby jel 50 a místo na cestu čučel na tachometr aby náhodou nepřekročil rychlost.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    31.5.2011 09:42 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    je to tady:

    http://www.mapy.cz/s/aRd

     

    po obou stranách jsou bytovky, školy,chodníky - byl tam přechod se semafory. Když na něm přejeli malého kluka, tak tam dali retardéry. pak tam udelali dva podchody - tak pro změnu přejeli malou holku která přebíhala mezi těmi podchody

    ta 40 je na první pohled k ničemu, ale dokud tam nezačali hlídat a nedali tam tu 40 tak tam každej jezdil jako prase. teď je relativně klid

    asi si nerozumíme v jednom - já taky překračuju rychlost a skoro se za to nestydím a s některejma značkama taky nesouhlasím, ale tady je to podaný stylem - mám motorku/silný auto, tak můžu jezdit jak chci a nemusím platit pokuty, nemusím zastavit policajtům, nemusím předjíždět jen na přerušované a když mě vyfotí, tak osoba blízká a to je podle mě špatně

    31.5.2011 11:29 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    po obou stranách jsou bytovky, školy,chodníky - byl tam přechod se semafory. Když na něm přejeli malého kluka, tak tam dali retardéry. pak tam udelali dva podchody - tak pro změnu přejeli malou holku která přebíhala mezi těmi podchody
    typické, místo aby hnali k zodpovědnosti rodiče, tak to zase odnesou řidiči :-(

    děti nade vše - nemůžeme přecet seřezat malýho fracka co si běhá po silnici jak chce, aby tam neběhal (popř. pokud je příliš malej a nemá z toho rozum, tak ho omezovat hlídáním nebo nedejbože i mít ho na vodítku, když už není přikšírovanej v kočáře), radši znepoužitelníme tu silnici ...
    31.5.2011 14:08 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    jednou to bylo, že v levém pruhu zastavilo auto před přechodem, kluk byl NA PŘECHODU a druhý v druhém pruhu jel dál a sundal ho - máš pocit, že za to mohl ten kluk?

    druhý případ si nemůžu vybavit

    kolegy dědu tam sundal někdo když se taky motal na přechodu

     

     

    typické, místo aby hnali k zodpovědnosti rodiče, tak to zase odnesou řidiči .... znepoužitelníme tu silnici ...

    znáš to tam nebo jen vykřikuješ o něčem o čem víš kulový?

    a děti máš že o nich takhle píšeš? Můžu Ti říct na základě vlastní zkušenosti, že i když si o ně div nezlomíš ruku, tak že to nemusí znamenat, že to příště neudělá

    - jinak já osobně jsem vděčnej za každou facku co jsem na škole dostal a myslím, že jich mělo být i víc a když jsem například slyšel Džamilu blekotat o výchově dětí tak bychji taky jednu vrznul. Pokud za mnou přijde dítě že dostalo ve škole facku, tak se ho nejdřív zeptám za co a podle výsledku mu možná přidám než se půjdu zeptat učitelky co to mělo znamenat, ale to jen tak na okraj

    31.5.2011 16:24 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    jednou to bylo, že v levém pruhu zastavilo auto před přechodem, kluk byl NA PŘECHODU a druhý v druhém pruhu jel dál a sundal ho - máš pocit, že za to mohl ten kluk?
    míra zavinění budiž řešena soudem, nicméně ... říká ti ještě něco silniční zákon nebo už jsi z něj od autoškoly všechno zapomněl? - co takhle §54 odstavec druhý a třetí konkrétně pro chodce, a obecně §4 písmeno a)? - myslíš, že kluk byl sundán přestože toto vše dodržel?
    znáš to tam nebo jen vykřikuješ o něčem o čem víš kulový?
    znám, jestli mi ta šipka na mapě ukazuje dobře, a pro auta je to tam úplně na píču, dvouproudová průtahovka široká jak kráva, ale musí se jezdit krokem, protože si někdo neumí ohlídat děcka a dědci tam chodí vožralý, nebo čím se nám tady snažíš argumentovat ...
    a děti máš že o nich takhle píšeš?
    mám psa, a kdyby vběhnul pod auto, tak vím, že je to moje chyba, a nebudu to hned házet na řidiče (v příkladu výše ten v druhém pruhu třeba vůbec nemusel tušit, že v levém zastavuje před přechodem) a chtít zakazovat auta
    Můžu Ti říct na základě vlastní zkušenosti, že i když si o ně div nezlomíš ruku, tak že to nemusí znamenat, že to příště neudělá
    pak by si člověk myslel něco o přirozeném výběru ... doby, kdy jsem ještě nebral rozum, si jaksi nepamatuju, ale dle vyprávění bájných starců vím, že nebyl-li jsem bezpečně uklizen někde, kde jsem si nemohl (moc) ublížit, tak jsem nebyl ani chviličku bez dozoru ... z dob pozdějších, co my jsme se to s klukama nalítali na kolech, i když jsme měli terénky a krosili to hodně po lese, tak silnicím se vyhnout nedalo, a přes všechny rozbitý kolena a sedřený ruce jsme nikdy nikdo neměli jedinej karambol s autem, neb jsme měli zdravej respekt ze všeho, co se umělo pohybovat rychlejš než my - a to se tehdá ještě smělo po městě 60
    - jinak já osobně jsem vděčnej za každou facku co jsem na škole dostal a myslím, že jich mělo být i víc a když jsem například slyšel Džamilu blekotat o výchově dětí tak bychji taky jednu vrznul. Pokud za mnou přijde dítě že dostalo ve škole facku, tak se ho nejdřív zeptám za co a podle výsledku mu možná přidám než se půjdu zeptat učitelky co to mělo znamenat, ale to jen tak na okraj
    31.5.2011 16:57 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    míra zavinění budiž řešena soudem, nicméně

    byla, viník řidič

    znám, jestli mi ta šipka na mapě ukazuje dobře, a pro auta je to tam úplně na píču ...

    na hovno to je, ale jestli to znáš i trochu okolo tak ti dojde, že není moc jiných variant - peníze na cokoli jiného (protihluk zdi nebo tak něco)  než jsou podchody nikdo nedal, protože se měl dělat obchvat, teď se po šktrech rozhodlo, že ani ten nebude.

    někdo neumí ohlídat děcka a dědci tam chodí vožralý

    a ty dvě ženský, co je srazilo na přechodu auto, do kterýho zezadu vrazil náklaďák protože nedobrzdil si za to můžou taky? mám pokračovat?

    v příkladu výše ten v druhém pruhu třeba vůbec nemusel tušit, že v levém zastavuje před přechodem

    tahle značka říká co? (když už jsme u toho silničního zákona)

    31.5.2011 18:02 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    míra zavinění budiž řešena soudem, nicméně
    byla, viník řidič
    je všeobecně známo, že naše soudy rozhodují naprosto nezávisle - a tedy i nezávisle na zákonech a zdravém rozumu

    zvlášť pokud obětí bylo dítě, tam jde nějaká spravedlnost už úplně stranou

    (jo a btw, že tak bylo rozhodnuto víš, dáš link, nebo si to jen myslíš?)

    nicméně nějak jsi takticky vynechal odpověď na "co takhle §54 odstavec druhý a třetí konkrétně pro chodce, a obecně §4 písmeno a)? - myslíš, že kluk byl sundán přestože toto vše dodržel?"
    znám, jestli mi ta šipka na mapě ukazuje dobře, a pro auta je to tam úplně na píču ...
    na hovno to je, ale jestli to znáš i trochu okolo tak ti dojde, že není moc jiných variant
    takže varianta, že by si na sebe chodci prostě a jednoduše dávali pozor, se nepočítá?
    a ty dvě ženský, co je srazilo na přechodu auto, do kterýho zezadu vrazil náklaďák protože nedobrzdil si za to můžou taky? mám pokračovat?
    nevím, o kterejch těch dvou ženskejch mluvíš, nicméně z toho tvého stručného popisu to vypadá na naprosto flagrantní porušení výše zmíněného §54 odst. 2 zákona 361/2000 Sb.:

    Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.
    v příkladu výše ten v druhém pruhu třeba vůbec nemusel tušit, že v levém zastavuje před přechodem
    tahle značka říká co? (když už jsme u toho silničního zákona)
    fakt netuším, co tím chce básník říci ... přečti si to ještě jednou, a podívej se na ten zákon, ukládá povinnost vzhledem k jednání v přímé souvislosti s přechodem, nikoli jen proto že je tam zrovna náhodou přechod - nebo si snad myslíš, že zastavím-li třeba spolujezdci, aby vystoupil, a v dohledné vzdálenosti přede mnou bude náhodou přechod, tak auta v dalších třech pruzích vedle mě musí zastavit taky a čekat, než se zase rozjedu?
    31.5.2011 19:15 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    míra zavinění budiž řešena soudem, nicméně
    byla, viník řidič
    jo teď jsem si teprve pořádně všimnul: ... byl tam přechod se semafory. Když na něm přejeli malého kluka ...

    - no, takže řidič jel na červenou?

    tak co tu doprčic řešíme nějaký rychlosti?

    (a mimochodem, ani ta červená pro auta a zelená na přechodu neopravňuje chodce k porušovaní mého oblíbeného §54)
    31.5.2011 19:46 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    jestli ti to nedošlo, tak se tady neřeší rychlosti/červené/stopky, ale to, jestli by měl být vlastník zodpovědný za to co se s jeho autem/motorkou děje

     

    ostatní je nabalený balast

    měl si naskočit hned za lokomotivou, ne se chytat posledního nárazníku :-)

    31.5.2011 20:58 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    vidím, že máš dneska silné argumenty :-D

    ovšem jestli tobě to nedošlo, tak tady se neřeší nějaká zodpovědnost vlastníka auta/motorky, ale neefektivita práce policie :-p
    31.5.2011 17:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    míra zavinění budiž řešena soudem, nicméně ... říká ti ještě něco silniční zákon nebo už jsi z něj od autoškoly všechno zapomněl? - co takhle §54 odstavec druhý a třetí konkrétně pro chodce, a obecně §4 písmeno a)? - myslíš, že kluk byl sundán přestože toto vše dodržel?

    Těžko říct, ale jisté je, že v daném případě řidič zcela určitě nedostál svým povinnostem, protože tato situace je v silničním zákoně explicitně řešena a byla řešena ještě před zavedením "absolutní přednosti" (zastaví-li vozdidlo před přechodem, jsou souběžně jedoucí řidiči v ostatních pruzích povinni zastavit také).

    31.5.2011 18:19 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ehm, totéž i pro Vás - ten řidič nemusel tušit, že právě jednají dle §5 1) h) a i)

    ale i kdybychom vzali variantu, že to byla jeho chyba, že měl oprávněný důvod předpokládat, že jde o tuto situaci, tak to stále nezbavuje chodce povinností uvedených v §54 - jinými slovy, i kdyby se chodec spoléhal na to, že řidič jedná v souladu se zákonem a bude se chodci snažit dát přednost, stejně nesmí skočit pod kola ... a byl-li přejet, tak zjevně tuto povinnost nenechat se přejet porušil
    31.5.2011 23:10 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ehm, totéž i pro Vás - ten řidič nemusel tušit, že právě jednají dle §5 1) h) a i)

    Odstavec 1i) mu tuto povinnost ukládá a není v něm nic o tom, že by platila jen v případě, že předpokládá něco o pohnutkách řidičů těch souběžně jedoucích vozidel. Ono by to jinak ani nemělo smysl - vždycky by mohl prohlásit, že si myslel, že ten druhý před přechodem zastavil jen tak, protože se mu prostě chtělo. To ustanovení je tam proto, že stojí-li těsně před přechodem vozidlo (což může být docela klidně i dodávka nebo autobus), je tím omezen výhled natolik výrazně, že v leckdy není do druhého pruhu vidět vůbec, dokud do něj nevystrčíte aspoň hlavu (a riskujete úraz).

    a byl-li přejet, tak zjevně tuto povinnost nenechat se přejet porušil

    To už je hodně absurdní argumentace, za kterou sklidíte potlesk leda někde na D-FENS, u soudu dost těžko. Ale budiž, chcete-li se chytat slovíček, přečtěte si tu formulaci pořádně. O "povinnosti nenechat se přejet", na kterou se odvoláváte, není v zákoně ani slovo. Píše se tam pouze, že chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem. Obecně je problém s výkladem sousloví "bezprostředně před", ale v tomto případě je to úplně jedno, protože chodec v okamžiku, o němž je řeč, pokračuje v přecházení po přechodu z jednoho pruhu do druhého, tedy nevstupuje na přechod a příslušné ustanovení se ho tedy vůbec netýká.

    1.6.2011 05:37 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    to je kavol - absolutní vítěz vždy a všude, škoda ztrácet čas :)
    1.6.2011 10:25 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ehm, totéž i pro Vás - ten řidič nemusel tušit, že právě jednají dle §5 1) h) a i)
    Odstavec 1i) mu tuto povinnost ukládá a není v něm nic o tom, že by platila jen v případě, že předpokládá něco o pohnutkách řidičů těch souběžně jedoucích vozidel.
    ale je, implicitně, čtěte ještě jednou:

    i) snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo před přechodem pro chodce, sníží-li rychlost jízdy nebo zastaví-li vozidlo před přechodem pro chodce i řidiči ostatních vozidel jedoucích stejným směrem,

    a k tomu tady máme v § 2 vymezení pojmů:

    o) zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu,

    p) zastavit vozidlo znamená přerušit jízdu z důvodu nezávislého na vůli řidiče,
    Ono by to jinak ani nemělo smysl - vždycky by mohl prohlásit, že si myslel, že ten druhý před přechodem zastavil jen tak, protože se mu prostě chtělo.
    to je potom na posouzení, jak píšu, jestli měl důvod něco takového předpokládat nebo ne - či snad souhlasíte, že v příkladu výše[*] musejí všichni zastavit, i když jasně vidí, že jen vysazuju spolujezdce?

    [*] "nebo si snad myslíš, že zastavím-li třeba spolujezdci, aby vystoupil, a v dohledné vzdálenosti přede mnou bude náhodou přechod, tak auta v dalších třech pruzích vedle mě musí zastavit taky a čekat, než se zase rozjedu?"
    To ustanovení je tam proto, že stojí-li těsně před přechodem vozidlo (což může být docela klidně i dodávka nebo autobus), je tím omezen výhled natolik výrazně, že v leckdy není do druhého pruhu vidět vůbec, dokud do něj nevystrčíte aspoň hlavu
    to z těch ustanovení implicitně plyne, že nelezu, kam nevidím
    (a riskujete úraz).
    no, pak je tam ještě něco o předjíždění/objíždění s dostatečným bočním odstupem ... jinak ovšem, čistě geometricky si to nedovedu příliš představit - kdybych si clonící auto zidealizoval jako čtverec, tak abych neviděl za jeho roh, musel bych mít oči nalepené k jeho straně
    a byl-li přejet, tak zjevně tuto povinnost nenechat se přejet porušil
    To už je hodně absurdní argumentace, za kterou sklidíte potlesk leda někde na D-FENS, u soudu dost těžko.
    já nestojím o potlesk, mně by bohatě stačilo, kdyby si lidi uvědomili, že ten zákon v současné podobě dává jakž-takž vyrovnaná práva a povinnosti všem účastníkům silničního provozu, a rozhodně není zkonstruován tak, že by si jedna skupina mohla dělat co chce bez ohledu na druhou, která by se musela té první přizpůsobit za každou cenu, i navzdory fyzikálním zákonům

    opravdu Vám to přijde tak absurdní?

    - tak si místo dvou pruhů představte situaci Vy za volantem dojíždíte běžce na chodníku a blížíte se k přechodu; Vy si před přechodem preventivně zpomalíte na 30 nebo i míň, koukáte po běžci, jestli nezastaví a nebude přecházet, ale on běží pořád rovně podél přechodu, už dáváte nohu zpátky z brzdy na plyn, a v tom Vám běžec na posledním metru šířky přechodu skočí přímo pod kola, takže i v té malé rychlosti ho pěkně sešrotujete

    anebo dvě maminky s kočárkama, jak si povídají na rohu, jedna má kočárek strčený na okraji přechodu, ale je k němu zády, čelem k druhé mamince a klábosí - tak sice zpomalíte, ale jedete ... snažíte se objet kočárek co největším obloukem, ale jak na potvoru v protisměru zrovna blbě najede autobus, takže Vás vytlačí a od kočárku budete mít sotva metr, zpomalíte kvůli tomu až na krok, ale koukáte víc po autobusu, abyste se vyhnuli, takže propásnete okamžik, kdy si maminky řekli čau, a ta s kočárkem do přechodu se otočí a strčí Vám ho přímo pod kola - sice zastavíte na pár centimetrech, ale náraz stačí k převržení, dítě vypadne z kočárku blbě na hlavičku, takže je po něm

    a Vy si potom bez řečí půjdete sednout do chládku, všechno je totiž Vaše vina, chtít po chodci, aby si dával pozor, by totiž bylo absurdní ...

    a takovéto situace se stávají, první jsem potkal již několikrát jen s větším štěstím že jsem měl čas zabrzdit (a co teprv když je v dohledu tramvaj, to se z chodců stávají běžci přes přechod nebo i mimo raz dva ...), druhá je vpodstatě syntézou situací z blogu a komentáře zde, jen s přičerněným koncem
    Ale budiž, chcete-li se chytat slovíček, přečtěte si tu formulaci pořádně. O "povinnosti nenechat se přejet", na kterou se odvoláváte, není v zákoně ani slovo.
    pravda, takto doslovně to tam není, je tam §4:

    Při účasti na provozu na pozemních komunikacích je každý povinen

    a) chovat se ohleduplně a ukázněně, aby svým jednáním neohrožoval život, zdraví nebo majetek jiných osob ani svůj vlastní, aby nepoškozoval životní prostředí ani neohrožoval život zvířat, své chování je povinen přizpůsobit zejména stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace, 1) povětrnostním podmínkám, situaci v provozu na pozemních komunikacích, svým schopnostem a svému zdravotnímu stavu,
    Píše se tam pouze, že chodec nesmí vstupovat na přechod pro chodce nebo na vozovku bezprostředně před blížícím se vozidlem. Obecně je problém s výkladem sousloví "bezprostředně před", ale v tomto případě je to úplně jedno, protože chodec v okamžiku, o němž je řeč, pokračuje v přecházení po přechodu z jednoho pruhu do druhého, tedy nevstupuje na přechod a příslušné ustanovení se ho tedy vůbec netýká.
    nikoli "píše se tam pouze" - je tam toho více, třeba o chování vůči vozidlům s právem přednosti, a také se tam píše, jak už jsem citoval:

    Chodec smí přecházet vozovku, jen pokud s ohledem na vzdálenost a rychlost jízdy přijíždějících vozidel nedonutí jejich řidiče k náhlé změně směru nebo rychlosti jízdy.

    všimněte si laskavě: "smí přecházet vozovku" - tedy poté, co před vstupem na vozovku se chodec musel přesvědčit, zdali může vozovku přejít, aniž by ohrozil sebe i ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích a vstoupil, stále se po ní musí pohybovat (přecházet) obezřetně, podle určitých pravidel
    1.6.2011 10:31 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ono by to jinak ani nemělo smysl - vždycky by mohl prohlásit, že si myslel, že ten druhý před přechodem zastavil jen tak, protože se mu prostě chtělo.
    to je potom na posouzení, jak píšu, jestli měl důvod něco takového předpokládat nebo ne - či snad souhlasíte, že v příkladu výše[*] musejí všichni zastavit, i když jasně vidí, že jen vysazuju spolujezdce?

    [*] "nebo si snad myslíš, že zastavím-li třeba spolujezdci, aby vystoupil, a v dohledné vzdálenosti přede mnou bude náhodou přechod, tak auta v dalších třech pruzích vedle mě musí zastavit taky a čekat, než se zase rozjedu?"
    tak mě tak napadá, že podle Vašeho výkladu by to byl pěkný deadlock :-)

    když druhý zastavil, protože zastavil první, tak by první pak musel stát, protože stojí druhý, a druhý by stále stál, protože stojí první ...
    1.6.2011 13:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Obávám se, že poukazování na díry ve vašich sofistických úvahách mne baví podstatně méně, než jsem si původně myslel. Takže se můžete považovat za (kontumačního) vítěze, udělá-li vám to radost, a pevně doufám, že dojde-li někdy na ten soud, soudce bude mít víc trpělivosti než já.
    2.6.2011 11:50 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nějak nechápu, co máte (s kolegou) s tím vítězstvím - jestli to berete jako nějaký sport, rád bych znal pravidla a viděl nějaké oficiální vyhlášení zápasu, jinak já tady normálně diskutuju ...

    rozumím, že Vás nebaví, když výsledkem Vašeho domnělého "poukazování na díry v úvahách" je jen demonstrace Vaší neznalosti, nebo spíše záměrného ignorování, některých pasáží zákona a jejich smyslu, nicméně jako sportovní fanda, jak se zde občas prezentujete, byste měl vědět, že vzdá-li jedna strana, jde o regulérní prohru, nikoli o kontumaci, pokud už to tedy chcete chápat jako zápas ... čemu tedy nerozumím je, proč se zde shazujete takovýmito výroky, které snad ani sám nemůžete brát vážně
    pavlix avatar 2.6.2011 16:57 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Já Michala chápu, prostě už ho to nebaví. Psychologický rozbor tohoto jeho rozpoložení není potřeba.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    4.6.2011 12:53 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ok, mě taky spousta diskusí přestane bavit - tak je prostě nechám být; ale proč mele o nějakém vítězství?

    já nepotřebuju nějaký rozbor únavy atd., já nechápu něco jiného - jestli ty na to nepotřebuješ "rozbor", fajn, to ti závidím, protože mně to do hlavy neleze a celkem by mě to zajímalo, takže ve volných chvílích bys mohl být užitečnější tím, že mi to vysvětlíš, namísto abys tady dělal ramena, že je to jasný jak facka
    pavlix avatar 5.6.2011 00:05 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    já nepotřebuju nějaký rozbor únavy atd., já nechápu něco jiného - jestli ty na to nepotřebuješ "rozbor", fajn, to ti závidím, protože mně to do hlavy neleze a celkem by mě to zajímalo, takže ve volných chvílích bys mohl být užitečnější tím, že mi to vysvětlíš, namísto abys tady dělal ramena, že je to jasný jak facka
    Jasný jak facka by to bylo, kdybys v tom nehledal něco sofistikovaného.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    31.5.2011 13:05 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    asi si nerozumíme v jednom - já taky překračuju rychlost a skoro se za to nestydím a s některejma značkama taky nesouhlasím, ale tady je to podaný stylem - mám motorku/silný auto, tak můžu jezdit jak chci a nemusím platit pokuty, nemusím zastavit policajtům, nemusím předjíždět jen na přerušované a když mě vyfotí, tak osoba blízká a to je podle mě špatně
    Žádná osoba blízká. Právo nevypovídat. Pokud budu vědět o tom, že jsem něco podělal, zastaví mě u toho cajti, nemám problém. Musím zaplatit, moje blbost. Porušil jsem předpisy a nechal se u toho chytit. Pokud mě vyfotí, na fotce není poznat můj ksicht, mají smůlu. Ulehčují si práci a jen otravují. Pokud je ten úsek fakt tak nebezpečný, mají tam pravidelně být a kontrolovat. Ne tam nacpat neoznačenou kameru a pak jen inkasovat. To nemá žádný účinek. To podporovat opravdu nemíním.

    Co to znamená "jezdil jako prase"? Jel 50? Nebo 100? Pokud je ten úsek tak nebezpečný, má tam být cedule jak vrata TADY MĚŘÍME a radar. Pokud je tam jen radar, nemá to účinek. Oni si na mne s obsílkou vzpomenou tak za měsíc či dva a já si budu sotva pamatovat co to bylo za úsek. Cedule jak vrata s radarem je tam jako bezpečnostní prvek. Neoznačený radar s kamerou je tam kvůli vydělávání peněz.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    31.5.2011 14:17 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nevypovídej, vždyť nemusíš, jen se pak nediv, že dostaneš trest

    rodič je zodpovědnej za dítě

    chovatel za psa/koně/cokoli

    majitel pozemku za bordel co se mu tam rozrůstá, nebo hnůj co mu teče sousedovi na dvůr

    proč by to mělo být s autem/motorkou jiné? jezdil jako prase - podívej se tam na ty rychlosti - 80 - 100 km na 40 mi přijde dost

    p.s. je tam radar + cedule kolik jedeš
    31.5.2011 15:05 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nevypovídej, vždyť nemusíš, jen se pak nediv, že dostaneš trest
    Za co dostanu trest? Za to, že oni nebyli schopni udělat pořádně svou práci a ukázat, že jsem tam jel já? Za to dostanu trest?
    rodič je zodpovědnej za dítě
    Něčí dítě rozbije okno, někdo jej vyfotí ze zadu. Náhodou bude mít stejnou stejnou bundu jako můj syn. Takže budu tu výlohu platit?
    chovatel za psa/koně/cokoli
    Stejná rasa psa jakou mám já udělá průser a já za to budu platit i když nikde není zachycen majitel psa?
    majitel pozemku za bordel co se mu tam rozrůstá, nebo hnůj co mu teče sousedovi na dvůr

    Tady je to jasné, je tu jasně určen majitel.
    proč by to mělo být s autem/motorkou jiné? jezdil jako prase - podívej se tam na ty rychlosti - 80 - 100 km na 40 mi přijde dost
    Ano, je to dost. Proč tam teda nejsou skoro furt cajti a ten radar není napojen na kameru? To, že je tam kamera a ukazatel nic neznamená. Kamer s ukazatelem je všude tuny. Má tam být jasně umístěna cedule s informací, že na daném úseku se provádí měření. A opravdu tam mají měřit. Co chvíla tam mají stát cajti a kasírovat.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    31.5.2011 15:10 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    majitel pozemku za bordel co se mu tam rozrůstá, nebo hnůj co mu teče sousedovi na dvůr
    Tady je to jasné, je tu jasně určen majitel.

    Tedy ten kdo ten bordel dělá.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    31.5.2011 15:24 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Za co dostanu trest? Za to, že oni nebyli schopni udělat pořádně svou práci a ukázat, že jsem tam jel já? Za to dostanu trest?

    za to, že Tvůj majetek, za který by si měl mít zodpovědnost způsobil škodu

    Něčí dítě rozbije okno, někdo jej vyfotí ze zadu. Náhodou bude mít stejnou stejnou bundu jako můj syn.

    ne stejnou bundu (přirovnání ke karoserii například) ale bude mít na tý bundě svoji jmenovku (přirovnání k SPZ) - nebo nějaký jiný identifikátor - stejné to je se psem (přirovnávám k autu, tak prosím nechytat za slovo stylem pes nemá SPZ)

    policajti tam jsou celkem často, úsek je to vyhlášenej a rychlosti jsi už viděl - tzn by tam měl být radar s focením a pic ho - pojedeš tam ty, ve svým autě, s tvojí SPZ a fotka bude trochu mázlá a Ty podle toho co píšeš budeš první řvát, ať ti dokážou že si to byl Ty

    31.5.2011 15:46 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pokud mě vyfotí a fotka bude trochu mázlá, budu tam poznat.

    Takové úseky, kde je označeno měření, si dávám extra bacha abych nepřekročil rychlost. Ale ne za cenu toho, že budu čumět furt na tachometr. Bohužel jsou mezi námi lidé, na které žádné příkazy a zákazy neplatí. Může tam být cokoliv, radar, cedule a já nevím co ještě a stejně pojedou rychle. Promiňte, ale mi připadá, že byste chtěl za každou cenu někoho pokutovat, zavírat a já nevím co ještě. Nemyslíte, že se to "trochu" mine účinkem? Není speciálně v tom úseku, který uvádíte Vy, potřeba aby byl konkrétní viník přistižen vždy a bylo to vyřešeno co nejdříve? To bude mít účinek. Ne fotka z nějakého radaru na které se uvidím za měsíc při placení na magistrátu.

    Policajti stojí a měří namístě ne aby zvýšili bezpečnost provozu, ale aby vydělali. Za dobu co jezdím autem, jsem je nikdy neviděl měřit na nebezpečných úsecích, nikdy jsem je neviděl pokutovat za nebezpečné předjíždění. Vždy je vidím měřit na přehledných místech, rovných úsecích bez přechodů.

    S tím mým majetkem, který způsobí škodu je to trochu složitější. Nedejbože Vám někdo ukradne nůž, někoho tím zapíchne, cajti nenajdou pachatele, takže vy uznáte odpovědnost a půjdete si sednout?
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    31.5.2011 16:16 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Promiňte, ale mi připadá, že byste chtěl za každou cenu někoho pokutovat, zavírat a já nevím co ještě

    vůbec ne, jak jsem psal - 99% případů "nepodám vysvětlení" a "osoba blízká" není že s autem/motrkou jel někdo jiný než majitel, ale proto, že majitel udělal přestupek a hledá cestu ven - a to mě štve - nevím, jak to jinak vysvětlit. tzn bych rád aby kdo udělá přestupek si ho zaplatil - ne aby spoléhal na to, že si na SPZ navlíkne tanga a sklopí hledí

    Policajti stojí a měří namístě ne aby zvýšili bezpečnost provozu, ale aby vydělali. Za dobu co jezdím autem, jsem je nikdy neviděl měřit na nebezpečných úsecích, nikdy jsem je neviděl pokutovat za nebezpečné předjíždění. Vždy je vidím měřit na přehledných místech, rovných úsecích bez přechodů.

    tak to vidím jinak - naposledy mě chytili za rychlost u autobusáku - to myslím je celkem oprávněný. Pak jsem je viděl v rovném přehledném úseku v lese - kde se (asi díky jeho rovnosti a přehlednosti) zabili nedávno 3 lidi při předjíždění. To samé na celkem slušném úseku u jihlavy - v normální zatáčce jelo plný auto lidí a bum do stromu - taky rychlost a podobně. Mám pocit, že se to alespoń u nás na vysočině dost zlepšilo

    samozřejmě by bylo dobré dotyčného chytit hned - ale psal jsem, že je tam docela často vidím a sám si tam taky dávám majzla

     

    Nedejbože Vám někdo ukradne nůž, někoho tím zapíchne, cajti nenajdou pachatele, takže vy uznáte odpovědnost a půjdete si sednout?

    no ale tak to dneska je - pokud najdou v někom nůž s vyrytým Vaším jménem tak budete první koho se půjdou zeptat a má to celkem logiku myslím. A bude na Vás (a ve vašem zájmu) jim říct co jste kde kdy dělal, jinak jste podezřelý. Ne bezeslova přijmout trest

    31.5.2011 17:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a to mě štve - nevím, jak to jinak vysvětlit. tzn bych rád aby kdo udělá přestupek si ho zaplatil - ne aby spoléhal na to, že si na SPZ navlíkne tanga a sklopí hledí

    Já bych zase moc rád, aby se "dopravně preventivní činnost" zaměřovala skutečně na prevenci a ne na plnění městské či jiné pokladny. V každé příručce o výchově dětí nebo domácích zvířat se dočtete, že trest (má-li být vůbec použit) musí následovat co nejdříve po provinění, jinak nemá žádný výchovný efekt, protože si potrestaný trest neasociuje s proviněním (v nejhorším případě může dojít i k tomu, že si trest asociuje s přiznáním). Dospělí lidé jsou na tom sice o něco lépe než malé děti nebo zvířata, ale přijde-li po několika měsících výzva, těžko si budete pamatovat, že jste před půl rokem tam a tam překročil rychlost. Systém, ve kterém policie (lhostejno, zda republiková nebo městská) jen sedí na služebně, vyhodnocuje snímky z kamer a rozesílá obsílky, nemá s prevencí dopravních nehod absolutně nic společného, to je jen výdělečná činnost. Zastupitelé už se to dokonce ani nesnaží skrývat - když chvíli hrozilo, že se radarové pasti zruší úplně, začali protestovat, ale ne že přibude mrtvých; začali křičet, že si ty radary na sebe ještě nestihly vydělat…

    To, že trik "osoba blízká" považuji za nečestný a nemorální (byť v souladu zákonem) a pravděpodobně bych měl zábrany ho použít, neznamená, že bych lidi, kteří ho využívají, odsuzoval. Byly to totiž policie a městská a obecní zastupitelstva, kdo se jako první začal chovat nečestně a nemorálně (byť v souladu se zákonem). Tihle lidé se jen brání stejnými prostředky podle hesla "na hrubý pytel hrubá záplata".

    31.5.2011 19:46 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Naprostý souhlas! Sám bych to nenapsal líp.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    Jendа avatar 1.6.2011 23:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    vůbec ne, jak jsem psal - 99% případů "nepodám vysvětlení" a "osoba blízká" není že s autem/motrkou jel někdo jiný než majitel, ale proto, že majitel udělal přestupek a hledá cestu ven - a to mě štve - nevím, jak to jinak vysvětlit. tzn bych rád aby kdo udělá přestupek si ho zaplatil - ne aby spoléhal na to, že si na SPZ navlíkne tanga a sklopí hledí
    Ano, a 99 % případů s využitím práva na spravedlivý soudní proces, a 99 % případů s využitím práva na tlumočníka a…
    no ale tak to dneska je - pokud najdou v někom nůž s vyrytým Vaším jménem tak budete první koho se půjdou zeptat a má to celkem logiku myslím
    Přijdou se zeptat != zavřou mě. Být podezřelý != zavřou mě.
    2.6.2011 06:13 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak naposledy - už mě to neba se sem vracet a už jsme to nahře někde psal

    zodpovědnost za majetek != zavřou mě automaticky, ale to, že budu muset vysvětlit, jsem byl tou dobou u babičky (třeba)

    2.6.2011 07:21 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a nebo jo - ještě dotaz:

    tobě přijde spravedlivý že někdo vědomě lže, soudce ví že lže, policajt ví že lže a díky jeho právu na "spravedlnost" vyvázne?

    neměla by spravedlnost platit na obě strany náhodou?
    Jendа avatar 2.6.2011 16:06 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Nepřijde mi to správné (mimochodem celou dobu se tu nebavíme o tom, že lže, ale o tom, že neříká vůbec nic), ale určitě je to lepší než potrestat nevinného.
    2.6.2011 11:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak naposledy - už mě to neba se sem vracet a už jsme to nahře někde psal

    zodpovědnost za majetek != zavřou mě automaticky, ale to, že budu muset vysvětlit, jsem byl tou dobou u babičky (třeba)

    To nejde, protože musí platit presumpce neviny.
    Jasně že občas ti proklouzne někdo, kdo evidentně lže a všichni to vědí, ale to je furt lepší, než kdyby byl odsouzen někdo, kdo je neviný, ale zrovna měl smůli a neměl alibi.
    Luk avatar 2.6.2011 12:58 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To nejde, protože musí platit presumpce neviny.
    Presumpce neviny je jeden z těch obtížných elementů (společně například s rovností všech lidí), které se "moderní člověk" snaží odstranit.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 13:32 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    snaží odstranit.

    ale hovno, jediné co je potřeba odstranit je vychcanost lidí. To jsem fakt jedinej koho sere když se idiot co způsobí nehodu klidně směje celýmu národu z televize do ksichtu a myslí si že mu všechno projde? (například případ Trpišovský)

    nebo že v pořadu o motorkách se borec směje a ukazuje všem jak je beztrestnej když navlíkne na SPZ tanga svý holky?

    když tady má každej plnou hubu spravednlosti, tak tohle je taky spravedlivý?

    a když je na silnici nějaká akce a všude jsou policajti, tak zase každej řve jak prorvanej že by měli být jinde - v ulicích/kontrolovat vietnamce/honit cikány a já nevím co ještě

    Jendа avatar 2.6.2011 16:10 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ale hovno, jediné co je potřeba odstranit je vychcanost lidí
    Bohužel tvůj návrh na odstranění vychcanosti lidí zároveň odstraňuje presumpci neviny.
    To jsem fakt jedinej koho sere když se idiot co způsobí nehodu klidně směje celýmu národu z televize do ksichtu a myslí si že mu všechno projde?
    Nejsi, ale - máš nějaké řešení tohoto problému?
    nebo že v pořadu o motorkách se borec směje a ukazuje všem jak je beztrestnej když navlíkne na SPZ tanga svý holky?
    Skutečně je beztrestný? Já myslel, že mít viditelnou registrační značku je u všech motorových vozidel povinnost, jejíž porušení je trestáno ne zrovna malým trestem.
    2.6.2011 17:42 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    ... zároveň odstraňuje presumpci neviny.

    Nejsi, ale - máš nějaké řešení tohoto problému?

    mám, ale nelíbí se mi a ani Vám se nebude líbit ale spějeme k němu díky té roztočené spirále všichni - budou všude lepší kamery, budeme mít čipy, budeme mít v autech černé skříňky.

    Tou spirálou je myšleno - překročím rychlost, policajt mě nechytne, ale vyfotí - já si vyhádám beztrestnost - příště mě nehraje na kameru - zase si vyhádám beztrestnost - někdo uzákoní kamery v autech a jsme v prdeli

    každá akce vyvolá reakci - už od dob velkého třesku (kreacionisti prominou)

    Skutečně je beztrestný? Já myslel, že mít viditelnou registrační značku je u všech motorových vozidel povinnost, jejíž porušení je trestáno ne zrovna malým trestem.

    on ji má - ale když se chce chovat jako prase tak ji zakryje a na motorce ho nechytí - tzn nedostane trest -> je beztrestný a v klidu to s úsměvem vykládal do kamery a v naší společnosti je za hrdinu

    PepaSFI avatar 2.6.2011 22:31 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ano, akce vyvolává reakci a spirála se roztáčí. jenže opačným směrem. Ono se jaksi skoro nic nedělá pro bezpečnost, jen se vymýšlí represe a dojení peněz. A to celé za vydatné pomoci médií. Vymýšlejí se podrazy na řidiče a řidiči logicky hledají něco proti tomu. I kdyby se všichni začali chovat vzorně, tak si zas něco vymyslí aby se mohlo přitvrdit. O rychlostních kamerách už se ani nikdo nenamáhá tvrdit že jsou kvůli bezpečnosti. Když byly zavedené značky označující měření rychlosti, hned bylo plno argumentů o kolik peněz tím přijdou městské pokladny. Nikoho nenapadlo že to je docela efektivní způsob jak snížit rychlost na nebezpečných místech. O to totiž vůbec nejde. Jde jen a pouze o peníze. Stejně jako při měření na konci města kde někdo dal značku kilometr do polí nebo tam kde dali omezení jen a pouze za účelem měření. Mimochodem, viděl jsi ty tanga na značce u motorky? Já už hodně dlouho ne. Ona to byla spíš móda, značka byla stejně čitelná takže spíš jen takový doplňek. Jenže média si žádají senzaci, takže to náležitě rozmázneme. Proč se podobně nerozmazávalo když debilové na úřadech udělali pro motorky ty značky nesmyslně veliké? Přečnívaly a tvořily nebezpečné hrany. A když si je motorkáři montovali na výšku aby si při každém nasedání nerozrazili nohu, dostávali pokuty.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Jendа avatar 1.6.2011 23:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    za to, že Tvůj majetek, za který by si měl mít zodpovědnost způsobil škodu
    Škoda, že ještě nikdo nevymyslel dokonalé zabezpečovací zařízení, které by znemožnilo krádeže.
    ale bude mít na tý bundě svoji jmenovku (přirovnání k SPZ)
    Jmenovek s nápisem marek_hb si doma můžu vytisknout, kolik chci.
    PepaSFI avatar 31.5.2011 19:04 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    jo trochu to tam znám, tyhle průtahy městem jsou problém. Široká kvalitní vozovka posouvá vnímání rychlosti a pokud se v místě nařídí extrémně nízká rychlost, neodpovídající charakteru komunikace tak to nebude fungovat. Buď budou řidiči místo provozu sledovat tachometr a radarové cedule v hrůze před postihem, ovšem s rizikem že přehlédnou třeba právě to dítě, anebo pojedou tak nějak přiměřeně situaci a charakteru komunikace, tedy tak nějak přibližně kolem toho limitu a budou se plně věnovat řízení. Do toho samozřejmě nepočítám ty extrémy co tam vlítnou 150, tam není o čem diskutovat. Tyhle místa by se měly řešit úpravami stavu a ne extrémním omezením rychlosti. Čili podchody, oddělení vozovky od chodníků zábradlím a svodidly, promyšlená volba například chodníků a přechodů u škol aby děti neměly tendence si cestu krátit přes silnici. Omezit rychlost je polovičaté řešení, dítě může skočit i pod pomalé auto. Já jsem zastánce hesla "furt ve střehu!" a tyhle buzerační displeje mě pěkně serou. Ono to totiž docela dost odpoutává pozornost, což je na místech jako jsou přechody pro chodce, kde tyhle blbosti většinou jsou, pro bezpečnost fakt to pravý. Když byl v Třebíči ten blikající krám na průtahu u šibeničního vršku, to jsem dostával atomovej záchvat. Přechod pro chodce vedle protihlukové zdi a nad ním, ve výšce zcela znemožňující obsáhnout to jedním pohledem oranžově blikající šmejd oznamující že jedu 48 km/h. Kurvadrát já nepotřebuju vědět jestli jedu 48 nebo 51, já potřebuju vědět jestli mi zpoza té zdi neskočí někdo do silnice. Ve Velkém Meziříčí se u přechodů objevily tabule s hrozícím dítětem a oranžovým světlem které se rozbliká při vyšší rychlosti. Nevím jak to je nastavené ale někdy to bliká i při rychlosti kolem čtyřicítky. Fakt super věc když při dojíždění k přechodu člověku něco přitáhne oči o pět metrů výš než by měl čumět.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Chytrex avatar 1.6.2011 00:05 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tesat do kamene..
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    31.5.2011 10:49 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    U nás je totálně přeznačkováno.

    Svatá pravda. A netýká se to jen rychlostních omezení, u kterých mám pocit, že většina z nich existuje buď proto, aby si radnice přilepšila, nebo proto, aby odbor dopravy mohl vykázat činnost. Zkuste si někdy ve vnitřní Praze (nebo kterémkoli větším městě) spočítat, kolik značek připadá na jeden blok domů. To jsou tak neuvěřitelné počty, že není v lidských silách sledovat všechny.

    31.5.2011 13:08 PetrHL | skóre: 17 | blog: petr_h | Neratovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Přesně tak. Když jedu z Nera do Letňan přes Březíněves tak na začátku té dědiny na takových 200 metrech jsem napočítal 14 značek. Kdybych měl na každou značky vždy hledět, nedělám nic jiného. Čumím na značky, ale už nemám čas se dívat co se děje na cestě.
    "Do, or do not. There is no 'try.'" -- Jedi Master Yoda | CQRLOG | CQRPROP | HamQTH | Domů
    30.5.2011 10:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    dobrej pokus, trochu krátkozrakej, ale dobrej
    A možnost, že by motorka byla odcizena v době, kdy majitel byl v práci nebo ještě hůř nemocnej doma (bez svědků) nepřipouštíš...
    ok, to už jsem výš upravil - viz ten příklad s německem a knihou jízd
    ... který ovšem stále porušuje tvoje právo neposkytovat důkazy proti vlastní osobě
    Quando omni flunkus moritati
    30.5.2011 10:18 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    připouštím - ale nikdo podle mě nežije na takovým ostrově aby to nešlo vyřešit

    jak porušuje? ty jsi dostal šanci a je ti to málo, pořád porušuješ zákon a teď se divíš? ta kniha jízd je normálně uzákoněná
    30.5.2011 11:31 Honza Jaroš | skóre: 6 | blog: moje_strana_plotu | Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Vyřešit by to šlo jednoduše: zvednout řiť ze židle, vykašlat se na všechny kamery a chytat lidi pár set metrů za radarem. Stejně jako se to dělalo dřív. A pak by nemuseli řešit problém, jak se prolomit ústavou daná práva.
    30.5.2011 11:36 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    to by bylo úplně nejlepší, jenže u motorek to není vzhledem k jejich výkonu a pohyblivosti reálný - jak někdo psal výše - buď se jim při chytání zabije, nebo jim ujede

    30.5.2011 12:25 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To si vážně myslíš, že všichni motorkáři ujíždí? Kolikrát jsi jel na motorce, kolikrát tě na ní stavěli a kolikrát jsi ujížděl?
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    30.5.2011 13:06 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nepsal jsem že všichni nebo jo? na motorce nejezdím, nějak mě to nechytlo, ale motorkářů znám dost abych si udělal názor - ten je, že většina z nich je úplně v pohodě.

    je na pytel, že kvůli pár exotům co si myslí, že jsou něco víc než ostatní a že se nemusí zodpovídat za to co dělaj to ti statní odnášej

    Jendа avatar 1.6.2011 23:46 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    připouštím - ale nikdo podle mě nežije na takovým ostrově aby to nešlo vyřešit
    Teď jsem už od 15 hodin doma, není nikdo, kdo by mi to dosvědčil, a kolo stojí ve společném sklepě, od kterého má klíče asi 20 lidí. Co když tam zítra ráno přijdu, abych jel do školy, a kolo tam nebude? No můžu to nahlásit, ale co když s ním někdo zrovna teď páchá trestnou činnost? Jak se prokáže, že to nejsem já, který v noci něco provedl a pak radši kolo v hodnotě pár tisíc hodil do Vltavy, aby se mohl druhý den vymluvit, že já ne, já muzikant? Měl jsem si kolo líp zabezpečit? A kde ho nechávat jinde? Ocelové lano s masivním zámkem, kterým ho přidělávám, taky může někdo s trochou snahy přeříznout. A co ostatní majetek? Lopata v kůlně? Když s ní někdo někoho umlátí.
    jak porušuje? ty jsi dostal šanci a je ti to málo, pořád porušuješ zákon a teď se divíš? ta kniha jízd je normálně uzákoněná
    Jak, já porušuju? Co když jsem to nebyl já? Uzákoníme-li vedení knihy jízd, měli bychom se stejnou logikou uzákonit i knihu používání lopat, motyk, pil, nožů, cihel, tiskáren, lampiček, multimetrů…

    Mohl bys prosím odpovědět na následující otázky? Velmi by mě zajímalo morální odůvodnění případných kladných odpovědí. Jedná se o psychologický průzkum mezi osobami s názorem „vyřešte problém s osobou blízkou!“
    1. Při procházení tracklogu navigace jsi náhodou zjistil, že jsi jel minulý týden na padesátce 60. Půjdeš se udat?
    2. Při procházení tracklogu navigace jsi náhodou zjistil, že tvůj otec jel minulý týden na padesátce 60. Půjdeš ho udat?
    3. Při náhodné kontrole vozidla jsi zjistil, že jsi 14 dní jezdil s prošlým obvazem v lékárničce. Půjdeš se udat?
    4. Tvůj otec se hrabal v kufru, pak naložil zavazadla a někam odjel. Za pár minut sis všimnul, že mu při přehrabování vypadla lékárnička a zůstala ležet v garáži na zemi. Půjdeš ho udat?
    2.6.2011 06:05 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Jak, já porušuju? Co když jsem to nebyl já

    kuk do knihy jízd a "omlouváme se pane, auto jste půjčil sousedovi,  zeptáme se ho, jestli to byl on a kde se v té době nacházel"

     

    1. ne, ale pokud mě obviní, že jsem při procházce v parku znásilnil čivavu, tak jim dle trackogu v navigaci ukážu, že jsem to dobou byl jinde

    2. ne, ale pokud v té době někdo někde poblíž shodou náhod stejným autem  srazí babičku a otec je od té doby divně zamlklej, tak budu mít ten tvůj morální problém docela slušnej

    3. ne

    4. ne

    Uzákoníme-li vedení knihy jízd, měli bychom se stejnou logikou uzákonit i knihu používání lopat ...

    dost často to tak u nebezpečných věcí, nebo u věcí kde hrozí nějaký malér tak je - když to přestaneš tahat do extrémů a zamyslíš se nad tím, tak ti to třeba nepřijde tak špatná varianta

    Měl jsem si kolo líp zabezpečit? A kde ho nechávat jinde? Ocelové lano s masivním zámkem, kterým ho přidělávám, taky může někdo s trochou snahy přeříznout.

    pokud tam bude ležet přeřízlej zámek a do té kočárkárny bude vylomenej zámek taky, tak máš po problému

    2.6.2011 09:36 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    pokud tam bude ležet přeřízlej zámek a do té kočárkárny bude vylomenej zámek taky, tak máš po problému

    Ale pokud to kolo ukradne někdo ze sousedů (celkem pravděpodobné) a zloděj použije dostatek inteligence a ten přeřízlej zámek hodí spolu s kolem do Vltavy, tak ten problém pořád existuje :)
    2.6.2011 13:42 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    nemyslím si, že Tě někdo odsoudí na zkladě toho, že někde najdou tvoje kolo a ty budeš říkat, že jsi spal.

    pravděpodobně to odloží pro nedostatek důkazů
    Jendа avatar 2.6.2011 16:14 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ještě před chvílí jsi tvrdil, že když někde vyfotí tvoje auto, jak páchá nějaký přečin, stačí to jako důkaz k tomu, abys byl automaticky vinen.
    Luk avatar 2.6.2011 17:50 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pozor, auto a kolo, to je rozdíl. Auto (příp. motorka) = fuj, kolo = super. Proto různý přístup ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 18:00 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak jinak - ne že jsem automaticky vinen, ale že musím podat vysvetlení a ne se schovat za "osoba blízká" protože je to moje auto/motorka/kolo to je všechno
    2.6.2011 18:00 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    už fakt nevím jak to napsat
    pavlix avatar 3.6.2011 00:46 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Já už fakt nevím jak napsat, že se nikdo nikdy za osobu blízkou skrývat nemusí, stačí využít ústavou zaručené právo nevypovídat.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    2.6.2011 18:12 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak jako nějaké vysvětlení si člověk vymyslí vždycky.
    2.6.2011 18:24 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    ano - to je přesně ono - máš povinnost podat vysvětlení - pokud si něco vymyslíš a přijde se na to, odsereš to ještě víc za křivou výpověď - je to jen na toběale nemůžeš se schovat - musíš podat vysvětlení ne "se udat"

    nikdo tě nenutí jezdit rychle/někoho zabít/ukrást peníze

    pavlix avatar 3.6.2011 00:47 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ano - to je přesně ono - máš povinnost podat vysvětlení - pokud si něco vymyslíš a přijde se na to, odsereš to ještě víc za křivou výpověď - je to jen na toběale nemůžeš se schovat - musíš podat vysvětlení ne "se udat"
    Za křivou výpověď to v roli obviněného těžko můžeš odsrat, alespoň pokud jde o český právní řád.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Jendа avatar 2.6.2011 18:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ne že jsem automaticky vinen, ale že musím podat vysvetlení
    Jinými slovy pokud nepodáš vysvětlení, jsi považován za vinného, ne?
    2.6.2011 18:34 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    příklad: nejel jsem autem - byl jsem tam a tam, dělal jsem to a to - důkazem jsou moje slinty na nějaké internetové diskuzi - tohle je podle tebe vysvětlení, nebo přiznání?

    Jendа avatar 2.6.2011 18:40 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To je vysvětlení. A tím vysvětlením jsem vlastně musel prokázat nevinu. Takže před podáním vysvětlením tam musel být defaultní stav vinen, a to včetně rizika, že když
    • si nebudu pamatovat, co jsem před měsícem dělal
    • bude vysvětlení chabé (spal jsem sám doma, nikdo mi to nemůže dosvědčit)
    zůstane ten defaultní stav vinen.
    Luk avatar 2.6.2011 18:48 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    "Podání vysvětlení" a "přiznání se" jsou jen dva pohledy na totéž. Pokud člověk něco řekne, třeba nevhodně formulováno, může to být považováno za přiznání. Případně může přinejmenším říct něco, co sice přiznáním není, nicméně to může vyvolávat dojem, že je skutečně pachatelem.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    2.6.2011 19:16 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    ne - podat vysvětlení je stav 0 - i když trochu přibarvený tím, co už policie zjistila

    teprve po tvém vysvětlení (to může být klidně nepamatuju se) se to změní na -1 nebo +1

    už to opakuju asi po 187 - nechci nikoho zavírat na základě presumce viny, ale sebrat tomu dotyčnému možnost hodit to na osobu blízkou - to je základ toho co píšu

    + jsem uváděl příklad který má podle mě logiku a smysl - německou práci s knihou jízd - najděte si to výše jestli Vás to zajímá, už to znova psát nebudu
    2.6.2011 20:03 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A když vysvětlení nepodám?
    2.6.2011 20:08 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    tak se pak nediv
    2.6.2011 20:17 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A čemu? Podle tvé teorie bych měl být na 0, takže se nic neděje... nebo ne?
    2.6.2011 20:20 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    a nebo se bez toho vysvětlení policie přikloní k -1, nebo tě zprostí. co já vím
    2.6.2011 21:57 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    pavlix avatar 3.6.2011 00:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Tak nakonec policie ať dělá co umí, stejně o výsledku nerozhodují.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Jendа avatar 2.6.2011 16:15 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    1. ne 2. ne
    A proč pokud se tě zeptá policajt, jestli jsi náhodou minulý týden nejel na padesátce 60, najednou se/otce udáš?
    pavlix avatar 2.6.2011 16:59 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A proč pokud se tě zeptá policajt, jestli jsi náhodou minulý týden nejel na padesátce 60, najednou se/otce udáš?
    Přesně :D.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    2.6.2011 17:48 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    přesně vedle :-)

     

    pokud NEDOKÁŽU říct co se s tím autem dělo (půjčil jsem ho někomu/ukradli mi ho) tak holt jsem to byl já - je to můj majetek ajsem za něj zodpovědný


    2.6.2011 18:11 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ok, tak dejme tomu, že někdo ukradne tvoje auto a někoho s ním zabije. Zrovna nebudeš mít alibi... Půjdeš sedět na pár pěkných let do chládku, neměl sis to nechat čornout.
    2.6.2011 18:20 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    stejně jako když se ožereš, vytuhneš a někdo zabije vedle tebe maželku

    - bude na tobě a v tvém zájmu spolupracovat a podat vysvětlení tak aby si sedět nešel

    2.6.2011 18:29 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    A stačí jako vysvětlení "Neudělal jsem to"?
    Jendа avatar 2.6.2011 18:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Přičemž jediné možné (a pravdivé) vysvětlení z mé strany v tomto případě bude: Nic si nepamatuju. Alibi jak hrom, takže mě zavřou.

    Nevím, jak ty, ale já bych v takovém světě žít nechtěl.
    2.6.2011 18:41 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    bude se zkoumat kolik si měl/máš alkoholu v krvi, kdo vás všechno viděl, co jste případně dělali, jestli nemá pod nehtama kůži někoho jiného

    a měli by tě pustit jen na základě tvého tvrzení "já to nebyl" když tam nebudou stopy po nikom jiném?
    pavlix avatar 3.6.2011 00:51 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Víš, ty pořád vycházíš z jakési presumpce viny. Ale u soudu to pak takhle nefunguje a vina se prokazuje. Někdy nepřímo, pak se může hodit mít protidůkaz. Ale každopádně nikdo nemá povinnost suplovat práci policie a dokazovat kde co, když není důkaz proti němu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    28.5.2011 00:06 Azzurro | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    V USA by policie postupovala stejně, ne-li tvrději. A za tu "ameriku" tady snad tenkrát všichni cinkali klíčema na náměstích, nebo snad je to jinak?
    robotics avatar 28.5.2011 13:37 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Jenže u moci zůstali všichni z co byly v komunistickým režimu, takže žádná změna.
    28.5.2011 01:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Můžou potřebovat těch aut vícero na blokádu. I když pravda, pak by ty auta měly být spíš před motorkou. No, ono se to člověku snadno soudí, takhle v teple za klávesnicí... Já bych na ně nebyl tak tvrdý, imho na poměry ČR to ještě bylo dobrý, taky za nim mohlo vyrazit 1 auto a to být podplaceno, apod...
    Isah avatar 28.5.2011 07:16 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    Asi málokdo z nás by tu práci chtěl dělat. Oni jsou na ráně hned. Stačí, když zasahujou u party narkáčů v parku. Narkomanovo chování se nedá odhadnout a vytáhne nůž hned. Přesně jak tu někdo psal. Operační ví, kolik aut a kde má k dispozici a kdykoliv může odvolat jakékoliv auto na určité místo.

    Kritizovat je snadné.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    PepaSFI avatar 28.5.2011 12:02 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Ne, nechtěl bych tu práci dělat. Nedělám ji. Ale taky nebudu nikoho litovat že ji dělá a omlouvat tím když ji dělá špatně. Pokud se mu ta práce nelíbí, tak ať ji nedělá. Když se mu líbí a dělá ji dobře, tak je to v pořádku. když ji dělá špatně a líbí se mu to, zasluhuje nakopat. A pokud má někdo mindrák z toho že je policajt a ještě blbej a léčí si ho pruděním a škoděním tak to má blbý. Někdy se tomu říká syndrom malýho ptáka. Léčit se to nedá.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Isah avatar 28.5.2011 12:39 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    S tím se dá jen souhlasit a aplikovala bych to na každou práci. Přesně.

    Akorát nevím, jak označit špatné učitelky v Mš :-) Teda veděla bych. Jen ten syndrom k tomu nesedí.

    Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
    29.5.2011 07:03 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    učitelky z MŠ by měly chodi do důchodu ve 35 letech, jinak to na nich musi zanechat katasrofální důsledky - nezaplacené, jednou nohou v kriminále, sem tam exot rodič a celý den dělat ťu ťu ťu ...

    PepaSFI avatar 29.5.2011 07:39 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    no vždyť to taky nemusí dělat. Můžou jít do fabriky, třeba k soustruhu, nezaplacené, jednou nohou ve špitále, sem tam exot vedoucí a celý den dělat vrrrrrrrrrrr.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    29.5.2011 08:23 pic | skóre: 30 | blog: Perdido_Street_Station
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    myslím, že srovnáváš nesrovnatelné :)
    28.5.2011 11:31 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Auta na blokádu? Není třeba, zastavíme civilisty. Viz odkaz výše.
    28.5.2011 13:13 error414-
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    jedina chyba policistu u te blokady s civilnich aut byla ze nevzali ridice z aut.
    28.5.2011 23:20 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Jediná chyba byla, že ohrozili životy a majetek civilistů. To sice jo, ale chyba je to kritická. Nechť tě takhle nějaký policajt-debil zabije, vysměju se ti.
    28.5.2011 12:57 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Co bys chtěl, viděli Kobru 11 a taky chtěli jednou být cool.

    Nedávno jsem viděl video, kde se nějakej kamioňák s nákladem dřeva rozhodl dělat bordel na silnici (na protest vůči něčemu) a pak se za ním hnala spousta policejních aut. Podle toho záznamu ty policajti byli MNOHEM nebezpečnější než ten kamion.
    Quando omni flunkus moritati
    robotics avatar 28.5.2011 13:34 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Chtěl bych vole vidět co bys říkal, kdyby ten motorkář na té křižovatce způsobil nějakou smrtelnou nehodu někomu koho máš rád. To jestli ten motorkář třeba i tu banku nevyloupil nemohli ty policajti vědět, tak ho zas tak nemusíš bránit. A je mi jedno jestli to byl motorkář nebo jel v autě nebo na kole. Prostě udělal přestupek a ohrožoval svojí jízdo okolí, tak ho prostě chytit museli a klidně bych na něj poslal helikoptéru s kulometem na parchanta. Pokud říkal, že udělal hloupost, prosím, ale měl hned zastavit, když viděl, že se za ním ženou policajti.
    xkucf03 avatar 28.5.2011 15:16 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Chtěl bych vole vidět co bys říkal, kdyby ten motorkář na té křižovatce způsobil nějakou smrtelnou nehodu někomu koho máš rád.
    To je ale otázka, jestli větší nebezpečí nezpůsobilo těch deset policejních aut, která ho zuřivě pronásledovala. Policejní řidič je taky jenom člověk a může dělat chyby a někoho přejet* nebo nabourat -- rychle jedoucí motorka je sice nebezpečná**, ale deset rychle jedoucích aut má větší "záběr" a představují větší riziko. Navíc ten motorkář mohl překročit rychlost na nějakém přehledném úseku, kde to celkem není problém, ale pak mu ruplo v bedně a začal ujíždět policajtům a pak to teprve začalo být nebezpečné.

    Tím nechci říct, že policajti nemají nikoho honit, ale tak nějak s citem a přemýšlet, co je menší zlo...

    *) jak by se ti líbilo, kdyby policajti přejeli někoho z tvých blízkých jen proto, že chtěli pokutovat člověka, který spáchal přestupek?

    **) hlavně pro chodce -- při střetu s autem to bude osudové spíš pro motokáře
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    robotics avatar 28.5.2011 17:37 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Je pravda že 10 aut jet nemuselo. Jde o to jestli pan Lukovi budem věřit, že jich jelo opravdu 10.

    * - jasně že by mi vadilo kdyby policajti přejeli někoho z mojich blízkých :-)
    robotics avatar 28.5.2011 17:39 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pokud však slyšíš houkat auto či vidíš výstražná světla, nemáš co lézt na chodník, stejně tak mu musíš uvolnit cestu svým vozidlem.
    PepaSFI avatar 28.5.2011 15:34 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Luk avatar 28.5.2011 16:16 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Není čas lámat si hlavu, kdo je kdo...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    robotics avatar 28.5.2011 17:36 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Pokud kvůli něčemu důležitému chvátal, mohl zastavit, rychle to policajtům vysvětlit a mohli mu dělat doprovod. Jinak nemá cenu lámat si hlavu kdo je kdo.
    28.5.2011 23:22 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Uvažuješ jako iracionální hovado. Ne poprvé. Pokud těch policejních vozů bylo deset, je snad i pravděpodobnější, že by někoho zabili ti policajti. To bys tu asi psal, jak jsou policajti zlí.
    robotics avatar 29.5.2011 08:03 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To bych možná psal, ale pořád by to bylo způsobeno tím motorkářem, protože to že za ním jeli, bylo kvůli tomu, že spáchal přestupek. Kdyby nic neprovedl, tak by za ním jezdit nemuseli a NIC by se tu neřešilo.
    xkucf03 avatar 28.5.2011 15:08 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    To je dobré vědět -- tak až budu chtít vykrást banku, zaplatím kamarádovi, aby se šel "projet" po městě a odlákal policajty :-D
    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    Luk avatar 28.5.2011 15:27 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    28.5.2011 16:55 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.
    otasomil avatar 28.5.2011 21:23 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pomáháme a chráníme. Za všechny prachy.

    To nevadi. dulezite ze dopadli rychle jedouciho motorkare za kazdou cenu a mohou se holedbat v TV hovna jak jsou dobri.

    Ono dnes uz neni postaveno vsechno na poradku tak jak kdysi v minulosti.

    Dnes, kdyz nezaplatite 10 Kc tak vam je nestrhnou nasledujici mesic z platu, ale hajzli nekolik let pockaji a pak se z toho poserete, budou chtit klidne 100 000 Kc .... neexistuje hranice.

    A podobne je to s honenim aut a motorkaru.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.