abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 05:33 | Zajímavý článek

    Minulý týden proběhl u CZ.NIC veřejný test aukcí domén. Včera bylo publikováno vyhodnocení a hlavní výstupy tohoto testu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 546 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    Migi avatar 31.10.2018 07:05 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To je skutečně tak důležité, jaké číslo je na hodinách? Jestli bude letní, zimní nebo marsovský čas, je mi to vskutku ukradené, hlavně když nebudu muset řešit, kdy zas musím kde počítat s jakým posunem.
    31.10.2018 09:14 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    presne z tohoto duvodu si myslim, ze delit zemekouli na nejake casove pasma je naprosty nesmysl. ma se pouzivat jednotny cas a nedojde k zadnym nedorozumenim - klidne ten GMT, nebo klidne nas. hlavne ale stejny na celym svete
    Josef Kufner avatar 31.10.2018 09:25 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ono je docela fajn mít aspoň přibližnou představu, jaká je denní doba jinde na světě. Navíc naše hodiny jsou zavedeny tak, že vychází z pohybu slunce po obloze. Jen by v tom nemusel být takový neskutečný bordel.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    31.10.2018 13:28 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Čas je a bude relativní tak jako i prostor.
    Kdysi to bylo jednoduší, Země byla placatá a čas byl všude stejný. :-) Ještě horší to, ale bude když obydlíme třeba jinou planetu (klidně i s více slunci) a budeme to chtít sjednotit, a to už se nebavím o jiné rychlosti otáčení nově obydlené planety. :-)
    31.10.2018 14:07 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čas je a bude relativní tak jako i prostor.
    Pokud nevynalezneš FTL komunikaci, nemá sjednocování času v mezihvězdném měřítku žádný smysl. MOžná snad na úrovni Země-Měsíc.
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2018 09:13 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Čas je a bude relativní tak jako i prostor.
    Ve starších dobách ani nemuseli posun času zaznamenat. První cesty do Ameriky trvaly několik týdnů/měsíců, nějaký 6 hodinový rozdíl nikdo nepoznal :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    31.10.2018 15:31 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ma se pouzivat jednotny cas a nedojde k zadnym nedorozumenim - klidne ten GMT, nebo klidne nas. hlavne ale stejny na celym svete
    Moc nevidim, jaký to má výhody. Přijde mi, že tohle by mělo jen nevýhody a ten problém, že při cestování tvůj osobní čas neodpovídá lokálnímu času, se tím neřeší.
    31.10.2018 13:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Je to důleřité:

    1) je fajn mít poledne v poledne a půlnoc o půlnoci - přepočítávání na astronomický čas mě v létě se*e

    2) není fajn mít čas jako v rusku

    3) už teď je obrovský tlak na brzké vstávání - pakulturní dědictví z Rakouska Uherska díky pošahanému císaři - letní čas by toto prohloubil

    4) většinou kdokoliv může přijít do práce dříve, chce-li, později to bývá problém
    31.10.2018 14:47 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ne, žádný z těchto důvodů není podstatný. Podstatný je jeden jediný - je potřeba se synchronizovat s okolním světem. Jinak je celkem jedno jaké číslo (pokud vůbec číslo) ukazují hodiny v poledne, o půlnoci, v Rusku, nebo kdekoli jinde na světě, v době kdy vstávám, jdu spát nebo jdu do práce. Vtip je v tom, že ta změna času je relativně jednoduchý způsob jak se všichni dohodnou (případně jsou donuceni), že svoje obvyklé činnosti o kus v čase posunou.
    31.10.2018 14:52 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Pak ti musi stacit obycejny CET - tve parametry splnuje.

    Pokud zijes ve virtualni realite odstrizene od skuetcneho slunecniho casu, muze ti byt casove pasmo u zadele.
    31.10.2018 15:57 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já nepsal, že tu synchronizaci nepotřebuju. Pokud ta funguje, je jedno, jaké číslo ukazují hodiny.
    31.10.2018 16:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Teoreticky to jedno je - jen se tim jaksui nabourava pojem poledne, pulnoc apod. Detem ve skole budes muset vysvetlit, ze poledne je v 1 hodinu, ze ve starych knizkach je to spatne - atd. STarsi generace si na to nikdy nezvykne. A pritom je to naprosto zbytecne - protoze ti, kterym je slunecni poledne u zadku, skutecne mohou pouzivat libovolne casove pasmo.
    31.10.2018 16:59 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já ale nechci nic měnit, současný systém mi přijde celkem dobrý. Jen se snažím o poněkud abstraktnější pohled na věc. Většinou mi totiž argumenty typu 'nechci aby bylo poledne v xy hodin' přijdou zbytečné.
    31.10.2018 17:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    soucasny system je nesmyslny protoze dvakrat rocne cloveka rozhodi (a nejen cloveka, i techniku)

    navic ani se zdrojem atomoveho casu jako je signal z radiovysilacu nebo gps nemuzes s jistotou rici, kolik je hodin, pokud nemas aktualni uredni informace a presne udaje o poloze vuci statnim hranicim (a jsou staty, ktere maji interni casove hranice na urovni kraju/okresu ci snad i obci - naprikald americka arizona).
    31.10.2018 07:11 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nemáš možnost si to o tu hoďku šoupnout sám? Tj. chodit do/z práce o hodinu dřív? Já ty přesuny času neřeším, ale logicky se přikláním k tomu s tím také veřejně nečarovat a nechat to konstantní. Jinak ten biorytmus závidím. Zkus si představit třeba směnaře, který je ještě k tomu dobrovolný hasič. :-)
    31.10.2018 10:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nejde o hodiny. Jde o rytmus. Jestli se prodlužuje den, nebo zkracuje mi nevadí, protože je to změna pozvolná a přirozená. Mě vadí ta skoková změna.

    Pokud jde o směnaře. Také jsem dělával na směny. A opět. Pravidelný rytmus ranní, odpolední, noční. Nebo dlouhý týden, krátký týden, mi ani zdaleka tak nevadil jako to, jako když najednou ta směna začíná v jinou dobu.

    Normálně hodinky nepotřebuji. Čas zjišťuji jen kvůli tomu abych věděl kdy mi jede vlak, nebo když mám v určitou dobu někde být. Jenže když někdo úředně posune čas, tak se ty vnitřní hodiny logicky rozhodí a nějakou dobu trvá než se srovnají. Jak jsem psal. Obvykle mi to trvá tak měsíc. Ovšem mít je rozhozené dva měsíce v roce, jen kvůli tomu že se to nějakým blbečkům hodí z ekonomického hlediska. To fakt nechci. Ostatně proto jsem taky podepsal tu petici proti střídání času.
    31.10.2018 11:03 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak to radšej nikdy necestuj do iného časového pásma. Tú skokovú zmenu by si nemusel rozchodiť.

    A predpokladám, že v sobotu a nedeľu vstávaš presne tú istú minútu ako cez týždeň do práce... a deti asi nemáš, lebo to by si o nejakom rytme sotva mohol hovoriť. Tak si to uži.
    31.10.2018 11:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Však se taky do jobu, který by byl spojený s neustálými přesuny do prdele a zpět nehrnu.

    Ad druhý odstavec – stačí zapojit pár závitů. Když odjíždím, stres - jdu pozdě spát (balím) a brzy vstávám (aby mi to neujelo). Když už jsem někde pryč, jdu spát jakmile to jde – tedy spíš dřív než obvykle. A o to později zase vstávám.

    Přepočteno na víkend. V pátek odpoledne cestuji. Ke spaní se většinou dostanu až kolem půlnoci. Ráno tedy vstanu o něco dřív, než když chodím do práce. V sobotu už jsem vyklidněný, jdu spát dříve a o to déle si v neděli přispím. Zpět cestuji zase až odpoledne, navečer. Večer jdu spát později, ale o to dřív vstanu v pondělí (svoji roli hraje stres, abych nezaspal do práce).

    Pokud jde o děti. Mám syna. Ale nechápu jak to podle tebe se mnou souvisí, protože když chodím spát, tak už většinou zařezává a ráno když odchází do školy, tak pro změnu ještě zařezávám já – když je rytmus v normálu. Každý z nás se vyspí těch svých 8–9 hodin. Ovšem já jsem od něj mnohem víc v pohodě.

    Žena je na tom ještě hůř. Jako učitelka do noci řeší kraviny, chodí spát pozdě a ráno vstává stejně jako on. Takže spí v průměru tak 5–6 hodin. Není pak divu, že je několikrát za den tuhá jak veka a se zdravím to taky není žádná sláva. A to bych mohl vyprávět o sestře, ségře od ženy, a našich kamarádech a kamarádkách co učí na středních a základních školách, dál a dál.

    Bohužel zatuhlé mozky co rozhodují o našem školství stále trvají na tom, aby škola začínala o 8 hodině ranní, místo aby se začínalo v devět, jako kupř. v Anglii.
    Grunt avatar 31.10.2018 17:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Bohužel zatuhlé mozky co rozhodují o našem školství stále trvají na tom, aby škola začínala o 8 hodině ranní, místo aby se začínalo v devět, jako kupř. v Anglii.
    8:00 jako začátek vyučování se zavedlo za Marie Terezie aby caparti ještě stihli něco odpracovat na polích svých rodičů před tím než se půjdou vzdělávat do školy. ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 09:08 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jsem buď pro střídání, nebo letní čas. V létě chodívám k večeru běhat, takže mi vyhovuje, že je déle světlo. Jinak se střídáním času problém nemám.

    Zkrátka ty politici musí rozmrdat i to, co jakžtakž funguje.
    31.10.2018 09:19 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    proc musi ale vsichni lidi v lete vstavat o hodinu driv, jenom aby ty sis mohl vecer zabehat za svetla? neprijde ti to divny?

    odjakziva platilo, ze poledne je kdyz je slunce cca nejvyse. pak se podle toho udelaly casove pasma, ktere toto pravidlo akceptovaly.

    jenomze pak prisli prave politici s nejakem nesmyslem ohledne setreni elektriny, nebo co. prd se usetrilo, zavedly se akorat zmatky a lidi maji stres a zdravotni potize.

    pak nekdo zacne argumentovat o zachovani letniho casu jenom aby si mohl vecer v lete zabehat za svetla.

    ale ze decka uz v lete vecer hvezdy neuvidi, protoze se stmiva malem v 23, kdyz uz jsou tuhe, to nikoho nezajima. o letnich romatickych vecerech pri svickach uz ani nemluve ... zapalovat svicku za svetla mi prijde taky uchylny
    31.10.2018 09:46 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Navíc si může ráno přispat a pak doběhnout zpoždění úprkem do práce a večer už běhat nemusí. Zabijeme 2 mouchy jednou ranou. :-)
    31.10.2018 10:03 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já jen říkám, že je výhodnější mít v létě více světla, protože člověk ještě stihne nějaké venkovní aktivity, třeba sportování, práci na zahradě apod. A nemyslím si, že ten posun o hodinu může způsobit nějaké zdravotní problémy, lidé běžně v pátek či sobotu přes noc chlastají a do několika dnů jsou zase fit. Já jako 'programátor' také občas ponocuji třeba do tří a pak vstanu v sedm a zbytek dne jsem jako zombie, ale další den už je to v pohodě. Kromě toho v těch vedrech, jaká v létě panují, se ani pořádně spát nedá, takže člověk usíná později než v zimě.

    A jestliže někomu způsobuje posun času o hodinu vážné zdravotní potíže, tak bych mu doporučil, aby své tělo posílil třeba posilováním. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí.

    31.10.2018 10:28 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    A jestliže někomu způsobuje posun času o hodinu vážné zdravotní potíže, tak bych mu doporučil, aby své tělo posílil třeba posilováním. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí.
    Tak si běž zacvičit. Alespoň přijdeš na jiné myšlenky. Podstata není v tom, že člověka rozhodí, když občas vybočí z pravidelného rytmu. Je to jeho svobodná vůle a pak může nadávat jen vlastní blbosti, když to přepískne.

    Jádro pudla je v tom, že nějaká blíže neidentifikovatelná skupina rozmrdává rytmus těm ostatním, co se jí musí nedobrovolně 2x ročně přizpůsobovat.
    31.10.2018 14:02 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    +1
    Agent avatar 31.10.2018 17:35 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jádro pudla je v tom, že nějaká blíže neidentifikovatelná skupina rozmrdává rytmus těm ostatním, co se jí musí nedobrovolně 2x ročně přizpůsobovat.

    Vítej v demokracii ;-)

    Oba blíže neidentifikovatelná skupina mi zasahuje do života proti mé vůli v mnoha dalších věcech a střídání času je to menší zlo. Ale jelikož žijem v demokracii, tak s tim nic neudělám.

    Chytrolíny typu Ťoka bych nejraději ukřižoval. Letní čas totiž může obhajovat jenom sadistický magor.

    Mám rád chytrolíny, kteří vědí lépe než já, že střídání času je pro mě špatné.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    31.10.2018 18:44 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    mas asi nejaky stockholmsky syndrom

    my co ho nemame a stridani nas sere proti tomu bojujeme - a zacina se rysovat nadeje na uspech
    xvasek avatar 31.10.2018 18:54 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jádro pudla je v tom, že nějaká blíže neidentifikovatelná skupina rozmrdává rytmus těm ostatním, co se jí musí nedobrovolně 2x ročně přizpůsobovat.

    Podle mého je to boj nepřizpůsobivých proti systému, kteří chtějí normálně fungujícím lidem ukradnout ročně cca 182,5 hodiny přirozeného světla, protože jsou to líné lemry, které v létě musí vyspávat místo aby makaly. (Když už jsme u těch extrémních formulací. :-) )

    31.10.2018 19:03 Zirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ať bude zaveden jakýkoliv čas, střídavý nebo stejnosměrný, svetla bude v létě stále stejně... Akle chápu, že je to pro některé jedince příliš složitý problém.
    xvasek avatar 31.10.2018 19:15 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ano, světla bude furt stejně, bude třeba ve tři v noci. To je asi tak praktické, jako mít zahrádku v Alabamě.
    31.10.2018 19:26 Zirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Mám tomu rozumět tak, že na to abys ráno dříve vstal a udělal si své povinnosti o hodinu dříve, potřebuješ mocnářský befel ve formě nesmyslně posunuitého času na hodinkách?
    xvasek avatar 31.10.2018 19:40 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já si nemůžu udělat povnnosti o hodinu dříve. Zákazníky těžko přesvěčím, že začneme o hodinu dříve, stejně tak děti mi ze školy v sedum vyhodí a musím na ně čekat až skončí podle státem uznaného času. Když si chceme zahrát třeba nohejbal po práci / škole, tak na to máme prostě o hodinu méně.

    Teoreticky se můžu zeptat spoluhráčů, jestli nedáme ještě jeden mač od čtyř do šesti ráno, ale moc šancí tomu nedávám...
    31.10.2018 20:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Takže jsi ve své potřebě vstávat o hodinu dřív osamělý. Tomu rozumím. Kde ale bereš tedy morál svůj slepičí biorytmus násilím vnucovat okolí?
    xvasek avatar 31.10.2018 21:11 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Je to přesně naopak, okolí mi můj normální biorytmus chce ukrást. Vstávat v létě a v zimě ve stejnou astronomickou hodinu je absolutně nepřirozené, od pravěku do vynalezení píchaček v továrnách se to dělo jenom ve velmi specifických profesích!

    Kde to bude končit? Posuneme školu ještě pro jistotu na desátou, aby to Pepici stihli, práci na jedenáctou a domů budem chodit i v létě za soumraku? Děkuju pěkně.
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 21:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    xvasek avatar 31.10.2018 22:12 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo, v podstatě s tím (odkazovaným) souhlasím. Trochu průšvih je, že člověk tak nějak musí žít i v tomto světě, a tak tady na ábíčku sice může večer napsat takovýto "všichni jste ovce" komentář a přidat i nějaké v podstatě chytré, správné a nereálné řešení, ale druhý den ráno musí zase vydělat nějakých pár tisíc, protože je vyměklý a tu (aktuální) společnost nakonec pro přežití potřebuje.
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 22:23 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    I to už tam padlo.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Grunt avatar 31.10.2018 20:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já bych odpověď formuloval jinak: Já ne, ten mocnářský befehl potřebují všichni ostatní lenoši aby mi byli k službám až vstanu ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 20:21 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Říká lenoch, který ani pořádně nepracuje?
    Grunt avatar 31.10.2018 20:30 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Yup.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 10:29 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    je výhodnější mít v létě více světla, protože člověk ještě stihne nějaké venkovní aktivity

    Můžeš je dělat ráno.

    A nemyslím si, že ten posun o hodinu může způsobit nějaké zdravotní problémy

    Faktem je, že s jarní změnou času v březnu jsou zdravotní problémy prokazatelně způsobeny, jakožto i zvýšená nehodovost apod.

    A jestliže někomu způsobuje posun času o hodinu vážné zdravotní potíže, tak bych mu doporučil, aby své tělo posílil třeba posilováním. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí.

    Not even wrong…

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    31.10.2018 11:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    je výhodnější mít v létě více světla, protože člověk ještě stihne nějaké venkovní aktivity

    Můžeš je dělat ráno.

    Já si taky myslím, že je lepší sex po ránu, než večer, kdy je člověk vyšťavený z práce. Jenže v současné době na to není čas.
    1.11.2018 13:17 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    proc musi ale vsichni lidi v lete vstavat o hodinu driv, jenom aby ty sis mohl vecer zabehat za svetla? neprijde ti to divny?
    Jenom aby to nebylo obráceně, že všichni lidi v létě chtějí večer déle světlo a jenom vy ne.
    Quando omni flunkus moritati
    31.10.2018 10:14 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Šla by k zápisku ještě přidat anketa s možnostmi: střídání času, středoevropský čas nebo letní čas?
    31.10.2018 10:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jak chceš.
    31.10.2018 10:39 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    vacsina sveta ma cas tak aby bolo svetlo dlhsie, len my sme tu ako taki retardi
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 10:57 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Přímo mapa od Stefana Maggiola, (aktualizovaná verze) ať laskavý čtenář nemusí riskovat rakovinu z Daily Mail.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    31.10.2018 13:55 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    muzes mi vysvetlit, jak nastaveni pasmoveho casu prodlouzi slunecni svit? pokud chces vstavat driv, nemusis kvuli tomu posunovat hodiny, ze...
    31.10.2018 14:33 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    a vice versa. kdyz chces vstavat pozdeji, nemusis kvuli tomu posunovat hodiny, ze... proc bych se mel prizpusobovat ja tobe?
    31.10.2018 14:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já žádné hodiny posunovat nechci.
    31.10.2018 14:37 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    vyborne, mne na posune nezalezi, takze dejme UTC+3 nebo UTC+4 a vsichni budou spokojeni!
    31.10.2018 14:42 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ještě bychom mohli předefinovat teplotu, nulu bych dal na 15,5 stupně. A hmotnost nehmotného předmětu bych zavedl jako 100 g, překalibrovat nové váhy nebude problém.
    31.10.2018 14:45 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    kdyz nemate radi slunce nemusite prece ze sveho dungeonu vubec vychazet. proc se to snazite vnutit ostatnim?
    31.10.2018 14:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    miluji slunce - dokonce tak, že se podle něj řídí mé biorytmy

    proto nestojím o to, aby byl čas na hodinkách nějaký virtuální nesmysl se sluncem nesouvisející
    31.10.2018 14:53 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    takze o letnim slunovratu vstavate uz pred patou ranni (civil twilight uz nekdy o ctvrte) a jeste si prejete aby nebyl letni cas a vstaval jste o hodinu driv? jo, jasne, to dava smysl.
    31.10.2018 14:57 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    se vstavanim to nema nic spolecneho - vstavam, kdy se mi chce

    ale vnimam slunecni cas pohledem na oblohu - respektive tak nejak podvedome, aniz bych se na ni musel divat - pokud je cas posunuty, chodim vsude o hodinu pozde/brzo
    31.10.2018 15:04 Zirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ona je nějaká povinnost vstávat za východu slunce?
    31.10.2018 14:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    btw podporu nesmyslnýchj časových posunů bych čekal právě od nějakého ajtaka zalezleho za zaluziemi - ja jsem outdoorovy clovek :) pul roku v roce na treku
    31.10.2018 14:04 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nemyslím si, že by vaše diagnóza byla způsobena zavedeným pásmovým časem. Slovensko je prostě Slovensko.
    Grunt avatar 3.11.2018 10:56 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Asi tak. Ono to prostě souvisí s tím na kterou světovou stranu od poledníku se země nachází. Slovensko je holt prostě na východ od toho patnáctého a přitom dostatečně na západě než aby se hlásila k času Kievskému. Jinak Bratislava je ještě hodně v pohodě. Vím to protože žiju naprosto ve stejném čase.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.11.2018 11:20 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    to se vam to mluvi kdyz "se končí ve 14:00"
    Grunt avatar 3.11.2018 11:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já nekončím ve 14:00. Schválně kdy končí Volkswagen Works Devínská n.v.? To je taky v Bratislavě, ne? Jinak řeším se kterým jsem se setkal ve Vídni je právě ta klouzavá pracovní doba. Jeden týden delší, druhý kratší (s možností záměny). I v tom městě se to dá řešit.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 11:26 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Proste klasicky neprizpusobivy jedinec.

    Ona si s tebou ta evoluce vubec pohrala, dluh spolecnosti vycerpavas na maximum.
    31.10.2018 11:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zato ty jsi přizpůsobivý až by jeden brečel. Takže opět přesypej zpátky do své urny a neotravuj vzduch.
    31.10.2018 13:26 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ja prizpusobivy jsem. Uspech v kapitalismu to vyzaduje, proto jsi skoncil u kradezi prostredku tech uspesnych.

    Naletal jsem letadlem tisice hodin, hlavne do Asie, a nikdy mi zmena casu nezpusobila problemy. Preridim si Rolexky a jede se dal. Mezitim Kapica ma problem preridit si dvakrat do roka budik po babicce.
    31.10.2018 14:13 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Naletal jsem letadlem tisice hodin, hlavne do Asie, a nikdy mi zmena casu nezpusobila problemy. Preridim si Rolexky a jede se dal. Mezitim Kapica ma problem preridit si dvakrat do roka budik po babicce.
    Mohl by sis vymyslet nesmysly, ktere zni alespon malinko realisticky? Casovy posun v obvyklych asijskych destinacich je +7/8 hodin, coz v podstate znamena, ze o pul noci naseho casu (kdy je clovek v maximalnim utlumu) je tam 6/7 hodin rano, tedy pomalu cas vstavat a fungovat.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    31.10.2018 14:20 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    J8 teda nevím. Nedávno jsme strávil měsíc v Kalifornii. Problém žádný. Směrem tam vůbec (být déle vzhůru mi problém nedělá), zpátky jsem prostě sloučil dva dny do jednoho a bylo to také bez problému. Ovšem střídání času mě sere a vadí mi, trvá mi týden, než si zvyknu.

    Je prostě rozdíl mezi cestováním - kdy je změna času provázena mnoha dalšími změnami - a podpořená sluncem - a mezi tím, kdy se úřední rozhodne jen tak buzeračně změnit čas, slunci navzdory.
    31.10.2018 23:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    O půlnoci je člověk v maximálním útlumu? To je obvykle vrchol dne. V maximálním útlumu je člověk, když hluboce spí.
    31.10.2018 23:11 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Odin si spis lze sam sobe. A uz dlouho, kape to z kazdeho jeho prispevku, jak si snazi dokazat svou dulezitost urazenim ostatnich.
    1.11.2018 09:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Mohl by sis vymyslet nesmysly, ktere zni alespon malinko realisticky?
    +1. U toho "přeřizování Rolexek" jsem se dost smál. To je jak okopírovaný ze scénáře telenovely nebo levného paperbacku.
    1.11.2018 09:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Je to pouze jedna z indicií, že ten člověk zastydnul v éře korporátních kravaťáků, s nimiž se v současnosti setkáte, leda když se věčer koukáte z dlouhé chvíle na telku. Skoro bych i řekl, že tu televizní realitu vzal za svou.

    Kapica totiž od r. 1996 používá místo hodinek mobilní telefon. A ten si čas přenastavuje sám. Ovšem kdyby Odin napsal: "Mezitim Kapica musi preridit dvakrat do roka hodiny babicce." Pak by mi nezbylo než přitakat.
    1.11.2018 10:40 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nejvtipnější na tom je, že Rolex pro podobné obchodní cestující dělá hodinky s duálním časem, které se na letišti přeřizovat nemusí. Ale asi holt koupil nějaké levné fejky od Vietnamce.
    1.11.2018 10:50 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zkusim 'uhodni narodnost' za 500.

    Ceska zavist je ve svete specificka, vliv komunistu vas zrejme jen tak neoupusti.
    1.11.2018 11:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nemám co závidět, sbírám hodinky. Rolex není moje oblíbená značka ale i tak mám troje.
    1.11.2018 11:24 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Krast je lidem z ruky neni sberatelstvi, zkus si je taky nekdy koupit.
    1.11.2018 11:36 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Díky, zrovna minulý týden jsem si koupil nové pateky.
    1.11.2018 12:24 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To sis mohl rovnou koupit sitovane tilko a ocni stiny, zbylo by ti i na jidlo a efekt by byl stejny
    2.11.2018 13:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já hodinky sbírám, nenosím.
    1.11.2018 11:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já zase rád provokuju kretény. A Odina, jak se zdá, se mi to daří skvěle. ;-)
    1.11.2018 11:26 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Psal jsi v jiným příspěvku, jak tě ta závist děsně těší, takže úplně nedává smysl si na to teď stěžovat.

    Hoď sem fotografii, ať můžem závidět ještě víc.

    (Ale hádám, že to neuděláš - imaginární věci se špatně fotí.)
    31.10.2018 11:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jakpak je na tom asi ve tvých očích ten komunistický kádr co šéfuje naší vládě. O jeho přizpůsobivosti totiž rozhodně pochybovat nelze. Prokázal ji už bezpočtem názorových veletočů. Teď se také nechal slyšet, že bude přeci jen lepší, když se zůstane u zimního času. Jednak "se bude dětem v létě líp usínat", ale hlavně to říkají "vědci". A nebo že by to byl taky "klasicky nepřizpůsobivý jedinec"?
    31.10.2018 14:00 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Na druhou stranu v anketě na idnes vede čas letní. Takže pokud Babiš nechce ztratit volební preference, nezbude mu nic jiného než udělat veletoč a prosazovat letní čas, anebo vyhlásit referendu o tom, jaký čas trvale budeme mít.
    31.10.2018 15:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To má jednoduché vysvětlení. Normální člověk si je vědom toho, že u anonymní ankety si jen magor štěstím ucvrkne v naivní víře že má jeho klik nějakou váhu.

    Petice, to už je jiná káva. Protože u nich zcela reálně hrozí, že si ten tvůj podpis někdo půjde perlustrovat. Takže si takový člověk moc dobře rozmyslí než něco podškrábne.

    I zdejší diskuze by nejspíš vypadaly jinak, kdyby u nich figurovala adresa ze které píše kupř. takový Odin. To by se se svými názory tolik nekasal.
    31.10.2018 13:23 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Má se šoupat s hodinama? Ano. A minimálně o dvě hodiny.
    31.10.2018 18:10 BigBRAMBOR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Posouvani casu je malo, ale muj navrh na posun o 3 minuty kazdy vikend nikdo nechce vzit za svuj...
    Grunt avatar 3.11.2018 11:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Docela by mě zajímalo jaký mělo právě šoupání s časem o minuty efekt. Nebyl by to rázový přechod, všiml by si toho vůbec někdo?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 13:31 medulin | skóre: 31 | blog: medulin | ČR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    V práci jsme se dohodli že budeme pracovat tak, jako by posun v čase nezrušili.
    31.10.2018 14:01 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    v praci neva, ale skoly se drzi stale zavedeneho casu. a stejne autobusy, vlaky, ... takze kdyz vladne letni cas, tak se musi vstavat o hodinu driv - coz organizmus citi, protoze biologicke hodiny jsou nastaveny podle slunka a ne podle zlovule pripitomelych politiku.

    kdyz tedy nevezmu v potaz, ze decka musim vcas odlifrovat do skol, tak bych si tedy pospal jeste hodku. problem jsou spoje: v case od 6:00 do 8:00 jezdi co 20 min. parada, zadny stres. po 8:00 jezdi jednou za hodinu.

    coz je uz docela postatna mezera ... a vysvetluj to ridicum, ze ty mas jenom posunuty cas na pozdeji, protoze nejaky mantak se rozhodl, ze ted uz neni 7:00, ale 8:00

    kdyz chci delat nejake aktivity, tak si posunu jine deni ve svem zivote, a nesibrinkuji hodinama celeho mesta, statu, kontinentu!

    to je jak za totace, kdyz se vypisovali sazky, jak soudruzi odhlasujou, jaky je dnes den: pondeli, nebo streda? (samozrejme to byl vtip, ale hodne blizky realite)
    GeoRW avatar 5.11.2018 12:04 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ... takze kdyz vladne letni cas, tak se musi vstavat o hodinu driv ...
    ja osobne vstavam plus minus podla slnka, to znamena, ze na jar je to kazdym dnom o nieco skorej a preto mi aj vyhovuje prechod na letny cas, ked sa hodiny na hodinkach zosuladia s mojimi vnutornymi ;-) V zime je to presne naopak, vstavam stale neskor. Tak si teraz vyber, co je lepsie pre biorytmus :-D

    Dalsia vec je spolupraca s US, kde sa pri zruseni striedania (a zanechani zimenho casu) strati jedna hodina, ked su ludia na obidvoch stranach Atlantiku v praci. Takze bude clovek tlaceny zostavat v praci dlhsie/chodit do prace neskor.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    Grunt avatar 5.11.2018 12:15 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ja osobne vstavam plus minus podla slnka, to znamena, ze na jar je to kazdym dnom o nieco skorej a preto mi aj vyhovuje prechod na letny cas, ked sa hodiny na hodinkach zosuladia s mojimi vnutornymi
    Já jsem na tom úplně stejně.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 14:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak tam bych nechtěl pracovat,
    31.10.2018 14:43 Bluebear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Asi drůbežárna.
    31.10.2018 15:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Není nad pořádný bikeshedding.
    31.10.2018 16:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Teď jsou na pořadu dne elektrokolobrndy. Od té doby co se ten mor objevil, na koloběžce nejezdím. Motorizovaná koloběžka je vozidlo na úrovni motocyklu, a pro takové jsou vyhrazeny silnice. Maximální rychlost nemotorizované koloběžky - pokud zrovna nejedete z kopce, odpovídá zhruba rychlosti běžce. Víc ani ťuk. Když poctivě šlapete, tak se automaticky při jízdě po chodníku přizpůsobíte rychlosti a hustotě chodců. Jakmile hrozí, že by bylo možné o někoho zavadit, nejedu ale vedu. Jenže pokud by ten, kdo jede na motor, zkusil rychle zastavit tím, že dá jednoduše nohu na zem, a zastaví. Tak si nabije tlamu.
    1.11.2018 13:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Motorizovaná koloběžka je vozidlo na úrovni motocyklu, a pro takové jsou vyhrazeny silnice.
    Je hezké, že máte názor, ale v okolním světe platí Zákon o provozu na pozemních komunikacích a vyhláška č. 341/2014 Sb., kde se praví, že koloběžka se považuje za jízdní kolo a kolo může být vybaveno motorem do výkonu max. 1kW a objemu maximálně 50ccm. Náhodou jste nicméně trefil správný závěr, kola skutečně patří na silnici.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 31.10.2018 16:13 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Mně je to jedno. Vzhledem k tomu, že mám většinou spánkový deficit, tak mohu jít spát a vstávat kdykoli a je mi to jedno. Zavřu oči a spím, dokud mně budík neprobere.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Grunt avatar 31.10.2018 17:25 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Už se to tu řešilo. Ne všichni jsou Pražští buržouzi (vlastně se budu opakovat ale většina republiky nežije v Praze). Já jakožto zástupce dělnické třídy musím být už v 6:00 (a je úplně jedno jestli je čas letní nebo zimní) na cestě k místě výkonu práce. 5:50 (když to stíhám a je prázdno) se stavuju pro svačinu a to už bývá většinou narváno ostatními soudruhy kteří mají podobné povinnosti. Ani se neptám kdy musí vstávat ty prodavačky co už musí trčet 5:30 na pracovišti. V mém případě je jízda na pracoviště, resp. vstávání za svítání poměrně důležité. Proto bych do té prdele radši poslal zde soudruha Kapicu než letní čas.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 17:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Angažuješ se v odborové organizaci?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Grunt avatar 31.10.2018 17:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jasná věc. S rudou knížkou v ruce. Já jsem přímo definice dělnického odboje…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 31.10.2018 17:43 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo a nezapomeň že do práce se dopravuju pouze a jen obvyklým dopravním prostředkem dělnické třídy (tedy jednostopým) socialistické výroby ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Agent avatar 31.10.2018 17:42 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To bych si myslel, že ti bude vyhovovat spíš zimní čas.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    Grunt avatar 31.10.2018 17:47 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Popravdě ani vlastně nevím který mi vyhovuje. Ani jeden. Preferuju letní, protože z práce za soumraku či úplně za tmy v zimě taky na náladě nepřidá, zas bych svítání viděl jen v létě a to vůbec nepočítám že v létě už tak ve čtyři i dřív začne vykvákat místní fauna (ptactvo především). Nedovedu si představit léto když bude ve tři hodiny ráno svítat až ten zimní čas opravdu zavedou.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    31.10.2018 18:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    a proc linuxak dela nekde ve fabrice u pasu?
    31.10.2018 18:57  
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Když stále žiješ na vesnici u rodičů, tak musíš brát cokoliv. Ta nenávist na Pražáky je typická vidlácká projekce.
    31.10.2018 19:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    dneska se da najit IT prace kdekoliv, treba na dalku
    Grunt avatar 31.10.2018 20:29 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Asi tak. Vysvětleno.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 31.10.2018 20:28 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ve fabrice u pásu je střídání směn přesně v 6:00, ideálně tedy musíš být tak 5:45 na pracovišti (resp. si cvakat), no když bych k tomu měl přidat tu cestu, nákup svačinky a ranní sraní, tak to je vstávání tak někdy před pátou (v zimě naprostý ideál ještě když do toho třeba chčije). Jako bonus dostaneš ranní, odpolední a noční aby ti to nebylo líto a nějaké střídaní času tě moc nezatěžovalo. A neděle jako třešinku na dortu. Však taky ti důchodci co na to jsou celý život navyknutí 5:30 zevlují před sámoškou a čekají na otvíračku aby nabrali první teplé rohlíky a zavazejí mi tam při spěchu do rachoty. Jinak nevím jak schopnost nainstalovat Ubuntu (což je mnohdy složitější než ručně popřekládat Gentoo nebo nakonfigurovat Arch) souvisí se zaměstnáním ve fabrice u pásu…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 20:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jinak nevím jak schopnost nainstalovat Ubuntu souvisí se zaměstnáním ve fabrice u pásu…

    Jakou přidanou hodnotu má činnost, kterou provádíš v rámci tržní ekonomiky?

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    31.10.2018 22:10 Arnie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já za schopnost nainstalovat Ubuntu beru 25 vstávám kdy chci a tak, ale každý ať dělá co mu vyhovuje.
    Max avatar 1.11.2018 14:32 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nerozumím té připomínce ohledně Pražáků. To jakože v Praze neexistují firmy s třísměnným provozem?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Grunt avatar 3.11.2018 11:20 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Asi jo. Ale nevím jak v Praze ale v jiných velkých městech (Brno, Vídeň) rozhodně nezačíná dopravní (ani jiná) špička v šest. Zkus si někdy natočit Prahu v pět nebo šest hodin ráno jak vypadá.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Dalibor Smolík avatar 6.11.2018 13:41 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    S tím souhlasím. Pamatuji si časy, kdy byla největší špička mezi 6 - 7 hodinou ranní. Teď je to o asi o hodinu a půl později.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Grunt avatar 6.11.2018 14:45 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kde?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    PepaSFI avatar 31.10.2018 17:58 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak, správně! Do prdele s letním časem! Já mám taky totálně nabořený spaní. Ne že bych večer musel jít dřív spát a ráno se brzo budil, jak by se dalo očekávat. Právě naopak! V neděli jsem se chystal že půjdu spát brzy abych si ten posun nějak vykompenzoval a ono to nešlo. Nezabralo ani rádio které mě jinak uspí spolehlivě, poslouchal jsem nejmíň do půlnoci. A v dalších dnech se to lepší jen málo. A ráno se zas nemůžu rozhýbat. Teď jsem četl ve Světě motorů vyjádření jedné pojišťovny, že v pěti dnech po změně času mívají obvykle o čtvrtinu víc škodních událostí. Podobné statistiky jsou i u zdravotních obtíží a úrazů. Že to už ekonomicky vůbec nic nepřináší se ví už hodně let. Takže pozitiva žádná, je to úplně na govno.

    A jestli letní nebo středoevropský? Geograficky nám přísluší ten středoevropský čas. Dokonce máme to štěstí že jsme v něm úplně přesně. Proč to komplikovat? A k těm argumentům že lepší by byl letní protože odpoledne dýl světlo a můžem dýl tropit hujajá, to není výhoda, to je průser. Dnes byl někde v rádiu rozhovor s bioložkou o spánku a biorytmech. Většina lidí má biorytmy natahovací, má tendenci si den prodlužovat. A protože žijem do značné míry odtrženi od přirozeného světaběhu, dost se nám to daří. A pro to aby se nám to celý úplně nerozhašilo, je důležité právě ranní světlo. Při použití toho letního času celoročně by v zimě byla ráno dlouho tma. Což je teda blbost žejo, správně by bylo říct že náš, od reality odtržený způsob života by nás nutil být aktivní v denní době kdy se má ještě spát páč je ještě tma, ještě horším způsobem než je dlouhodobě snesitelný. Už tak děláme ve jménu civilizace, se svým životem hrozný věci, proč páchat další krávovinu?

    A je hezký jak EU přistupuje k tomuhle problému. Jindy se vehementně řeší kraviny typu jak pomenovat v jedný bezvýznamný zemi mazání na chleba ale věci s mezinárodním přesahem jako je třeba to určení času nebo dopravní předpisy, se alibisticky přehrajou na místní správy aby v tom byl větší chaos.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Fluttershy, yay! avatar 31.10.2018 23:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Dnes byl někde v rádiu rozhovor s bioložkou o spánku a biorytmech. Většina lidí má biorytmy natahovací, má tendenci si den prodlužovat. A protože žijem do značné míry odtrženi od přirozeného světaběhu, dost se nám to daří. A pro to aby se nám to celý úplně nerozhašilo, je důležité právě ranní světlo.

    Asi prof. Illnerová, nedávný rozhovor.

    Říká, že vnitřní hodiny jsou na 24-25 hodin a seřizují se podle ranního světla.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    31.10.2018 23:12 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tohle mne vůbec nenapadlo jako problém, spím vždy tak dlouho, dokud nemám pocit, že jsem vyspalý. Pochopitelně s výjimkou nějakých cestování, kde se musím přizpůsobit dopravním požadavkům.
    31.10.2018 23:29 kuba77 | skóre: 15 | blog: kuba77
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Pokud rušit změnu času, tak za mě zachovat letní čas. Argumentů už tu bylo několik, ale ještě nepadlo, že letní čas máme delší dobu v roce než zimní, takže je spíš tělo zvyklé na letní. Aktuálně mám teď po změně na blbý zimní čas rozhozený spánek, při opačné změně si zvyknu rychleji/hned.
    1.11.2018 08:34 Freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Většina rozumných argumentů tu padla pro "zimní" čas.
    Grunt avatar 1.11.2018 12:14 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Když bych si musel vyloženě vybrat, asi bych v současné době také radši preferoval ten letní, argumenty nebo ne. Subjektivně mi také vyhovuje víc.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    1.11.2018 12:20 Freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Subjektivně ti vyhovuje, že jsou hodinky posunuté oproti reálu? Proč?
    Grunt avatar 1.11.2018 12:29 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Protože už jsem na to zvyknutý.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    1.11.2018 12:32 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    vyhovuje to vetsine sveta, ktery ma i "zimni" cas posunuty proti realu. takovy paris ma 1. ledna poledne v 12:54
    1.11.2018 16:47 Arnie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tam ovšem nemají zvyk chodit do práce v 7 8 nebo 9. DO devíti běžně spí.
    1.11.2018 17:19 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    jak kdo. a kdyz se ti nelibi priklad, muzes zacit porovnavat se spojenymi staty

    The French school day begins around 8:30
    GeoRW avatar 5.11.2018 12:14 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    A v Cesku/na Slovensku to je myslis ako? Casy, ked bola v polnohospodarstve a priemysle zamestnanych 90 % obyvatelstva a vsetci zacinali o siestej rano su davno prec. Postindustrialnu spolocnost uz mame aj v strednej Europe ;-)
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    1.11.2018 13:29 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ...přičemž rozumný je takový argument, který podporuje zimní čas. See also argumentace kruhem.
    Quando omni flunkus moritati
    1.11.2018 17:26 Bluebear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Přečetl jsem to tu celé, ale ani jeden zastánce zimního času tu není.
    2.11.2018 10:36 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Je značne autistické produkovať síce formálne správne výroky, na ktoré však nikto nie je zvedavý a k téme diskusie nepridávajú nič. Pre teba: "Zimný čas" je výraz, pod ktorým sa v bežnej komunikácii v ČR/SR myslí SEČ. Ak nevieš prečo je to tak, vysvetlím: je to čas, ktorý sa už dlhú dobu používa v zime, čo je jedno z ročných období.

    Se stim smiř.
    2.11.2018 13:14 Bluebear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Hodinky nebo holinky, obojí se natahuje...
    Petr Tomášek avatar 31.10.2018 23:54 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nejsi nějak přecitlivělý?

    Že tu jednu hodinu vůbec řešíš...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2018 09:15 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Letní čas je výhodnější spíš ve východní části našeho pásma, zimní naopak v západní. Já si rád přispím, když je to možné a chodím spát později, mně vyhovuje čas letní. Pokud se má vstávat do tmy? To většina lidí vstává stejně (od října do března), odpoledne je pak třeba možné posezení na zahradě, sluníčko svítí dlouho.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.11.2018 10:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Příloha:
    Kdo chodí domů za tmy, protože pracuje celý den a ne pouze dopoledne, si tohle raději užije během rána.

    V příloze je srovnávací graf, vytvořený na základě údajů z webu shaman.cz. Zelený pruh vyznačuje průměrnou délku mé pracovní doby v roce. Obrázky nalevo demonstrují jak by to vypadalo bez časových posunů. Obrázky napravo reflektují přesun na letní čas.

    Na horní řadě obrázků je vidět, jak to vypadá, když chodím do práce tak jako nyní, cca mezi 8–9 hodinou ranní. Dolní řada naznačuje jak by tomu bylo, kdybych chodil na 6:00.

    Chápu argumenty těch, co si ráno odpíchnou, a pak zdrhnou o nějakou tu hodinku dřív, protože to za ně píchne kolega. Protože ti mají – při letním čase, pokud končí 8,5 hodinovou směnu ve 14:30, ten odpolední čas ještě větší.

    Jenže u mne je to jinak! Za celých uplynulých 15 let se mi nestalo, že bych v práci končil dřív. Naopak. Na úřadě, kde byly píchačky jsme končili pravidelně každý měsíc s desítkama hodin přesčasů, které nám nikdy nikdo neproplatil. Protože "úředníci" přeci žádné přesčasy nemají, že? A proč? Je to jednoduché. Za námi chodí se svými požadavky všichni většinou až po obědě, kdy si svoje odučí, poobědvají a mají čas řešit něco jiného než svou práci. Takže pro mne začíná práce většinou až odpoledne. A většinou nehrozí, že bych vypadnul dřív než v 17:00, většinou skončím spíš až v 18:00 a později, protože se to zkrátka musí dodělat. Nemáme sice žádné hotovosti, které by nám někdo proplácel, ale když někdo zavolá v neděli dopoledne, že má problém, tak se to musí řešit ihned. V období jako je teď, je zcela normální, že dřepím v práci mnohdy i do devíti večer. Proto pro mne odpoledne z hlediska volného času nemá žádný význam.

    Jediný čas, kdy po nás většinou nikdo nic nechce, je ráno.

    Mně vždycky vyhovovaly odpolední směny. V pohodě jsem se dospal a během dopoledne jsem toho stihnul mnohem víc, než když jsem musel ráno vstávat do práce. Z toho brzkého vstávání jsem byl většinou zlomený po celý den. I teď si užívám víc slunce ráno cestou do práce, než odpoledne. A užil bych si ho ještě víc, kdyby neposouvali ten čas! Protože dvě až tři hodiny už je dost času na to, aby člověk něco podniknul. Za hodinu bych nestihnul ani dojet na kraj Prahy a zpět.

    Závěr? Posouvání času vyhovuje těm, co mají pevnou pracovní dobu, ze které se mohou ulejt a odkvačit na svůj záhumenek, nebo jinou činností. Absolutně otravuje ty, Těm co pevnou pracovní dobu nemají a navíc nemusí v práci dřepět to "jen" dvakrát ročně komplikuje situaci. Ale absolutně to otravuje ty, co v té práci být musí, a ta jejich práce je závislá na ostatních lidech.
    xvasek avatar 1.11.2018 10:56 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Počítám, že člověk s tvou schopností myšlení bude schopný uznat, že lidí jako ty je méně a tak se uskromní a dopřejí většině jejich letní čas, když už se teda nemá střídat. Pak jsou lidi, kteří mají třeba děti a ty jim ze školy dopoledne prostě nepůjčí...
    1.11.2018 10:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    imho je méně slepic než sov, i když, jsem z města, na venkově to může být jiné...
    xvasek avatar 1.11.2018 11:28 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    U nás se říká "skřivani". :-) Ale to s tím nesouvisí, protože den je pořád stejně dlouhý a jejich nechuť nejít spát / vstávat bude pořád stejná.
    1.11.2018 11:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Souvisí to s tím, že slepice se snaží skrz letní čas vnucovat nesmyslně brzké vstávání zbytku populace. Jak ten Brexit, jak tu kdosi poznamenal. Slepice jsou z 90% duchodci nebo lide s duchodcovskymi mozky. V civilizovanych zemich se tak brzo jako u nas nevstava.
    1.11.2018 11:50 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak s tim teda nesouhlasim. Sám jsem sice taky sova, ale skřivany respektuji a AFAIK je to i prokazatelně zdravější. Přál bych si být víc skřivan...
    1.11.2018 11:59 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zdravější to rozhodně není. Vazba mezi brzkým vstáváním a civilizačními chorobami je známá.
    Fluttershy, yay! avatar 1.11.2018 12:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    [citation needed]
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    1.11.2018 12:13 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    tim chces naznacit, ze ti mam zdarma delat resersi?
    1.11.2018 12:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To se celkem dá očekávat. Ty jsi tu nový?
    Fluttershy, yay! avatar 1.11.2018 12:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ta souvislost mi známa není, ani jsem ji nenašel (pouze špatné sladění cirkadiánních rytmů a skutečného denního režimu), tak se ptám.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    1.11.2018 12:04 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    v parizi je nejpozdejsi zapad 21:58 letniho casu, v bratislave to je 20:55. to se pak v "civilizovanych" zemich hned o neco lepe chodi do prace na 9:00.

    nevidim smysl prospat dalsi hodinu slunecniho svitu navic proto, ze nekdo chce mit poledne v 12:00.
    1.11.2018 12:12 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    kdo te nuti ji prospat? potrebujes cislo na hodinkach, aby si vstal?

    kdyz jsme byl v parizi, na devatou do prace opravdu nikdo nechodil, cca na devatou mela vetsina kolegu narizeny budik... pokud maji slovaci pocit, ze by jim lepe vyhovovala nejaka ruska casova zona, prosim, jste vychodni veropa, nikdo vas nenuti pouzivat stredoevropsky cas - ale v cr je to nesmysl
    1.11.2018 12:28 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ignorujete hlasy cechu i tady v diskuzi.

    pro mne je lepsi pracovat dopoledne a pote si uzit zbytek dne. bylo by mi to jedno pokud bych se nemusel prizpusobovat okolnimu svetu.
    1.11.2018 12:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Těch hlasů je málo a jsou téměř všechny iracionální "já chci", nikoliv podložené argumenty.
    xvasek avatar 1.11.2018 21:20 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Co těch 182,5 hodin světla v normálně využitelném čase navíc?
    2.11.2018 10:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Žádné takové hodiny neexistují. Světla je stejně, během dne, dopoledne i odpoledne. Pokud má někdo natolik rigidní denní režim, že si ho nedokáže ani z dlouhodobého hlediska přizpůsobit, je problém především asi v něm. Ale především to ma každý jinak, někdo pracuje dopoledne, někdo odpoledne, někdo chce světlo na práci, někdo na zábavu. Takže žádné univerzální navícové hodiny neexistují.
    4.11.2018 01:58 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Toto sú kniežacie rady (pravdepodobne) mladého bezdetného intelektuálne pracujúceho človeka. Často je problém vyjsť zo svojej bubliny a pochopiť, že tých, ktorí majú "natolik rigidní denní režim" je viac, ako si vieme predstaviť...
    Fluttershy, yay! avatar 1.11.2018 11:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To má být diskuze o organizaci práce a nikoliv měření času.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    1.11.2018 13:48 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tahle diskuze je o tom, jak zastánci letního času nenávidí svoji práci. Všechno má jeden leitmotiv - abych si více užil dne, Jejich sobecké myšlení nedopustí, aby přemýšleli také o těch, co dělají, když oni mají volno.

    Přitom jejich argumenty jsou směšné - stačí aby jejich zaměstnavatel zavedl klouzavou pracovní dobu. Čas je o synchronizaci služeb. A právě tuhle synchronizaci dvakrát ročně rozbíjí tohle idiotské šoupání času. Takže nejenom abyste si hlídali na kterém místě zeměkoule zrovna sedíte, ale i to jaký je zrovna den, aby vám náhodou neujel vlak, protože se zrovna posunuly rafie o hodinu.
    xxx avatar 1.11.2018 14:14 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Spis zastanci letniho casu nepotrebuji pracovat za svetla.

    O klouzavou dobu rekni ty svymu zamestnavateli. Muzes chodit na 12, beztak se tam do ty doby nudis. Jenze to bys pak nemoh delat geroje s prescasama, co?
    Please rise for the Futurama theme song.
    1.11.2018 16:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    O klouzavou dobu rekni ty svymu zamestnavateli. Muzes chodit na 12, beztak se tam do ty doby nudis.
    Já nemám píchačky. Moje pracovní doba je čistě formální záležitost. Můžu chodit do práce kdy chci a jak chci. Ovšem pak by tu dopoledne nikdo nebyl, protože jsem v naší kanceláři jediný, kdo svoje pracovní úvazky nedělí mezi dvě lokace. Obě katedry pro které pracuji – DC i DCE sídlí na Karláku.

    Pokud jde ty přesčasy. Ano, mohl bych do toho bodnout vidle a jít domů s tím, že mám padla. Zaměstnavateli je fuk, kdy se problém řeší. Ale není to fuk těm, co jsou na tom závislí. Já si zkrátka nemůžu dovolit odejít od rozdělané práce. V tom to je. Jenže nikdo nechodí s tím, že má problém v 9:00 ráno.

    Tady nejsme na základce, kde se učí od 8:00 do 15:00. U nás se používají laborky po celý den, i o víkendech. Proto se většina věcí řeší před začátkem semestru. A když se to nestihne, jako letos, trvá řešení problémů, co nejsou akutní nejmíň třikrát tak dlouho, protože je nutné v prvé řadě zajistit výuku. Ty akutní se řeší ihned a bez ohledu na to kolik je zrovna hodit a jestli je či není formálně pracovní doba.

    A nedělal bych tu, kdybych si to nemohl kompenzovat tím, že si dělám během nucených prostojů i jiné věci. Bohužel některé věci při nejlepší vůli takto dělat nelze – jako např. vyrazit přes den na procházku do lesa či k vodě.

    Mě naopak vadí, když je v době kdy sedím v práci venku krásně, protože tím pádem klesá i moje pracovní morálka. Ale tak to zkrátka je.
    Grunt avatar 3.11.2018 11:37 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já nemám píchačky. Moje pracovní doba je čistě formální záležitost. Můžu chodit do práce kdy chci a jak chci.
    Tak v čem je problém?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    Grunt avatar 3.11.2018 11:46 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!

    Ty akutní se řeší ihned a bez ohledu na to kolik je zrovna hodit a jestli je či není formálně pracovní doba.

    A nedělal bych tu, kdybych si to nemohl kompenzovat tím, že si dělám během nucených prostojů i jiné věci. Bohužel některé věci při nejlepší vůli takto dělat nelze – jako např. vyrazit přes den na procházku do lesa či k vodě.

    Mě naopak vadí, když je v době kdy sedím v práci venku krásně, protože tím pádem klesá i moje pracovní morálka. Ale tak to zkrátka je.

    Jak to tak čtu tak nějaké časové posuny u neformální pracovní doby jsou překážka minimální. Zde bych řešil problém „pracovním fondem“ a delšími přestávkami v průběhu pracovní doby. Třeba přijít brzo ráno do práce, na poledne se sebrat a jít jezdit na kole, vrátit se doklepat to a jít domů se vyspat. Celý problém by byl vyřešen.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.11.2018 20:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Asi těžko. Ráno tu nikdo není. Učí se přes den. A v případě, že bych se přes den někde procházel a náhodou něco kleklo, tak to všichni můžou zabalit a jít domů.
    Grunt avatar 3.11.2018 20:19 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ok, tak z povahy zaměstnání to prostě není možné. Stále nevidím překážku v dvou skokových přechodech času za rok v souvislosti se zaměstnáním.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xvasek avatar 1.11.2018 21:30 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tahle diskuze je o tom, jak zastánci letního času nenávidí svoji práci.

    Zaprvé je většinou celkem jedno, jestli člověk pracuje za světla nebo za tmy a zadruhé (chápu, že to může být těžké pochopit) dám kdykoli přednost rodině před prací jakkoli ji (práci) mám rád. Pak už je to jenom o tom, jestli je lepší trávit čas s rodinou na světle nebo ve tmě. Pakliže předpokládáme, že pracovní doba i škola často nejde posunout "o hodinu dřív", logicky z toho plyne, že pro většinu lidí dává SELČ o nějakých 180 hodin ročně víc světla s rodinou. Pro jistotu ještě podotknu, že je opravdu v létě ve čtyři / pět hodin ráno budit nebudu.

    2.11.2018 00:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jakkoli mám svoji rodinu rád, tak si nebudu namlouvat že můj syn řeší můj denní rytmus. Ten řeší svůj a krutě mi závidí, protože musí vstávat dřív než já a kvůli kokotům většinou za tmy.
    xvasek avatar 2.11.2018 10:11 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Dobře, tak se přes den míjíte. Při použití SEČ v létě se budete míjet úplně stejně, ale navíc bude večer v méně hodin tma. To mi při vší úctě nepřipadá moc jako zlepšení.
    2.11.2018 10:20 Jonas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    v méně hodin tma -> dříve a lépe spát -> ráno nevstavat jako zombie

    Dlouhé letní světlo mi dost vadí.
    Grunt avatar 3.11.2018 10:42 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Přitom jejich argumenty jsou směšné - stačí aby jejich zaměstnavatel zavedl klouzavou pracovní dobu.
    Jenže ona by u směnného pracovního provozu opravdu byla nějaká klouzavá pracovní doba (třeba kratší směna v zimě než v létě) téměř všem prospěšná. Doporučuju zkusit to navrhnout některému vedení. ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    xxx avatar 1.11.2018 13:01 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Závěr? Posouvání času vyhovuje těm, co mají pevnou pracovní dobu, ze které se mohou ulejt a odkvačit na svůj záhumenek, nebo jinou činností. Absolutně otravuje ty, Těm co pevnou pracovní dobu nemají a navíc nemusí v práci dřepět to "jen" dvakrát ročně komplikuje situaci. Ale absolutně to otravuje ty, co v té práci být musí, a ta jejich práce je závislá na ostatních lidech.
    Hele nech si kecy na koledu o tom jak kdo maka. Tyhle kydy proste nezakreji ten jednoduchy fakt, ze ti dosly argumenty.

    Z tech grafu je videt nadherna ta podstatna vec, a to, ze letni cas vyhovuje tem, co preferuji vice svetla odpoledne. Neni na tom nic spatneho ani dobreho. Zbytek jsou jen tvoje dojmy a prezentace neschopnosti zorganizovat si praci.
    Please rise for the Futurama theme song.
    1.11.2018 13:28 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tyhle kecy jsou podloženy 15 lety worku mimo IT. Kromě toho nejsem asociál jako většina zdejších diskutérů, takže moje sociální bublina má větší přesah než si myslíš.
    1.11.2018 14:00 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Odpoledne bude světla stále stejně. Jen to odpoledne bude začínat až ve 13:00 na hodinách.
    1.11.2018 14:15 Freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo a bude plno kokotů co řeknou v poledne nebo o půlnoci a budou se pak hádat, že mysleli ve 12 a ne v 1.
    1.11.2018 14:50 Zirk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    to už se běžně děje v létě i teď
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2018 14:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    No tak já mám raději letní čas a rozhodně nepracuji dopoledne, spíš později odopoledne, do 9 do večera si užiju sluníčka, takže tento argument není všeobecný. Ale určitě platí, že kdo dělá od 6 hodin ráno (ve fabrice), je lepší, když je čas zimní, velkou část roku vstává za světla a v létě i po šichtě má dostatek času si třeba udělat něco na zahrádce. Lidé, pracující od 8 - 9 hodin a končí kolem 18 hodiny si určitě spíš dokážou představit čas letní.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.11.2018 14:42 Arnie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Pracuji od 10-11 a rozhodně preferuji čas běžný, sluneční. Ani zim,ní by mi nevadil, ale ten se už opravdu dlouho nepoužívá (posunut o hodinu opačně než letní).
    Dalibor Smolík avatar 1.11.2018 15:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Pardon .. zimním časem jsem myslel astronomický, středoevropský. O skutečně zimním čase jsem ani neuvažoval.
    Jinak ale: např. v Brestu ve Francii dnes vychází slunce v 8:04, v Praze v 6:52, v Košicích 6:21. Takže jiný názor na zachování letního času mohou mít ve Francii, jiný na Slovensku. Praha je přibližně ve středu časového pásma, logický by byl astronomický středoevropský čas. Vzhledem k tomu, že se všeobecně posunuje pracovní doba na pozdější hodiny, letní čas není úplně od věci.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    1.11.2018 15:29 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To, že se posunuje na pozdější hodiny má asi důvod. Nevím, proč by se to mělo vracet na dřívější hodiny, abychom se zase dostali do "středověku".
    Grunt avatar 3.11.2018 10:36 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    V příloze je srovnávací graf, vytvořený na základě údajů z webu shaman.cz. Zelený pruh vyznačuje průměrnou délku mé pracovní doby v roce. Obrázky nalevo demonstrují jak by to vypadalo bez časových posunů. Obrázky napravo reflektují přesun na letní čas.
    Nádherný graf. Doporučuju vyhotovit ve větším rozlišení a plácnout do blogu, protože je to v podstatě nádherný protiargument který demonstruje jak elegantně řešit „problém“ pomocí dvou skokových přechodů (tři a více by bylo asi ještě elegantnější ale jeden tam a jeden zpět je dostatečně komplexní na to aby se s tím většina lidí neuměla vypořádat). Když se Kapica neukáže včas na úřadě a nezabrousí hned na oběd asi se nic moc nestane, když se ovšem neukáže obsluha u nepřetržité montážní linky nastává docela solidní průser. Dělníci bohužel totiž nejsou nachystaní ve fabrice v řadě za sebou s tím že když se jeden neukáže, ihned ho zastupuje druhý v pořadí už nachystaný ve skříni na šatně. A pokud odpočtu vážnou mechanickou chybu linky jediný pádný důvod zastavení linky je termonukleární útok na naši vlast, protože tento průser se přesouvá na nejbližšího mistra směny. Zastavení linky kvůli absenci obsluhy = něco ekvivalentního přírodní katastrofě a jistá pozvánka do klubu „nejoblíbenějších“ pracovníků na oddělení. A kupodivu to není zas tak nemožné vstát na výměnu směn u pásu (i když to tak rozhodně vypadá), ale vyžaduje to pevný denní rytmus. A ten právě začíná s tím jak vychází slunce a naopak končí s tím jak zapadá jak je nádherně demonstrováno na grafu. Předpokládám že to byly skutečné racionále při zavádění DST. Fakt že je v plánu časové přechody rušit je pouze důkazem o deindustrializaci naší země (resp. celé EU).
    Chápu argumenty těch, co si ráno odpíchnou, a pak zdrhnou o nějakou tu hodinku dřív, protože to za ně píchne kolega. Protože ti mají – při letním čase, pokud končí 8,5 hodinovou směnu ve 14:30, ten odpolední čas ještě větší.
    Závěr? Posouvání času vyhovuje těm, co mají pevnou pracovní dobu, ze které se mohou ulejt a odkvačit na svůj záhumenek, nebo jinou činností.
    Jakože lidi dobrovolně vstávají brzo ráno do fabriky aby měli více času na ujelvání a svůj záhumenek? To si opravdu nemyslím. Jinak moje zkušenost je ta že se končí ve 14:00 ale v podstatě od 13:30 (někdy i 13:00) už v podstatě nastává období kdy se člověk připravuje a chystá na fajront.
    Jenže u mne je to jinak! Za celých uplynulých 15 let se mi nestalo, že bych v práci končil dřív. Naopak. Na úřadě, kde byly píchačky jsme končili pravidelně každý měsíc s desítkama hodin přesčasů, které nám nikdy nikdo neproplatil. Protože "úředníci" přeci žádné přesčasy nemají, že? A proč? Je to jednoduché. Za námi chodí se svými požadavky všichni většinou až po obědě, kdy si svoje odučí, poobědvají a mají čas řešit něco jiného než svou práci. Takže pro mne začíná práce většinou až odpoledne. A většinou nehrozí, že bych vypadnul dřív než v 17:00, většinou skončím spíš až v 18:00 a později, protože se to zkrátka musí dodělat. Nemáme sice žádné hotovosti, které by nám někdo proplácel, ale když někdo zavolá v neděli dopoledne, že má problém, tak se to musí řešit ihned. V období jako je teď, je zcela normální, že dřepím v práci mnohdy i do devíti večer. Proto pro mne odpoledne z hlediska volného času nemá žádný význam.
    No jo tak úřad to je učebnicový příklad. Začíná vůbec někde jinde jinak než v 8:00? To je velmi vážný adept na dvě pracovní směny či jinou optimalizaci pracovní doby.
    Za hodinu bych nestihnul ani dojet na kraj Prahy a zpět.
    Těžká výhra to město, se dívám.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    1.11.2018 10:29 Here Comes The Sun
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Babiše čas nezajímá

    Českého premiéra Andreje Babiše (ANO) debata o čase příliš nezajímá. „Mám jiné starosti, řeším migraci,“

    !Makáme!
    1.11.2018 10:49 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já teda nevím, posun je otrava, ale když už, neměl by být obráceně? V zimě je lepší si přivstat, aby člověk nechodil z práce po tmě. To je totiž strašně deprsivní a ubíjející.

    V létě se naopak většinou nemůžu dočkat západu slunce, to zapadá velmi pozdě a protože letní aktivity často vyžadují tmu (návštěva letního kina, pozorování hvězd, táborový oheň, romantická soulož na břehu rybníka, lov noční keše, bojovka pro děti...), člověk pak dlouho ponocuje a ráno brzo vstává - opruz nejvyšší.
    1.11.2018 11:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    +42
    1.11.2018 13:33 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    "Táborový" oheň v červenci zapálím mezi sedmou a osmou, v devět je tam dost uhlíků na to začít péct, v jedenáct je tma pozorování hvězd a romantická soulož je dobrá akorát tak pokud si nelehnete na ježka, nemáte pod zády mraveniště a nejsou ve hře další faktory, například traktor.
    Quando omni flunkus moritati
    1.11.2018 13:53 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    V 8 je světlo. To je táborák na nic. Je těžké pak dostat malé děti do postele před půlnocí.
    xvasek avatar 1.11.2018 21:18 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Mají prázdniny, můžou spát do desíti.
    1.11.2018 21:21 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nemají v červnu prázdniny. V deset začíná tma, takže když půjdou spát v deset, mají smůlu.
    2.11.2018 01:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo, kdyby tak v červnu existovaly pátky a soboty...
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 06:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To jsou ty paradoxy. Já mám nejradši období září - říjen. Což je při mém současném zaměstnání období, kdy neexistuje, abych si vzal dovolenou. Takže posledních 10 let v tu dobu jen závistivě zatahuji žaluzie, když je hezky. Ať mi to slunko nepere na monitor.

    Bohužel je to daň za specifickou práci. Většina ostatních IT zaměstnanců tenhle problém nemá, jen ti, co připravují vše pro výuku. Na ZŠ či SŠ by to bylo pro změnu období prázdnin. Na VŠ je to posunuté, protože se tu v červenci ještě stále motají studenti. Díky tomu mám čas užít alespoň nějakou dovolenou s kámošema.
    2.11.2018 13:02 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To jsou ty paradoxy. Já mám nejradši období září - říjen.

    Což to já taky, jenom jsem poukazoval na to, že úloha "děti do tmy u táboráku" má řešení i v červnu.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 13:04 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nemá, pokud nemají jít do postele o půlnoci.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2018 13:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak jako tak jdou do postele o půlnoci – která nastává někde na Zemi.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.11.2018 09:32 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Takže kvůli nesmyslnému posunu času redukovat pěkně večery na 2/7. Nehledě na to, že ne každé dítě pak další den usne dříve.
    2.11.2018 13:04 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zatímco jinak byste ty pěkné večery provozoval každý den... jo, tak teď ještě tu o červené karkulce.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 13:12 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ano, rád užívám života. Vy radši sedíte u pořítače?
    PepaSFI avatar 2.11.2018 14:48 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    je docela sranda, jak se někteří snaží vyvolat dojem že hrozně potřebujou večer dlouho světlo na nějaké "aktivity" s rodinou. Fakt bych rád viděl, co tak asi rodinka s dětma dělá v půl jedenáctý v noci že na to je potřeba natahovat den. A táborák s grilovačkou v sobotu večer, třikrát za léto, do toho fakt nepočítejme.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    2.11.2018 15:12 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kdyby si četl, co píšu, věděl by si, že naopak potřebuji tmu a dlouhé světlo mi vadí. Děláš táborák 3x za léto? Je to možné. My zase 3x za léto zapínáme televizi/počítač.
    PepaSFI avatar 2.11.2018 17:38 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    no dyť já to tak myslel, Bohužel, internet zcela odbourává vnímání humoru, ironie, náznaků a jinotajů. Pokud se nepíše v holých větách, doplněných o emoce ve smajlíkách, často se naráží na nepochopení a leckdy i obrácení významu.

    Zcela s tebou souhlasím. Když je večer, což je v dením režimu čas po večeři, má se pomalu stmívat, slunce někde nízko nad obzorem a ne svítit kdoví dokdy. Já teda dětičkama nedisponuju ale tak nějak všeobecně se má za to, že děti mají jít spát včas. O dost dřív než v jedenáct. Samozřejmě s občasnou výjimkou při nějakém tom prázdninovém blbnutí a taky tím nemyslím nějaký třináctiletý vejlupky, ti se ostatně na nějaký rodinný aktivity taky nejspíš dívají s despektem. Taky mám pocit že asi bude lepší nějaké to "noční" dobrodružství s dětma zažívat mezi 21-23 hodinou než o půlnoci. Než pak ty smrady protáhneš koupelnou a uzemníš, bude ten čas už docela přes čáru a ikdyž pak budou chrnět kdoví do kdy, stejně budou druhý den všichni včetně rodičů jak kdyby je zmačkal a zahodil. Rozhodně nic co by se dalo absolvovat dennš. Zkrátka nevěřím tomu že někdo potřebuje večerní světlo opravdu dlouho do noci. Fakt netuším co tak by se dalo dělat v devět večer aby k tomu bylo nutný mít denní světlo a nešlo to dělat dřív.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    2.11.2018 15:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jen to hezky napište celé: "v červnu chci každý den v týdnu s dětmi dělat něco, na co musí být tma, ale nemůžu, protože není tma." A pak si to můžete vytisknout a přidat do nějaké pohádkové knížky, protože v červnu je i bez letního času světlo do půl desáté večer, připočtěte si čas na tu vaši imaginární aktivitu a milé děti jdou spát v 11. Jsem zvědav, jak je ráno dostanete z postele, aby šly do školy.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 16:22 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Výborně, takže jsi potvrdil, co říkám. Ano dostanu je z postele blbě, protože kvůli nesmyslnému letnímu času slunce svítí nesmyslně dlouho do noci.
    2.11.2018 17:05 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kdybyste četl, co píšu, viděl byste, že slunce nesmyslně dlouho do noci v červnu svítí tak nějak samo.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 17:10 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    S letním časem o hodinu déle. Proto je letní čas nesmysl.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2018 17:33 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nějak se v tom ztrácím. Noc je definovaná časem na hodinách?

    Jako, podle některých jsem postmoderní neomarxistický genderista, ale tohle je poněkud moc i na mě.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.11.2018 18:37 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ty nejsi postmoderní neomarxistický genderista, ty jsi obyčejný český blbec.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2018 18:55 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Když už, tak neobyčejný.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    2.11.2018 19:29 Odin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Naprosto obyčejný, pouze nemoderní.
    2.11.2018 17:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    S letním časem o hodinu déle.
    Což je irelevantní. O kus výše jste psal, že musíte v červnu redukovat pěkné večery na 2/7 kvůli posunu času, takže byste měl umět podložit, že tomu tak skutečně je.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 18:26 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Mezi západem slunce a začátkem školy/práce je díky letnímu času kratší interval, než kdyby se letní čas nepoužíval. Moc složitá matematika?
    2.11.2018 18:37 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    takze ziskate vecer vice tmy ale zato uprostred noci vice svetla. to je vyhra, pane matematiku z jeskyne.
    2.11.2018 18:41 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ano, je to výhra - děti mohou usnou o hodinu dříve (čas závislý na slunci) ale vzbudí se stejně (tedy spí o hodinu déle), protože je nebudí slunce, ale budík/já.
    2.11.2018 18:47 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ja chodim v lete spat o 22. a nemam s tim problem ani o slunovratu. to mi nemuzete mit za zle, ze vam neverim.
    2.11.2018 19:20 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Také ti je 10 let?
    2.11.2018 19:23 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    jo, v desiti jsem chodil spat az o treti rano. tehdy jeste letni cas neexistoval.
    2.11.2018 19:28 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jasně ve tři spát v sedm vstávat, ideální dětský režim. Na Slovensku je asi leccos jinak.
    2.11.2018 19:57 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    jo, se nevyplati chodit spat o 22 kdyz o rozbresku uz musis podojit slepice...
    2.11.2018 20:59 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    České děti chodí do školy.
    6.11.2018 14:41 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ano. A nejenom. Začíná to už od školky.

    Jsou školky, kde nevidí problém v tom, že dítě přijde dříve, nebo později. Jestli jde domů po-o, nebo až po-spa. A kde nejsou žádné vyhrazené hodiny pro styk s rodiči. A pak jsou školky, kde musí ráno nastoupit děti punktum 8:00. A pokud mají jít po-o, tak musí být opět punktum vyzvednuty, než jdou děti spát. I když kdo ví, možná se to už změnilo k lepšímu.

    Každopádně nesmyslná buzerace provází děti na většině českých škol od raného dětství až k dospělosti. Bohužel, jen málokteré mají to štěstí, že jí uniknou. Je to tím, že pojem buzerace mnohým splývá s pojmem smysl pro pořádek. Na druhou stranu, jiní si zas pletou volnost s anarchií, což je taky špatně.

    Pes, který vyrůstal na řetězu pak neví co smí a nesmí. A pes, který nezná mantinely si zas myslí, že může úplně všechno.
    2.11.2018 18:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Matematika je to jednoduchá, nicméně jak bylo ukázáno výše, zbytečná - i bez toho posunu máte noc příliš pozdě na to, abyste v noci mohl něco podnikat s dětmi, které mají jít ráno do školy. Tj. používání letního času nemá na problém, který na letní čas svádíte, vliv.
    Quando omni flunkus moritati
    2.11.2018 19:22 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Samozřejmě že má ukradená hodina spánku na děti zásadní vliv.
    Fluttershy, yay! avatar 2.11.2018 19:46 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Proč dětem (nebo komukoliv) kradeš spánek? Není to zdravé.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    3.11.2018 00:18 ...
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    to je vždy učiněné požehnání když se v diskusi vyskytne nějaký oligofrenik s priblblymi poznámkami
    robotics avatar 2.11.2018 07:30 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Čas má být jednotný na celém světě! Jen jeden čas. Jestli pak někdo cestuje letadlem a je rychlejší než přirozená rychlost rotace zeměkoule a cestuje rychleji než čas, měl by zaplatit pokutu.
    2.11.2018 09:03 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Takže celý článek o posunu času je naprosto irelevantní, pač máte problém v hlavě, viz "Je to asi nějakou vnitřní nervozitou". Vyčistěte si palici a budete spát jako mimino bez ohledu na posuny, pozdější spánky apod.
    2.11.2018 11:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To udělal kolega a nemůže spát vůbec. Můžete ho naštívit v Klecanech.

    Já nemám problém se spánkem, ale s tím že se to mění jednou tak a podruhé onak – a právě to je zdrojem té nervozity.
    2.11.2018 11:39 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Namlouvejte si, co chcete, mně je to fuk.
    Grunt avatar 3.11.2018 11:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Je to asi nějakou vnitřní nervozitou
    Můj názor: Věk.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    3.11.2018 20:16 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To těžko. Je to mentalitou. Někomu je to u zadku, když někam nedorazí včas, jinému to vadí. Nemám to rád u jiných, nedělám to sám. Poptej se někoho, kdo mě dobře zná a ten ti potvrdí, že chodím na domluvený čas z 90% o nějakou tu minutu dřív.
    Grunt avatar 3.11.2018 21:49 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jak říkám. Prostě starší lidé jsou nervóznější, víc věci řeší. Nějaký čas, to pro mně absolutně není veličina ;-) Chce se to je prostě hodit víc do pohody. Razím životní filosofii, že pokud nejsem vychrápaný, vysraný, napapaný a úspěšně dopraven na pracoviště, tak prostě nepracuju. No přece nejsu pi*a, abych furt něco řešil ne? Já vím že už s tím budu trapný jak to tady každému tlačím, ale doporučím to co doporučuju většinou v těchto situacích: Pořiď si Babettu. A nebo Harley-Davidson. V závislosti na finančních možnostech a ŘO.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.11.2018 00:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    To jsi vždycky tak těžkopádný v myšlení?

    Šoupání s časem znamená, že musíš minimálně 2x ročně řešit o kokotinu více než je nutné. Bez ní neřešíš kolikátého je. Pokaždé kdy bodneš klacek do země a počkáš až bude stín nejdelší, budeš vědět že právě teď je poledne. Což je bod v čase od kterého se dá odpíchnout. A pak, když víš jaký je čas, jsi schopen zhruba zjistit i kde seš.
    Grunt avatar 4.11.2018 00:43 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    že musíš minimálně 2x ročně řešit o kokotinu více než je nutné.
    1. Já rozhodně nic řešit nemusím. Ba přesně naopak. Nějaké přesuny času neřeším vůbec.
    2. Řekl bych ovšem že někdo jiný tady má tendenci řešit každou – s prominutím – kokotinu. Viz celý zápisek jako důkaz.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.11.2018 10:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ano. Někdo to zkrátka musí říct, že to je kokotina. Pokud budou všichni držet hubu a krok, tak se to nezmění.
    5.11.2018 10:48 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Řekl bych ovšem že někdo jiný tady má tendenci řešit každou – s prominutím – kokotinu. Viz celý zápisek jako důkaz.
    +1, rodí se druhý Jílek...
    3.11.2018 19:05 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zda se, ze zde mnoha lidem vadi rozdilna delka dne v zime a v lete, a v dusledku toho jsou horlivymi zastanci ci odpurci zmeny casu na letni nebo zimni (ja jsem ambivalentni, ackoli bych dal prednost zimnimu).

    Mohu vam doporucit, pokud to pro vas predstavuje tak velky problem, prestehujte se nekam vic na jih. Uz na 40. rovnobezce je rozdil mezi letnim a zimnim casem mene vyznamny nez libovolna z variant u nas. Wikipedie ma pekne schema.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    3.11.2018 19:55 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    mne vadi, ze nestihnu odejit z prace a uzit si slunce kdyz je jeste vysoko na obloze a prijemne hreje. jenom o dovolene a vikendu (kdy nemusi a jako naschval nebyva slunecne pocasi)
    3.11.2018 21:14 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    No jak tu nekdo uz psal, zrejme za posledni stoleti nebo tak doslo ke kulturnimu posunu casu. Driv lide pracovali bud v zemedelstvi, kde vstavali se slepicemi, nebo v prumyslu, kde smena zacinala nekdy v 5-6. Takze skola v 8 proti tomu bylo pozde, a "standardni" pracovni doba v kancelari od 8 do 5 byla vysadou privilegovanych (asi jako kdyz ja mohu prijit do prace az v 10:30).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Grunt avatar 3.11.2018 21:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Na tohle téma jsem sepsal asi už tři (zbytečné) zápisky počínaje Zas zima. Problém Evropy je že nemá něco jako Kalifornii či Floridu kam by se dala přesunout řiť když přijde hnusné zimní počasí. Jediné pozitivum které Evropa má je že neleží v Rusku ;-)
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.11.2018 07:15 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ja jsem byl ted v Portugalsku a to je v Evrope.. :-) A Spanelsko a Italie a Recko. A Rusko ma (uz zase) Krym.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    Grunt avatar 4.11.2018 19:40 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ja jsem byl ted v Portugalsku a to je v Evrope
    Nepadá tam momentálně sníh nebo tak něco?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 09:37 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kdyz jsem v patek vecer odletal, tak v Lisabonu bylo pomerne prijemnych 16 stupnu, a kolem toho se to pohybovalo cely tyden (rozdily mezi teplotou ve dne a v noci jsou tam polovicni nez u nas, protoze je to u more).
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    PepaSFI avatar 4.11.2018 09:49 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    vlastně je to všecko úplně zbytečný, všecky tyhle debaty jsou založené jen na tom, že je některý ten čas jaksi "lepší". Není. Nikdy to nebude vyhovovat všem, navíc, jak je na těch debatách vidět, často se zaměňuje jakýsi osobní pocit za skutečný prospěch. Celé to stojí na tom, že nás direktivní posun času naučil že je to jaksi "potřeba", že nám to má něco přinést. Leda prd! Je to jen hodina. Dost na to aby to nadělalo chaos v kdečem a málo na to aby to něco přineslo. Během roku je posun svítání a soumraku mnohem větší, hodina nic neřeší. To jen proto že to náhle posunem, vzniká dojem že se něco děje. Jé hodina. Fuj hodina. Vyber dle vlastních osobních dojmů. Kdyby tenhle skok dvakrát ročně nebyl, prostě půjde všechno jak má. Během roku si prostě den po dni, minutu po minutě posouváme svůj denní režim, plynule a nenásilně. Zvyknem si že s podzimem ubývá světla, odpoledne zalezem dřív, rozsvítíme si, najedem na jakýsi klidový režim. Je normální že v zimě se žije jinak než v létě. Proč máme pořád pocit že budem poroučet větru dešti?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    4.11.2018 10:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Víš ono se to má tak. Soudruhům už dávno došlo, že větru a dešti se poroučet nedá. Tak chtěj poroučet alespoň nám.
    Grunt avatar 4.11.2018 16:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jenže o občanském čase skutečně rozhodují soudruzi. To není nějaká nezávislá měřitelná veličina. Když se rozhodneme (resp. někdo rozhodne za nás) že o půlnoci je 45.hodin, prostě bude 45.hodin.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.11.2018 17:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    A jak u nás dobře víme, na soudruhy platí jedině občanská neposlušnost. Jinými slovy – tak dlouho jim okopávat kotníky, až je to přestane bavit.
    4.11.2018 10:38 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    kdyz mas tento pocit, tak proc ti na tom zalezi? status quo

    kdyz v lete prijdu domu je slunce o hodinu vys nez by bylo bez posunu casu. pro tebe nic, pro mne hodina.
    PepaSFI avatar 4.11.2018 11:01 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    no a teď se zamysli nad tím co je špatně. Je to ta poloha slunce, čas na hodinách nebo to že chodíš z práce v nevhodnou dobu?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    4.11.2018 12:09 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    jo, ja bych klidne delal o sesti rano, ale zamestnavatelum to vadi.
    PepaSFI avatar 4.11.2018 13:00 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    já bych zas chtěl větší plat. Jenže to bych musel jezdit kdovíkam a z práce se vracet když bude slunce ve špatným místě. Takhle sice vydělám prd ale mám to 4 kilometry daleko a jsem doma v době kdy je slunce tak vysoko že na to hodina nemá vliv. A když chvíli dělám něco kolem baráku, zajedu do lesa bojovat s broukem, mrtvej brouk-dobrej brouk, pořežu nějaký dříví, tak jsem kolikrát rád že je večer a můžu zalézt ke knížce, filmu nebo internetu. je to o prioritách. Děláš práci co ti nevyhovuje? Buď se s tím smiř nebo s tím něco dělej. Proč to má být argument pro nepohodlí ostatních?
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    4.11.2018 13:47 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    ty se smir s letnim casem
    PepaSFI avatar 4.11.2018 15:53 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Nesmířím! Letní čas je zrůdnost určená k manipulování s lidmi. Jsou jen dva správné časy. Pro záležitosti většího rozsahu je to UTC a pro lokální použití je to místní pásmový čas, tedy pro naše území čas středoevropský. Pokud někdo má důvod chodit někam dřív nebo později nebo tak něco, je to jen jeho věc a má se podle toho zařídit. Když ti nevyhovuje chodit z práce pozdě, domluv si jinou pracovní dobu nebo změň zaměstnání ale mě do toho netahej. Zkus třeba přesvědčit zaměstnavatele aby udělal letní pracovní dobu posunutou klidně o dvě nebo tři hodiny. Když budeš mít dobré argumenty, třeba to vyjde. Ale nechtěj aby se to tak posunulo všem, i těm kterým to naprosto nevyhovuje.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Grunt avatar 4.11.2018 13:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    U nás máme zaměstnance který občas dobrovolně chodí snad na čtvrtou hodinu nebo tak nějak. Ale musím dodat že je jediný. Si to zkus nějak domluvit se zaměstnavatelem…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    4.11.2018 13:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    A co je nám do toho? To je přeci problém, tvého zaměstnavatele, že nepotřebuje abys mu tam strašil od šesté. Nejspíš pro to má důvod – zřejmě by tam kvůli natěšeného zaměstnance musel nahnat i nějakého drába, co by hlídal jestli se v tu dobu skutečně dělá. Jenže ten dráb ho vyjde na víc peněz než ty a zaměstnávat jich tolik, aby se to pokrylo ráno i večer se mu nevyplatí.

    Mému zaměstnavateli je to jedno, na kolik sem přijdu. Pro něj je podstatné abych tady byl, když se něco posere.

    Tohle se dá snáz zajistit, pokud se dělá na směny, ale na škole se na směny neučí. Učí se zhruba od osmé ráno, do osmé večer, což logicky jedna osmihodinová pracovní doba nepokryje. Proto je požadavek, aby tady alespoň někdo z nás byl. Požadavek poněkud problematický, protože ani jeden z nás nemá pro katedru celý úvazek. Já ho míval, než začalo hrozit, že se katedra odstěhuje co CIIRCU. Od té doby mám úvazky dva. Na rozdíl od kolegů ale oba v jednom baráku, takže nejsem nucen pendlovat mezi Karlákem a Dejvicemi. Formálně dělám 3 hodiny dopoledne pro DCE a 5 odpoledne pro DC. Ovšem prakticky je to jedno, jak už jsem uvedl výše.
    4.11.2018 13:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Učí se zhruba od osmé ráno, do osmé večer
    Já chodím, jak už jsem napsal do práce mezi osmou a devátou. Ráno většinou nebývá problém tak akutní, že by to tu chvíli nepočkalo. Horší je to právě odpoledne. Už se sbíráš domů, když se přihrne někdo s tím, že by potřeboval do druhého dne to a to a už včera bylo pozdě. Máme tady vyhlášeného specialistu. Ten se ze své letargie probouzí obvykle v pátek odpoledne, kolem šesté hodiny odpolední. S tím že to nutně potřebuje mít v pondělí ráno hotovo. A to navzdory tomu, že se veškeré požadavky na software mají dodat nejpozději 14 dní před začátkem semestru a během výuky by se do systému už nemělo vrtat.

    V 99% případů pak zas obvykle upadne do své letargie, takže mě tím nerozhodí, ale kolegům trvalo docela dlouho, než pochopili, že si kvůli něj nemá smysl trhat v pátek večer žíly.
    randy avatar 4.11.2018 19:21 randy | skóre: 21 | Hviezdoslavov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jasne, ze ludom, co chodia len do prace, je to tak suma fuk. Ale napr ja mam rano treningy od 6:00 alebo 7:00 (1-1.5 h dlhy. Vstavat musim 1,5 hodiny pred, aby som sa stihol dopravit), potom par hodin v praci a po praci od 17:15 alebo od 18:00 dalsi trening (cca 2 hodky) :D A ted babo rad - aky jas? Ci UTC, UTC+1 ("zimny"), UTC+2 ("letny"), ci UTC+5:30?
    R>
    limit_false avatar 5.11.2018 00:18 limit_false | skóre: 23 | blog: limit_false
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Zaveď si nepálský čas. Tam máš v srpnu v 18:00 tmu. Pak se tam přestehuj. Mají dvě komunistické strany, ne jenom jednu. Budeš moci nad volbou jednou z nich přemýšlet, až popeláři budou mít opět strajk a bordel vám bude smrdět v ulicích. Ale uprostřed toho bordelu bude sedět posvátná kráva, tudíž je to všecho cajk. (všechno z toho je reálné, GFTO)
    When people want prime order group, give them prime order group.
    5.11.2018 08:54 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Dík. Nepotřebuji. Vystačím si se středoevropským. Stejně jako mí předci.
    xvasek avatar 5.11.2018 11:15 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Proč myslíš, že předkové používali SEČ? Vždyť i dnes spousta kostelů (jako institucí, které se v minulosti staraly o měření času) posouvá mše a "zvonění" podle délky dne. Předkové tedy posouvali čas (skokově) podobně jako my těď a navíc ještě (pozor, skandál!) "nezdravě" v létě nathovali den. S takovými změnami už by místní pravdočasaře klepnulo.
    Grunt avatar 5.11.2018 11:27 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak, tak. SEČ zavedli (u nás) až železnice na konci 18.století aby vlaky mohly jezdit dle jednotného jízdního řádu. Do té doby mělo každé město svůj čas!
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 11:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo já vím. A taky se robotovalo od slunka do slunka. Poledne se drželo, aby se měli kdy ti lidé přes den alespoň nažrat. Ne proto aby se sbalili a vyrazili domů na záhumenek.
    Grunt avatar 5.11.2018 11:39 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    WTF? Co ty máš furt s těma humnama?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 12:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Dobře. Tak do hospody. Lepší?

    Mimochodem, víte jak dlouhá byla pracovní doba v Rakousko-Uhersku? Nebudu napínat 11 hodin. Mladiství byli zvýhodněni ti měli "jen" 8 hodin. A to v době, kdy v USA byla pracovní doba 8 hodin a zaváděli volné víkendy. Ovšem oproti Německu jsme na tom byli ještě docela dobře, protože tam byla pracovní doba neomezená.
    Fluttershy, yay! avatar 5.11.2018 13:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Eh, to je poněkud zavádějící, protože práce nebyla organizována stejně a lišily se metody a regulace jejího řízení („vědecký“ management, ohledně víkendu viz např. tradice jako Saint Monday).
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.11.2018 14:19 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Pokud jde o víkend, tak to byl výsledek kompromisu. Židi a protestanté chtěli volno v sobotu a katolíci v neděli. A je to relativně nedávná vymoženost, kterou si vydupaly odbory v USA počátkem 20, století. Tady se makalo až do konce 60-tých let jak za cara ořecha Po-So.
    Fluttershy, yay! avatar 5.11.2018 15:19 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Před industrializací byly práce jednak sezónní, druhak se furt světily nějaké (náboženské) svátky, treťjak i během dne se respektoval režim typu pauza na oběd, modlení se atd., přes což nejel vlak.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.11.2018 14:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Tak mě napadá, jak se asi perou se střídáním času muslimové, s tou jejich pravidelnou rozcvičkou. ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 6.11.2018 15:02 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Časy modliteb jsou dány polohou Slunce. Triviálně jde najít weby/aplikace, které pro danou geografickou polohu počítají, kdy se modlit podle hodin.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    6.11.2018 17:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jinými slovy – serou na nějaký letní čas. Řídí se podle slunce a hvězd.
    PepaSFI avatar 6.11.2018 17:39 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    taky podle měsíce, to dokonce dost zásadně. Najdi si něco o jejich kalendáři, pak ti nějaký šoupání s časem bude připadat jako bezvýznamná nepatrnost. Náš kalendář zohledňuje střídání ročních období protože to má pro náš život velký význam a je to hodně zřetelné. Ten jejich pochází z oblastí kde je to prakticky bezvýznamné, počasí je pořád víceméně stejné. Takže se kalendář odvíjí z fází měsíce a rok trvá jinou dobu. My jsme zvyklí na svátky pořád stejně, jen velikonoce nám v tom trošku plavou. Oni mají svátky pokaždé jindy, posouvá se to.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    6.11.2018 19:23 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já to vím. Narážel jsem tímto způsobem na absurditu aplikace letního času u nás. Když si firma zavede, že pracovní doba začíná když je na bráně stín kostelní věže, bude úplně jedno co má kdo na hodinkách či na mobilu. Operovat tedy nějakými úsporami energie, je směšné ve srovnání s tím, jak náročnou logistickou operaci představuje posun času v dopravě.
    xvasek avatar 5.11.2018 13:40 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo já vím. A taky se robotovalo od slunka do slunka. Poledne se drželo, aby se měli kdy ti lidé přes den alespoň nažrat. Ne proto aby se sbalili a vyrazili domů na záhumenek.

    To je taky zavádějící. Ty citované "záhumenky" bývaly často hlavním zdrojem obživy, než to soudruzi rozlukačili, takže na tzv. "záhumence" se v létě makalo kolikrát už od šesti. Narozdíl od zimy. Tvoje informace, jak předkové neposouvali čas, jsou prostě mylné. Posouvání léta o hodinu dopředu je dětské prdění do vody, pokud chceš být jako předkové, posuň si léto minimálně o dvě.

    5.11.2018 14:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    …pokud chceš být jako předkové, posuň si léto minimálně o dvě.
    Proč? Dělám tak jako oni věci tehdy kdy se mají dělat, ne podle toho co je na hodinách. Ovšem právě to šoupání hodinama do toho vnáší bordel, protože ovlivňuje řadu dalších faktorů. Vy si zkrátka nechcete uvědomit, že teď není jenom důležité jaká je doba s ohledem na sluneční čas, ale i jaké je zrovna datum, protože není jedno jestli je zrovna 12:00 nebo 13:00 – i když je zrovna poledne.
    xvasek avatar 5.11.2018 15:28 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    No právě posunutí hodin je nástroj k tomu, aby se věci "dělaly tehdy, kdy se mají dělat". Protože kdyby se hodiny neposouvaly, tak se v létě budou věci dělat moc pozdě a v zimě moc brzy. Problém je v tom, že toto není rozhodnutí člověka, ale chod společnosti. Kdyby si člověk mohl vybrat, kdy bude co dělat, klidně budu fungovat i podle třeba EST a bude mi to úplně jedno.
    Fluttershy, yay! avatar 5.11.2018 16:00 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kdyby si člověk mohl vybrat, kdy bude co dělat, klidně budu fungovat i podle třeba EST a bude mi to úplně jedno.

    Eastern Standard Tribe

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.11.2018 16:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Protože kdyby se hodiny neposouvaly, tak se v létě budou věci dělat moc pozdě a v zimě moc brzy.
    To je ale pěkná blbost, protože nikdy není pozdě a lépe pozdě než nikdy. Mají se zkrátka dělat v pravý čas. Těžko můžete řešit situaci která ještě nenastala.

    Uvedu konkrétní situaci:

    Máte kšeft a 5 skladníků. Mají vám přivézt zboží, jenže nevíte kdy. Když bude ráno v práci jeden skladník a zboží přivezou, tak se s tím sice bude cackat dlouho, nicméně do konce směny ho uloží. Když mezi tím přijde někdo další, skončí dřív.

    Když ho dovezou odpoledne a práci budou čtyři skladníci, tak s tím budou rovněž hotovi do konce směny. Jenže když budete mít 4 skladníky ráno, tak se vám budou dopoledne dloubat v nose, a ten jeden co zůstane déle se z toho podělá a samozřejmě to do konce šichty nestihne ani kdyby se rozkrájel.

    A takhle bych mohli brát jedno zaměstnání po druhém. Nezáleží na tom jedině tam, kde nastoupí další směna, která ti práci dodělá. Tam je skutečně fuk, jestli někdo přijde ráno dřív, nebo jestli odejde o něco dřív.

    Nevím jaké máte zkušenosti s plánováním směn vy, ale já už to párkrát dělal a můj návrh byl vždy k obapolné spkojenosti. V Makru, kde se jely ranní odpolední po 7 dní v týdnu. A na Atlasu pro helpdesk, který jsme zajišťovali ve čtyřech lidech non-stop.
    Grunt avatar 5.11.2018 17:59 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Přesně tak. On si to tady soudruh Kapica trochu představuje jako Hurvínek válku, ale doporučuju si to zkusit. V pět vstát abych mohl utíkat na autobus který mě dopraví k pásu na odpískání směny, udělat si osmihodinovku (za pár šušňů) u pásu a pak valit o půl třetí zpět domů, dát si svačinu, rýč do ruky a porýt půlku humna až do setmění s tím že druhá půlka čeká na další den. Úplný relax. Ostatně koho práce na úřadě už nenaplňuje, může klidně dát výpověď a může si to jít k tomu pásu zkusit. Požadavky k úspěšnému zaměstnání nejsou nikterak nepřekonatelné. Myslím snad jen ukončené základní vzdělání (jestli vůbec) a trestní bezúhonnost.

    Nabízené benefity:

    1. Chutné a levné obědy
    2. Nárok na jednu teplou sprchu zajištěn
    3. Výhodná pracovní doba1
    4. To je tak vše
    1.Akorát každý taktně pomlčí o přesčasech, dobrovolných sobotách, nedělích, záskocích za kolegy, různém naddělávání…
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 18:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Kdo že se to tady ptal co mám pořád s tím záhumenkem? ;-)
    Grunt avatar 5.11.2018 18:15 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    No já se proto ptal. Protože vím že to není žádný relaxace jak si tady furt někdo představuje. Já měl pouze jediné štěstí – že už jsem to nezažil. Ale pro měšťáka by snad neměl být problém prodat byt ve městě, skoupit nějakou polorozpadlinu v zapadlé izolované díře a zkusit si to na vlastní kůži, ne? Každý kdo má trochu v hrsti má už dávno místo humna anglické trávníky na krátko sekané.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 18:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Já snad někde psal, že to je relaxace? Mám několik kamarádů co žijí na samotách a mají jak záhumenky, tak zvířata. Ovšem nevím o jediném z nich, co by s nadšením vítal šoupání s časem na hodinách.
    Grunt avatar 5.11.2018 18:33 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    co by s nadšením vítal šoupání s časem na hodinách.
    Každý kdo mě zná ví, že já taky ne. Ba naopak.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    5.11.2018 08:58 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Ovšem ta myšlenková zkratka, že bych zrovna já byl fanouškem komunistů, je opravdu zajímavá. Na tu jste přišel kde?
    5.11.2018 09:15 jancici
    Rozbalit Rozbalit vše FAKTY
    https://sunrise-sunset.org/

    treba si tam vyhladat svoju polohu a potom dole je rocny graf kedy vychadza a zapada slnko

    btw: cela tato diskusia zacina byt politicka, nesklznite do toho. presny cas aj tak bude a v podstate aj teraz uz v niektorych situaciach je nepodstatny. stroje, roboty budu pouzivat presny cas, ale mi ludia budeme fungovat nie podla casu ale podla slovneho casu : "skoro rano" "rano" "doobedu" "obede" "poobede" "vecer", "v noci" ....
    10.11.2018 06:39 m.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Delam s americanama, obcas za nima litam (zrovna ted pisu z New Yorku). Posun o jednu hodinu povazuju za naprosto nevyznamny.
    Dalibor Smolík avatar 15.11.2018 18:53 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Do prdele s letním časem!
    Jo, také jsem tam často lítal, 7 hodin sem, 7 tam, také na Dálný východ. Hodina je opravdu bezvýznamná. Ale například v Indianě ve střední části státu mají čas "zimní", protože to dělá problémy zemědělcům - krmení dobytka apod. Tam ta hodina tam a zpátky vadí. Vtipné je, že sever tohoto státu má čas jako Chicago, jih jako New York a obě části čas mění na zimní a letní :-) - dokonalý zmatek. Ale nevadí jim to.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.