abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    dnes 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    dnes 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:55 | IT novinky

    Společnost Volla Systeme stojící za telefony Volla spustila na Kickstarteru kampaň na podporu tabletu Volla Tablet s Volla OS nebo Ubuntu Touch.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | IT novinky

    Společnost Boston Dynamics oznámila, že humanoidní hydraulický robot HD Atlas šel do důchodu (YouTube). Nastupuje nová vylepšená elektrická varianta (YouTube).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:11 | Nová verze

    Desktopové prostředí LXQt (Lightweight Qt Desktop Environment, Wikipedie) vzniklé sloučením projektů Razor-qt a LXDE bylo vydáno ve verzi 2.0.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:22 | IT novinky

    Nejvyšší soud podpořil novináře Českého rozhlasu. Nařídil otevřít spor o uchovávání údajů o komunikaci (data retention). Uvedl, že stát odpovídá za porušení práva EU, pokud neprovede řádnou transpozici příslušné směrnice do vnitrostátního práva.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 549 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    22.11.2019 10:13 | Přečteno: 2885× | Jen tak na okraj

    Je tomu týden, co zde sad publikoval blogpost podobným názvem, žel připosraně nenapsal nic, co by se dalo interpretovat jako nějaké resumé. Z mého pohledu je ten stav dobrý. Co pokulhává, je důsledné dodržování právních norem a rovnost před zákonem.

    Ježí se mi všechny chlupy, když slyším jak někdo hovoří o "komunistické totalitě" a má při tom na mysli období před rokem 1989.

    Jako sporný totiž vnímám už sám pojem "totalita", jelikož ho mám spojený s tím "až do hrdel a statků". Pokud bychom měli být důslední, tak skutečná totalita panovala na území ČR od roku 1939 do roku 1950 a skončila tím, jak sežrala vrahy typu Bedřicha Reicina či Karla Vaše. Nicméně totalita zde doznívala až do r. 1960.

    Jistě jste si povšimli, že ono totalitní období, jak ho vnímám já, nezačalo rokem 1945, ale 1939. Přesněji řečeno – o krk začalo jít od října 1941, kdy se místo von Neuratha stal zastupujícím protektorem Reinhard Heydrich. Prakticky ihned po jeho nástupu do funkce se rozjely transporty do koncentračních táborů, do kterých byli kromě židů deportováni i ti co představovali potenciální hrozbu. Byl mezi nimi i můj prastrýc Rudolf, který v jednom z nich v červnu 1942 také zemřel – údajně na zápal plic.

    Poté následovalo období, které bych za totalitní rozhodně nepovažoval. Bohužel slibný vývoj přerušilo tzv. Pražské jaro, kdy umírněného komouše nahradil nejprve progresivní komouš, kterého pak sejmul servilní komouš – více viz můj blogpost Mýtus pražského jara.

    Výsledkem byla dvacetiletá břečka, kterou využily bezpáteřní kreatury ke svému kariérnímu vzestupu. Stav svobody a demokracie byl v tomto období velice tristní, ovšem ne z toho důvodu, že by hrozbu představoval samotný systém, jako tomu bylo do r. 1960. Tu hrozbu představovalo především většinové obyvatelstvo, které tak jako dnes vnímá vše co vyčuhuje z řady jako ohrožení vlastní existence. A pud sebezáchovy v takovém případě hejnu velí – uklovat!

    Konec konců, zamyslete se nad "revolučním" děním listopadu 1989. Myslíte, že ty masy do ulic vyhnala touha po demokracii? Ale kdež! Na demonstraci 17.listopadu dostali přes záda hlavně iniciativní svazáci. Slušný člověk se totiž demonstraci organizované Svazem socialistické mládeže zdaleka vyhnul!

    Ostatně dnes už dostal slovo i Milouš Jakeš, a z toho co říká je zřejmé, že onen výprask na Národní třídě byl vlastní iniciativou ze strany STB, realizovanou navzdory výslovnému příkazu z vedení KSČ.

    Ale zpět k tématu. Prubířským kamenem demokracie jsou volby. Tam se rozhoduje o tom, kdo bude točit kormidlem – ne v davu na Letné! Tím, že se zúčastním takové akce mohu dát maximálně najevo, že patřím mezi ty co jim vadí komunistický šíbr na postu premiéra – pokud by se totiž právní normy v ČR skutečně dodržovaly, tak by se jím nikdy nestal!

    V příštím roce 2020 nás čekají volby do senátu, který by Zeman tak rád zrušil. Není divu. Jde totiž o jediný orgán, který je oprávněn mu šlápnout na krk.

    Do poslanecké sněmovny se bude volit napřesrok. Babišov to moc dobře ví, proto jeho vláda raději zlikviduje veškeré státní rezervy, než by zrušila slevy na jízdném, které ruinují státní rozpočet. Rok 2021 je tu co nevidět.

    Prezidentské volby se mají konat až v roce 2023, ovšem nevím o nikom, kdo by vsadil na to, že to Zeman do té doby přežije. I když osobně doufám, že se dočká zaslouženého zapomění, jako jeho kumpán Klaus. Každopádně, Marek Hilšer už se nechal slyšet že do toho půjde znovu. Dobře dělá. Při minulé prezidenské volbě byl jeho největší handicap že o něm v podstatě nikdo nic nevěděl, ovšem pokud by postoupil do druhého kola místo Drahoše, tak by Zeman nejspíš nevyhrál. Jeho plusy? Je mladý. Nemá za sebou komunistickou minulost jako bývalý žižloň a fešák Pavel, ani jinou partaj. Jeho prezidenstská kandidatura nebyla pouhým plácnutím do vody, protože využil nárůst popularity k tomu, aby se dostal alespoň do senátu. A za sebe musím říct, že je mi názorově velice blízký.

    Takže o tom, jaký bude stav demokracie a české společnosti brzy rozhodnete i vy. Všímejte si dění kolem sebe. Sledujte co dělají ti o kterých se hovoří jako o případných kandidátech, jaké skutky mají za sebou, kdo za ně lobuje, atp. Nic nebude lepší, pokud pro to sami něco neuděláte.        

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.11.2019 10:23 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Bože to jsou kecy. Na té demonstraci 17. listopadu dostal přes hubu můj táta. Který nebyl v SSM ani KSČ a několikrát ho vyhodili z práce, protože nepodepsal to či ono, podepsal Chartu nebo protože něco řekl.
    22.11.2019 10:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Promiň, to svědčí pouze o jeho hluboké naivitě. Jenom hluboce naivní osoba totiž podepisuje canc, který byl s největší pravděpodobností záměrnou provokací, spuštěnou s cílem posbírat kontakty na osoby neloajální vůči režimu.

    Pokud chci něco změnit, musím začít v prvé řadě u sebe a nespoléhat na to, že to za mě udělá někdo jiný.

    Největší pastí pro KSČ před rokem 1989 byly její vlastní pravidla, která měla zajistit aby se neopakovaly excesy 50. let. Mohli tě vydírat tím, že prostřednictvím svých pohůnků šikanovali tebe či tvé rodinné příslušníky v práci, či ve škole. Jenže to mělo své meze. Pokud tím ohrozili plnění plánu, tak je velice rychle jejich strana klepla přes prsty. Největší gól do vlastní branky bylo podle mě uzákonění pracovní povinnosti. Do té doby totiž bylo možné tě zavřít za příživu, k níž jsi byl donucen tím, že tě nikde nezaměstnali.
    22.11.2019 11:45 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Naivní nebo ne, prostě tvrdit, že na té demonstraci byli (hlavně) svazáci je totální nesmysl.

    Osobně mi naivní přijdou spíš tvé názory prezentované v článku.
    23.11.2019 06:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Byla to akce organizovaná SSM, takže se předpokládala účast členů SSM, převážně učňů z pražských fabrik. Jestli tam přišlo větší množství "bezpartijních", aby dělali bordel, by stálo za důkladnější vyšetřování ;-)

    A proč tam teda tvůj táta šel, když to byl průvod jeho ideových nepřátel? Docela by mě to zajímalo, protože já jsem v té Praze tenkrát byl také, ale ani by mě nenapadlo se něčeho takového účastnit.
    23.11.2019 17:03 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Protože prostě lžeš. Nebyli tam učni ale studenti, inteligence. Také pochod šel z Albertova, ne z ČKD. Ovšem ty asi nevíš, co je to Albertov a po kom se jmenuje.
    23.11.2019 19:24 PetebLazar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Osobně bych to v té tmě tipoval většinou na vysokoškolské studeny (ano oficiální status akce možná přitáhl ten den i ty co se jinak účastnit akcí disentu obávali, aspoň tak tomu bylo v mém případě), ale mezi těmi co zůstali zmačknutí na Národní třídě byly i mladší ročníky. Při vypouštění podloubím (Domu advokacie?) uličkou SNBáků těsně přede mnou po zásahu dlouhým pendrekem do zad poodlétl odhadem tak 13-tiletý kluk. Osobně jsem žádnou ránu neschytal (s těžkým pendrekem je frekvence úderů asi dost omezena), spolužákovi z kruhu co byl mezi těmi posledními se již věnovali příslušníci odboru zvlášního určení.
    Dalibor Smolík avatar 25.11.2019 17:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A proč tam teda tvůj táta šel, když to byl průvod jeho ideových nepřátel?
    U mladých, kteří tu dobu nezažili bych pochopil takovou argumentaci. Ale kdo ji zažil (a nikoliv v dětském věku) dobře ví, že žádná akce jakéhokoliv typu se nemohla organizovat pod hlavičkou nějaké schválené organizace, ať už to byl Svazarm, SSM, Spolek zahrádkářů apod. Bez záštity takové organizace vůbec nebylo možné cokoliv podniknout..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    25.11.2019 18:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To není pravda. Jako příklad bych uvedl třeba výstupy na Ivančenu.
    26.11.2019 08:49 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Nezvan, tou dobou uz to davno nebyla pravda.
    26.11.2019 08:49 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ok, tak jeste karieristi a jiny ritolezove. Vis soudruhu, v severnich cechach se demonstovalo daleko driv. Ne kvuli rezimu, ale kvuli srackam ve vzduchu. A ne 11.11., jak tvrdel aktualne lzive media, ale uz v breznu a dubnu. A prave na zaklade toho ze se "nic nestalo" (= nikdo tem lidem pres hubu nedal, naopak, zarucene mezi nima byla spousta koumousu) se dostavili dalsi.

    Navic to cely bylo jak se da z archivu pekne zjistit, rizeno KGB. Havel by jako kandidat na prezidenta voleny plebiscitem nemel naprosto zadnou sanci, proto tam byl dotlacen pravdolaskari s podporou KSC a KGB.
    Heron avatar 22.11.2019 12:57 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Takže měl (ten jeho otec) držet hubu a krok, nebo co teda navrhuješ? Charta režimu připomínala pouze to, co režim sám podepsal v roce 1975. A připomínala, že se to nedodržuje.

    A považovat někoho, kdo se pod chartu podepsal, za naivního je ubohé. Občas se člověk musí přiklonit na správnou stranu i když ví, že nic nezmění a že nevyhraje. To je ukázkou morálních zásad. Někteří lidé je mají, někteří ne.
    22.11.2019 10:46 sekacka | skóre: 1 | blog: sekblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Prubířským kamenem demokracie jsou volby.
    To neni pravda.

    Volby se celosvetove precenuji. V myslich obcanu je moznost vhodit nejaky zakrouzkovany listek se jmenem nejakeho neznameho spoluobcana chapan jako neco obrovsky cenneho a duleziteho. Pritom je to komedie, ktera nema s pojmem demokracie, tak jak vznikala v Recku vubec nic spolecneho.

    Autor pise, ze se ve volbach rozhodne, kdo bude tocit kormidlem. To je sice pravda, ale jestli tim kormidlem toci ti zvoleni uplne stejne, jako ti predchozi a i ti nezvoleni tak pak je to jedno, kdo u toho kormidla stoji. To zni nyni tak trochu porazenecky a bezvychodne, ale prvnim krokem k reseni problemu musi byt prece poznani, ze volby tu spasu nepredstavuji.
    22.11.2019 11:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Žiješ ve společnosti, která má takto nastavená pravidla. A máš pouze dvě možnosti:

    A, respektovat je, využívat svých práv a pak remcat, že jsou věci jinak než jsi očekával protože jsi zase skočil na špek a svým hlasem podpořil šmejda co ti namazal med kolem huby.

    Nebo B, nerespektovat a ignorovat. Ovšem v takovém případě neremcej, že jsou věci jinak než by sis představoval, protože jsi neudělal nic pro to, aby tomu bylo jinak.
    PepaSFI avatar 24.11.2019 18:00 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    no to je teda blábol. Podobné věci slýchám často, neb se účastním pouze komunálních voleb a je to samozřejmě vehementní blbost. Jen pro informaci, u nás máme volební právo, nikoliv povinnost. Každý kdo vyhoví zákonným požadavkům má právo volit a stejné právo nevolit. Mám právo si nevybrat, nemusím dělat kompromisy. Když si nevyberu, když není koho, nebo jako já, nesouhlasím se zavedeným systémem, mám dvě možnosti. Nevolit nebo z trucu volit nějakého bizára. Což mi přijde poněkud infantilní.

    A účastí ve volbách není nijak podmíněna možnost, dát najevo své postoje, vyjádřit nespokojenost neboli remcat. Volený politik je "zaměstnancem" státu, tedy nás všech, bez ohledu na to, kým a jak byl zvolen.

    Tyhle názory "neremcej" mi připadají jako projev vzteku. "Zas mě napálili, zas jsem skočil na špek, jenže si to nemůžu přiznat a tak aspoň vynadám tomu kdo se napálit nenechal"
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    Fluttershy, yay! avatar 24.11.2019 18:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    …nebo taky právo být volen.

    Volební právo je nástroj – jeden z mnoha nástrojů vedle různých forem organizace a přímé akce – jehož (ne)použití má každopádně konkrétní materiální dopady.
    Když si nevyberu, když není koho, nebo jako já, nesouhlasím se zavedeným systémem, mám dvě možnosti. Nevolit nebo z trucu volit nějakého bizára.
    Takže Pepa domnělou demonstrací své morální nadřazenosti posílí hlas skupin – obvykle gaunerů – které benefitují z nastavení stávajícího volebního systému. Bravo!
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 22.11.2019 13:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Co by ne? Volby peněženkou, nohama a tak. Volby ve smyslu dlouhodobé diskuse v občanské společnosti. Volby aktivním přístupem.
    Celý svět v principu hraje monopoly. Jsou ještě antimonopoly, ty jsem ještě neměl čas dohrát. Principem je tam soupeření a výhra monopolu nebo konkurentů. Čili ne že všichni centralizují a posilují, ale třeba i centralizují a jsou za to postihováni. Čili ještě poznám, jak je to realistické. Tak nepozděj snad na příštím deskohrani.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Heron avatar 22.11.2019 12:46 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To je teda hrozná slátanina. Úplně tam chybí, že v srpnu 68 nás obsadila sovětská armáda a že asi málokdo chtěl masakr jako v Maďarsku, navíc sovětští poradci si do vlády dosadili svoje soudruhy. Takže ČSSR bylo okupované území s totalitní vládou více či méně řízenou z Kremlu.
    Tu hrozbu představovalo především většinové obyvatelstvo, které tak jako dnes vnímá vše co vyčuhuje z řady jako ohrožení vlastní existence.

    Většinové obyvatelstvo je takové jako je. Problém je v tom, že za 20 století bylo značně homogenizováno a okleštěno ze všech stran. Na počátku století jsme tady měli Čechy, Slováky, Němce, Židy, a veškeré obyvatelstvo až někam k Užhorodu. Postupně jsme přišli o Podkarpatskou Rus, za války o Židy, po válce o Němce, prakticky veškerou inteligenci, která buď stihla emigrovat nebo skončila buď v koncentrácích, nebo v pracovních táborech, uranových dolech apod. Po roce 1968 emigrovalo několik set tisíc lidí. Takže tady zbyla ta (v nejlepším slova smyslu) ta nejobyčejnější sorta lidí, která je spokojená, že na víkend odjede na chatu a nic jiného ji nezajímá. Házet na tyto lidi, zbytky zdecimované společnosti, odpovědnost za něco, je dost krátkozraké. Ano, ti lidé se chovají tak jak jsi popsal, s tím souhlasím, ale je taky potřeba vidět to, jak se do tohoto stavu došlo. Naprostá homogenizace, všichni jsou stejní, někteří se dodnes diví, že Čech nemusí mít nutně bílou barvu kůže apod.
    Myslíte, že ty masy do ulic vyhnala touha po demokracii? Ale kdež! Na demonstraci 17.listopadu dostali přes záda hlavně iniciativní svazáci. Slušný člověk se totiž demonstraci organizované Svazem socialistické mládeže zdaleka vyhnul!
    To není pravda. Naštěstí existuje dostatek účastníků, kteří ti popíší, jak to bylo. Ano, podařilo se získat záštitu SSM, což byl důležitý bod pro to, aby alespoň hned v počátku, SNB tu demonstraci nerozehnala. Akcí demonstrantů "pod SSM" bylo v posledních letech před 89 vícero.
    byl vlastní iniciativou ze strany STB
    Nebyl. STB demostrace monitorovala, ale nezasahovala do nich. Ty komunistické mlátičky vzoru Ondráček pocházeli z SNB a bývalých milicí.
    Zeman do té doby přežije
    Ne, že bych byl Zemanův příznivec, ale tohle je prostě přes čáru. Nikdo by nikomu neměl přát nebo predikovat smrt, tohle se ve slušné společnosti prostě nedělá. Pokud někomu Zeman vadí, ať upozorní na jeho konkrétní selhání a ať upozorňuje na ty, kteří jej kryjí.

    A hlavně, ať seženou schopného kandidáta!!!

    Už jsem něco podobného psal o parlamentních volbách 2017. ANO nevyhrálo proto, že by bylo samo o sobě tak skvělé, ale proto, že (krom nových stran) všichni ostatní udělali nějakou totální botu a stali se prakticky nevolitelnými. Nehledě "rozumnou" matematiku, kdy při znalosti volebního systému a přepočítávání hlasů na mandáty se ty malé strany ještě "chytře" rozdělí, aby jen tak lízly 5% hranici. Výsledkem je, že 1 poslanec ANO má 19tis hlasů a jeden poslanec STANu 44tis. hlasů. Kdyby měli těsně pod 5%, tak statisíce hlasů vyletí komínem. Kdyby se STAN, KDU, TOP spojily do jedné strany, tak s potenciálem 15% mají mnohem víc mandátů, než současných 23. (Ne, že bych tu spojenou stranu volil.)

    Jinak demokracie začíná doma, v domě, na ulici, ve čtvrti, městě apod. Musí to růst odspodu. Jsem společně s dalšími lidmi spolupředsedou SVJ o velikosti 96 bytů, lidí tam bude min 200. Z těchto 200 lidí je ochotno přiložit ruku k dílu celkem 6, z toho jsou aktivní 2. Na jiné lokalitě je to 74 jednotek, cca 150lidí, z toho je aktivní 1. Je to tristní, protože toto jsou organizace, které mají naprosto přímou souvislost s tím, v jakém prostředí ti lidé žijí a jak bude zhodnocován jejich majetek. Ochota je prakticky nulová a ještě se najdou tací, kteří říkají, výbor má určovat co a ti vlastníci to jen schválí. Oni svou roli vidí přesně opačně, než je. Veškerou moc mají v rukou vlastníci, ale téměř všichni se jí ochotně vzdávají. Přitom se nejedná o žádnou politiku, ale jen o tom, na jakou barvu se vymaluje chodba, když to zjednoduším.
    22.11.2019 13:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Vím moc dobře jaké je zdejší obyvatelstvo a jak se staví k odpovědnosti. Proto jsem také napsal tenhle blogpost.
    Naštěstí existuje dostatek účastníků, kteří ti popíší, jak to bylo. Ano, podařilo se získat záštitu SSM, což byl důležitý bod pro to, aby alespoň hned v počátku, SNB tu demonstraci nerozehnala. Akcí demonstrantů "pod SSM" bylo v posledních letech před 89 vícero.
    Ano. A proto ještě jednou opakuji – slušný (a prozíravý) člověk se od toho držel stranou, protože to smrdělo provokací.
    STB demostrace monitorovala, ale nezasahovala do nich. Ty komunistické mlátičky vzoru Ondráček pocházeli z SNB a bývalých milicí.
    Vzhledem k tomu, že můj velmi dobrý kamarád tenkrát stál na straně bílých přileb, jsem měl již tehdy informace i z druhé strany.
    A hlavně, ať seženou schopného kandidáta!!!
    Už se našel. I proto jsem napsal tenhle blogpost. Nevím jak jiní, ale já mám ve svém okolí poměrně dost lidí, které to vyburcovalo k tomu, aby se začali angažovat v komunální sféře. Myslím, že je třeba aby se každý rozhlédnul kolem sebe, a pokud takové lidi zná ze svého okolí, aby je také podpořil.
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2019 13:58 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Nikdo by nikomu neměl přát nebo predikovat smrt, tohle se ve slušné společnosti prostě nedělá. Pokud někomu Zeman vadí, ať upozorní na jeho konkrétní selhání a ať upozorňuje na ty, kteří jej kryjí.

    Jako když se Miloš Zeman dopouští stochastického terorismu? (nehledě k jeho tiskovému mluvčímu)

    Журналистов слишком много, надо бы ликвидировать.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2019 14:16 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Журналистов слишком много, надо бы ликвидировать.
    Běž s tou azbukou do háje. Nejsme v Asii.
    22.11.2019 15:37 Lovec perel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To je slovenstina ty rasisto. Rozumi ji 99% "Boomeru".
    22.11.2019 16:27 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jinak demokracie začíná doma, v domě, na ulici, ve čtvrti, městě apod.

    Presne tak. Jinak ten tvuj prispevek bych fakt podepsal. Zejmena ten zaver. Ale bohuzel nevim, proc se to deje, co popisujes. Proc jsou lide pasivni, kdy by mohli skutecne neco lokalne zmenit, ovlivnit.
    22.11.2019 17:01 sekacka | skóre: 1 | blog: sekblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    důvod toho všeho: neoliberalismus

    Jak jsem již psal mnohokrát, značná část populace podlehla té nové ideologii. Lidé se odnaučili dělat něco společně, důvěřovat si (každý je přece potenciální konkurent), spoléhat se na druhého (na někoho se spolehnout je vlastní neschopnost činit rozhodnutí).

    Když je celý život jen podnikání, vyhledávání nejvhodnějších nabidek, kontrolování výdajů a příjmů, tak proč nenechat řídit stát někým, kdo očividně podnikat umí. To připadá i vysokoskolsky vzdělaným lidem logické. Není to jen u nás, tyto tendence jsou i jinde v Evropě (ve světě) podobné.

    Neoliberální lidé se zajímají jen o sebe, o vlastní prospěch. Ta ideologie to take hlásá, když se postará každý o sebe, tak je o všechny postaráno.
    protože toto jsou organizace, které mají naprosto přímou souvislost s tím, v jakém prostředí ti lidé žijí

    to jsou přesně ty hranice neoliberalismu. Ale vykládej to lidem jako Kučera. Tu ideologii je třeba zničit. Než zničí nás.
    xxx avatar 22.11.2019 17:55 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Kdyby lidi podlehly neoliberalismu, jak tady brecis, tak by Heron nikdy nenapsal tu posledni vetu, a spis by mel opacny problem, ze mu na schuze chodi vsichni z SVJ valcit za svoje individualni potreby protoze nikomu neveri.
    Please rise for the Futurama theme song.
    Darth Phantom avatar 22.11.2019 17:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Soudruhu, přestaň si už konečně plést pojmy. To, o čem hovoříš, soudruhu, je libertiánství. Za pojmy jako je (neo)liberalismus se skrývají tvoji neomarxističtí soudruzi, kteří připravují nový totalitní řád a přitom se zaštiťují zhusta lidskými právy a právě těmito slovíčky jako je (neo)liberalismus.

    Neoliberální lidé se zajímají jen o sebe, o vlastní prospěch.
    Jo jasně, a ty se staráš v každý okamžik svého života s Kobyláčem o blaho společnosti. Jak teď vyplňuješ svůj volný čas, soudruhu, když Jílek umřel. Koho teď fízluješ na plný úvazek?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Heron avatar 22.11.2019 19:09 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Já bych do toho tyhle nálepky netahal a ani se moc nesetkávám s lidmi typu, které jsi popsal (tím neříkám, že neexistují).

    Na druhé lokalitě, kam jsem se přestěhoval před 10 lety (takže jsem tam nový) a kde jsem byl 5 let místopředsedou (zajímavé, že mě zvolili i když mě někteří z nich nikdy neviděli), tak každého zdravím. Přijde mi to normální, že když jsem (byl) ve výboru a několikrát jsem byl v předsednictvu na schůzích, že se budeme zdravit. Zdravit bychom se měli i jen jako sousedé. Ne, někteří na mě čumí, co jsem to za exota. A to jsou starší lidé, často důchodci. Ne všichni, s některými jsme si padli do noty, ale více než polovina prostě nezdraví. A fakt si nemyslím, že by to bylo nějakou posedlostí podnikáním.

    Ale vykládej to lidem jako Kučera.
    Tak já mu to vykládám. Problém je (a teď mluvím obecně a nechci se nikoho dotknout), že ti lidé nemají tak nějak všeobecné povědomí o společnosti. Toho jsem si několikrát všiml u Urzy, který se vyjadřuje v rámci své ideologie ke věcem, které jsou v reálu ale úplně jinak. A když mu to někdo chce v diskusi vysvětlit, tak vytáhne svou ideologii a začne básnit o tom, jak by to něco, o čem nic neví, fungovalo bezvadně.
    22.11.2019 23:44 sekacka | skóre: 1 | blog: sekblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Já bych do toho tyhle nálepky netahal

    To nejsou žádné nálepky. Ty příklady které uvádíš (a já bych jich mohl přinést taky stovky) mají nějaký společný důvod. Je toho plný internet a množství knih (není to vůbec z mé hlavy), ve kterých se vysvětluje, proč jsou všechny takové jevy následkem neoliberální ideologie.

    Už 30 let jsou všichni občané bombardováni neoliberální propagandou. Jak je to bezvadné nakupovat se slevou. Jenom úspěšný vyhraje. Solidarita je komunismus. Sociální stát je zlo. To pusobí i na důchodce, kteří v životě nepodnikali. Proč by měl takový důchodce odpovídat na pozdrav - bude za tu odpověď v Tescu něco v nabídce?

    Já vím, že ne každý má čas si tu problematiku nastudovat. Proto jsem chtěl sepsat ten neoliberální seriál. Ale protože má den jen 24 hodin, tak tedy aspoň tu klasiku, která exemplárně ukazuje, jakému sofistikovanému neoliberálnímu tlaku jsme vystaveni.

    Mnozí to možná už viděli, je to ta ta reklama 'Dacia Logan MCV Revolution' ..

    https://www.youtube.com/watch?v=sEY-XC2629s

    .. tedy ta reklama je skutečně fantastická - schválně kdo vi, kdo je ta revolucionářka :-)

    všimněte si prosím, jak v záveru říká Che Guevara, že je čas na další revoluci - a jak Marx odpovídá - 'Che, je potřeba uspokojit potřeby lidí' ... a pak následuje ten střih na ten Dacia Logan ...

    ta message o kterou zde jde zní: korporace uspokojují potřeby lidí, trh uspokojuje potřeby lidí

    Proč by se měli lidé angažovat - jakou barvou se má vymalovat chodba ? - to už trh nebo nějaká korporace nějak zařídí. Občan má dost starostí s tím, aby se jeho ( a hlavně jeho) dítě dostalo na výběrové gymnazium.

    Heron avatar 23.11.2019 11:24 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jak je to bezvadné nakupovat se slevou.

    To je dané tím, že sem po převratu přišlo strašně moc zahraničních hypermaketů a chtěly dobýt nový trh. Problém je, že jich bylo moc, takže velká konkurence. Lidi měli málo peněz (což platí dodnes), takže se jim musely začít podbízet cenou. Některé obchody zkrachovaly, některé se sloučily, některé odešly. Ale furt jich je tady moc. Nehledě na to, že když je pořád všechno ve slevě, tak se těžko pozná, jaká je vlastně originální cena. Vzhledem k tomu, že některé výrobky jsou ve slevě skoro 50% času, tak se to dá považovat za běžnou cenu a "neakční" cena je ve skutečnosti přirážka. Přičemž i ty akční ceny jsou dost často vyšší, než normální v Německu a o kvalitě ani nemluvě.
    Proč by měl takový důchodce odpovídat na pozdrav
    Ze slušnosti. Jinak toto je také kulturní záležitost. Znám jednoho Bulhara, co tady žije pár let a ten prostě nezdraví, i když jinak máme velmi přátelské vztahy. Pomáhá mi v domě (na rozdíl od všech ostatních), na pozemku griluje maso a krmí mě (:-D). Ale prostě nezdraví i když se známe. Totéž jsem si všiml u několika Ukrajinců. Nevím, zda je to tam normální, nikdy jsem tam nežil.
    Proč by se měli lidé angažovat - jakou barvou se má vymalovat chodba ? - to už trh nebo nějaká korporace nějak zařídí. Občan má dost starostí s tím, aby se jeho ( a hlavně jeho) dítě dostalo na výběrové gymnazium.
    Nezařídí. SVJ vlastní celý dům. Nikdo další tam není. Ti vlastníci nevlastní jen své byty, ale společně také celý dům, společné prostory, výtah, střechu, rozvody, fasádu, pozemek pod domem atd. Takže pokud se vykašlou na údržbu domu, tak tím znehodnocují vlastní majetek a jen těžko prodají ten byt za výhodnou cenu. Inzerát: "prodám krásný byt po kompletní rekonstrukci v 8. p domě s nefunkčním výtahem a zatékající střechou" příliš neláká. Takže kdyby to bylo tak, že si každý hrabe sám pro sebe a snaží se zhodnocovat svůj majetek, tak by se o ten dům sakra postaral. Což se neděje.

    Takže kdyby to měla nějaká korporace zařídit, tak by to nejdřív muselo dopadnout tak, že se ten dům vybydlí, korporace to koupí od města za zbytkovou cenu már mega (dům v hodnotě cca 70M), za 10M to zrekonstruuje a potom to bude pronajímat za 20tis. Tj do tří let tu investici má zpět. Jestli toto ti lidé chtějí, tak ať pokračují v nicnedělání.
    22.11.2019 22:04 Pepan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ale no tak Herone, bylo mi 10 roků žil na vesnici a po srpnu 68 jsem ani v okolí neviděl jedinýho Rusáka snad rok. Ve všech alejích a na kraji lesa "tábořili" samí Poláci. Ochotně nás brali do OTéček a měnili vojenský proviant za cigára. Chtěli fotky našich sester a až později jsme pochopili proč :-)Proč tedy nenapíšeš že nás obsadila vojska VS mimo Rumunů (a Albánců)? Znělo by to věrohodněji. Když odmítli Rumuni mohli odmítnout i jiní ne?
    Blaazen avatar 22.11.2019 22:15 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Mohli odmítnout zhruba stejně, jako jsme my nemuseli psát zvací dopis.
    22.11.2019 22:33 Pepan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A Rumuni mohli?
    Blaazen avatar 22.11.2019 22:51 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ceausescu byl sám diktátor, zatímco ostatní členové varšavské smlouvy byli vlezdoprdelkové. Udržoval dobré vztahy ze západem, díky čemuž z nich tahal prachy.
    Heron avatar 23.11.2019 10:18 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Samozřejmě, že nás obsadila vojska VS, ale ti Poláci sem jaksi nepřijeli dobrovolně, že. Podstatné je, kdo to řídil a z jakých důvodů, ne kdo byli ti pěšáci a k čemu chtěli fotky.
    neviděl jedinýho Rusáka snad rok
    Což je ovšem podstatný rozdíl. ;-) Z těch 20 let.
    Blaazen avatar 24.11.2019 19:24 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    @ Jsem společně s dalšími lidmi spolupředsedou SVJ o velikosti 96 bytů ...

    O tomto je natočen nový film Vlastníci. Hlavní roli Herona ztvárnila Tereza "Rambo" Voříšková :-).
    Heron avatar 26.11.2019 16:15 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    :-D

    Jo, na to se těším, do kina sice asi nepůjdu, ale Voříšková, Melíšková, ty jsou moje. Havlovou bych v tom traileru ani nepoznal. A Lábus, to jistí, on navíc nebydlí v domě s SVJ, tak to nikdy nezažil, takže i pro něj to byl zážitek.
    26.11.2019 08:58 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Takze by sis slusne pral, aby se Hitler dozil nejmin stovky? A nebo, kdybys mel tu moznost, bys ho vlastnorucne odstrelil?

    A ano, volby proste nefunguji, jak prekvapive zjisteni. Je uplne jedno jak je nastaven system, ale vzdy je nastaven tak, aby udrzoval u koryt ty, kteri tam uz jsou.

    Nestarat se pak pokud mozno vubec o nic je prece idealni stav. Proto vetsina nesnasi zivnostniky, kteri se staraji aspon sami o sebe.
    Heron avatar 26.11.2019 16:22 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Srovnávat Zemana s Hitlerem je mimo, Hilter vyvolal válku, Zemana se zatím můžeme zbavit zákonnými způsoby. A sere mě, že se o to prakticky nikdo nepokouší. Někdo z ústavního soudu už někdy v 2018 říkal, že ústavní soud je ready. Jenže ten nemůže nic dělat, pokud mu někdo nedá žalobu. A tu poslanci neschválili. Takže to není jen Zeman sám o sobě, ale to masivní stínění kolem něj. Na ty si stěžujte.

    Navíc tyhle situace krásně ukazují sílu nebo slabost státu. To, že se někam dostane lump, se občas stane. Ale silný stát si s tím dokáže poradit a lumpa se zbavit. Prostředky na to máme, jen je využít.
    5.12.2019 12:54 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Az na par detailu ze?

    1) Hitler byl zcela demokraticky zvolen, a nasledne si zacal delat co se mu zlibilo ... ostatne uplne stejne jako Zeman, ze? A mel uplne stejne podporu jak poslancu, tak obcanu. 2) Hitler zadnou valku nevyvoval, tu vyvolali Francouzi, Anglicani, Polaci a Soveti.

    Trohu hloubeji, Francie s Anglii vyhrozovali Ceskoslovensku, ze pokud se nevzda pohranici, na ktere si delali naroky i Polaci, tak ze se pridaji k Hitlerovi. Nasledne si skopcaci s polakama to pohranici rozdelili, aby po par mesicich zabrali i ten zbytek. Pak se dohodli se Stalinem, ze se podeli o Polsko ... a takhle by se dalo pokracovat, jenze primarni pricinou toho byla !PODPORA! ze strany francie a anglie. Dokonce i kdyz mu po obsazeni polska vyhlasili valku, tak ve skutecnosti neudelali vubec nic. Nehlede na to, ze v souladu se smlouvami pochopitelne meli vyhlasit valku i Stalinovi.

    Mimochodem, psonci lifrovali svoje lidi do koncentraku ve velkym, proto asi ted tak rvou, kdyz to nekdo rekne nebo napise.

    --- BTW: Jakpak by asi reagovalo nato, kdyby nas nekdo napad. Defakto jedinej neclen v nasem okolil je Rakousko.

    Zeby uplne stejne, jako se postavili "garanti" celistvosti Ukrajiny (USA a GB vymenou ze to, ze se ukrajina vzdala jadernych zbrani) k anexi krymu a invazi rusu? Tedy mozna by zverejnili nejaky to prohlaseni, a to by bylo tak vsechno.
    Fluttershy, yay! avatar 5.12.2019 14:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Hitler byl zcela demokraticky zvolen, a nasledne si zacal delat co se mu zlibilo

    Proč lžeš?

    Hitler prezidentské volby prohrál a NSDAP ve volbách 1933 získala necelých 44 % hlasů (288/647 mandátů), nikoliv většinu. Zmocňovací akt prošel po zatčení komunistů a sociálních demokratů na základě Reichstagsbrandverordnung. Posléze byly ostatní strany fakticky zakázány.

    jenze primarni pricinou toho byla !PODPORA! ze strany francie a anglie. Dokonce i kdyz mu po obsazeni polska vyhlasili valku, tak ve skutecnosti neudelali vubec nic

    Příčina?

    It is a fact that any rich man, unless he is a Jew, has less to fear from Fascism than from either Communism or democratic Socialism. One ought never to forget this, for nearly the whole of German and Italian propaganda is designed to cover it up. The natural instinct of men like Simon, Hoare, Chamberlain etc. was to come to an agreement with Hitler.

    George Orwell

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.12.2019 15:09 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    It is a fact that any rich man, unless he is a Jew, has less to fear from Fascism than from either Communism or democratic Socialism. One ought never to forget this, for nearly the whole of German and Italian propaganda is designed to cover it up. The natural instinct of men like Simon, Hoare, Chamberlain etc. was to come to an agreement with Hitler.
    A neni sam, kdo to pise. Treba Michal Kalecki upozornuje na neco podobneho ve sve eseji Politicke aspekty plne zamestnanosti, kde varuje pred fasismem jako moznym dusledkem tridniho vedomi pracujicich vyplyvajici z plne zamestnanosti a s tim spojene kontroly nad trhem prace.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    8.12.2019 09:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    No a těch 288 mandátů získal v demokratických volbách, nebo snad ne? Takže zvolený byl demokraticky, i kdyby ses rozkrájel na předvolební plakáty.

    A pak vyhrál politický boj, což je ale jiná kapitola. Ony totiž tyhle hrátky mají s demokracií asi tak málo společného, jako Evropská komise.

    Ostatně nezapomeň, že v ČSR se voleb roku 1935 účastnilo šest fašistických stran, a nedopadly vůbec špatně. Hodně voličů vidělo jak to hned za hranicí "umí" a rádi jim dali svůj hlas!
    Fluttershy, yay! avatar 8.12.2019 10:24 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Hitler byl jmenován „dočasně“ kancléřem už dříve (mimochodem, po přímluvě řady průmyslníků). Legitimita jako u jiného předsedy menšinové vlády – přinejmenším slabý mandát.

    O demokratičnosti následných voleb (březen 1933) lze s úspěchem pochybovat, když se okolo nejen producírovaly stranické paramilice (tj. nebyl to jenom larping). Chápu, že to nemůžeš přiznat, protože by to delegitimizovalo i další režimy tíhnoucí k podobným praktikám.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.12.2019 11:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Stejně tak můžeš s úspěchem pochybovat o amerických prezidentských volbách, protože v nich na názoru většiny voličů záleží ze všeho nejméně.

    A například SA můžeš považovat za "pořádkové složky", ochraňující klidný průběh demokratických voleb před terorem židobolševických elementů ;-)

    Samozřejmě také záleží na momentálním výkladu historických událostí a souvislostí, poplatnému právě většinové ideologii. V roce 1870 Ku-Klux-Klan za zločinný považoval jen málokdo...
    Fluttershy, yay! avatar 8.12.2019 12:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jako apologetika fašismu pěkné…

    Přitom odkopal ses hned v první větě, protože zrovna kolem minulé volby POTUS by neproběhla taková dezinformační kampaň cílená na voliče, kdyby o ně nešlo. Co je podobný problém jako např. s referendy – jako o brexitu. Uh, referendy
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    8.12.2019 13:59 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Odkopal jsem se leda jako ďáblův advokát :-D

    Jo referenda, to bylo to irské, které se prostě opakovalo tak dlouho, až konečně zvítězil ten správný (probruselský) názor?
    Fluttershy, yay! avatar 8.12.2019 14:07 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jak dlouhý odstup musí být mezi referendy, aby byla správně demokratická, hmm?

    To se ty nejasnosti kupí…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    9.12.2019 07:29 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Na to si velmi živě pamatuji a druhé irské referendum mě definitivně přesvědčilo, že EU je nová totalita zabalená v "demokratickém" hávu. Ono si stačí přečíst některé výroky pana Junckera, jaké má smýšlení o lidech a jak postupovat "naprosto transparentně" v různých otázkách.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    8.12.2019 17:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Stejně tak můžeš s úspěchem pochybovat o amerických prezidentských volbách, protože v nich na názoru většiny voličů záleží ze všeho nejméně.
    Případně dtto v Rusku s těmi jejich каруселями a podobnými technikami ;-)
    22.11.2019 13:45 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Bohužel o skutečně důležitých věcech nerozhodují volby, ale EU, viz třeba povinné odebírání otisků prstů na nové občanky kvůli terorismu.
    22.11.2019 13:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Už sis vyložil čapku alobalem?
    22.11.2019 14:00 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Že by ti došly argumenty?
    22.11.2019 14:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Vzhledem k tomu, že EU sama je demokratická instituce řízená volbami, na tom není nic špatného.
    22.11.2019 14:27 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Zákony tohoto typu by měly procházet referendy. V případě, že by s odebíráním otisků prstů souhlasila většina občanu, tak jsem ochoten se s tím smířit, protože to by byla demokracie. Nyní o tom hlasovali v Lucembursku ministři spravedlnosti a pochybuji, že jejich strany měly něco takového v programu.
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2019 14:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Proč „by měly“? Proč právě referendy? Jakými referendy přesně? Oč je to demokratičtější než volba kvalifikovaných zastupitelů?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2019 14:41 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Protože politici mohou během volebního období přijít se zákony omezující svobodu, a ani se o tom nemusíš dozvědět.
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2019 15:15 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Normálně vlezu na web parlamentu a podívám se, s jakými zákony kdo přišel. Jak se to liší od referend (o kterých bych se taky musel nějak dozvědět)?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2019 15:45 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Na politika po jeho zvolení už nemá veřejnost žádný vliv, takže si může dělat, co chce. Může třeba přijít se zákony, které vůbec neměl v programu. A to podle mě není demokracie, ale podvod na voličích.
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2019 15:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Se zákony může přijít, ale aby se dostaly do praxe, musejí být kolektivně odhlasovány a projít vícero nezávislými orgány.

    Politik v těchto orgánech často chce být znovu zvolen nebo je členem nějaké strany/hnutí – kolegové chtějí být znovu zvoleni, takže když jim bude dělat ostudu, můžou ho vykopnout. Pokud je členem vlády, inu, vláda se zodpovídá parlamentu.

    Lze namítnout, že většina stran(y) či hnutí hájí zájmy někoho jiného, než svých voličů, které pouze obalamutila v předvolební kampani. To je legitimní kritika. Jenže analogie platí i pro referenda, jež může provázet dezinformační kampaň.

    Nehledě k tomu, že obecně u hlasování se nabízí řada otázek:
    Co přesně myslíš „referendem“?

    Kdo ho vyvolává? Kdo rozhoduje, které otázky jsou legitimní, jak by měly být formulovány, jaké jsou validní odpovědi, kdo se může účastnit, jaké je kvórum, za jakých okolností je výsledek závazný a kdo ho vůbec naplňuje…?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2019 16:19 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Anebo politik docela oprávněně svede vinu na Brusel.

    Takže si myslíš, že zastupitelská demokracie je lepší než ta příma?
    22.11.2019 16:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    "Docela oprávněně"? Tobě nedochází, že takový politik fatálně selhal? Chápu že svádění viny je aktuální trend, odpovídající Babišově linii, ovšem pokud ho považuješ za normu, tak se nediv až se jednoho krásného dne probudíš v Andrejově samoděržaví.
    Fluttershy, yay! avatar 22.11.2019 16:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Demokracie může mít mnohem více podob než volby zastupitelů či referenda – ostatně i ty mohou mít mnoho různých podob, viz položené otázky.

    Proto doporučuji se před házením hlášek jako výše zamyslet a nejen to, ale věnovat se i stávající teorii jako hledání konsenzu nebo různé volební systémy – včetně losu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 23.11.2019 20:10 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Jó, my se zamyslíme, soudruhu. Tohle o tom snímání otisků jsem nevěděl, to mi nějak uniklo. Možná proto nebude na škodu si udělat malou exkurzi do ne tak vzdálené minulosti. Otisky prstů na dokladech totožnosti na našem území nejsou žádné novum. Zavedla je novátorsky Třetí říše. kuk. To takhle jednoho krásného dne přicestoval mladý progresivní nacionální socialista strýček Heydrich a bylo to. A jsem si jistý, že důvody pro obhajobu toho opatření byly hodně podobné těm dnešním - tedy ochrana proti terorismu. Bylo třeba se chránit proti teroristickým organizacím jako byla Obrana národa a proti arciteroristům jako byl Balabán, Mašín a Morávek.

    Nuže shrňme si to; Nacionální socialisté a jejich kolegov€ internacionální socialisté jsou i po létech furt stejní a maj furt stejné nápady. Proto v tom nespatřují nic podivuhodného nebo skandálního, to je plynulá kontinuita. Když měla otisky Třetí říše, proč by je nemohla mít i Čtvrtá, že.

    Viděl jsem protektorátní rodný list mein mutter. Tam teda otisky od batolete nebyly. Nicméně doba jde kupředu a progresivní iniciativní €urosoudruh Hamtáček navrhuje občanky pro děti od šesti let (ne, to není fór). Pochopitelně i s otisky, páč nepředpokládám, že by s. Hamtáček nevěděl o této skvělé €uroiniciativě. Taky tam bylo, v tom rodnym listě, že vather byl arbeiter fír Skoda Werke. To teda ještě čtvrtá říše nezavedla, Arbeitsbuch. Co není ale může ještě být. Uplynulo pár desítek let a Škoda Werke opět pracuje pro blaho Říše. Takže všechno je v cajku, stimmt, ordnung. Das Neue Europa, heslo nacionálnich i internacionálních socialistů.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 23.11.2019 20:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    kdo nehajluje s námi, hajluje proti nám
    Copak otisky prstů, slyšeli jste o pohraničním „detektoru lží“?
    IBorderCtrl’s lie detection system was developed in England by researchers at Manchester Metropolitan University, who say that the technology can pick up on “micro gestures” a person makes while answering questions on their computer, analyzing their facial expressions, gaze, and posture.

    An EU research program has pumped some 4.5 million euros into the project, which is being managed by a consortium of 13 partners, including Greece’s Center for Security Studies, Germany’s Leibniz University Hannover, and technology and security companies like Hungary’s BioSec, Spain’s Everis, and Poland’s JAS.

    Ray Bull, professor of criminal investigation at the University of Derby, has assisted British police with interview techniques and specializes in methods of detecting deception. He told The Intercept that the iBorderCtrl project was “not credible” because there is no evidence that monitoring microgestures on people’s faces is an accurate way to measure lying.

    “They are deceiving themselves into thinking it will ever be substantially effective and they are wasting a lot of money,” said Bull. “The technology is based on a fundamental misunderstanding of what humans do when being truthful and deceptive.”

    In recent years, following the refugee crisis and a spate of terrorist attacks in France, Belgium, Spain, and Germany, police and security agencies in Europe have come under increasing political pressure to more effectively track the movements of migrants. Border security officials on the continent say they are trying to find faster and more efficient new ways, using artificial intelligence, to check the travel documents and biometrics of the more than 700 million people who annually enter the EU.

    Earlier this year, researchers at the Milan-based Hermes Center for Transparency and Digital Human Rights used freedom of information laws to obtain internal documents about the system. They received hundreds of pages; however, they were heavily redacted, with many pages completely blacked out.

    “The attempt to suppress debate by withholding the documents that address these issues is really frightening,” said Riccardo Coluccini, a researcher at the Hermes Center. “It is absolutely necessary to understand the reasoning behind the funding process. What is written in those documents? How does the consortium justify the use of such a pseudoscientific technology?”
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 23.11.2019 21:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Ne, to jsem neslyšel. Ale slyšel jsem o dalších skvělých €uroiniciativách jako je kontrola a cenzura sociálních sítí, snaha o odzbrojování občanů (to je znak všech totalitních režimů), nějaká ta silniční směrnice či jak se to jmenuje (omezovač rychlosti do každého auta a povinné šmírování skrz GPS), skvělá evropská úprava autorského zákona a nepochybně další speciality se chystají.

    A taky se mi líbí upřímné vyznání soudruha dada alias sekačky, Ondry, Franty, Pepy a bůhvíčeho ještě. Protipokrokovým živlům jako je xkucf třeba zakroutit krkem pak už se konečně bude tančit všude, budou vlát vlajky rudé. No i když teda spíš zelené, protože fůra bolševiků se přebarvila do zelena. Jo a taky oceňuji přímočaré vyznání soudruha piráta s tou lodičkou, na které je rudá hvězda. Ten to normálně vybalí, že je zelený komunista, to oceňuji. Z tebe to však, soudruhu, leze jak z chlupatý deky, že si bolševik. Měl by ses trochu pochlapit jako ten soudruh s lodičkou.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 23.11.2019 21:53 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Máš v rizoto v termitech.

    Co se odzbrojování týče, Karel Marx:
    The whole proletariat must be armed at once with muskets, rifles, cannon and ammunition, and the revival of the old-style citizens’ militia, directed against the workers, must be opposed. Where the formation of this militia cannot be prevented, the workers must try to organize themselves independently as a proletarian guard, with elected leaders and with their own elected general staff; they must try to place themselves not under the orders of the state authority but of the revolutionary local councils set up by the workers. Where the workers are employed by the state, they must arm and organize themselves into special corps with elected leaders, or as a part of the proletarian guard. Under no pretext should arms and ammunition be surrendered; any attempt to disarm the workers must be frustrated, by force if necessary.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 23.11.2019 22:08 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    No jasně, na Lidový milice jsem zapomněl. Už máte? No, asi ještě ne, Antifa zatim stačí. No, hlavní je, soudruzi, že vás v čele se s. Kynkosem hřeje, jak ty báječné € změny proběhnou výsostně demokraticky. Čest práci ale ještě neříkej, protože si o ní ještě nezavadil. Stejný případ byl i tvůj idol soudruh Marx. links-zwo-drei-vier links. Links!
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    24.11.2019 10:54 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Brusel nemůže za to že z nás Klaus s ODS, a nefunkční socani udělali montovnu.

    Brusel taky nemůže za to, že zástupci ČR prosazují věci co jsou proti zájmům ČR.
    24.11.2019 11:15 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To zkusili třeba Zelení a skončili v propadlišti dějin, ČSSD rezignovala na socdem politiku a hrozí jí totéž. ODS zase vykopla Klause mladšího protože jinak by dost drsně projela Eurovolby,a možná se tím zároveň zbavila hromady šílenců co ho podporovali.

    Až se Češi naučí žít v demokracii, velké strany si něco takového nedovolí, protože v nich bude fungovat sebekontrola. Žádná strana nechce, aby těžce projela příští volby jen protože jí dva špatně vybraní pitomci udělali v parlamentu ostudu. Nebudou chtít prohrát velkým rozdílem, protože chápou důležitost a roli vlády i opozice

    Jenže uplyne hodně vody než se dostaneme až sem. Zatím někteří voliči ODS ani nechtějí akceptovat, že by ČSSD vůbec měla existovat. A to pak je cesta do pekel, protože to znamená šílence jako je Okamura... A zároveň je tahle netolerance i důvod, proč tu odvolatelnost nebude fungovat.
    Darth Phantom avatar 24.11.2019 20:07 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Díky za hodnotné komentáře, které mi konečně otevřely oči. Píšu si do notýsku: Brusel nikdy v žádném případě za nic nemůže, za vše může Klaus st. a nově i ml., a Okamura (všichni rusofilní). Že tu budou otisky prstů v občance jak za heydrichiády může Klaus a ruská propaganda. Češi si neumějí vládnout, neumějí žít v demokracii a myslí si, že jsou jako ve Švýcarsku (psali na irozhlas.cz). Ještě jednou vřelé díky.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.11.2019 01:17 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Názory, které tu prosazují Klausové přesně odpovídají zájmům Ruska.
    Pokud jsou podle tebe zájmy ČR shodné se zájmy Ruska, je to tvůj názor, který ti neberu.
    22.11.2019 14:33 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Po tom fiasku v UK bych byl s referendy velmi opatrný.

    Jinak to na úrovni EU není principiálně nijak odlišné třeba od vlády ČR. Prostě zastupitelská demokracie. Přímá demokracie by měla něco do sebe, ale musela by být omezená na lidi a alespoň průměrným vzděláním a/nebo inteligencí.
    22.11.2019 14:44 sad | skóre: 10 | blog: sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Představoval bych si podobný systém jako ve Švýcarsku, protože teď jsme zcela v područí EU, a to není dobrý stav.
    22.11.2019 14:53 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    protože teď jsme zcela v područí EU, a to není dobrý stav.
    To dává asi tolik smyslu, jako že je Liberec v područí ČR.
    24.11.2019 09:41 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Koukám, že i ty jsi podlehl Ruské propagandě...
    5.12.2019 12:56 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ze ty o tom jak EU funguje nemas ani paru? V eu o vsem rozhoduje evropska komise a tu nikdo nevoli.
    22.11.2019 17:02 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    První, kdo tu začal brojit proti aristokratům, znárodňovat, a střílet do dělníků byl Masarykův režim za první republiky. Ale o tom už se nikdo mluvit neodváží...
    22.11.2019 17:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Píšeš blbosti. I na tohle téma jsem už tady psal.
    23.11.2019 22:42 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ano? A v čempak?
    22.11.2019 17:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A bylo to snad špatně? Byla to de fakto revoluce. Chtěl bys zústat součástí mocnářství? Já ne.
    22.11.2019 21:37 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ano, boze, ano! Lepsi mit z bozi milosti cisare, nez z vule lidu presidenta.
    23.11.2019 17:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Nácků jsem se neptal.
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2019 14:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A proč ne? Kdyby se mocnářství zmodernizovalo, o což usiloval Karel I., měli bychom moderní a výkonný stát, na který by si v roce 1938 Hitler netroufl. Zatímco na rozdrobenou a rozhádanou Evropu ano. A Češi by se o sebe v rámci většího celku postarali,o to nemám strach.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 23.11.2019 14:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jakoby se „moderní a výkonný stát“ – monarchie – nemohl fašizovat a péct s Hitlerem. Jako např. Bulharsko nebo samozřejmě Japonsko.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.11.2019 10:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Moderní a výkonný stát, kde by česká řeč nezazněla ani v chlévě. I o to Karel I usiloval. A Hitler byl Rakušák, na to nezapomeň ;-)
    Fluttershy, yay! avatar 24.11.2019 11:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Srbština z Horní Lužice nezmizela, takže asi těžko. Ale velká škoda by to nebyla. V němčině např. dlouhodobě vychází (logicky) mnohem víc – pozoruhodných – knih.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.11.2019 11:44 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A kolik lidí tam dnes srbsky mluví? Mimo důchodců...

    Ano, z celé té řady pozoruhodných knih bych namátkou jmenoval třeba Mein Kampf :-D
    Fluttershy, yay! avatar 24.11.2019 12:41 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Od Goetheho po Wittgensteina nic? K tomu mnohem větší objem překladů.

    Tady se vskutku odhalí intelektuální elity.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 24.11.2019 20:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ale velká škoda by to nebyla.

    Jakým myšlenkovým pochodem ses najednou dostal k Lužici, intelektuální soudruhu? Lužičtí Srbové jsou prakticky už téměř germanizováni, národ těsně před zánikem. Mimochodem moc pěkný jazyk, strašně se mi líbil. Kdybych měl čas, tak bych to postudoval. Po válce byl na stole vážně míněný návrh, že by Lužice připadla ČSR. Škoda. Frickové se už dávno otřepali a hrají si znova na Vůdce Říše a Evropy. Měl se jim zatnout tipec víc.

    Jako Lužičtí Srbové jsme mohli taky dopadnout. Vlastně už od pradávna, počínaje sv. Václavem. Kdyby nebyl, kdoví. Někdy i germánský kolaborant může být užitečný. Nejvyšší protektorátní vyznamenání byl Čestný štít s orlicí sv. Václava. Takže žádná škoda říkáš, pionýre?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    28.11.2019 15:57 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    ... že vraj ich lužickou srbštinou hovorí len cca 15 000 za tej totality ešte veselo rozvíjali svoje národné tradície;-)... choreograf zo SĽUK-u Kubánka im ich tam napr. pomáhal kriesiť...
    Darth Phantom avatar 28.11.2019 20:28 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Zdravim, soudružko. No nějaká "snaha" ze strany Němců tam je. Mají tam někde dvojjazyčné nápisy jako u nás za Protektorátu a tak. I něco jako Parlament. Ale ten nemá klasickou funkci Parlamentu, to je instituce pro vyjednávání s ouřady.

    Mě spíš zajímalo, proč pionýr tak ledabyle mávnul nad lužickými Srby rukou, páč je to unikátní kultura i jazyk, který je hodně pododný češtině. No už se to asi nedozvim. Myslel jsem, že soudruzi mají otevřená srdce pro každého. Všimnul jsem si, že s. Davkovi leží na srdci Rojava. Měl v patičce něco jako "Make Rojava green again", myslim. Dokonce vim i proč, protože marxismus-(ze)leninismus. Kurdské milice jsou totiž zhusta marx-leninské. A to si představte, soudružko, že tam mají i čistě ženské vojenské milice. A to je obdivuhodné. Ne, že bych neměl ke Kurdům taky určité sympatie, to mám, protože v době, kdy se Islámský stát rozmáhal a koalice desítek států s nejmodernější voj. technikou vedená Američany předstírala vojenské operace, byli Kurdové jedni z mála, kdo skutečně bojovali. I ženský. K lužickým Srbům mám sympatie větśí.

    Ještě jste ruská agentka? Vzpomněl jsem si na jeden vtip na motivy seriálu 17 zastavení jara. Sovětský rozvědčík Isajev alias Otto von Stierlitz jede ve svém oblíbeném Mercedesu a standartenfuhrerských rukavicích se šéfem gestapa Müllerem. "Kde jste se naučil tak bravurně řídit, Stierlitzi?", ptá se Müller. "Ve Svazarmu" odvětil Stierlitz a zamyslel se, zda na sebe něco neprořekl. :)))

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.11.2019 18:31 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak ja začnem od konca.;-) Ja už sama neviem, čo som. Jedni mi nadávajú do náckov, druhí do komunistov, smerákov, ďalší do "liberálnych fašistov" a slniečok... Dnes platí opäť: kto nejde s nami, ide proti nám. Rusko musíte bezvýhradne milovať, alebo nenávidieť. Ja to mám akosi tak, že k tým Rusom odjakživa cítim sympatie, i keď som v istom období i sovietskym turistom vynadala do okupantov a odmietla im poskytnúť info, kde je Prior, či kam to chceli na nákupy...

    To s tými počtami Lužických Srbov hovoriacich ešte rodnou rečou mám z nejakého videa o ich etnickej menšine... Tiež im (skoro) všetko rozumiem, podobne ako Poliakom. Ale ten folklór už majú ponemčený.

    https://www.youtube.com/watch?v=DXxKxXLE2jk (Účinkujú:Slovenský ľudový umelecký kolektív, Serbski ludowy ansambl, Budyšin)

    30.11.2019 08:04 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Dana Podracká sa v úvode knihy „Madona má červenú dušu – antológia súčasnej lužickosrbskej poézie“:

    „Hornou lužickou srbčinou dnes dokáže hovoriť asi 20.000 – 25.000 osôb všetkých generácií (z toho však iba okolo 10.000 ho skutočne používa ako jazyk každodennej komunikácie); dolnou lužickou srbčinou však hovorí už len okolo 5.000 ľudí, z veľkej väčšiny vo veku nad 60 rokov.“ (2013)
    30.11.2019 16:01 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Můžete se na to zeptat vašeho oblíbeného diskutéra kyknose; pokud vím, je to Lužický Srb...
    1.12.2019 08:13 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    V Česku sa vraj k tej menšine hlási(-lo) okolo 1 000 ľudí. Koľkí ešte aktívne rozprávajú lužickosrbrsky, nevedno. Slovák, keď je pár rokov v Čechách, už mluví...(zaujímavé, že Čech na Slovensku sa až tak ľahko neasimiluje). Malý národ veľmi ľahko vymrie, preto je úplne namieste, že je, ak ide o globalizačné tendencie, ostražitý - ak ostalo už iba niekoľko desiatok tisíc Lužických Srbov, sú v situácii toho posledného nosorožca sumatrianskeho v Malajzii...Ale to je asi cieľ globálnej oligarchie, kralyk (vy asi budete progresívny liberál?;-)). Národné povedomie môže spojiť ľudí proti cudzím záujmom - pele-mele pomiešané z rôznych africko-ázijsko-európskych ingrediencií stratí pojem o identite a jedinci sa potom budú dať triediť a aj premiestňovať (do bezpečných vzdialeností od "pevností" oligarchov) podľa upotrebiteľnosti. Predpokladám, že časom zavedú aj bumažky, oprávňujúce opustiť pridelený rajón...Strážiť ho budú možno nejakí robotickí čmeliaci.:-)
    1.12.2019 22:27 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ale to je asi cieľ globálnej oligarchie, kralyk (vy asi budete progresívny liberál?;-)).
    To nevim, záleží, co se tím myslí. Proti národní identitě určitě nic nemam, sám taky nějakou mám a všelijaké zajímavé národy mě popravdě docela zajímají. Nemám rád takový ten politikou bastardizovaný nacionalismus.

    Oligarchii opravdu rád nemam a štve mě, že je na vzestupu u nás, na východě i na západě.

    Ke globalizaci mam takový neutrální postoj, nejsem ani pro ani proti. Myslim si, že se tomu moc nedá zabránit. Můžeme se snažit nějak řešit negativní důsledky.

    Chtěl jsem na podobné téma napsat blogvej zápisek, ale mam dost málo času, tak uvidim, jestli z toho něco pojde. Můžeš se jednou za pár dní podívat, třeba se tu něco objeví ;-)
    2.12.2019 05:07 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Se stim smiř. Už přes čtvrt století tvrdím, že se feudalizmus vrací, a oligarchie je přechodný mezistav.

    Ale než napravovat důsledky, nebylo by lepší řešit příčiny?
    2.12.2019 05:08 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    podívám se;-)

    z jedného "konšpiračného" alternatívneho média: https://youtu.be/lgrsf4I64KU

    treba diskutovať s každým... aj keď je "krajný ľavičiar";-)
    Darth Phantom avatar 2.12.2019 21:41 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    oblíbeného diskutéra kyknose; pokud vím, je to Lužický Srb...
    No hlavně je to fanatický ekofašista. Proč tak k smrti nenávidí Srby z Balkánu je ve hvězdách. A nejvíc mě pobaví, když takoví exoti jako kynkos předstírají, že nerozumí slovensky.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    28.11.2019 16:56 skajrajdr | skóre: 2 | blog: skajrajdr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A Češi by se o sebe v rámci většího celku postarali,o to nemám strach.
    Jako ze by byli uspesni stejne jako ted v ramci vetsiho celku - EU?:) Me to teda prijde jako prast nebo uhod (ted se nevymezuji vuci mocnarstvi a nebo EU, jen poukazuji na to, ze tam neni zasadni rozdil)
    22.11.2019 21:36 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    +100000
    vencour avatar 22.11.2019 21:54 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Kdybych chtěl psát jako historik, tak bych napsal "modrá zdegenerovaná krev pindá kraviny a furiantský sedláci jim ještě tleskaj".
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    24.11.2019 09:38 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To by se skvěle hodilo na popis voličů TOP 09 - strany pánů Czernina a Schwarzenberga.
    24.11.2019 10:25 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Většina stejně přijela kvůli Helence :-)

    PS> Doufám že jsem narážku pochopil správně.
    Darth Phantom avatar 24.11.2019 21:17 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ta ženská je blbá jak patník (asi myslíš Langšádlovou). Pekarová rovněž, umí jen opakovat naučené fráze, ale aspoň nevypadá jako Kalamity Jane. Nu což, poslední zhasne a bratr Karlousek odslouží zádušní mši.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    vencour avatar 22.11.2019 21:52 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Kdybyste chtěl být brán vážně, tak byste se nestyděl psát detaily, aby šlo diskutovat.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    23.11.2019 22:49 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Zákaz používání šlechtických titulů a poukazování na svůj šlechtický původ, nucený prodej pozemků za zlomek ceny (= pozemková reforma), krvavé potlačení Duchcovské stávky dělníků....
    vencour avatar 25.11.2019 12:47 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ta stávka měla smůlu v přítomnosti provokatérů blízkých s KSČ nebo s kým, proto jsem se ozval. Zbytek nerozporuju.
    A souhlasím, Masaykovi a Benešovi bych mohl vyčítat to, že se nesnažili více sjednotit tuto zemi.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    25.11.2019 15:37 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To že vedle mě stojí provokatér není argument proto, aby mě někdo zastřelil, takže tuhle vítku úplně neberu.
    Nojo, jenže to by Češi museli brát Němce a Židy jako sobě rovné, místo toho aby své dějiny interpretovali jako odvěký souboj s Německým živlem, a místo aby se nechali strhnout Hilsneriádou. A taky bychom Slovákům museli dát federaci.
    vencour avatar 25.11.2019 15:48 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Když provokatér začne střílet na četníky, proč se divíte k tomu, co dojde?
    Znáte Žáby v mlíku od Drnka? On tam ty sporné body taky vypisuje, co se udělalo lépe v tom alternativním světě.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 25.11.2019 15:52 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jo, proto taky četníci infiltrují organizovaný odpor provokatéry.

    ACAB
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    23.11.2019 11:56 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Moje babička (ročník 1914) z maminčiny strany, která celý život tvrdě dřela v zemědělství, o Masarykovi vůbec, ale vůbec nemluvila hezky. Můj děda (ročník 1918), z tatínkovy strany a selského rodu, o něm rovněž nemluvil vůbec hezky ... A oba dva mě velmi důrazně varovali před Němci.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    24.11.2019 10:16 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Střílet do dělníků bylo v té době běžné ve všech civilizovaných zemích, Československo v tomhle ohledu nijak nezaostávalo. A třeba v takové Velké Británii s tím neměli problém ještě o půl století později...
    24.11.2019 10:32 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Máš k tomu někde podklady? To by pak komunistické hnutí bylo poměrně logickým důsledkem dění...
    24.11.2019 10:52 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Však bylo. Jako historik bys ty podklady měl znát.

    Pro začátek můžeš vyjít z výroku Allena Ginsberga, roku 1965 v Praze: "Všechny kapitalistické lži o komunismu jsou pravda, a všecky komunistické lži o kapitalismu jsou také pravda."
    24.11.2019 11:17 Historik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak si je nech pro sebe, no.

    Ale budu to brát jako bys nic neřekl.
    vencour avatar 25.11.2019 12:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    O hladomoru v Indii a dodávkách obilí do Anglie se tady v ČR taky nemluvilo, našel jsem zmínku na Courseře, teď mi Google našel tohle ...
    Roky 1770, 1783, 1866, 1873, 1892, 1897, 1892, 1897 a 1944. Ve všech těchto letech umíraly miliony obyvatel Bengálska v důsledku strašlivých hladomorů. Bengálsko je chudá země a hrozba hladomoru nad ní visela velmi často. Před příchodem Britů ale vždy vláda dokázala zabránit nejhoršímu a do ohrožených oblastí poslat něco, co by se dnes dalo nazvat humanitární pomocí. Britové však měli jediný cíl, vybírat daně, těžit suroviny a sklízet úrodu. Zkrátka vytěžit zemi, která už tak měla velmi málo.
    Někdo z Indie měl pak říci "měli jsme vás skoro rádi, Angličané, ale teď už ne".
    Čili nemusí to být vždy jen střelba a i to, že se střílí nemusí být to nejhorší. (Odkaz na potlačení nepokojů jsem nenašel)
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 25.11.2019 13:06 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Och, britská koloniální správa!

    Namátkou takový Rowlatt Act (indefinitely extending the emergency measures of preventive indefinite detention, incarceration without trial and judicial review) a následný masakr v Amritsaru (Acting Brigadier-General Reginald Dyer ordered troops of the British Indian Army to fire their rifles into a crowd of unarmed civilians in Jallianwala Bagh, Amritsar, Punjab, killing at least 400, including 41 children, one only six weeks old) je výživný.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vencour avatar 25.11.2019 13:11 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Supr (ach ta ironie ...), dík za pomoc. To by mohlo být ono.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Agent avatar 22.11.2019 20:34 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Kdysi byly doby, že bych s takovým gulášem snad i souhlasil. Naštěstí jsou už pryč... S některými jednotlivostmi by se souhlatis i dalo, ale celkové vyznění je pro mě momentálně nepřijatelné, jakože před 89 tu nebyla totalita? Byla. To, že nebyla tak krutá jako totalita v jiné době, je asi pravda, ale nic to nemění na principu.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    22.11.2019 21:35 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ja bych to posunul soudruhu. Totalita v nasi mezi zacala jiz pozemkovou reformou za prvni republiky odstartovwnou v roce 19!!! Jen prase by s tim souhlasilo.
    Fluttershy, yay! avatar 25.11.2019 15:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Metternich, Bach, nic?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    22.11.2019 20:53 Pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Díky za post, děláš mi to rozhodování jednodušší. Píšu si: "Hilšera rozhodně nevolit, kandidát pro lamy."
    23.11.2019 11:58 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Pana vyčůraného doktora rozhodně nevolit. Založil si stranu, jen aby se mu peníze za volební kampaň vrátily zpátky, a to tvrdil, že je nezávislý.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    22.11.2019 21:31 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ja osobne nemam koho volit a trpim absolutni deziluzi z nasi politiky. Marne cekam na partei, ktera by se postavila celem k vyhnani Sudetonemeckych krajanu a alespon formalne podporila vysetrovani mnohych zlocinu, ktere se byly stat po valce. Stale ziji mezi nami lide, kteri vyhnani zazili, a tyka se to i me rodiny. Temto lidem dluzi ceska republika omluvu, odskodneni a restituce zabaveneho majetku.
    22.11.2019 23:34 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    čr vám nedluží nic
    Dalibor Smolík avatar 23.11.2019 14:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Problémy se sudetskými Němci začal dávno před tím, a to v roce 1867. Císař Franz Josef měl problém při úvaze o rozdělení říše na 3 části (včetně Čech) právě s nimi. Postavili se proti a proto z federace sešlo. Zůstalo jen Rakousko-Uhersko a tím si i zadělalo na jeho pozdější pád.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 23.11.2019 20:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Marne cekam na partei, ktera by se postavila celem k vyhnani Sudetonemeckych krajanu a alespon formalne podporila vysetrovani

    Ty asi šprýmuješ, že. Buď jsi byl poslednich x let v kómatu, nebo si pobihal po lese jako tvuj děda, když byl po válce u Wehrwolfu se strunou ulovit pár Tschechische Untermensch. Nemyslím, že by tady byla nouze o kolaboranty. Je tady jasně vyprofilovaná sudetoněmecká partei KDU-ČSL s řadou aktivních kolaborantů a tak nevím, nač si stěžuješ. V záloze HOP na 0,09. Ta se ale vzhledem k volebním preferencím hlasitě neprojevuje.

    Nadprůměrně úlisní jsou i Smažáci, kteří byli asi nejaktivnější při pozvánce na asi největší provokaci v poválečných dějinách, kterou by měl být první sjezd Henleinovců v ČR. Lidovce neřešim, ti si právem zaslouží jidášký groš za opravu zvonice kapličky v pohraničí. Pohnutky Smažáků jsou zatím neznámé a nebylo by od věci tomu přijít na kloub.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    24.11.2019 07:27 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ano, té bandě henleinovských teroristů dluží Česká republika řadu doživotí a trestů smrti, před kterými je po válce zachránil odsun. To byla neodpustitelná Benešova chyba, že na tenhle požadavek přistoupil, mělo se to řešit jako v jiných západních zemí, pod šibenicí nebo u zdi.

    Samozřejmě že vyhnání byl zločin, Čechům vyhnaným z pohraničí dodnes Německo dluží odškodnění, je to zločinecký národ a zločinecký stát, který odmítá přijmout odpovědnost za svoje zvěrstva. Musí se k tomu postavit čelem a platit.
    Darth Phantom avatar 24.11.2019 19:37 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    S tím by se dalo souhlasit. Podle tehdejších zákonů byl za vlastizradu trest smrti. Na odsuny 1:1, takže plichta. Suďeťáci byli taky dost hraví, před Mnichovem hráli bojové hry jako přepadávání četnických stanic, vraždění četníků a úředníků, přepadávání pošt a úřadů aj.

    Pak přišel perspektivnější kádr, strejda Heydrich. Ten byl o poznání sportovnějšího ducha, šermoval a myslim, že jezdil i na koni. No a strejda si chtěl zahrát totální vybíjenou. To se hraje na střelnici, v plynových komorách pojízdných i statických, semtam i na Sibiři, destinace se mohou lišit.

    Takže bych doplnil, že Češi dluží Němcům jednu poutavou bojovou hru, něco jako Hunger Games, tak nějak se ten film jmenoval.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.11.2019 13:41 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Hezky jste se kluci v tom antigermanismu poplácali po ramenou...
    Darth Phantom avatar 2.12.2019 21:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    No jéje. Je třeba mít na paměti, že Německo (sjednocené na idejích pangermanismu) bylo, je a bude největší hrozbou pro Evropu. Stává se to tak průměrně 2x za století, no a novou epochu začali dost zostra, s Wir schaffen das...
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.11.2019 21:07 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Vysidleni ceskeho obyvatelstva bylo ponekud rozdilne od vyhnani obyvatelstva Nemeckeho. Vzdyt podle odhadu zustalo v Sudetech zhruba 350000 Cechu!
    Fluttershy, yay! avatar 25.11.2019 21:14 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A v Evropě dokonce zbyli i nějací Židé! (ano, tuhle „úvahu“ skutečně používají živlové zpochybňující Holocaust)
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Dalibor Smolík avatar 4.12.2019 17:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tohle ale není vůbec srovnatelné. Němci v Sudetech ty zbývající Čechy potřebovali, ti lidé prostě chyběli. A šlo o asi 200 - 300 tisíc lidí. Jak museli Němci chybět po válce, když jich odešly 3 miliony .. to je ale jiná kapitola. Nicméně některé Čechy během války Němci povolávali zpět do Sudet, protože je opravdu potřebovali. Stačí se podívat na seriál Synové a dcery Jakuba Skláře, takže to v podstatě přiznali i komunisti ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 4.12.2019 17:09 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Kdyby Němci někde potřebovali aspoň nějaké Židy, anulovalo by to Holocaust?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.12.2019 19:26 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak třeba při vývoji jaderné zbraně by je tenkrát potřebovali dost nutně ;-)
    4.12.2019 20:22 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Cesi, jejichz rodinam patrila puda v roce 1910, mohli zustat naprosto bez problemu a byly jim mnohdy nabizeny moznosti integrace. Nemci mohli po vyhnani zustat jen naprosto vyjimecne se ponizujici ztratou obcanskych svobod a cti. Tim nechci legitimizovat vysidlovani ceskeho obyvatelstva, ale prirovnavat to k vyhnani Sudetskych krajanu je nepatricne az nemvravne.
    4.12.2019 20:50 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak integrace tomu říkáš. No, někteří za tu "integraci" o pár let později kopali nohama v oprátce, a zaslouženě.
    5.12.2019 20:49 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Integraci mam na mysli napriklad prijeti Risskeho obcanstvi, ktere nekteri Cesi mileradi prijimali. ;-) Staci si precist par kronik a dobovych clanku.
    vencour avatar 5.12.2019 21:15 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Opravdu dobových článků? Oficiálních a z doby protektorátu?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.12.2019 09:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ale jistě, mám tu například takovou brožurku s názvem "Mírové dílo Adolfa Hitlera", vydanou myslím v roce 1940 Čechy integrovanými do Říše, která těm méně chápavým pomocí slova i obrazu vysvětluje, jaké se jim stalo dobro a co pěkného je ještě čeká. Vynikající propaganda, i dnes by tomu řada lidí uvěřila. A jak je vidět, uvěřila.
    Darth Phantom avatar 4.12.2019 21:12 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Nemel tady sudeťácký blafy. Ty možnosti integrace mezi zfanatizovanými henleinovci si dovedu živě představit. Němci tu někteří zůstali a měli stejná (ne)práva a (ne)svobody jako všichni ostatní, tak nemel takový voloviny. Odsun fricků byl schválen vítěznými mocnostmi už před koncem koncem války a po válce stvrzen na konferenci. Neodsunovalo se zdaleka jen z ČSR. Krajně nemravné je, že se tady najde tolik kolaborantů, kteří jdou henleinovcům na ruku. Jediná možná a správná reakce je, ukázat tomu tlustýmu praseti Posseltovi, který tak volá po vlasti (a přitom tady byl párkrát) špičku boty mířící do jeho tlustých hýždí.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.12.2019 20:52 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Spousta Cechu zila v pohranici celou valku. Cechu v pohranici zustalo odhadem 350000. Vysidleni nebylo odhadem 10-20 tisic Sudetskych krajanu. Byly to naproste vyjimky vetsinou na primluvu mistniho Ceskeho funkcionare a zejmena ve smisenem manzelstvi. Ti, co zustali, byli vsak zbaveni cti, majetku a obcanskych svobod. O ponizujicich nucenych pracech a nutnosti nosit oznaceni ani radeji nemluvim.
    25.11.2019 21:21 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ono zase tak rozdílné nebylo, protože oboje proběhlo z rozhodnutí stejných velmocí ;-)
    vencour avatar 25.11.2019 23:08 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    No jo. A ten článek 86 mi pořád ještě nikdo nerozporoval nebo nepotvrdil ... a) link, b) citace
    Stát československý tím, že svoluje k jejich zařazení do smlouvy s Čelnými mocnostmi spojenými a sdruženými, přijímá ustanovení, která tyto mocnosti budou pokládati za nutná k ochraně zájmů těch obyvatelů v Československu, kteří se od většiny obyvatelstva liší rasou, jazykem neb náboženstvím.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 25.11.2019 21:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    🤦 🤦 🤦

    🤮 🤮 🤮
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    24.11.2019 10:14 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Češi nikdy nebyli demokrati a federalisti. Už stovky let chtějí národní stát a osvíceného monarchu...

    Myslí si že mají na to být jako Švýcarsko, a přitom chcou měnit volební systém když jejich straně hrozí, že se nedostane do poslanecké sněmovny. Teprve až i v Praze bude respekt k voličům Zemana, Okamury a komunistů, posune se ČR někam dál.

    Skoro polovině Čechů by nevadil autoritář v čele státu. O pevnou ruku stojí hlavně muži, bohatí i chudí - irozhlas.cz
    Dalibor Smolík avatar 4.12.2019 17:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak asi nejsem Čech, o osvíceného monarchu určitě nestojím. Protože vím, že po osvíceném může přijít neosvícený. Žádný osvícený monarcha nežije totiž věčně. To jsou jednoduché počty. Ale demokracie zaručuje, že nějaký pablb, který se dostane omylem do vedení státu v něm neuzurpuje moc na 30 let. Spadne do propadliště dějin. Nemyslím nikoho konkrétního, mluvím obecně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Fluttershy, yay! avatar 4.12.2019 17:21 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To zní rozumně.

    Otázka do pléna: co si myslíte o konglomerátu např. Koch Industries? Měla by ho řídit a dědit Kochovic rodina?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.12.2019 20:28 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ty bys nejradeji demokratizoval i velke spolecnosti, co? Krasny eufemismus pro zestatneni! Soukrome spolecnosti te trapit nemusi, neziji z tvych penez. Naopak. Ty studujes a zeres za jejich penize odvedene statu formou dani. Co je to za dobu, kdy vecni studenti tyjici z dani slusnych lidi a podniku, chteji svym chlebodarcum skodit a zestatnovat? Doufam, ze rakovina uz v tobe hloda.
    Fluttershy, yay! avatar 4.12.2019 21:08 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ty bys nejradeji demokratizoval i velke spolecnosti, co?

    Nejsem autoritář, takže…

    Krasny eufemismus pro zestatneni!

    Je rozdíl mezi demokratizací a zestátněním. Státní podniky často řídí nikým nevolení byrokraté.

    Soukrome spolecnosti te trapit nemusi, neziji z tvych penez.

    Soukromé společnosti existují ve vakuu, mimo společné statky jako vzduch, voda, půda atd.? mimo společnost, tedy si např. nekupují politiky, média atd.? mimo společnou infrastrukturu, vzdělávací systém, vědu a výzkum financované z veřejných zdrojů?

    Taky se tomu přístupu říká privatizace zisků – socializace nákladů.

    Ty studujes a zeres za jejich penize odvedene statu formou dani. Co je to za dobu, kdy vecni studenti tyjici z dani slusnych lidi a podniku, chteji svym chlebodarcum skodit a zestatnovat?

    To sis vymyslel.

    Navíc právě ony soukromé konglomeráty si to dovedou zařídit, aby daně platily naprosto minimální, pokud vůbec nějaké.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    23.11.2019 12:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Při minulé prezidenské volbě byl jeho největší handicap že o něm v podstatě nikdo nic nevěděl, ovšem pokud by postoupil do druhého kola místo Drahoše, tak by Zeman nejspíš nevyhrál
    ...protože...? Z nějakého stejného důvodu, ze kterého podle vás před pár lety měli před pár lety ve volbách zaznamenat významný úspěch lidovci?
    Prubířským kamenem demokracie jsou volby. Tam se rozhoduje o tom, kdo bude točit kormidlem – ne v davu na Letné! Tím, že se zúčastním takové akce mohu dát maximálně najevo, že patřím mezi ty co jim vadí komunistický šíbr na postu premiéra – pokud by se totiž právní normy v ČR skutečně dodržovaly, tak by se jím nikdy nestal!
    Existuje jedno rčení: kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili. A můžete nám prozradit, které právní normy nebyly dodrženy tím, že se Babiš stal premiérem?
    Quando omni flunkus moritati
    23.11.2019 15:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Mám za to, že by v takové funkci měl být člověk který má čisté lustrační osvědčení.

    Pokud jde o ty lidovce, jak volby ukázaly ta koalice by obstála, kdyby ji Čunek těsně před volbami netorpédoval. Podle mě je placený Babišem.
    24.11.2019 10:05 P3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Mně zase vadili rusofilní Klausové. (jak říkal Havel na smrtelné posteli: jeho největší chybou bylo nevyhodit Klause z Občanského fóta) Ta část státu co je volila musí respektovat, že i druhá polovina státu si chce zvolit svoje komunisty.

    Osobně naprosto nechápu, proč by lustrační osvědčení měla být povinnost, když lidi mají právo volit KSČM, a volí ji. Koho to osvědčení zajímá, ten si zjistí, zda ho kandidát má, a podle toho ho (ne)volí.

    Darth Phantom avatar 25.11.2019 11:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    jak říkal Havel na smrtelné posteli: jeho největší chybou bylo nevyhodit Klause z Občanského fóta

    Tohle Václav Láhev řekl? Zdroj? Budu hádat: Jsi Dáša. Ne, jsi ten s tou kosou, ten který bývá u každé smrtelné postele. Po 17. listopadu drtivá většina lidu nevěděla, kdo vůbec Václav Láhev je. Lid znal a žádal Dubčeka. Na jistých velvyslanectvích se ale rozhodlo jinak. A z hlediska těch velvyslanectví nadmíru dobře a byla to pro ně nejlepší volba. Venca Chrchla byl kvalitní lokaj a jedna z prvních věcí co udělal, bylo vyseknutí pukrlete a hluboký úklon před Sudeťáky.

    Tu druhou část moc nechápu, asi jsem natvrdlej. Zato však velmi dobře chápu, že si havloidní žvanil. Možná ti uniklo, že se OF rozdělilo tak nějak samovolně, přirozeným vývojem. Na část s jasným politickým programem (ODS) a na část havloidních tlachalů, nepolitických politiků, zhusta reformních zneuznaných komunistů jako byl Dienstbier, Pithart, Rychetský, Jičinský. Reformní komunisté z kroužku Václava Láhve se nepřehoupli přes 5% a Občanské hnutí (OH) pak šlo do ( ! ). Myslím, že by si měl respektovat hlavně toto.

    Je velká škoda, že se dnes úplně zapomnělo na mrtvého studenta Martina Šmída, první oběť revoluce. Zprávu o úmrtí šířil ultrakomunista Petr Uhl. Václav Láhev má lavičku v pomalu každém větším městě a Martin Šmíd pořád nic.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.11.2019 14:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Už tě někdo upozornil na tvou počínající demenci?
    Darth Phantom avatar 25.11.2019 19:28 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Ne, ještě ne. Ty jsi první, kudrnáči. Myslel jsem si, že se ozveš, udělals mi radost. Jako obdivovatel polepšených komunistů Pithartů a jiných. Podobný tlachal je s. Heron, z něj ta pravdoláska prýští každým coulem.

    Teď ještě jestli dovolíś, pokusím se zrekonstruovat interview s V. Lahvem. Chrchly, chrchly, chrchly - hluboká filosofická úvaha - chrchly chrh, ehm, že. Vašek míchá čaj s rumem. Dáša volá: "Dáš si šampíčko, Vašku?“. "Jasně“. Pravda a káska musí zvítězit nad lží a nenávistí*. Kupředu bruselská levá, zpátky ni krok, že, ehm. Vašek má chuť na cígo. Chrchly, chrocht, volil jsem Zelené. Teď mě omluvte, musím na ceremoniál, kde převezmu metál za zásluhy a čestný doktorát.Děkuji vám za rozhovor pro Respekt, pane prezidente.

    .

    *Viděl jsem dokument asi na ČT o tom, jak toto heslo o pravdolásce vzniklo. Na název už si nevzpomenu. Probíhá demonstrace na Václaváku. Dav bouří. Vašek je u vytržení a už zalez z balkonu Melantrichu a je v rozpacích. " Musíš tam ještě jít Vašku, dav si tě žádá“. Vašek ale neví, co říct. Kdosi se ozve: Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí třeba. Vašek:"Tak já jdu". Klaus měl opět pravdu, když zmínil v diskuzi s havloidními tlučhuby, komunisty Pithartem a Rychetským, že z toho pociťuje prázdnotu. Ono to totiž vůbec není z Lahváčovy hlavy.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    25.11.2019 19:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Tak se sebou něco zkus udělat dokud není pozdě. Doporučuji disciplinovaně napochodovat do Bohnic. Stačí, když si místo doporučení od lékaře sebou vezmeš vytištěný svůj poslední diskuzní příspěvek.
    Darth Phantom avatar 25.11.2019 20:32 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Hehe, i tohle jsem očekával. Ty jsi tak ostrovtipný, Alešku, že tě úplně žeru. Za doporučení díky a pamatuj, že Bierhanzlova mast - na lysinu past!
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    24.11.2019 07:47 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    "Tu hrozbu představovalo především většinové obyvatelstvo, které tak jako dnes vnímá vše co vyčuhuje z řady jako ohrožení vlastní existence. A pud sebezáchovy v takovém případě hejnu velí – uklovat!"

    hm... a čo je potom "demokracia"?...vláda osvietenej bohatej menšiny?... tiež celkom nesúhlasím s tým vymedzením totality... za prvej republiky - ktorú si idealizujú české seriály - aspoň zo slovenského pohľadu (Košúty, Krompachy, násilné potláčanie autonomistov, zákon na ochranu republiky, o "postrku"...) až taká demokracia nebola... nešlo len o vnímanie, veľa ľudí žilo v existenčnom ohrození... a na šľachtu, ktorá prv podnikala na svojich veľkostatkoch, boli i potom, čo jej odobrali pôdu, uvalené nespravodlivé finančné povinnosti... mnohí sa cítili "nesuverénne", a demokracia by mala byť o vnútornej aj vonkajšej (bez Francúzska a západných veľmocí ani škrt!) suverenite

    väčšina ľudí rozhodne nie je "hejno" či "stádo"...na dav sa mení len vo "vhodných podmienkach"... a tie vytvoria tí tvorcovia oných podmienok... "elita"
    24.11.2019 10:28 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Glorifikace první republiky spolu s určitým přizpůsobením historie jde skvěle dohromady s propagandou minulého režimu.

    Pak jsi schopen podat rok 1918 jako vzdor dělníků proti bohatým utlačovatelům (šlechtě, a monarchovi), a jako boj Slovanů s jejich odvěkými nepřáteli - Germány.

    Když to takhle podáš, "vláda lidu" ti vyjde jako přirozený výsledek dění, které započal již Masaryk, a které komunistická strana pouze dokončila, a orientace na Rusko ti vyjde jako naprosto přirozená orientace na bratrský národ, místo orientování se na německé utlačovatele, k němuž jsme byly dlouho nuceni.

    Voila: vhodnou interpretací dějin jsi vytvořil historické ukotvení pro komunistickou stranu a spolupráci se SSSR a velkou částí východního bloku. Doporučuji mrknout co psala BIS o panslovanství... Podle mě na tom něco je.
    24.11.2019 11:41 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Doporučuji mrknout co opsala BIS o panslovanství...
    A také si zjisti odkud to opsala, ať víš cui bono.
    24.11.2019 13:08 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To by mě docela zajímalo. Odkud?
    25.11.2019 18:33 SKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    K tomu panslovanstvu: už na tom slávnom všeslovanskom zjazde v Prahe 1848 sa namiesto toho panslovanstvami pod ochrannými krídlami Ruska presadila tá koncepcia austroslavizmu...Ten tiež sklamal, neskoro prišli plány na federalizáciu R-U. Najlepšie postoj malého slovanského národa k zjednoteniu Slovanov ešte pred vznikom ČSR vyjadril vo veršoch nás P.O. Hviezdoslav (ťažký jazyk, ale snáď mu budeš rozumieť;-)).

    (Nie, Puškine môj, mysľou vysoký,

    ty mýlil si sa, podráždením chorý:

    Vraj, musejú sa stlieť-zliať v ruskom mori

    tie naše bystré slavian-potoky,

    alebo ono — vyschne ráztoky.

    Už príroda, viď! sama s tebou sporí:

    má osve ich, vždy čerstvé bytia vzory;

    no trvá aj ich poťah hlboký…

    Ja myslím: duch sa rovná vode, hore

    čo parou stúpa, prší návratom;

    tak, vzájomstva prúd, teká po priestore,

    zhŕdajúc lieňou v bahne stojatom…

    Nuž, vyschnúť nemusí ni ducha more,

    ni potoky zájsť ducha v mori tom!)

    čiže: nijaká závislosť malých slovanských národov od Ruska, žiadne splynutie s veľkým ruským národom...

    a dodal:

    ... vlasť je mať, čo krajec s láskou podá

    každému decku, prázdna vrtochov;

    len ktorí štedrú pravicu jej vodia

    sebecky, tí ju robia macochou;

    však s búrkou prejde i tá nepohoda:

    to posilou jej v boji! útechou…

    (úryvky z Krvavých sonetov, z obd. prvej svetovej vojny)
    26.11.2019 08:42 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ses tak hloupej nebo tak naivni? Hilser, kterej zebral o tlacenku posrancu a seratoru nemel naprosto nejmensi sanci. Tohle pusobi na volice stejne, jako cervenej hadr. A ver tomu, ze priste nema stejne tak zadnou sanci, presne proto, ze tohle na nej bude vytazeno. Ze mu ten plebs nestal ani za to, aby si zajistil ty podpisy.

    A z toho stada dementu ktery se tam tlacili uspel ten nejvetsi. Naprosto logicky.
    Darth Phantom avatar 26.11.2019 12:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Mě naprosto stačilo k poznání toho, odkud vítr vane poznání, k jak vřelým námluvám docházelo mezi dr. Cvachem a Piráty. Pak to nějak ochladlo, když Mudr. Cvach v boji o koryta do Senátu odstrčil od pomejí nějakého Smažáka.
    Vizi České republiky, která stojí na lidech, kteří se nebojí problémů, které přináší současný svět, a spíše než jako hrozbu je vnímají jako příležitost.
    Jestli něco nesnášim, tak to jsou sluníčkoví tlučhubové skrývající se za fráze, jako je právě tato. Navíc je Cvach kašpar, přivazující se k plotu ambasády a (krajně) levicový aktivista. Aleš nám přišel sdělit, že se zakoukal do doktora Cvacha. Buďme proto shovívaví, a nerozkopávejme mu dále bábovičky. Buďme.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.11.2019 14:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Neváhej a běž. Pan doktor Páv ti pomůže.
    26.11.2019 14:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    A ver tomu, ze priste nema stejne tak zadnou sanci, presne proto, ze tohle na nej bude vytazeno. Ze mu ten plebs nestal ani za to, aby si zajistil ty podpisy.
    Co na něj bude vytaženo? Že za rok nasbíral "jenom" 43850 podpisů? Kolik bys jich nasbíral ty? Většina kandidátů si tady rvala kšandu mnohem dřív. Nemluvě o tom, že Hilšer nebyl jediný komu pomohly hlasy poslanců či senátoru. Ale byl jediný, kdo se z nich alespoň pokusil sehnat nezbytný počet hlasů vlastními silami.

    Kdyby zde nebyla typicky česká fascinace akademickými tituly, tak by se ten panák Drahoš, kterého vytáhli jak králíka z klobouku a za kterým stála šedá eminence a prachy Jakuba Kleindiensta, do druhého kola nedostal. Jen pro připomenutí, Hilšer skončil pátý. Za Pavlem Fisherem a Michalem Horáčkem. Kterýkoliv z nich by byl pro Zemana vážnějším soupeřem než Drahoš, který prošel do druhého kola. A řekl bych že to byl také důvod proč po Drahošovi sáhli.
    Darth Phantom avatar 26.11.2019 19:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    Viděl bych to asi takto: Vyhraje opět ten kandidát, který bude označen médii za "kontroverzní" a bude nejvíce poflusán na ČT a bude proti němu vedena mediální štvanice. Proti němu budou stát znova zástupci "pravdolásky", kteří se liší pouze vzhledem a Hilšer je jeden z nich. Vybočuje z řady snad jen větším fanatismem. Umí se vysvlíknout i z trička a pomalovat svůj rachitický hrudníček.

    Kromě "pravdolásky" bude jejich společným bodem vol. programu "Kandidát XY se nesmí stát prezidentem, jinak se země odebere do záhuby". Takže říkám, čím více bude Hilšerů, Hadrošů, Kocábů aj. o to lépe a snadněji to bude mít kandidát XY v kapse. A navíc "kavárnu" posílil Kocáb, a to je opravdu eso a těžký kalibr.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.11.2019 20:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Takže říkám, čím více bude Hilšerů, Hadrošů, Kocábů aj. o to lépe a snadněji to bude mít kandidát XY v kapse.
    Ano. V tom jediném se shodneme.
    26.11.2019 22:08 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Viděl bych to asi takto: Vyhraje opět ten kandidát, který bude označen médii za "kontroverzní" a bude nejvíce poflusán na ČT a bude proti němu vedena mediální štvanice.
    To je dobrý postřeh, ale myslimže tenhle faktor treochu preceňuješ. Kandidátovi XY určitě kritika ze strany ČT pomůže, ale ještě předtím musí splňovat klíčové kritérium: Nesmí mít žádné hodnoty. Musí především budit dojem, že mu jde hlavně o blahobyt, pohodlí a bezpečí "obyčejného člověka" a odmítání čehokoli, co by mohlo stav obyč. člověka ohrozit (*), ale nad rámec tohoto už nesmí pokudmožno dávat najevo žádné další hodnoty (morální ani jiné) a už vůbec ne žádné ideály. Hodnoty jsou totiž podezřelé a ideály přímo nebezpečné. Pokud tohle splní, může klidně lhát, krást, mluvit sprostě, bejt ožralej při oficiálních událostech atd. a nejenže mu to projde, ale naopak je to dobrý ukazatel právě té absence hodnot.

    Kritika ze strany ČT a dalších médií je už pak jen taková třešnička na dortu...

    *) Pozn.: Lidově se tomuhle říká vlastenectví, což je pro neznalé dost matoucí, protože stejný výraz se používá také pro patriotismus. Mohou tak snadno vznikat v diskusích různá nedorozumění.
    Darth Phantom avatar 27.11.2019 20:21 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    : Lidově se tomuhle říká vlastenectví,

    Ne, tomu se říká pud sebezáchovy a závan zdravého rozumu. Protože z toho cítím prázdnotu a faleš, jak by řekl nejen tvůj oblíbenec prof. Jájínek, trošku si ty hodnoty a ideály "liberální demokracie" rozebereme. Nedávno proběhla volba předsedy prý pravicové strany STOP na 0.09. Nová předsedkyně Pekarová, jak se ukázalo na fotografiích, se honosí tetováním v arabštině na levé paži (prý to jsou jména rodinných příslušníků). Odhadoval bych, že má nová předsedkyně vytetováno nad vulvou v arabštině "Vítejte v EU“. No a toto je právě jedna z nejvyšších hodnot liberální demokracie, obávám se.

    Mudr. Cvach je podobný případ. Na hrudníček si píše se svými aktivistickými kamarády ze skupiny Kaputin " Putin Killer", no a protože už tam nemá místo, tak bude mít na hýždích vytetováno "Wir schaffen das". Další významnou hodnotou pravdolásky je toto. Pro euročlověka, který má na výběr ze 40 pohlaví, jsou pojmy jako vlastenectví a národní zájmy dávno překonané a zastaralé a proto je žádoucí, aby slovenský prezident(ka) mluvil, jako kdyby mu dali papír s projevem po Josefu Tisovi. U českého prezidenta je žádoucí, aby mluvil z papíru po Emilu Háchovi.

    O takovéto hodnoty, které nesporně představuje každý Hadroš a Cvach, opravdu nestojím (a spousta dalších voličů). A proto bude mít fiktivní kandidát XY, říkejme mu prozatím Quasimodo z Notre Dame, opět vysoké šance. Není vyloučeno, že kavárna se poučí z krizového vývoje a bude chtít napodobit vývoj ze slovenských voleb a nasadí líbivou tvář jako je Jezefa Tisová. I to je možné. V jejím případě neměl fulantrop v pozadí s tim ani moc nákladů.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    29.11.2019 01:53 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ne, tomu se říká pud sebezáchovy a závan zdravého rozumu.
    No závan to je určitě. Od slova zavánět. Naše aktuální vláda byla zvolena právě lidmi s těmi "hodnotami" vlastního pohodlí, a podle toho se také chová, aby si udržela vysoké preference: vyhazuje peníze za kdejaké prebendy, provozuje účtenkovky, rozprodává státní rezervy v době růstu a mezitím samozřejmě rozdává štedré všimné kamarádům a do firem ve "svěřeneckém fondu". Kde na tom vidíš nějaký zdravý rozum, to by mě opravdu zajímalo. Nikdo neví, kdy a jak moc udeří ekonomická recese. Aktuálně existují nějaké náznaky, vyvěštit se z toho nedá nic moc spolehlivého, nicméně pokud by příští rok přišla, asi by to nikoho moc nepřekvapilo. Teda kromě naší politické reprezentace, která je na to zoufale nepřipravená. Prezident bude tou dobou nejspíš už zcela senilní, případně nabalzamovaný a podepřený koštětem. Premiér velmi překvapeně zjistí, že peníze se v době krize shánějí hůře než v době prosperity, a bude se tomu převelice divit. Jeho voliči se tomu budou divit s ním a budou hledat toho žáškodníka, ktereý za to může. Jsem přesvědčen, že jich najdou spoustu, ale ve voliči samotném rozhodně chyba nebude.

    S takovouhle vyhlídkou řešit TOP09 mi přijde poněkud bezpředmětné. A v tom zbytku tvého komentáře z poloviny nevim, o kom mluvíš, nemam morál furt dešifrovat ty tvoje přezdívky... Spíš bys měl teď dle mého soudu řešit ODSku, protože už dnes má celkem vysoké preference a kdyby měla oligarchická koblihová sekta guru Bureše selhat, pravděpodobně by to ODSákům nahrálo.
    O takovéto hodnoty, které nesporně představuje každý Hadroš a Cvach, opravdu nestojím (a spousta dalších voličů).
    Nejen o tyhle, ale ani o žádné jiné. Představ si, že by - hypoteticky - zejtra nebyla EU. V jaké alianci by podle tebe byli Češi spokojeni? Nejspíš by s velkou slávou vytvořili nějakej pakt na bázi V4 a následně by nejpozději za týden zjistili, že to vlastně není až tak supr výhodný, nedá se načerpat tolik financí jako z EU a (například) Poláci jsou vlastně úplný pitomci, protože to jsou klerikálové, spolupracujou s USA a dávaj posypovou sůl do brambůrek. Nebo něco takovýho. Důvod k nespokojenosti by se zcela určitě našel víceméně v jakémkoli spolku.
    29.11.2019 05:04 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jen se neboj, přijde krize, vrátí se Kalousek, zavede deformy a zachrání ekonomiku, jako minule, když vřískal že žádná krize není :-D
    Fluttershy, yay! avatar 29.11.2019 10:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Moc se nesměj. Neoliberální politiku „utahování opasků“ adoptovali prakticky všichni od sociálních demokratů (third way) po režimy včetně ČLR, Íránu, Ruska. Čínská ekonomika byla doposud odolná vůči krizím, ale začíná se to drolit.

    Ale alternativy jsou…
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    30.11.2019 00:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jen se neboj, přijde krize, vrátí se Kalousek, zavede deformy a zachrání ekonomiku, jako minule, když vřískal že žádná krize není :-D
    Jo, to je taky možný, radost z toho ale mít nebudu...
    Darth Phantom avatar 2.12.2019 21:26 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Spíš bys měl teď dle mého soudu řešit ODSku,
    To neřešim. ODS se těžce eurohujerizuje, právdoláskovatí a tak se ty rozdíly úplně smývají. Teď nedávno vyrukovali s tím, že navrhují, aby mladí soudruzi a sodružky do 26 let naplatili žádné daně a cestovali všude zdarma. To je normální populismus stejně jako u Smažáků divoké fantazie s nepodmíněným příjmem pro všechny soudruhy a soudružky.
    Představ si, že by - hypoteticky - zejtra nebyla EU.
    To si dovedu představit úplně normálně. Žili jsme před EU v devadesátých letech a zcela jistě bychom to přežili i bez ní. Na tohleto ohánění se korupčníma dotacema jsem dost alergickej. Pokud nejsou rovný podmínky pro všechny, tak je to celý na píču, a i kdyby byly, tak je to na hovno taky. Dotace jsou mocenský nástroj Říše s mohutným vydíracím potenciálem (nebudete poslouchat nebudou dotace). Proti užší spolupráci ve V4 vůbec nic nemám, protože tam jsou politici, kterým zbyl ještě zdravý rozum.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    2.12.2019 23:30 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To neřešim. ODS se těžce eurohujerizuje, právdoláskovatí a tak se ty rozdíly úplně smývají. Teď nedávno vyrukovali s tím, že navrhují, aby mladí soudruzi a sodružky do 26 let naplatili žádné daně a cestovali všude zdarma. To je normální populismus stejně jako u Smažáků divoké fantazie s nepodmíněným příjmem pro všechny soudruhy a soudružky.
    Zajímavé, že u ODS ti vadí populismus a přirovnáváš to hned k Pirátům, přitom ale tohle by mohlo úplně klidně bejt z dílny zdravorozumové ANO nebo ČSSD... A na zdravorozumovém Slovensku mají zdarma vlaky pro studenty už jak dlouho, pět let?
    Dotace jsou mocenský nástroj Říše s mohutným vydíracím potenciálem (nebudete poslouchat nebudou dotace).
    Bez EU budeme úplně v pohodě, ale zároveň hrozba odepření dotací má mohutný vydírací potenciál? To mi nějak neštimuje. (A o nějakém dlouhodobém plánování využití dotací mi nevykládej, tadyta vláda je ráda, když sestaví rozpočet na další rok...)
    Proti užší spolupráci ve V4 vůbec nic nemám, protože tam jsou politici, kterým zbyl ještě zdravý rozum.
    Jo? Nestaví náhodou poláci aktuálně základnu pro Amíky? A myslimže jsem slyšel, že i za svoje prachy. Úplně bych nečekal, že to označíš za zdravý rozum, no ale tak tedy dobrá ;-)
    Darth Phantom avatar 4.12.2019 20:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Zajímavé, že u ODS ti vadí populismus a přirovnáváš to hned k Pirátům, přitom ale tohle by mohlo úplně klidně bejt z dílny zdravorozumové ANO nebo
    Je to třeba si vzpomenout i na moje oblíbené Smažáky. Jednak jsou na tom v preferencích zhruba stejně jako ODS, a za druhé kam se na ně hrabe Hrabiš s hnízdem nebo socani s pastelkovným. Nepodmíněný příjem je populismus nejhrubšího zrna a taky s přehledem vyluxuje nejrychleji a nejspolehlivěji rozpočet. Na to uslyší každá smažka a nejen smažka. Je to o to víc na hlavu, že by to pobírali i ti bohatí soudruzi, kteří to vůbec nepotřebují. Zbývá už jen pořešit drobný detail, kde se na to vezme a kdo to zaplatí. Takové nepodstatné drobnosti ale soudružské strany neřeší. Všichni budou happy, bude se tančit všude do důchodu se bude chodit už od osmnácti let.
    Jo? Nestaví náhodou poláci aktuálně základnu pro Amíky? A myslimže jsem slyšel, že i za svoje prachy.
    No tak ať staví, když je to baví. Nevidím v tom žádnou překážku pro spolupráci v rámci V4 a už vůbec ne v rámci Říše. Jestli to postaví za svoje, no budiž, dobře jim tak. Ale žold a provoz už asi platit nebudou ne, řek bych. Ani pro Američany to nemůže být problém, vytisknou si několik nákladních vlaků $$$ a všechno bude v cajku.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 4.12.2019 21:16 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Nepodmíněný příjem je populismus nejhrubšího zrna
    Na autentickém populismu není nic špatného, naopak. Jenže nepodmíněný příjem je reálně spíš pravicový – libertariánský – způsob, jak se zbavit sociálního státu, v lepším (stále dost hrozném) případě zafixování mocenského statu quo a zajištění odbytu pro zboží a služby (jako „chléb a hry“).
    taky s přehledem vyluxuje nejrychleji a nejspolehlivěji rozpočet … pro Američany to nemůže být problém, vytisknou si několik nákladních vlaků $$$ a všechno bude v cajku
    To je spor. Proč si nevytisknout $$$ na nepodmíněný příjem?
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 5.12.2019 12:49 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jenže nepodmíněný příjem je reálně spíš pravicový – libertariánský
    Ne, nep. příjem je primárně komunistický a sám sis na to před časem odkázal. To je samej komanč, marxista, marx-zeleninista a genderový odborník. Že se v tom davu vyskytne pár libertiánů z toho neudělá něco pravicového. Pravicové je sám si na sebe vydělat a ne pobírat důchod od osmnácti let.
    Proč si nevytisknout $$$
    S tím tištěním vagónů $$$ to byla samosebou ironie..
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 5.12.2019 14:44 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 5.12.2019 17:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Ty používáš furt stejnou metodiku, soudruhu. Nalinkovat nějaký bolševický flus (v tomto případě Guardian) a pomocí několika vybočujících výjimek (v tomto případě Silicon Valley a Nixon) něco jako "prokázat". Ještě k tomu tištění $$$. To si v Zimbabwe mysleli taky, že tištění papírků povede k blahobytu. Máte tedy, soudruzi, víru v to, že postačí tištění papírků?
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 5.12.2019 18:37 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Zřejmě je snazší vystupovat jako pologramotný blb než zapojit mozkové závity (pokud jimi disponuješ). Další varianta je, že prostě cíleně lžeš a mateš.

    V tomto případě Silicon Valley (jedna z největších koncentrací soukromého kapitálu na světě), v 70. letech – za studené války – 1200 ekonomů v rámci War on Poverty, ale taky Poor Laws v Anglii přelomu 18. a 19. století, což by ses dozvěděl za předpokladu schopnosti a ochoty číst.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 5.12.2019 18:50 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Jo tak v 18. století a za studené války. Ze středověku tam něco nemáš? Na to jsem se ale neptal, bolševiku. Svůj bolševismus akorát balíš do přiblblých pseudointelektuálských žvástů.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Fluttershy, yay! avatar 5.12.2019 18:59 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    To nejsi schopen udržen informaci ze začátku věty, než se dostaneš ke konci věty? Smutné.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    5.12.2019 00:36 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Je to třeba si vzpomenout i na moje oblíbené Smažáky.
    Eh, už jsi na ně vzpomínal. Já jsem k těm nápadům s UBI skeptickej a co se týče Pirátů, IMO se teprve uvidí, jakým směrem se teď vydaj...

    Je sice super, že řešíš tyhle věci, ale je to poněkud na úkor aktuálních problémů, které skutečně máme. Moc nechápu, proč nápady ODS nebo Pirátů mají takovou pozornost, zatímco reálné vyvádění peněz z rozpočtu, které se děje víceméně v přímém přenosu, tě nechává zcela chladným. To samé s imigranty, jakmile jen padne děsivé slovíčko kvóty, tak se všichni můžou zbláznit, ale to, že tady je 200 tisíc Ukrajinců a další tisíce Rumunů, Rusů, Bulharů apod. naprosto nikoho nezajímá. Co myslíš, že budou tyhle skupiny dělat ve chvíli, kdy přijde krize a začne se propouštět? Takové otázky ale nikoho nezajímají, napoak, "zdravorozumový" premiér tyhle lidi sám zaměstnává ve firmách "nesouvisejících" s jeho osobou (protože je to levná pracovní síla, která moc neremcá na nelidské podmínky) a většinové populaci postačí, když zaujme hrdý neústupný postoj vůči kvotám (které bychom nejspíš odmítli tak jako tak i bez něj, možná proto se k tomu tak hlásí).

    Pozn.: Tím nechci vyjádřit souhlas s kvótami nebo něčím podobným, to v žádném případě. Jenom poukazuji na to poněkud jednostranné zaměření, které tady prezentuješ. Problémy celé jedné části politického spektra - navíc větší a aktuálnější (protože právě teď vládne) - zcela kompletně ignoruješ.
    Darth Phantom avatar 5.12.2019 12:58 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    IMO se teprve uvidí, jakým směrem se teď vydaj...
    Teď si ale děláš prču, žejo. Nu dobrá, napovím: Bude to - Kupředu levá, kupředu bruselská levá, zpátky ni krok. A pak to bude: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod. Internacionála je lidstva nový zrod! Je nespočet indicií že to tak je a bude, a ty děláš, že si Neználek na Měsíci.
    zatímco reálné vyvádění peněz z rozpočtu, které se děje víceméně v přímém přenosu, tě nechává zcela chladným.
    Víceméně jo. Bureš je běžný dojič eurosocialismu. Až tam nebude, tak tam budou celé zástupy jiných. Dotace je korupce sama o sobě. Ta chobotnice je prolezlá napříč snad všemi stranami. Nebudou-li dotace, nebude ani dojičů, měničů vody ve víno v krabici a nebude ani manipulovatelných politiků vydíratelných z centra Říše. Ale jako nástroj říšské moci to není vymyšleno špatně, to uznávám. Řekl bych, že hlavním popudem Smažáků nebude ani tak Hrabiše potrestat, ale rovnou znárodnit, neb Agrofert ještě nepatří lidu.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    5.12.2019 15:05 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    Teď si ale děláš prču, žejo. Nu dobrá, napovím: Bude to - Kupředu levá, kupředu bruselská levá, zpátky ni krok. A pak to bude: Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod. Internacionála je lidstva nový zrod! Je nespočet indicií že to tak je a bude, a ty děláš, že si Neználek na Měsíci.
    No že ty v tom máš jasno a vidíš to jednoduše, tomu věřim.
    Nebudou-li dotace, nebude ani dojičů, měničů vody ve víno v krabici a nebude ani manipulovatelných politiků vydíratelných z centra Říše.
    Teď si ze mě děláš srandu zase ty, nebo spíš opět ignoruješ komplet veškerou politiku, která se nehodí do krámu - co se tu dělo celý devadesátky a začátkem milénia? Tehdy tady tomu šéfovali ti tvoji zdravorozumoví politici, vyvádělo se ve velkém napravo i nalevo. Zemák pekl privatizaci Unipetrolu mj. právě s Burešem. Do EU jsme vstoupili až roku 2004.

    To že za korupci, ať už Burešovu nebo jinou, může zlá EU a její dorace a vydírání, to si vykládej svý babičce. EU v tomhle čistý štít určitě nemá, o tom žádná, nicméně takovéhle pohádky o hodných českých politicích, které korumpuje zlá EU, to je tak na úrovni kampaně SPD na Facebooku.
    Fluttershy, yay! avatar 5.12.2019 15:13 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    to je tak na úrovni kampaně SPD na Facebooku
    sĎÝLEJ NeŠ TO ZMAŽOU
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Darth Phantom avatar 5.12.2019 17:51 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.

    No chybí tam dovětek, že se to týká organizovaného zločinu napojeného na evropské peníze. Tím samozřejmě nijak nesnižuju zločinnost tuzemskou a tím celým chci říct, že tuzemská zločinnost je úplně dostačující. Že jsou dotace mocenským nástrojem Říše nemůže být pochyb, neb to již několikrát zaznělo z tlam říšských potentátů.

    Já zas neholduji pohádkám o tom, jak si hodná a láskyplná Říše utrhuje od huby, aby to tady mohlo vzkvétat. To je hodně a obecně rozšířená bajka. To jsou pouhé drobečky ze stolu, do Říše odchází mnohonásobky toho, co sem Říše dává ve formě dotací. Ceduli v Německu s nápisem "Tato část říše tyje za třetinové platy z českých montoven" jsem ještě neviděl, zato cedulí toto vybudovala Čtvrtá říše jsem viděl v tuzemsku nespočet. Je to nevkusné a úchylné, to oslavování sebe sama a určitý psychologický účinek na část populace to určitě má (a to je právě účel).

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    7.12.2019 16:07 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jaký je stav svobody a demokracie v ČR se brzy ukáže.
    No chybí tam dovětek, že se to týká organizovaného zločinu napojeného na evropské peníze. Tím samozřejmě nijak nesnižuju zločinnost tuzemskou a tím celým chci říct, že tuzemská zločinnost je úplně dostačující.
    No, dotace jsou víceméně extra peníze do rozpočtu. A naši politici se k nim chovaj zhruba podobně jako k těm ostatním penězům v rozpočtu. Takže výsledek není překvapivý.

    Co se týče vydíratelnosti, nevim přesně, na co tím narážíš. Pokud na našeho skvělého premiéra, tak to máš pravdu, že je vydíratelný, ale za to si může především on sám. Všimni si, že to není nijak novej koncept a není to specifické pro členství v EU. Politici, kteří byli vydíratelní kvůli svým machinacím, tu byli už dřív a museli odstoupit (třeba Topolánek nebo Nečas).

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.