abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 11:44 | IT novinky

    Mezinárodní nezisková organizace Women Who Code (WWCode, Wikipedie) založena v roce 2011 s cílem usnadnit ženám vstup do světa informačních technologií nečekaně skončila. Došly finance.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.4. 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    18.4. 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    18.4. 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (11%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 570 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Sjednocená společnost

    27.3.2019 18:47 | Přečteno: 2245× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 27.3.2019 19:00

    Přemýšlel jsem nad tím, jak se Babišovo ANO stalo domninantní stranou. Jak vypovídá sám název, politický subjekt s názvem ANO 2011, se objevil těsně po volbách r. 2010. Prezentoval se jako hnutí středu a vehementně se bránil označení politická strana.

    Je příznačné, že ANO nejprve začalo stahovat voliče libertariánsky orientovaných stran. ODS táhly ke dnu aféry jejich vedoucích představitelů a zajímavost Top 09 a Věcí Veřejných vyčichla záhy po volebním vystřízlivění. Stačilo tedy získat na svou stranu pár známých osobností z těchto stran a čekat a svou příležitost.

    Ta se naskytla po volbách r. 2013. ODS byla na kolenou, podobně jako KDU-ČSL o čtyři roky dříve, Věci Veřejné z politické scény zmizely úplně a kromě KDU-ČSL se objevil zcela nový subjekt Možná si ještě vzpomenete na tehdejší povolební tanečky, a to jak Babiš dělal Sobotkovi Zagorku. Ten podle mne tím, že se spojil s ANO, místo toho aby se pokusil o vytvoření široké koalice, kde by bylo zastoupení všech stran, udělal klíčovou chybu.

    Je jasné, že by široká koalice byla velice křehká, nicméně by tím předešel tomu co následovalo o čtyři roky později.

    Tím že Sobotka šel do politického sňatku s ANO sice získal ve sněmovně většinu, díky níž byla jeho vláda poměrně stabilní, ale hrubě podcenil Babišův politický marketing.

    Babiš seděl na penězích a Sobotkova vláda s přitaženými kohouty se tak stále víc a víc vzdalovala původnímu levicovému populismu, protože Babiš neustále tvrdil, že na nic nejsou peníze, bez ohledu na fakt, že ekonomika ČR rostla.

    Nevím kdo Sobotkovi poradil aby se v květnu 2017, čtyři měsíce před řádnými volbami, Babiše zbavit. Kdyby byl zaťal zuby a dotáhl svoji vládu do konce, mohly volby 2017 dopadnout pro ČSSD mnohem lépe. Jenže podcenil Babiše a jeho tým.

    ANO, které se prezentovalo jako apolitické hnutí středu, přetáhlo původní voliče ČSSD na svou stranu díky jeho úspěchům. Babiš neustále prostřednictvím svých médií prezentoval úspěchy vlády jako svoje vlastní, bez ohledu na fakt, že to byl právě on, kdo jí z pozice ministra financí neustále házel klacky pod nohy.

    Babiš začal prakticky ihned kolem sebe kopat a navíc ho podpořil i mstivý Zeman. Ten tím Babišovi oplatil mediální podporu z r. 2013, díky níž zvítězil v prezidentské volbě. A tím že potopil Sobotku, se zároveň pomstil ČSSD za to, že místo něj podpořila při prezidentské volbě roku 2008 Švejnara. V mediálním humbuku, tak zcela zapadl článek, jak Andrej Babiš přišel ke svým penězům.

    To opravdu nikdo z voličů ANO nepozastavil nad tím, že teď rozhazuje plnými hrstmi peníze ze státní kasy stejný Babiš, který byl za Sobotkovy vlády ministrem financí?! Notorický lhář, který buď bezostyšně lhal Sobotkovu kabinetu, nebo lže bezostyšně dnes a při tom vyžírá státní kasu na úkor budoucích generací.

    Dalším subjektem Sobotkovy vlády, který rovněž spáchal veřejné harakiri těsně před volbami r. 2017 byla KDU-ČSL. Zde se právem můžeme ptát: Z čí hlavy pocházel nápad uzavřít koalici se STAN?

    18. března 2017 vyšel na stránkách Blesku článek, ve kterém je oznámeno že…

    KDU-ČSL jedná se STAN o volební spolupráci od prosince. Zlínský hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) ve středu řekl, že jednání se STAN začalo pozdě. Je ale přesvědčen, že když se dohodnou, zbývá na sestavení společných kandidátek i na předvolební kampaň dost času.

    V článku na Novinkách z 31. března 2017 citují Čunka:

    „Já jsem byl vždycky pro tu koalici, jenom jsem byl proti tomu, jakým způsobem to komunikujeme s vlastními členy, kterých je třicet tisíc. To znamená, že to vedení vymyslelo a zůstalo to jenom na tom povrchu, na těch nejvyšších složkách a k lidem to neproniklo a oni tomu nerozumí a nechtějí to, takže to je věc, která se mi na tom nelíbí, protože chceme-li vyhrát volby, musíme mít lidi, kteří ty věci chápou a budou za nimi stát,“ řekl Právu Jiří Čunek.

    Ale 27. května 2017, kdy byla slavnostně ohlášena plánovaná koalice KDU-ČSL se STAN, Čunek v souboji o předsednictví KDU-ČSL shořel jak papírový čert. A rázem bylo všechno jinak. Najednou se z něj stal velký kritik koalice se STAN, kterou do té doby vehementně hájil a není bez zajímavosti že především jeho přičiněním byla 28. července 2017 byla ze strany KDU-ČSL odpískána. Do voleb zbývaly už jen dva měsíce… Je to náhoda? Podle mě ne.

    Výsledkem destabilizace těchto stran bylo jasné vítězství ANO.

    Koalicí se STAN KDU-ČSL sice hrála vabank, ale pořád měla velké šance na úspěch. Pokud by totiž překročil jejich volební výsledek oněch povinných 10%, získaly by obě strany větší počet křesel v parlamentu a zároveň by se z nich stal poměrně silný partner pro sestavení vlády při povolebních jednáních. A pokud by jejich koalice neuspěla a obě strany skončily v opozici, tak by prohrály se ctí.

    Takhle svým rozhodnutím vedení KDU-ČSL do budoucna definitivně pohřbilo koaliční potenciál své strany. Osobně si nedokážu představit, že by jim po tomhle veletoči i nadále dávali svůj hlas voliči, co si zakládají na své cti.

    U svého blogpostu Rozdělená společnost jsem uvedl na diagramech politického spektra výsledky parlamentní voleb z předchozích let. Je z nich jasně vidět, jak se velká část původně polarizované společnosti sjednotila na podpoře politického subjektu, který se formálně prezentoval jako nepolitický.

    Tím jak ANO postupem času absorbovalo voliče konkurenčních stran se posunulo z původně středové strany na pozice strany, která prosazuje silný stát, který své občany drží na uzdě vahou byrokratických pravidel a nařízení. A kupuje přízeň svých voličů almužnami na úkor všech.

    Pokud jde o výsledek voleb, které nás čekají roku 2021, už mám také svoji prognózu a jsem sám zvědav, jak moc se bude lišit od skutečného výsledku. Moc rád bych se při tom spletl.

           

    Hodnocení: 22 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    28.3.2019 00:46 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    A copak jste tomu Zemanovi provedl, že se vám - podle vás - mstí...
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2019 01:04 akio
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nejmenoval ho profesorem.
    28.3.2019 10:22 /dev/null
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    naštastie...
    28.3.2019 10:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Prý mu při té žádosti vadilo, že má Kapica jen základku.
    28.3.2019 06:56 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    To je mi fakt líto, že máte problém se čtením.
    28.3.2019 10:26 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    To vám být líto nemusí, takový problém skutečně nemám.
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2019 10:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nejspíš jo, když jste z toho textu nebyl schopen vydedukovat, že se Zeman Sobotkovým prostřednictvím mstil ČSSD.
    28.3.2019 13:09 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Aha, takže jsme se od "Zeman se mstí nám všem", posunuli k "Zeman se mstí ČSSD"... já si počkám, kam to ještě dotáhnete
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2019 13:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Rozhodně dál než vy.
    28.3.2019 17:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    To jednoznačně, já na rozdíl od vás nemám utkvělou představu, že se Zeman někomu mstí...
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2019 18:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    To je zvláštní, že podobnou "utkvělou představou" má i premiér první polistopadové vlády Petr Pithart, který ho měl tu pochybnou čest poznat Zemana (i Klause) podstatně lépe než my dva.
    28.3.2019 18:46 Gimbal lock
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost

    A to vás mistře nenapadlo, že u Pitharta se tak nějak dá očekávat, že na nich nenechá nit suchou už prostě z ideologických důvodů? Myslíte, že zrovna on(a s ním další bojovníci za eurosocialismus s podporou ČT a ČRo, placených i z mých peněz(!!)) je objektivní?

    28.3.2019 19:01 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Rozhodně je víc objektivnější, než Zeman s Babišem, co si ze stejných zdrojů platí svoje pohůnky.
    29.3.2019 18:43 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Pokud jsi získal pocit, že bolševik Pithart s dvojdomkem, co neustále sám nevylučuje svou kandidaturu na prezidenta, je objektivní, tak asi není potřeba dál argumentovat.
    29.3.2019 20:08 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Co máš s tím dvojdomkem? Jsi snad jeho soused?
    29.3.2019 23:39 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nevím, jestli hloupého děláš, nebo hloupý jsi. Případně jen minimálně informovaný o předchozích plánech soudruh Pitharta
    29.3.2019 13:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Jakou představu má tahle politická korouhvička měnící názory podle toho, odkud vítr fouká, není relevantní.
    Quando omni flunkus moritati
    28.3.2019 14:54 POKY
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Abicko nutne potrebuje nejaky treshold zobrazovani blogu podle hodnoceni, aby se odfiltrovaly tyhle senilni sragory..
    28.3.2019 15:07 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Od toho je Reddit :D
    28.3.2019 16:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Buď se zaregistruj a použij blokování, nebo drž pysk.
    28.3.2019 18:50 POKY
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nehrozi ani jedno, smula dedo.
    28.3.2019 19:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Do dědy mám ještě kousek cesty, ale tebe evidentně zasáhla lobotomická puma.
    28.3.2019 18:49 dsfdg
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Státy, ve kterých nikdo nehájí sociálně demokratické ideály, dopadají špatně... DVTV: "Když nemáte na nové kalhoty a úspory víc jak 10 tisíc, výhody demokracie neřešíte, říká Buchtík"

    28.3.2019 19:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Vím o tom svoje. Mě takhle pustila žilou Zemanova vláda.
    28.3.2019 19:48 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Buchtík, to je ten kamarád Neználka? :-D
    28.3.2019 23:11 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Přesně. Jen hlupák by si troufl tvrdit, že velkému procentu (i mladých) lidí naše verze demokracie přinesla pouze nejistotu, a svoboda je pro ně věcí rize teoretickou....

    Je hezké, že člověk "může" cestovat, když na to nemá peníze a nedomluví se, protože ho na učňáku nenaučili ani anglicky.

    Je hezké, že se člověk může aktivně vyjadřovat k politickému dění, když nemá prostor na to aby ho sledoval a vytvořil si názor, protože musí každý den řešit svoje vlastní živobytí.
    29.3.2019 10:19 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Hovadiny.

    Toto všetko vyplakávanie je len preto, že Nemecko je blízko a každý sa porovnáva len s ním. Porovnajte sa s Ukrajinou, Rumunskom či (ak sa pozrieme aj na "starú EU") Portugalskom.

    Aj ten, čo sa na učňáku nenaučil anglicky, ak nie je lempl a darebák, remeslom si dokáže dnes zarobiť viac než bežný kancelársky papierohryz. Len to chce makať a nie ležať v liehu každý večer. A na "domluvení se" netreba oxfordskú aristokratickú angličtinu, už pozeraním filmov v originále sa človek veľa naučí aj sám...

    Pomocnú ruku každý (najmä mladý fyzicky zdravý a s IQ > 80) nájde na konci svojho ramena. Nostalgikom socializmu pripomínam, že ten systém, kde nešlo o to pracovať ale chodiť do práce, prakticky ekonomicky skrachoval a do 5, max. 10 rokov by skrachoval aj formálne.
    29.3.2019 10:45 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    S tim co pises celkem souhlasim, socialismus nehajim ale co pises neni pravda:
    Nostalgikom socializmu pripomínam, že ten systém, kde nešlo o to pracovať ale chodiť do práce, prakticky ekonomicky skrachoval a do 5, max. 10 rokov by skrachoval aj formálne.
    Behem obdobi 40 let socialismu u nas byl hospodarsky rust. Sice o polovinu pomalejsi nez na Zapade, presto rust. Zcasti proto, ze se skutecne pracovalo mene, a zcasti proto, ze cely system byl dost neefektivni co do rizeni. Oba problemy ovsem trapi vsechny centralizovane hierarchicke systemy (treba velke firmy v kapitalismu).

    Realne ovsem byl socialismus casto lepsi nez kapitalismus v mnoha zemich tretiho sveta - proto se jim ostatne take rikalo treti svet (druhy byl ten socialisticky). :-)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    29.3.2019 10:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Aj ten, čo sa na učňáku nenaučil anglicky, ak nie je lempl a darebák, remeslom si dokáže dnes zarobiť viac než bežný kancelársky papierohryz. Len to chce makať a nie ležať v liehu každý večer. A na "domluvení se" netreba oxfordskú aristokratickú angličtinu,…
    Mohu jen potvrdit. Dobrá polovina mých kamarádů, co absolvovala jenom učňák běžně jezdí po světě. A i když se neválí v milionech, žijou slušně. Mají však jiný problém – sehnat zaměstnance, co by se uměli k práci postavit tak jako oni a nesnažili se všechny a vše jen ojebávat.
    29.3.2019 12:23 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Tak to máš zajímavý učňák. Poměrně dost nadprůměrný....
    Kolik těm zaměstnancům platí?
    29.3.2019 12:59 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nejsou z jedné líhně. Společné mají hlavně to, že se té práce nebojí. Pokud jde o ty zaměstnance, většinou dělají za sebe, ale bohužel u některého typu podnikání to bez zaměstnanců nejde.

    Pokud jde o plat, tak dělají v úkolu. Čím víc se toho stihne tím víc by si vydělali - kdyby dělali pořádně. Problém je, že dělají tak blbě, že z peněz, které cílový klient zaplatí se musí cvakat i ten kdo to musí opravit + koupit nový materiál za ten zmrvený.
    29.3.2019 12:21 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    "Toto všetko vyplakávanie je len preto, že Nemecko je blízko a každý sa porovnáva len s ním."
    Proč bych měl pracovat stejně tvrdě na stejné pozici a mít horší životní úroveň? To má být ta neviditelná ruka trhu? Ten váš kapitalismus?

    "Aj ten, čo sa na učňáku nenaučil anglicky, ak nie je lempl a darebák, remeslom si dokáže dnes zarobiť viac než bežný kancelársky papierohryz."
    Všichni mluví o nedostatku řemeslníků, ale nikdo nedokáže přesvědčit vysokoškoláky, aby to šli dělat... :-D Doporučuji si najít statistiky, jak je to s platy a nezaměstnaností podle vzdělání doopravdy.

    "A na "domluvení se" netreba oxfordskú aristokratickú angličtinu, už pozeraním filmov v originále sa človek veľa naučí aj sám..."
    S hodinovýma dotacema angličtiny na učilištích nemají šanci ani _začít_ koukat na filmy.

    "Pomocnú ruku každý (najmä mladý fyzicky zdravý a s IQ > 80) nájde na konci svojho ramena"
    Zkus to nahlas prohlásit v Ústí, ale dávej si bacha, aby ti za to nerozbili hubu. Krom toho, dřív se za hranici mentální retardace považovalo IQ 85. Pokud se chceš odkazovat na volný trh, dobře. Ale napřed pojďme něco udělat s monopoly, vyhazováním šéfů odborů a dovozem levné pracovní síly.

    "Nostalgikom socializmu pripomínam"
    To není chvála komunistů, to je kritika současného stavu.
    29.3.2019 14:08 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    S hodinovýma dotacema angličtiny na učilištích nemají šanci ani _začít_ koukat na filmy.
    On se nekdo fakt naucil anglicky ve skole?
    31.3.2019 00:27 Alex
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Uplne v pohode. Kvalitni osmiletej gympl a dobry anglictinar. Prirozene ppmuze, kdyz v te skole jsou i pravidelne konverzacni hodiny s rodilym mluvcim. Jasne. Australsky vojensky slang te tam nenauci, ale normalni uroven (prumerny student se pohyboval okolo B2) v pohode.
    28.3.2019 19:55 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Věci veřejné - už před volbami nazývané kšefty veřejné. Soused je volil, i když jsem ho varoval že to nemá dělat. Za půl roku se za to málem fackoval. Ale asi k tomu měl sklony, úplně stejně si naběhl se Zelenými... Jen taková vzpomínka.

    Ale říkám si, že tomu Babišovi byste vlastně měli nohy líbat. On je jediný kdo dokázal přetáhnout voliče komunistům, a nebýt jeho, tak už jsou nad dvaceti procenty!
    Agent avatar 29.3.2019 03:21 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    A přitom stačilo napsat jednoduchou větu:

    Babiš == zlo, Sobotek == svátost, dobro. (Aneb jak účelovým výběrem faktů a jejich interpretací dosáhnout patřičného obrazu reality korespondující s mým světonázorem :-) ).

    P.S. Netvrdím, že by pan. B. byl svatý.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    29.3.2019 05:29 whata
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    +1, taky jsem přemýšlel, kam ten článek má vést. Asi do Brusele, poslal bych tam Sobotku i s Pithartem, který je později autorem obhajován v diskuzi. Světu, nebo aspoň ČR, by se ulevilo, pokud by nepřišli hned další vysávači a ideologové v oblasti využití cizích peněz.

    K odpovědi proč - jak říkal kdysi Zeman, politika není volbou mezi dobrem a zlem, ale mezi větším zlem a menším zlem. Ta banda v parlamentu, která se kolikrát chová hůř jak děti na pískovišti (přijde mi vtipné, jak někteří poukazují na bitky v Tureckém parlamentu - mentálně na tom o moc líp nejsme), holt jednou na svou neschopnost a nespolehlivost dojet musela. Ten příklad Sobotky je obzvláště ukázkový - před volbama se dušuje o čemkoliv, pak Juncker udělá bubu na dotace a bezpáteřní Sobotka okamžitě stahuje ocas.

    V tom je Babiš, přes všechny problémy, o dost spolehlivější. IMHO je to právě kvůli tomu, že tu v ČR má business. Kromě nejspíše vlastních zájmů si tak uvědomuje, že obětuje-li ČR a pošle ji do Brusele za účelem vlastního obohacení, tak se mu to vrátí jako bumerang a dojede na to on sám (jeho business). Ve výsledku má tak relativně konsistentní přístup k voličům, zatímco ostatním stranám, zmiňovaným Sobotkům, Pithartům a Kalouskům, zbyla jen ideologie a to silně nekompatibilní s myšlením voličů. Z EU a jejich megapřešlapů už téměř všichni vystřízlivěli.
    29.3.2019 06:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Ty seš ale pořádný mimoň.

    Ten blogpost totiž názorně demonstruje, jak Babiš naprosto bez skrupulí mění svoje "názory" podle toho jak mu jeho mediální pohůnci zanalyzují situaci.

    Pokud jde o toho Pitharta. To, že máme shodný názor na to, že je Zeman mstivý a zákeřný parchant znamená jen tolik, že to nejspíš bude pravda, když měl - na rozdíl ode mne - ho poznat z bezprostřední blízkosti. Na mne totiž Zeman takhle působil už od chvíle, kdy se prvně vetřel na tribunu.
    29.3.2019 13:56 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Pravdu nevytváří to, že se shodnete s politickou žabičkou.
    Quando omni flunkus moritati
    29.3.2019 15:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Ani to, co najdete v zadku politické ropuchy.
    29.3.2019 23:37 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Narozdíl od vás jsem nicméně reagoval na to, co vy jste napsal...
    Quando omni flunkus moritati
    29.3.2019 23:44 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Nápodobně.
    1.4.2019 14:59 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Tenhle výkřik určitě snadno doložíte nějakým mým příspěvkem, kde píšu, že je něco pravda, protože jsem se na tom shodnul s politickou ropuchou...
    Quando omni flunkus moritati
    29.3.2019 18:45 M.train | blog: m_train
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Zatímco dvojdomek Pithart tu tribunu sám stavěl.....
    29.3.2019 08:52 KaZe
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    ČR v EU nikdo nedrží, a jak říká Macron: "Nikoho k hlubší integraci nutit nebudem. Na druhou stranu nám v ní ale nikdo nemá co bránit."
    29.3.2019 11:48 Akrylát
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Souhlas, zbytečný článek.
    Heron avatar 29.3.2019 08:43 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Pěkně napsáno.

    Už po volbách jsem přemýšlel, kolik by vlastně získal politický subjekt, který by v minulém období neudělal vůbec nic a jen občas připomínal svou existenci.

    Protože ty ostatní strany se buď vystřílely navzájem nebo se pro jistotu zastřelily sami.

    ODS se nedokázala zbavit minulosti kmotrů, nikdy se žádných nezbavila (sama, aktivně, dopředu, ještě před skandálem). To, že tam za Fialy nejsou není prací Fialy ale spíše tím, že se ODS propadla na hranici volitelnosti a ti kmotři odešli sami za lepším. Vlastně jediný pozitivní případ je reakce na kandidaturu Langera do vedení místní ODS, ale to se píše rok 2019.

    ČSSD je nevolitelná už jen z toho důvodu, jak zareagovala na soud z roku 2016, kdy měla zaplatit 338MKč. Strana, která roky před tím milionu lidí v exekuci vysvětluje, že si za všechno můžou sami a že smlouvy se mají dodržovat teď sama nerespektuje rozhodnutí soudu. Bez ohledu na to, jak moc nespravedlivě ho může vnímat (ale to ti lidé v exekucích taky, takže tady má vlastní polívčičku). Nehledě na výroky Mládka, ke kterým se nebudu vyjadřovat a na úsměvnou kampaň "konec levné práce", kterou před volbama 2017 vyfoukli odborům a strana, která měla 4 poslední roky premiéra i ministerstvo práce si najednou týden před volbama vzpomněla, že tam venku jsou taky pracující dělníci.

    TOP09, KDU, STAN. Tři strany, TOP vznikla z KDU a předseda TOPu je bývalým předsedou KDU (tj je to vlastně jedna strana), STAN dlouho spolupracoval s TOP a de facto vystupovala jako jedna strana a před volbami 2017 vzniklo KDU+STAN, což na bilboardech s oběma lídry vypadalo spíš jak reklama na registrované partnerství, což je v případě KDU o to více pikantní. Takže se stalo, co se stál muselo a z jedné strany asi s relativně slušným potenciálem jsou tři strany s lehce nad 5% výsledkem a s obavou, že už se příště do sněmovny nedostane.

    No, takže, když se všichni takto hezky postříleli tak co zbývá? ANO s hromadou peněz na marketing (stačilo být jen vidět), SPD s protiimigrantskou rétorikou, což jí šlo mnohem líp, než ČSSD, která se o to taky snažila ústy nejen Chovance a Piráti. SPD je strana jen pro extremisty, ale přes to dostala víc než by normálně mohla, takže si to rozdělilo ANO a Piráti, kteří dostali naloženo asi víc, než můžou zvládnout.

    Jsou tam samozřejmě další aspekty, které jsi uvedl v článku, ale z mého úhlu pohledu všechny ostatní strany udělali tolik chyb, že to ty zbývající měly docela jednoduché.
    29.3.2019 08:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Asi tak.

    A nejhorší na tom je, že to lepší nebude. Útěchou může být jen to, že situace donutí ANO k tomu aby se začalo chovat zodpovědně. I když poslední veletoče, kdy večer něco odsouhlasí a ráno smetou. svědčí spíš o tom, že je začíná dobíhat vlastní stín.
    29.3.2019 12:27 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Mně přišlo, že se opozici povedla dost pěkná provokace ( Z vládních stran pro to nehlasoval skoro nikdo. Byl to opoziční návrh směřující k "nedosažitelnému" splnění vládních slibů.) Bohužel je to ta samá opozice, která s platy učitelů taky nic neudělala, takže nevolení Babiše nic nezmění.
    30.3.2019 07:17 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sjednocená společnost
    Podle mne se bude spolecne dale a dale delit s postupujicim rozpadem eurosocialistickeho bloku a s postupujicim prorustanim jinych kultur do kultury krestanske.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.