abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 743 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    5.11.2021 16:31 | Přečteno: 2689× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 8.11.2021 12:50

    Tak se na to podívejme..

    3. listopadu byl na webu seznam.cz publikován článek, jehož součástí je aktuální přehled počtu hospitalizovaných, a to včetně informace, kolik z nich bylo očkovaných.

    Jen o kousek níže jsou další grafíky “Podíl hospitalizovaných ve věkových skupinách podle očkování“ a “Podíl pacientů na JIP ve věkových skupinách podle očkování”. které mnozí fanoušci povinného očkování používají jako důkaz, že očkování funguje a volají po ještě větším honu na neočkované kverulanty.

    Povšimněte si ale jednoho detailu. A to, z jakého období byly použity data pro jejich zpracování – od 3.10. do 24.10. 2021.

    A teď se podívejme zpátky na aktuální přehled.

    Nevíme, kolik lidí bylo k 3.10. hospitalizováno, ale víme kolik jich bylo hospitalizováno od tohoto data – 1028 neočkovaných a 613 očkovaných. Což vychází že poměr byl 62:37 což není žádná sláva, pokud si dobře vzpomenete na argumenty těch, co propagují očkování coby hlavní nástroj v boji proti koronaviru.

    Faktem je, že již od 1. září bylo zjevné, že očkování před nákazou nechrání, a i očkovaný může mít průběh se kterým skončí ve špitále. A v polovině září, už v některých dnech poměr očkovaných vůči neočkovaným už dokonce převážil – konkrétně 17.9. a 20.9.

    Výsledky ovšem ukazovaly, že se to týká především očkovaných 50+

    Pokud jde o úmrtí, web statistického úřadu opět mlčí, takže víme jen to, že celkem za ono období zemřelo v souvislosti s koronavirem 186 lidí.

    10. září skončilo plošné testování ve školách. Místo toho vydalo ministerstvo zdravotní s idiotem na čele metodiku pro nařizování karantény ve školách v souvislosti s covid-19, kterou už jsem zde ráčil kritizovat 21. října v blogpostu s názvem Karanténa coby nástroj šikany

    A zároveň jsem při té příležitosti upozornil, že právě očkovaní představují z epidemiologického hlediska největší riziko, protože je nikdo netestuje a nejsou ani omezováni v tom aby lezli mezi lidi.

    Je nad slunce jasné, že právě nakažení očkovaní jsou zdrojem nákazy jak pro neočkované, tak očkované s oslabenou imunitou, protože pokud mají jen mírné, nebo žádné příznaky do špitálu nejdou a jen málokterý si udělá test, který by si musel zaplatit z vlastní kapsy.

    Do zorného pole statistiky hospitalizovaných se tak dostávají až když už jsou na tom opravdu zle. Dokazuje to poměr hospitalizovaných za období od 25.10. do 4.11. kdy bylo hospitalizováno 1541 neočkovaných a 1370 očkovaných. Tedy poměr 53:47 a dalších 269 mrtvých v souvislosti s covidem a to za situace, kdy je plně naočkováno 6 milionů lidí (58% populace).

    Jak je tohle možné, když jsou neočkovaní na všech možných a nemožných místech neustále testovaní, a v případě školáků odsouzení k nepodmíněné karanténě?

    Podle mého názoru je to tím, že tady pobíhá a roznáší nákazu minimálně víc jak 4 tisíce nakažených očkovaných, což je zřejmé z rozdílu počtů nově nakažených očkovaných a neočkovaných.

    Jaká je prognóza?

    Upřímně řečeno pokud jde o mne, nevím. Za celou tu dobu se mi koronáč vyhnul, ačkoliv bych měl být podle koronavirových buzerantů nakažený nejmíň stokrát. Očkovaný proti covidu nejsem, ani se očkovat nehodlám. Pro vědu tak zůstane minimálně jeden exemplář pro případné budoucí srovnání dopadů očkování. Stejně tak odmítám jakékoliv zachraňování na JIP apod. – když umřít, tak rychle, bez cavyků a zbytečného obtěžování. Tak je to alespoň u nás v rodině zvykem.

    Z hlediska ČR je situace jasná. Ti co prodělali covid, jsou na tom lépe než ti co spoléhají na očkování. Neočkovaná populace se tak postupně promoří. Ti očkovaní se dostali do pasti neustálého přeočkovávání. Ve špitálech ale budou končit tak jako tak. Řekl bych dokonce, že jejich počty – s tím jak roste počet očkované populace – budou časem převažovat nat těmi neočkovanými.

    Good luck!

    Update 8.11.2021

    Až teď jsem si všimnul, že jsem měl omylem uvedené špatné URL u prvního odkazu. To také vysvětluje ty zmatené reakce dole v diskuzi, které vycházely jenom z grafu, kde byl srovnán poměr hospitalizovaných očkovaných–neočkovaných. Nyní už jsem ten link opravil.

    Graf, publikovaný na té stránce se totiž průběžně aktualizuje. Takže lze krásně vidět, kdy se ti lidé dostávají do špitálu. Jak můžete vidět, v neděli 7.11.2021 byl hospitalizovaný stejný počet osob (a ve stejném poměru) jako 28.10.2021, což byl státní svátek, po kterém ty čísla šly opět nahoru. Pozitivní fakt, že počet hospitalizovaných za poslední tři dny klesá poněkud kazí skutečnost, že šlo o víkend. Což znamená, že lidé s příznaky raději v pátek zalezli do postele než aby šli do špitálu. Logicky ty počty pak vystřelí hned následující pracovní den. Obdobnou tendenci lze vidět i během předchozích víkendů, kdy po ČR běhalo mnohem méně očkovaných přenašečů než teď.

           

    Hodnocení: 22 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.11.2021 16:39 a1bert | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    ockovani se do zadne pasti nedostali, ti se ted jen setkaji s deltou a ta je doimunizuje ;)
    5.11.2021 16:47 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Opravdu zajímavý novotvar pro terminaci.
    5.11.2021 17:08 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Vyvoj je prece naprosto jasnej ...

    Stari a nemocni budou na covid chcipat porad(pochopitelne, jde o respiracni onecmocneni, takze sezona je podzim/jaro), a proto se porad budou vyhlasovat vsemozny "opatreni" proti tem, kterym nic neni.

    Ve skutecnosti tady v tuhle chvili nemuze byt clovek, ktery se s virem nesetkal. Proste to statisticky uz neni mozny.

    Fous vedle je "objevny" clanek, ze nekterym lidem hladina protilatek stoupa ... lol ... dite v matersky skole prece napadne, ze kdyz je nekdo setrvale/opakovane vystavovan viru, tak naprosto logickym dusledkem je rust jeho obranyschopnosti. Ostatne se prave testovanim ruznych protilatek da zjistit, zda ses setkal s nejakou nemoci, i kdyz si nemocny vubec nebyl.

    Jinak receno, nakazeny sirice viru potkavas kazdej den, at chces nebo ne. Predevsim pak pochopitelne ockovany sirice viru, protoze ti se netestuji. A bude jich pribyvat, protoze podzim, ze? Divny, ona se napodzim siri chripka, ja vim ...

    Uz ted je pak zcela zjevny, ze najare bude na JIPkach lezet 80% ockovanych. Jo a vlekari zase utrou ... stejne jako loni budou zasnezovat(uz nektery zasnezujou...) a stejne jako loni nikdo neprijde. Loni si mistni privydelavali vozeni lidi autama na kopec, letos v tom muzou pokracovat. Je to levnejsi nez permice na vlek.

    Jo taky nejspis tak zhruba v prosinci/lednu zavrou vsechny skoly. On stejne uz nebude mit kdo ucit. Zrovna ted kolegacek resil ze decka uz zas do skoly nechodej. 80% zcela zdravych ucitelek je v karantene ... takze je proste nema kdo ucit.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    5.11.2021 21:51 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ve skutecnosti tady v tuhle chvili nemuze byt clovek, ktery se s virem nesetkal. Proste to statisticky uz neni mozny.
    Bullshit.
    6.11.2021 12:08 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    je to trosku hyperbola, ale takovych lidi bude velmi malo, pravdepodobne pod 1%

    Pokud tedy pocitame ty, u kterych se virus setkal s imunitnim systemem

    Kdybychom pocitali i lidi, co jim vletnul do nosu a utopil se v hlenu aniz by cloveka nejak ohrozil, tak to budou skutecne pravdepodobne vsichni, pokud se tedy nekdo 2 roky neskryva ve sklepe.

    Jendа avatar 5.11.2021 22:02 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jak můžeš současně tvrdit
    na JIP nelezi ANI jedinej clovek, kterej covid prodelal
    a
    Ve skutecnosti tady v tuhle chvili nemuze byt clovek, ktery se s virem nesetkal.
    ? (pokud teda nemáš nějaké speciální „setkání se“, které ale nezpůsobí prodělání)
    6.11.2021 11:49 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    AFAIK pořád platí, že když se setkáš s virem v hodně malém množství a máš dobrou imunitu, tak nemusí dojít k rozvoji onemocnění, ale na druhou stranu ti nevznikne ani moc protilátek.
    Jendа avatar 6.11.2021 18:41 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    OK, ale proti budoucímu onemocnění to zdá se moc nepomáhá, ne? Nebo proč to sem teda j tahá?
    6.11.2021 19:18 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    ¯\_(ツ)_/¯
    6.11.2021 21:51 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    je to pochopitelne plynula skala
    7.11.2021 11:40 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    6.11.2021 12:09 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    setkat je setkat, prodelat je onemocnet

    jen mensina lidi, co se s virem setka, nemoc prodela
    vencour avatar 5.11.2021 17:26 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Diskuse moc nesleduju, ale jelikož Koukolíkovi vyšla další knížka (Bulšit aneb o žvanění), tak jsem se vrátil na chvíli k jeho dílům a vidím souvislosti ... nebo musím se ptát, proč jsou lidi tak stádní a stupidní.
    Stejně tak píše o srovnání s vírou ...

    Povinností není rozumět, ale věřit.
    Víra pak dovede ke správnému porozumění.

    Tfuj tajbl ...
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2021 17:28 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    zapocet ze statistiky za tenhle blabol nedostanes

    az bude 100% ockovanych, tak bude mit 100% lidi na jip ockovani

    5.11.2021 17:56 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To těžko. Naštěstí pro nás, většina obyvatelstva nemá fašistické tendence jako v jiných zemích. Očkovali se ze stejných důvodů, kterými si jejich rodiče za komoušů omlouvali svoji účast u voleb. Je to jejich volba. Já to vidím jako hazard se zdravím.
    5.11.2021 18:38 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    co tezko? to je matematika

    jak to vidis ty, nevzdelany neinformovany blb z internetu, je celkem irelevantni
    5.11.2021 21:50 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jsem v práci jediný kdo nemá za sebou ukončené studium ze žádného ústavu, ale učí se na infrastruktuře, co je z mojí hlavy. Na nevzdělaného blba celkem slušneé, nemyslíš?

    Sorry. Já zapomněl, že ne.
    6.11.2021 09:50 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    gratuluji, ja zase spim v baraku, kterej postavili ukrajinsti zednici - hned zitra s nimi proberu jejich pohled na statistiku a epidemiologii
    6.11.2021 09:52 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Maxi, nebuď zlej
    7.11.2021 12:54 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Klid. Ty seš tu novej, viď? On nerozporuje tvoje tvrzení, ale sděluje, že nechce 100% očkovaných. Že se vyjadřuje k něčemu jinému? Koho to zajímá...
    8.11.2021 19:42 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    tohle je ale irelevantni, v te dobe nebude nikdo sledovat kolik je ockovanych a kolik neockovanych, sledovat se v te chvili bude pocet davek a nepritelem budou lidi, kteri budou mit 1-2 davky. Pro ty take bude platit nejvice restrikci.
    Jinak opatreni proti covidu dale postradaji smysl, jedine co z nich lze vycist je, ze vlada pochopila, ze boj s virem je prohrany a tak se to zmenil na boj s neockovanymi.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    5.11.2021 17:30 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    a jedna podstatna skutecnost - sireni covidu je POZITIVNI jev

    az to dostanou vsichni, bude pokoj. cilem je to udelat tak, aby u toho umrelo co nejmene lidi. a to je zajisteno ockovanim

    jinymi slovy, to ze ockovani mohou prenaset, neni bug, ale featura
    vencour avatar 5.11.2021 17:31 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Aha, šíření je potřeba. Tak ale proč roušky a 2m odstup?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2021 17:36 Fuky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Aby to bylo kontrolovaný, to ste fakt takoví boomer dementi s alzheimerem, že si nepamatujete přeplněný nemocnice a odklad léčby necovidových pacientů? Vždyť o zploštění křivky se mluvilo explicitně od začátku.
    vencour avatar 5.11.2021 17:38 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ale di ty, najednou někoho zajímají lidi ... dyť volby už byly
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    5.11.2021 17:44 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Se mi zdá, že už se ti zploštil mozek.
    5.11.2021 17:50 Fuky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Potrefený boomer se ozval, tak hlavně že si slíbil že urychleně chcípneš.
    5.11.2021 17:57 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ano, tak jako každý, ale až dlouho po tobě ty gumo.
    5.11.2021 18:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nevim, ja nikdy rousku nemel a odstup nedodrzuje snad nikdo
    8.11.2021 19:44 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    a znam spoustu pripadu kdy v domacnosti onemocnel jediny clen a to i tehdy, kdyz spolu spali i v jedne posteli.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Petr Tomášek avatar 8.11.2021 23:24 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    inzulín, autofagie.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Petr Tomášek avatar 5.11.2021 22:21 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    az to dostanou vsichni, bude pokoj

    nebude

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    6.11.2021 18:39 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    no lidi s poskozenou imunitou kvuli nezdravemu stravovani, ktere propagujes, asi mit pokoj nebudou
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:29 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    pobavils
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    7.11.2021 14:34 ewew | skóre: 40 | blog: ewewov_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    No nie je to milé. Aj tak väčšina tieto teorie o "zdravom životnom štýle" považuje len za hnilú propagandu fittnes a ekologických skupín.

    Root v linuxe : "Root povedal, linux vykona."
    vencour avatar 7.11.2021 18:45 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nic neni ideální, dneska si lidi myslí, že spousta věcí je jedno. I to, že lze něco šidit a pak to dohánět.
    Taky jedna tvář svobody či anarchie.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Petr Tomášek avatar 8.11.2021 12:40 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Až na to, že předmětem sporu není, zda-li je zdravý životní styl prospěšný pro zdravý, nýbrž co je zdravé jídlo a co nikoliv.

    Bohužel, to co tu "_" propaguje jako "zdravou výživu" ti pravděpodobné zkrátí život o několik desítek let...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    8.11.2021 14:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    vyvazena strava s minimem sacharidu ti zkrati zivot o nekolik desitek let? :)
    Petr Tomášek avatar 8.11.2021 23:23 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    LOL, takže ty ani nevíš, co píšeš.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    9.11.2021 11:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    z ato ty zřejmě velmi dobře víš, že píšeš sračky. jsi prostě troll.
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 13:43 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    LOL, to píše debil, který se ohání pavědeckými sračkama jako "vyvážená strava"?
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    10.11.2021 18:54 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tvl hoďte někdo na toho keto/paleo/čico pošuka síť, neumí se blb ani nažrat.
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 21:48 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    „Vyvážená strava“ je totální píčovina, protože:

    1. neexistuje žádná vědecká evidence, která by ukazovala, že „vyvážená strava“ je zdravá
    2. taková evidence ani nemůže existovat, protože „vyvážená strava“ není žádný exaktní pojem (ukaž mi, jak měříš, jestli je něco vyvážené nebo ne a jak připravíš randomizovanou kontrolovanou studii, kde jedna skupina bude jíst „vyváženou stravu“ a druhá „nevyváženou stravu“)
    3. „vyvážená strava“ je žvást z řecké filosofie a tento nesmysl je neustále opakován jen proto, že se z něj stalo dogma, avšak bez jakéhokoliv experimentálního důkazu
    4. „vyážená strava“ je vědecky vyvrácena objevem Randleova cyklu, což je poznatek o tom, že využití sacharidů a tuků se v lidském těle navzájem blokuje.

    Takže drž hubu a neser tady ty svoje pavědecké sračky!

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    10.11.2021 22:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nažer se a sklapni, nebudu podporovat tvoji ortorexii. Jdi se léčit magore, já si jdu nastavit pekárnu na chleba ať mám zítra na snídani co k sádlíčku.
    Petr Tomášek avatar 11.11.2021 12:28 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    LOL, vsuktku briliantní argumentace založená na vědeckých poznatcích...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Petr Tomášek avatar 11.11.2021 21:36 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Mimochodem, čerstvé maso, LOL.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    11.11.2021 21:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ty jsi vážně nějaká zabedněná ketopíča :-D
    vsuktku briliantní argumentace založená na vědeckých poznatcích
    Self-reported Health Status
    Petr Tomášek avatar 12.11.2021 10:52 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak někde se začít musí, to bys mohl smést ze stolu všechny pilotní studie.

    Navíc, kdyby's to skutečně četl, tak víš, že tam jsou i self-reported laborky, které dávají určité trendy. Aspoň si to na nic nehraje narozdíl od tuny těch veganských sraček sponzorovaných big-food and big-pharma...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 11:26 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    :clownemoji:
    10.11.2021 05:54 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    chceš-li zdravý býti, musíš Kolaloku píti. A k tomu si dát třeba sendvič se smaženkou, s chilli omáčkou a čatní, prostě nějaký indický vypalováky
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    5.11.2021 18:02 RB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Podle studie pracující s trasovacími daty z několika zemí je i v případě delty pravděpodobnost, že se očkovaný nakazí a zároveň to přenese na jiného snížená oproti neočkovanému o 80-90 %. To je pořád lepší než u neočkovaného otestovaného antigenním testem a možná i lepší než u neočkovaného otestovaného PCR testem, takže z pohledu pravděpodobností jsou ta pravidla vyvážená dobře. Otázka je, jestli to jako celek bude stačit. Jinak v nemocnicích jsou ve velké většině staří lidi, u kterých je proočkovanost 85 %. Pokud 15 % neočkovaných pořád tvoří většinu v nemocnicích (na ARO, JIP a v márnicích to je 90 %), je to pořád výborný výsledek očkování. Nejstarší teď dostávají booster, který nakopává imunitu podstatně víc, než druhá dávka, takže čekám, že ty nůžky v dalších měsících ještě rozevřou.
    5.11.2021 18:31 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Se divím že umíš psát, když máš takový problém se čtením. Kde by se asi tak ti nakažení neočkovaní šiřitelé vzali, když se musí povinně testovat.
    5.11.2021 18:41 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    a proc by se meli nekde brat, jsou ockovani - netreba je resit

    problem jsou neockovani a zejmena neockovani geronti - to jsou ti, co zatezuji zdravotnictvi a ekonomiku
    5.11.2021 20:25 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    zejmena neockovani geronti - to jsou ti, co zatezuji zdravotnictvi a ekonomiku
    Tvoje názory většinou moc nemusím, ale konečně je to venku. Konečně to někdo - kromě mě - napsal do diskuze.

    Aleši vyser se na nějaké porovnávání očko/neočko. Celá COVID šaškárna je problém starých lidí, statistiky to jasně dokazují. Budou chcípat neočkovaní i očkovaní a budou pořád zasírat nemocnice.

    Až bude 99% načkované populace, tak špitály budou pořád přeplněný očkovanejma gerontama, protože jich je prostě moc a svět se posral a místo aby to nechal přírodu zredukovat tak to zachraňuje.

    Tohle nikdo nevyřeší je na harantech aby se o to postarali a na starce zatlačili. Přestali jim půjčovat vnoučata, jezdi na návštěvy a přitlačili staré omezené a amorální důchodce k tomu, aby už dál neničili svojí omezeností tuhle zemi.

    Pokud se geront rozhodně neočkovat a má děti v produktivním věku, tak jde proti nim, zcela vědomě a schválně jim ničí budoucnost.

    Očkování pro mladé je k hovnu, nemocnice neplní, pokud to nejsou tlusťoši nebo skutečně nemocní co za to nemůžou, ale očkování - pravidelné - pro staré jasně snižuje jejich podíl ve špitálech, které oni jediní přetěžují.

    Kdyby nebyli policajti předposraný tak stačí vlézt do MHD a můžou v každým autobusu vybrat tak 10 litrů jen na bábách co mají respirátor pod frňákem.

    Drtivá většina starých lidí, vašich rodičů i mojich rodičů a prarodičů jsou z postkomoušký doby a na všechno serou. Mají to za pár, vědí to, tak si dělají co chtějí.

    5.11.2021 20:46 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    +1, kapustabot je zrovna ten případ starýho pičuse, co sobecky zatěžuje ekonomiku a pomstichtivě ničí budoucnost mladým.
    5.11.2021 21:43 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tobě budoucnost nikdo neničí, protože před sebou žádnou nemáš.
    5.11.2021 22:05 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    napsala it lopata bez vzdělání. ok.
    5.11.2021 22:43 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jsem v klidu, protože to co máš ty, nestálo za nic.
    5.11.2021 19:37 RB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Při tom trasování, které ty studie používají, se testovaly všechny kontakty nakažených bez ohledu na to, jestli ti lidi byli očkování nebo ne.
    5.11.2021 21:52 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jaká studie ty moulo. To jsou absolutní čísla.
    5.11.2021 18:34 pavele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Mě by spíš zajímalo, jak je možné, že v rodině manželka kovid má a manžel ne.

    Nebo v rodině má kovid dítě školou povinné a rodiče ne, přestože se denně s dítětem učí.

    To je jako ta delta, jo? :-)

    Oba případy znám osobně.
    5.11.2021 20:31 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    jak vis ze covid nemaji/nemeli?
    5.11.2021 20:32 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    jak vis ze covid nemaji/nemeli? chofi obden na PCR
    5.11.2021 20:45 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Protoze koronavirus se ze cloveka na cloveka nesiri. Siri ho Flegr injekci, picha lidi po hospodach injekci, aby mu vysla prognoza.
    5.11.2021 21:54 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nevím jakým způsobem tě píchá Flégr, ale u mne by moc nepochodil.
    Petr Tomášek avatar 5.11.2021 22:23 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    autofagie
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Jendа avatar 5.11.2021 20:43 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Omlouváme se čtenářům, KapicaGPT ještě nepochopilo Simpsonův paradox. Plánujeme uspořádat sbírku na přidání dalších počítačů do clusteru, tím by měla kvalita příspěvků výrazně stoupnout.
    5.11.2021 21:44 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Věnuj se raději anténám Jendo.
    5.11.2021 23:20 zzz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Taky mne prijde, ze vetsine antivaxerum pri psani tech bludu vypina mozek, protoze delaji naprosto zakladni argumentacni fauly (napr. stredoskolsky vzdelani lide omylajici "ockovany muze taky chytit covid, tak je to na nic").

    Ale spis je to proste jen silny confirmation bias.
    6.11.2021 00:26 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    ..protoze delaji naprosto zakladni argumentacni fauly (napr. stredoskolsky vzdelani lide omylajici "ockovany muze taky chytit covid, tak je to na nic").

    Trochu trapné od osoby co se neumí popasovat s diakritikou a rozlišením toho kde psát měkké i a kde tvrdé y.

    Ty nemáš ani potuchy co je argumentační faul. Jenom jsi to sousloví kdesi zaslechl a děsně se ti zalíbilo, protože v něm jsou dvě povědomá slova - argument a faul.

    6.11.2021 00:45 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak hlavně že ty tak hrozně zvládáš interpunkci, viď? Blbečku.
    6.11.2021 08:34 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Dobrá rada do začátku: nepoužívej cizí slova, u kterých nevíš co znamenají.
    6.11.2021 00:33 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tohle je argumentační faul.
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:31 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    obojí je "argumentační faul"

    pro-vaxxeři a anti-vaxxeři si nemají co vyčítat...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    5.11.2021 21:19 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zajímavým argumentačním faulem je také výrazně nižší věk u pozitivních neočkovaných. Vysvětlení je přitom prosté: stačí pár škol s bezpříznakovými dětmi, které jsou ve skupině pro kterou není dostupná mrna nebo je vystavení mrna zanedbatelné a průměr se drasticky posune. Osobně nosím ffp3 respirátor a dodržuji základní hygienu jako je mytí si rukou, je to mnohem spolehlivější než mrna.
    5.11.2021 21:32 i2041826
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    I kvůli těmto publikovaným nesmyslům dochází k různým lidským tragédiím.
    5.11.2021 21:42 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Sorry, ale za tvé početí fakt nemohu.
    vencour avatar 6.11.2021 10:48 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Drobet krapíček od tématu ... 1221 nefunguje, nikdo to nezvedá. Kde si stěžovat není. Volam na MZ ČR, vrátný řekne "ne, nikam nejde přepojit, volejte na 1221" ...
    Tenhle českej Švejkistán mne pěkně ...
    No co, podle Koukolíka ... použijte svá ústavní práva.

    A co pan Kapica, frflá jen tady nebo taky použil nějaká svá ústavní práva?
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    6.11.2021 17:41 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Příteli, jsi tady už dost dlouho na to abys věděl, že tyhle blogy píšu především proto, abych si vyčistil hlavu a soustředil se na práci.

    Jistě, mohl bych jít podat trestní oznámení, ale všichni vidíme, jak to dopadá a pro mne jsou důležitější jiné věci, než se potýkat s tupým davem.

    Ten blogpost jenom shrnul aktuální situaci. A to co se děje jenom potvrzuje co jsem už na tohle téma psal.
    vencour avatar 7.11.2021 18:51 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No jo. Rimmer potřeboval psychoměsíc, aby se jeho sebevědomí, štědrost, čest či šarm vrátily na tento svět.

    Co potřebuje velký Want, aby zavládl ve své zemi byl vládcem a ne jen sluhou?

    A to 1221 prý funguje i přes armádní dispečink, otravoval jsem proč nefungují naše přihlašovací údaje na uzis.cz. Odpověď byla, že to asi zapomněli. Nebo na to s*ali. Holt státní správa. Tak je nenechat jen tak dejchat a domáhat se svých ústavních a zákonných práv ... Nakonec jsem se dovolal, takže nebylo proč panikařit, že stát bojkotuje svoje vlastní procesy.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    7.11.2021 20:27 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Co potřebuje velký Want, aby zavládl ve své zemi byl vládcem a ne jen sluhou?
    Velký Want tyhle ambice nemá a nikdy neměl. A služba je ctnost, ne pohana.
    vencour avatar 8.11.2021 09:29 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tenhle díl Červeného trpaslíka je o krajině lidské duše.
    Nikoliv třeba o Zemích Koruny České.
    Ovšem když už jsi to zmínil, i tohle má něco do sebe.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.11.2021 10:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Co sem pleteš Červeného trpaslíka. Tohle byla moje přezdívka během mého studia na MU v letech 1997–2000, tak se nediv, že jsem to vzal poněkud osobně.
    vencour avatar 8.11.2021 10:41 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Want nebo Vont ... dívej se na jiné zdejší komentáře, ono to o to změně osobnosti dává smysl.
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    8.11.2021 11:21 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Není Want jako Vont. A stejně tak není komentář jako komentář. Na rozdíl od jiných nereaguji na jméno u komentáře, ale na jeho obsah. I když chápu, že vycítit, co kdo psal není pro každého snadné. Proto komentáře u kterých si nejsem jist ponechávám bez reakce.
    6.11.2021 11:04 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    tak uknouraneho jedince, jako je tahle kapica, aby clovek pohledal
    6.11.2021 11:25 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Známá je po dvou dávkách, její asi 60 let, a začaly jí vypadávat vlasy...
    6.11.2021 11:43 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Měla se vykašlat na desomorfin a raději se nechat očkovat.
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:32 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    a jak to souvisí?
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    6.11.2021 11:30 !!!
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Když budeš na JIPce lapat po dechu tak si omlátíš hlavu o zeď za to co jsi napsal
    6.11.2021 13:29 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ja mu verim, ze zustane verny svym bludum az do trpkeho konce. Jeho posledni veta pred pripojenim na ventilator bude: "kasly, kasly, to neni kovid". A jeste se s nimi bude prat, protoze podle statistik umira na ventilatorech vici lidi nez bez, tudiz je to zjevne skodlive.
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:33 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    protoze podle statistik umira na ventilatorech vici lidi nez bez
    hahaha
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    8.11.2021 09:00 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Moje poslední věta bude asi ... Kdyby ti debilové z vlády všechny peníze za roušky, reklamy, vakcíny, jednání a jiná opatření směrovali lékařům na platy, modernizaci nemocnic, tak na mě třeba zbylo místo. :-)
    6.11.2021 12:20 OldFrog {Ondra Nemecek} | skóre: 36 | blog: Žabákův notes | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Vřele doporučuji zajímavý článek aneb Kniha Roberta Jungka Atomový stát (1977) viděná „novýma očima“ dnešní doby - Jaderná lobby a covid – jak se to rýmuje?
    -- OldFrog
    6.11.2021 16:09 johnyK | skóre: 2 | blog: uxblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    citace z clanku:
    Robert Jungk viděl východisko z jaderného nebezpečí v mírumilovné občanské vzpouře, v sepětí lidí, kteří se nedají zastrašit a ovládnout.

    problem je, ze ve stavajicim systemu je mirumilovna obcanska vzpoura nemozna. Spolecnost akceptovala urcite apiorni postulaty jako napr:

    - vse v zivote se odviji od smluvni, zavisle prace

    - jsou akceptovana rozhodnuti se zanedbatelnou vetsinou a takova rozhodnuti jsou chapana jako spravna (tzv. primitivni demokratismus)

    - zaruky pro obcany ('pojisteni') skrz spolecnost bez platnosti hornich omezujicich hranic (viz max. ruceni)

    Jakakkoliv vzpoura jde proti vyse uvedenym 'principum' stavajici spolecnosti a kazdy protestujici je vlaste automaticky sam proti sobe.
    6.11.2021 13:06 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Rakušáka jsem měl vždycky za rozumného, ale tam jim jeblo neskutečně.

    V Rakousku se od pondělka podstatně zpřísní protipandemická opatření, nové restrikce se dotknou zejména lidí bez očkování proti covidu-19. Vláda v pátek oznámila, že pro vstup do restaurací nebo na kulturní a sportovní akce už nebude stačit negativní test na koronavirus, nově bude potřeba doklad o vakcinaci nebo prodělání nemoci. Stejná pravidla budou platit pro hotely nebo lyžařské vleky.

    Už nebude stačit test, že člověk není nemocný.

    Odteď je pro vstup do restaurace potřeba být nemocný, ale očkovaný.
    Max avatar 6.11.2021 13:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo, mám známého, který se kvůli tomu pohádal se ženou a maj tichou domácnost :).
    Zaplatili majlant zálohu na dovolenou v Rakousku a problémy jsou dva. První ten, že záloha je už nevratná, druhý ten, že jeho ženka je vůdcem odpíračů očkování :).
    Pro mě, jako nezávislou pozorovací osobu, je to velmi zajímavé sledovat. Čekám na vyvrcholení děje a závěr :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    8.11.2021 09:05 Xerces
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak tohle má naštěstí jednoduché řešení. Pán ať si jede do Rakouska a žena zatím doma vygruntuje, nebo si přečte knihu. Navíc může vzít místo ženy kamaráda/kamarádku a půl peněz se jim vrátí. Jejich problémy na moji hlavu. :-)
    7.11.2021 11:47 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Hitler byl Rakušák. Mají to v sobě.
    Max avatar 6.11.2021 13:21 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Právě tebe hledají, zachraň svět! :).
    Zdar Max
    PS: ženu se mi také nepodařilo nakazit, takže to vypadá, že už spolu dožijem :)
    Měl jsem sen ... :(
    6.11.2021 13:46 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    6.11.2021 14:14 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    +1
    6.11.2021 14:24 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Z jakých důvodů ti lidé ve studii zemřeli? Zemřelo těch 14 lidí v kontrolní skupině na kovid a těch 15 očkovaných buď na kovid nebo na vakcínu?

    Přiznávám, nechal jsem se nachytat, no…
    6.11.2021 16:18 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Příloha:
    6.11.2021 16:44 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Díky.
    6.11.2021 16:59 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    příčina smrti smrt zní hodně děsivě
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:49 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jasně, atheroskleróza, ta se vyvine za pár dní, LOL. Nebo metastatická rakovina plic. LOL.

    Kdyby ti lidi nežrali cukr, ještě by žili!
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    6.11.2021 20:43 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jeho argument je, ze kdyby vakciny fungovaly, tak bez ohledu na to, co koho zabilo, ve skupine ockovanych by melo byt celkove mene mrtvych. Jenze neni! A navic je ve skupine ockovanych nekolikrat vice pripadu vedlejsich efektu! Ha ha! Sach mat, Comirnaty!
    Samozrejme, jsou to zvasty. Za prve, vakcina by se na celkove umrtnosti projevila pouze tehdy, kdyz by pricinam umrti dominoval SARS, jenze ucastniky, neprekvapive, vzhledem k tomu, ze se jich nakazilo asi jen 2.6% ("height of pandemic"), kosily prevazne jine veci. Na SARS zemreli presne 3. A ted plot twist: 1 ockovany, 2 neockovani, coz nam Dr. Scott Younglood sikovne zapomnel odprezentovat.
    Za druhe, mazany felcar rovnez zapomnel odperezentovat zbytek tabulky vedlejsich ucinku (pro nedostatek lepsich vyrazu; v originale jde o adverse events). Ta totiz vypocitava i pripady zivot ohrozujicich vedlejsich ucinku, pripadne pusobicich smrt, kterych je ve skupine ockovanych, pozor, opet plot twist, stejne nebo mene nez pripadu ve skupine, ktera dostala placebo.
    Je to proste jen dalsi antivaxx konspirator.
    Jendа avatar 6.11.2021 18:36 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zajímavé. Pokud by byla do 6 měsíců od podání vakcíny stejná smrtnost jako na covid, tak tu máme 80k nadúmrtí (pro 3M nakažených loni to bylo 40k, a teď máme 6M vakcinovaných).
    6.11.2021 20:50 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A Ceska televize o tom mlci!!!
    Petr Tomášek avatar 7.11.2021 01:44 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Absolutní rozdíl je tak malý, že to vypovídá o hovně.

    RRR je v takovýchto případech úplně napiču...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    6.11.2021 17:43 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Moonsorrow o povinném očkování: https://youtu.be/btI0AiJAC70?t=138
    6.11.2021 19:45 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Moc pomalé a ponuré, já radši svižnější a veselejší. https://www.youtube.com/watch?v=R3zeW_cEm7I&t=28s
    6.11.2021 22:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    7.11.2021 00:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Komu není rady, tomu není pomoci.
    7.11.2021 11:51 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    7.11.2021 12:02 Antihoaxer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    LOL Zerohedge :-D ještě přidej Sputnik News a AC24
    7.11.2021 12:10 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    LOL debile https://medicalxpress.com/news/2021-11-decline-effectiveness-moderna-pfizer-janssen.html

    Kupodivu i takový Super občas vypustí hodnotnou informaci, na rozdíl od české vlády a ministerstva zdravotnictví především: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/po-koronaviru-muze-letos-prijit-chripkova-vlna-a-vyrazne-silnejsi-nez-driv-173865
    7.11.2021 13:51 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Škoda, že jsi takový ubožák, k tvojí smůle na žádný tvůj odkaz už nikdy nekliknu.
    7.11.2021 20:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak tomu říkám totální nedostatek fatazie. Já teda slyšel, že se po koronaviru blbne, ale že až tolik…
    7.11.2021 14:51 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    1028 neočkovaných a 613 očkovaných. Což vychází že poměr byl 62:37 což není žádná sláva, pokud si dobře vzpomenete na argumenty těch, co propagují očkování coby hlavní nástroj v boji proti koronaviru.
    Base rate fallacy

    Třeba tady i s obrázkem.
    7.11.2021 15:28 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/senat-ockovani-blatny-sputnik-v.A210318_140725_domaci_kop
    „Kdo má ukončenou vakcinaci, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí,“ řekl Blatný.
    Dezinformace, lži, propaganda.
    7.11.2021 15:49 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Spam
    7.11.2021 17:08 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Spam od ministra zdravotnictví. A takovým lhaním propaguje očkování.
    7.11.2021 17:14 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Hmm, já věřím expertům. Maďar třeba tvrdí, že se musíme promořit.
    8.11.2021 06:27 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je víc jako rok a půl staré prohlášení z počátku epidemie (březen 2020). Už tehdy to bylo dost nezodpovědné, a to jsme ještě neměli mnohem nakažlivější varianty jako alfa a delta(+). Dopady jsme viděli a ukázalo se zcela jasně, že je to nesmysl.
    8.11.2021 07:20 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A informace o srdečních problémech jsou zase příliš nové, viď ťunťo...
    8.11.2021 07:35 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    8.11.2021 08:14 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zajímavé je, že dříve vrcholoví sportovci jak mouchy nepadali, že je Dánsko pro-disease banda je také novinka.
    8.11.2021 08:17 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A to je zas co za výkřik? :)
    9.11.2021 08:04 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    9.11.2021 09:27 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    9.11.2021 14:05 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Máme k dispozici vakcínu a část společnosti hledá všechny možné důvody, proč ji nepoužít. Nimráme se v hledání stop informací, proč to nemá cenu. A právě proto nás čeká další zahlcení nemocnic, další zbytečně mrtví, další lockdowny a zavřené školy. Všechno to bude úplně zbytečné, a právě proto to bude nutné. A pak znovu. A znovu. Dokud všichni neumřou.
    Technický dotaz: ty lockdowny a zavřené školy budeme mít proč? Kvůli komu nebo čemu?

    Asi 2,1 % neočkovaných infikovaných potřebují hospitalizaci [1]. Účinnost vakcíny proti těžkému průběhu nám spočítal Jenda a je u všech věkových skupin kromě devadesátiletých zhruba 80% nebo vyšší [2]. Jinými slovy, pro očkované se z naprosté většiny jedná dle stávajících poznatků o vcelku banální onemocnění nevyžadující hospitalizaci – i za předpokladu, že u delty by to vyšlo trochu víc než 2,1 %.

    Takže se znovu ptám: Ty lockdowny a zavřené školy budeme mít proč? Abychom neočkovaným zabránili se nakazit? Znovu, proč?

    Nápor na zdravotnictví se dá vyřešit triviálně tak, že se na kovidových lůžkách neočkovaným (s výjimkou neočkovatelných) pacientům bude dávat nižší priorita a to úměrně jejich výchozímu stavu (riziku těžkého průběhu), tzn. pod náporem začnou nemocnice nejprve odmítat/vyhazovat neočkované seniory atd. Ultraohroženým lidem lze dát dočasný invalidní důchod a izolovat je.

    Neočkovaní ohrožují sami sebe a očkovaní riziko sráží někam na úroveň běžných sezónních chřipek a viróz.

    Jestli něco přehlížím, tak budu rád za konkrétní informace a argumenty a ne za dojemné pohádky o tom, jak jsou Češi hloupý národ, zatímco Dánové a Portugalci se bez keců naočkují. Ono je taky dobré si uvědomit, že ČR je jedna z nejpromořenějších zemí světa [3] (aktuálně sedmá se 170k případů na 1M obyvatel), zatímco zmiňované Dánsko je 83. s polovičními hodnotami (Portugalsko 36. se 108k, Itálie 72. s 80k). Když se podíváme na (úplnou) proočkovanost po jednotlivých kohortách [4], tak je to taky zajímavé:

    Věková skupina Česko Dánsko Portugalsko Itálie
    18-24 55,77 % 77,46 % 82,96 % 78,26 %
    25-49 57,36 % 80,64 % 86,06 % 73,79 %
    50-59 72,81 % 92,80 % 93,14 % 81,81 %
    60-69 76,31 % 96,50 % 97,25 % 86,62 %
    70-79 87,81 % 99,71 % 102,14 % 88,68 %
    80+ 83,54 % 103,30 % 99,13 % 93,90 %

    Nejmenší proočkovanost je ve skupině 18 až 49, tedy té, která nákazou povětšinou prošla s lehkým průběhem. Vektory těch jednotlivých sloupců jsou jakoby jen jinak „naškálované“: je tam stejný vzestupný trend, tj. vyšší proočkovanost ve vyšších věkových skupinách, ale začíná se na nižších hodnotách. Ty lze vysvětlit právě tou obrovskou mírou promořenosti.
    Autor je sociolog a spolupracovník redakce.
    9.11.2021 17:36 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Neočkovaní ohrožují sami sebe a očkovaní riziko sráží někam na úroveň běžných sezónních chřipek a viróz.
    To je jen zdravotni pohled. Prusvih je, ze i obycejna sezonni chripka, pokud se rozjede v populaci ve velkem, je schopna rozvratit spolecnost, protoze nebude, kdo by vykonaval kriticke sluzby (IZS, vyroba potravin, logistika) nebo proste jen pracoval. Jak se promitne kratka odstavka jedne fabriky do pulky republiky jsme videli nedavno ve Skodovce.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 17:48 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    S tím souhlasím, ale zrovna tak může půlka populace utéct do lesů a systém se zhroutí taky. To už je spíš důsledek centralizace a tak.
    9.11.2021 19:30 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    vyhazovat neočkované seniory atd.
    To je síce technicky dobré riešenie, ale zároveň v demokracii politická samovražda. Preto sa tomuto scenáru snaží každá vláda (aj Boris J. po krátkom pokuse o rýchle premorenie) zabrániť aj za cenu ekonomického prepadu a potláčania slobôd väčšiny obyvateľstva.
    9.11.2021 20:03 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Lockdown mi taky nepřijde moc populární. Lidem, kteří mají vysoké riziko hospitalizace a dlouhodobě (již měsíce) odmítají lékaři doporučovanou profylaxi, by prostě nemělo být umožněno zdravotní péči zaDDoSovat pro všechny ostatní. Pokud někdo takový očkování svévolně nechce, fajn, ať si to prostě zařídí tak, aby se nenakazil, nebo mu doma někdo prostřelil hlavu a nemusel čekat než se udusí.
    9.11.2021 22:58 hefo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Lockdown populárny nie je, ale má podľa mňa psychologicky oveľa menej vážne následky na obraz toho či onoho politika či strany u voličstva (je si treba uvedomiť, že väčšina populácie sa pri voľbách riadi emóciami a nie rozumom). Ostatne, princípy boja s nákazou sa medzi krajinami Európy nejako zásadne nelíšili, rozdiely vznikali najmä z rozdielov v úrovni/kapacite/kvalite zdravotníctva a v "kultúrnych tradíciach" obyvateľstva.
    9.11.2021 22:10 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo, je to frustrující, ale lockdowny budou bohužel kvůli neočkovaným. (Ono je taky mnoho lidí neočkovaných nikoli z vlastní volby.) Budou se zase odkládat plánované elektivní/neakutní operace a zákroky, protože zdravotní systím bude přetížený. Neočkované samozřejmě nikdo umírat na ulici/doma nenechá, i když při totálním zahlcení očkování může být faktor při triažování. Ještě je blbé, že jak odcházející, tak nejspíš přicházející vláda (jejíž poradní skupina je z půlky tvořená zprofanovanými antivaxery/promořovači) se řídí / hodlají řídit zaplněností nemocničních lůžek, než začnou zavádět nepopulární restrikce. No jo, ale když se ta kapacita nějakým pytlíkováním pořád navyšuje, tak se ty restrikce dál odkládají a exponenciála pokračuje…

    Český paradox – čím lepší zdravotníci, tím více obětí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy

    Ostatně dnes na JIP 439 lidí. Podobně 13. 10. 2020. Ten den zavíraly hospody. O týden později další služby, školy… Podle mě se jen čeká, až to vezme nová vláda a ta se hned zdiskredituje, protože samozřejmě koalice nesmyslně a nezodpovědně hlásaly, že už žádné lockdowny nebudou…

    To je pořád dokola… Pořád stejná jména v médiích (která je navíc naprosto selhávají konfrontovat s jejich bludy). Antivaxerský právník Dostál (za Piráty :/), Beran, Thon, Šinkora, Hnízdil, Šmucler, Balík…

    Pořád tu někdo tvrdí, jak je to chřipečka, jak je přirozená imunita nejlepší (no, spíš dost nekonzistnění, a to ještě musíme odečíst ty zemřelé a s těžkými/dlouhodobými následky), jak už jsme na hranici kolektivní imunity apod., jenom aby se za dva týdny až dva měsíce ukázalo, že ten člověk zase vykládal bludy. Napíše o tom ale někdo do médií?

    Roste tady incidence, objevují se průkazné clustry na školách, ale vláda ruší povinné testování, že není potřeba, že nám nic neříká? WTF?

    Opakující se návrhy na uznávání protilátek jsou šílenost. Zbytečně vyhozené peníze, zbytečné zahlcování laboratoří, není žádná definovaná hladina (jak by taky, každý test/laboratoř má svoje AU - arbitrary units), průkaznější buněčná imunita ještě dražší, navíc to podporuje promořování bez indikace pozitivním PCR testem, tj. bez izolace, tj. nekontrolované šíření.
    jako loni:
    1. léto.. nakažení nepřibývají, virus oslabil (letos: máme kolektivní imunitu), můžeme covid začít ignorovat
    2. začátek podzimu.. přibývají nakažení, ano, ale oni vlastně nejsou nemocní, jen mají pozitivní test.
    3. podzim.. přibývají hospitalizovani, ano, ale nemocnice zvládají.. a podívejte přes víkend ubylo, tak už to je dobrý, virus se s nami sžil.. ale vlastně těm lidem nic není, jsou to sociální lůžka, ty lidi kvůli rýmě nemůžeme poslat zpátky do jejich domovů důchodců, a na těch JIP jsou kvůli jiným problémům, jsou to starý lidi a autonehody.
    4. konec podzima.. nemocnice z velké části předělané na kovidaria, dochází kapacita JIP, je nutné pacienty šíbovat mezi nemocnicemi kde je zrovna volno, lidí umírají ve vlekém... ano, ale stejně by umřeli a ale my chceme žít normálně, nechceme lockdown / to je kvůli tomu že máme lockdown, loni jsme měli lockdown, ničemu to nepomohlo, podívejte se na Švédsko..
    (ukradeno z jiného diskuzáku, přišlo mi to dost přesné)
    Autor je sociolog a spolupracovník redakce.
    Nevím, na co mají být ty tři tečky. Nepřijde mi, že byste byli s Bilerem úplně ve sporu (alespoň v tom, že dobrovolně neočkovaní prostě jsou velký problém, který ale zhorší podmínky všech). Ano, epidemie/pandemie vyžaduje statistiky, sociology, ekonomy někdy víc než lékaře (zejména pokud jimi jsou vážení kardiochirurgové, ambiciózní stomatologové apod.)
    Jendа avatar 9.11.2021 22:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ostatně dnes na JIP 439 lidí.
    Nutno podotknout, že jen… eee…
    Z důvodu častého nepochopení významu dat v tabulce, kdy jejich dezinterpretací docházelo k mylným závěrům, jsme se rozhodli tabulku dočasně skrýt.
    OK, no naposledy když jsem se koukal, tak to byla třetina, takže to by bylo 146 očkovaných. (pro srovnání, zimní a jarní peaky byly 1200 a 2000)
    10.11.2021 14:19 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ve sporu jsme, protože ten článek nedává smysl (obávám se, že to je pro A2larm typické, alespoň soudě dle těch několika málo výblitků, které jsem z něj měl smůlu číst).

    Celý článek se točí okolo teze, že máme málo očkovaných, a tedy bude lockdown. Jednak jsem se snažil ukázat, že počet očkovaných není jediné relevantní kritérium, protože mluvíme o jedné z nejpromořenějších zemí světa. Celkový počet lidí majících nějakou ochranu tak bude velmi pravděpodobně vyšší, možná i výrazně.

    Především ale není zřejmé, na jakém podkladě by se ten lockdown měl vyhlašovat. V minulých vlnách byl vyhlašován proto, že neexistovala rozumná individuální ochrana. Cílem bylo snížit riziko, že se lidé nedobrovolně nakazí při nezbytných činnostech jako je nakupování potravin nebo výkon zaměstnání. To byl ten morální základ.

    Dnes je sporným bodem hlavně zdravotnictví, ale neočkovaní a nepromoření lidé z věkové skupiny 18-24 budou představovat naprosto minimální zátěž. Nestačí porovnávat celkovou prooočkovanost, protože různé skupiny obyvatelstva mají jiné riziko hospitalizace (výše citovaná studie udává průměrně 2,1 %, ale rozptyl od 0,4 do 9,2 %).

    Od výše rizika by se mělo odvíjet, jestli těm lidem oficiálně doporučíš se očkovat. Pak můžeš odmítat pacienty, kteří se radami lékařů neřídili – o tom jsme se už bavili.

    Mimochodem, v tom nádherně proočkovaném Dánsku (cca poloviční populace oproti ČR) mají denní přírůstky okolo 2,5k případů a moc pěkně jim to roste. Aktivních případů celkem nyní mají ke třiceti tisícům, přičemž špička z loňského prosince byla lehce přes čtyřicet tisíc. A Dánsko opětovně zavádí restrikce.

    Vzhledem k tomu, že ten článek na A2larmu je 2 dny starý, co z toho můžeš vyvodit o inteligenci jeho autora, který argumentuje, že když se lidé nenaočkují, budou zavření kvůli lockdownům – a v témže článku jako pozitivní příklad zmiňuje Dánsko, které navzdory vysoké proočkovanosti opatření opět zavádí?
    10.11.2021 14:50 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Příloha:
    Hmm. Co je trochu znepokojivé je, jak v tom Dánsku roste počet hospitalizovaných pacientů (zdroj, nebo viz graf v příloze). Má to podobný náběh jako loňská vlna.

    Sorry, nemám čas teď dohledávat, kolik z toho dělají očkovaní nebo neočkovaní atd. Jen to sem házím.
    Jendа avatar 10.11.2021 17:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Aktivních případů celkem nyní mají ke třiceti tisícům, přičemž špička z loňského prosince byla lehce přes čtyřicet tisíc.
    Takže poměr hospitalizovaných a nakažených je podstatně příznivější, ne? (a to jsme ještě ani neřešili, že pokud tam mají něco podobného jako u nás - že se očkovaní nemusí při většině příležitostí testovat - tak jich hromada prochází neodchycena)
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 18:29 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ten poměr je ti naprd, pokud to má stejnou dynamiku...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Jendа avatar 10.11.2021 18:45 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Lepší poměr znamená, že můžeme mít méně opatření a že nově nakazitelní rychle dojdou.
    Petr Tomášek avatar 11.11.2021 12:31 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Neznamená.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Jendа avatar 11.11.2021 13:13 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    10.11.2021 19:32 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Předpokládal bych to. Ale jak vidno, proočkování je před politicky motivovanými opatřeními/lockdowny neochránilo, ergo ten článek prostě nedává smysl.
    Gréta avatar 11.11.2021 17:44 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    Jo, je to frustrující, ale lockdowny budou bohužel kvůli neočkovaným.

    kdyby vo lockdownech byly referenda jaký by asi jako bylo % nevočkovanejch který by jakoby byly pro lockdown???? :O :D ;D ;D

    To je pořád dokola… Pořád stejná jména v médiích (která je navíc naprosto selhávají konfrontovat s jejich bludy). Antivaxerský právník Dostál (za Piráty :/), Beran, Thon, Šinkora, Hnízdil, Šmucler, Balík…

    a taky

    • chlíbek kterej neumí spočítat ani pitomej povrch kruhu hele
    • primula kterýho 2x načapali jak porušoval vlastní nařízení + eště na schůzkách s různejma divnejma lobbistamama hele :D :D
    • smejkal a jeho banda fachidiotů z meses který se pokusili vo puč na mzčr hele
    • nejvíc nejhlavnější hygienička cvrčinová hele :D :D
    • rostislav maďar stim jeho vejletem do chorvatcka hele

    a takle jakoby mužem pokračovat furt :D fakt jako záhada velikatatatáncká proč lidi nechtěj tydlecty 'experťy' poslouchat :D :D :D :D

    aspoň flégr byl dost chytrej a někam zalez nebo ho aspoň jako už nikdo neposlouchá :D ;D

    dostál překvapil hele a má vodemě + ikdyž je u bukanýrů :D schválně zajak dlouho ho kádrováci vyrazej z partaje zato že nám jakoby ukázal jenom pravdu :D

    Autor je sociolog a spolupracovník redakce.

    Nevím, na co mají být ty tři tečky. Nepřijde mi, že byste byli s Bilerem úplně ve sporu (alespoň v tom, že dobrovolně neočkovaní prostě jsou velký problém, který ale zhorší podmínky všech). Ano, epidemie/pandemie vyžaduje statistiky, sociology, ekonomy někdy víc než lékaře (zejména pokud jimi jsou vážení kardiochirurgové, ambiciózní stomatologové apod.)

    už někdy někde sociální inženýrství aspoň trošičku fungovalo?? :D

    11.11.2021 23:35 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Dostál je normální antivax prolhanej zmrd (nebo prostě idiot). Viz #138
    12.11.2021 05:31 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Co bys chtěla ve státě, kde čerstvě zvolená koalice ve sněmovně hlasuje, jestli pro ní vůbec platí Ústava. V demokracii by v tuhle chvíli všichni, kteří se o něco takového pokusili, byli už bez mandátu a zavření.
    8.11.2021 06:32 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Za více jako půl roku od tohoto prohlášení se naše poznání dost posunulo. Pořád platí, že pravděpodobnosti (těžkých) příznaků, hospitalizace i nakažení dalších lidí očkování výrazně snižuje (kratší období infekčnosti, menší virová nálož), ale neeliminuje zcela.

    Bohužel současná i nastupující vláda populisticky politikaří a (po)jede v praxi spíš naprosto nepochopitelný pro-disease/pro-lockdown přístup místo relativně levných opatření jako hrazené testování pro všechny, pravidelné testování kvalitními RT-PCR ve školách i v zaměstnání, široce dostupné očkování mRNA vakcínami praktiky apod.
    8.11.2021 06:46 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Celé léto to platilo, ale s hodnocením počkám do jara. Ono jestli loni bylo 30000 mrtvých neočkovaných a letos bude 30000 mrtvých očkovaných, tak bude potřeba ty statistiky pořádně zfalšovat, aby v budoucnu někdo očkování ještě věřil ;-)

    Jo, to testování byla jedna z mála dobrých věcí které udělali. Ale nedostatečná, protože nezachytilo očkované přenašeče. Tak ho radši zrušili úplně a obviňují ze všeho špatného neočkované. Je tak snadné obvinit ze zločinu oběť...
    8.11.2021 07:23 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Však jsme udělali za koronavirem tečku, ne? Pokud by mrna fungovalo aspoň z poloviny tak dobře jako prodělání nemoci, tak tu máme zeď na kterou nákaza narazí a nešíří se dál. Zatím naráží pouze na ty lidi, kteří onemocnění prodělali a lidé s mrna jsou superspreadeři.
    8.11.2021 07:49 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Statistiky jasně ukazují, že očkování mRNA vakcínami je efektivní a na rozdíl od prodělání COVIDu nastává smrt nebo zůstávají dlouhodobé následky v extrémně vzácných případech (a to ještě tady promořovací banda z nějakého důvodu zapomíná na svou oblíbenou mantru nezemřel na ..., zemřel s..., aneb do ohlášek možných vedlejších účinků/následků vakcinace se zapisují všechna podezření).

    Povinnost nošení ochrany dýchacích cest platí i pro očkované nadále. Leckteří se i nadále dobrovolně testují, zejména pokud se mají setkat s ohroženými blízkými apod. Samozřejmě bylo by lepší, kdyby platilo povinné testování i pro očkované nadále, popř. bylo alespoň propagováno. Potíž taky je, že když se očkovaný přeci jen nakazí a vyjde mu pozitivní test, Tečka mu "nezčervená" (certifikáty by se měly striktně ověřovat čTečkou a jejich platnost by měla být omezená třeba na týden nebo dva a bylo by potřeba obnovení - stažení nového certifikátu z webu), očkovaní vystavení možné nákaze se neposílají do izolace (jen někteří maximálně zodpovědní dobrovolně, za cenu vlastních nákladů, pokud nemůžou pracovat z domova) atd.

    Máte možnost se očkovat taky. Vaše volba. Nefňukejte. :)
    8.11.2021 10:21 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Statistiky jasně ukazují, že v létě umírali očkovaní méně, než neočkovaní v zimě. Takové statistiky se hodí akorát ke sbírání psích výkalů z chodníku. Třeba před oslavou konce Covidu na Karlově mostě.

    Myslíš tu Tečku, která svítí zeleně ještě deset dní po tom, co očkovanému vyšel pozitivní test na Covid? Prý je to naprogramované přesně podle zadání, toho kdo to zadání takhle specifikoval by měli zrovna postavit ke zdi i s celou rodinou. Masoví vrazi si nic lepšího nezaslouží.
    8.11.2021 11:07 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Však píšu, že v tomhle je Tečka resp. ten systém EU certifikátů blbě.
    8.11.2021 10:04 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tohle je taky dobrý.
    Uživatel Jiří Hudeček na Twitteru: „Děcka, já myslím, že ty reinfekční hospitalizace se počítají špatně. Resp. Dušek to má blbě a všichni se nechali zmást. Ty dva sloupce nejsou souměřitelné, hospitalizace celkem jsou stav a hospitalizovaní: reinfekce přírůstek. To není možné, že by tam všichni byli den.“
    Twitter
    8.11.2021 13:28 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Agent avatar 7.11.2021 18:44 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Já jsem jen zvědav, na koho to budou házet příští rok, až budou téměř všichni několikrát proočkovaní?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    vencour avatar 7.11.2021 18:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo jo nebo spíš co maj za lubem a co to nevíme ...
    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    7.11.2021 18:50 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tady hrají roli i další faktory - procento hospitalizovaných pacientů s očkováním a procento očkovaných lidí v ČR nestačí k výpočtu účinnost vakcíny, protože ti nemocní se mohou samplovat z různých podskupin (např. věk osoby bude zřejmě další nezávislou proměnnou).

    Obecně platí, že když oficiální procentuální účinnost vakcíny je jedno číslo, a jednoduchým výpočtem ze tří údajů vám vyjde číslo jiné, podezřívejte svůj výpočet.
    7.11.2021 19:52 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No, spousta lidí to mas spíš ve stylu, když se mi nelíbí oficiální čísla, vymyslím konspirační teorii.
    7.11.2021 20:42 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    O čísla tu vůbec nejde. Za konspirační teorii se prohlašuje vše, co je v rozporu s tím co troubí média financovaná těmi které ten byznys živí. A do jednoho pytle se hážou všichni bez rozdílu. Počínaje idiotama co věří na to že účelem očkování je implantovat čipy a seriózními odborníky na epidemie konče.
    7.11.2021 20:51 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    O čísla tu vůbec nejde.
    Jak bez čísel zjistíte, zda jsou očkovaní hrozbou a zda (a jak) vakcína funguje?
    7.11.2021 21:05 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    O čísla nejde, a proto se s nima v tom blogpostu oháníš? Nebo o ně nejde, a proto sis pořád nenastudoval ten Simpsonuv paradox? Ale zas si tolik nefandi, tebe jsem nemyslel...
    7.11.2021 22:44 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ne. O čísla skutečně nejde. Jde o životy. Zpackané, ukradené a zmařené. Vaše životy.
    8.11.2021 08:46 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To ne je odpověď na první nebo druhou otázku?

    Když teda nejde o čísla, tak proč je pořád tak řešíš?
    8.11.2021 09:08 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Protože je to jediný relevantní údaj, který dosvědčuje vaši hloupost a naivitu.
    8.11.2021 09:16 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A všim sis, že tu bylo nejednou vysvětleno v čem je tvoje interpretace těch čísel špatně?

    To já, protože jsem hloupý a naivní, jsem si radši našel, co je to ten Simpsonův paradox.
    8.11.2021 09:55 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak teď ho ještě zkus pochopit.

    Pokud jde o mou interpretaci. Tak ti podám zjednodušený příklad.

    Když mám 50% očkované populace a očkování funguje, nekončí ve špitále nikdo.

    Pokud je to ale v tom špitále půl napůl, je to signál, že je něco špatně. A na očkování proti virům je špatně hlavně to, že z principu nemají trvalý účinek, protože potlačení jedné skupiny virů se uvolní pole pro skupinu jinou.
    8.11.2021 10:02 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jestli máš takové očekávání od očkování, nedivím se tvé frustraci.
    8.11.2021 10:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    S očkováním, která tahle kritéria splňuje problém nemám. Těm, co je nesplňují se vyhýbám.
    8.11.2021 10:13 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Vždyť to říkám, že se nedivím tvé frustraci,
    8.11.2021 10:23 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Frustrovaný jsi tady jedině ty, anonyme.
    8.11.2021 10:27 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Z čeho?
    8.11.2021 10:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ta frustrace nepramení z pochybné účinnosti očkování, ale ze spoluobčanů. Pořád se nemohu srovnat s tím, že je těch racionálně uvažujících tak málo.
    8.11.2021 10:30 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Myslíš ty, co neočávájí od toho očkování to, co ty? Tak to se budeš trápit ještě dlouho...
    8.11.2021 10:46 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Frustrace je pocit. Trápení je stav, ve kterém rozhodně nejsem. To spíš ten moula, co se snaží diskreditovat můj anonymní nick.
    8.11.2021 10:57 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Frustrace je pocit. Trápení je stav, ve kterém rozhodně nejsem.
    To nic nemění na tom, že se toho nejspíš jentak nezbavíš.
    To spíš ten moula, co se snaží diskreditovat můj anonymní nick.
    Nevím, jestli myslíš téhož, ale mě přijde, že se spíš baví :)
    8.11.2021 11:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Uvažoval jsem nad tím jaký názorný příklad bych uvedl, abych osvětlil jak to vidím. Asi nejlépe to lze demonstrovat na principu tepelného polštářku.

    Vemte hrnec, nalejte do něj vodu, pomalu zahřívejte, sypejte do ní octan sodný a rozpouštějte dokud to půjde. Nasycený roztok pak necháte chladnout – stále se bude jevit, jako by v hrnci byla pouhá voda, ale stačí nepatrný impuls k tomu, aby roztok vykrystalizoval a hrnec se působením naakumulovaného tepla opět ohřál.

    Tím octanem sodným, za předpokladu, že vodou je lidská společnost, jsou ty kecy, kterými nás všechny krmí už několik let Babišova média. A spouštěcím impulsem koronavirová panika. Žel rozehřát natvrdlou společnost, nasycenou tímhle jeden, bude trvat hodně dlouho a už nikdy to nebude čistá voda. Odtud pramení ta frustrace.
    8.11.2021 15:06 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Takže chceš říct, že lidi jsou rozhádaný a naštvaný? To nějak souvisí s tvým nerealasitickým očekáváním účinnosti očkování?
    8.11.2021 15:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo. Ale do souvislosti s nějakým mým očekáváním to dáváš ty. Já pouze komentuji aktuální situaci a kopu zdejší čtenáře aby taky trochu namáhali mozek.
    8.11.2021 15:44 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No jasně, že dávám, ty sis toho nejspíš nevšim. Máš nereálné požadavky a divíš, že nenastaly. Já jen konstatoval, že se nedivím tvé frustaci.
    8.11.2021 16:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nereálné jsou leda v tom, že by se vaše mozkové pochody vrátily do normálu.
    8.11.2021 16:42 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Když mám 50% očkované populace a očkování funguje, nekončí ve špitále nikdo.
    Víš o něják jiném očkování proti infekční nemoci, která může skončit hospitalizací, které to splňuje?
    8.11.2021 16:55 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tetanus? Neštovice? Tuberkulóza?
    8.11.2021 17:12 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je zvláštní, vím o lidech, co byli s tuberou v nemocnici, ještě v době, kdy se AFAIK očkovalo plošně. Neštovice, jakožto víceméně vymýcená nemoc jsou dost nešivkovný příklad. Nicméně opravdu si myslíš, že když bylo očkováno 50% lidí (tedy někdy zpočátku) nikdo na tu nemoc neumíral? Pro tetanus platí zhruba totéž.
    8.11.2021 13:45 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pokud je to ale v tom špitále půl napůl, je to signál, že je něco špatně.
    Pokud se nechcete učit statistiku, zkuste si to vizualizovat takhle: https://en.wikipedia.org/wiki/Simpson%27s_paradox#/media/File:Simpsons_paradox_-_animation.gif. Tahle animace ukazuje, jak rozdělení dat do skupin může vést k obrácení trendu.

    V tomhle případě se zdá, že vakcína nijak zvlášť nefunguje, ale když rozdělíte nemocné do skupin podle věku, uvidíte mnohem silnější trend.

    Učit matematiku se ve svém volném čase nemusíte, ale ta animace by vám měla napovědět, že ve vašem uvažování může být něco špatně.
    8.11.2021 14:32 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jelikož jsi natvrdlý a nechápeš jak to je, musím zvolit zemitější příklad.

    Máš tunu brambor a mezi nimi jich je blíže neurčené množství plesnivých. Nabalíkuješ je do sáčků po 3 kilech? Můžeš, ale pak riskuješ, že pokud těch plesnivých bude v jednom sáčku moc, tak je zákazníci nekoupí, plíseň chytnou i ty zdravé a můžeš je rovnou vyhodit. A nastaní zákazníci co budou muset část toho co zaplatili vyhodit příště půjdou nakupovat jinam.

    Ale kdo má čas, aby přebíral tunu brambor? Zákazníci! Takže je hodíš do regálu volně na krám, kdo chce ten si je přebere, koupí ty co ujdou a v regále budou zůstávat jen ty špatné, které budeš postupně vyhazovat. Zákazníci budou spokojení a ty taky, protože vyhodíš jen to co bys stejně musel vyhodit.

    Stejně tak se to má s nemocí. V populaci je blíže neurčený počet nakažených. Chceš je najít a vyléčit? Nebo je necháš aby ti roznášeli nákazu dál? Když je „napytluješ” mezi očkované, tak je nenajdeš.

    Dnes už i ti nejzatvrzelejší fanoušci očkování musí přiznat, že ti co kovid úspěšně prodělali mají mnohem menší pravděpodobnost že ochoří znovu, než ti co byli pouze očkovaní.

    Prodělání covidu lze přirovnat k tomu přebírání brambor zákazníky. Ti co z toho regálu neočkovaných vypadnou (to jsou ty prodané brambory) už se zpátky nevrací a ti co umřou (to jsou ty shnilé brambory) z toho koloběhu také mizí.

    Jak vidíme, z poolu očkovaných i neočkovaných se momentálně dostává do regálu (špitálu) zhruba stejný počet. Takže jak vidno, účinek očkování je spíš zanedbatelný než patrný. Protože očkovaná i neočkovaná brambora neonemocní, dokud se s plísní nesetká. Jenže napytlované plesnivé brambory tu nákazu šíří dál a budou šířit, dokud je někdo nepřebere (neotestuje) a z onoho koloběhu nevyhodí – proděláním covidu, nebo smrtí.

    Tímto pseudoočkováním jenom vyrábíš další potenciálně nakažené brambory – bezpříznakové přenašeče, které nikdo nepřebírá (netestuje).
    8.11.2021 15:04 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jak je možné, že:
    Tímto pseudoočkováním jenom vyrábíš další potenciálně nakažené brambory – bezpříznakové přenašeče, které nikdo nepřebírá (netestuje).
    když:
    účinek očkování je spíš zanedbatelný než patrný.
    ?
    8.11.2021 15:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Protože na neočkovaného bezpříznakového přenašeče odhalí hned první test, který je nucen podstoupit, aby se vůbec mohl zajít někam nažrat.
    8.11.2021 15:41 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To nedělá očkování, ale pravidla pro ne/očkované. Krom toho je to nevyrábí, ale ignoruje. Jo, a vzpomínáš si, jak zuřivě jsi odmítal existenci něčeho jako bezpříznakový přenašeč (když je mi špatně, tak zalezu do postele a nepolezu mezi lidi)?
    8.11.2021 16:29 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Já to odmítám pořád. Uvádím to jen proto, aby bylo jasné, že i kdybych tuto eventualitu připustil, stejně by neměla z hlediska šíření viru žádný význam.
    8.11.2021 16:45 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Takže očkování, které podle tebe bez účinku, vyrábí bezpříznakové přenašeče, kteří podle tebe neexistují? Odpusť mi moji hloupost, ale nějak se v tom ztrácím...
    8.11.2021 16:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jistě. Z lékařského hlediska se jeví jako bezpříznakoví, protože mají přínaky natolik mírné, že si vůbec nepřipouští že by mohli být nakažení. A nikdo je netlačí, v případě že se objeví v jejich okolí nějaký nakažený, k tomu aby se testovali stejně jako neočkovaní.
    8.11.2021 16:51 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak odmítáš nebo ne existenci bezpříznakových přenašečů?
    8.11.2021 17:38 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je jedna z vlastnosti zdejsi GPT-2. Predstira inteligenci tak, ze pravidelne postuje vzajemne protikladna tvrzeni, idealne v jednom prispevku. Diky tomu muze tvrdit, ze ma vzdycky pravdu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    8.11.2021 21:14 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Omlouvá tě jen to, že za svoji mentální nedostatečnost nemůžeš.
    8.11.2021 15:46 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jak vidíme, z poolu očkovaných i neočkovaných se momentálně dostává do regálu (špitálu) zhruba stejný počet
    #94
    8.11.2021 16:06 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To bohužel (naštěstí) není pravda.
    V populaci je blíže neurčený počet nakažených. Chceš je najít a vyléčit? Nebo je necháš aby ti roznášeli nákazu dál? Když je „napytluješ” mezi očkované, tak je nenajdeš.
    Nakažených je mezi očkovanými mnohem méně než mezi neočkovanými.
    Dnes už i ti nejzatvrzelejší fanoušci očkování musí přiznat, že ti co kovid úspěšně prodělali mají mnohem menší pravděpodobnost že ochoří znovu, než ti co byli pouze očkovaní.
    Toto také není pravda.
    Jak vidíme, z poolu očkovaných i neočkovaných se momentálně dostává do regálu (špitálu) zhruba stejný počet. Takže jak vidno, účinek očkování je spíš zanedbatelný než patrný.
    Zde opakujete tutéž matematickou chybu, kterou jste spáchal jak vy ve svém nešťastném blogpostu, tak i autor komentáře, na který reaguji. Z té nalinkované animace to pochopí i člověk s lehce podprůměrnou inteligencí. Prosím, podívejte se na ni.

    Nerozumím vaší potřebě opakovat tentýž omyl - nejsem první ani druhý, kdo vás na tuto chybu upozorňuje.
    8.11.2021 16:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nakažených je mezi očkovanými mnohem méně než mezi neočkovanými.
    A jak to víš, když je nikdo netestuje?
    Zde opakujete tutéž matematickou chybu, kterou jste spáchal jak vy ve svém nešťastném blogpostu, tak i autor komentáře, na který reaguji. Z té nalinkované animace to pochopí i člověk s lehce podprůměrnou inteligencí. Prosím, podívejte se na ni.

    Nerozumím vaší potřebě opakovat tentýž omyl - nejsem první ani druhý, kdo vás na tuto chybu upozorňuje.
    Obtěžuj se laskavě znova přečíst ten blogpost, včetně update a nezapomeň si při tom kliknout na ten graf.
    8.11.2021 17:27 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A jak to víš, když je nikdo netestuje?
    To je známo. Účinnost vakcíny proti bezpříznakovému covidu se dá najít na Wikipedii.
    Obtěžuj se laskavě znova přečíst ten blogpost, včetně update a nezapomeň si při tom kliknout na ten graf.
    Dobrá práce, přidal jste jednu proměnnou (datum). To ale nestačí. K nalezení své chyby byste totiž musel přidat proměnnou jinou. Konkrétně věk.
    8.11.2021 21:12 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak je známo povídáš. A co je podle tebe ještě známo? Víš, že by jako ušetřili prachy za studie a došli se tě zeptat.
    9.11.2021 13:00 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Víš, že by jako ušetřili prachy za studie a došli se tě zeptat.
    To je právě známo jako výsledek těch studií, víte?
    8.11.2021 14:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A víš jaký je logický následný krok po vyčerpání poolu neočkovaných? Zavézt další buzeraci a šlápnout na krk očkovaným, kteří budou pyskovat stejně, jako pyskovali když byli ještě neočkovaní.
    8.11.2021 10:48 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    8.11.2021 11:54 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Kdyz uz citujes dementni zdroje, bylo by dobre si ty clanky aspon precist cele.

    Viz:
    Více světla by do statistiky vnesla analýza věku a rizikových faktorů obou skupin. K těmto datům však Komárek, který statistiky počítá ve volném čase jako občanskou aktivitu, nemá přístup.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 07:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Přečetl jsem, neboj. Dále viz #211.
    Petr Tomášek avatar 8.11.2021 23:38 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    holt s postupujícím podzimem lidi žerou víc cukru. cukr (sacharóza/fruktóza) mění buněčný metabolismus takovým způsobem, který urychluje množení SARS-COV-2.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    9.11.2021 07:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Kdosi tu před víc než rokem tvrdil, že klíčová je vlhkost vzduchu ;-)
    9.11.2021 11:12 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Petr Tomášek je debil :)
    9.11.2021 12:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To nerozporuji.
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 14:23 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To říká ten pravý, lol.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 14:23 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To jsem nikdy netvrdil.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    10.11.2021 18:58 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To jsem neřekl. Ale porovnej to s tím co jsi napsal a s datumem v kalendáři. Vepřové na talíři má stejný vliv celý rok, Covid řádí jen v zimě. Prostě kecáš blbosti.
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 21:55 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Co to žvaníš za nesmysly.

    Vepřםvé nijak covid neovlivňuje. Ani jsem to nikde nepsal.

    Cukr ano.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    8.11.2021 13:36 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    O čísla skutečně nejde.
    Buď nejde o čísla, a v tom případě nevíte, kolik bylo zmařeno životů, nebo jde o čísla, a v tom případě je z nich vidět, že očkování funguje.
    8.11.2021 16:35 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak si to mysli dál, buď šťastný a neotravuj život těm co si to nemyslí.
    8.11.2021 17:30 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Mrzí mě, že se cítíte, že vám někdo otravuje život.

    Zvážil jste možnost porozumět šíření infekčních nemocí a uvědomit si, že vaše nechytrost může někoho zabít?
    8.11.2021 18:26 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To by bylo ideální, ostatní lidé nejsou z podstaty věci JÁ, a je jich zbytečně mnoho. Není to sobectví, jen přírodní výběr.
    9.11.2021 13:01 abcd
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To by bylo ideální
    Samozřejmě, pokud jste sociopat, budete se na to dívat jinak, to je jasné.
    9.11.2021 18:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo. Ten co to psal je skutečně sociopat, kterýý se mnou nemá nic společného. Jako anonym bys ale měl vědět, že pod stejným nickem jako ty může vesele psát kde kdo.
    Gréta avatar 8.11.2021 22:06 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    Počínaje idiotama co věří na to že účelem očkování je implantovat čipy

    si myslim že ten jejich boj proti dezinformaci vo nějakým čipování 5g čipama (znáte někdo vosobně někoho kdo na takovou kravinku věří???????) byla jenom vobyč dělostřelecká příprava na ten levičáckej nesmysl se zavedením koronapasů s tim qr kodem všude ukazovaným a kterým je vlastně každej dneska 'vočipovanej' a musí ho všude naveřejnosti vyndávat a všem ukazovat napotkání jakoby žádný gdpr nebylo a vláda tim bude moct člověka jakože dost přesně dotrasovat :O :/ noa vohnoutům který jakoby nerozuměj tomu jak to jako funguje budou lidi který budou kritizovat qr fašizmus se budou v hlavičkách míchat s pitomama co věřej na 5g čipy :D :/ :D :/

    Jendа avatar 8.11.2021 22:11 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    a vláda tim bude moct člověka jakože dost přesně dotrasovat :O :/
    Jak to má fungovat? Vláda má přístup k backdoorům ve smartphonech, kterými to lidi typicky ověřují, a hromadně to sbírá?
    Gréta avatar 8.11.2021 22:31 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    Jak to má fungovat?

    nepotřebuješ žádnej backdoor ti stačí vydat novou verzi čTečky :D vovečky si už na koronaqrkódy zvykly by už jako šlo ukrojit další kolečko ze šišky salámu svobody :D

    <konspirační terorie>

    špitály se budou stejně plnit koronapšikalama ale další lockdown si už nemužeme dovolit noa experťy přídou s geniálním řešením ato jako že když už se ukazuje ten qr kód všude by sme tim jakože mohli dotrasovávat kontakty misto chytrý karantény :D už sme tady měli tu eroušku co ďála že trasovala kontakty todleto by jako nebyl zase tak děsně velkej rozdíl :D

    </konspirační terorie>

    8.11.2021 23:24 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    EEN, elektronická evidence návštěvníků. Nepřekvapilo by mě, kdyby s tím někdo přišel.
    10.11.2021 16:27 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Prave to zavedli ...

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vojtech-ministr-zdravotnictvi-erecept-ockovani-koronavirus.A211110_093058_domaci_klf

    On se totiz beznej ovcan neumi zeptat svyho obvodaka a/nebo svy pojistovny, kdy ze byl na co ockovanej ...

    ---

    Dete s tim gugulem dopice!
    10.11.2021 16:39 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je zrovna celkem smysluplný projekt.
    10.11.2021 19:25 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    11.11.2021 09:16 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pro dodavatele zcela urcite ...

    Sem zvedav, co budes rikat, az trebas tvoje deti nepustej na tabor protoze v tom statnim bordelakove nemaji ve statnim systemu zaneseny nejaky ockovani, ktery jeste vcera nikoho nezajimalo a bylo lekarskym tajemstvim jestli ho mas.

    Kolega zrovna minulej mesic zjistil, ze prej 5 let nechodil do prace ... socialka ztratila zaznamy.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    11.11.2021 14:26 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Mně osobně digitalizace zdravotnictví přináší podstatné výhody a vidím tam spoustu prostoru pro ještě daleko větší zlepšení. Nepřeju si, aby to bylo povinné. Stejně tak si nepřeju, aby na tom zdravotnictví bylo plně závislé a při kybernetickém útoku se systém zhroutil a přestaly fungovat i nesouvisející věci. Klidně ať lidi mají opt-out.
    11.11.2021 16:00 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jak ale uděláte opt-out pro lidi, když ten systém používá třeba nemocnice? A jak přesně zajistíte, aby na tom zdravotnictví nebylo plně závislé? Pokud máte náhradní řešení, musí se trénovat jeho používání, jinak nefunguje.
    Quando omni flunkus moritati
    11.11.2021 16:32 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jak ale uděláte opt-out pro lidi, když ten systém používá třeba nemocnice?
    Nevím, nemám dostatečný insight do zdravotnictví. Asi by pacient nedal souhlas s ukládáním údajů v elektronické formě a všude běhal s papírovými žádankami a lékařskými zprávami.
    A jak přesně zajistíte, aby na tom zdravotnictví nebylo plně závislé? Pokud máte náhradní řešení, musí se trénovat jeho používání, jinak nefunguje.
    Stejný problém je i v jiných odvětvích. Řešilo se před časem v jiném threadu; myslím, že bychom připravenost na různé krizové scénaře obecně měli řešit víc.

    Ale při stávající úrovni digitalizace to není vážný problém. Např. stačí, aby lékař mohl v případě technických problémů vydat klasický papírový recept opatřený razítkem a vlastnoručním podpisem a lékárna jej akceptovala.
    12.11.2021 05:34 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pár doktorů tady píše na psacím stroji, a počítač má jenon pro nejnutnější věci. Ti jsou proti výpadku odolní.

    Není to tak dlouho, co psací stroje ve velkém sháněly západní tajné služby, po tom co zjistili že počítačová bezpečnost prostě neexistuje :-D
    9.11.2021 18:15 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Cieľom projektu je vytvorenie a otestovanie mobilného monitorovacieho systému určeného na ochranu izolovaných skupín obyvateľstva pred šírením vírusových ochorení alebo opačne na ochranu obyvateľstva pred izolovanou skupinou identifikovanou ako zdroj rizika, vrátane návrhu, vývoja a overenia modelov správania sa jednotlivcov a entít. https://movir.lf.tuke.sk/
    7.11.2021 21:09 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je fakt banda čůráků.

    To poslední „nařízení“ o buzeraci nevolníků ve stravovacích zařízeních je ve skutečnosti patch, jehož přesné znění nalezneme zde. Jedná se o instrukce, jak ze znění předchozího opatření zkonstruovat znění aktuálního opatření. Nemůžou rovnou vydat kompletní nové znění a diff přiložit jako přílohu, když už neumí používat Git. Banda kriplů si bude chrlit kilotuny právních sranců a ovčani, starejte se. Odkaz na předchozí znění musíme ručně dohledat dle čísla jednacího (MZDR 14601/2021-25/MIN/KAN) a data (27. září 2021). Jedná se patrně o tento dokument.

    Následující nesrozumitelný blob z onoho patche
    1. v bodu I/1 písm. a), bodu I/2 písm. b), bodu I/6 písm. b) a c), bodu I/7 písm. a), bodu I/8 písm. a), bodu I/9 písm. a), bodu I/10 písm. b), bodu I/11 písm. c), bodu I/12 písm. c), bodu I/13 písm. b), d) a e) a bodu I/15 písm. b) se číslo „6“ nahrazuje číslem „12“
    říká tedy mj. to, že do limitu 1 zákazníka na 10 m2 prodejní plochy se nezapočítávají děti mladší 12 let.

    V platnosti nadále zůstávají vágní a v praxi nerealizovatelná opatření jako např. aby provozovatel „aktivně bránil tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech, než jsou 1,5 metrů, nejde-li o členy domácnosti“. Jak tomu má bránit? Jak má poznat, zda jsou členy jedné domácnosti? Totéž platí v restauracích, kde provozovatel zodpovídá za to, aby u jednoho stolu nesedělo více než 6 osob, pokud nejsou z jedné domácnosti. Jediný způsob, jak tomu vyhovět, by bylo nikdy neumožnit u jednoho stolu sedět více než šesti osobám, protože jen tak si může být jistý, že nedochází k porušování opatření.

    Pojďme ale k tomu, co nás zajímá nejvíc, totiž jestli a komu případně musíme prokazovat bezinfekčnost. V bodu I/3, písmenu b) se dle nového znění nařizuje povinnost prokázat bezinfekčnost dle bodu I/16 provozovateli. Viz patch:
    2. v bodu I/3 písmeno b) zní:

    „b) zakazuje zákazníkovi vstoupit do vnitřních a vnějších prostor provozovny, pokud vykazuje klinické příznaky onemocnění covid-19 nebo, s výjimkou dítěte do dovršení 12 let věku, nesplňuje podmínky stanovené v bodu I/16; provozovatelům uvedených provozoven se nařizuje u osoby, která musí splňovat podmínky podle bodu I/16, splnění těchto podmínek kontrolovat při vstupu do prostor nebo v případě, že kontrolu při vstupu neumožňují provozní podmínky provozovatele, nejpozději před poskytnutím služby; osobě se nařizuje provozovateli splnění podmínek podle bodu I/16 prokázat; v případě, že osoba splnění podmínek podle bodu I/16 při vstupu neprokáže, zakazuje se provozovateli takovou osobu vpustit do prostor provozovny; pokud ke kontrole dochází před poskytnutím služby, provozovateli se zakazuje poskytnout takové osobě službu; tyto podmínky se nevztahují na provozovny stravovacích služeb, které neslouží pro veřejnost, a na prodej jídla s sebou s tím, že osobě se zakazuje takto zakoupené jídlo konzumovat ve vnitřních i vnějších prostorech provozovny,“,
    Dále potom bod I/16 říká:
    16. stanovují následující podmínky pro vstup osob do některých vnitřních a venkovních prostor nebo pro účast na hromadných akcích nebo jiných činnostech, je-li to vyžadováno tímto mimořádným opatřením:

    [...]

    c) osoba byla očkována proti onemocnění covid-19 a doloží národním certifikátem o provedeném očkování nebo certifikátem o provedeném vydávaným podle nařízení Evropské unie o digitálním certifikátu EU COVID1 , za podmínky, že uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu; za národní certifikát o provedeném očkování se považuje písemné potvrzení vydané alespoň v anglickém jazyce oprávněnou osobou působící v třetí zemi, jehož vzor je zveřejněn v seznamu uznaných národních certifikátů na internetových stránkách Ministerstva zdravotnictví; písemné potvrzení musí obsahovat údaje o očkované osobě, podanému typu vakcíny, datu podání vakcíny, identifikaci osoby, která potvrzení vydala, a tyto údaje musí být možné ověřit dálkovým přístupem přímo z písemného potvrzení, za předpokladu, že očkování bylo provedeno

    i) léčivým přípravkem obsahujícím očkovací látku proti covid-19, kterému byla udělena registrace podle nařízení (ES) č. 726/2004, nebo

    ii) léčivým přípravkem, jehož výroba je v souladu s patentem léčivého přípravku podle bodu i), pokud je tento léčivý přípravek zároveň schválen Světovou zdravotnickou organizací pro nouzové použití; nebo

    [...]

    Přečtěte si to velmi pozorně. Osoba byla očkována a doloží. Tečka. Ti kreténi prostě ani neumí napsat větu. Doloží komu? Doloží co? Doloží kdy?

    Ale dobře pro nás. Domnívám se, že pokud hygiena provádí nějaké kontroly hostů, nemá to žádnou oporu v zákoně, host nemá povinnost jim cokoliv dokazovat a důkazní břemeno leží na nich. To hygiena musí prokázat, že host něco porušil. Podle § 11, odstavce 2, písmena e) zákona č. 94/2021 Sb. se může jednat přinejhorším o přestupek s pokutou do 30 000 Kč. Pokud ve správním řízení doložíte, že jste v době návštěvy restaurace byli očkovaní, neexistuje podle mě právní základ pro uložení jakékoliv pokuty. Nikde prostě není napsáno, že máte povinnost se prokazovat někomu jinému než provozovateli.

    Ve skutečnosti by mě ale hodně zajímal jejich postup, pokud byste jim ani ve správním řízení ten očkovací certifikát nepředložili. Asi se budou snažit vyslovit podezření, že došlo ke spáchání přestupku, ale vzhledem k presumpci neviny… No nevím, nevím, jak to budou prokazovat.

    Mou analýzu samozřejmě berte s rezervou, protože právník nejsem. Je to na každém. Mně je každopádně sympatická varianta státní zvůli pořádně zaDDoSovat, aby občanům nemohla škodit. Úřední šiml je taková smečka zdivočelých čoklů, co běhá okolo a kouše lidi do nohou. Čím víc lidí je odkopne, tím míň si budou dovolovat.
    7.11.2021 21:16 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo a BTW, část rodinných příslušníků už je po třetí dávce a v pohodě. Mně to vychází někdy po novém roce a rozhodnu se podle situace.
    8.11.2021 06:02 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    8.11.2021 06:07 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Přestaň mi laskavě spamovat tučnými odkazy pod blogem. Napiš si svůj zápisek, to by ses ale ovšem musel dokázat registrovat.
    8.11.2021 06:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Moje jméno je obsazené a pod cizím psát nechci. To tu dělají jiní.
    8.11.2021 06:49 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zablokoval jsem si tě, nemám zájem o anonymy.
    8.11.2021 07:23 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    debile
    8.11.2021 08:37 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Neboj, tebe už mám zablokovanýho dávno. Netřeba na sebe upozorňovat.
    8.11.2021 09:04 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Opravdu vtipné, ovšem leda tak pro Neználka. Blokování může využívat pouze přihlášený uživatel.
    8.11.2021 08:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ti kreténi prostě ani neumí napsat větu. Doloží komu? Doloží co? Doloží kdy?
    Vy jste neomylný a nikdy jste se nepřepsal, nebo jste taky kretén, co neumí napsat větu? (A nebo že by bylo obvyklé, že se jednou za občas něco takového stane i ne-kreténům?)

    Ale jinak koukám, že už opatchovali tohle
    zakazuje zákazníkovi vstoupit do vnitřních a vnějších prostor provozovny, vykazuje-li klinické příznaky onemocnění covid-19 anebo není-li, s výjimkou dítěte do dovršení 26 let věku, na místě schopen prokázat, že splňuje podmínky stanovené v bodu I/16
    V létě tam bylo "a není-li", tj. při nevykazování příznaků (IMO, IANAL) nebyla povinnost nic prokazovat, protože zákaz vyplýval z logického součinu obou jevů. Teda z pohledu návštěvy toho zařízení, v téhle vyhlášce nevidím nic o tom, jak probíhá kontrola a jaké povinnosti máte/nemáte vůči té kontrole. Což je asi docela zásadní pro vaše poslední tři odstavce.
    Quando omni flunkus moritati
    8.11.2021 10:51 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ten systém je uměle překomplikovaný a státní zvůli to tak vyhovuje, protože nic jim nepije krev víc než dobře informovaný občan, který zná svá práva. Je absurdní se potom dívat, jak systém sám se potom chytá do pastí, které nastražil.

    Tohle přece není (neměla by být) práce jednoho člověka. Ten dokument připravil nějaký úředník, nebo spíš tým úředníků, po něm si to přečetl ministr a následně to podepsal. Ten následný patch, který vyšel posléze a který se na to původní znění odvolává, už je prezentován jako příloha usnesení vlády, takže asi o něm jednala celá vláda. Není to nepozornost jednotlivce.

    Co se týká „schopnosti na místě prokázat“: jistě, já jsem schopen ji prokázat. O povinnosti se tak prokazovat někomu jinému než hostinskému ovšem nebyla řeč. A především už ten bod neplatí a byl v patchi nahrazen.
    8.11.2021 11:52 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    po něm si to přečetl ministr
    Tak to nepochybně. Ministr, co to má za pár, bude něco číst. (Ono i představovat si, že za normálních okolností ministr čte všechno, co vyjde z ministerstva a je pod tím jeho podpis, je IMO dost pošetilé.)
    O povinnosti se tak prokazovat někomu jinému než hostinskému ovšem nebyla řeč.
    Ne v těch dokumentech, které odkazujete. Ty ovšem nejsou kompletním souborem právních norem. Tj. zásadní otázka je, jestli existuje nějaké další nařízení/zákon, který tomu někomu jinému (hygieně, policii) dává právo po vás prokázání chtít - a vám povinnost se prokázat.
    Quando omni flunkus moritati
    8.11.2021 12:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ministr co to má za pár a zavádí nejrůznější nesmysly, které bude nezbytné v co nejkratší době revidovat a zrušit.
    8.11.2021 13:45 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tj. zásadní otázka je, jestli existuje nějaké další nařízení/zákon, který tomu někomu jinému (hygieně, policii) dává právo po vás prokázání chtít - a vám povinnost se prokázat
    Policie vas muze vyzvat k prokazani totoznosti, kdy uzna za vhodne. Mestaci mohou, kdyz maji podezreni, ze jste spachal prestupek. Hygiene se prokazat nemusite jako zakaznik, ale ono je to stejne jedno, protoze hygienik chodi v paru s policajtem, ktery hygienikovi pred udaje o vasi totoznosti, jelikoz hygienik ma zakonny duvod je pozadovat.
    9.11.2021 08:35 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nikolivek, tim se vopicajt dopusti hnedle nekolika trestnych cinu, se sazbou 10+let, protoze hygienika zadny zakon neopravnuje k jakekoli kontrole kohokoli. Hygienik muze kontrolovat organizace a jejich dodrzovani prislusnych zakonu, rozhodne ne konkretni osoby.

    Stejne tak se hygienik(a kdokoli jiny) dopousti trestneho cinu pri zcela libovolne komunikaci na tema zdravotni stav po telefonu.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    9.11.2021 12:01 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pozor, fizl skutecne muze vyzvat obcana k legitimaci pokud uda duvod. To ze si jako duvod vymysli "podobate se hledane osobe" nehraje roli. Co fizl nesmi, je predat takto ziskane udaje treti strane, tedy ani hygiene.

    Jako osoba se s hygienou nemusis bavit vubec.

    Takze to bude probihat nejak takto (Fizl--Obcan):
    F: Dobry den, obcanku a covid.
    O: Tady je obcanka. Vase sluzebni cislo?
    F: 12345. Jeste potvrzeni o covidu.
    O: To chrani lekarske tajemstvi.
    F: Zaplatite pokutu.
    O: To rozhodne spravni rizeni.
    F: Kluci pojdte mi pomoct...
    Potud teorie ve state kde policie dodrzuje zakony. Realne je dobre mit v kapse zmackany vysledek dnesniho PCR testu, ktery jak na potvoru polilo kafe.
    9.11.2021 12:45 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pozor, fizl skutecne muze vyzvat obcana k legitimaci pokud uda duvod.
    to ale nemuze byt libovolny duvod a uz vubec ne, kdykoli to uzna za vhodne, jak pise vyse Mayhem
    To ze si jako duvod vymysli "podobate se hledane osobe" nehraje roli.
    Pak je jiste na miste zeptat se, o jakou hledanou osobu se jedna. A tezko tak muze legitimovat napr. cely stul v restauraci.
    Co fizl nesmi, je predat takto ziskane udaje treti strane, tedy ani hygiene.
    viz pismeno k) § 63 zak. c. 273/2008 Sb, sice se tam nic nepise o predavani osobnich udaju, ale tipuju, ze nekde (zakon o ochrane verejneho zdravi, zakon o mimoradnych opetrenich pri epidemii?) to bude
    10.11.2021 16:19 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To by me zajimalo, japa vopicajt zduvodni, ze me legitimoval proto, ze se "podobam hledane osobe" a pak moje osobni udaje predal hygienikovi ...

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    8.11.2021 12:40 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ten systém je uměle překomplikovaný a státní zvůli to tak vyhovuje, protože nic jim nepije krev víc než dobře informovaný občan, který zná svá práva.
    To programovani je umele prekomplikovane a ajtakum to vyhovuje, protoze pak mohou uctovat horentni castky za kdejakou blbost.

    To, co ti prijde umele prekomplikovane, je dusledek toho, ze se pravo snazi naroubovat klasickou dvouhodnotovou logiku (je povoleno/je zakazano) na realny svet, ktery je inherentne fuzzy. Z toho pak plyne, ze jednotliva pravidla jsou komplikovana, aby podchytila zaludnosti a ruzne situace, ktere mohou nastat a nepodari se je vzdy, ani pres maximalni snahu, formulovat uplne presne, protoze balancujes na hrane mezi tim, aby ta pravidla nebyla zbytecne obsahla a na druhou stranu popisovala realitu, co nejverneji. Vsimni si, ze podobna vec se deje velice casto pri programovani. Muzes si sice vytvorit elegantni model, ktery vsechny veci resi cistym zpusobem. S postupem casu zjistujes, ze neodpovida vsem potrebam nebo moznym stavum. Jedno reseni je nechat model tak jak je a nechat uzivatele trpet, druha moznost je upravit model tak, aby odpovidal realite za cenu, zvyseni jeho slozitosti.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    8.11.2021 16:07 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To, co popisuješ, je ta přirozená komplikovanost. Je obtížné nadefinovat, co přesně je třeba usmrcení z nedbalosti. Takových věcí je víc a nakonec je musí posoudit „normální“ lidé reprezentovaní soudcem a přísedícími (hledat mezní případy a zkoušet „autisticky“ argumentovat ad absurdum je pak případně práce pro advokáty).

    V diskutovaném nařízení komplikovanost pramení z toho, že pracuje s něčím, co nejen, že není definované vůbec, ale především není zřejmé, kdo a jakým způsobem to ověřuje. Obchodníci a hostinští nesou zodpovědnost za to, aby se k sobě nepřibližovali lidé, kteří nejsou z jedné domácnosti.

    Takže si představ následující příklad. Ke stolu si sedne deset mladých lidí. Hospodský jim řekne, že jich tam tolik pohromadě sedět nemůže. Oni řeknou, že jsou to sourozenci a sdílí společnou domácnost. Pokud je tam nechá sedět a přijde kontrola, tak mi není jasné, co se stane v případě, že dotyčné osoby na místě akceptují blokovou pokutu, a nebo proběhne správní řízení, které prohrají a neuspějí ani s případnou žalobou. V obou případech totiž vyšlo najevo, že osobami sdílejícími společnou domácnost nejsou.

    Porušil nebo neporušil hospodský nařízení? Z textu to dle mého názoru nevyplývá. O další roky soudních tahanic je postaráno. Jedna strana bude argumentovat, že přece je jasné, že když v textu stojí:
    3. podle § 69 odst. 1 písm. i) zákona č. 258/2000 Sb. a § 2 odst. 2 písm. i) zákona č. 94/2021 Sb., jde-li o provoz provozovny stravovacích služeb, hudebních, tanečních, herních a podobných společenských klubů a diskoték, heren a kasin,

    a) nařizuje provozovatelům uvedených provozoven dodržovat následující pravidla:

    [...]

    ii) u jednoho stolu sedí nejvýše 6 osob, s výjimkou osob ze společné domácnosti; jedná-li se o stůl s 10 a více místy k sezení, lze u něj usadit více osob, a to tak, že mezi skupinami nejvýše 6 osob, s výjimkou osob ze společné domácnosti, je rozestup alespoň 1,5 metru,

    [...]
    … tak je přece jasné, že si to má nějak ověřit a třeba si vyžádat občanky a zkontrolovat adresy trvalého bydliště. Druhá strana bude argumentovat, že trvalé a skutečné bydliště se mohou lišit, a že hospodskému takovou povinnost nikdo neukládá.

    Prostě, tohle není zjevné. Opravdu si člověk může jen domýšlet, jak si to ouředníček představoval.

    Když už bychom chtěli jít touto restriktivní cestou, víš jak by to šlo udělat podstatně přehledněji a srozumitelněji? Hospodský by měl povinnost se hostů zeptat, zda mají certifikát, nebo zda jsou ze společné domácnosti – a jejich odpověď bezpodmínečně respektovat a podle toho je buď vykázat, a nebo usadit dle pravidel. Pokud by mu lhali, a i pokud by si „mohl důvodně myslet, že mu lžou“, nebyl by to jeho problém.

    To by nařízení mohlo velmi jednoduše a velmi srozumitelně nadefinovat. A ve skutečnosti to takto nejspíš bude i interpretováno, pokud to někdy doputuje k nějakému soudu. Jenže tady nejde o chybu, ale o zjevný záměr občany zastrašovat. Pokud by to tam totiž bylo napsáno zjevně a srozumitelně, občané by mohli chodit do hospod, na položené dotazy lhát a s opatřeními si vytírat zadek. Státní zvůle proto úmyslně vytváří chaos, aby se provozovatelé báli a ze strachu z mastných pokut raději se na vlastní pěst pouštěli do investigativní činnosti, ke které nemají žádné právní nástroje.

    Což tak se pro jednou vykašlat na zbytečné násilí (zákony, nařízení, …) a jít spíš cestou doporučení? Celkově by se k tomu mělo přistupovat rozumněji a laskavěji, zvlášť v případě, že se něco omezuje, nařizuje, zakazuje… Tady se pořád jen navyšuje tlak a pořád to vede na větší a větší odpor. Stačí se podívat na vyjádření různých státních úředníků a činitelů, jak neskutečnou aroganci občas předvádí.

    A další věc, kterou jsem kritizoval, byla ta formální stránka. To kritizuju dlouhodobě. Když vstoupilo v platnost GDPR, dávala mi doktorka podepsat formulář, že mi může zavolat nebo poslat eRecept SMSkou. Upozorňoval jsem ji, že v GDPR je explicitně stanovena výjimka pro poskytovatele zdravotních služeb a ona tedy takový souhlas vyžadovat nemusí. Moc mi to nevěřila, což je dobře. Co ovšem rozhodně není dobře je, že neexistuje rozumný autoritativní zdroj, na který bych jí mohl odkázat. Nadiktovat jí URL na původní anglické znění, které jsem četl já, by asi úplně nefungovalo.

    Neexistuje jeden centrální vládní portál, kde by bylo možné se velice jednoduše proklikat na legislativu, která tě zajímá, a z nějakého jednoduchého shrnutí, které pokryje 90 % případů, by ses případně proklikal na větší úroveň detailu atd.

    Ať si ty zákony pro svoje interní potřeby píšou třeba v runách, ale pokud si chceme hrát na to, že neznalost zákona neomlouvá, mělo by pro občana být co nejsnazší se s nimi seznámit, sledovat relevantní změny apod. Muset někde googlit nějaká PDFka a ručně si aplikovat patche je např. pro zdejší osazenstvo spíš jen opruz. Devadesátiletý senior nebo obecně člověk hůře se orientující v informačním prostoru spoléhá na to, co mu řeknou ve večerních zprávách na Nově, nebo co možná nasdílí někdo za obrázek na Facebooku. Rozdíl je ovšem v tom, že tyto přetlumočené výklady nejsou jakkoliv závazné a nikdo za ně není odpovědný.
    8.11.2021 18:19 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Pokud je tam nechá sedět a přijde kontrola, tak mi není jasné, co se stane v případě, že dotyčné osoby na místě akceptují blokovou pokutu, a nebo proběhne správní řízení, které prohrají a neuspějí ani s případnou žalobou. V obou případech totiž vyšlo najevo, že osobami sdílejícími společnou domácnost nejsou.
    Tak probehne spravni rizeni, ve kterem hospodsky bude tvrdit, ze jednal v dobre vire.
    To by nařízení mohlo velmi jednoduše a velmi srozumitelně nadefinovat.
    To je presne ta situace, kdy model vychazi hezky a zacne narazet na realitu, kdyz si vezmes vsechny moznosti.

    Dejme tomu, ze vychozi premisa je, aby se v hospodach neschazeli lidi z ruznych domacnosti, protoze pri jidle a piti nemaji respiratory a mohou tak na sebe dobu delsi nez kratsi prskat jednotlive viry.

    Elegantni reseni by bylo, jak navrhujes, kdyby se hospodsky na to zeptal a pripadne by to hoste zapsali do knihy navstev, at o tom nejsou pochyby. Jednoduche, prakticke, v jinych zemich to funguje.

    Kdyz to ale naformulujes takhle, tak ti zacnout drzkovat zastupy hospodsky, protoze: (1) Jejich hospoda ma jen stoly pro ctyri lidi. (Je to zbytecna buzerace.) (2) Jejich hospoda nema jediny stul, je to bufac na nadrazi, kde si k pivu s vlasakem muzes jen stoupnut. (Je to nelogicky nesmysl.) (3) V jejich hospode je nejvic pet lidi v jeden okamzik, protoze tam nikdo nechodi. (Je to zbytecna buzerace.) ...

    Pricemz ta implemantace vychozi premisy muze vypadat ruzne. (a) Hospodsky se zepta na certifikat, host se zapise. (b) Hospoda bude mit stoly jen pro ctyri az sest lidi. (c) Vrchni posle nadbytecne lidi pit na zahradku pred hospodu. ...
    Což tak se pro jednou vykašlat na zbytečné násilí (zákony, nařízení, …) a jít spíš cestou doporučení?
    V tomto narode svejku? Bylo by to krasne. Ale v takovem pripade nemusis delat vubec nic. Co se stalo, kdyz pri prvni lockdownu zavreli hospody? Lidi nakoupili becky a tvrdy chlast a zacali se slezat na soukromych zahradach.

    Jeste k tomu zapisovani hostu. Vzpomenes si, jaky povyk tento napad u hostinskych (a hostu) v minulosti vyvolal? Z nejakeho duvodu se to u nas ukazalo jako politicky nepruchozi, pricemz treba v Rakousku to funguje. Minuly tyden jsem videl reportaz, kde hostinskych s vaznou tvari tvrdil, ze kvuli kontrolovani certifikatu u hostu bude muset zaplatit dalsiho cloveka. Wtf? Pricemz cely problem se da vyresit jedinou otazkou: ,,Polivcicka a certifkat bude?''

    Proste tyto veci musis mit zasazene do nejakeho realneho ramce, ergo doporuceni by fungovala, ale musela by existovat realna vule je dodrzovat.

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    8.11.2021 23:26 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Národ švejků loni na jaře šil roušky, rozvážel jídlo zdravotníkům a organizoval nákupy pro seniory. Všimla si toho i zahraniční média, protože to bylo prostě i na světové poměry něco výjimečného. Jestli on ten problém nebude trochu někde jinde…
    8.11.2021 23:48 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Národ švejků loni na jaře šil roušky, rozvážel jídlo zdravotníkům a organizoval nákupy pro seniory.
    To je otazka te aktivnejsi a mensi casti populace. Nekdy sleduj, jak dusledne lidi nosi respirator v obchode nebo MHD. Ted si vezmi, ze minimane vsichni ti, co ho nemaji nebo ho maji nasazeny pod nosem, a ze jich neni malo, by se temi doporucenimi absolutne neredili, protoze uz ted svejkuji.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    10.11.2021 16:25 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Aktivnejsi cast populace sice sila hadry, ale ty hadry jsou proti viru uplne k nicemu, coz bylo jasne kazdemu racionalne uvazujicimu cloveku. Sice mozna za siti rousek dostanes rudy odznacek a pochvaleni tajemnika, ale proti nemoci nedelas nic. Jen vypadas jako debil.
    Jendа avatar 8.11.2021 19:21 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Žádné trvalé bydliště neexistuje, existuje bydliště (můžeš jich mít dokonce několik), místo trvalého pobytu a trvalý pobyt.
    8.11.2021 10:52 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Sorry, mám tam blbě ten první odkaz. Tady je patch, tady je původní znění.
    8.11.2021 17:12 Bulldog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Až se situace zhorší - a ona se zhorší - budou tady všichni brečet, že vláda nedělá dost.
    8.11.2021 17:30 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zhorší, ale nemyslím si, že by tohle bylo smysluplné řešení čehokoliv. Vyzkoušelo se to, nefunguje to (s výjimkou jara 2020), chce to se posunout dál.
    8.11.2021 19:59 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Vsichni fakt ne. Ja uz brecet, jak jsou poslapavana lidska prava kvuli viroze.
    8.11.2021 10:58 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ja uz to neresim. :-D Stat, ktery si kvuli viroze znici ekonomiku, a narod, ktery si kvuli viroze necha odebrat svobody a ktery prijme povinne ockovani a udelovani obcanskych prav na zaklade pichnuti injekce, si nezaslouzi muj cas a nervy. Ziji tak, aby na mne inflace dopadla co mozna nejmene. ;-) A ziji tak, abych byl co nejmene omezovan dementnimi opatrenimi a zakazy naseho statu. Jak se rika, trh si vzdycky najde cestu a seda je taky barva... :-D Ostatni, at si chcipnou a treba si nosi i na volnem vzduchu respirator, kdyz je to bavi :-D
    8.11.2021 23:31 jbv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    On je tu ještě pořád kovid? :-D
    Gréta avatar 11.11.2021 17:46 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    9.11.2021 07:11 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak abysme se vyhnuli dezinformacím kolem Simpsonova paradoxu, zkusíme si prověřit jen jednu věkovou kategorii z jednoho domova seniorů. Většina dostala očkování už v březnu a takovýhle je aktuální stav:

    11 prodělalo Covid, z nich 1 nakažený.

    12 neprodělalo Covid, všichni očkovaní, 10 nakažených, z toho 3 v nemocnici a 2 mrtví.

    To je průběh mnohem horší než před rokem bez očkování!

    Fakt se bojím toho prosince, jestli to takhle půjde dál, bude tu masakr.
    9.11.2021 08:02 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak abysme se vyhnuli dezinformacím kolem Simpsonova paradoxu
    Myslim, ze ten paradox stale nechapes.
    To je průběh mnohem horší než před rokem bez očkování!
    Dve otazky.

    Uvedomujes si, ze ted se siri mnohem agresivnejsi mutace nez loni?

    Byla by ta cisla bez vakcinace lepsi a proc?

    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 08:29 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Na to se zeptej té ženské, které tam umírají před očima, a které média už měsíce tvrdí že ochrana proti Deltě je dostatečná. No, dostatečná možná tak pro trvale udržitelný rozvoj pohřebnictví, po výrobě vakcín to je teď nejvýnosnější branže.

    Ale odpovím také otázkou: jeden barák, 23 očkovaní, 11 nakažených, 2 mrtví, už na začátku listopadu. Jaká bude účinost vakcíny v příštích šesti měsících? Očkovacím talibánem vyhlašovaných 97% vycucaných z podplaceného prstu nebo 3% zjištěná ve skutečnosti u Janssenu?
    9.11.2021 17:18 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Na to se zeptej té ženské, které tam umírají před očima, a které média už měsíce tvrdí že ochrana proti Deltě je dostatečná.
    Ja jsem se ptal tebe, ne nejake zenske! Mas v planu vecne odpovedet, nebo jen trousit linky na pochybne weby a hrat na city?

    Očkovacím talibánem
    Kdo je to ten ockovavi taliban? A mohl bych ho videt?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 17:32 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Myslíš třeba pochybný Svaz průmyslu a dopravy České republiky? Tak další link na pochybný web: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/vasakova-neockovani-lide-diktuji-vyvoj-covidu-aktualni-vlna-potrva-az-jara-180046
    V posledních dnech zaznívají argumenty některých odborníků, kteří upozorňují na to, že i očkovaní mohou virus v omezené míře šířit, a proto by i oni měli chodit na testy a do karantén po kontaktu s nakaženými.

    Koziar Vašáková to ale považuje za neférový útok těch, kteří se očkovat nechtějí. Důkazem je podle ní i situace v zahraničí – například Portugalsko se po dosažení 90procentní proočkovanosti vrací do běžných kolejí.
    Ty argumenty zaznívají několik měsíců a jsou podložené reálnými čísly. Možná by Koza mohla porovnat Portugalsko s Irskem proočkovaným na 91%, kde se nemocnice zaplňují tempem rychlejším než loni. To samé ta brutální kampaň, má za cíl jediné - donutit co nejvíc lidí nechat se naočkovat, znovu a znovu. Stejně jako státní šikana neočkovaných a všechna další nefunkční opatření.
    9.11.2021 17:37 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A odpovis mi na ty otazky, nebo ne?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 18:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Odpověď jsi dostal, přečetl sis ten odkaz? Jestli to ani potom nepochopíš, nemá smysl ti to vysvětlovat.

    Ukončené očkování mají jen mrtví.
    9.11.2021 18:26 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ne, ja jsem ty otazky polozil tobe a od tebe ocekavam odpoved. Me nezajimaji odpovedi nejake pani z domova duchodce, ani me nezajimaji vysledky vyhledavani na Seznamu.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    9.11.2021 19:17 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Se stim smiř: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nechutna-a-zdravi-ohrozujici-rektor-pise-kvuli-brutalni-kampani-vojtechovi-180062

    Tohle je očkovací talibán v akci. No, je to trapnost, radši si pustím Tváře smrti.
    9.11.2021 20:12 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Se stim smiř: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nechutna-a-zdravi-ohrozujici-rektor-pise-kvuli-brutalni-kampani-vojtechovi-180062
    Rikal jsem, ze me vysledky vyhledavani na Seznamu nezajimaji.

    A proc jsi neodpovedel na moje otazky?
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Gréta avatar 9.11.2021 21:59 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jendа avatar 9.11.2021 17:48 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    s Irskem proočkovaným na 91%, kde se nemocnice zaplňují tempem rychlejším než loni
    Zadal jsem do Googlu na první pokus "ireland hospital capacity vaccinated" a první výsledek je "Over half of Covid patients in ICU are unvaccinated", čili 9% minorita (a to jsme nezapočítali rozdělení podle rizika/věku, které bude nejspíš stejné jako v ostatních zemích) žere nadpoloviční část kapacity. Takže to zaplňování asi bude způsobené tímhle, ne?
    V posledních dnech zaznívají argumenty některých odborníků, kteří upozorňují na to, že i očkovaní mohou virus v omezené míře šířit, a proto by i oni měli chodit na testy a do karantén po kontaktu s nakaženými.
    A to jako kdy? Pořád a navždy? Nebo jenom v okamžiku, kdy je potřeba „flatten the curve“? (s tím souhlasím, ale tam zatím nejsme, teda pokud by vyhodili neočkované z nemocnic; a doufám, že tam budeme jenom chvilku a pak už se všichni promoří a nazdar)
    To samé ta brutální kampaň, má za cíl jediné - donutit co nejvíc lidí nechat se naočkovat, znovu a znovu. Stejně jako státní šikana neočkovaných a všechna další nefunkční opatření.
    Jak nefunkční?
    9.11.2021 18:18 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Takže 9% zaplnilo nemocnice stejně jako loni 100%?

    Pořád a navždy, úplně stejně jako neočkovaní.

    Nefunkční opatření, díky kterým očkovaní mohou Covid neomezeně roznášet.
    Jendа avatar 9.11.2021 18:30 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Takže 9% zaplnilo nemocnice stejně jako loni 100%?
    Ne, mají víc nakažených (což jsem zase zjistil zadáním "ireland covid cases" do Googlu), a přitom méně lidí v nemocnicích (zjištěno zadáním "ireland covid hospital capacity" a kliknutím na tento výsledek). Také mají mezi 6.5M lidmi 0.5M celkem nakažených (7.7%) oproti 17% v Česku.
    Pořád a navždy, úplně stejně jako neočkovaní.
    Já s tímto nesouhlasím a myslím si, že by se to teď mělo řízeně promořit - díky očkování už jsou škody způsobené promořením přijatelné. Ona stejně není jiná možnost, v minulém roce jsme viděli, že i přes snahu to ~třetina lidí stejně dostala.
    9.11.2021 19:15 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jendа avatar 9.11.2021 19:26 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ano, chci. Situace se totiž změnila, pro každého je dostupné očkování, které riziko sníží o řád.
    9.11.2021 19:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No, to si řekneme na jaře. Doufám že máš pravdu.
    9.11.2021 20:23 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tretina lidi to dostala, protoze promorovani, s vyjimkou jara 2020, jelo na plne koule. V zadnem bode tu nefungovalo testovani, trasovani a i ten jarni lockdown mel efekt jen nahodou, protoze koukali na Italii, ktera byla o par tydnu napred. Pak koukali uz jen stridave na FB a zaplnenost nemocnic, tj. tyden dva do minulosti, a podle toho to vypadalo.
    Promorovani 2x nakazlivejsi deltou pri 60% proockovanosti je ponekud nechytre.
    Jendа avatar 9.11.2021 20:48 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Promorovani 2x nakazlivejsi deltou pri 60% proockovanosti je ponekud nechytre.
    1) Jaké jsou jiné možnosti?, 2) Je to nechytré i když mě vůbec nezajímá jak dopadnou neočkovaní?
    9.11.2021 21:10 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    1) Naockovat vic.
    2) To jsou ale i deti. Nektere by treba radeji Pfizer nez deltu. Ale budiz, moje nejsou, tvoje asi take ne, kaslat na ne. Plna JIPka SARSu, az te na kole srazi auto, by ti ale mohla zkazit den. Stejne jako vznik nove, mimoradne smrtici mutace.
    Jendа avatar 9.11.2021 21:37 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    1) Naockovat vic.
    Jak? Skutečně masovou letákovou kampaní?
    2) To jsou ale i deti. Nektere by treba radeji Pfizer nez deltu.
    Souhlasím, tohle nevím jak řešit. OTOH na děti to moc neleze.
    Plna JIPka SARSu, az te na kole srazi auto, by ti ale mohla zkazit den.
    O tom psal Bherzet výše (v případě přehlcení vyvést neočkované na ulici).
    Stejne jako vznik nove, mimoradne smrtici mutace.
    To si myslím, že je celkem jedno, jestli se to bude šířit mezi očkovanými nebo neočkovanými, naopak když budou všichni očkovaní, možná bude větší tlak na mutaci co očkování překoná. (a z globálního pohledu je jedno jestli bude na světě o 0.1% neočkovaných víc nebo míň)
    Gréta avatar 9.11.2021 21:41 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu

    Promorovani 2x nakazlivejsi deltou pri 60% proockovanosti je ponekud nechytre.

    si ktěm provočkovanejm jakoby přičti ty promořený a budem někde na +-80% nějak chráněnejch ato neni zase tak špatný :O ;D si myslim žeto je +- to řešicí číslo vo kterým mluvil primula když se jakoby eště mohlo mluvit vo promořování jako vo správný strategii :D ;D

    btw si myslim že delta neni 2x víc nakažlivější :O ;D imho je uplně stejně nakažlivá jako alfa/beta/gama si jenom lidi na epidemiologickou situaci zvykly a jakoby jenom 2x víc kašlou na různý ty koronavirusový vopatření protože už toho fakt maj jako dost :D :D ;D ;D

    10.11.2021 09:42 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To ale nelze scitat; nekteri promoreni jsou zaroven ockovani. Jiste lze postavit strategii promorovani na predpokladu, ze existuje skupina promorenych neockovanych, ktera % nejak odolnych tahne nahoru, pristi tyden dojdou viru hostitele a pak uz bude vse jen ruzove.
    Zatim to tak ale nevypada. Ale co, kdyz to nevyjde, svolame tiskovku, oznamime, ze nevime, kde se staly chyby, neni to nici vina a odpustime DPH z lopat a pytlu na mrtvoly.
    10.11.2021 11:08 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Sečti to stejně jako se tu před časem sčítala ta dvě torpéda. Od oka:

    60% promořených + 60% očkovaných = 85% imunních

    Jenom to nedává odpověď na otázky, proč je tolik očkovaných na JIP, a proč ministerstvo zdravotnictví zpětně mění statistiky reinfekcí.
    10.11.2021 12:46 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    proč je tolik očkovaných na JIP
    Protože to jsou senioři, kteří se vlastním nezřízeným životem dopracovali do zdravotního stavu, že je ohrožuje prakticky jakákoliv jinak běžná nemoc.

    Všechny obrázky v reportážích ukazují JIP/ARO a na lůžkách obézní staré lidi. Ti jsou doslova prožraní nemocema typu cukrovka, mají dlouhodobě velmi vysoký krevní tlak z toho jak se doma cpou a nehýbou se, mají špatnou krev, většina seniorů má anémii z nedostatku železa a nedostatku folátu a tunu další chorob. ke kterým se drtivá většina dopracovala vlastní vinou.

    A protože jsou senioři pohodlní a nechtějí nic pro své zdravý dělat, tak se cpou práškama v domění že jim to pomáhá a tím si stav ještě zhoršují.

    Na JIP budou vždy očkovaní nebo neočkovaní obézní lidé po 60 (alespoň v současné době a genereci, co vyrostla za komančů kdy blahobyt = plný talíř tučného masa a knedlík.
    10.11.2021 16:22 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Protože to jsou senioři, kteří se vlastním nezřízeným životem dopracovali do zdravotního stavu, že je ohrožuje prakticky jakákoliv jinak běžná nemoc.
    Tak ono tak nejak obecne seniory ohrozuji nemoci bez ohledu na jejich zivotni styl. Zivotnim stylem samozrejme tento bod nastane drive, ale je naprosto normalni a prirozene, ze na respiracni chorobu zemre 70/80 lety starec.
    A protože jsou senioři pohodlní a nechtějí nic pro své zdravý dělat, tak se cpou práškama v domění že jim to pomáhá a tím si stav ještě zhoršují.
    Problem je, ze tito lide maji zdravotni peci zdarma. Nemaji zadnou ekonomickou motivaci s tim neco delat. Zdravotni pojisteni by proto melo byt komercni a cele zdravotnictvi take. Take svou roli hraje stat, ktery jim rekl, ze je ochrani lockdownem cele spolecnosti. Velke hovno ochrani. Geronti se zacali citit byti chraneni, i kdyz nebyli. :-D
    Jendа avatar 10.11.2021 18:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jenom to nedává odpověď na otázky, proč je tolik očkovaných na JIP
    Protože účinnost očkování proti JIP je kolem 85%, což je docela běžná a vlastně ještě docela dobrá účinnost různých očkování.
    10.11.2021 19:02 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Účinnost 85% první dva týdny po očkování? A po půl roce?
    Jendа avatar 10.11.2021 19:03 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Cože?
    10.11.2021 19:20 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Janssen po šesti měsících 3%. Takže?

    Ale měl bys tu účinnost rozdělit do věkových kategorií, jinak ti do toho hodí vidle Simpsonův paradox ;-)
    Jendа avatar 10.11.2021 19:33 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Takže co? Jak je to relevantní v zemi, kde je J&J očkováno jen pár lidí a už se stejně přeočkovávají Pfizerem? (že to jsou opravdu 3 % jsem nezkoumal, a přijde mi divné že by někdo došel k takhle přesnému číslu blízko nuly a nezjistil spíš že je to 0)

    Podle věku jsem samozřejmě těch 85% spočítal.
    10.11.2021 19:56 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    3 % jim vyšly ve studii na US veteránech (graf) proti infekci. Nepřekvapuje mě, že tyhle věci neumíš rozlišovat.
    10.11.2021 00:30 kutr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Já s tímto nesouhlasím a myslím si, že by se to teď mělo řízeně promořit - díky očkování už jsou škody způsobené promořením přijatelné. Ona stejně není jiná možnost, v minulém roce jsme viděli, že i přes snahu to ~třetina lidí stejně dostala.
    Loni žádná snaha nebyla. Vsadím se že ten chaos co byl loni byl ekvivalentní nebo aspoň hodně blízko neřízenému šíření viru.
    10.11.2021 10:58 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Naopak, sireni viru bylo vladou masivne podporeno, napriklad uzavrenim uradu a vytvorenim front, ve kterych se vir radostne siril, nebo omezeni poctu osob v obchodech, aby vsichni ostatni stali pekne ve skupine pred nim, samozrejme i zavirani skol(decka se schazela o to intenzivneji mimo skoly) atd atd.

    Je treba samozrejme zminit i ty slavne rousky/respiratory, ktere funguji maximalne kolem 30minut a pak se z nich stava naopak idealni podhoubi pro mnozeni a sireni viru(nejen covidu samo).

    BTW: Briska vlada se nepoucila a vyhlasila pro sdravotniky povinost, takze pevne doufam, ze splni to co slibovali, a daji hromadne vypoved.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    10.11.2021 12:25 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    slavne rousky/respiratory, ktere funguji maximalne kolem 30minut a pak se z nich stava naopak idealni podhoubi pro mnozeni a sireni viru(nejen covidu samo)
    Zajímalo by mě, jak se tam ty viry množí, a na to pak navazuje další otázka, jestli viry, které se tam případně množit schopné jsou (bakteriofágy) představují nějaké riziko pro člověka.
    10.11.2021 12:59 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Bude se ti to mozna zdati divne, ale oni nejsou jen koronaviry. ;-) Nadrecnik jiste myslel bakterie a dalsi patogenni agens.
    10.11.2021 13:04 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Asi to bude na každém jedinci.

    Já nikam moc nechodím, jen občas dojíždím do práce a respirátor mám tedy pár hodin v kanceláři, v MHD a v obchodech. Týdně bratru 15-20 hodin.

    Od března 2020 mám třetí a ty dva první jsem musel vyhodit, protože praskl plíšek, co ho drží kolem nosu.

    Od té doby nulová nemocnost. Ale je faktem, že se denně mořím ledovou vodou. V zimně rozbít led na sudu, nabrat 10 litrovou konev a vylít to na sebe v -8 stupních je skutečně očistec. Paradoxně je na tom nejhorší asi stání ve sněhu (když u nás je v lednu a únoru), ten studí neskutečně.
    10.11.2021 13:45 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Za prve vase praxe noseni respiratoru je pekny hnus. A za druhe si uvedomte, ze lidska imunita je evolucne udelana tak, ze potrebuje permanentni expozice ruznym patogenum, ktere ji pomahaji trenovat a udrzovat v chodu.

    +1 za otuzovani... lit na sebe konev mi prijde masochismus, neni lepsi si jit zaplavat do rybnika?
    10.11.2021 13:54 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Za prve vase praxe noseni respiratoru je pekny hnus.
    To je pravda, já jsem taky jako člověk pěkný hnus. Spíš takový prašivý pes.
    +1 za otuzovani... lit na sebe konev mi prijde masochismus, neni lepsi si jit zaplavat do rybnika?
    Pokud by byl po ruce, jdu tam. Ale nejbližší je 10 km na kole (auto nemám). Tak to ráno po probuzení nejde.

    Konev je fajn, pro tělo je to šok jako prase. Tlak vyskočí 150/85 tep 80 a po 10 minutách je tlak předpisový 120/80 nebo lehce pod a tep 50-52.

    Nejtěžší je se ráno z vyhřáté postele přemluvit. Ani po letech se mi nechce a když do toho fouká studený vítr, tak to se mi 2x nechce. Ale tělo má smůlu, mozek to zatím vždy překoná.
    10.11.2021 14:04 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ja zmaknu praktikovat rybnik / reku. Do rybniku jsem schopen si i vysekat diru do ledu. Ten rybnik mi samozrejme patri, abych nebyl narknut s poskozovani cizich majetkovych prav. Ale konev / kbelik si predstavit neumim :-D Pekne se ponorit svym tempem.
    10.11.2021 22:42 JP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Od března 2020 mám třetí a ty dva první jsem musel vyhodit, protože praskl plíšek, co ho drží kolem nosu.
    Taky jsem v březnu respirátor nosil asi měsíc a dřív než ten plíšek mi začal chlupatět, to mě děsně šimralo na nose a vyvolávalo kýchání (to nemluvím o smradu). Zkusil jsem to ještě jednou a pak přešel zpět na podomácku šitou roušku z první vlny. Dokud nebudou respirátory pratelné tak je nosit nebudu. Vsadím se, že odpad vygenerovaný ve jménu koronaviru zabije nakonec víc lidí než ten virus.
    9.11.2021 11:14 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    když někdo prodělá covid je smaozřejmě de facto očkovaný, dokonce mnohem lépe, než jakoukoliv vakcínou. To snad chápe i malé dítě.
    9.11.2021 12:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Malé dítě to sice chápe, ale propaganda očkovacího talibánu celý rok lže opak: https://www.spcr.cz/news/14527-imunita-po-ockovani-je-silnejsi-nez-po-prodelane-nemoci A lže dál navzdory faktům.
    9.11.2021 12:08 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Opet, skupinu "prodelali Covid" uz probrala zubata v minulem kole nakazy. Zrovna v domove duchodcu lze predpokladat, ze je probrala dukladne. Navic ti, co prezili, jsou pravdepodobne rovnez ockovani, pokud nejsou uz uplne dementni. V podstate pak porovnavas skupinu ockovanych, kde uz nema kdo umrit, s jinou skupinou ockovanych, a vychazi ti, ze v te prvni neprekvapive nikdo neumira.
    9.11.2021 12:17 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To je přijatelné vysvětlení. Z druhé strany s nimi ti co Covid neprodělali byli v jednom chumlu, s virem se skoro určitě také setkali a neonemocněli. Pár měsíců po očkování onemocněli a pokapali. To už nevypadá tak dobře.
    10.11.2021 13:26 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Je to uplne jedno. Smrt je prirozena a netreba ji tabuizovat. Ze prisel patogen, co to trochu probere? No a? Ze umiraji geronti? Paneboze, vzdyt je to normalni!
    10.11.2021 13:57 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ze umiraji geronti? Paneboze, vzdyt je to normalni!
    Jenže každý mrtví je pro doktora ztráta zákazníka, kterého si potřebují udržet co nejdéle.

    Mrtvý zákazník je stejně na hovno jako já tj. zdravý zákazník co svého obvoďáka ani nezná.
    10.11.2021 16:19 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tyto problemy samozrejme resi komercni zdravotni pojisteni a komercni zdravotni zarizeni, kde jsou nastaveny jasne ekonomicke incentivy pro vsechny ucastniky.
    10.11.2021 20:22 dementni.lojzik | skóre: 19 | blog: ze zivota na vsi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Mrtvý zákazník je stejně na hovno jako já tj. zdravý zákazník co svého obvoďáka ani nezná.
    To neni pravda, praktici dostavaji penize za kazdeho registorvaneho pacienta a tyto tzv. kapitacni platby tvori podstatnou cast jejich prijmu. Uz jsem se i setkal s tim, ze praktik preferuje jen mlade zdrave pacienty (resp. mozna to ani nechtel ten doktor sam, protoze to bylo v jedne z pobocek retezce ambulanci, kde on byl jen zamestnanec). Sice se vyse kapitacni platby meni s vekem (nejvyssi je u deti a pak u hodne statych lidi), ale i tak muze davat smysl mit prevazne mladsi a zdrave pacienty, ale mit jich hodne.
    9.11.2021 13:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jendа avatar 9.11.2021 17:32 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A co teda pán navrhuje? Čekat na zázrak?
    9.11.2021 22:27 PL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A co teda pán navrhuje? Čekat na zázrak?
    Máš to v tom článku:

    Pokud senioři nejsou imunní, ať se nechají očkovat.

    Je to jako s tou slavnou brutální očkovací kampaní. Čekal jsem fotky mrtvých dvacátníků, kde z pod peřiny budou vykukovat vypracované břišáky a na stehnech se vlnit quadricepsy - protože to přeci kosí i mladé. Místo toho je tam zase jako u všech záběrů z JIPek, hromada totálně obézních starých lidí.

    Je to jak u blbejch. COVID kosí staré a vyžrané diabetiky. Jen naše tupá vláda by chtěla povinně očkovat učitele a děti.

    Kurva drát, povinně je potřeba očkovat geronty a tlusťochy, co zasírají nemocnice. Nikdo jiný tam s COVIDem místo nezabírá.
    10.11.2021 08:01 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jenze voni tam prave ti vockovany lezej ... ;D

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    10.11.2021 00:25 kutr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zásadní jsou 2 skutečnosti:

    - naše vláda a státní správa jsou úplně bezradní a nemají ani páru co by měli dělat (viz. průběh epidemie loni a teď ve srovnání s jejich vyjádřeními loni a teď) - očkovaní jsou vládou vyjmutí z většiny opatření (nevím co bylo přidané za opatření od června, tak je možné, že se mýlím)

    Z toho jasně vyplývá, že není jiná možnost než se očkovat a pak si žít jak chci bez ohledu na čísla nebo nařízení a žádný kovid neřešit. Nevidím důvod v tom se testovat, nebo chránit ostatní, když naše vláda/státní správa pořád aplikuje strategii promořování stejně jako loni, takže individuálním "zodpovědným chováním" nemůžu celkovou situaci v zemi nijak ovlivnit.
    10.11.2021 08:06 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Je to nemlich to samé jako to bylo s těma pitomýma rouškama, jak jsem na to poukazoval loni a byl za to napadán zdejšími koronavirovými buzeranty.
    10.11.2021 11:46 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Opet se ukazuje, ze priroda a prirozeny rad veci jede ve vlastnich kolejich mimo vuli cloveka. Viru neporucis :-D Statni opatreni, ktera jsou delana jen kvuli tomu, aby se politici zalibili svym volicum a aby to vypadalo, ze "ridi epidemii", jsou k nicemu a stoji obrovske zdroje financni, ekonomicke a moralni. Alespon je videt, jak statni centralni rizeni skoro cehokoliv prakticky nefunguje. Treba se nekterym lidem ojasni hlava a budou volit lepe v dalsich volbach.

    Za mne je to jednoznacne. Kazdy, at se chrani sam dle sveho uvazeni! Lidska svoboda a ekonomika se nesmi dale likvidovat nefunkcnimi opatrenimi.
    11.11.2021 09:44 MP
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jojo, podle sveho uvazeni.

    Financni gramotnost? Zdravotni gramotnost?

    Vetsina lidi nema znalosti na to obsahnout komplexni tematiku mimo svuj obor.

    Je zajimave, ze funkcni opatreni, ktere by se aplikovalo globalne a hlavne v drtive vetsine uspesne, se zatim neobjevilo. Ale tech kecu o neucinnosti, to umi napsat kazdy tatar na web.
    11.11.2021 10:09 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Je zajimave, ze funkcni opatreni, ktere by se aplikovalo globalne a hlavne v drtive vetsine uspesne, se zatim neobjevilo. Ale tech kecu o neucinnosti, to umi napsat kazdy tatar na web.
    To by mě teda zajímalo, co dělají jinak v Polsku. Ano. I tam mají nárůst, ale ne takový jak u nás! A to jich je téměř 4x víc než nás. Plně očkovaných mají pouze ~54% obyvatelstva, a nikdo tam kvůli tomu neočkované nebuzeruje. Respirátory taky nosí jen ten kdo chce. A my máme ~57% očkovaných, neočkovaní jsou v pozici občanů druhé kategorie. Respirátory jsou po celou dobu vynucované v dopravě, obchodech a nově opět i ve školách.

    A než tu někdo začne blbě plkat, tak bych rád upozornil na fakt, že Poláci mají 39 městských aglomerací s počtem obyvatel nad 100 tisíc, zatím co my jich máme jen 6.
    11.11.2021 22:51 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak to je mazec. Kouknul jsem se jen tak pro zajímavost, jak vypadá aktuální stav nakažených v Rakousku, když tady ti kreténi chtějí jít v jeho šlépějích. A čuměl jak puk. 10.11.2021 – Rakousko 8,917 milionů z toho nakažených 11398, mrtvých 23 (pouze 5 měst nad 100 tis. obyvatel 66,49% očkovaných). ČR 10,7 milionů z toho nakažených 14579, mrtvých 56. Polsko 37,95 milionů obyvatel z toho nakažených 18546, mrtvých 270.

    Ano, v Polsku se umírá víc – 7 lidí z milionu denně. U nás jich je 5 a v Rakousku 2. Ovšem to je spíš úrovní lékařské péče, než účinností opatření proti kovidu, neboť pravděpodobnost, že se zítra nakazí koronáčem má v Polsku 488 lidí z milionu, u nás 1362 a v Rakousku 1278.
    11.11.2021 23:08 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    U nás se teď AFAIK testuje daleko víc než v Polsku.
    12.11.2021 01:10 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak mi příteli vysvětli, proč jejich týdenní úmrtnost v tomto období je stále v podstatě stejná jako v době předkovidové. A v době nejvyšších spiček byl počet jejich nadúmrtí v poměru na milion obyvatel oproti nám třetinový.
    13.11.2021 15:54 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nevím, situaci v Polsku moc nesleduju, k tomu nemám co říct. Jen vím, že co jsem se koukal, tak se tam teď testovalo míň a mohlo by to ty absolutní počty nakažených ovlivnit. Nebo taky ne.
    10.11.2021 16:35 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Babiš: Průměrný věk všech hospitalizovaných je 68 let.
    Menses: Okamžitě pravidelně testujme v základních a středních školách.

    LOL!
    10.11.2021 17:40 Mayhem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    :-D Jako kdyby geronti byli nesvepravni a nemohli vlastni chovanim minimalizovat rizika.
    10.11.2021 19:22 Meh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Babis: Zprisnime protiepidemicka opatreni!
    Vojtech: Lidem ve skupinach vetsich nez 10,000 osob nebude pro vstup na piskoviste stacit antigenni samotest. Navic kazdy lichy den v mesici budou muset po zapadu slunce nosit rousky, nebo na tom piskovisti dodrzovat rozestupy alespon 40cm.
    O 20,000 mrtvych pozdeji...
    Babis: My jsme hygieny.
    Vojtech: Cuz kikoti, ve Finsku je bajecne.
    10.11.2021 20:46 Odin1918 | skóre: 6 | blog: Valhalla
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A co jako chces troubo bezzemku? Lockdown? Ekonomicke skody? Znicene firmy a zivnosti? Chran sam sebe a ostatnim tu ochranu nevnucuj, svine zbabela
    11.11.2021 14:01 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Lokální lockdown. Například Moravskoslezský kraj měli nejpozději před třemi týdny obehnat plotem, a vytrasovat ohniska nákazy, ze kterých se Covid šíří, až k jednotlivým domům a lidem. Nestalo se a teď je zamořená celá Morava. Dva miliony lidí doplácí na neschopnost dvou tisíc lemplů, kteří si stěžují že je Žlutý špendlík šikanuje maily.

    Když čtu to fňukání kolik práce dá trasování, a že jim z té zátěže najednou spadly servery, tak mám chuť také pár mailů poslat. Jen se bojím aby někdo nezačal posílat dopisní bomby, protože dost lidí už z toho koronafašizmu má pěnu u huby.
    Jendа avatar 11.11.2021 14:23 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Jo, a taky Prahu a Plzeň a… a stejně by to nepomohlo, protože ostatní kraje měly třeba polovinu, takže by se to za 9 dní (aktuální doubling time) srovnalo.
    Petr Tomášek avatar 11.11.2021 21:48 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Neboj, na začátku ledna začnou lidi dělat diety, přestanou žrát cukr, tak se to na měsíc zlepší. Než zase přijdou velikonoční zajíčky a podobné svinstvo do krámů.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    12.11.2021 05:39 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tou dobou už by mohli mít Prahu protrasovanou a z poloviny zase otevřenou, zbytek by byl v karanténě. Ono by to šíření úplně nezastavilo, ale dost omezilo. Účel je dostat R pod 1, což ti neudělá ani 100% proočkovanost.

    Zatím veškerá protizákonná vládní buzerace měla účinek nulový, nebo spíš záporný: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-prisla-pata-vlna-z-nepresnych-testu-se-stala-vstupenka-do-hospody-180139
    10.11.2021 18:47 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    10.11.2021 20:36 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Příloha:
    A co má znamenat tohle?
    10.11.2021 20:57 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ptáš se na špatném místě.
    10.11.2021 21:24 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Třeba by mi to mohl nějaký zdejší matematik vysvětlit ;-)
    10.11.2021 21:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    To těžko. Ti jsou momentálně zacyklení na Simpsonově paradoxu. 8-P
    Petr Tomášek avatar 10.11.2021 21:52 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Málo informací.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    pushkin avatar 15.11.2021 12:13 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Souhlas. Pěkná je i statistika na Novinkách. Tam je krásně vidět, že do nemocnic už lezou očkovaní a neočkovaní prakticky v poměru 1:1, až na JIP končí o něco více neočkovaných. Nicméně to vypadá, že konečně skončí dogma očkování = bezinfekčnost a potenciálně by se mohlo přestat lidem lhát.

    Jinak prognóza? Tenhle týden to vidím mezi 18 000 - 20 000 nově nakaženými denně, v úterý spíše ke dvaceti, zbylé dny kolem 18 000.
    15.11.2021 14:12 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Eh, a jako poměr očkovaných a neočkovaných v populaci je snad 1:1? Vždyť už se to tu probíralo tolikrát!
    pushkin avatar 15.11.2021 17:46 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No, ještě aby bylo, to by pak už bylo možné očkovat svěcenou vodou :-D
    16.11.2021 07:09 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Ne. Není. Jenže neočkovaní končí ve špitálech kvůli arogantní zvůli očkovaných, co se odmítají testovat a ten virus roznášejí! A vrcholem všeho je nucené promoření mládeže, ke kterému se už se dokonce i otevřeně přiznali, při kterém zavlékají děti nákazu domů a tím vystavují nebezpečí jak prarodiče, pikud s nimi žijí v jedné domácnosti, tak pracující rodiče!
    pushkin avatar 16.11.2021 09:15 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Nelze než souhlasit.

    +1
    16.11.2021 17:42 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    kvůli arogantní zvůli očkovaných, co se odmítají testovat
    Nikdo po nich testování nevyžaduje.
    zavlékají děti nákazu domů a tím vystavují nebezpečí jak prarodiče, pikud s nimi žijí v jedné domácnosti, tak pracující rodiče
    Díky očkování se z kovidu stala pro většinu lidí vcelku banální nemoc. Prarodiče nebo vážně nemocné ohrozit může, ale rodiče sotva.

    Předtím ti vadily lockdowny a povinné nošení roušek/respirátorů, když žádné jiné možnosti neexistovaly. Dlouhodobě jsi nechápal, že nemoc můžou šířit i bezpříznakoví lidé. Teď je široce dostupné očkování, které situaci dramaticky změnilo. Jestliže dřív skončily v nemocnici průměrně dva nakažení ze sta, dnes jsou to mezi očkovanými desetiny.

    Nestojím o další plošný lockdown kvůli tomu, že se nějaká skupina lidí iracionálně bojí očkování.
    17.11.2021 21:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    kvůli arogantní zvůli očkovaných, co se odmítají testovat
    Nikdo po nich testování nevyžaduje.
    O to je to smutnější, nemyslíš? Obzvláště, když mají – na rozdíl od neočkovaných – to privilegium, že se mohou testovat zdarma.
    zavlékají děti nákazu domů a tím vystavují nebezpečí jak prarodiče, pikud s nimi žijí v jedné domácnosti, tak pracující rodiče
    Díky očkování se z kovidu stala pro většinu lidí vcelku banální nemoc. Prarodiče nebo vážně nemocné ohrozit může, ale rodiče sotva.

    Předtím ti vadily lockdowny a povinné nošení roušek/respirátorů, když žádné jiné možnosti neexistovaly. Dlouhodobě jsi nechápal, že nemoc můžou šířit i bezpříznakoví lidé. Teď je široce dostupné očkování, které situaci dramaticky změnilo. Jestliže dřív skončily v nemocnici průměrně dva nakažení ze sta, dnes jsou to mezi očkovanými desetiny.

    Nestojím o další plošný lockdown kvůli tomu, že se nějaká skupina lidí iracionálně bojí očkování.
    Já tady snad někde horuji pro lockdown?! Chci jenom to, aby se testovali očkovaní stejně jako neočkovaní a aby platily stejné podmínky pro obě skupiny!!! Očkování je věc osobní volby. A pokud po mně někdo hodlá vyžadovat test, ať si ho taky zaplatí! Jestli tady má někdo strach, tak je to ten, co se očkuje a bez roušky nedá ani ránu! Smutné je, že na ten svůj strach taky dojede. Ale to už není můj, ale jeho problém.
    17.11.2021 22:53 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    O to je to smutnější, nemyslíš?
    Vzhledem k tomu, že neočkovaní se testovat povinně musí, tak nevím, asi možná je nesmysl to nevyžadovat po očkovaných vůbec (ne méně, vůbec). Těžko se mi to posuzuje, když nesouhlasím s prakticky veškerými stávajícími opatřeními tak jako tak.
    Já tady snad někde horuji pro lockdown?!
    Nehoruješ, ale ochranu neočkovaných je v tuto chvíli extrémně obtížné až nemožné zajistit. U seniorů nebo silně ohrožených skupin by alespoň teoreticky připadala v úvahu izolace, dočasný invalidní důchod nebo něco podobného. Kroky tímto směrem bohužel nikdo neudělal, a ani od nastupující vlády jsem nic podobného neslyšel.

    Jenže ty jsi zmiňoval, že děti ohrožují i svoje rodiče. Tam fakt nevím, co s tím jako dělat. Rodiče to mohou vyřešit tím, že se naočkují a riziko dramaticky klesne. Pokud se naočkovat nechtějí, tak nevím, asi musí chodit doma v hazmatu nebo něco takového. Bez očkování je individuální ochrana obtížná až nemožná, proto se dřív dělaly ty lockdowny. Ten nechceš, já samozřejmě taky ne, ale nevím, co od státu očekáváš jiného.
    pushkin avatar 17.11.2021 08:32 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Tak úterní výsledek je 22500 nových případů. To je hustý.
    20.11.2021 15:09 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    A to se netestuje. Zdar Max
    20.11.2021 18:57 Spike | skóre: 30 | blog: Communicator | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Za včerejšek 22936 pozitivních z 85870 testů, pozitivita setrvale (lehce) přes 25 %… No nelepší se to.
    20.11.2021 20:07 Miriam | blog: RychlovarnaKonvice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    Zkus se dostat na test mimo Prahu, termíny až za tejden.
    Petr Tomášek avatar 22.11.2021 10:07 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se účelově lže o podílu neočkovaných na šíření kovidu
    No nelepší se to.

    Při současné sezonální konzumaci cukru a alkoholu se to ani lepšit nebude.

    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.