abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:33 | IT novinky

    Společnost Espressif (ESP8266, ESP32, …) získala většinový podíl ve společnosti M5Stack, čímž posiluje ekosystém AIoT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.5 svobodného multiplatformního softwaru pro editování a nahrávání zvukových souborů Audacity (Wikipedie). Přehled novinek také na YouTube. Nově lze využívat cloud (audio.com). Ke stažení je oficiální AppImage. Zatím starší verze Audacity lze instalovat také z Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Zajímavý článek

    50 let operačního systému CP/M, článek na webu Computer History Museum věnovaný operačnímu systému CP/M. Gary Kildall z Digital Research jej vytvořil v roce 1974.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Pozvánky

    Byl zveřejněn program a spuštěna registrace na letošní konferenci Prague PostgreSQL Developer Day, která se koná 4. a 5. června. Na programu jsou 4 workshopy a 8 přednášek na různá témata o PostgreSQL, od konfigurace a zálohování po využití pro AI a vector search. Stejně jako v předchozích letech se konference koná v prostorách FIT ČVUT v Praze.

    TomasVondra | Komentářů: 0
    včera 03:00 | IT novinky

    Po 48 letech Zilog končí s výrobou 8bitového mikroprocesoru Zilog Z80 (Z84C00 Z80). Mikroprocesor byl uveden na trh v červenci 1976. Poslední objednávky jsou přijímány do 14. června [pdf].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 02:00 | IT novinky

    Ještě letos vyjde Kingdom Come: Deliverance II (YouTube), pokračování počítačové hry Kingdom Come: Deliverance (Wikipedie, ProtonDB Gold).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    21.4. 19:11 | Komunita

    Thunderbird 128, příští major verze naplánovaná na červenec, přijde s nativní podporou Exchange napsanou v Rustu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    21.4. 04:44 | Komunita

    Byly vyhlášeny výsledky letošní volby vedoucího projektu Debian (DPL, Wikipedie). Novým vedoucím je Andreas Tille.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    21.4. 00:11 | Nová verze

    Po osmi měsících vývoje byla vydána nová verze 0.12.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 268 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    20.4. 23:55 | Pozvánky

    Poslední měsíc byl plný zajímavých akcí, o kterých Vám bastlíři z projektu MacGyver mohou povědět, protože se na ně sami vydali. Kde všude byli, ptáte se? Objevili se na Installfestu, Arduino Day, Hackaday Europe a tajném srazu bastlířů z Twitteru. A z každé akce pro vás mají zajímavé poznatky.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 1
    KDE Plasma 6
     (71%)
     (10%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 670 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska

    18.11.2021 20:44 | Přečteno: 1709× | To jsem vážně jediný? | poslední úprava: 19.11.2021 11:54

    Uplynul další rok. Babišovi a jeho pohůnci víc a víc vyostřují situaci a svoji nekompetentnost maskují přebíráním modelů ze zemí, které mají dělat co samy se sebou. Totálně rezignovali na smysluplné řešení situace. Bodejť, od zastánců povinné vakcinace můžeme očekávat, že by přiznali svoji že to není správná cesta, protože by si tím pro sebe rovnou umetli přímou cestu do báně. Jediné nač se zmůžou, je ještě větší tlak na neočkované.

    Jenže čísla jsou jasná. V nemocnicích končí očkovaní i neočkovaní v poměru, který odpovídá procentu proočkovanosti v ČR. Prakticky to znamená, že očkování žádnou ochranu před šířením koronaviru nenabízí.

    Zastánci povinného očkování se ohánějí tím, že je výsledkem alespoň mírnější průběh onemocnění. Ale je tomu skutečně tak? Nikdo neví, jak by organismus těchto lidí reagoval, kdyby očkovaní nebyli. A zatím jsem nenarazil na statistiku, která by evidovala reinfekce. Opravdu by mne zajímalo, jestli ten, kdo se koronavirem nakazil a byl očkovaný, se nechal očkovat až poté co prodělal kovid, nebo až potom.

    Jenže vládě Andreje Babiše, která kolem sebe kope ve smrtelných křečích, se o skutečné řešení situace nikdy nikdo nezajímal. Zneužívají situace, k selekci obyvatelstva kterou eufemisticky nazývají promořením.

    Ok. I tohle by se dalo akceptovat jako řešení. Slabé kusy uhynou. A jak už jsem tu psal pred rokem – nikdo neumírá dvakrát. V populaci máme stále ještě dost vysoký počet jedinců, kterým pokrok v medicíně na přelomu 20 a 21. století prodloužil život.

    Kdyby to nešlo ruku v ruce s diskriminací neočkovaných, která má jediný cíl – zlomit všechny vzpurné jedince.

    Jak jsme na tom?

    Jak už jsem předeslal. Sociální inženýři z Babišovy vlády se rádi ohánějí následováním států, které mají co dělat samy se sebou. Jen pro srovnání:

    Počet obyvatel v milionech Aktuální počet odhalených nakažených za 17.11.2021 Aktuální počet mrtvých ve spojitosti s kovidem za 17.11.2021
    Rakousko 8,917 14416 41
    Bavorsko 13,08 19400 87
    ČR 10,7 22585 73
    Polsko 37,97 24241 463

    Zcela záměrně jsem přidal do této tabulky i naše severní sousedy.

    Možná si vzpomenete, že jsem tu před rokem pubikoval blogpost Ostře sledovaná úmrtí, kde jsem uvedl vizualizaci zesnulých podle měsíčních počtů a to od od roku 1992 až do tehdejší současnosti.

    Dnes je už jasné, že aktuální čísla zesnulých překonaly veškeré rekordy. Jenže… opravdu ten nárůst způsobil koronavirus? A nebo jenom panika a specializace zdravotníků na úporné zachraňování osob, které by za jiných okolností nechali zemřít?

    V časopise Téma se asi před měsícem objevil článek s tabulkou kolik stojí léčba. Podle něj, náklady na léčbu kovidového pacienta na JIP vychází na 1,5 milionu korun. Jen pro srovnání. Náklady na osobu s infarktem se tuším pohybovaly kolem 300 tisíc korun.

    V jakém stavu končí kovidoví pacienti po léčbě na JIP? Jakou mají prognózu? Kolik let života ještě mají před sebou? A jaká bude jeho kvalita? Možná se vám to zdá cynické, ale trocha darwinistického pohledu na věc vám neuškodí.

    Za všechno se totiž platí a i zdánlivé dobrodiní sebou nese fatální problémy do budoucna.

    Před několika dny běžel na ČT2 dokument Lovci mikrobů, o heroickém boji lékařů proti obrně, spalničkám, atp. Nepochybně záslužná práce, která ušetřila miliony dětí utrpení a smrti. Jenže každá mince má dvě strany. Na jednu stranu je fajn, že se jim podařilo vymýtit nemoci které po tisíce let sužovaly lidskou populaci. Ale uvědomil si vůbec někdo, že tím otevřeli Pandořinu skříňku?

    Populace, která dětskou úmrtnost řešila vyšší natalitou na tohle vůbec nebyla připravena. Miliony dětí co díky očkování přežily do reprodukčního věku převzaly kulturní vzorce svých rodičů a výsledkem je přelidnění, které vede ke konfliktům. A tak se ti, jejichž životy byly zachráněny před bídnou smrtí očkováním dnes logicky tlačí jinam, protože tam kde žili dosud už pro ně není klidné místo.

    Všichni také chtějí jíst a tak už nelze mrhat potravinami, které lze konzumovat přímo a krmit jimi dobytek a drůbež. Aby se zvýšily výnosy, nezbývá než geneticky modifikovat genomy stávajících kulturních plodin. Jenže abychom měli maso a vejce, musí žrát i ten dobytek a drůbež. Za moc to nestojí. Tak se to kompenzuje nejrůznějšími vitamíny a léčivy a kvalita masa, vajec a mléka postupně klesá, aniž by si toho někdo všímal.

    To co se dnes propaguje jako zdravá výživa bylo dříve jídlem chudých. Ovšem platíme za luxus, takže se hrst certifikovaných bio otrub prodává za nekřesťanské peníze. Paradoxně se tak stává cenově dostupnější to maso, které ale sebou přináší i díky výše zmíněnému přístupu k chovu svá negativa.

    Je to začarovaný kruh, v němž není snadné najít zlatou střední cestu.

    Srovnání české a polské populace

    K Polsku a polákům mám dobrý vztah. Nemám problém s polštinou, protože jsem vyrůstal v dosahu katowického televizního vysílače a měl jsem možnost jich docela dost také poznat osobně.

    Máme s nimi hodně společného, což si většina české populace odmítá přiznat a má vůči nim zcela neoprávněný pocit nadřazenosti. Ovšem v jedné, z mého pohledu docela zásadní věci, jsou zcela jiní než my. Poláci jsou hrdí a nesnáší, když se jim někdo něco snaží diktovat.

    Byl jsem během uplynulého měsíce v Polsku několikrát a co mne zaujalo v prvé řadě, byla absence všudypřítomné buzerace spojená s honem na neočkované.

    Ano, i tam nosí lidé respirátory, očkují se a chodí na testy. Ale ve vlaku vás k tomu nikdo nenutí. Je to vaše rozhodnutí, stejně jako to, jestli zohledníte plakátek na dveřích obchodu, na kterém vás prosí abyste dovnitř vstupovali s respirátorem.

    Logicky mne tedy zajímalo, jak jsou na tom. Stáhnul jsem si tedy jejich statistická data a porovnal je s těmi z ČR. Ukázalo se, že až do loňského března měla křivka zesnulých v přepočtu na milion obyvatel u nás i v Polsku víceméně shodný průběh. I když jak se zdá, poláci mívají svá období, kdy jich umírá o něco víc než u nás – typicky právě teď na podzim.

    Jak můžete vidět na výsledném grafu, loni v březnu nastal v ČR oproti Polsku znatelný pokles počtu úmrtí, který byl ovšem vykompenzován, ba překonán na počátku tohoto roku, zatím co týdenní počty zesnulých v Polsku po říjnové vlně, která tam projela ve stejnou dobu jako u nás, vytrvale klesaly.

    V té době se v Polsku také začalo očkovat. Do března, kdy opět začal prudký nárůst úmrtí bylo naočkováno jen 10% obyvatel. Co se tehdy stalo že začaly počty zesnulých opět prudce narůstat? Netuším. Každopádně to vedlo k tomu, že se o to víc poláci začali očkovat.

    Ovšem o tom, že by zvýšený zájem o očkování měl významný vliv na pokles počtu zesnulých lze upřímně pochybovat, protože od půlky dubna, kdy bylo naočkovaných pouhých 15% obyvatel, šly týdenní počty zesnulých opět strmě dolů a během 25. týdne (začátkem července) se dostaly na normál. A to byl prakticky konec očkování proti koronaviru v Polsku.

    Od té doby je tam nárůst počtu očkovaných jen minimální. K těm 50% naočkovaných přibylo za tu dobu už jen 10% populace a to hlavně během uplynulého měsíce, pod vlivem katastrofických zpráv z Čech. Zajímavé je, že nárůst očkovaných opět provází nástup nové vlny.

    Nevím jaké jsou za uplynulý měsíc počty zesnulých u nás, protože náš statistický úřad tahle čísla publikuje s měsíčním zpožděním, ale předpokládám, že to bude opět podobné jako v tom Polsku. Otázkou je, jak to bude vypadat s úmrtností během těch následujících týdnů. Jestli bude kopírovat sezónní špičku z počátku roku 2018, nebo ne.

    Zatím totiž průběh aktuální křivky týdenních počtů zesnulých za období od 35. do 45. týdne tohoto roku, kopíruje průběh křivky z 1. až 10. týdne roku 2018.

    Aktuální stav očkovaných k 17.11.2021

    Polsko: 39,97 milionu obyvatel, z toho 20,2 mil. plně očkovaných, 0,34 mil s jednou dávkou a 19,43 neočkovaných. 7 denní průměr nakažených 16,7 tis.

    Česká republika: 10,7 milionu obyvatel, z toho 6,26 mil. plně očkovaných, 0,25 mil. s jednou dávkou a 4,19 neočkovaných co podle Vojtěcha můžou za narůstající počet nakažených a 7 denní průměr nakažených 12,5 tis.

    To je fakt zvláštní, jak to v tom Polsku ti neočkovaní dělají. Je jich 4,64x víc než u nás a přitom těch poláků ochoří tak málo. Trochu se obávám, aby se nám z těch čísel zdejší zastánci vládních opatření nezalkli zlostí.

           

    Hodnocení: 20 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska, obrázek 1

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    paul2no avatar 18.11.2021 20:55 paul2no | skóre: 16 | blog: Paulovo doupě | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    V Polsce jsem byl na začátku září a celkově tam měli jakákoli anti-covid opatření podstatně více na háku než u nás.
    Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí motorovou.
    19.11.2021 08:14 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Nevim jak v Polsku, ale v Nemecku to maji taky na haku uplne vsichni.

    Je to ciste medialni kampan, ale normalni lidi vsude v EU na to uz davno zvysoka serou. Coz mam nezavisle potvrzeno od nekolika lidi ktery pravidelne jezdej vsude mozne. Takze zatimco soudruzi politici vykrikujou do medii jak zakazujou to ci ono, ta provozovatele (nejen)hospod kupodivu taky chteji mit z ceho se nazrat a zaplatit najmy.

    BTW: Znam osobne kadernici, ktera loni presla na dochazku k zakaznicim s platbou pekne naruku, a vlastne si polepsila, najem pustila a dane z toho uz taky neplati.

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    19.11.2021 16:23 podlesh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Tohle musím uvést na pravou míru: Není pravda, že by v Německu vládla nějaká extrémní buzerace nebo dokoce lidi vyšilovali (i když, je pravda že není Německo jako Něměcko, spolkové země se hodně liší). Roušky se samozřejmě v obchodech a hromadné dopravě nosí, ale to je taková prkotina že to nikomu nestojí ani za brblání. 3G (očkován OR prodělán OR testován) v restauracích platí, ale v 80% se to neřeší vůbec a v 19% spočívá v dotazu obsluhy "3G máte... ne, to je OK, já Vám věřím"

    Jo, takové Švýcarsko... to je jiné kafe. Vždycky si vzpomenu na zdejší (a celkově české) obdivovatele Švýcarské Demokracie.
    18.11.2021 21:14 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Na Madagaskaru propukl hladomor způsobený klimatickými změnami - podle OSN.

    V roce 1950 měl Madagaskar 4 miliony obyvatel.

    V roce 1975 měl Madagaskar 7.5 milionu obyvatel.

    V roce 2000 měl Madagaskar 15.5 milionu obyvatel.

    V roce 2009 měl Madagaskar 20.6 milionu obyvatel.

    Způsob výroby potravin se za celou tu dobu nezměnil, stále vypalují lesy pro získání krátkodobě úrodné půdy. Během posledních třiceti let ostrov odlesnili natolik, že trpí nedostatkem vody a sužují ho písečné bouře.

    A co vlastně způsobilo ty klimatické změny?
    Gréta avatar 18.11.2021 21:16 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska

    tamto &% je co :O :O

    18.11.2021 21:21 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Relikt.
    18.11.2021 22:40 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Jel jsem minulý týden vlakem z Prahy, vlak jel až do Krakowa (či i Katowic?). Musím říct, že open space vagony by se daly rozdělit na českou a polskou část. Češi zarouškovaní, hlavně děcka do 20 let. Češi 30-50 bez roušek (spíše půl na půl), starší Češi zabalení téměř až do potravinové fólie. Poláci: žádné roušky. Děti i geronti naprosto bez stresu, bavili se, smáli se.

    Češi sledovali, kdo trošku zakašle a nedejbože kýchne. Že si ale pak sami sundali na 10-20 minut respirátory, aby jedli a pili, srkali kafe apod., asi znamená, že v tu chvíli koronavirus má taky siestu. Nemluvě o vzduchotechnice. A dokonce na sebe pořvávali, že ten či onen toho či onoho absencí respirátoru ohrožuje.

    Stalo se to i mně, starší paní vedle mě (přes "uličku") volala telefonem na různá místa a žalovala na mě. Stevardovi říkala, že vedle mne odmítá sedět, že ji zabíjím. Stevard ji nakonec přesadil. Do polské části...

    Kdyby Vojtěch, Kubek, Flégr či bůhvíkdo v TV tvrdili, že covid je šířen hlavně Židy, paní by jako první jistě volala, že vedle nějakého špinavého Žida nebude sedět, ať si vystoupí. Popř. by uvědoměle dala vědět Gestapu. Je mi smutno z toho, jak politici a média vyděsila lidi natolik, že se v nich probouzí opět to nejhorší.
    xsubway avatar 18.11.2021 22:55 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Z druhé ruky mám příběh dětského lékaře, který na začátku 2020 označoval covid-19 za chřipečku. Teď se snaží lidem vysvětlit, že v autě si taky vždy zapne pásy a rozsvítí světla. Sice to nezabrání bouračce, ale zmírní to její následky ...
    18.11.2021 23:25 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Když nepoleze za volant a pojede mastnou tyčí, nebo půjde pěšky tak k bouračce nedojde vůbec. Je to jen o soudnosti a posouzení rizika. Ten pás si taky nezapíná kolem krku.
    xsubway avatar 19.11.2021 07:04 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    OOT: To je skoro, jak když si člověk přečte, že "... Santana postavil Čínu na kolena" ... wtf!

    1
    19.11.2021 07:41 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Stejně, jako argumenty onoho lékaře.

    Obojí je totiž věc svobodné volby.
    xsubway avatar 19.11.2021 12:16 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Jasně - za nepřipoutání rozbitej čumák, nebo drobná pokuta. A třeba za alkohol za volantem? Nulová tolerance. To je taky svobodná vůle? Já vím, kladu moc těžké a sugestivní otázky :-)
    19.11.2021 14:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Co na tom nechápeš? Nechci se poutat, nechci se omezovat v chlastu? Jdu pěšky.

    Chci jet autem? Poutám se (používám respirátor), rozsvítím světla (testuji se) a nechlastám (neočkuji se). A při jízdě dávám majzla abych zabránil nehodě (tj. abych se nenakazil).

    Nebo ti to přirovnání přijde také příliš sugestivní? Opilec v silničním provozu (rozuměj nakažený očkovaný mezi lidmi) je pro ostatní mnohem nebezpečnější – bez ohledu na to jestli má rozsvícená světla a je připoutaný – než ožralý chodec (nakažený neočkovaný), který maximálně někomu skočí pod auto (skončí na JIP).
    19.11.2021 22:43 __
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Abych pochopil ten tvůj přímer lépe vysvětlíš mi prosím, k čemu přirovnáváš konzumaci alkoholu, k nákaze nebo (ne)očkování?
    xsubway avatar 19.11.2021 22:55 xsubway | skóre: 13 | blog: litera_scripta_manet
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Pochopil jsem, že je to zbytečný:-)
    18.11.2021 23:41 pepa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Poláci jsou hrdí a nesnáší, když se jim někdo něco snaží diktovat.
    Souhlas projevuje se to hlavně tak, že když se sejde 5 málo hrdých čechů vytvoří si 3 nesmiřitelné skupiny, ale když se sejde 5 dostatečně hrdých poláků vytvoří si 7 nesmiřitelných skupin. Takže potom se obě společnosti můžou předhánět tak maximálně v tom, kdo je na tom hůř.
    19.11.2021 00:17 Want
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    V tom případě 1:0 pro čechy. Jinak se tomu říká pluralita názorů. A rovněž to vysvětluje, proč v polské televizi i za komoušů zaznívaly v diskuzích svobodné názory, zatím co v té české všichni drželi s komoušema basu.
    19.11.2021 00:40 Olaf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Za komančů se říkal tento vtip: Na česko-polské hranici se potkají dva psi. Jeden z Česka, druhý z Polska. "Co jdeš k nám dělat?" ptá se český pes polského. "Jdu se k vám nažrat. Ale rozum mi nebere, proč jdeš ty k nám." -- "Jdu se k vám vyštěkat." odpověděl český pes.
    19.11.2021 01:14 AK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    19.11.2021 02:20 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Gréta avatar 19.11.2021 12:30 Gréta | skóre: 36 | blog: Grétin blogísek | 🇮🇱==❤️ , 🇵🇸==💩 , 🇪🇺==☭
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska

    Jako vždy je i u těchto statistik důležitý kontext. Změna z čísla 1 na číslo 32 je sice procentuálně vzato velká změna, ale v kontextu všech covidových hospitalizací je to stále méně než procento.

    nečti jakoby jenom titulky ;D ;D a si eště jako rejpnu žeto je výýýýýrazně míň než jedno procento :D ;D

    btw ikdyby neseděli absoltutní počty reinfektovanejch koronapšikalů furt by byla pravda stim jejich věkem + asi jako i s těma utajovanejma komortalabilitama :D ;D

    19.11.2021 13:34 AK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Dobrý postřeh. Některé části tím budou ovlivněny. Momentálně nejsem u vhodného zařízení, abych se hrabal v číslech. Zajímal by mě rozdíl.

    Nezbývá než doufat, že se na základě špatných dat nečinní i různá nezvratná rozhodnutí ...
    19.11.2021 17:11 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Nezvratny rozhodnuti se tu cini na zaklade zadnych dat. Jak ostatne opakovane konstatovaly soudy. Kdybys totiz mel zcela libovolna data, tak je muzes vyuzit k oduvodneni rozhodnuti.

    Takze se tu privede ke krachu dalsich par desitek ticic firem a zivnosti, aby se v tom mohlo pristi rok vesele pokracovat, protoze efekt bude presne nula. Naopak, se tu do hrobu posle par desitek tisic lidi, kteri chcipnout na strach nebo odmitnuti pece.

    Ostatne kolega minulej tejden marodil(trosku se nachcip na nejakym mejdanu a nemoh mluvit) ... diagnoza po telefonu na tema "uz je vam lip?" a "hlavne sem nechodte" ... lol.

    BTW: Uz mas nakoupeny zasoby hajzlpapiru? Brzo taky nebude, nebudou totiz lidi na vyrobu. Zrovna sem se dozvedel, ze takova ta podlaha jakoze nejakej odpad/piliny a tak, slepeny nejakym humusem(rika se tomu prej plovoucka) ... a dodaci lhuta 1/2 roku ... bez zaruky. lol

    ---

    Dete s tim guuglem dopice!
    20.11.2021 00:53 AK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Byla to taková jemná ironie, protože se mi to nechce víc rozpitvávat.

    Hajzlpapíru velkou zásobu nemám, ale v paneláku jsem si onehdy vzal celej stoh "Od Andreje Babiše. Osobní a důležité". Ovšem úplně nejlepší papír dodalo šikmoočko, toho mám taky celej balík ;-)
    pushkin avatar 20.11.2021 17:48 pushkin | skóre: 43 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Babišovi a jeho pohůnci víc a víc vyostřují situaci a svoji nekompetentnost maskují přebíráním modelů ze zemí, které mají dělat co samy se sebou.
    Takzvaná Babišova metoda spálené země: přenechat zemi další vládě pokud možno co nejvíce zdevastovanou (ekonomicky, zdravotně i sociálně).
    20.11.2021 18:29 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Zduraznuji, ze nechci hrat dablova advokata, ale:

    Na ekonomicke decimaci se zdatne podili i ODS, ktera spolu s Ano prohlasovala zruseni superhrube mzdy a sekeru 100 miliard do rozpoctu, ktere jim ted budou hodne chybet.

    Ze zdravotni stranky jsem neslysel od budouciho premiera nic a od budouciho ministra zdravotnictvi jen obecne fraze, zadny konkretni nastin kroku, ktere by vypadaly alespon trochu efektivne. Z Babisa i Vojtecha jsem mel v posledni dobe pocit, ze kdyby nastupujici koalice prisla s nejakymi navrhy, oni jim je klidne odmavnou, protoze nejak moc netusi, co by meli a mohli delat, aby to obratem nezrusila nastupujici vlada nebo soud.
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    Agent avatar 20.11.2021 21:11 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Možná to má na svědomí promořenost a přirozená imunita?
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    21.11.2021 17:56 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Pocet testu na 1M obyv.

    CZ 3,974,926 PL 624,033

    To jenom k tem nakazenym. Co se tyce zemrelych, vzhledem k "vykonnosti" polskeho zdravotnictvi, nedelam si o tech statistikach zadne iluze.
    21.11.2021 22:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Srovnání týdenní úmrtnosti ČR a Polska
    Záměrně jsem se zaměřil na „tvrdá” čísla, protože to jsou jediná čísla, která nelze zpochybňovat,

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.